Jump to content

IP SGS3

vaterle
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτησω αν κάποιος ξέρει αν έχει ΙΡ διευθυνση το κινητό όπως οι υπολογιστές.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω πρόσβαση στις κάμερες του σπιτιού μου αλλά όταν βρίσκομαι συνδεδεμένος σε άλλο δίκτυο και όχι αυτό του σπιτιου.

Έφαγα τον κόσμο να το κάνω και νομίζω πως κάτι βρήκα αλλα μου λέει να ρυθμίσω το ρούτερ να δέχεται εξωτερικό ΙΡ..........

όποιος ξέρει κάτι και γιαυτό ας βοηθήσει....

Ευχαριστώ

Samsung WAVE - SGS2 - SGS3 - LG G2- Iphone 5s - I phone6-iphone 7plus- OnePlus 8Pro

Έχεις δοκιμάσει κάποια εξειδικευμένα προγράμματα από το το google play για ip cameras? Κάνε ένα search και θα δεις ότι έχει αρκετά προγράμματα. Πιθανότατα να κάνουν αυτόματα αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτησω αν κάποιος ξέρει αν έχει ΙΡ διευθυνση το κινητό όπως οι υπολογιστές.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω πρόσβαση στις κάμερες του σπιτιού μου αλλά όταν βρίσκομαι συνδεδεμένος σε άλλο δίκτυο και όχι αυτό του σπιτιου.

Έφαγα τον κόσμο να το κάνω και νομίζω πως κάτι βρήκα αλλα μου λέει να ρυθμίσω το ρούτερ να δέχεται εξωτερικό ΙΡ..........

όποιος ξέρει κάτι και γιαυτό ας βοηθήσει....

Ευχαριστώ

Το κινητό, όπως και οι υπολογιστές δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη IP address. Την βάζεις με το χέρι ή την παίρνουν απ' ευθείας αν συνδεθούν σε router/server με DHCP.

Μήπως εννοείς MAC ADDRESS που είναι μοναδική στις κάρτες δικτύου; Η φυσική "κάρτα δικτύου" που έχει το κινητό σου είναι ουσιαστικά η ασύρματη.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Τα πάντα που συνδέονται σε ένα δίκτυο, είτε αυτό είναι τοπικό, είτε internet έχουν IP.

Θα πας στις ρυθμίσεις τoυ WIFI και θα πατήσεις το πλήκτρο μενού.

Θα επιλέξεις για προχωρημένους και θα την δεις.

Θεωρώ ότι 1ον: αναφέρεσαι σε IP Camera 2ον: εντός της οικίας σου και 3ον: δεν έχεις στην οικία σου static ip

1. Όταν επιθυμείς να συνδεθείς από το δίκτυο του σπιτιού σου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μέσω WiFi το κινητό σου παίρνει από το router σου την εκάστοτε IP και με κάποιο προγραμματάκι από το market μπορείς να έχεις πρόσβαση στην IP Camera της οικίας σου.

2. Όταν όμως είσαι εκτός οικίας, τα πράγματα αλλάζουν. Θα πρέπει μέσο του menu της κάμερας να ενεργοποιήσεις την απομακρυσμένη παρακολούθηση, ανοίγοντας και μία θύρα. Π.χ. Η κάμερα σου είναι η 192.168.1.1 και της ανοίγεις και μία θύρα π.χ. την 5000. Τότε η κάμερά σου αποκτά την IP με την θύρα 192.168.1.1:5000. Επίσης θα βάλεις username και password γιατί δεν θέλεις να σε βλέπουν όλοι φαντάζομαι :)

Στη συνέχεια θα πρέπει να ενεργοποιήσεις κάποιον DNS server γιατί (καθώς νομίζω) δεν έχεις static ip.

Συνήθως αυτοί είναι free π.χ. DYNDNS.COM. Αυτό θα κρατήσει σταθερό την DNS του router σου καθώς αυτή διαρκώς αλλάζει.

Τέλος θα πρέπει να πεις στον router σου ποια IP και θύρα αφήνει ανοιχτή (στο παράδειγμά μας 192.168.1.1:5000).

Αν όλα αυτά στηθούν σωστά τότε με οποιονδήποτε browser στο κινητό σου (μέσο 3G ή WiFi εκτός σπιτιού σου) δίνεις τη διεύθυνση του DΥNDNS.COM (π.χ. παπακι.dyndns.com:5000), σου ζητείται username και password και βλέπεις την IPCamera της οικίας σου.

Η διαδικασία είναι αρκετά ζόρικη - καλή προσπάθεια!!

Τελικά μετά από κόπο 2 ημερών κατάφερα να συνδέομαι εκτός σπιτιού όταν είμαι με 3G αλλά όχι με WIFI Free από άλλα δίκτυα.

Πάντως η δουλειά μου γίνεται,

Ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον Kosats

Samsung WAVE - SGS2 - SGS3 - LG G2- Iphone 5s - I phone6-iphone 7plus- OnePlus 8Pro

Ακολούθησα τα βήματα που μου υπέδειξε ο φίλος ο Kosats και με λίγο ψάξιμο στο internet και αρκετούτσικες ωρίτσες παίδεμα εχω φτάσει σε ένα καλό επίπεδο.

Το δύσκολο ήταν να ενεργοποιήσω το DNS και να το συγχρονίσω με την κάμερα και το κινητό μου.

Χρειάστηκε να ανοίξω έναν λογαριασμο στο DYNDNS (και τον ανανεωσα για ένα χρόνο με 30 €) και απο εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο απλα.

Μέχρι τώρα δεν έχω πρόβλημα με το 3G αλλά όταν είμαι σε Free WiFi τότε έχω λίγο πρόβλημα......

Αλλα θα το λύσω και αυτό.

Ακολούθησα τα βήματα που μου υπέδειξε ο φίλος ο Kosats και με λίγο ψάξιμο στο internet και αρκετούτσικες ωρίτσες παίδεμα εχω φτάσει σε ένα καλό επίπεδο.

Το δύσκολο ήταν να ενεργοποιήσω το DNS και να το συγχρονίσω με την κάμερα και το κινητό μου.

Χρειάστηκε να ανοίξω έναν λογαριασμο στο DYNDNS (και τον ανανεωσα για ένα χρόνο με 30 €) και απο εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο απλα.

Μέχρι τώρα δεν έχω πρόβλημα με το 3G αλλά όταν είμαι σε Free WiFi τότε έχω λίγο πρόβλημα......

Αλλα θα το λύσω και αυτό.

Αυτό το λίγο πρόβλημα τι είναι ακριβώς; :)

Επειδή δεν είμαι και expert επειδη κάθε φορα που συνδέομαι σε διαφορετικό WIFI κάπου τα μπερδεύω με το ΙΡ,αλλα ένα ένα HOST NAME στο DNS και νομίζω ότι έχει λυθεί....αν και το δοκιμάζω ακόμα....

Επειδή δεν είμαι και expert επειδη κάθε φορα που συνδέομαι σε διαφορετικό WIFI κάπου τα μπερδεύω με το ΙΡ,αλλα ένα ένα HOST NAME στο DNS και νομίζω ότι έχει λυθεί....αν και το δοκιμάζω ακόμα....

Άμα έχεις σετάρει τη διεύθυνση test.dyndns.org αυτή βάζεις στον browser του κινητού, είτε είσαι με 3g, είτε με wifi.

Τι εννοείς ένα ένα host name;

Αυτό εννοώ Ηοστ ναιμ και νομίζω ότι τώρα λειτουργεί

Επειδή προφανώς θα τρέχεις κάποιο πρόγραμμα που θα ανανεώνει την ip σου στο dyndns όταν αυτή αλλάξει, σε πλοροφορώ ότι μερικοί ρούτερ το έχουν και αυτόματο.

Π.χ. εμένα έχει επιλογή να ενημερώνει το dyndns ο router σε κάθε αλλαγή ip, μέσα στο μενού του.

Κοίτα μήπως έχεις και εσύ κάποια τέτοια επιλογή.

και να το αποεπιλέξω???

Όχι βέβαια.Το αντίθετο.

Το ενεργοποιείς και του δηλώνεις το dyndns και το κάνει ο ρουτερ πλέον, αντί να τρέχεις ξεχωριστό πρόγραμμα.

και στο κινητό μου βάζω το όνομα που έχω δηλώσει???

π.χ.

test.dyndns.com

και στο κινητό μου βάζω το όνομα που έχω δηλώσει???

π.χ.

test.dyndns.com

Πάντα.

Μα γι αυτό σέταρες το dyndns.

Για να βάζεις πάντα αυτή τη διεύθυνση, μιας και η ip αλλάζει και δεν είναι δυνατόν όταν είσαι εκτός να ξέρεις κάθε φορά ποια έχεις.