paok4270 Δημ. June 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2014 Να στο πω πολύ χοντρά, μιας και είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Άλλο πράγμα στο πως ΒΛΕΠΟΥΜΕ μια εικόνα και άλλο στο πως την τυπώνουμε. Πάρε παράδειγμα τη φωτό που του paok4270 με το μακρύκανο στη μέση της φωτογραφίας. Μια χαρά την βλέπεις. Είναι μόνο 800x452 pixel στα 72 ppi (pixels per inch) και μέγεθος 1,03ΜΒ. Πήγαινε να δεις την ορίτζιναλ. Είναι λίγο μεγάλη έτσι; 3993x2253 στα 72 ppi και μέγεθος 25,7 ΜΒ! Για να την δεις ολόκληρη σε μια κλασσική οθόνη 1200χ1024 , θα χρειαστεί να κάνεις μια σμίκρυνση γύρω στο 32%. Άρα ποιος ο λόγος να τραβάς το τέρας των 25ΜΒ όταν και με το 1,03 κάνεις τη δουλίτσα σου; Η απάντηση είναι βέβαια η λεπτομέρεια. Στις 2 φωτό μπορείς να δεις την μεγέθυνση της πρώτης και της δεύτερης. Μέχρι στιγμής λοιπόν τα ppi δεν σε απασχολούν. Σε απασχολούν (λίγο) οι διαστάσεις. Τα ppi αρχίζουν να σε απασχολούν όταν τυπώνεις επαγγελματικά. Τα dpi (dots per inch) είναι ο εκτυπωτικός όρος και σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που θα στείλω να τυπωθούν, καλό είναι να έχουν ανάλυση 300ppi. (χωρίς να είναι υποχρεωτικό) Αν λοιπόν ήθελα να τυπώσω την φωτό του paok4270 θα πήγαινα στο photoshop και θα ανέβαζα τα ppi από 75 σε 300. Οι διαστάσεις της φωτογραφίας θα γινόντουσαν 16637x9387 και το μέγεθος 446,8 ΜΒ!!! (Σε cm αυτές οι διαστάσεις είναι 140,86x79,48). Αυτά τα μεγέθη (ειδικά που σήμερα οι δουλειές πηγαινοέρχονται με το internet) είναι λίγο τερατώδη και δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα εκτός κι αν πάμε να τυπώσουμε poster. Αν η φωτογραφία έμπαινε σε ένα σαλόνι περιοδικού απ' άκρη σ' άκρη, θα φρόντιζα μεν να αυξήσω τα ppi σε 300, αλλά ταυτόχρονα θα μείωνα τις διαστάσεις σε περίπου 6280x3487pixel (53χ30 cm) και το μέγεθος θα κατέβαινε στα 62,7 ΜΒ. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης σε μια τελευταία δουλειά που έκανα για σαλόνι περιοδικού, οι διαστάσεις που μου έστειλε ο φωτογράφος από μια Hasselblad H3D-31, ήταν 5483 x 4125 στα 300ppi και μέγεθος 86.84 MB, TIFF. Καλά όλα αυτά αλλά που κολλάνε τα ρημαδοdpi; Κολλάνε εκεί που κολλάνε οι διαστάσεις. Στην λεπτομέρεια. Αν ο πελάτης έβλεπε ας πούμε τη φωτογραφία και μού έλεγε εντάξει μ' αρέσει για το σαλόνι του περιοδικού, αλλά ζούμαρε στη κοπελίτσα με το ροζ και πέτα τους μαντράχαλους που υπάρχουν τριγύρω, τότε στα 72ppi θα είχα ένα πρόβλημα. Στο πως βλέπεις την φωτό δεν θα είχε και καμιά σπουδαία διαφορά, αφού στην οθόνη η ανάλυση 3993x2253 θα σε υπερ-κάλυπτε και στο zoom. Στην εκτύπωση όμως, θα έβλεπες μια θολούρα. Όχι φοβερή γιατί οι αλγόριθμοι των προγραμμάτων σήμερα κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά θα την έβλεπες. Συμπέρασμα: Αν θες το Lumia για επαγγελματικές εκτυπώσεις, χρειάζεσαι κάτι καλύτερο (αν και έχω δει δουλειές με Lumia που ο κόκκος γίνεται κομμάτι της άποψης, θα βρεις τέτοιες στο site της Nokia). Αν όχι είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά. Η συγκεκριμένη φωτογραφία πάντως είναι όντως πολύ δύσκολη και το Lumia τα πήγε πολύ καλά. Σε αντίστοιχη επαγγελματική δουλειά θα παίζανε ρεφλέκτορες, πολλά έξτρα φώτα, τριπόδια, φακοί, φίλτρα και όλα τα σχετικά για να τραβηχτεί. Το φως είναι το 70% μιας φωτογραφίας. (τουλάχιστον). Και δεν ξέρω αν η μεγάλη είναι raw ή jpg. Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί με τις φωτογραφίες του Lumia. Οκ, σε κάποιες έχει ένα "σηκωμένο" κίτρινο, αλλά είναι υπόθεση ενός λεπτού να φτιάξω την ισορροπία στο photoshop. Φοβερη αναλυση....να σαι καλα...μαθαμε αρκετα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jamesc Δημ. June 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2014 Ναι.....απλα στο 1020 η νοκια μπήκε στοβτριπακι ότι η φωτονειναι για PC tablet tv άρα τα 300 δεν λέει κάτι...τα 72 είναι υπεραρκετά....η εκτύπωση όμως πάει σύννεφο...εκει Το 808 απλά παραμένει ο βασιλιάς Δε νομίζω τότε οτι υπαρχει θέμα να ανεβάσεις τα dpi στο photoshop πριν τυπώσεις. Παράθεση - There is no place like 127.0.0.1 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. June 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2014 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. June 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2014 DPI δεν υπάρχει στην ψηφιακή φωτογραφία. Όταν αυτή περάσει σε αναλογική μορφή (εκτυπωτής) τότε θα παίξει ρόλο... Αν πας να εκτυπώσεις φωτό, την περνάς από Photoshop, βάζεις ό,τι dpi θες και είσαι άρχοντας... Δεν παίζει κανένα ρόλο το dpi. Μην ψαρώνετε και μην αναλώνεστε σ' αυτό... :) @Κώστας: Μορφάρα απλά !!! :cool: Παράθεση :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktlk Δημ. June 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2014 Στο PhotoShop γίνεται ευκολα,απλά μικραίνει το εκτυπώσιμο μέγεθος της φωτογραφίας χωρίς αλλοιώσεις το αποτέλεσμα...αν θες και το,ίδιο,μέγεθος τότε επέρχεται μια μικρή αλλοίωση στην,ποιότητα. Παράθεση KTLK Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. June 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2014 (edited) 38mp - edit in Lightroom 5 Μετα το χθεσινο Update βλεπω μια βελτιωση στο white balance...για δειτε εδω Αυτοι οι αλγοριθμοι δινουν μια γευση απο Cyan Edited June 14, 2014 by paok4270 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkai27 Δημ. June 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2014 Καλημερα. Η Nokia camera beta δουλεύει καλύτερα στο 1020; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. June 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2014 (edited) Edited June 16, 2014 by paok4270 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PagouroLand Δημ. June 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2014 Εμένα πάντως χωρίς κάποιο σημαντικό update, η κάμερα βελτιώθηκε! Πριν κάνα δίμηνο, πανέμορφα ήταν τα λουλούδια, αλλά πριν 4-5 μέρες τα κεράσια, πολύ καλύτερα :). Να είναι καλά οι μέλισσες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. June 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2014 απ'οτι διαβαζω η Cyan θα βελτιωσει σημαντικα την καμερα μονο σε 630,930,Icon και 1520 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex_gate_7 Δημ. June 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2014 Όλα τα κινητά με pureview θα βελτιωθούν... Παράθεση Powerd by OnePlus 7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jamesc Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 Όλα τα κινητά με pureview θα βελτιωθούν... Θεωρώ οτι επιβάλλεται να βελτιωθεί και στο 1020. Ακούω πάντως οτι με τη stock camera Των 8.1 έχουμε ήδη καλύτερη ποιότητα. Ισχύει λέτε; Παράθεση - There is no place like 127.0.0.1 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex_gate_7 Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 Στις πρηγούμενες σελίδες είχα ποστάρει ένα λινκ από το WPCentral, όπου αυτοί που πήραν το Lumia 630 που φοράει Cyan είχαν πάρα πολύ καλά αποτελέσματα... Ψάξε 1-3 σελίδες πίσω και θα δεις και φώτο που πόσταραν μέλη χωρίς κιτρινίλα σε κλειστούς χώρους... Σόρυ που δεν το βάζω πάλι το λινκ αλλά ο H/Y στη δουλειά τον παίρνει κανονικότατα :D :D Παράθεση Powerd by OnePlus 7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jamesc Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 Στις πρηγούμενες σελίδες είχα ποστάρει ένα λινκ από το WPCentral, όπου αυτοί που πήραν το Lumia 630 που φοράει Cyan είχαν πάρα πολύ καλά αποτελέσματα... Ψάξε 1-3 σελίδες πίσω και θα δεις και φώτο που πόσταραν μέλη χωρίς κιτρινίλα σε κλειστούς χώρους... Σόρυ που δεν το βάζω πάλι το λινκ αλλά ο H/Y στη δουλειά τον παίρνει κανονικότατα :D :D Νομίζω και στους ανοιχτούς χώρους υπάρχουν καποια γενικά ζητήματα. Σε συννεφιά πχ θεωρώ οτι έχουμε θεματάκια... Παράθεση - There is no place like 127.0.0.1 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikaki71 Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 Θεωρώ οτι επιβάλλεται να βελτιωθεί και στο 1020. Ακούω πάντως οτι με τη stock camera Των 8.1 έχουμε ήδη καλύτερη ποιότητα. Ισχύει λέτε; Αν εννοεις την preview for developers μαλλον το αντιθετο ισχυει..Πολλοι(συμπεριλαμβανω κι εμενα) δεν ειναι και τοσο ευχαριστημενοι με τις φωτο.... Παράθεση Poco X3 nfc 6/128 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ignus Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 η Microsoft δεν έχει να κάνει με το imaging SDΚ , αυτό είναι καθαρά θέμα της Nokia . Ότι βελτιώσεις υπάρχουν θα τις δούμε με την cyan Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 H Microsoft εδωσε update πριν απο λιγο στο extras + info...θεμα χρονου ειναι η Cyan Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jamesc Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 Αν εννοεις την preview for developers μαλλον το αντιθετο ισχυει..Πολλοι(συμπεριλαμβανω κι εμενα) δεν ειναι και τοσο ευχαριστημενοι με τις φωτο.... Προφανώς δεν εννοώ τη Nokia Camera οπου κι εκεί δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος. Απλά άκουσα οτι η stock τραβάει καλύτερα μέχρι στιγμής. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια. Παράθεση - There is no place like 127.0.0.1 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikaki71 Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 Προφανώς δεν εννοώ τη Nokia Camera οπου κι εκεί δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος. Απλά άκουσα οτι η stock τραβάει καλύτερα μέχρι στιγμής. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια. Οντως η στοκ εφαρμογη τραβαει καλυτερες φωτογραφιες,αλλα οι αλγοριθμοι δεν ειναι στο επιπεδο που ολοι θα θελαμε για τετοιο επιπεδο και δυνατοτητες φακου και οπτικων μερων κινητο...Για να δουμε σε λιγες μερες με την επισημη Cyan τι μπορει να αλλαξει καθως θα ενσωματωνει νεους αλγοριθμους καμερας.... Παράθεση Poco X3 nfc 6/128 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jamesc Δημ. June 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2014 Οντως η στοκ εφαρμογη τραβαει καλυτερες φωτογραφιες,αλλα οι αλγοριθμοι δεν ειναι στο επιπεδο που ολοι θα θελαμε για τετοιο επιπεδο και δυνατοτητες φακου και οπτικων μερων κινητο...Για να δουμε σε λιγες μερες με την επισημη Cyan τι μπορει να αλλαξει καθως θα ενσωματωνει νεους αλγοριθμους καμερας.... Επειδή δοκίμαζα πριν λίγο τη στοκ σε σύγκριση με τη nokia camera beta, πραγματικά δεν είδα διαφορές. Μιλάμε βέβαια οτι το εργαλείο τραβάει ούτως ή άλλως ωραίες φωτο. Όμως θεωρώ οτι μπορεί καλύτερες. Το πιο βασικό που πρέπει να φύγει είναι η κιτρινίλα που υπάρχει μερικές φορές με το φλας και ήταν και ο λόγος που ήρθα από το 925. Δε διαννοούμαι να έχω κιτρινίλα με το ξένον. Παράθεση - There is no place like 127.0.0.1 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. June 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2014 Οντως η στοκ εφαρμογη τραβαει καλυτερες φωτογραφιες,αλλα οι αλγοριθμοι δεν ειναι στο επιπεδο που ολοι θα θελαμε για τετοιο επιπεδο και δυνατοτητες φακου και οπτικων μερων κινητο...Για να δουμε σε λιγες μερες με την επισημη Cyan τι μπορει να αλλαξει καθως θα ενσωματωνει νεους αλγοριθμους καμερας.... ετσι ειναι...και ο φακος του 1020 αλλα και η τεχνολογια PureView εχουν περισσοτερες δυνατοτητες.Αυτη τη στιγμη θεωρω οτι εκμεταλευομαστε γυρω στο 60-70% της καμερας του 1020.Εγω προσωπικα παντως περιμενω την Cyan ...με το δαχτυλο στη σκανδαλη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jamesc Δημ. June 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2014 Άσχετο αλλά έχω εντυπωσιαστεί με τα adjustments που μπορείς να κάνεις στις φωτό σου με τα (desktop) windows 8.1 με την εφαρμογή των windows (Photos). Πολύ καλή δουλειά από την Ms. Σου βελτιώνει στο φτερό ακόμα και καιές φωτογραφίες. Ούτε photoshop Ούτε τίποτα. Παράθεση - There is no place like 127.0.0.1 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ignus Δημ. June 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2014 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nero55 Δημ. June 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2014 Όλα τα κινητά με pureview θα βελτιωθούν... Συνεπάγεται και το 920 με το ''pureview'' του δηλαδή?Γιατί εγώ έχω διαβάσει μόνο για 1520,930,1020 και 630 αν και θα έπρεπε να βελτιωθούν και άλλα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ozon74 Δημ. June 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2014 Κι άλλα δείγματα από την κάμερα του 630DS, πάντα με αυτόματες ρυθμίσεις: http://i193.photobucket.com/albums/z130/ozon74/WP_20140620_12_01_52_Pro.jpg http://i193.photobucket.com/albums/z130/ozon74/WP_20140620_12_01_56_Pro.jpg http://i193.photobucket.com/albums/z130/ozon74/WP_20140620_12_02_04_Pro.jpg http://i193.photobucket.com/albums/z130/ozon74/WP_20140620_12_02_13_Pro.jpg Παράθεση Το κακό με όσους είναι λάθος, είναι πως είναι απόλυτα σίγουροι για όσα λένε. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts