Jump to content

[Android - Προτάσεις] Γενικές εφαρμογές II

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν έχω loquendo αλλά αν στο βγάζει στις ρυθμίσεις -> γλώσσα και εισαγωγή -> έξοδος μετατροπής κειμένου σε ομιλία σου κάνει. Όταν ανοίγεις το spkr σε ρωτάει ποια μηχανή tts να χρησιμοποιεί, το διαλέγεις και είσαι έτοιμος.

Όσο για την απορία που πειράζεις κείμενο, ως προεπιλογή λέει John Smith is calling. Αυτό μπορείς να το πειράξεις σε "κλήση από John Smith" πχ.

Να υπενθυμίσω για τη καλύτερη εξυπηρέτηση σας :

* Android - προτάσεις: GPS και πλοήγηση

* Android - Εφαρμογές: Launchers II

Και αρκετές καλές προτάσεις αναλυτικότερα και εδώ

* Android - The best of (2014)

Στο task πού έχεις φτιάξει θα ορίσεις ένα exit task όπου θα ορίσεις με το wait πόση ώρα θα περιμένει το tasker π.χ.15 λεπτά και κατόπιν με την επιλογή stop θα σταματήσεις το task που ενεργοποιεί το wifi.Το Tasker είναι κάπως δύσκολο στην εκμάθησή του για αυτό θα σε συμβούλευα να ανατρέξεις στο You Tube όπου υπάρχουν πολλά tutorial videos για begginers.:D

Σ ευχαριστω για την συμπαρασταση σου :)

Αυτος που λες ειναι ο ευκολος τροπος.

Δεν θελω να κλεινει το wifi με ενα χρονο που θα του καθορισω, αλλα θελω να κλεινει, οταν πεταξει μηνυμα στο notification menu το dropsync

Δεν έχω loquendo αλλά αν στο βγάζει στις ρυθμίσεις -> γλώσσα και εισαγωγή -> έξοδος μετατροπής κειμένου σε ομιλία σου κάνει. Όταν ανοίγεις το spkr σε ρωτάει ποια μηχανή tts να χρησιμοποιεί, το διαλέγεις και είσαι έτοιμος.

Όσο για την απορία που πειράζεις κείμενο, ως προεπιλογή λέει John Smith is calling. Αυτό μπορείς να το πειράξεις σε "κλήση από John Smith" πχ.

Ευχαριστώ για την ουσιαστική απάντηση και θα το δοκιμάσω.

Σε ότι αφορά στο "πείραγμα" νομίζω ότι αφού η μηχανή TTS εκφωνεί τις οδηγίες στα ελληνικά, θα εκφωνεί και τα ονόματα των καλούντων, αλλά θα τα πούμε μετά τη δοκιμή.

ΥΓ

Με λίγες βιαστικές δοκιμές, δούλεψε κανονικά, με εκφώνηση του ονοματεπωνύμου, σε κλήση από καταχωρημένο κινητό των επαφών, και με εκφώνηση των ψηφίων σε κλήση από μη καταχωρημένο.

Θα το παλέψω και με τις ρυθμίσεις λίγο περισσότερο αλλά και με τις 3 μηχανές που έχω, για να βρω ίσως την καλλίτερη.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Edited by zxr

Κατ' αρχάς, δεν απευθύνθηκα σ' εσένα, για το συγκεκριμένο θέμα, και το σωστό θα ήταν να μην παρέμβεις αφού βλέπω πως κουράζεσαι όταν επαναλαμβάνεις το ... μάθημα.

Ευχαριστώ για την ουσιαστική απάντηση και θα το δοκιμάσω.

Σε ότι αφορά στο "πείραγμα" νομίζω ότι αφού η μηχανή TTS εκφωνεί τις οδηγίες στα ελληνικά, θα εκφωνεί και τα ονόματα των καλούντων, αλλά θα τα πούμε μετά τη δοκιμή.

ΥΓ

Με λίγες βιαστικές δοκιμές, δούλεψε κανονικά, με εκφώνηση του ονοματεπωνύμου, σε κλήση από καταχωρημένο κινητό των επαφών, και με εκφώνηση των ψηφίων σε κλήση από μη καταχωρημένο.

Θα το παλέψω και με τις ρυθμίσεις λίγο περισσότερο αλλά και με τις 3 μηχανές που έχω, για να βρω ίσως την καλλίτερη.

Όταν τα καταφέρεις, δώσε μας τα φώτα σου.....! Έχω το LG G2 και όταν με καλούν, μου λέει στα Ελληνικά των αριθμώ και απο των κατάλογο αλλά όχι το όνομα.

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

Όταν τα καταφέρεις, δώσε μας τα φώτα σου.....! Έχω το LG G2 και όταν με καλούν, μου λέει στα Ελληνικά των αριθμώ και απο των κατάλογο αλλά όχι το όνομα.

Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά, όπως έγραψα παραπάνω.

Από τις 2 μηχανές που έχω εγκατεστημένες, η μόνη που δούλεψε σωστά είναι η Loquendo TTS, ενώ η Pico TTS (προεγκατεστημένη στο κινητό μου) δεν έχει ελληνικά.

Στις δοκιμές, εκφώνησε το ονοματεπώνυμο του καλούντος που υπήρχε στις επαφές μου και τα ψηφία του καλούντος αριθμού που δεν υπήρχε στις επαφές μου.

Νομίζω ότι λειτούργησε σωστά.

Έλεγξε πρώτα αν η μηχανή TTS που έχεις λειτουργεί με ελληνικά που τα έχεις επιλεγμένα και στη συνέχεια αν ο αριθμός που σε κάλεσε περιλαμβάνεται στις επαφές σου.

Σ ευχαριστω για την συμπαρασταση σου :)

Αυτος που λες ειναι ο ευκολος τροπος.

Δεν θελω να κλεινει το wifi με ενα χρονο που θα του καθορισω, αλλα θελω να κλεινει, οταν πεταξει μηνυμα στο notification menu το dropsync

Στο exit task που σου προείπα όρισε την μεταβλητή if κάνοντας κλίκ στο task και επιλογή if και στο παράθυρο που θα σου ανοίξει θα κάνεις κλίκ στο εικονίδιο του μολυβιού όπου θα δείς μιά μεγάλη λίστα απο διάφορα conditions όπου και θα επιλέξεις αυτό που σε ενδιαφέρει π.χ text ή notification, στο δεύτερο κουτί το οποίο είναι το μεσαίο θα ορίσης την συνθήκη επίσης με κλίκ επάνω του αλλά στην περίπτωσή σου άφησέ το όπως είναι οπότε σημαίνει matches και στο τρίτο κουτί που λέει value θα ορίσης την τιμή οπότε βάλε το 1.Κατόπιν θα ορίσεις wait π.χ. ένα λεπτό και έπειτα wifi off και στο τέλος απο το task ξανά θα επιλέξεις end if.Όπως όμως ήδη σου ανέφερα καλό θα είναι να ψαχτείς και μόνος σου γιατί στο Tasker υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξεις ένα profile.:D

Επανέρχομαι για ένα μικρό πρόβλημα που εντόπισα στην εκφώνηση.

Όπως έχω πει, επέλεξα το Loquendo TTS για το spkr.

Στις ρυθμίσεις του spkr έχει δοκιμαστική εκφώνηση και η Αφροδίτη λέει μια ασυναρτησία του τύπου "οσπεάκε λισάλιμα".

Στις σωστές εκφωνήσεις των ονομάτων των καλούντων προσθέτει ένα υπόλοιπο από την παραπάνω έκφραση που μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό, αφού γνωρίζω την αιτία που το προκαλεί, αλλά είναι εκνευριστικό και χαλάει την ηχητικά σωστή εκφώνηση των ονομάτων.

Μήπως οι γνωρίζοντες έχουν απάντηση για το πρόβλημα και αντίστοιχη λύση;

Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά, όπως έγραψα παραπάνω.

Από τις 2 μηχανές που έχω εγκατεστημένες, η μόνη που δούλεψε σωστά είναι η Loquendo TTS, ενώ η Pico TTS (προεγκατεστημένη στο κινητό μου) δεν έχει ελληνικά.

