Jump to content

[Nexus 4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Καθημερινη ROM που εχετε στο NEXUS4  

93 members have voted

1. 1. Καθημερινη ROM που εχετε στο NEXUS4

• Official Google AOSP ROM KitKat
    • SlimKat
    • ParanoidAndroid
    • MAHDI
    • Purity
    • CarbonROM
    • PAC-man
      0
    • VANIR
      0
    • CyanogenMOD
    • other ROM

Recommended Posts

Χαιρετώ την παλιό παρέα. Φίλος απέκτησε πρόσφατα το 4 και του την έχει δώσει κλασσικά η θερμοκρασία που ανεβάζει. Προσφέρθηκα και του έκανα τα γνωστά και τώρα ψάχνουμε kernel. Από τότε που το είχα θυμάμαι Franco hells κλπ. Αν δε βαριέστε θα ήθελα καμιά πρόταση. Όχι πολλά πολλά features. Να πέσει λίγο η θερμοκρασία να φτιάξουμε τα χρώματα και να είναι όσο το δυνατό πιο σταθερός.

Επι της ευκαιρίας ψάχνω και εγώ για 4αρι 16αρι μαύρο. Αν δίνει κάποιος ας ρίξει ένα Pm :)

Δεν έχεις και πολλές επιλογές. Όπως ήδη γνωρίζεις και ανέφερες, θα πας είτε σε franco ή σε hells-core.

Εγώ μόνο στις αρχές ήμουν με τον Πορτογάλο, απ' όταν πέρασα hells, έμεινα στον Γερμανό.

Επειδή έδωσα το κινητό σε συγγενή και δεν το σκαλίζω πλέον, ούτε κι εκείνος, το έχω αφήσει με b47, δεν έχω ασχοληθεί με τις τελευταίες εκδόσεις, αλλά λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα. ;)

Πέρασέ τον, εγκατέστησε και το kernel Manager για ρυθμίσεις.

Για τα χρώματα, δεν θυμάμαι αν είχε ενσωματωμένα profiles η εφαρμογή, ή έπρεπε να παίξεις με τα RGB. Αν έχει, βάζεις ό,τι σου αρέσει στο μάτι μέσα από την εφαρμογή, αλλιώς με κάποια άλλη. Εγώ χρησιμοποιούσα την Faux Display (αργότερα μετονομάστηκε).

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

• Απαντήσεις 7,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Με b56 Hell όλα καλά εδώ.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Χαιρετώ την παλιό παρέα. Φίλος απέκτησε πρόσφατα το 4 και του την έχει δώσει κλασσικά η θερμοκρασία που ανεβάζει. Προσφέρθηκα και του έκανα τα γνωστά και τώρα ψάχνουμε kernel. Από τότε που το είχα θυμάμαι Franco hells κλπ. Αν δε βαριέστε θα ήθελα καμιά πρόταση. Όχι πολλά πολλά features. Να πέσει λίγο η θερμοκρασία να φτιάξουμε τα χρώματα και να είναι όσο το δυνατό πιο σταθερός.

Επι της ευκαιρίας ψάχνω και εγώ για 4αρι 16αρι μαύρο. Αν δίνει κάποιος ας ρίξει ένα Pm :)

Εγω παλι θα σου προτεινα τον Ελληνα. Semaphore kernel. Με ωραιο Semaphore manager app για το σεταρισμα. Σταθερος κ απροβληματιστος. Ο δημιουργος του ειναι επισης πολυ φιλικος κ προσβασιμος κ μπορει να σε βοηθησει για οποιο θεμα βελτιστοποιησης επιθυμεις. (Με hells core.... ετοιμασου για πολλα reboot :X)

LG G6

Εγω παλι θα σου προτεινα τον Ελληνα. Semaphore kernel. Με ωραιο Semaphore manager app για το σεταρισμα. Σταθερος κ απροβληματιστος. Ο δημιουργος του ειναι επισης πολυ φιλικος κ προσβασιμος κ μπορει να σε βοηθησει για οποιο θεμα βελτιστοποιησης επιθυμεις. (Με hells core.... ετοιμασου για πολλα reboot :X)

Μήπως λίγο υπερβάλλεις;

Έχω δοκιμάσει τους περισσότερους κερνελ και ποτέ δεν είχα reboot με Hell. Επίσης κάποια θέματα με reboot οφείλονταν στο Undervoltage που παλιά ήταν στάνταρ στο -100, αλλά πλέον στις τελευταίες εκδόσεις είναι χωρίς Uv.

Όσο για τον Semaphore, καμία διαφορά στο σύστημά μου σε σχέση με άλλους Kernel, ενώ από τον περίφημο Έλληνα dev καμία βοήθεια δεν είδα όταν έγραψα στην σχετική ενότητα, καθώς και από άλλα μέλη. Αντίθετα, το κλίμα είναι σαφώς πιο φιλικό στο θέμα του Hell.

Τέλος, ο Semaphore kernel manager θέλει πληρωμή, ενώ του Hell που κάνει τα ίδια πράγματα είναι δωρεάν.

Amazon Fire stick 4k max

Μήπως λίγο υπερβάλλεις;

Έχω δοκιμάσει τους περισσότερους κερνελ και ποτέ δεν είχα reboot με Hell. Επίσης κάποια θέματα με reboot οφείλονταν στο Undervoltage που παλιά ήταν στάνταρ στο -100, αλλά πλέον στις τελευταίες εκδόσεις είναι χωρίς Uv.

Όσο για τον Semaphore, καμία διαφορά στο σύστημά μου σε σχέση με άλλους Kernel, ενώ από τον περίφημο Έλληνα dev καμία βοήθεια δεν είδα όταν έγραψα στην σχετική ενότητα, καθώς και από άλλα μέλη. Αντίθετα, το κλίμα είναι σαφώς πιο φιλικό στο θέμα του Hell.

Τέλος, ο Semaphore kernel manager θέλει πληρωμή, ενώ του Hell που κάνει τα ίδια πράγματα είναι δωρεάν.

Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα βοήθεια, όταν έκανα κάποια στιγμή ερώτηση στο thread στο xda μού απάντησαν, αλλά δεν ανέφερα νωρίτερα τον Semaphore και γιατί δεν υποστηρίζει όλες τις rom (σίγουρα ΟΧΙ την CM που είχα εγώ), αλλά και γιατί ο firekostas ούτως ή άλλως αναφέρθηκε στους franco και hells-core.

Όσον αφορά τα reboot... ok, είναι πώς θα κάτσει ο kernel σε κάθε κινητό, αλλά κι εγώ, 1.5+ χρόνο που είχα τον hells, ούτε ένα reboot.

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Επειδή έχω καιρό να τον χρησιμοποιησω είσαι σίγουρος ότι πληρώνεις? Ήταν δωρεάν, και στο store που έριξα μια ματιά παλι δωρεάν λέει.

Επειδή έχω καιρό να τον χρησιμοποιησω είσαι σίγουρος ότι πληρώνεις? Ήταν δωρεάν, και στο store που έριξα μια ματιά παλι δωρεάν λέει.

Ειμαι σίγουρος ότι σε κάποια περίοδο ήταν με πληρωμή.

Τώρα αν τον έκαναν με donation καλύτερα.

Amazon Fire stick 4k max

Ποτέ δεν ήταν με πληρωμή. Και ποτέ δεν έχει βγει να ζητήσει donations ή buy me a beer όπως κάνουν οι υπόλοιποι...

Πω πω άνοιξα τον ασκό του Αιόλου. Η αλήθεια είναι ότι σε Franco κλίνω λόγω συνήθειας. Τον hells όταν τον είχα βάλει για κάποιο διάστημα είχα εντυπωσιάσει θυμάμαι απ τις πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες που έπιανε το κινητό και από την καλύτερη αυτονομία σε σχέση με κάποια build του Franco. Αλλά με τίμημα κάποια πολύ συχνά freezes και reboots η αλήθεια είναι. Εγώ μπορούσα να ζήσω με αυτά ο κολλητός σίγουρα όχι. Τον semaphore τον είχα δοκιμάσει αρκετές φορές αλλά δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Μου φαινόταν πάντα πιο "βαρύ" σε αίσθηση το κινητό και πιο αργό. Άσε που είχε και χάλια Ui για να στρώσεις τα χρώματα και με ξενέρωσε. Καλός χρυσός ο Στράτος αλλά εμένα προσωπικά δεν με είχε πείσει. Βέβαια όλα αυτά πριν κάνα χρόνο όταν το είχα ακόμα. Σκεφτείτε ότι kitkat ίσα που πρόλαβα. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Thnx πάντως για το ενδιαφέρον σας και μη ξεχνάτε! Αν το πουλάει κανείς εδώ είμαι!

εχεις μπερδεψει καποια πραγματα και μαλιστα αρκετα "χοντρα" αποσο καταλαβαινω...

1) το app ποτε δεν ειχε πληρωμη

2) παντα απανταει και πολυ φιλικα και οσο περισσοτερο αναλυτικα μπορει στα θεματα που μπορει να εχει καποιος (μου φαινεται απιθανο να μη σου απαντησε ουτε αυτος ουτε καποιος αλλος σε πιθανο προβλημα)

απο εκει και περα ο καθενας δοκιμαζει και οτι του "καθεται" καλυτερα κραταει στο κινητο του.

εχεις μπερδεψει καποια πραγματα και μαλιστα αρκετα "χοντρα" αποσο καταλαβαινω...

2) παντα απανταει και πολυ φιλικα και οσο περισσοτερο αναλυτικα μπορει στα θεματα που μπορει να εχει καποιος (μου φαινεται απιθανο να μη σου απαντησε ουτε αυτος ουτε καποιος αλλος σε πιθανο προβλημα)

απο εκει και περα ο καθενας δοκιμαζει και οτι του "καθεται" καλυτερα κραταει στο κινητο του.

Σε αυτά να προσθέσω και εγώ ότι είναι ο μόνος που εξηγεί ΑΚΡΙΒΩΣ τι γίνεται με κάθε λειτουργία του πυρήνα που τον ρωτάνε. Επίσης είναι ο μόνος που έχει κρατήσει μόνο αυτά που δουλεύουν πραγματικά και όχι ένα κάρο features που μπαινοβγαινουν όταν δεν κάθονται καλά ή δεν δουλεύουν όπως πρέπει.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Αναφέρθηκα σε πράγματα που έχω δοκιμάσει και πέρα από την πληρωμή του app που δεν μπορώ να πω ότι το θυμάμαι 100% σίγουρα, έχω αναφέρει ξεκάθαρα ότι αναφέρω προσωπική εμπειρία

Οπότε το ότι έχω μπερδέψει κάτι δεν κολλάει.

Μπορεί σε σένα και σε άλλους να εξήγησε κάτι που ρωτήθηκε.

Σε μένα και σε άλλους τα πράγματα μπορεί να ήταν αλλιώς. Δηλαδή δεν μπορείς να δεχτείς μια διαφορετική άποψη;

Μην αρχίσουμε πάλι με fanboys και εδώ. Αρκετούς έχουμε στο XDA

Amazon Fire stick 4k max

Αναφέρθηκα σε πράγματα που έχω δοκιμάσει και πέρα από την πληρωμή του app που δεν μπορώ να πω ότι το θυμάμαι 100% σίγουρα, έχω αναφέρει ξεκάθαρα ότι αναφέρω προσωπική εμπειρία

Οπότε το ότι έχω μπερδέψει κάτι δεν κολλάει.

Μπορεί σε σένα και σε άλλους να εξήγησε κάτι που ρωτήθηκε.

Σε μένα και σε άλλους τα πράγματα μπορεί να ήταν αλλιώς. Δηλαδή δεν μπορείς να δεχτείς μια διαφορετική άποψη;

Μην αρχίσουμε πάλι με fanboys και εδώ. Αρκετούς έχουμε στο XDA

το αν δεν απαντησε σε σενα (που μαλλον εγινε λογω φορτου εργασιας στην πραγματικη του ζωη) μαλλον τυχαιο θα το χαρακτηριζα σαν γεγονος αφου οσο παρακολουθω το νημα ακομα και στα πιο απλα που δεν θα επρεπε να απανταει το κανει...

οταν μιλησα για μπερδεμα εννοουσα αυτα τα 2 που ανεφερες...

το πρωτο το ανελυσα , οσο για το δευτερο ελεγες για επι πληρωμη και μετα αφου σου ειπαμε οτι δεν ειχε τοτε ειπες πως δεν ησουν σιγουρος...

fanboy δεν θα με χαρακτηριζα ουτε στο ελαχιστο αλλα δικαιο...

το αν εσενα σου ταιριαζει/καθεται ή απλα προτιμας επειδη ετσι γουσταρεις καποιον αλλο kernel προφανως ειναι δικαιωμα σου και καλα κανεις!

ps : και επειδη στο γραπτο λογο δεν φαινεται ουτε το υφος ουτε ο "τονος" που λεμε κατι παρεξηγουμαστε συχνα οποτε θελω να σου τονισω πως οτι εγραψα ηταν για πληροφορηση και οχι για να "στην πω" :)

το αν δεν απαντησε σε σενα (που μαλλον εγινε λογω φορτου εργασιας στην πραγματικη του ζωη) μαλλον τυχαιο θα το χαρακτηριζα σαν γεγονος αφου οσο παρακολουθω το νημα ακομα και στα πιο απλα που δεν θα επρεπε να απανταει το κανει...

οταν μιλησα για μπερδεμα εννοουσα αυτα τα 2 που ανεφερες...

το πρωτο το ανελυσα , οσο για το δευτερο ελεγες για επι πληρωμη και μετα αφου σου ειπαμε οτι δεν ειχε τοτε ειπες πως δεν ησουν σιγουρος...

fanboy δεν θα με χαρακτηριζα ουτε στο ελαχιστο αλλα δικαιο...

το αν εσενα σου ταιριαζει/καθεται ή απλα προτιμας επειδη ετσι γουσταρεις καποιον αλλο kernel προφανως ειναι δικαιωμα σου και καλα κανεις!

ps : και επειδη στο γραπτο λογο δεν φαινεται ουτε το υφος ουτε ο "τονος" που λεμε κατι παρεξηγουμαστε συχνα οποτε θελω να σου τονισω πως οτι εγραψα ηταν για πληροφορηση και οχι για να "στην πω" :)

+1. Αυτό ακριβώς και από εμένα.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Εντάξει παιδιά καλός είναι ο Στράτος και ευγενικος .

Αυτό είναι και αναγνωρισμένο απο πολλους χρήστες του XDA.

Τώρα ως αναφορά τη δουλεια του λιγο στην αυτονομία και στα χρώματα μου τα χάλασε.

Εγώ έχω την εφαρμογή του Franco αγορασμενη εδώ και κάτι χρόνια γιατί έχουν περάσει όλα τα παλαιότερα nexus απο τα χέρια μου.

Πολύ καλη εφαρμογή για να φτιαξεις τα χρωματα της οθόνης.

Οι πυρήνες του είναι hit and miss.

Κάποιοι καθονται καλά στο κινητό κάποιοι όχι γιατί αυτός πειραματίζεται και αρκετά με τις ρυθμίσεις του interactive που χρησιμοποιεί..

Τέλος πάντων παραβλεπω μερικές ατελειες του franco kernel γιατί έχει πολύ καλες ρυθμίσεις για τα χρώματα της οθόνης, κάτι βασικό για μένα

Gilles smiles!

Για όσους έχουν στοκ Ρομ (ασχέτως κερνελ), τι κατανάλωση μπαταρίας έχετε σε standby;

Εμένα παλιά είχε 0.5%/ώρα και τώρα γύρω στο 1.4%.

Θέμα γενικά με wakelocks δεν έχω, γιατί βγάζω πολύ καλό SOT και το έχω ψάξει πολύ με BBS και wakelock detector.

Επίσης καμία διαφορά αν το WiFi είναι on ή off. Το location το έχω πάντα off.

Amazon Fire stick 4k max

Για όσους έχουν στοκ Ρομ (ασχέτως κερνελ), τι κατανάλωση μπαταρίας έχετε σε standby;

Εμένα παλιά είχε 0.5%/ώρα και τώρα γύρω στο 1.4%.

Θέμα γενικά με wakelocks δεν έχω, γιατί βγάζω πολύ καλό SOT και το έχω ψάξει πολύ με BBS και wakelock detector.

Επίσης καμία διαφορά αν το WiFi είναι on ή off. Το location το έχω πάντα off.

Mια απο τα ίδια. Δε μπορώ να γνωρίζω βέβαια αν φταίει η πεσμένη απόδοση της μπαταρίας πλέον, η εσκεμμένη εντολή των σερβερ της google για γενικότερο ζόρισμα.

Αυτο που εχω προσέξει ειναι οταν εχω αναμμένα data το κινητο σε αχρησία καίει, που σημαίνει οτι υπάρχει δραστηριότητα. Δεν ειναι λογικό.

Γενικά πλεόν με νορμάλ χρήση βγάζω και δε βγάζω 20 ώρες.

Mια απο τα ίδια. Δε μπορώ να γνωρίζω βέβαια αν φταίει η πεσμένη απόδοση της μπαταρίας πλέον, η εσκεμμένη εντολή των σερβερ της google για γενικότερο ζόρισμα.

Αυτο που εχω προσέξει ειναι οταν εχω αναμμένα data το κινητο σε αχρησία καίει, που σημαίνει οτι υπάρχει δραστηριότητα. Δεν ειναι λογικό.

Γενικά πλεόν με νορμάλ χρήση βγάζω και δε βγάζω 20 ώρες.

Στην δικιά μου περίπτωση, αν έφταιγε η μπαταρία δεν θα έφτανα σχεδόν τις 5 ώρες SOT που έχω δει.

Ούτε έχει να κάνει με τους google server, αφού γράφω ότι έχω κλειστό ίντερνετ.

Amazon Fire stick 4k max

Στην δικιά μου περίπτωση, αν έφταιγε η μπαταρία δεν θα έφτανα σχεδόν τις 5 ώρες SOT που έχω δει.

Ούτε έχει να κάνει με τους google server, αφού γράφω ότι έχω κλειστό ίντερνετ.

Mε ανοικτό data δεν κλείνω 8ωρο. Με wifi είμαι σχεδόν το ίδιο σα σβηστό όπως εσυ.

Πόσο σε βγάζει τελικά πέρα απο την αυξημένη stb κατανάλωση;

Mε ανοικτό data δεν κλείνω 8ωρο. Με wifi είμαι σχεδόν το ίδιο σα σβηστό όπως εσυ.

Πόσο σε βγάζει τελικά πέρα απο την αυξημένη stb κατανάλωση;

Με WiFi on συνέχεια, βγάζω πάνω από μέρα με νορμάλ χρήση.

Amazon Fire stick 4k max

Πάντως με wifi on και λίγα data, εμένα μου βγάζει άνετα 1.5 ημέρα με ~3 ώρες SOT.

Αν είμαι και χωρίς καθόλου data και το σκίσω μέσα σε μία ημέρα, έχω δει και 4.5 ώρες SOT (προφανώς το radio καταναλώνει αρκετή μπαταρία, καταρραμένη vodafone).

Αυτά με Hellscore

Ξέρει κανεις να μου πει που θα βρω την custom rom και τι άλλο χρειάζομαι για να περαστεί;;

Ποια custom rom;

Υπάρχουν δεκάδες.

Amazon Fire stick 4k max

Ξέρει κανεις να μου πει που θα βρω την custom rom και τι άλλο χρειάζομαι για να περαστεί;;

Εδώ http://forum.xda-developers.com/nexus-4#romList θα βρεις αρκετές για να δοκιμάσεις και εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=366717 τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Edited by dimitris762
sent from my Nexus 4

Παιδιά καινούργιος είμαι σε οτι αφορα τις Ρομ και τα σχετικα. Έχω περάσει την canonial η κάπως έτσι αλλά μου τρώει πολύ μπαταρία αν έχετε κάποια καλύτερη λύση πείτε μου. Πάντως σκέφτομαι να ξανά γυρίσω στην οριτζιναλ

• The title was changed to [Nexus 4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)