Jump to content

Laser για διόρθωση μυωπίας

KostasMD
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, βρήκα το προηγούμενο νήμα αλλα εκτός του οτι έκλεισε 2ετία είναι και κλειδωμένο οπότε λόγω ενδιαφέροντος κάνω καινούργιο θέμα...

Ενδιαφέρομαι να κάνω την επέμβαση άμεσα, μέχρι τον Ιανουάριο λόγω στρατού κυρίως...

Πήγα πριν 2 χρόνια Κων/πολη και είπα να συνδυάσω διακοπές με εγχείρηση, δυστυχώς όμως έκανε μόνο η αδελφή μου γιατί η δική μου

μυωπία δεν είχε σταθεροποιεί παρότι ήμουν 21 τότε.

Είχε κοστίσει 1000ε και ήταν η Wavefront lasik, η Standart Lasik κόστιζε 700ε αλλα δεν έκανε στη περίπτωση της αδελφής μου.

Τώρα ψάχνω εκ νέου, για Αθήνα αυτή τη φορά κάτι καλό αλλα συνάμα και οικονομικό, της τάξης των ~2000-2500ε maximum.

Υπάρχει κάποιος που να έχει που να έχει πρόσφατη εμπειρία απο συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα έτσι ώστε που να προτείνει να επισκεφθώ ή να αποφύγω αντίστοιχα;

Ίσως θα είναι καλύτερα περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τιμές και επωνυμία κλινικής να μου σταλούν με προσωπικό μήνυμα!

:)

• Απαντήσεις 111
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κώστα καλησπέρα

Θα σου πω για τη δική μου εμπειρία αν και έγινε πριν από 7 χρόνια περίπου και για τις εντυπώσεις που μου άφησε αλλά και τα αποτελέσματα που είχα και έχω μετά από τόσο καιρό.

Μετά από έρευνα αγοράς βλέποντας μεγάλες διαφορές τιμών αποφάσισα να κάνω την επέμβαση στο Τμήμα Διαθλαστικής Χειρουργικής του Οφθαλμιατρείου Αθηνών. Ο λόγος που το επέλεξα ήταν γιατί τα μηχανήματα ήταν υπερσύγχρονα,(το τμήμα βρισκόταν σε ξεχωριστό κτίριο πρόσφατα ανακαινισμένο σαν ιδιωτικό ήταν μέσα) οι Ιατροί εξαιρετικά κατατρισμένοι με σπουδες στο εξωτερικό και όλα αυτά με τιμή γύρω στα 1300 ευρώ (δεν θυμάμαι ακριβώς) και για τα 2 μάτια. Η τιμή ήταν σημαντική παράμετρος για μένα, δεν είμαι πλούσιος.

Ήδη από τον προεγχειρητικό έλεγχο φαινόταν η σχολαστικότητα του προσωπικού και ο επαγγελματισμός τους. Για τη διαδικασία της εγχείρησης πρέπει να τονίσω ότι όλο το προσωπικό ήταν εξαιρετικό με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να γίνει ανώδυνα και εύκολα. Ακόμα και ο τελευταίος νοσοκόμος/βοηθός ήξερε και έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του φροντίζοντας και βοηθώντας με σε κάθε φάση της εγχείρησης αλλά και μετεγχειρητικά.

Ερχόμενος τώρα στο αποτέλεσμα θα σου πω ότι η εγχείρηση ήταν απολύτως επιτυχής και ακόμα και σήμερα βλέπω 10 στα 10. Μάλιστα στο στρατό ήμουν και ο καλύτερος σκοπευτής μεταξύ των εφέδρων ;)

Αν γύριζε ο χρόνος πίσω πάλι εκεί θα πήγαινα...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα τους έχω στα υπ'όψην ειδικά σε αυτή τη τιμή!!! Για Ελλάδα και για 7 χρόνια πριν μου φαίνεται αδιανόητο το πόσο, ειδικά με τα ποσά που άκουγα χρόνια τώρα!!

Αν υπάρχει κάποιος άλλος με εμπειρία στο θέμα feel free to suggest!!

:)

Θα το κανεις ολο αυτο για τον στρατο? Μηπως θα παρεις και στεροειδη για να φαινεσαι γυμνασμενος?

