Jump to content

Symbian: Το hype, οι αντίπαλοι και τα Windows Phone που πλησιάζουν αργά...

plankton69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

asikis

μιας και μιλας λογω δουλειας με τους φιλανδους

τι αποψη εχουν αυτη για την συμφωνια,για την γενικοτερη κατασταση,για το μελλον της εταιριας κοκ

οσο να'ναι μπορει εκει,επειδη θα ξερουν κατι παραπανω να εχουν μια αλλη εικονα/αποψη για τα πραγματα

Οι Φινλανδοι ειναι καπως παγωμενοι αλλα αρκετα αισιοδοξοι...Βεβαια σε πολλες συζητησεις λενε οτι ισως θα επρεπε να ειχε βγαλει και Android και WP και να δουν ποιο απο τα δυο θα παερπατησει περισσοτερο... Οπως και εμεις ετσι και αυτοι απλα υποθεσεις κανουν. Πανως σε γενικες γραμμες ειναι αισιοδοξοι και πιστευουν οτι θα καταφερουν να κανουν το comeback.

Δηλαδή εγώ που βλέπω την Samsung που το έκανε και που έχει πρόθεση να συνεχίσει να το κάνει, είμαι από άλλο γαλαξία ...

Ή απλά γενικότερα σαν κοινότητα έχουμε πρόβλημα ...

Υ.Γ. Πόσο γελοίο-γελοίο καταντάει όταν γίνεται μία σοβαρή συζήτηση με κάποια σοβαρά σημεία και να πετάγεται τρίτος επαναλαμβάνοντας πράγματα που έχουν διαψευστεί 2 μηνύματα πιο πάνω ... *facepalm*

Τι ακριβως εκανε η Samsung;;; Το Bada δεν το ξανα ειδαμε. Αντιθετως βγαζει Android με το κιλο και εβγαλε και ενα WP απλα για το ξεκαρφωμα. Που ειδες οτι η Samsung το κανει με πολλαπλα λειτουργικα;;

Το κάνεις προσωπικό και δεν χρειάζεται. Απλά σκέψου πως το symbian είχε ήδη κοινότητα, τα S40 ήταν java και το meego ανέπτυξε κοινότητα. Δεν τα κατεβάζω από το κεφάλι μου...

• Απαντήσεις 149
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τι ακριβως εκανε η Samsung;;; Το Bada δεν το ξανα ειδαμε. Αντιθετως βγαζει Android με το κιλο και εβγαλε και ενα WP απλα για το ξεκαρφωμα. Που ειδες οτι η Samsung το κανει με πολλαπλα λειτουργικα;;

ΓΚΟΥΧΟΥ, Tizen, αχέμ ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

ΓΚΟΥΧΟΥ, Tizen, αχέμ ...

Θα ηταν καλυτερο αντι να γραφεις με εξυπνιστικο τροπο να γραφεις πραγματα που ισχυουν.

Αναφεριες το Tizen. Μπορεις σε παρακαλω να μας δειξεις και μερικες commercial συσκευες;;; Και αν αυτες υπαρχουν να μας δειξει και ποσοστα που εχουν στην αγορα;;

To Tizen μπορει να το δουμε σε 2-3 χρονια να πρωταγωνιστει αν το επιλεξει η Samsung για να απγκιστρωθει απο την Αμερικανικη Google, ετσι οπως τους το εχει ζητησει η κυβερνηση της Κορεας. Προς το παρον ομως το Tizen σε πειραματικο σταδιο.

Θα ηταν καλυτερο αντι να γραφεις με εξυπνιστικο τροπο να γραφεις πραγματα που ισχυουν.

Αναφεριες το Tizen. Μπορεις σε παρακαλω να μας δειξεις και μερικες commercial συσκευες;;; Και αν αυτες υπαρχουν να μας δειξει και ποσοστα που εχουν στην αγορα;;

To Tizen μπορει να το δουμε σε 2-3 χρονια να πρωταγωνιστει αν το επιλεξει η Samsung για να απγκιστρωθει απο την Αμερικανικη Google, ετσι οπως τους το εχει ζητησει η κυβερνηση της Κορεας. Προς το παρον ομως το Tizen σε πειραματικο σταδιο.

Ποιο πολύ με αστείο τρόπο το έγραψα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων :)

Εν ολίγοις, διαφωνώ με αυτά που λες ... Η Samsung αυτή την στιγμή επενδύει σε τρίτο λειτουργικό ... Πιστεύεις ότι με την φόρα που έχει η Samsung σήμερα με την σειρά Galaxy, σε δύο χρόνια θα έχει "απαγκιστρωθεί/εγκαταλείψει" την φωλιά του Android ????

Προσωπικά, δεν νομίζω ...

Πάλι προσωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε ασπαστεί όλοι την ιδέα "One OS to rule them all" ...

Υποτίθεται ότι πρέπει να αναζητάμε επιλογές, και ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ Apple και Google διαψεύδουν επιχειρήματα του τύπου "η αγορά χωράει 3 λειτουργικά μόνο" ....

Δηλαδή αυτό που διαβάζω είναι ότι η NOKIA θα είχε 3 λειτουργικά συν το ios (ήδη κραταιό) συν το Android (που θα υποστήριζαν οι υπόλοιποι) συν το bb. Απορώ ποιος θα έβγαζε εφαρμογές για όλα. Απορώ με τη σιγουριά κάποιων ότι θα υποστηρίζονταν όλα.

BB10, Symbian, Meego, Ubuntu, Sailfish ολα χρησιμοποιουν το Qt application framework. Code once, deploy everywhere.

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

Ήθελα να κάνω παράθεση σε τόσα μηνύματα... Αλλά το μόνο που αξίζει να κάνω είναι αυτό:

Ok, δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο, πάω να μάθω προγραμματισμό στο σκύλο μου ...

ΧαχαχαχαχΧΑΑΧΑχχ! Ρε Kalua μονίμως με πιάνεις απροετοίμαστο!

Πραγματικά όλα τα υπόλοιπα δεν αξίζουν για απάντηση γιατί το μόνο "επιχείρημα" που έχουν είναι : "πέθανε αυτό, εκείνο κτλ"

Προς το παρόν περιμένω μέσα στην εβδομάδα καινούριο προγραμματάκι με gestures (τα έμαθα και αυτά από το μάνο), το οποίο θα είναι βελτιωμένο όπως λέει ο dev του και με διορθωμένα κάποια bugs της πρώτης έκδοσης και άσε τη nokia να δίνει δυνατότητα αλλαγής μεγέθους στα πλακάκια. Α σόρυ τη microsoft ήθελα να πω.

Ομως τα S40, S60, S80 αλλά και S40, S60 ειναι ολα Symbian και επισης ποτε δεν υπηραν ολα μαζι παραλληλα. Αλλα το τενα ηταν η εξελιξη του αλλου χρονικα. Παρολαυτα επειδη ολα τα S ηταν Symbian το development εφαρμογων ηταν ευκολο τοσο για την ΝΟΚΙΑ οσο και για τους developers. Καθως και το maintenance της πλατφορμας απο πλευρας ΝΟΚΙΑ.

Συμφωνω οτι το 2010 γινανε τα πιο πολλα λαθη και ισως τοτε χαθηκε το παιχνιδι. Λεω ισως γιατι πρεπει να περιμενουμε ακομα λιγο καιρο μεχρι να δουμε πως θα πανε τα WP. .

Το S40 δεν είναι Symbian. Επίσης, μια χαρά βγήκαν όλα αυτά μαζί και οχι χρονικά όπως λες. Ψαξτο λίγο γιατί εκτιθεσε.

Λες πως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα Symbian meego θα τα πήγαιναν καλα αν υποστηρίζονταν από την Nokia ωστόσο φαίνεσαι αρκετά σίγουρος για την πορεία των wp. Τέτοια λεγόμενα ακυρώνουν το ένα το άλλο.

Για τα wp τι να πω πάλι. Ενας ένας πεταγονται οι fans για να λέμε τα ίδια ξανά και ξανά ( καμία προσωπική επίθεση εδώ, γενικά μιλάω). Σε λίγο θα κάνουμε παράθεση και τα δικά μας προς γιατί απαντάμε τα ίδια ξανά και ξανά!

Πόσο καιρό θελετε για να σας πείσει το "νέο" λειτουργικό; Μέχρι το τέλος του 2013; Η μήπως όταν βγει και η νέα τους έκδοση θα πείτε πάλι τα ίδια;

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Το S40 δεν είναι Symbian. Επίσης, μια χαρά βγήκαν όλα αυτά μαζί και οχι χρονικά όπως λες. Ψαξτο λίγο γιατί εκτιθεσε.

Όλα symbian είναι. Άσε μας.... :wacko:

Πάντως σε αυτό το θέμα δε ρίχνω το φταίξιμο στο παληκάρι που τα θεωρεί όλα symbian, αλλά στη nokia με το ανόητο marketing και τις ονομασίες της.

Λες πως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα Symbian meego θα τα πήγαιναν καλα αν υποστηρίζονταν από την Nokia ωστόσο φαίνεσαι αρκετά σίγουρος για την πορεία των wp. Τέτοια λεγόμενα ακυρώνουν το ένα το άλλο.

Φυσικά και δεν το ξέρουμε.... Από που άλλωστε? Από το γεγονός ότι μέχρι και που βάλανε ταφόπλακα, ακόμα πουλούσε περισσότερο από τα wp??? Από το γεγονός ότι για το meego γράψανε ύμνους ακόμα και "εχθρικά" site? Από που να το ξέρουμε αυτό???? Αντιθέτως πίσω από τα wp κρύβεται ο αγαθός γίγαντας microsoft που εμπνέει εμπιστοσύνη...

Ενας ένας πεταγονται οι fans για να λέμε τα ίδια ξανά και ξανά ( καμία προσωπική επίθεση εδώ, γενικά μιλάω). Σε λίγο θα κάνουμε παράθεση και τα δικά μας προς γιατί απαντάμε τα ίδια ξανά και ξανά!

Πόσο καιρό θελετε για να σας πείσει το "νέο" λειτουργικό; Μέχρι το τέλος του 2013; Η μήπως όταν βγει και η νέα τους έκδοση θα πείτε πάλι τα ίδια;

Εμ ναι !!!!! Και όχι ένας ένας, οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι οποίοι δεν απαντάνε και με επιχειρήματα κιόλας, ιεροκήρυκες κατάντησαν !!!!!!

Στο τέλος του 2013 θα έχουμε νέο συμβόλαιο, πάμε για 3ο τρίμηνο του 2014 ... Save the date, σοβαρολογώ ...

Πραγματικά όλα τα υπόλοιπα δεν αξίζουν για απάντηση γιατί το μόνο "επιχείρημα" που έχουν είναι : "πέθανε αυτό, εκείνο κτλ"

Φυσικά .. Ότι μας ταΐζει το Verge και το Engadget !!!!! "Πέθανε" έγραψε μία φορά ένας ποιητής μην-πω-τι, το γραψαν και εδώ για να το παίξουν ψαγμένοι, πάει εξαπλώθηκε ... Για ποιο, για ένα λειτουργικό το οποίο λαμβάνει ακόμα αναβαθμίσεις και μπορεί να κοντράρει στα ίσια κινητά με +50 στο pricetag ...

Και εκεί που γράφει Symbian στον τίτλο οι είδηση ξέρεις ότι θα μπούνε συγκεκριμένα άτομα που πραγματικά δεν έχουν "θέση" στο θέμα, και μεταφορικά και κυριολεκτικά, και θα γράψουν τα ίδια και τα ίδια ...

Για τα wp τι να πω πάλι. Ενας ένας πεταγονται οι fans για να λέμε τα ίδια ξανά και ξανά ( καμία προσωπική επίθεση εδώ, γενικά μιλάω). Σε λίγο θα κάνουμε παράθεση και τα δικά μας προς γιατί απαντάμε τα ίδια ξανά και ξανά!

Μαλλον δεν διαβαζεις καλα τι γραφω. Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις σε ποιο σημειο εγραψα οτι τα WP θα πανε καλα;;; Εγραψα οτι η εκτιμηση των Φινλανδων ειναι οτι θα πανε καλα. Μηπως ειμαι Φινλανδος και δεν το ξερω;;; Επισης ειπα οτι συμφωνα με τα στατιστικα τα WP εχουν καλυτερο ξεκινημα απο το αντιστοιχο ξεκινημα του Android και του iOS. Δεν το λεω εγω αλλα οι σχετικες εταιρειες που ασχολουνται με αυτο. Εγω προσωπικα ειπα οτι μεχρι το τελος του 2013 θα δειξει αν θα μπορεσει η ΝΟΚΙΑ να ανακαμψει. Δεν ειπα μεχρι το τελος του 2014 ή κατι τετοιο. Και στο κατω κατω ανακαμψει δεν ανακαμψει προσωπικα εμενα δεν μου καιγετε καρφι και ας εχω αρκετους φιλους που δουλευουν στην ΝΟΚΙΑ.

Επισης μπορεις να μου γραψεις μια χρονια που συνηπηρχαν τα S40, S60, S80 και S3 ολα μαζι συγχρονως;;; Μονο μια χρονια γραψε μου που ολα αυτα τα λειτουργικα υπηρχαν μαζι. Α και μην ξεχασουμε το S80!!! Γιατι μαλλον εσυ εκτιθεσαι :)

Επισης ποτε δεν δηλωσα fan των WP αλλα και κανενος λειτουργικου. Τετοια κολληματα δεν τα ειχα ποτε. Φαινεται ομως οτι εσυ και καποιοι αλλοι εδω μεσα εχετε τρελλο αρνητικο κολλημα με τα WP. Δικη σας υποθεση ομως.

Εμ ναι !!!!! Και όχι ένας ένας, οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι οποίοι δεν απαντάνε και με επιχειρήματα κιόλας, ιεροκήρυκες κατάντησαν !!!!!!

Στο τέλος του 2013 θα έχουμε νέο συμβόλαιο, πάμε για 3ο τρίμηνο του 2014 ... Save the date, σοβαρολογώ ...

Φυσικά .. Ότι μας ταΐζει το Verge και το Engadget !!!!! "Πέθανε" έγραψε μία φορά ένας ποιητής μην-πω-τι, το γραψαν και εδώ για να το παίξουν ψαγμένοι, πάει εξαπλώθηκε ... Για ποιο, για ένα λειτουργικό το οποίο λαμβάνει ακόμα αναβαθμίσεις και μπορεί να κοντράρει στα ίσια κινητά με +50 στο pricetag ...

Και εκεί που γράφει Symbian στον τίτλο οι είδηση ξέρεις ότι θα μπούνε συγκεκριμένα άτομα που πραγματικά δεν έχουν "θέση" στο θέμα, και μεταφορικά και κυριολεκτικά, και θα γράψουν τα ίδια και τα ίδια ...

Φανταζομαι οτι δεν αναφερσαι σε εμενα.....Αν ψαξεις στο φορουμ θα δεις οτι εχω γραψει θετικα για τα WP τα οποια λειτουργω σχεδον ενα χρονο τωρα. Κυρηγμα ομως και προσυτηλισμο δεν εκανα ποτε. Ουτε κατηγορησα τους χρηστες αλλων λειτουργικων.

Οπως επισης ποτε δεν εγραψα αρνητικα για το Symbian. Απλα ειπα στο παρον ποστ οτι δυστηχως η ΝΟΚΙΑ το παρατησε και διαπιστωσε πολυ αργα οτι ειχε μεινει πισω.....

Επισης μπορεις να μου γραψεις μια χρονια που συνηπηρχαν τα S40, S60, S80 και S3 ολα μαζι συγχρονως;;; Μονο μια χρονια γραψε μου που ολα αυτα τα λειτουργικα υπηρχαν μαζι. Α και μην ξεχασουμε το S80!!! Γιατι μαλλον εσυ εκτιθεσαι :)

Πάμε πάλι: Το s40 ΔΕΝ είναι symbian.

Οπως επισης ποτε δεν εγραψα αρνητικα για το Symbian. Απλα ειπα στο παρον ποστ οτι δυστηχως η ΝΟΚΙΑ το παρατησε και διαπιστωσε πολυ αργα οτι ειχε μεινει πισω.....

Και να γράψεις αρνητικά για το symbian θα είσαι ο πρώτος ή ο τελευταίος? Ή μήπως θα σε καταδικάσουμε γιατί εμείς είμαστε fans-βολεμένοι-καλυμένοι-οτιδήποτε? Το θέμα είναι να γράφεις κάτι με επιχείρημα που να στέκει (δε το λέω για σένα, γενικά μιλάω).

ΑΝ δε το παρατούσε δε θα έμενε καθόλου πίσω.

Επισης μπορεις να μου γραψεις μια χρονια που συνηπηρχαν τα S40, S60, S80 και S3 ολα μαζι συγχρονως;;; Μονο μια χρονια γραψε μου

που ολα αυτα τα λειτουργικα υπηρχαν μαζι. Α και μην ξεχασουμε το S80!!! Γιατι μαλλον εσυ εκτιθεσαι :)

Επισης ποτε δεν δηλωσα fan των WP αλλα και κανενος λειτουργικου. Τετοια κολληματα δεν τα ειχα ποτε. Φαινεται ομως οτι εσυ και καποιοι αλλοι εδω μεσα εχετε τρελλο αρνητικο κολλημα με τα WP. Δικη σας υποθεση ομως.

Το τί είναι ο καθένας φαίνεται απο τα λεγόμενα του και όχι απο το τι δηλώνει.

Εσύ πρώτος μας κατηγόρησες για "ανέκδοτα" για τα σενάρια που γράψαμε!! Εσύ δεν σεβάστικες τις απόψεις μας και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα! Και τώρα θες να μας πεις ότι είσαι ουδέτερος και δεν σε νοιάζει; Ε, λοιπόν ούτε και μένα με νοιάζει αλλά εδώ κάνουμε συζήτηση. Και μια και έθεσες τα ερωτήματα σου πάνω στα λεγόμενα μας σου απαντάμε. Εικάζω όμως πως δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις και τα προηγούμενα ποστ αλλιώς τώρα θα είχες τις απαντήσεις σου και δεν θα ρωτούσες τα ίδια.

Πάντως, δεν μου απάντησες σε καμία μου ερώτηση!!!

Μάθε λοιπόν ότι τα feature phones της Nokia ονομάζονταν Series 40, S40 και το δικό μου 6300 κυκλοφορούσε μαζί με τα N-Series πχ Ν82 που ήταν Symbian, δηλαδή series 60. Το Series 60 είναι πλατφόρμα του Symbian όπως είναι η Harmattan πλατφόρμα του MeeGo! Υπήρχαν και άλλες Symbian πλατφόρμες όπως το UIQ της Sony στα P900 και M600i που είχα παλαιότερα. Ναι, το Symbian ήταν κυρίαρχο και πολύ ευέλικτο!

Το 6303 κυκλοφορούσε μαζί με το Ν97 κ.ο. Παράλληλα κυκλοφορούσαν και τα Communicator που ήταν μεν symbian αλλά είχαν άλλη πλατφόρμα, με διαφορετικό UI Κλπ που ονομαζόταν Series 80! Ελπίζω να σε ικανοποίησαν οι απαντήσεις μου. Για περαιτέρω πληροφορίες κάνε και ένα search στο Ιντερνετ. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις αρκετό υλικό.

Πάντως, και μόνο που βάφτισες τα S40 Symbian για μένα αυτό δείχνει ότι δεν ξέρεις βασικά πράγματα για την Nokia και τα OS της πόσο δε μάλλον για την πορεία της!

Οσον αφορά τα WP δίνεις χρόνο μέχρι το τέλος του έτους (αν και λες για Nokia εννοείς προφανώς για τα Lumia)! Και μου λές ότι τα χρησιμοποιείς και έναν χρόνο. Δηλαδή περιμένεις 2 χρόνια (!!!!!!!) για να πείσεις/πειστούμε ότι είναι καλά;!

Edited by aliengoa

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Πάμε πάλι: Το s40 ΔΕΝ είναι symbian.

Και να γράψεις αρνητικά για το symbian θα είσαι ο πρώτος ή ο τελευταίος? Ή μήπως θα σε καταδικάσουμε γιατί εμείς είμαστε fans-βολεμένοι-καλυμένοι-οτιδήποτε? Το θέμα είναι να γράφεις κάτι με επιχείρημα που να στέκει (δε το λέω για σένα, γενικά μιλάω).

ΑΝ δε το παρατούσε δε θα έμενε καθόλου πίσω.

Το τί είναι ο καθένας φαίνεται απο τα λεγόμενα του και όχι απο το τι δηλώνει.

Εσύ πρώτος μας κατηγόρησες για "ανέκδοτα" για τα σενάρια που γράψαμε!! Εσύ δεν σεβάστικες τις απόψεις μας και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα! Και τώρα θες να μας πεις ότι είσαι ουδέτερος και δεν σε νοιάζει; Ε, λοιπόν ούτε και μένα με νοιάζει αλλά εδώ κάνουμε συζήτηση. Και μια και έθεσες τα ερωτήματα σου πάνω στα λεγόμενα μας σου απαντάμε. Εικάζω όμως πως δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις και τα προηγούμενα ποστ αλλιώς τώρα θα είχες τις απαντήσεις σου και δεν θα ρωτούσες τα ίδια.

Πάντως, δεν μου απάντησες σε καμία μου ερώτηση!!!

Μάθε λοιπόν ότι τα feature phones της Nokia ονομάζονταν Series 40, S40 και το δικό μου 6300 κυκλοφορούσε μαζί με τα N-Series πχ Ν82 που ήταν Symbian, δηλαδή series 60. Το Series 60 είναι πλατφόρμα του Symbian όπως είναι η Harmattan πλατφόρμα του MeeGo!

Το 6303 κυκλοφορούσε μαζί με το Ν97 κ.ο. Παράλληλα κυκλοφορούσαν και τα Communicator που ήταν μεν symbian αλλά είχαν άλλη πλατφόρμα, με διαφορετικό UI Κλπ που ονομαζόταν Series 80! Ελπίζω να σε ικανοποίησαν οι απαντήσεις μου. Για περαιτέρω πληροφορίες κάνε και ένα search στο Ιντερνετ. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις αρκετό υλικό.

Πάντως, και μόνο που βάφτισες τα S40 Symbian για μένα αυτό δείχνει ότι δεν ξέρεις βασικά πράγματα για την Nokia και τα OS της πόσο δε μάλλον για την πορεία της!

Οσον αφορά τα WP δίνεις χρόνο μέχρι το τέλος του έτους (αν και λες για Nokia εννοείς προφανώς για τα Lumia)! Και μου λές ότι τα χρησιμοποιείς και έναν χρόνο. Δηλαδή περιμένεις 2 χρόνια (!!!!!!!) για να πείσεις/πειστούμε ότι είναι καλά;!

Το προβλημα σου ειναι αν το S40 ειναι Symbian ή οχι. Αυτο εχεις να πεις για αλλη μια φορα;;

Ξεκολλα λοιπον το μυαλο σου απο το τι ειναι το S40. Το S40 ειναι ενα Java based λειτουργικο που οπτικα μοιαζει με το S60 (εικονιδια κτλ). Το προβλημα ομως δεν ειναι το S40. Ισα ισα στην προκειμενη το S40 της δινει αρκετο ρευστο για να αναπνεει.....

Ολη η αντιπαραθεση σας μαζι μου ξεκινησε απο το γεγονος πως ειπα οτι μια στρατηγικη με τρια λειτουργικα Symbian, WP και Meego ειναι απλα αστεια μονο και μονο οτι δεν θα εδινε στην εταιρεια καμια ταυτοτητα. Την ωρα που οι αντιπαλοι (βλεπε Apple, Samsung, SONY κτλ) παρουσιαζουν προιοντα ολα ενοποιημενα σε μια πλατφορμα απο τα low end μεχρι τα tablets τους ετσι ωστε να μπορει ο τελικος χρηστης να εχει την ιδια εμπειρια σε ολες του τις συσκευες, θα εβγαινε η ΝΟΚΙΑ με high end Meego, mid-range WP και low end Symbian :wacko: Πολυ λογικο μου ακουγεται....

Οπως εσυ λες την αποψη σου ετσι την λεω και εγω. Και τελικα ευτυχως που μενουν τα ποστ για να φαινεται ποιος ειναι ο φανατισμενος και ποιος οχι.

Επισης σας ειπα πειτε μου μια εταιρεια που εχει ακολουθησει μια αντιστοιχη στρατηγικη και δεν αναφερατε καμια. Ειπατε μαλιστα κιολας οτι το κοστος για να διατηρουσε η ΝΟΚΙΑ και τις τρεις πλατφορμες θα ηταν μικρο. Καλο και αυτο. Εδω SONY, LG και HTC που δεν κανουν οι ιδιες develop το λειτουργικο (μιας και η Google βγαζει το OS) παρα μονο το customization και παλι δεν μπορουν οικονομικα να ορθοποδησουν παροτι εχουν ελαχιστοποιησει τα κοστη του SW R&D. Και εσεις λετε οτι θα μπορουσε να σηκωσει το κοστος συντηρησης και εξελιξης τριων λειτουργικων εκ των οποιων τα 2 καθαρα δικα της....Σηκωνω τα χερια ψηλα.

Δεν θελω να αντιπαρατεθουμε αλλο. Ειπατε την αποψη σας. Ειπα την δικη μου.

Απλα για τελευταια φορα: Ειπα οτι καλως ή κακως η ΝΟΚΙΑ επελξε τα WP για να πορευτει στην μετα Symbian εποχη. Δεν ξερω αν θα της βγει. Αυτο που ξερω ειναι οτι το deadline που και οι ιδιοι εχουν δωσει ειναι μεχρι το τελος του 2013. Αν δεν φανει ανακμψη μεχρι τοτε, τοτε ολα ειναι πιθανα.

Δεν ειπα ποτε οτι το Symbian ή το Meego ειναι χαλια. Ισα ισα το Symbian εξακολουθω να το θεωρω ως το πιο all-around λειτουργικο. Και συμφωνω οτι αν η ΝΟΚΙΑ ειχε επιλεξει να το στηριξει οπως του αξιζε θα ειχε παει πολυ καλυτερα και ισως να μην χρειαζοντουσαν τα WP. Την αποφαση ομως για την προσληψη του Ελοπ και την υιοθετηση των WP δεν την πηρα εγω.

Υ.Σ. Για τα WP εγω προσωπικα δεν περιμενω ενα ακομα χρονο για να πειστω οτι ειναι καλα. Τα εχω δουλεψει και μου κανουν. Αυτο δεν σημαινει οτι επειδη εμενα με βολεψαν πρεπει το ιδιο να ισχυσει και με εσενα. Οπως επισης δεν σημαινει οτι για μια ζωη θα εχω WP. Ευτυχως τετοια κολληματα δεν τα εχω. Εσυ ομως επιμενεις να προσπαθεις να πεισεις οτι τα WP ειναι το χοιροτερο λειτουργικο....Τελικα ποιος εχει το κολλημα φιλε μου;;;;

Σέβομαι την άποψη σου και δεν μπορώ να σε πείσω αλλά νομίζω έχουμε θέμα συνεννόησης. Προηγούμενός σου απάντησα ότι η Nokia είχε 3 ΤΡΙΑ λειτουργικά (να το πω μπακαλίστικα) αλλά προφανώς δεν θέλεις να το καταλάβεις. Τα απλά κινητά, τα S40 και τα S60 με S80 που ήταν Symbian. Το έκανε αυτό, θα μπορούσε να το υποστηρίξει και σήμερα. Υποτιμάς πολύ την Nokia, όπως έκανε και ο Elop αφήνοντας πετυχημένα οικοσυστήματα για Windows (ναι δεν είμαι καθόλου φαν). Βέβαια, εγώ ποτέ δεν πήρα αυτήν την θέση, ότι μπορεί και σήμερα να υποστηρίξει 3 OS δεν παύει όμως να μου φαίνεται λογική. Και φυσικά αν δεν παρατούσε κυριολεκτικά τα άλλα 2 δεν θα είχαμε σήμερα αυτή την συζήτηση. Ξέχασες, μου φαίνεται την κατακραυγή των Devs σχετικά με την "υποχρεωτική" μετάβαση απο το symbian στα wp.

Εν αντίθεση με σένα που πρώτος το κατηγόρησες ως ανέκδοτο ή αστείο. Στο ίδιο ύφος σου απάντησα και εγώ. Αν σεβόσουν των αλλων τις απόψεις δεν θα τις χαρακτήριζες αστείες ή ανέκδοτα, οπότε σου με αυτό κλείνω και εγώ και πιστεύω πως σου απάντησα και για την τελευταία ερώτηση σου.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Σέβομαι την άποψη σου και δεν μπορώ να σε πείσω αλλά νομίζω έχουμε θέμα συνεννόησης. Προηγούμενός σου απάντησα ότι η Nokia είχε 3 ΤΡΙΑ λειτουργικά (να το πω μπακαλίστικα) αλλά προφανώς δεν θέλεις να το καταλάβεις. Τα απλά κινητά, τα S40 και τα S60 με S80 που ήταν Symbian. Το έκανε αυτό, θα μπορούσε να το υποστηρίξει και σήμερα. Υποτιμάς πολύ την Nokia, όπως έκανε και ο Elop αφήνοντας πετυχημένα οικοσυστήματα για Windows (ναι δεν είμαι καθόλου φαν). Βέβαια, εγώ ποτέ δεν πήρα αυτήν την θέση, ότι μπορεί και σήμερα να υποστηρίξει 3 OS δεν παύει όμως να μου φαίνεται λογική. Και φυσικά αν δεν παρατούσε κυριολεκτικά τα άλλα 2 δεν θα είχαμε σήμερα αυτή την συζήτηση. Ξέχασες, μου φαίνεται την κατακραυγή των Devs σχετικά με την "υποχρεωτική" μετάβαση απο το symbian στα wp.

Εν αντίθεση με σένα που πρώτος το κατηγόρησες ως ανέκδοτο ή αστείο. Στο ίδιο ύφος σου απάντησα και εγώ. Αν σεβόσουν των αλλων τις απόψεις δεν θα τις χαρακτήριζες αστείες ή ανέκδοτα, οπότε σου με αυτό κλείνω και εγώ και πιστεύω πως σου απάντησα και για την τελευταία ερώτηση σου.

Χοντρό θέμα συνεννόησης ... Για αρχή, δεν γνωρίζει πολλά το παιδί, για συνέχεια, δεν υπάρχει γόνιμο έδαφος για να τα μάθει, όχι μόνο για το s40 αλλά για την υιοθέτηση πολλαπλών λειτουργικών ...

Όταν εγώ είπα την Samsung χθες ότι ακολουθεί την ίδια πορεία και ανέφερα Tizen, νόμιζε ότι τον κορόιδευα, φάτσα φόρα στην κεντρική σήμερα αναφέρεται το Tizen ... Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι άλλο ..

Χοντρό θέμα συνεννόησης ... Για αρχή, δεν γνωρίζει πολλά το παιδί, για συνέχεια, δεν υπάρχει γόνιμο έδαφος για να τα μάθει, όχι μόνο για το s40 αλλά για την υιοθέτηση πολλαπλών λειτουργικών ...

Όταν εγώ είπα την Samsung χθες ότι ακολουθεί την ίδια πορεία και ανέφερα Tizen, νόμιζε ότι τον κορόιδευα, φάτσα φόρα στην κεντρική σήμερα αναφέρεται το Tizen ... Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι άλλο ..

Καλα το τι γνωριζω εγω και τι εσυ αστο. Δεν μου λες τι δουλεια κανεις και ποια η σχεση σου με την ΝΟΚΙΑ; Γιατι εγω καλως ή κακως ξερω πραγματα απο μεσα. Και καποιοι που νε ξερουν απο το myphone ξερουν τι εννοω.

Επισης βρε παιδι, αφου ξερεις τοσο πολλα απο υιοθετηση λειτουργικων και την σωστη στρατηγικη γιατι δεν στελνεις το CV σου στην ΝΟΚΙΑ; Αν θες μου το στελνεις εμενα και το προωθω εγω εκ'μερους σου. Μπορει να εισαι ο επομενος CEO. Γιατι να πουλαω εξυπναδα ξερω και εγω.

