Jump to content

Μετα το Symbian, τι?

Κοινοποίηση

Επόμενη πλατφόρμα;  

165 members have voted

1. 1. Επόμενη πλατφόρμα;

• Θα παραμείνω στο Symbian όσο αντέχει το κινητό μου
    • Θα πάω σε Nokia WP8
    • Θα πάω σε WP8 άλλης εταιρείας
    • Θα πάω σε Android
    • Θα πάω σε iOS
    • Θα περιμένω να δω το Sailfish
    • Αλλο/ΔΞ/ΔΑ

Recommended Posts

ωραια,χαιρομαι που το βλεπεις ετσι..

Οσο για αυτο που λες περι αποφασης του λειτουργικου τι θα κρατησει ανοιχτο, αυτο ναι οντως ισχυει στο xperia T Που εχω τωρα, το οποιο οταν το πηρα μου εδειχνε συνολικη ραμ 650ΜΒ! και απο αυτα ελευθερη πλεον μετα απο 1 μηνα παιζει απο 150-300.. ομως οντως οταν αρχισα νανοιγω τη μια μετα την αλλη τις εφαρμογες δεν μασισε! Αυτο το αναφερω τοσο γιαυτο που ειπες οσο και για την ξενερα που εφαγα οταν το ειδα και που δεν μπορεσα να το κανω ρουτ μετα το update, ενω ακομα περιμενω την JB και μετα ρουτ εφοσον παλι κραταει τοση ραμ σε ανοησιες.

Απο εκει και περα ομως, επειδη εχω δουλεψει το neo V, ray ειχα το arc S και γενικα δοκιμασα μεσα σε ενα χρονο πανω απο 10 κινητα καταλαβα οτι αυτο που λες δεν ισχυει σε τοσο οριακα χαρακτηριστικα! οταν δηλαδη ξεκινας με 200ΜΒ ελευθερα ραμ και τρεχεις αναγκαστικα 5 εφαρμογες ταυτοχρονα, τοτε τελος.

Πχ, ειμαι προπονηση, και μουρχεται μηνυμα στο fb. για να μην ερθει στο κινητο θα πρεπει ναχω κλειστα τα data (δεν κλειδωνει με τιποτα το δορυφορο ή αν τον χασει δεν τον βρισκει ευκολα και χανω τη διαδρομη) ή να κανω αποσυνδεση απο την εφαρμογη που αυτο σημαινει ενα καρο αλλαγες αν εχεις ενσωματωσει τη χρηση του σε αλλες εφαρμογες οπως τις επαφες κτλ.

Επομενως εκει που εισαι στη σαρωνιδα,εχεις κανει 60χλμ ,κανεις σταση και πας να γυρισεις, σκανε μηνυματα fb, χτυπαει και κανα viber.. τελος, πεθαινει! δεν κανω εγω Multitasking, απλα πρεπει μερικα πραγματα να δουλεψουν ταυτοχρονα! Εγω σου περιεγραψα το κλασσικο σκηνικο που μου συνεβαινε! και μιλαμε το arc S το ειχα ελαφρυνει οσο δεν παιρνει, για να μην κολαει απλα εμπαινα απο τον οπερα FB! αλλα τοτε δεν διεφερε πολυ απο το Ν8..ισα ισα που εχανα την καμεραρα του!

Γιαυτο σου λεω, ειναι υπερβολη να λεμε οτι με 512 τα ανροιδ για το μεσο, και ειδικα τον ασχετο χρηστη που δεν ξερει να το ελαφρυνει, δουλευει καλα!

οχι απλα δεν ρολαρει, αλλα αμφιβαλω αν ευχαριστιεται κινητο. ο πατερας μου με το Neo V ναι, εχει τρελλαθει! μονο viber whatsapp για να μιλαμε τσαμπα και με την αδερφη μου που ειναι εξωτερικο μονιμα, emails και τελος! 2-3 μερες η μπαταρια και σφαιρατο! αλλα κανει 4 πραγματα! τηλεφωνα και τις 3 εφαρμογες που ειπα.Παρολα αυτα το εστησα εγω..

Το symbian απο την αλλη οσο και να με βολευε, εφοσον το αφησαν να πεθανει τελος, δε θα σκασουμε, λεφτα διναμε, δεν εχω συναισθηματισμους! μονο οτι θα μου λειψουν οσα με βολευαν απο αυτο, οπως η απλοτητα του μενου, που πλεον ενα ανροιδ το στηνεις απλα αν θες (εκτος απο τον file manager! θελω εναν a la nokia ή SE παλια.. και οι χαρτες-πλοηγηση).

Μελλοντικα δεν ξερω αν θα ελαφρυνει το ανροιδ, η microsoft με τα vista το επιασε το νοημα.. και πλεον εχετε δει τι φτιαχνει..το ενα λειτουργικο πιο ελαφρυ μετα το αλλο! δεν ξερω αν στερουνται κατι για ναναι ελαφρυα, εγω παντως το εκτιμω αυτο και γιαυτο πιστευω οτι μελλοντικα και με τις σωστες βελτιωσεις (που ελπιζω να δω), το μελλον θαναι εκει.τουλαχιστον σαν 3ος σημαντικος πολος.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 518
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σχετικά με τα 512RAM, αν και δεν με βρίσκουν σύμφωνο οι εμπειρίες σου, να προσθέσω όμως πριν κλείσω από μεριάς μου πως μέσα στο 2014 θα βγει το τελευταίο κινητό με 512RAM ... Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, οι εταιρίας πουλάνε τις συσκευές σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές ... Τα κινητά γνωρίζουν τεράστιες βελτιώσεις στον τομέα του hardware ... Είναι ένα παραπάνω βήμα μπροστά ...

Όσον αφορά τα Symbian, αυτό το πράγμα που το βγάζεις από το κουτί, του βάζεις την μπαταρία και δουλεύεις τέλεια, ναι μου χει λείψει ... Αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού, δες για παράδειγμα τον Solid Explorer, είναι ένα φως αυτοπεποίθησης μέσα στο σκοτάδι της ντροπής σχετικά με το θέμα file manager για Android ... Αδυνατώ να πιστέψω πως θα κανε κάτι τόσο όμορφο και τόσο αποδοτικό η Nokia .... Και ναι είναι επί πληρωμή :p

Γενικότερα μετά το Symbian, είναι απίστευτο το πόσο χαζό σε έχουν τα ίδια σου τα λειτουργικά (Android & iOS) ... Δεν σε αφήνουν να έχεις πρόσβαση στην μνήμη, δεν σε αφήνουν να κλείνεις εφαρμογές ... Αλλά τουλάχιστον βελτιώνονται, το Symbian το αντιγράφουν σε δυνατότητες, δες για παράδειγμα το GPU Accelleration και το USB OTG ... Φέτος βίντεο κλήση σε iPhone, του χρόνου FM Transmitter τα Android ... Τουλάχιστον υπάρχει ανάπτυξη σε αυτά τα δύο, γνώμη μου είναι να μείνεις σε Android ή να δοκιμάσεις iOS ... Τα WP μπορεί να είναι πιο ελαφριά, αλλά δεν δουλεύουν και στο ίδιο hardware και σίγουρα δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν ποτέ τις ίδιες δυνατότητες με το Android ...

Με το Android θα δεις και άλλα πιο άσχημα πράγματα, όπως τα απίστευτα σκαλώματα που τρώει ακόμα και στα πιο μικρά task γιατί κάτι άλλο άκυρο bloatware/spyware/malware τρέχει από πίσω και είτε σου ρουφάει την μπαταρία και το βρίσκεις κλειστό όταν ξυπνάς δίπλα του, είτε κολλάει στο άνοιγμα των επαφών/dialer ... Απαράδεκτο ... Κυρίως γιατί έχουν βγάλει ένα λειτουργικό το οποίο μπορεί να τρέξει σε κάθε hardware, η έννοια του optimization έχει εξαφανιστεί παντελώς .. Αλλά έχει προοπτικές ... Θα περάσουν 5 χρόνια, αλλά τουλάχιστον θα μπορούμε να κρατάμε πάλι ένα Symbian[-like] στα χέρια μας :p

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

κοιτα, σε προηγουμνενο post σου εχει πεις "512RAM είναι υπέρ αρκετή να σηκώσει ICS και να ρολλάρει το κινητό αψεγάδιαστα και να ασχολείσαι με ένα task την φορά, μπορεί όχι στο Neo V λόγω επεξεργαστή αλλά στο Sole σίγουρα ...."

αν ειναι να το χειριζεσαι οπως τα συμπιαν που κανεις και εξοδο για να ανοιξεις αλλη ,οκ αρκει! αλλα το κακο ειναι οτι μερικες ανοιγουν μονες τους! (πχ να ερχονται διαφορα στο fb και ενω κανεις κατι αλλο να ανοιξεις να το δεις..μπορει να κρασαρεις.)

κατα ταλλα συμφωνω μαζι σου,ειναι και αυτο ενα σκεπτικο το οποιο το θεωρω σωστο.γιαυτο αλλωστε εχω και το Ν8 και το Τ μαζι! :P

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Νίκο, το ότι η Sony πχ σαβουριάζει το android και σέρνεται, δεν σημαίνει ότι έτσι είναι το android..έτσι είναι η Sony, OXI το android. Εδώ μιλάμε για το android, και δεν θα το κρίνουμε με βάση το πόσο φορτωμένο έρχεται απ την Sony, αλλιώς καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αντικειμενική η σύγκριση. Η ICS τρέχει γρήγορα σε φθηνό διπύρηνο A9 1GHz με 512ΜΒ RAM, ενώ πετάει με 1GB RAM. Αν τρέχεις 1000 ξένες εφαρμογές, χαίρω πολύ Edited by gerstavros2

Νίκο, το ότι η Sony πχ σαβουριάζει το android και σέρνεται, δεν σημαίνει ότι έτσι είναι το android..έτσι είναι η Sony, OXI το android. Εδώ μιλάμε για το android, και δεν θα το κρίνουμε με βάση το πόσο φορτωμένο έρχεται απ την Sony, αλλιώς καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αντικειμενική η σύγκριση. Η ICS τρέχει γρήγορα σε φθηνό διπύρηνο A9 1GHz με 512ΜΒ RAM, ενώ πετάει με 1GB RAM. Αν τρέχεις 1000 ξένες εφαρμογές, χαίρω πολύ

οκ, μπορει ναναι τοοοοσο διαφορετικο οσο λες. θα σου φερω λοιπον το htc της κοπελας μου που ειχε πριν και ο οπερα ηταν η πιο αγαπημενη της εφαρμογη να μου πεις τι κανει και η htc και το "αργει" το ανροιδ..αν αυτο ειναι γρηγο.. ομοιως και ενα galaxy s2 που ειδα χθες και για τα χαρακτηριστικα του τα λαγκαρισματα που εκανε ηταν τραγικα, μου θυμησε το arc S πριν το φορτωσω..

Παιδια δε διαφωνω οτι εχω δοκιμασει κυριως σονυ, ειδικα σε πολλη χρηση, αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι μονο αυτοι ειναι οι βλακες και σε 5 συσκευες κανανε τα ιδια λαθη? μονο αυτοι?το ιδιο υπερβολικο μου φαινεται και αυτο. Οπως και ναχει δεν χρειαζεται να γινω και sony fan τωρα :lol:

οκ, μπορει ναναι τοοοοσο διαφορετικο οσο λες. θα σου φερω λοιπον το htc της κοπελας μου που ειχε πριν και ο οπερα ηταν η πιο αγαπημενη της εφαρμογη να μου πεις τι κανει και η htc και το "αργει" το ανροιδ..αν αυτο ειναι γρηγο.. ομοιως και ενα galaxy s2 που ειδα χθες και για τα χαρακτηριστικα του τα λαγκαρισματα που εκανε ηταν τραγικα, μου θυμησε το arc S πριν το φορτωσω..

Παιδια δε διαφωνω οτι εχω δοκιμασει κυριως σονυ, ειδικα σε πολλη χρηση, αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι μονο αυτοι ειναι οι βλακες και σε 5 συσκευες κανανε τα ιδια λαθη? μονο αυτοι?το ιδιο υπερβολικο μου φαινεται και αυτο. Οπως και ναχει δεν χρειαζεται να γινω και sony fan τωρα :lol:

Δεν έχω δει galaxy s2 να λαγκάρει. Του ξάδελφού μου, ο οποίος δεν έχει ούτε custom rom, ούτε ξέρει πολλά πολλά, ούτε το χει πειράξει, πάει σφαίρα με ics, και πλέον και με την jelly bean που του πέρασα. Υπόψιν, σε στοκ κατάσταση

Δεν έχω δει galaxy s2 να λαγκάρει. Του ξάδελφού μου, ο οποίος δεν έχει ούτε custom rom, ούτε ξέρει πολλά πολλά, ούτε το χει πειράξει, πάει σφαίρα με ics, και πλέον και με την jelly bean που του πέρασα. Υπόψιν, σε στοκ κατάσταση

εμενα μιας φιλης.. ετρεχαν τα κλασσικα, fb, instagramm, ζωδια και τετοια..οχι πολυ ζορισμα αλλα ελαφρια σκαλωματα.νομιζες οτι θα λαγκαρει αλλα φορτωνε. ομως δεν ηταν smooth..

εμενα μιας φιλης.. ετρεχαν τα κλασσικα, fb, instagramm, ζωδια και τετοια..οχι πολυ ζορισμα αλλα ελαφρια σκαλωματα.νομιζες οτι θα λαγκαρει αλλα φορτωνε. ομως δεν ηταν smooth..

Εκεί φταίει και λιγάκι η φίλη σου υποθέτω ... Και γιατί το λέω αυτό, επειδή κάτι ζώδια και κάτι άλλες τέτοιες "δευτεράτζες" εφαρμογές, δεν είναι και από τις πιο καλογραμμένες .... Τα βλεπα σε ένα φιλαράκι μου με ICS σε Xperia Sole, ψιλοlagαρε το κινητό με τα push notifications και έβαλα το χεράκι μου και τώρα ο φίλος μου πίνει νερό στο ονομά μου ...

Δηλαδή το Android, με ελάχιστη σαβούρα να τρέχει, για να σου απαντήσω στο προηγούμενο μήνυμα - και εννοείται τα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιούμε όλοι, πηγαίνει μια χαρά ... Απλά όταν το φορτώνεις πολύ, είναι δυσανάλογα χειρότερο από το Symbian ... Πρέπει να του επέμβουν σε επίπεδο dev και να μειώσουν το τι μπορεί να τρέχει από πίσω ... Γιατί μπορεί να είναι η φιλοσοφία του έτσι, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο ξεχωριστό για κάθε συσκευή γιατί οι πόροι είναι πάντα περιορισμένοι, αλλιώς η εμπειρία χρήσης μειώνεται κατακόρυφα ...

Έπειτα, η Google προσπαθεί να κονταροχτυπηθεί με Apple στο μέγεθος του καταστήματος ... Η ψαλίδα κλείνει και μέσα στον χρόνο περιμένω να την περάσει την Apple, αλλά υπάρχει τόση σα-βου-ρα στο κατάστημα του Android που πραγματικά απορώ γιατί δεν κάθονται να διαγράψουν εφαρμογές ... Μετά είναι και το σύστημα βαθμολογίας .. Δεν μπορεί κάποιος που απλά έχει κατεβάσει την εφαρμογή να την βαθμολογεί .. Ας βάλουν ένα όριο 1 ή 2 ωρών, πάνω στο τέταρτο οι περισσότερες γλυκιές και ωραίες μας φαίνονται ....

Αλλά όπως και να χει, είναι ότι πιο κοντινό σε φιλοσοφία Symbian, την δεδομένη χρονική στιγμή ...

Υ.Γ. Και πρέπει επιτέλους να αλλάξουνε εκείνο το πράσινο ρομποτάκι ... Πραγματικά κάθε φορά που το βλέπω νιώθω ότι έχω για κατοικίδιο έναν βάτραχο ...

Άρα σε κάνα δύο χρόνια αλλαγή.. Ελπίζω όπως ειπώθηκε σε fm transmitter και καλύτερη κάμερα (όχι ότι είναι ζωτικής σημασίας το πρώτο, αλλά έχουμε καλομαθει). Όσο για τους χάρτες αν είναι να πληρώσουμε για να έχουμε αξιοπρεπείς, κομμάτια να γίνει..

Άρα σε κάνα δύο χρόνια αλλαγή.. Ελπίζω όπως ειπώθηκε σε fm transmitter και καλύτερη κάμερα (όχι ότι είναι ζωτικής σημασίας το πρώτο, αλλά έχουμε καλομαθει). Όσο για τους χάρτες αν είναι να πληρώσουμε για να έχουμε αξιοπρεπείς, κομμάτια να γίνει..

Κρατάω το καλύτερη κάμερα ... Χάρτες υπάρχουν, κάπου θα ρίξεις τα στάνταρ σου, κάπου θα τα ανεβάσεις :)

Σχετικά με την κάμερα, η λογική λέει ότι θα βγάλουν ... Βέβαια ακόμα χαροπαλεύουν να βγάλουν καλύτερη από του N8, οπότε θα περιμένεις πολύ καιρό ακόμα ... Το κλειδί είναι και το flash, και αν κρίνουμε πως ο ανταγωνισμός αγκομαχάει για όλο και λεπτότερα κινητά, εκεί θα πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα .... Εκτός αν βολευτείς με Windows Phone ....

Ωραία. ας βγάζουν λεπτότερα κινητά, αφού έγινε μόδα το κινητό σε πάχος χαρτιού..!..αλλά ας υπάρχουν και κάποια με καλή κάμερα. Δεν καταλαβαίνω τι κόλλημα είναι αυτό... ξαφνικά θα γίνουν όλα τα smartphone 6 χιλιοστά πάχος και 5 ιντσών! Δηλαδή παντόφλα, αλλά λεπτή... :p

Όσον αφορά τα Symbian, αυτό το πράγμα που το βγάζεις από το κουτί, του βάζεις την μπαταρία και δουλεύεις τέλεια, ναι μου χει λείψει ...

Φέτος βίντεο κλήση σε iPhone, του χρόνου FM Transmitter τα Android ... Τουλάχιστον υπάρχει ανάπτυξη σε αυτά τα δύο, γνώμη μου είναι να μείνεις σε Android ή να δοκιμάσεις iOS ... Τα WP μπορεί να είναι πιο ελαφριά, αλλά δεν δουλεύουν και στο ίδιο hardware και σίγουρα δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν ποτέ τις ίδιες δυνατότητες με το Android ...

Στο πρώτο κομμάτι θα σου πω πως ισχύει και στο iOS και στα wp. Τα βγαζεις απο το κουτί και πετάνε..... Αυτα τα δυο λειτουργικά είναι ιδανικά για τον χρηστή που δεν θέλει να "βαλει χέρι" στην συσκευή του.

Στο δεύτερο κομμάτι συμφωνώ κατά το ήμισυ. Αυτονοητα πράγματα του Symbian τα "ανακαλύπτουν" σιγα-σιγά και οι αλλοι. Όμως δεν βελτειωνονται μόνο τα δυο λειτουργικά που ανέφερες. Βελτιώνονται και τα wp. Δες για παράδειγμα τις βελτειωσεις στα 8ρια. Bluetooth, mass storage κλπ. Ασε που η nokia βαζει τη δικη της πινελιά με αποκλειστικές εφαρμογές. Κι εγώ τα 7αρια δεν τα κοιτούσα καν αλλα τα πράγματα έχουν βελτειωθει και πιστεύω πως τα 8ρια είναι πολύ υποσχόμενα.......

προσωπικά ειμαι πολύ ευχαριστημένος απο το 920.

Δεν έχεις λίγο σέβας στον καταναλωτή μέσα σου ?????

Το ότι αποφάσισε να πάει σε κάποιο αλλο λειτουργικό δεν σημαίνει πως δεν σέβεται τον καταναλωτή. Δηλαδη όταν η Samsung αποφασισε να φυγει από το Symbian ήταν ασέβεια προς τους καταναλωτές της? Ο κόσμος είχε αρχίσει να γυριζει την πλάτη του στο Symbian απο την προ ελοπ εποχή. Και παλι όμως, η Nokia έφερε το Symbian σε αριστα επίπεδα και μπορεί κάποιος να το εκμεταλλευτεί με το τέλειο 808. Αρα στο ερώτημα "μετά το Symbian τι?" υπάρχει και η απαντηση "πάλι symbian".......

Edited by montoya_42

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Απο ο,τι καταλαβαινω ολοι μας θελουμε ενα wp8 χωρις τους περιορισμους του zune (δεν ξερω τι περιορισμους εχει ακριβως αλλα αν ειναι σαν itunes ειναι μειονεκτημα. πχ στο να περασεις μουσικη. μιλαω θεωρητικα), με καμερα απο Ν8 εως 808, και φλας xenon, και με μεγεθος 4-4,3", και οσο το δυνατον ελαφρυτερο (εμενα το βαρος με ενοχλει στο πεσιμο, οπου το τραυμα ειναι μεγαλυτερο για ενα κινητο, ειδικα αν πεσει με καποια γωνια του..)..το Παχος, νομιζω οτι γινεται να μην ξεπερναει το 808..

Να εχει τον ωραιο μας file manager και τους κλασσικους χαρτες της νοκια και να μπορουμε να ευχαριστιομαστε ιντερνετ οπως ολοι οσοι εχουν ενα γρηγορο ανροιδ, και τουλαχιστον τις περισσοτερες καλες εφαρμογες και να δουλευουν σωστα (πχ viber το οποιο στο lumia 800 δεν χτυπαει οταν σε καλουν αλλα βγαζει μια ειδοποιηση, μεγαλη βλακεια..)

Στο πρώτο κομμάτι θα σου πω πως ισχύει και στο iOS και στα wp. Τα βγαζεις απο το κουτί και πετάνε.....

Δεν νομίζω ότι έχεις καταλάβει τι σημαίνει out of the box ... Out of the box ήταν το Symbian, το οποίο το χρησιμοποιούσες κάθε μέρα όπως έβγαινε από το κουτί ... Στο Android πρέπει να κατεβάσεις εφαρμογές γιατί το κινητό είναι πρακτικά άχρηστο με το που το βγάζεις από του κουτί .... Το iOS είναι πραγματικά άχρηστο με το που το βγάζεις από το κουτί, θες pc με το άλλο το malware της Apple για να το ενεργοποιήσεις, έτσι ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ... Και δεν έχω ιδέα για WP, αλλά νομίζω και αυτά θέλουν Zune ...

Τέσπα, για να μην τα πολυλογώ, θεωρώ ανέκδοτο να λέμε ότι επειδή τα WP άνοιξαν bluetooth και έβαλαν mass storage ότι έγιναν ισάξια με Android ... Και έπειτα, αυτό ήταν μία βελτίωση, ας δούμε σε βάθος χρόνου τι άλλο θα βελτιωθεί ... Αν βελτιωθεί, έχει καλώς, αν όχι, με τον ρυθμό που βελτιώνεται το Android, θα εξαφανιστεί από την αγορά ... Αν και με το τελευταίο στραπάτσο που έφαγαν οι χρήστες των WP7.8, όταν με το καλό βγουν εφαρμογές που δεν θα κάνουν στα WP7.8, δεν βλέπω να επενδύσουν πολλοί σε αυτή την πλατφόρμα ...

Τέσπα, για να μην τα πολυλογώ, θεωρώ ανέκδοτο να λέμε ότι επειδή τα WP άνοιξαν bluetooth και έβαλαν mass storage ότι έγιναν ισάξια με Android ...

Δεν σου είπα ότι έγιναν καλύτερα ή ισάξια (αν και αυτο είναι σχετικό και ανάλογο των απσιτησεων-προτεραιοτήτων του καθενός). Απλα στο προηγούμενο ποστ ξέχασες να αναφερεις την οποία βελτειωση των wp και απλα σου ανέφερα κάποια παραδείγματα.....

Zune δεν χρειάζεται πλέον. Για μένα τα 8ρια είναι αρκετά βολικά και αν σκεφτούμε πως βρισκονται στα πρώτα τους βηματα, τότε μόνο καλύτερο μέλλον προβλέπω. Το πόσο καλύτερο θα το δούμε. Δεν μου αρεσουν τα μεγάλα λόγια.

Απο ο,τι καταλαβαινω ολοι μας θελουμε ενα wp8 χωρις τους περιορισμους του zune..

Δεν υπάρχουν αυτοι οι περιορισμοί στα 8ρια.

Επίσης, αυτο που λες για το βάρος δεν ισχύει. Το 920 είναι από τα πιο βαριά τηλέφωνα. Μπες στο νήμα του και θα δεις βιντεάκια που αποδεικνύουν την απιστευτη αντοχή του. Το κλοτσανε, το χτυπάνε με ρόπαλο μπέιζμπολ, το πατάει αυτοκινητο, το χτυπάνε με σφυρί και μαχαίρι, καρφώνουν καρφί σε ξύλο χρησιμοποιώντας την οθονη του ως σφυρί. Δεν καταλαβαίνει τίποτα.....

Edited by Itchrist86

Δεν υπάρχουν αυτοι οι περιορισμοί στα 8ρια.

Επίσης, αυτο που λες για το βάρος δεν ισχύει. Το 920 είναι από τα πιο βαριά τηλέφωνα. Μπες στο νήμα του και θα δεις βιντεάκια που αποδεικνύουν την απιστευτη αντοχή του. Το κλοτσανε, το χτυπάνε με ρόπαλο μπέιζμπολ, το πατάει αυτοκινητο, το χτυπάνε με σφυρί και μαχαίρι, καρφώνουν καρφί σε ξύλο χρησιμοποιώντας την οθονη του ως σφυρί. Δεν καταλαβαίνει τίποτα.....

για το zune εχω κακη αποψη απο το Lumia 800 της αδερφης μου, μακαρι να βελτιωθηκε στα 8αρια..

οσο για την αντοχή, δεν εννοω αν θα λειτουργει το κινητο, αλλα αν θα σου πεσει και θα γρατζουνιστει. Επεσε σε εναν φιλο μου το 800 και η μια γωνια μπηκε μεσα, το κινητο δουλευει τελεια,αλλα επεσε απο το τραπεζι στο μαρμαρο και εγινε οβαλ! οπως και εμενα σε πολυ μικροτερο βαθμο στο xperia P Που ειχα. οσο πιο βαρυ τοσο μεγαλυτερη η παραμορφωση, και πιστεψε με, οταν το εχεις 1 μηνα σε ξενερωνει πολυ να βλεπεις να λειπει η μια γωνια :p :lol:

περα απο το οτι το βαρος ενοχλει στην τσεπη, ειδικα με φορμα (προσωπικη αποψη), ειναι και αυτο το θεμα που αναφερω παραπανω

Όπως σου είπα, το zune δεν απαιτείται καν. Εγώ δεν το έχω εγκαταστήσει στο pc μου και μιας που δεν είχα ποτέ μου wp7, δεν το έχω " γνωρισει" ποτέ μου.....

Το βάρος τού 920 δεν με ενοχλεί καθόλου αν και τώρα που το αναφερεις, στην φόρμα σίγουρα θα έχει θέμα (προσωπικά φόρμα βαζω μόνο για τρέξιμο και ποδήλατο όπου και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποιώ μπανάνα).

Όσο για τις πτώσεις, αν σου πέσει σε πλακάκι, πιο πιθανό είναι να σπάσει το πλακάκι παρά το 920....:)

Δες τα βιντεάκια. Αξιζει τον κόπο...;)

Αυτό με τις ίντζες πάλι που το πάτε...? Για να πάρεις αξιοπρεπή συσκευή πρέπει σώνει και καλά να είσαι στις 4.5+. Μα είναι δυνατόν? Θέλω ένα τύπου galaxy s3 στις 4-4.3'' και μαζεμένο, να μη ξεφέυγει με πλαίσια κτλ. Και όχι τη μούφα το mini..

++ Και ας μην είναι κόντρα πλακέ....

Edited by Moralas

Αυτό με τις ίντζες πάλι που το πάτε...? Για να πάρεις αξιοπρεπή συσκευή πρέπει σώνει και καλά να είσαι στις 4.5+. Μα είναι δυνατόν? Θέλω ένα τύπου galaxy s3 στις 4-4.3'' και μαζεμένο, να μη ξεφέυγει με πλαίσια κτλ. Και όχι τη μούφα το mini..

++ Και ας μην είναι κόντρα πλακέ....

συμφωνω απολυτα μαζι σου! ειδα τα νεα sony Ζ και ZL.. ok το ZL τουμπανο και μοιαζει με κινητο που θα κρατησει πανω απο 2 χρονια χωρις να γονατισει αλλα γιατι και τα 2 να ειναι 5"??? δηλαδη για να πηγαινε σφαιρα πρεπει να κουβαλαω τσαντα για το κινητο?? :lol:

με το Τ που εχω οι 4.55" μου φαινονται οριακες..αν ηταν λιγο πιο χοντρο θα με ενοχλουσε πολυ, αλλα και παλι δεν θα ξαναπαω σε τοσες, ομως εχοντας και το Ρ με 4" δυσκολευομουν στο γραψιμο (αναλογα και το δαχτυλο του καθενος). Οποτε θεωρω πως ενα λεπτο κινητο με ενα μεγεθος αναμεσα στις 4-4,5, δηλαδη 4.3 οπως το arc S (και με το παχος του) ειναι απλα τελειο.

Όπως σου είπα, το zune δεν απαιτείται καν. Εγώ δεν το έχω εγκαταστήσει στο pc μου και μιας που δεν είχα ποτέ μου wp7, δεν το έχω " γνωρισει" ποτέ μου.....

Το βάρος τού 920 δεν με ενοχλεί καθόλου αν και τώρα που το αναφερεις, στην φόρμα σίγουρα θα έχει θέμα (προσωπικά φόρμα βαζω μόνο για τρέξιμο και ποδήλατο όπου και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποιώ μπανάνα).

Όσο για τις πτώσεις, αν σου πέσει σε πλακάκι, πιο πιθανό είναι να σπάσει το πλακάκι παρά το 920....:)

Δες τα βιντεάκια. Αξιζει τον κόπο...;)

μακαρι φιλε μου..θα το ειχα και εγω το 920 αλλα δεν εχει ραδιο και ηθελα οπωσδηποτε (και δε θελω λυσεις τυπου handsfree με ραδιο..).

Επισης δεν με επεισε για την καμερα του σε σχεση με το Ν8 που εχω οποτε δεν ψηθηκα να τα σκασω. αν κοστιζε κατω απο 500 ευρω τοτε ναι, θα συμβιβαζομουν. με το xperia T ομως που σιγουρα δεν εχω καλυτερη καμερα απο το 920 (εσυ τι λες?εχεις καμια συγκριση?) κανω πολλα περισσοτερα προς το παρον και για αρκετο καιρο ακομα. πιστευω στην επομενη επιδοτηση, ο αντικαταστης του 920 ναναι τοσο ονειρικος οπως οταν βγηκε το Ν8.. (δεν λεω 808 γιατι τοτε το συμπιαν του ειχαν κανει και τα 40..και δεν ειχες ψυχολογια..)

Δε γνωριζω την κάμερα του xperia T αλλα το 920 έχει αρκετά καλή κάμερα (μετά την τελευταία αναβάθμιση) και πολύ καλό βίντεο. Πιστεύω πως το Ν8 είναι ένα κλικ επάνω. Δεν ξέρω όμως που θα φτάσει η κάμερα του 920 με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις....

Ράδιο ήθελα κι εγώ. Κάτι είχα διαβάσει ότι ίσως να έχει ράδιο το 920 (ως hardware) και να "εμφανιστεί" με κάποιο update... Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτο.

Δε γνωριζω την κάμερα του xperia T αλλα το 920 έχει αρκετά καλή κάμερα (μετά την τελευταία αναβάθμιση) και πολύ καλό βίντεο. Πιστεύω πως το Ν8 είναι ένα κλικ επάνω. Δεν ξέρω όμως που θα φτάσει η κάμερα του 920 με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις....

Ράδιο ήθελα κι εγώ. Κάτι είχα διαβάσει ότι ίσως να έχει ράδιο το 920 (ως hardware) και να "εμφανιστεί" με κάποιο update... Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτο.

το εχω ακουσει και εγω αυτο για το ραδιο, αλλα συγνωμη κιολας, θα ειναι ηλιθιο να εχουν το τσιπ και να μην το δινουν (εκτος αν δεν παιζει σωστα και θελοντας να βγει η συσκευη στην αγορα απλα το "εκρυψαν" απο το λειτουργικο του..δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως, οποτε θεωρω πως δεν εχει.

Οσο για την καμερα του Τ, ακομα δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα..πρεπει να παιζεις με τις ρυθμισεις, αν το εχεις στο αυτοματο εχεις κατωτερα αποτελεσματα απο το να βαλεις σωστη ρυθμιση στη σωστη φωτο..σιγουρα Ν8 δεν ειναι..

• 2 weeks later...
Κάτοχος android συσκευής (HTC One V) εδώ και μια εβδομάδα! Δηλώνω ικανοποιημένος... αλλά όχι απόλυτα! Μου λείπει η ευχρηστία του Symbian και εξαιρετική κάμερα του N8! Όμως πήρα την απόφαση γιατί 1ον όσο περνούσε ο καιρός το κινητό έχανε την χρηματική αξία του και 2ον ερωτεύτηκα το συγκεκριμένο ανδροειδές! Η αλήθεια είναι ότι ήθελα σαν τρελός το 808, όμως δεν το σήκωνε η τσέπη μου! :( Αν τυχόν το πετύχω κάποια στιγμή σε τιμή "σκότωμα" ίσως επιστρέψω...για να μη μου μείνει απωθημένο!!!

Κάτοχος android συσκευής (HTC One V) εδώ και μια εβδομάδα! Δηλώνω ικανοποιημένος... αλλά όχι απόλυτα! Μου λείπει η ευχρηστία του Symbian και εξαιρετική κάμερα του N8! Όμως πήρα την απόφαση γιατί 1ον όσο περνούσε ο καιρός το κινητό έχανε την χρηματική αξία του και 2ον ερωτεύτηκα το συγκεκριμένο ανδροειδές! Η αλήθεια είναι ότι ήθελα σαν τρελός το 808, όμως δεν το σήκωνε η τσέπη μου! :( Αν τυχόν το πετύχω κάποια στιγμή σε τιμή "σκότωμα" ίσως επιστρέψω...για να μη μου μείνει απωθημένο!!!

Πως να μην σου λείπει η ευχρηστία, αφού πήγες σε Sense UI με 512RAM ...

Ήθελα να μάθω και τι ερωτεύτηκες από την λούμπα που κάνει κάτω, αλλά τεσπα, υποκειμενικά είναι αυτά ... :Ρ

Πως να μην σου λείπει η ευχρηστία, αφού πήγες σε Sense UI με 512RAM ...

Ήθελα να μάθω και τι ερωτεύτηκες από την λούμπα που κάνει κάτω, αλλά τεσπα, υποκειμενικά είναι αυτά ... :Ρ

Εντάξει,πλέον είναι από τα πιο αδύναμα κινητά,όμως δεν είναι κι άσχημο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.