Αν φορας φακους στην καθημερινοτητα σου σημαινει οτι εισαι οκ, ασε τα περιτα εξοδα για μετα τον στρατο.

Ενα σπεν εκπαιδευσης τριων εβδομαδων θα περασεις μονο, οποτε για το υπολοιπο της θητειας μονο σκοπιες θα βαρας. Αντε να πας και για ειδηκοτητα αλλες τρεις βδομαδες = 6 βδομαδες απο τους 9-12 μηνες ειναι χρησιμες.

Αντε να πας και σε κανενα φυλακιο στην παραμεθοριο που η εκπαιδευση σου θα ναι τζοκινγκ, και θεωρητικη παρουσιαση οπλων. Καθαρισμα και λαδωμα.

Αν περναγες στις πανελληνιες ευελπιδων και επρεπε να παραμεινεις στο στρατο τοτε οκ θα σου ηταν κατι χρησιμο, καθως οι δαυτοι πρεπει να ειναι αριστοι σωματικα θεωρητικα.

Με τα γυαλακια δεν θα χεις προβλημα στη θητεια σου και οι βολες που θα ριξεις δεν σε ανταμηβουν σε κατι στο στρατο. Το 80 τοις εκατο που γνωρησα στο στρατο ηταν ψωνια και ολα μου ορκιζοντουσαν οτι ο αξιωματικος τους ειχε πει οτι πετυχαν τον στοχο!:blink: Ουτε τιμητικες ουτε τιποτα.

Ακομα και ειδικες δυναμεις να πας οκ την ιδια περιπου εκπαιδευση θα κανεις κυριως πορειες αποστασεων ετών φωτώς, εκτος αν θες να πας στους βατραχανθρωπους-παω πασο.

Αν παλι το θες για να μην βγεις γιωτα 2,3,4 ρωτα παιδια που ηθελαν να βγουν 3,4,5 να σου πουν γιατι δεν αξιζει.

Ας αφήσουμε το στρατό στην άκρη... Δεν είμαι κομπλεξικός για να το κάνω για τους λόγους που είπες! Ευτυχώς γυμνασμένος είμαι οπότε γλυτώνω τα στεροειδή!

Αν διάβαζες το αρχικό post εξηγώ πως ήταν να την κάνω πριν 2 χρόνια αλλα δεν ήταν δυνατό. Πριν 1-1μιση χρόνο βρήκα τη λύση των φακών οπότε όντας ευχαριστημένος τρέναρα το θέμα της εγχείρησης.

Οπότε λόγω αυτής της συγκυρίας έχω έναν παραπάνω λόγο να προχωρήσω σε αυτή τη λύση-λύτρωση.

Γυαλιά τα φόραγα 10 χρόνια τώρα και τα τελευταία χρόνια με είχαν κουράσει απίστευτα και οπτικά και στην οδήγηση και στα αθλήματα, γενικά στη καθημερινότητα μου οπότε θα κατέφευγα σε αυτή τη λύση αργά η γρήγορα.

Ας συνεχίσουμε στο θέμα μας...

Edited by KostasMD

• 1 month later...
Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; Γιατί αύριο θα αρχίσω τα τηλέφωνα σε κλινικές για να αποφασίσω!

πρόταση δεν έχω αλλά έχω παράκληση, να μας κρατήσεις όσο μπορείς ενήμερους με το τι θα κάνεις αλλά και όσες πληροφορίες έχεις (από την έρευνα) καλό είναι να μας της γράψεις εδώ!

Ευχαριστώ!

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

(έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής)

Πήγα στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών τελικά, εκεί έπειτα απο εξετάσεις σε 3 μηχανήματα διαπίστωσε πως κάτι δε της άρεσε στα κερατομετρικά

μου και δεν μπορούσε να είναι σίγουρη αν τα μάτια μου δέχονται Lasik. Oπότε με συμβολή/συμβουλή χειρούργου κατέληξα στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών διότι όπως μου ανέφερε η βοηθός του εκεί έχουν περισσότερα μηχανήματα και τα πιο σύγχρονα οπότε θα

είναι σίγουροι για το τι ακριβώς μπορώ να κάνω!