Στις δοκιμές, εκφώνησε το ονοματεπώνυμο του καλούντος που υπήρχε στις επαφές μου και τα ψηφία του καλούντος αριθμού που δεν υπήρχε στις επαφές μου.

Νομίζω ότι λειτούργησε σωστά.

Έλεγξε πρώτα αν η μηχανή TTS που έχεις λειτουργεί με ελληνικά που τα έχεις επιλεγμένα και στη συνέχεια αν ο αριθμός που σε κάλεσε περιλαμβάνεται στις επαφές σου.

Έχω το svox classic TTS έχει Ελληνικά, και λέει τους αριθμούς τηλ. και απο τον κατάλογο. Ονόματα δεν λέει.

Έχω το svox classic TTS έχει Ελληνικά, και λέει τους αριθμούς τηλ. και απο τον κατάλογο. Ονόματα δεν λέει.

Άρα, η εφαρμογή spkr δεν συνεργάζεται (δεν είναι συμβατή) με τη συγκεκριμένη TTS.

Να που βγάλαμε και ένα αποτέλεσμα για τις συνεργαζόμενες μηχανές .

Καλησπέρα, η Αριάδνη (svox) μία χαρά συνεργάζεται με spkr. Αν δεν αναγγέλλει το όνομα της επαφής παρά μόνο το νούμερο ίσως χρειάζεται το +30 μπροστά από το νούμερο.
Πίστευε και Μη, Ερέυνα

Γεια χαρα σας παιδια! Ποια εφαρμογη καιρου ειναι η πιο ακριβεστερη?? Εγω εχω την EZ αλλα δεν ξερω κατι δε μου κανει...στις προβλεψεις παντα...σε ολα τα αλλα ειμαι ευχαριστημενος!

Γεια χαρα σας παιδια! Ποια εφαρμογη καιρου ειναι η πιο ακριβεστερη?? Εγω εχω την EZ αλλα δεν ξερω κατι δε μου κανει...στις προβλεψεις παντα...σε ολα τα αλλα ειμαι ευχαριστημενος!

Weather underground, bright weather. Κοντά ήταν και το Android weather.

Επανέρχομαι για ένα μικρό πρόβλημα που εντόπισα στην εκφώνηση.

Όπως έχω πει, επέλεξα το Loquendo TTS για το spkr.

Στις ρυθμίσεις του spkr έχει δοκιμαστική εκφώνηση και η Αφροδίτη λέει μια ασυναρτησία του τύπου "οσπεάκε λισάλιμα".

Στις σωστές εκφωνήσεις των ονομάτων των καλούντων προσθέτει ένα υπόλοιπο από την παραπάνω έκφραση που μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό, αφού γνωρίζω την αιτία που το προκαλεί, αλλά είναι εκνευριστικό και χαλάει την ηχητικά σωστή εκφώνηση των ονομάτων.

Μήπως οι γνωρίζοντες έχουν απάντηση για το πρόβλημα και αντίστοιχη λύση;

Στο spkr πήγαινε στο Incoming call options -> Announcement script και κοίτα τι έχει. Εγώ προσωπικά έχω "Κλήση από {from}". Κοίτα μην έχει κάτι μετά το {from} σε εσένα.

Αφαιρέθηκαν εριστικά post και προτάσεις. Δεν βλέπω κανένα λόγο για να ανεβαίνουν οι τόνοι οπότε θα παρακαλέσω αφενός να πέσουν κι αφετέρου να μην συνεχιστεί.

makap πραγματικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να εκνευριστείς και να μιλήσεις με τέτοιο ύφος.

Συνεχίζουμε.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Στο spkr πήγαινε στο Incoming call options -> Announcement script και κοίτα τι έχει. Εγώ προσωπικά έχω "Κλήση από {from}". Κοίτα μην έχει κάτι μετά το {from} σε εσένα.

Με τις πολλές προσπάθειες που έκανα μέχρι τώρα, κατάλαβα ότι η φωνή μεταφράζει το "speaker is calling" σε "σπεάκερ ισκολιν" !!!

Μετά το μήνυμά σου, βρήκα ότι είχε "(from) is calling" και κατάλαβα αυτό που έλεγες παραπάνω.

Το διόρθωσα σε "(from) καλεί" αλλά και πάλι ακούγεται περίεργα γιατί το εκφωνεί "κάλει" και όχι "καλεί".

Δοκίμασα το δικό σου και ακούγεται καλλίτερα. Θα το δοκιμάσω και έχω την εναλλακτική να αφήσω μόνο το (from),

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αφαιρέθηκαν εριστικά post και προτάσεις. Δεν βλέπω κανένα λόγο για να ανεβαίνουν οι τόνοι οπότε θα παρακαλέσω αφενός να πέσουν κι αφετέρου να μην συνεχιστεί.

makap πραγματικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να εκνευριστείς και να μιλήσεις με τέτοιο ύφος.

Συνεχίζουμε.

Δήλωσα ότι δεν θα συνεχίσω το off topic και θα τηρήσω τη δέσμευσή μου αλλά διαφωνώ με το συμπέρασμα που έβγαλες.

Καλησπέρα, η Αριάδνη (svox) μία χαρά συνεργάζεται με spkr. Αν δεν αναγγέλλει το όνομα της επαφής παρά μόνο το νούμερο ίσως χρειάζεται το +30 μπροστά από το νούμερο.

Τελικά πέταξα το spkr και άφησα μόνο το svox tts και το svox Greeke Αριάδνη όπου λέει τα ονόματα στα Ελληνικά αλλά ένα - ένα γραμμα. Δηλαδη έχω μέσα το τηλ. της Μάνας μου και λέει πρώτα τον αριθμώ και μετά Μ Α Ν Α :lol: το ίδιο και στα μηνύματα. Είχατε μια κλήση απο των αριθμώ 6 9 7 8 9 ..... (και μετά λέει γραμμα γραμμα) Μ Α Ν Α ......:lol:

------ επανέρχομαι.....τελικά λέει τα ονόματα κανονικά (Δημήτρης) αν είναι γραμμένα με πεζά.....τα ΚΕΦΑΛΕΑ λέει γραμμα γραμμα...!!!

http://s3.postimg.org/kmxiyxcb7/Screenshot_2014_09_03_00_00_33.png

upload an image

Edited by mariodj

Σε Galaxy S2plus που εχω, η Αριάδνη λειτουργει αψογα!

mario να σε ενημερωσω, πως μου λεει κανονικά το ονομα και οχι γραμμα γραμμα οπως εσενα

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Σε Galaxy S2plus που εχω, η Αριάδνη λειτουργει αψογα!

mario να σε ενημερωσω, πως μου λεει κανονικά το ονομα και οχι γραμμα γραμμα οπως εσενα

----- επανέρχομαι.....τελικά λέει τα ονόματα κανονικά (Δημήτρης) αν είναι γραμμένα με πεζά.....τα ΚΕΦΑΛΕΑ λέει γραμμα γραμμα...!!!

Για video τί υπάρχει; Έχω το Note 3

Εγω το VivaEditor χρησιμοποιουσα οταν ειχα το S4 αλλα τωρα στο NOTE 3 δεν το εχω δοκιμασει να δω πως ειναι

Δημήτρης

Επαγγελματίας Web Designer, Προγραμματισής και Γραφίστας

υπαρχει καποια εφαρμογη να γραφω τις κλησεις αλλα να με ρωταει πια κληση να γραψω οταν δεχομαι την κληση? γιατι καποιες που εχω δοκιμασει τις γραφουν ολες τις κλησεις, ας ειναι και επι πληρωμη
theodoros

υπαρχει καποια εφαρμογη να γραφω τις κλησεις αλλα να με ρωταει πια κληση να γραψω οταν δεχομαι την κληση? γιατι καποιες που εχω δοκιμασει τις γραφουν ολες τις κλησεις, ας ειναι και επι πληρωμη

ACR για δοκίμασε....

Εννοείς να κάνεις Record την κλήση η να την γράφεις κάπου ;;;;

Δημήτρης

Επαγγελματίας Web Designer, Προγραμματισής και Γραφίστας

• The title was changed to [Android - Προτάσεις] Γενικές εφαρμογές II