Jump to content

Προτάσεις εφαρμογών για Windows Phone 8

montoya_42
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε αυτό το review του WC (φαντάζομαι το έχεις διαβάσει) αναφέρονται κάποιοι άλλοι λόγοι. Δεν ξέρω αν ισχύουν. Είμαι περίεργος αν οι παρατηρήσεις σου είναι διαφορετικές.

"In 2016, I am still hearing from people familiar with the project that users simply did not get the concepts of 3D Touch. This criticism counts for beta testers as well as developers. It may seem crazy, but perhaps this technology was just too new and too different for users. I can see the argument for the exploding Live Tiles, which is a very different interaction model.

...besides 3D touch, the McLaren was just a small evolution. I also heard that the 3D Touch technology used was problematic. Indeed, I attest that this prototype is very buggy, and you would not want to use it for daily use. Is that because it was still in development or underlying problems? We may never know.

…The reason why this device was canceled was reportedly due to many issues regarding the 3D touch and sensors (as well as testers simply not getting it), which I can understand as after using the handset for a few days, the sensors are a little finicky. Perhaps they were just never able to perfect it, or maybe developers didn't want to develop for it? For this hardware to truly shine, developers would have had to have been on board with MixView, which on a platform that had 4% market share at the time, wasn't going to happen"

Ξαναείδα τα βιντεάκια και άκουσα και το podcast. Λένε για rebooting σε ανύποπτο χρόνο και κρασαρίσματα. Να προσθέσω ότι μια από τις ενημερώσεις που έκανα, έλεγε fix to prevent from occasional reboots ή κάτι τέτοιο. Υποθέτω ότι δεν είχαν κάποια από αυτές τις ενημερώσεις σταθεροποίησεις στο προτότυπό τους ή ότι απλά το συγκεκριμένο ήταν κάπως προβληματικό. Επίσης, ένας λόγος προβλημάτων είναι και η αδύναμη μπαταρία. Υπάρχει μικρό στοκ στο ebay της γνήσιας μπαταρίας του 1030, ενδεχομένως να λυνόταν αυτό το πρόβλημα που είχαν.

Ουσιαστικά μια μόνο συσκευή δεν είναι αρκετή για review. Το 1030 πέρασε από πολλά σταδια ανάπτυξης οπότε δεν ξέρουμε ποια χαρακτηριστικά προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν στην έκδοση που είχαν. Π.χ. κάποια McLaren έχουν Glance Screen και καλύτερα χρώματα (ίσως AMOLED?) και κάποια δεν έχουν και τα χρώματα είναι άτονα...

Σκέφτομαι να δοκιμάσω πάντως τα Win10 με τον οδηγό του XDA και backup του protobetatest

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ξαναείδα τα βιντεάκια και άκουσα και το podcast. Λένε για rebooting σε ανύποπτο χρόνο και κρασαρίσματα. Να προσθέσω ότι μια από τις ενημερώσεις που έκανα, έλεγε fix to prevent from occasional reboots ή κάτι τέτοιο. Υποθέτω ότι δεν είχαν κάποια από αυτές τις ενημερώσεις σταθεροποίησεις στο προτότυπό τους ή ότι απλά το συγκεκριμένο ήταν κάπως προβληματικό. Επίσης, ένας λόγος προβλημάτων είναι και η αδύναμη μπαταρία. Υπάρχει μικρό στοκ στο ebay της γνήσιας μπαταρίας του 1030, ενδεχομένως να λυνόταν αυτό το πρόβλημα που είχαν.

Ουσιαστικά μια μόνο συσκευή δεν είναι αρκετή για review. Το 1030 πέρασε από πολλά σταδια ανάπτυξης οπότε δεν ξέρουμε ποια χαρακτηριστικά προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν στην έκδοση που είχαν. Π.χ. κάποια McLaren έχουν Glance Screen και καλύτερα χρώματα (ίσως AMOLED?) και κάποια δεν έχουν και τα χρώματα είναι άτονα...

Σκέφτομαι να δοκιμάσω πάντως τα Win10 με τον οδηγό του XDA και backup του protobetatest

Πάντως εδώ λέει για AMOLED οθόνη!

https://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_1030-6981.php

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Στο Windows Central έλεγαν για LCD, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω. Όπως έγραψα είναι πολύ υψηλής ποιότητας η οθόνη όπως και το γυαλί, οπότε είτε είναι AMOLED είτε υψηλής ποιότητας LCD.

Στο gsmarena επίσης γράφει κάμερα 50MP, ενώ είναι σαν του 950 20άρα κάμερα, τουλάχιστον στα πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν (ίσως να την αντικαθιστούσαν αργότερα με 50άρα). Σαν χρώμα αναφέρει μαύρο μόνο. Έχω δει ένα σε μαύρο χρώμα και έγραφε παντού Nokia. Ήταν φαίνεται από τα πρώτα, πριν την πώληση. Το όνομα Microsoft δεν υπήρχε πουθενά... Σε όλα τα άλλα που έχω δει κατά καιρούς, γράφει μεν Nokia prototype, αλλά επίσης γράφει Property of Microsoft Mobile. Άρα ήταν μετά την συμφωνία ή ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς (αν και το τμήμα που δούλευε πάνω στην συσκευή ήταν ακόμη από τη Nokia, εξού και το "Nokia Prototype".). Αυτά λοιπόν είναι ειτε σκούρο γκρι όπως αυτό που έδειξα στις φωτό, είτε ασημένιο.

Οπότε έως τώρα γνωρίζουμε για μαύρο, γκρι και ασημένιο. Ποιο θα ήταν πιο εντυπωσιακό άραγε;

Τέλος, η μπαταρία, BV-F4A, πρέπει να ήταν τουλάχιστον 2600mAh. https://www.ebay.com/itm/BV-F4A-Original-2600mAh-Battery-Batterie-Bateria-for-Nokia-Lumia-1030-1040/283058669203?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160908105057%26meid%3Dfc4539830fbe48298852914cb23c3048%26pid%3D100675%26rk%3D4%26rkt%3D15%26sd%3D332748557874%26itm%3D283058669203&_trksid=p2481888.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3A26d94009-a626-11e8-a8da-74dbd18030ad%7Cparentrq%3A6268885a1650aadcb9fce0b5fffe5dff%7Ciid%3A1

Αυτές είναι spare stock. Ίσως η ενσωματωμένη να είναι λίγο μεγαλύτερη, π.χ. 2800mAh. (π.χ. στο 808 η μπαταρία του κουτιού ήταν 1400, ενώ οι στοκ 1320).

----- προσθήκη μηνύματος 78 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πάντως αν συγκρίνω με το μαύρο του 808, τότε πρέπει να είναι LCD, έστω και υψηλής ποιότητας. ΑΘάνατο 808 :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Φαίνεται γενικά η Nokia βγάζει καλές LCD ακόμα και τώρα.

Αρχικά δεν βγάζει οθόνες η Νοκια (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Αυτο που λέει ο Mivas (αν δεν κάνω λάθος) είναι ότι προφανώς η οθόνη του 1030 είναι κατώτερη της amoled του 808 οπότε μάλλον είναι lcd. Σωστά Mivas?

Θα επαναλάβω την γνώμη μου πως χαλαρά οι amoled υπερέχουν. Γι αυτό και φοριούνται σε όλες τις ναυαρχίδες (εκτός της Apple που έχει καβούρια αλλά κι αυτή αρχίζει να το γυρίζει το πράγμα).

Υ. Γ. Mivas, δεν σου είπα εγώ να του περάσεις 10ρια. Δική σου ή απόφαση οπότε αμαρτία ουκ έχω......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Αυτο που λέει ο Mivas (αν δεν κάνω λάθος) είναι ότι προφανώς η οθόνη του 1030 είναι κατώτερη της amoled του 808 οπότε μάλλον είναι lcd. Σωστά Mivas?

Αυτό ακριβώς λέω, αλλά παρόλα αυτά υψηλής ποιότητας LCD. Το έβαλα δίπλα στο CM1, καμία σχέση... Το ίδιο και σε σχέση με τις LCD του N950 όπως το θυμάμαι... Ίσως στο τελικό προϊόν να έβαζαν Amoled και να έβαλαν LCD στα πρωτότυπα (έστω και καλής ποιότητας) για να ρίξουν το κόστος στα εργοστασιακά. Επίσης, οι LCD αντέχουν περισσότερο στον χρόνο από ό,τι οι AMOLED. Έχω την εντύπωση π.χ. ότι η οθόνη του 808 αρχίζει να τείνει στο πράσινο :(

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Υ. Γ. Mivas, δεν σου είπα εγώ να του περάσεις 10ρια. Δική σου ή απόφαση οπότε αμαρτία ουκ έχω......

Έχεις δει την ταινία inception? :lol: Πως κάποιος σου βάζει μια ιδεα και τον κάνεις να θεωρεί ότι είναι δική του? :p

Αν το ριμάξω τελικά ξέρω ποιανού ιδέα ήταν ;)

Πρέπει να ανοίξουμε έξτρα νήμα για το 1030, γιατί κι εδώ off είμαστε! ;) :)))

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Αυτό ακριβώς λέω, αλλά παρόλα αυτά υψηλής ποιότητας LCD. Το έβαλα δίπλα στο CM1, καμία σχέση... Το ίδιο και σε σχέση με τις LCD του N950 όπως το θυμάμαι... Ίσως στο τελικό προϊόν να έβαζαν Amoled και να έβαλαν LCD στα πρωτότυπα (έστω και καλής ποιότητας) για να ρίξουν το κόστος στα εργοστασιακά. Επίσης, οι LCD αντέχουν περισσότερο στον χρόνο από ό,τι οι AMOLED. Έχω την εντύπωση π.χ. ότι η οθόνη του 808 αρχίζει να τείνει στο πράσινο :(

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχεις δει την ταινία inception? :lol: Πως κάποιος σου βάζει μια ιδεα και τον κάνεις να θεωρεί ότι είναι δική του? :p

Αν το ριμάξω τελικά ξέρω ποιανού ιδέα ήταν ;)

Κλαίω..... :lol:

είμαστε με το ένα πόδι on topic, μιας και έχει 8άρια WP και συζητάμε για αναβαθμίσεις σε νεότερες εκδόσεις ή σε 10άρια, backup από εκδόσεις firmware των 8 κλπ. Απλά αναφέρουμε και κάποια εξτραδάκια για το 1030 :)

----- προσθήκη μηνύματος 87 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κλαίω..... :lol:

Άστα αυτά Ντι Κάπριο και σε κατάλαβα... :lol:

Οκ, με έπεισες. :)

Για τα γενικά, backup, εφαρμογές, restore κλπ των 8/8.1 συνεχίζουμε εδώ και για το 1030, 3D Touch κλπ άνοιξα νέο θέμα εδώ

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=470353

(αμφιβάλλω αν θα έχει άλλους πελατες, αλλά το έφτιαξα για τον evris που το ζήτησε :) Δεν ξέρω αν περάσει από εκεί και ο "Ντι κάπριο" βέβαια :lol:)

επειδή έπεσε στα χεριά μου ένα lumia 1020 από facebbok messenger υποστηρίζονται ως εφαρμογές αν όχι έχουμε κάποιου τρίτου που παίζει;

επειδή έπεσε στα χεριά μου ένα lumia 1020 από facebbok messenger υποστηρίζονται ως εφαρμογές αν όχι έχουμε κάποιου τρίτου που παίζει;

Η έλλειψη εφαρμογών είναι ένας λόγος να το πας στα 10άρια... Αν και πέρα από τις εφαρμογές, θα είναι downgrade στην απόδοση, μπαταρία, ίσως ακόμη και στην κάμερα...

Π.χ. εμένα μου λείπουν τα FB, Messenger, Youtube, Skype και δεν είμαι από αυτούς που χρησιμοποιούν άπειρες ιντερνετικές εφαρμογές... Για Youtube ίσως έχει κάποια 3rd party αλλά τα άλλα δύσκολο...

• 4 weeks later...

Για όσους ενδιαφέρονται, ανακάλυψα κάποια ακόμη δεδομένα για τα κατασκευαστικά στάδια του ακυκλοφόρητου Lumia 1030

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=470353

Δείτε το τελευταίο update.

Παιδιά, υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω εφαρμογές xap και appx εκτός store? Όπως στο Symbian τα sis και στα Android τα apk?

Επίσης θέλω να κάνω export μια εφαρμογή από το κινητό και να την ξαναπεράσω μετά από format ή σε άλλο κινητό. Γίνεται αυτό;

Θα ήταν χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου η εφαρμογή έχει καταργηθεί ή είναι αγορασμένη και δεν μπορεί να συγχρονιστεί ή έχει δεδομένα (π.χ. για gamers) που καλό θα ήταν να μην χαθούν. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Παιδιά, υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω εφαρμογές xap και appx εκτός store? Όπως στο Symbian τα sis και στα Android τα apk?

Επίσης θέλω να κάνω export μια εφαρμογή από το κινητό και να την ξαναπεράσω μετά από format ή σε άλλο κινητό. Γίνεται αυτό;

Θα ήταν χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου η εφαρμογή έχει καταργηθεί ή είναι αγορασμένη και δεν μπορεί να συγχρονιστεί ή έχει δεδομένα (π.χ. για gamers) που καλό θα ήταν να μην χαθούν. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Κανονικά δεν μπορείς. Με τίποτα.

Όμως νομίζω πως υπήρχε ένα παραθυράκι για τους devs να μπορούν να εγκαταστησουμε μέχρι 8 (αν θυμάμαι) εφαρμογές. Περισσότερα θα σου πει ο πάντα έγκυρος faasf.

Κανονικά δεν μπορείς. Με τίποτα.

Όμως νομίζω πως υπήρχε ένα παραθυράκι για τους devs να μπορούν να εγκαταστησουμε μέχρι 8 (αν θυμάμαι) εφαρμογές. Περισσότερα θα σου πει ο πάντα έγκυρος faasf.

Για τα αρχεία xap/appx σε άλλο ελληνικό φόρουμ λέει ένας πως γίνεται, αλλά δεν λειτουργεί σε μένα

Το export που λέω είναι το πιο δύσκολο. Θα πρέπει λογικά να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους συστήματος κινητού (το έχω καταφέρει μέσω PC), αλλά δεν ξέρω ποιους φακέλους θα πρέπει να μεταφέρω/αντιγράψω και τι άλλο χρειάζεται. Στο Symbian γινόταν κάτι τέτοιο, π.χ. με παιχνίδια που ήταν ολοκληρωμένα, αλλά έπρεπε να γίνει αντιγραφή συγκεκριμένων φακέλων συστήματος. Και έχουν κωδικούς-κλειδιά αυτοί οι φάκελοι οπότε δύσκολο να εντοπίσω σε τι αντιστοιχεί ο καθένας...

Για τα αρχεία xap/appx σε άλλο ελληνικό φόρουμ λέει ένας πως γίνεται, αλλά δεν λειτουργεί σε μένα

Το export που λέω είναι το πιο δύσκολο. Θα πρέπει λογικά να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους συστήματος κινητού (το έχω καταφέρει μέσω PC), αλλά δεν ξέρω ποιους φακέλους θα πρέπει να μεταφέρω/αντιγράψω και τι άλλο χρειάζεται. Στο Symbian γινόταν κάτι τέτοιο, π.χ. με παιχνίδια που ήταν ολοκληρωμένα, αλλά έπρεπε να γίνει αντιγραφή συγκεκριμένων φακέλων συστήματος. Και έχουν κωδικούς-κλειδιά αυτοί οι φάκελοι οπότε δύσκολο να εντοπίσω σε τι αντιστοιχεί ο καθένας...

Σου γράφω τι ξέρω, γιατί δεν έχω ασχοληθεί με app side loading. Μόνο (για τις δικές μου) μέσω visual studio. Τρίτες από store.

Για "double click εγκατάσταση" ή από την "store εφαρμογή -> τελείες στο κάτω μέρος -> install local apps" πρέπει η εφαρμογή να υπάρχει στο store (γίνεται online έλεγχος), διαφορετικά μήνυμα λάθους.

Αν υπάρχει άλλος τρόπος... Διάβασε εδώ: https://forums.windowscentral.com/windows-10-mobile/420297-how-deploy-xap.html

Ή ψάξε στο net: xap deployment κ.τ.λ.

Σχετικά με τα appx... Οι εφαρμογές μπορεί να είναι είτε UWP είτε RT(W8.1 & WP8.1). Τις πρώτες τις ξεχνάς. Εννοείται μία UWP εφαρμογή δεν μπορεί να τρέξει σε WP8.1. Οπότε η εφαρμογή του fb (η UWP) δεν μπορεί να τρέξει σε wp8.1

Για export που γράφεις δεν έχω ιδέα αν μπορεί να γίνει, ούτε το έχω προσπαθήσει.

Δεν ξέρω αν σε βοηθήσουν τα παρακάτω....

Για να δεις που εγκαθίστανται οι store εφαρμογές (και πώς μπορείς να προσπελάσεις το φάκελο) στο pc (RT ή UWP) διάβασε εδώ:

https://www.wikihow.com/Access-Metro-Style-Apps-Installation-Folder-in-Windows-8

Οι ρυθμίσεις, data κ.τ.λ. αποθηκεύονται στην εξής διαδρομή: (διαφορετικός ο φάκελος εγκατάστασης της εφαρμογής, από το φάκελο που αντιστοιχεί στο χώρο δεδομένων της εφαρμογής)

C:\Users\<user>\AppData\Local\Packages

Αν υπάρχει άλλος τρόπος... Διάβασε εδώ: https://forums.windowscentral.com/windows-10-mobile/420297-how-deploy-xap.html

ΑΠό το επίσημο εργαλείο της MS γράφει

If you’re deploying your app to a device, make sure that the device is registered and connected.

Που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει κάποιο είδους registration ως προγραμματιστής και να έχω ενεργό λογαριασμό υποθέτω... Οπότε δυστυχώς απορρίπτεται... Θα ψάξω για κάποια εφαρμογή από τρίτους μήπως παρακάμπτει αυτό τον έλεγχο...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για "double click εγκατάσταση" ή από την "store εφαρμογή -> τελείες στο κάτω μέρος -> install local apps" πρέπει η εφαρμογή να υπάρχει στο store (γίνεται online έλεγχος), διαφορετικά μήνυμα λάθους.

Εννοείται πως πρόκειται για εφαρμογές εκτός store. Είτε παλιές που αφαιρέθηκαν (Refocus, Shazam, παλιό Facebook κλπ), είτε κάποιες που ήταν σε beta και δεν μπήκαν ποτέ...

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ξέρω αν σε βοηθήσουν τα παρακάτω....

Για να δεις που εγκαθίστανται οι store εφαρμογές (και πώς μπορείς να προσπελάσεις το φάκελο) στο pc (RT ή UWP) διάβασε εδώ:

https://www.wikihow.com/Access-Metro-Style-Apps-Installation-Folder-in-Windows-8

Οι ρυθμίσεις, data κ.τ.λ. αποθηκεύονται στην εξής διαδρομή: (διαφορετικός ο φάκελος εγκατάστασης της εφαρμογής, από το φάκελο που αντιστοιχεί στο χώρο δεδομένων της εφαρμογής)

C:\Users\<user>\AppData\Local\Packages

Σε ευχαριστώ θερμά για τον οδηγό! Και για το XAP Deployment, βρήκα μια εφαρμογή εκτός MS. Θα τα δοκιμάσω και τα δύο τις επόμενες μέρες. Αν δουλέψει θα είναι τέλεια!

ΑΠό το επίσημο εργαλείο της MS γράφει

If you’re deploying your app to a device, make sure that the device is registered and connected.

Που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει κάποιο είδους registration ως προγραμματιστής και να έχω ενεργό λογαριασμό υποθέτω... Οπότε δυστυχώς απορρίπτεται... Θα ψάξω για κάποια εφαρμογή από τρίτους μήπως παρακάμπτει αυτό τον έλεγχο...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εννοείται πως πρόκειται για εφαρμογές εκτός store. Είτε παλιές που αφαιρέθηκαν (Refocus, Shazam, παλιό Facebook κλπ), είτε κάποιες που ήταν σε beta και δεν μπήκαν ποτέ...

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε ευχαριστώ θερμά για τον οδηγό! Και για το XAP Deployment, βρήκα μια εφαρμογή εκτός MS. Θα τα δοκιμάσω και τα δύο τις επόμενες μέρες. Αν δουλέψει θα είναι τέλεια!

:D ενημέρωσε μας όταν το κανεις λεγοντας πως...λεπτομέρειες αν δεν βαρυεσαι.

Καλησπέρα, ας ρωτήσω κι εδώ.

Υπάρχει κάποιο "ψαγμένο" service για Lumia σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας; Θέλω να τους ρωτήσω για ένα σπάνιο μοντέλο και μέχρι τώρα από κάποια Nokia Care Θεσσαλονίκης που ρώτησα (Τούμπα, Εύοσμος, Βασ. Όλγας κλπ), δεν το ξέρουν καν... Κάλεσα και ένα-δυο Αθήνα, ο ένας μου λέει θα το ψάξει από άλλους γιατί δεν το ξέρει και ο άλλος ήταν στα Εξάρχεια, μου φάνηκε λίγο περίεργος, μου λέει κάνω την δουλειά 20χρόνια, όλα τα κάνω, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβε για ποιο μοντέλο πρόκειται... :worry:

Οπότε κάποιο αξιόπιστο και ψαγμένο Nokia Care για Lumia έχετε να προτείνετε;

Καλησπέρα, ας ρωτήσω κι εδώ.

Υπάρχει κάποιο "ψαγμένο" service για Lumia σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας; Θέλω να τους ρωτήσω για ένα σπάνιο μοντέλο και μέχρι τώρα από κάποια Nokia Care Θεσσαλονίκης που ρώτησα (Τούμπα, Εύοσμος, Βασ. Όλγας κλπ), δεν το ξέρουν καν... Κάλεσα και ένα-δυο Αθήνα, ο ένας μου λέει θα το ψάξει από άλλους γιατί δεν το ξέρει και ο άλλος ήταν στα Εξάρχεια, μου φάνηκε λίγο περίεργος, μου λέει κάνω την δουλειά 20χρόνια, όλα τα κάνω, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβε για ποιο μοντέλο πρόκειται... :worry:

Οπότε κάποιο αξιόπιστο και ψαγμένο Nokia Care για Lumia έχετε να προτείνετε;

https://www.xo.gr/profile/profile-907155717/el/

Υ. Γ. Το έγραψες κι αλλού??? :lol:

https://www.xo.gr/profile/profile-907155717/el/

Υ. Γ. Το έγραψες κι αλλού??? :lol:

:lol: Όχι εντάξει μόνο σε αυτά τα δύο... για την ώρα :rolleyes:

• 4 weeks later...

Μόλις παρέλαβα 2 γνήσιες καινούργιες μπαταρίες και επιστρέφω με δοκιμές για εφαρμογές κλπ :)

Για το Messenger του FB δυστυχώς δεν βρήκα κάτι άλλο, αλλά για το Facebook, βρήκα έως τώρα κάποια από τρίτους, όπως

Social Network for WP (έχει και διάφανο πλακίδιο)

Explorer 4 Facebook

Social (πιο γενικό, για πολλά δίκτυα, βάζεις Twitter κλπ αν θέλεις)

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Να ρωτήσω κι εγώ με την σειρά μου.

Από περιηγητές τι παίζει στα 8άρια; Διαπίστωσα ότι εξαφανίστηκε ο UC Browser που ήταν αρκετά καλός για τα 8άρια, ενώ πριν λίγους μήνες υπήρχε στο store... Δοκίμασα Surfy, αλλά κολλούσε και δεν... Η μόνη εναλλακτική του explorer που φαίνεται οκ, είναι ο Maxthon Browser (με ιδιωτική περιήγηση, dark theme κλπ) Κάποιος άλλος αξιόλογος; Opera? Firefox?

Επίσης το Shazam έχει εξαφανιστεί... Θα ήθελα να συγχρονίσω το Shazam του 808 με το 1030, αλλά στα Windows πάει...

Skype δεν συνδέεται με τίποτα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει το Whatsapp που μάλλον θα πορευτώ με αυτό για κλήσεις και μηνύματα...

Επίσης από εκτός σύνδεσης εφαρμογές, πέρα από τις παλιές καλές Nokia Refocus και έξυπνη λήψη, έχει εξαφανιστεί και η μέχρι πρόσφατα διαθέσιμη Lumia Panorama, οπότε πανοραμικές γιοκ...

Ιδέες? Προτάσεις για εναλλακτικές ή για να βάλω τις ίδιες; Το XAP Deployment μου φαίνεται λίγο βουνό, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση, θα το παλέψω μόλις βρω χρόνο...

• 4 weeks later...

Επανέρχομαι στο θέμα μετά από καιρό... Το XAP deployment λοιπόν προϋποθέτει ξεκλειδωμένη συσκευή. Για να γίνει αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί registration για προγραμματιστες. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να τρέξει η εφαρμογή WindowsPhone Developer Registration στον υπολογιστή και να αναγνωρίσει τη συσκευή. Εκεί είναι που κολλάω. Δεν την αναγνωρίζει με τίποτα. Δοκίμασα πολλά troubleshouting steps που βρήκα, αλλά δεν...

Έχει κάποιος εμπειρία με αυτό; Ή ξεκλείδωμα με ανεπίσημο τρόπο;