Πήγα εκεί, έκανα εξετάσεις σε πάνω απο 8-9 μηχανήματα και μιλώντας με τον χειρούργο μου πρότεινε, εαν ήθελα, επειδή θα έφευγα εκτός Αθηνών Πέμπτη-Παρασκευή να έκανα την εγχείρηση την επόμενη μέρα κι όλας (Τετάρτη) και τη Πέμπτη μετά τς εξετάσεις θα μπορούσα να φύγω.

Μπήκα στις 6:05-10, τελείωσα 6:28 (εγώ είδα το ρολόι, μετά απο ερώτηση του χειρούργου).

Μόλις τελείωσε το χειρουργείο ένιωθα απίστευτα εξαντλημένος και τα μάτια μου βαριά και με μια μικροενόχληση λες και είχαν χαλίκι!

Έφτασα σπίτι 7:30, κοιμήθηκα για λίγο, ξύπνησα 10:30 και ήδη έβλεπα πάρα πολύ καλά και ο πόνος είχε σχεδόν εξαφανιστεί!

Την επόμενη κι όλας μέρα έβλεπα πεντακάθαρα και ο πόνος είχε φύγει!

Μόνο κολλύρια για 1 εβδομάδα, τεχνητά δάκρυα για μήνα-δίμηνο, προστατευτικά γυαλιά στον ύπνο για λίγες μέρες, γυαλιά ηλίου

έξω, συνέχεια για τις πρώτες μέρες ειδικά λόγω της ευαισθησίας στον φως και αυτό ήταν.

1)Την επόμενη κι όλας μέρα έβλεπα πεντακάθαρα και ο πόνος είχε φύγει!

2) προστατευτικά γυαλιά στον ύπνο για λίγες μέρες,

και αυτό ήταν.

1 οταν λεμε πονο?

2 αυτα δεν τα ξερω καποιο λινκ να τα δω?

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

(έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής)

ναι αν ήθελες πες μας και τι σου κόστισε.. ή κανένα σε πμ.. γιατί θέλω κι εγώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία.. και ψιλοφοβάμαι, ρε παιδιά μάτι είναι... έλεγα να περιμένω το χαπι που θα θεραπεύει τη μυωπία.. όμως 20 χρόνια τώρα τα γυαλιά με έχουν κουράσει και τους φακούς βάλε βγάλε δε τους βολεύτηκα ποτέ..
'cause somewhere in the crowd there' s you!..

• 10 months later...

για σας παιδιά. την τετάρτη κάνω εγχείρηση laser στα μάτια και είμαι αρκετά αγχωμένος! ο γιατρός θα μου κάνει την prk. ο λόγος που κάνω είναι γιατί δεν μπορώ να βάλω φακούς, και γιατί τα γυαλιά με ενοχλούν αρκετά. ειδικά το καλοκαίρι που μπαίνω στην θάλασσα και δεν βλέπω τίποτα (ούτε καμιά γκόμενα τπτ!!) έχω μυωπία 5 βαθμούς και κάτι, με ενοχλεί αρκετά.

αφού μου έκανε ένα πρώτο έλεγχο μου είπε να πάω νωρίς την τετάρτη για να μου κάνει κάτι εξετάσεις και να μπω χειρουργείο. με έδωσε αρκετά έντυπα (όλα φυσικά τα παρουσιάζανε ρόδινα) και μου είπε ότι είναι ρουτίνα για αυτόν. 20 δευτερόλεπτα το κάθε μάτι.

κλασσικά εγώ μπήκα youtube διάβασα από εδώ διάβασα από εκεί, πάνω κάτω 1 μήνα ταλαιπωρήσε λίγο (βασικά κυρίως τις 6 πρώτες μέρες) μέχρι να φτάσεις την μέγιστη καλύτερη όραση. επίσης μου επισήμανε ότι έχουν συμφωνία λέει με τους Αμερικάνους για να έχουν πάντα ενημερωμένα τα λογισμικά και τα μηχανήματά τους με τα τελευταία updates.

έχει κανείς εμπειρία από τέτοιου είδους επεμβάσεις? :worry::ninja::wacko: για laser πάω καρδιακός θα γίνω

Edited by hackfree
technoholic maniac reviewer

Εκανε φιλος μου πριν ενα μηνα περιπου. Τελικα τιποτα δεν ειναι. Ο μονος λογος που σε κανει να φοβασαι ειναι το να δωσεις 2-3000 ευρω σε μια μερα.. :p Ε μετα την επεμβαση απλως εβαζε κατι σαν κολυριο στα ματια του ανα.. δεν θυμαμαι ποσες ωρες. Ουτε πονος ουτε τιποτα μου ειπε. Υπνο στην αρχη, και αποφυγη σε μερη που εχει σκονη, η οπου φυσαει (καθως ερχεται και σκονη), και οχι καπνισμα λογω του καπνου που παει στα ματια. Α, και φορας και γιαλια ηλιου ακομα και στο σπιτι με ανοιχτα τα φωτα τις πρωτες μερες.

Μπορει καποιος να μου προτείνει ενα καλο γιατρο Θεσσαλονίκη? Γιατί θελω να κανω lasik για πιο αμεσα αποτελεσματα και γενικά ειναι και τα λεφτα ενα θεμα. Γυρω στα 1700 να δωσω πςριπου οχι 2000αρικα

Και δε μου άρεσε που ο γιατρος μου ειπε prk 1700 και lasik 2000 ευρω. Γιατι να ταλαιπωρηθω με prk ασε που δουλευω και δεν μπορω να παρω πανω απο 2 μμερες άδεια

Edited by hackfree

Εμενα ο.γιατρος με ρώτησε πια απο.τις 2 θελω να κανω. Οχι πια ειναι κατάλληλη για μένα. Και τις 2 μπορω. Απλα δε μου αρεσε αυτο με τη διαφορα τιμης. Στην αρχη δε μου.ειπε πια απο.τις 2 θα κανω αλλα μου.ειπε τιμη (2000). Μετα του ειπα δεν εχω τοσα κ.λ.π και μου ειπε 1700. Τη δευτερη φορα αφου.ψαχτικα τον.ρωτησα μεθοδο και.ειπε.2000 η lasik 1700 η prk. Γενικα αν δεν ψαχτεις οτι να ναι σου λενε.*

Το.ακυρωσα σημερα του λεω πρεπει να.παω δουλεια και δεν μπορω τοσες μερες αδεια και μου.ειπε να του δωσω τα λεφτα τα επιπλεον της ακριβης επεμβασης μετα τις γιορτες...

Τελος τον ρωτησα αν χρειαστει να κανω επεμβαση μετα αν ανέβει η μυωπια και το υποστηρίζει το ματι μου αν την κανει και μου ειπε φυσικα με μια μικρη επιβαρυνση....

Γενικως *σε αλλους με 1700~1800 τους εκανε τελεια δουλεια δωρεαν επανεξετασεις τακτικος ελεγχος κ.λ.π εγω δεν το ενιωσα αυτο με τον.γιατρο. πιο.πολυ business παρα σαν ανθρωπος αισθάνθηκα. Και δεν εχω γνωστο να με συστησει γιατρο καποιον που να εκανε την επεμβαση και να εμεινε απο ολα ευχαριστημενος και πριν και μετα εννοειται της επεμβασης...

Εμενα ο.γιατρος με ρώτησε πια απο.τις 2 θελω να κανω. Οχι πια ειναι κατάλληλη για μένα. Και τις 2 μπορω. Απλα δε μου αρεσε αυτο με τη διαφορα τιμης. Στην αρχη δε μου.ειπε πια απο.τις 2 θα κανω αλλα μου.ειπε τιμη (2000). Μετα του ειπα δεν εχω τοσα κ.λ.π και μου ειπε 1700. Τη δευτερη φορα αφου.ψαχτικα τον.ρωτησα μεθοδο και.ειπε.2000 η lasik 1700 η prk. Γενικα αν δεν ψαχτεις οτι να ναι σου λενε.*

Το.ακυρωσα σημερα του λεω πρεπει να.παω δουλεια και δεν μπορω τοσες μερες αδεια και μου.ειπε να του δωσω τα λεφτα τα επιπλεον της ακριβης επεμβασης μετα τις γιορτες...

Τελος τον ρωτησα αν χρειαστει να κανω επεμβαση μετα αν ανέβει η μυωπια και το υποστηρίζει το ματι μου αν την κανει και μου ειπε φυσικα με μια μικρη επιβαρυνση....

Γενικως *σε αλλους με 1700~1800 τους εκανε τελεια δουλεια δωρεαν επανεξετασεις τακτικος ελεγχος κ.λ.π εγω δεν το ενιωσα αυτο με τον.γιατρο. πιο.πολυ business παρα σαν ανθρωπος αισθάνθηκα. Και δεν εχω γνωστο να με συστησει γιατρο καποιον που να εκανε την επεμβαση και να εμεινε απο ολα ευχαριστημενος και πριν και μετα εννοειται της επεμβασης...

Eίναι ασφαλή με τέτοιες τιμές; Πέρυσι έκανε μια θεία μου με 3.500 στην Αθήνα κάπου και όλα ΟΚ, απλά ήταν ακριβά. Αυτές οι τιμές 1700-2000 ευρώ ισχύουν;

Ολυμπιακός Θύρα 7 - Ultras Gate 7!

Eίναι ασφαλή με τέτοιες τιμές; Πέρυσι έκανε μια θεία μου με 3.500 στην Αθήνα κάπου και όλα ΟΚ, απλά ήταν ακριβά. Αυτές οι τιμές 1700-2000 ευρώ ισχύουν;

3500 είναι καθαρό κλέψιμο για τις επεμβάσεις αυτές. μιλάμε για laser μυωπία. αν είναι laser για άλλο πρόβλημα δεν είναι το ίδιο. οι περισσότεροι την κάνουν γύρω στα 2000-2500 ευρώ. και σε τοπ κλινικές. Αν βέβαια υπάρχουν τα χρήματα τότε τυχεροί οι γιατροί.... πολλοί λένε στον καθένα διαφορετικές τιμές.... ανάλογα την οικονομική κατάσταση του καθενός...:lol:

για τους οφθαλμίατρους είναι εύκολα χρήματα και πάρα πολύ γρήγορα. αφού την περισσότερη δουλειά την κάνουν υπολογιστές. γιαυτό προωθούν τόσο πολύ τις επεμβάσεις αυτές χωρίς να αναφέρουν τα τυχών προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά. είτε μυωπία, είτε θολούρες, είτε ξυροφθαλμίες κ.λ.π.

ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να σου τα πούνε αυτά. εκτός αν είσαι συγγενής τους. (πρώτου βαθμού :lol: ). είναι καθαρά επιλογή τους καθενός να κάνει την επέμβαση με όποιες συνέπειες. Μακάρι να μπορούσα να βάλω φακούς αλλά δυστυχώς δεν μπορώ πάνω από κάποιες ώρες. το μάτι μου τους απορρίπτει. (δοκίμασα άπειρους φακούς εδώ και χρόνια τώρα)

μέχρι στιγμής βρήκα γιατρούς με 2000, 2200, 1800. θα ψάξω λίγο ακόμα και ανάλογα θα αποφασίσω που θα κάνω την επέμβαση μετά τις γιορτές. το 2000αρο δεν το γλυτώνει κανείς αν πάει σε κάποιο αξιόλογο γιατρό

Edited by hackfree

Να ρωτήσω και εγω κάτι...σε ποιούς βαθμούς και πάνω προτείνεται το laser??εγω έχω χαμηλή μυωπία (1.5 και 1.5) γυαλιά δεν φοράω συνέχεια,μόνο οδήγηση αλλά είναι ενοχλητικό...βέβαια με τις τιμές που αναφέρεται χλωμό το βλέπω αλλά έτσι για να ξέρω!!

Αραγε το ΙΚΑ καλύπτει μια τέτοια επέμβαση ή θεωρείτε αισθητική οπότε δεν...

Beauty Lies In The Eyes Of The Beholder

Να ρωτήσω και εγω κάτι...σε ποιούς βαθμούς και πάνω προτείνεται το laser??εγω έχω χαμηλή μυωπία (1.5 και 1.5) γυαλιά δεν φοράω συνέχεια,μόνο οδήγηση αλλά είναι ενοχλητικό...βέβαια με τις τιμές που αναφέρεται χλωμό το βλέπω αλλά έτσι για να ξέρω!!

Αραγε το ΙΚΑ καλύπτει μια τέτοια επέμβαση ή θεωρείτε αισθητική οπότε δεν...

Δεν παιζει ρολο η μυωπια που εχεις. Σε ολες μπορεις να κανεις την επεμβαση αρκει στον ελεγχο που σου κανουν να δοθει το οκ (εξεταζουν διαφορα οπως πχ το παχος του κερατοειδους κλπ για να δουν αν ειναι ασφαλες να προχωρησουν)

Εννοειται φυσικα οτι οι περισσοτεροι που εχουν κατω απο 1 βαθμο δεν την κανουν.

Προσφατα εκανε ενας γνωστος μου με 2 βαθμους. Χαμηλη μυωπια αλλα αυτος ελεγε οτι δεν εβλεπε τιποτα!:p

Θελω και εγω να κανω, εχω ακουσει καλα λογια για μια κλινικη (λενε οτι εχει τελευταιας τεχνολογιας μηχανηματα) αλλα η αληθεια ειναι οτι το φοβαμαι….

ΥΓ. Το ΙΚΑ δεν το καλυπτει.

Δεν παιζει ρολο η μυωπια που εχεις. Σε ολες μπορεις να κανεις την επεμβαση αρκει στον ελεγχο που σου κανουν να δοθει το οκ (εξεταζουν διαφορα οπως πχ το παχος του κερατοειδους κλπ για να δουν αν ειναι ασφαλες να προχωρησουν)

Εννοειται φυσικα οτι οι περισσοτεροι που εχουν κατω απο 1 βαθμο δεν την κανουν.

Προσφατα εκανε ενας γνωστος μου με 2 βαθμους. Χαμηλη μυωπια αλλα αυτος ελεγε οτι δεν εβλεπε τιποτα!:p

Θελω και εγω να κανω, εχω ακουσει καλα λογια για μια κλινικη (λενε οτι εχει τελευταιας τεχνολογιας μηχανηματα) αλλα η αληθεια ειναι οτι το φοβαμαι….

ΥΓ. Το ΙΚΑ δεν το καλυπτει.

Καλημέρα, εγώ έκανα πέρυσι με μυωπία γύρω στους 2 βαθμούς αλλά είχα και αστιγματισμο κοντά στο 1.5.. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και με 2 βαθμούς δεν μπορείς να δεις τηλεόραση, δεν μπορείς να οδηγήσεις και έξω ή στην δουλειά χρειάζεσαι γυαλιά ή φακούς επαφής.. Εγώ πήρα την απόφαση πέρυσι λοιπόν και την έκανα, έδωσα γύρω στα 1500€ αν θυμάμαι καλά και για τα 2 μάτια, φυσικά τώρα είμαι καλα και απλά είναι τα καλύτερα λεφτά που έδωσα πότε :)

Εγω με 5+ δεν βλεπω τιποτα οταν βγαζω τα γυαλια. Μια μεγαλη θολουρα .. αν μπορουσα να βαλω φακους δε θα ψαχνομουν με τιποτα. Απλα το ματι μου τους χαλαει. 2 φορες κόπηκαν. μεσα στο ματι μου και κοντεψα να τυφλωθω

Μετα τις γιορτες θα ξαναψαξω.. αλλα ειναι πολυ αηδιαστικοι οι γιατροι κοιτάζουν πως να στα φανε και απο τιμες ο καθενας λεει οτι θελει. Καθολου επαγγελματίες...

Γυρω στα 2000 εγω βρηκα και πανω. Αλλος με ειπε 3000!

1500 ειναι τελεια αρκει να μην πας και σε χασαπη. Ελεγα μηπως με τη κριση ριξουν τις τιμες αλλα πουυυυ...

Edited by hackfree

Καλημέρα, εγώ έκανα πέρυσι με μυωπία γύρω στους 2 βαθμούς αλλά είχα και αστιγματισμο κοντά στο 1.5.. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και με 2 βαθμούς δεν μπορείς να δεις τηλεόραση, δεν μπορείς να οδηγήσεις και έξω ή στην δουλειά χρειάζεσαι γυαλιά ή φακούς επαφής.. Εγώ πήρα την απόφαση πέρυσι λοιπόν και την έκανα, έδωσα γύρω στα 1500€ αν θυμάμαι καλά και για τα 2 μάτια, φυσικά τώρα είμαι καλα και απλά είναι τα καλύτερα λεφτά που έδωσα πότε :)

Γεια σου Ευθυμη! Αν επιτρεπεται που πηγες για την επεμβαση?

@hackfree

Και εγω στο 5αρι ειμαι.

Σκεφτομουν να δωσω παραταση ενα χρονο και να παω απ το 2015 αλλα καθε χρονο τα ιδια λεω… :p

Παντως απ οτι μου ειχε πει οφθαλμιατρος τα χρηματα που παιρνουν ειναι αναλογα και των μηχανηματων που χρησιμοποιουν (τοσο του ελεγχου οσο και τα κυριως εγχειρητικα). Αληθεια-ψεμα δεν ξερω. Δεν φαινοταν να καιγοταν παντως για λεφτα γιατι δεν ηταν και δικη του η κλινικη που με παρεπεμψε.

Τωρα ενταξει… Αν εκει που εχω σκοπο να κοιταξω, δω οτι αυτα που λενε ισχυουν (σχετικα με την τεχνολογια των μηχανηματων) δεν θα αρνηθω να δωσω το κατι παραπανω… Αλλωστε ειμαστε σε ενα φορουμ που σκαμε 500αρια+ για πλακα καθε χρονο για κατι που σε κανα χρονο οι περισσοτεροι θα αλλαξουμε και που θα χει χασει τη μιση του αξια.

• 4 weeks later...

Καλημέρα!

Οταν πας σε οφθαλμίατρο για να σε ενημερώσει για την επέμβαση,δρα σαν πωλητής ο γιατρός & σε πείθει. Αφού πηγαίνεις για να ρωτήσεις,πας θετικά σκεπτόμενος για την μετέπειτα πορεία. Δηλαδή θες να βγάλεις τα γυαλιά. Κανείς μας δεν τα θέλει.

Εχω κάνει την επέμβαση από το 2006. Οχι τη Lasic,την άλλη με τις τομές στο μάτι. Δε θυμάμαι πως τη λένε. Δε μπορούσα να κάνω τη lasic λόγω μικρού πάχους του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Ειχα 5,5 βαθμούς μυωπία στο ένα μάτι & 4,25 στο άλλο. Κ αστιγματισμό & στα δύο.

Μου στοίχησε 600,00 ε το οφθαλμολογικό κέντρο & άλλα τόσα ο γιατρός. Στην οδό Κηφησίας,Χαλάνδρι,Αθήνα.

Μετά από μία εβδομάδα με δάκρυα,θολούρα & τσούξιμο στα μάτια έβλεπα όπως όταν φόραγα τους φακούς. Τέλεια!!!! Ψυχολογικά πέταγα! Πέταξα τα γυαλιά & τους φακούς που με ταλαιπωρούσαν τόσα χρόνια!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν η πιο πρόσφατη επίσκεψη που έκανα σε οφθαλμίατρο. Σε ιδιώτη,λόγω καλοκαιριού,όχι σε αυτόν που μου την έκανε,ούτε σε γιατρό του ταμείου μου.

Αφού με εξέτασε,με βρήκε στο 100% με τα δύο μάτια & όταν μου τα εξέταζε ένα,ένα μου βρήκε ελάχιστο αστιγματισμό στο δεξί. Μετά την εξέταση του είπα ότι έχω κάνει επέμβαση & μου απάντησε ότι δε φαινόταν καθόλου & αν δεν του το έλεγα δε θα το καταλάβαινε.

Ρωτήστε φίλους & γνωστούς που έχουν κάνει επέμβαση στα μάτια,ρωτήστε γιατρό που ξέρουν άνθρωποι εμπιστοσύνης σας,επιλέξτε τον & κάντε την!

Προσοχή όχι πριν το καλοκαίρι γιατί θα χάσετε τα μπάνια σας! Φθινόπωρο ή χειμώνα.

Samsung S8