Για το Tizen ανακοινωσε η Samsung οτι παραταει το Bada και θα συνεχισει να εργαζεται πανω στο Tizen απο κοινου με την Intel. Μηπως αυτη η ειδηση το κανει ηδη εν δυναμει λειτουργικο; Ακομα δεν εχουμε δει συσκευες. Και στο κατω κατω η Samsung αυτη την στιγμη εχει τοσο πολυ χρημα που μπορει να τρεχει παραλληλα developement πολλων λειτουργικων. Αντιθετα η ΝΟΚΙΑ ηταν στο χειλος του γκρεμου πριν ερθει ο Ελοπ απο τις λαθος αποφασεις των προηγουμενων CEO.

Εγω απλα δεν συμφωνησα με την αποψη οτι η ΝΟΚΙΑ επρεπε να παιξει με τρια λειτουργικα και πεσατε να με φατε. Δεν τρεχει κατι ομως. Τα φορουμ γενικοτερα ειναι γεματα απο κολλημενους που εχουν κανει θρησκεια εταιρειες, λειτουργικα κτλ και τρολαρουν συνεχεια με τον ιδιο ακριβως ειρωνικο τροπο. Respect

Καλα το τι γνωριζω εγω και τι εσυ αστο. Δεν μου λες τι δουλεια κανεις και ποια η σχεση σου με την ΝΟΚΙΑ; Γιατι εγω καλως ή κακως ξερω πραγματα απο μεσα. Και καποιοι που νε ξερουν απο το myphone ξερουν τι εννοω.

[...]

Τα φορουμ γενικοτερα ειναι γεματα απο κολλημενους που εχουν κανει θρησκεια εταιρειες, λειτουργικα κτλ και τρολαρουν συνεχεια με τον ιδιο ακριβως ειρωνικο τροπο. Respect

Πόσο μέσα δηλαδή; Τότε γιατί αμφισβητείς μια στρατηγική που και δεν είδες, αλλά και που ξέρεις στα τόσα χρόνια «από μέσα». Λες και κατέβασα από την κλάβα μου τα 3 λειτουργικά, το κάνει από το 2002 αυτό!!! Δεν είναι κάτι καινούριο ή παράξενο. S40, S60 και S80 ήταν και είναι λειτουργικά, άσχετα με τον προορισμό και τις δυνατότητες τους. Οπότε, που το κακό να είχε Symbian, MeeGo και WP μαζί; Πάει να μου φύγει το κεφάλι από χθες που παρακολουθώ τα σχόλια... :wacko:

Αν μας θεωρείς κολλημένους, no prob at all. Προσωπικά είμαι κολλημένος σε άλλα πράγματα, όχι στη Nokia. Άλλο βλέπω την πορεία της και βρίσκω μια λύση που λέω δημόσια, άλλο έχω μετοχές και την υπερασπίζομαι για να μην χάσω λεφτά. κάτι που οι Nokians εδώ μέσα, ΔΕΝ έχουμε κάνει.

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Επισης βρε παιδι, αφου ξερεις τοσο πολλα απο υιοθετηση λειτουργικων και την σωστη στρατηγικη γιατι δεν στελνεις το CV σου στην ΝΟΚΙΑ; Αν θες μου το στελνεις εμενα και το προωθω εγω εκ'μερους σου. Μπορει να εισαι ο επομενος CEO. Γιατι να πουλαω εξυπναδα ξερω και εγω.

Για το Tizen ανακοινωσε η Samsung οτι παραταει το Bada και θα συνεχισει να εργαζεται πανω στο Tizen απο κοινου με την Intel. Μηπως αυτη η ειδηση το κανει ηδη εν δυναμει λειτουργικο; Ακομα δεν εχουμε δει συσκευες. Και στο κατω κατω η Samsung αυτη την στιγμη εχει τοσο πολυ χρημα που μπορει να τρεχει παραλληλα developement πολλων λειτουργικων. Αντιθετα η ΝΟΚΙΑ ηταν στο χειλος του γκρεμου πριν ερθει ο Ελοπ απο τις λαθος αποφασεις των προηγουμενων CEO.

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους ... Αποδεδειγμένα, χωρίς να μιλήσεις και με τα παιδιά που με έχουν συναντήσει από εδώ μέσα, μόνο κολλημένος με λειτουργικά δεν είμαι ... Αντιθέτως θα λεγα, την Nokia την γράφω από την στιγμή που επέλεξε να μην με εξυπηρετήσει βάζοντας ένα λειτουργικό που γουστάρω ... Έχω μία ιδέα για να βγει από την κατάντια της η Nokia και την λέω δημόσια, και δημόσια κανένας δεν έχει βρεθεί να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος με λογική ... Με εξαίρεση κάτι μικρομέγαλα που με βρίσκουν CEO της εξέδρας ή κολλημένο ή ανέκδοτα αυτά που λέω, που μόνο λογικά στοιχεία δεν μπορούν να θεωρηθούν οι προσωπικές κατηγορίες .... Να προσθέσω επίσης πως η δική σου στάση ήταν η εξαρχής επιθετική, όταν λες ανέκδοτο κάτι χωρίς να εξηγήσεις το γιατί απλά trollάρεις, δεν εξηγείς την ιδέα σου, απλά κράζεις ιδέες των άλλων ... Δεν πειράζει, δεν ιδρώνω γιατί δεν είσαι ο πρώτος ...

Θα ήθελα πάρα πολύ, αν και δεν σου κρύβω την αμφιβολία μου, να μου εξηγήσεις ποια είναι η σχέση σου με την Nokia .. Θα ήθελα πάρα πολύ να μου εξηγήσεις με ποιο σκεπτικό η Nokia ήταν στο χείλος του γκρεμού όπως λες, όταν ήταν Νο1 και πως ακριβώς εξηγείς την κατρακύλα της στο Νο5 τώρα ... Εκτός αν εννοείς ότι έπεσε από τον γκρεμό ήδη, με την ανακοίνωση των WP ... Αρκετά μιλήσαμε αυτοί που λέμε την συνεργασία σφάλμα, ας μιλήσουνε και ας πούνε 1 σωστή θεωρία του γιατί η Nokia επέλεξε σωστά WP και 1 απόδειξη του ότι θα ανακάμψει και θα υποστηρίξει αυτή την θεωρία ... Για να προλάβω τυχόν αηδίες, η θεωρία εξαγορά δεν είναι λογική θεωρία ...

Πόσο μέσα δηλαδή; Τότε γιατί αμφισβητείς μια στρατηγική που και δεν είδες, αλλά και που ξέρεις στα τόσα χρόνια «από μέσα». Λες και κατέβασα από την κλάβα μου τα 3 λειτουργικά, το κάνει από το 2002 αυτό!!! Δεν είναι κάτι καινούριο ή παράξενο. S40, S60 και S80 ήταν και είναι λειτουργικά, άσχετα με τον προορισμό και τις δυνατότητες τους. Οπότε, που το κακό να είχε Symbian, MeeGo και WP μαζί; Πάει να μου φύγει το κεφάλι από χθες που παρακολουθώ τα σχόλια... :wacko:

Αν μας θεωρείς κολλημένους, no prob at all. Προσωπικά είμαι κολλημένος σε άλλα πράγματα, όχι στη Nokia. Άλλο βλέπω την πορεία της και βρίσκω μια λύση που λέω δημόσια, άλλο έχω μετοχές και την υπερασπίζομαι για να μην χάσω λεφτά. κάτι που οι Nokians εδώ μέσα, ΔΕΝ έχουμε κάνει.

Δεν την αμφισβητω ετσι οπως το λες. Στο κατω κατω μηπως ειμαι εγω ο προεδρος για να παρω τις αποφασεις;

Απλα ειπα, μπορει με λαθος τροπο και συγγνωμη αν ενοχληθηκες, οτι μια τετοια στρατηγικη στην παρουσα φαση θα ηταν αδυνατον να υλοποιηθει γιατι η ΝΟΚΙΑ ειναι σε πολυ ασχημη οικονομικη κατασταση. Εδω πουλησαν και ενοικιασαν στο καπακι τα κεντρικα στην Φινλανδια απλα για να προσκομισουν ενα ακομα εσοδο στα οικονομικα αποτελεσματα. Μπορει πριν 4 χρονια αυτη η στρατηγικη που αναφερεις να ηταν η ιδανικη. Σημερα ομως ή περσι δεν θα μπορουσε να προχωρησει ενα τετοιο σχεδιο. Μακαρι πριν 3 χρονια να ειχε βγαλει S3 με την h/w πλατφορμα του 808 (CPU, GPU κτλ). Μπορει σημερα να παρουσιαζε στην MWC τετραπυρηνα Symbian.....

Τοτε που ειχε τα S40,S60, S80 ολα μαζι η ΝΟΚΙΑ γαμ**** και εδερνε. Πηγαινανε οι account managers μαζι με τους Product Manager στα meetings με τους Operator και πριν προλαβουν να κανουν portfolio presentation ειχαν ηδη αρχισει να σημειωνουν τις χιλιαδες των παραγγελιων. Τοτε η ΝΟΚΙΑ ηταν χρυσος.

Τωρα ομως με το ζορι προσπαθει να πεισει τους Mega Operators να λανσαρουν στο portfolio τους τα Lumia. Ειδικα με το προηγουμενο range Lumia συσκευων δεινοπαθησε να τα φτασει στα ραφια των operators. Με τα νεα Lumia (920, 820 κτλ) ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.

Δυστηχως η ΝΟΚΙΑ λειτουργικα μικρυνε παρα παρα πολυ. Μετα και τις τελευταιες απολυσεις που γινανε, ειδικα στην Ευρωπη οπου ξερω αριστα τι εχει γινει, το ανθρωπινο δυναμικο που εχει μεινει ειναι πραγματικα το ελαχιστο που θα μπορουσε να μεινει και πιο κατω δεν παει......

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους ... Αποδεδειγμένα, χωρίς να μιλήσεις και με τα παιδιά που με έχουν συναντήσει από εδώ μέσα, μόνο κολλημένος με λειτουργικά δεν είμαι ... Αντιθέτως θα λεγα, την Nokia την γράφω από την στιγμή που επέλεξε να μην με εξυπηρετήσει βάζοντας ένα λειτουργικό που γουστάρω ... Έχω μία ιδέα για να βγει από την κατάντια της η Nokia και την λέω δημόσια, και δημόσια κανένας δεν έχει βρεθεί να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος με λογική ... Με εξαίρεση κάτι μικρομέγαλα που με βρίσκουν CEO της εξέδρας ή κολλημένο ή ανέκδοτα αυτά που λέω, που μόνο λογικά στοιχεία δεν μπορούν να θεωρηθούν οι προσωπικές κατηγορίες .... Να προσθέσω επίσης πως η δική σου στάση ήταν η εξαρχής επιθετική, όταν λες ανέκδοτο κάτι χωρίς να εξηγήσεις το γιατί απλά trollάρεις, δεν εξηγείς την ιδέα σου, απλά κράζεις ιδέες των άλλων ... Δεν πειράζει, δεν ιδρώνω γιατί δεν είσαι ο πρώτος ...

Θα ήθελα πάρα πολύ, αν και δεν σου κρύβω την αμφιβολία μου, να μου εξηγήσεις ποια είναι η σχέση σου με την Nokia .. Θα ήθελα πάρα πολύ να μου εξηγήσεις με ποιο σκεπτικό η Nokia ήταν στο χείλος του γκρεμού όπως λες, όταν ήταν Νο1 και πως ακριβώς εξηγείς την κατρακύλα της στο Νο5 τώρα ... Εκτός αν εννοείς ότι έπεσε από τον γκρεμό ήδη, με την ανακοίνωση των WP ... Αρκετά μιλήσαμε αυτοί που λέμε την συνεργασία σφάλμα, ας μιλήσουνε και ας πούνε 1 σωστή θεωρία του γιατί η Nokia επέλεξε σωστά WP και 1 απόδειξη του ότι θα ανακάμψει και θα υποστηρίξει αυτή την θεωρία ... Για να προλάβω τυχόν αηδίες, η θεωρία εξαγορά δεν είναι λογική θεωρία ...

Λοιπον παμε απο την αρχη:

1. Η ιδεα σου ειναι απλα μια ιδεα και δεν μπορεις να αποδειξεις οτι θα ηταν το σωτηριο πλανο για την ΝΟΚΙΑ. Οπως και εγω δεν μπορω να σου αποδειξω οτι τα WP θα πιασουν. Διαβασε το παραπανω ποστ μου για ποιους λογους πιστευω οτι η στρατηγικη που προτεινες δεν μπορει πλεον να εφαρμοστει. Πριν τρια χρονια μπορει και να μπορουσε να εφαρμοστει. Αυτο ομως δεν θα το μαθουμε ποτε. Εγραψα λοιπον οτι στην παρουσα φαση ή ακομα και περσι δεν θα μπορουσε η ΝΟΚΙΑ οικονομικα να ακολουθησει μια τετοια στρατηγικη. Λεω την αποψη μου οπως και εσυ. Αν προσβληθηκες με την λεξη ανεκδοτο σου ζητω συγνωμη. Δεν μου αρεσει να προσβαλλω γενικοτερα και δεν ειχα αυτη την διαθεση ουτε με εσενα.

2. Η σχεση μου με την ΝΟΚΙΑ ηταν σε ισχυ με και το τελος Δεκεμβριου....δεν μπορω να πω κατι παραπανω. Οποιος καταλαβε, καταλαβε.

3. Μπορει η ΝΟΚΙΑ τεχνιεντως να οδηγηθηκε στον γκρεμο. Μπορει να την αγορασει η MS το καλοκαιρι. Κανεις δεν ξερει. Δεν μπορω ουτε εγω αλλα ουτε και εσυ φανταζομαι να αποδειξεις κατι τετοιο. Απλα εικασιες κανουμε. Παντως εγω ξερω οτι και πρν ερθει ο Ελοπ το Symbian δεν πηγαινε τοσο καλα οσο θες να το παρουσιαζεις. Και για αυτο δεν εφταιγε ο Ελοπ αλλα η προηγουμενοι.

4. WP. Και παλι προσωπικη αποψη θα πω. Θα προτιμουσα η ΝΟΚΙΑ, αφου αποφασισε οτι πια δεν την συμφερει ή δεν θελει ή δεν ξερω και εγω τι, να πορευτει με το Symbian, να ειχε διαλεξει το δρομο του Android. Πιστευω οτι το Android ειναι πολυ πιο κοντα στο Symbian που οι χρηστες ΝΟΚΙΑ ειχαν συνηθισει τοσα χρονια. Και αν θελεις η μεγαλη επιτυχια και απηχηση του Android στην μαζα ειναι οτι μοιαζει πολυ στο Symbian και ο κοσμος βρηκε κατι οικειο σε αυτο.

Καλως ή κακως ομως αποφασισε να διαλεξει τα WP. Πριν δουλεψε WP δεν ηθελα ουτε να τα βλεπω. Εμφανισιακα μου καθονταν στο στομαχι τα πλακακια (και ακομα δεν με τρελλαινουν). Ομως δεν μπορω να μην αναφερω το ποσο smooth και ευκολοχρηστα ειναι. Τωρα αν θα σωσουν την ΝΟΚΙΑ ή οχι δεν το ξερω. Απλα ανεφερα οτι εσωτερικα στην ΝΟΚΙΑ αυτο που ξερω εγω ειναι οτι το deadline που εχει δωθει ειναι μεχρο το τελος του 2013. Αν τα καινουργια Lumia δεν περπατησουν οπως εχουν εκτιμησει τοτε ολα τα σεναρια ειναι ανοιχτα....

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

Το κάνεις προσωπικό και δεν χρειάζεται. Απλά σκέψου πως το symbian είχε ήδη κοινότητα, τα S40 ήταν java και το meego ανέπτυξε κοινότητα. Δεν τα κατεβάζω από το κεφάλι μου...

Δεν κάνω τίποτα προσωπικό. Η πρόταση σου αναιρεί την παρουσία του Android. Εδώ τώρα και πάλι κάποια παιχνίδια δεν τα βλέπει κανείς εκτός του ios κι εσείς πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να υποστηριχθούν τόσες πλατφόρμες.

BB10, Symbian, Meego, Ubuntu, Sailfish ολα χρησιμοποιουν το Qt application framework. Code once, deploy everywhere.

Όλα μαζί ούτε 5% της αγοράς. Αν ανέβουν θα χάσει αυτός που θα πέσει. Αν δεν ανέβουν (που πολύ φοβάμαι πως δεν, γιατί από πίσω δεν είναι κανείς που να έχει τη δύναμη να τα σπρώξει - άσε που τα 3 από τα 5 είναι ήδη νεκρά) θα χαθούν. Δεν γίνεται να φτιάχνει ο καθε προγραμματιστής εφαρμογή για 5 πλατφόρμες. Δεν είναι όλοι Sega και EA.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Και όμως, συνεχίζω να εκπλήσομαι.

-"Νεκρά λειτουργικά" εξακολουθούν να αποκαλούνται-υφίστανται.

-Η Nokia ήταν στο χείλος του γκρεμού πριν έρθει ο elop.

.

.

.

Σας παρακαλώ, όχι όλα μαζί σε μια σελίδα. Υπάρχουν αναγνώστες που κινδυνέυουν... (όποιος κατάλαβε κατάλαβε...)

Δεν κάνω τίποτα προσωπικό. Η πρόταση σου αναιρεί την παρουσία του Android. Εδώ τώρα και πάλι κάποια παιχνίδια δεν τα βλέπει κανείς εκτός του ios κι εσείς πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να υποστηριχθούν τόσες πλατφόρμες.

Στην τελική, το Android τι είναι, κανένας Θεός; Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, μην κολλάμε!

Δεν την αμφισβητω ετσι οπως το λες. Στο κατω κατω μηπως ειμαι εγω ο προεδρος για να παρω τις αποφασεις;

Απλα ειπα, μπορει με λαθος τροπο και συγγνωμη αν ενοχληθηκες, οτι μια τετοια στρατηγικη στην παρουσα φαση θα ηταν αδυνατον να υλοποιηθει γιατι η ΝΟΚΙΑ ειναι σε πολυ ασχημη οικονομικη κατασταση. Εδω πουλησαν και ενοικιασαν στο καπακι τα κεντρικα στην Φινλανδια απλα για να προσκομισουν ενα ακομα εσοδο στα οικονομικα αποτελεσματα. Μπορει πριν 4 χρονια αυτη η στρατηγικη που αναφερεις να ηταν η ιδανικη. Σημερα ομως ή περσι δεν θα μπορουσε να προχωρησει ενα τετοιο σχεδιο. Μακαρι πριν 3 χρονια να ειχε βγαλει S3 με την h/w πλατφορμα του 808 (CPU, GPU κτλ). Μπορει σημερα να παρουσιαζε στην MWC τετραπυρηνα Symbian.....

Δεν ενοχλήθηκα, ξέρω πως τώρα δεν γίνεται. Για το 2010 μιλάω, τώρα είναι αργά. Εκτός αν βρεθεί από το πουθενά χρήμα στη Nokia...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Στην τελική, το Android τι είναι, κανένας Θεός; Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, μην κολλάμε!

Τίποτα δεν είναι. Μόλις το 60-70% των smartphone της αγοράς. Η πορτοκαλί μπάρα που έχει την μεγαλύτερη άνοδο (και η μοναδική που έχει άνοδο). Λογικό είναι να αδιαφορείς για το Android πια. Πιο μεγάλη σημασία έχει το 2-3% του symbian από το 60-70%. Ομοίως και στα pc. Τι είναι η Microsoft; Μόλις το 90%. Είναι λόγος αυτός να ασχολούνται οι προγραμματιστές μαζί της τη στιγμή που υπάρχει ολόκληρο 10% με διάφορα άλλα λειτουργικά; Το λογικό είναι να ασχοληθούν με το 10% και όχι με το 90%. Εγώ πείστηκα...

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience