gmac Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (10 Ιούλ. 2004 , 08:58) Εννοώ ότι όποιος δεν μπορεί να πιάσει το 15-16 που χρειάζεται για ΑΕΙ (και τα Μαθηματικά πχ. δεν τα θεωρώ ΑΕΙ των οπισθίων) πιθανότατα δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός ΑΕΙ (που είναι υπερπολλαπλάσιες από αυτές του λυκείου). Τώρα αν κάποιο παιδί είχε μία ατυχία και δεν πέρασε (και θεωρεί ότι μπορεί καλύτερα) τότε ας ξαναδώσει, δεν είναι ντροπή... Το Μαθηματικό σίγουρα δεν είναι των οπισθίων, αλλά μπορει και να μην αρέσουν σε κάποιον. Αυτό που εννοούσα είναι ότι με το παρακάτω μήνυμα σου: Δύσκολα όποιος δουλέψει κατά τα σχολικά του χρόνια να μην περάσει σε κάποιο ΑΕΙ (είτε αυτό λέγεται Ιατρική, είτε Πληροφορική, είτε Μαθηματικά). Γιατί ευτυχώς το τωρινό σύστημα (αν και για μένα οι δέσμες ήταν καλύτερες) σου επιτρέπει να καλύψεις τις ελλείψεις σου σε ένα-δύο μαθήματα με μία καλή επίδοση σε κάποια άλλα (όπως πχ κάλυψα εγώ την χασούρα από την ιστορία και γενικά από τα θεωριτικά με σχετικά καλούς βαθμούς στα θετικά μαθήματα). Οπότε και μαθητής του 15-16 να είσαι (που πετυχαίνεται χωρίς τεράστιο κόπο) σε ΑΕΙ μπαίνεις. Βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρέπει σώνει και ντε κάποιος σε πάει σε "κάποιο'' ΑΕΙ αφού "ακόμα και με 15-16 σε ΑΕΙ μπαίνεις" χωρίς να εξετάζουμε το ότι το ΑΕΙ δεν είναι αυτοσκοπός, το ότι υπάρχουν και ΤΕΙ που είναι πολύ καλύτερα από κάποια ΑΕΙ. Αν δεν εννοούσες αυτό (που κάπως ξεκαθαρίζεται στο παρακάτω σου μήνυμα) τότε οκ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος metality ( 9 Ιούλ. 2004 , 17:26) a) Αν ήσουν πιο προσεκτικός θα απαντούσα και καλύτερα. Επειδή όμως δεν έχώ κόμπλεξ, ειλικρινά δέξου τα συγχαρητήριά μου γιατί τέτοια μυαλά λείπουν (και μυαλά με 10/20 περισσεύουν...) Αφού το είπε το παιδί, 20/20 εννοούσε απλά μπέρδεψε τις κλίμακες με του Πανεπιστημίου που είναι 10/10 :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metality Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac (10 Ιούλ. 2004 , 17:14) Αφού το είπε το παιδί, 20/20 εννοούσε απλά μπέρδεψε τις κλίμακες με του Πανεπιστημίου που είναι 10/10 :o Το κατάλαβα, το κατάλαβα εξ ου και τα συγχαρητήρια. Τα "μυαλά των 10/20" δεν αφορούν τον ctony_a. Βέβαια, μπορεί να φανταστεί κανείς έως ότου γίνει η διευκρίνηση πώς ακουγόταν... Τεσπα, και πάλι μπράβο του στο συγκεκριμένο... :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρέπει σώνει και ντε κάποιος σε πάει σε "κάποιο'' ΑΕΙ αφού "ακόμα και με 15-16 σε ΑΕΙ μπαίνεις" χωρίς να εξετάζουμε το ότι το ΑΕΙ δεν είναι αυτοσκοπός, το ότι υπάρχουν και ΤΕΙ που είναι πολύ καλύτερα από κάποια ΑΕΙ. Δεν εννοώ αυτό. Αν κάποιος θέλει μία σίγουρη δουλειά "στα γρήγορα" τότε το ΤΕΙ είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει. Δυστυχώς το πτυχίο από κάποιο ΤΕΙ δύσκολα παρέχει μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Από την στιγμή που μπορεί όμως να ακολουθήσει ένα ΑΕΙ, γιατί να μην το κάνει; Απλά όπως πολλοί μου έχουν πει, χρειάζεται να στρώσεις κ0λ0 για να βγεις ;) Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metality Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (10 Ιούλ. 2004 , 20:59) Δεν εννοώ αυτό. Αν κάποιος θέλει μία σίγουρη δουλειά "στα γρήγορα" τότε το ΤΕΙ είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει. Δυστυχώς το πτυχίο από κάποιο ΤΕΙ δύσκολα παρέχει μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Από την στιγμή που μπορεί όμως να ακολουθήσει ένα ΑΕΙ, γιατί να μην το κάνει; Απλά όπως πολλοί μου έχουν πει, χρειάζεται να στρώσεις κ0λ0 για να βγεις ;) Αγαπητέ shodanjr_gr όσοι σου είπαν ό,τι σου είπαν μάλλον δε στα είπαν σωστά... Η "γρήγορη" αποκατάσταση δεν ισχύει αφού και στις δύο περιπτώσεις 4 χρόνια θα σπουδάζεις και αν ακόμα μόνο τα ΑΕΙ έχουν μετέπειτα προοπτικές (που και πάλι δεν είναι έτσι) αυτό δε σημαίνει πως όποιος πάει σε ΑΕΙ ντε και καλά θα κάνει και διδακτορικό ούτε και το θέλουν όλοι. Γιατί δηλαδή κάποιος που βγάζει ΑΕΙ να μην κυνηγήσει αμέσως μετά μια δουλειά? Αυτό το κάνουν μόνο στα ΤΕΙ? Στα ΑΕΙ πάνε όλοι πια για μεταπτυχιακά? Δε νομίζω. Τώρα όσον αφορά στο τι πρέπει να στρώσεις: σε όσους στα είπαν αυτά πες τους πως το στρώσιμο είναι συνάρτηση δύο πραγμάτων: 1) Της δυσκολίας του τμήματος 2) Της αξίας του φοιτητή Οπότε ή σε πολύ δύσκολο τμήμα έπεσαν ή μάλλον δεν λένε και πολλά ως φοιτητές (ελπίζω βέβαια να ισχύει το πρώτο). Γιατί ό,τι και να λες ΔΕΝ μπορείς να με πείσεις πως όλα τα ΑΕΙ είναι τα απίστευτα δύσκολα τμήματα και όλα τα ΤΕΙ είναι για χρυσές μετριότητες. Ίσως όταν αποφοιτήσεις να δεις ότι τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλος άθλος να τελειώσεις ό,τι σπούδασες. :!: Και γιατί να μη θεωρήσω στο κάτω κάτω (δεν το κάνω αλλά θα μπορούσα να το εικάσω από τα συμφραζόμενα) πως στα ΑΕΙ όλοι χαίρονται τη φοιτητική ζωή και κάποια στιγμή θυμούνται να κουραστούν και λίγο? Γιατί δε γίνεται αλλού να λες πως όποιος έχει προσπαθήσει στοιχειωδώς κλπ κλπ και μετά να λες ότι αν δε στρώσεις κ0λ0 η σχολή δε βγαίνει. Για να ξέρουμε και τι λέμε. Φιλικά. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ctony_a Δημ. July 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2004 Για παιδιά Καταρχάς sorry για το λάθος ναι εννούσα 159 μόρια. Να απαντήσω στο φίλο metality πως και στα αει δεν μπορώ να πω οτι λιώνουμε ναι και θα κάτσουμε και θα κάνουμε φοιτητική ζωή κανείς δεν είπε το ανίθετο αλλά το θέμα είναι πως όταν γράφεις πρέπει να πεθάνεις στα σίγουρα στο διάβασμα ίσως όχι σε όλα τα μαθήματα αλλά σε μερικά πραγματικά λιώνεις. Όποιος είναι οικονμικό θα ξέρει τι εστι οικονομετρία.... Μα και η γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται να μπεις σε ΑΕΙ του κώλ** μόνο και μόνο για να πεις οτι σπουδάζεις σε παν/μιο το θέμα μας όμως είναι για το παιδί που άνοιξε το thread και ο οποίος περνάει μαθηματικό που θεωρήται από τα πολύ καλά τμήματα. Επίσης επειδή με έχεις περάσει για ψώνιο metaliy και πίστεψε με δεν γνωρίζεις τι έχω περάσει στη ζωή μου για να φτάσω εδώ που είμαι και πόσο δύσκολα τα έχω βγάλει πέρα και οικονομικά αλλά και από διάβασμα δεν σου δίνω το δικαίωμα να μιλάς για <<τουμπε>> η όπως το λες σε μένα και αν φυσικά δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου απλά αγνόησε τις για να είμαστε καλά και φίλοι οκ? Δεν λέω πως η εταιρία σου δεν είναι κα΄λή ούτε καν είπα κάτι το απαξιωτικόγια τις ελληνικές επιχειρήσεις και πίστεψε με μιλάς σε ένα παιδί που 4 χρόνια τώρα δούλευα στη ιχθυοσκαλα για να τα βγάλω πέρα. Αλλά ναι τώρα έχω βρει δουλειά σε μια πολυεθνική με την αξία μου και ναι θα καμαρώνω όσο μπορώ γι αυτό. Οτι σου έχω πει είναι από προσωπικές εμπειρίες δεν έχω σκοπώ να μηδενίσω τα τει σου εξήγησα και πριν ο αδερφος μου σπουδάζει τει ηλκτρ/γιας και σε 1 καλοκαίρι έβγαλε τα διπλά από μενα και τον χαίρομαι γι αυτό. Πως να το θέσω πιο απλά για να γίνω κατανοήτος. Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις απο πολυεθνικές πάντως η άποξη σου είναι εντελώς λάθος φίλε μου το σε ξεζουμίζουν και σε πετάνε είναι παλαιολιθική άποψη. Η προστασία σε μια τέτοια εταιρία είναι τεράστια. Τέλος πάντων δεν έχω άλλο χρόνο να το αναλύσω είναι και Σάββατο βράδυ πρέπει να πάμε και καμιά βολτίτσα. Σε παρακαλώ πολύ έχε όποια γνώμη θες για τα τει και τα αει πραγματικά και σου εύχομαι να πετύχεις αυτό που θες αλλά για το άτομο μου δεν θέλω υπαινιγμούς αφού δεν με γνωρίζεις προσωπικά. Φιλικα και χωρίς να κρίνουμε πίσω από τη ανωνυμία που μας παρέχει το internet. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metality Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ctony_a (10 Ιούλ. 2004 , 23:02) Για παιδιά Καταρχάς sorry για το λάθος ναι εννούσα 159 μόρια. Να απαντήσω στο φίλο metality πως και στα αει δεν μπορώ να πω οτι λιώνουμε ναι και θα κάτσουμε και θα κάνουμε φοιτητική ζωή κανείς δεν είπε το ανίθετο αλλά το θέμα είναι πως όταν γράφεις πρέπει να πεθάνεις στα σίγουρα στο διάβασμα ίσως όχι σε όλα τα μαθήματα αλλά σε μερικά πραγματικά λιώνεις. Όποιος είναι οικονμικό θα ξέρει τι εστι οικονομετρία.... Μα και η γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται να μπεις σε ΑΕΙ του κώλ** μόνο και μόνο για να πεις οτι σπουδάζεις σε παν/μιο το θέμα μας όμως είναι για το παιδί που άνοιξε το thread και ο οποίος περνάει μαθηματικό που θεωρήται από τα πολύ καλά τμήματα. Επίσης επειδή με έχεις περάσει για ψώνιο metaliy και πίστεψε με δεν γνωρίζεις τι έχω περάσει στη ζωή μου για να φτάσω εδώ που είμαι και πόσο δύσκολα τα έχω βγάλει πέρα και οικονομικά αλλά και από διάβασμα δεν σου δίνω το δικαίωμα να μιλάς για <<τουμπε>> η όπως το λες σε μένα και αν φυσικά δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου απλά αγνόησε τις για να είμαστε καλά και φίλοι οκ? Δεν λέω πως η εταιρία σου δεν είναι κα΄λή ούτε καν είπα κάτι το απαξιωτικόγια τις ελληνικές επιχειρήσεις και πίστεψε με μιλάς σε ένα παιδί που 4 χρόνια τώρα δούλευα στη ιχθυοσκαλα για να τα βγάλω πέρα. Αλλά ναι τώρα έχω βρει δουλειά σε μια πολυεθνική με την αξία μου και ναι θα καμαρώνω όσο μπορώ γι αυτό. Οτι σου έχω πει είναι από προσωπικές εμπειρίες δεν έχω σκοπώ να μηδενίσω τα τει σου εξήγησα και πριν ο αδερφος μου σπουδάζει τει ηλκτρ/γιας και σε 1 καλοκαίρι έβγαλε τα διπλά από μενα και τον χαίρομαι γι αυτό. Πως να το θέσω πιο απλά για να γίνω κατανοήτος. Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις απο πολυεθνικές πάντως η άποξη σου είναι εντελώς λάθος φίλε μου το σε ξεζουμίζουν και σε πετάνε είναι παλαιολιθική άποψη. Η προστασία σε μια τέτοια εταιρία είναι τεράστια. Τέλος πάντων δεν έχω άλλο χρόνο να το αναλύσω είναι και Σάββατο βράδυ πρέπει να πάμε και καμιά βολτίτσα. Σε παρακαλώ πολύ έχε όποια γνώμη θες για τα τει και τα αει πραγματικά και σου εύχομαι να πετύχεις αυτό που θες αλλά για το άτομο μου δεν θέλω υπαινιγμούς αφού δεν με γνωρίζεις προσωπικά. Φιλικα και χωρίς να κρίνουμε πίσω από τη ανωνυμία που μας παρέχει το internet. Είπα εγώ ότι είναι κακό να ζήσεις τη ζωή σου ως φοιτητής???? Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Και εννοείται ότι υπάρχουν μαθήματα που λιώνεις και μαθήματα που περνιούνται πολύ εύκολα. Απλά μερικοί (όχι εσύ) παρουσιάζουν τη ζωή στο ΑΕΙ όπως στις ταινίες που είσαι από το πρωί ώς το βράδυ σε ένα εργαστήριο ή στη βιβλιοθήκη και η ζωή σου καταφέρνει και κυλά κάπου ενδιάμεσα και τη ζωή στο ΤΕΙ ως ένα απέραντο αραλίκι που σου φέρνουν μια μέρα το πτυχίο και βρίσκεις γρήγορα μια μέτρια δουλειά. Το τι έχεις περάσει δεν είναι δικό μου θέμα και αν όντως δούλεψες στην ιχθυόσκαλα αυτό σε τιμάει (δεν το λέω ειρωνικά). Τώρα αν οι απόψεις μου είναι παλαιολιθικές άσε να το ξέρω καλύτερα ή τουλάχιστον άσε με να έχω την άποψή μου. Όσον αφορά τέλος στο τουπέ: ΝΑΙ, έχεις πολύ μεγάλο τουπέ και αν θες εκ των υστέρων να μη σε λένε ψώνιο τότε μάθε να γράφεις ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ γιατί όποιος διαβάσει με προσοχή ό,τι γράφεις τουπέ και υπεροψία διακρίνει. Υ.Γ. Δεν κρίνω άτομα προσωπικά,δε σας ξέρω άλλωστε. Κρίνω αυτά που γράφετε, όπως και εσείς κρίνετε αυτά που γράφω. Και αν θεωρείτε ότι σας κρίνουν άσχημα μπορείτε για αρχή να διαβάζετε και μια φορά τι γράφετε πριν το δημοσιεύσετε (φιλικά πάντα, γιατί αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τις απαντήσεις σου πριν πατήσεις "Απάντηση" ίσως και να μην περνιόσουν για ψώνιο) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metality Δημ. July 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ctony_a (10 Ιούλ. 2004 , 23:02) δεν σου δίνω το δικαίωμα να μιλάς για <<τουμπε>> η όπως το λες σε μένα και αν φυσικά δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου απλά αγνόησε τις για να είμαστε καλά και φίλοι οκ? Όταν έγραφες ό,τι έγραφες και με το υφάκι που τα έγραφες δε σε ενδιέφερε να είμαστε καλά και φίλοι να υποθέσω, έτσι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts