Jump to content

Μετα το Symbian, τι?

Κοινοποίηση

Επόμενη πλατφόρμα;  

165 members have voted

1. 1. Επόμενη πλατφόρμα;

• Θα παραμείνω στο Symbian όσο αντέχει το κινητό μου
    • Θα πάω σε Nokia WP8
    • Θα πάω σε WP8 άλλης εταιρείας
    • Θα πάω σε Android
    • Θα πάω σε iOS
    • Θα περιμένω να δω το Sailfish
    • Αλλο/ΔΞ/ΔΑ

Recommended Posts

Πρώτη μέρα με το 920 και απλα είμαι ενθουσιασμένος (για την ώρα τουλάχιστον). Είναι απιστευτο και το λειτουργικό πολύ καλό. Θα περιμένω να τσεκάρω και την μπαταρία (που ακούστηκαν διαφορα).

Πότε άλλαξες στρατόπεδο εσύ;;; :wacko::wacko::wacko:

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

• Απαντήσεις 518
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ντρέπομαι να σε αντικρίσω......:)

Βρηκα σε πολύ καλή τιμή το 920 και το πήρα. Φοβερό τηλέφωνο και το λειτουργικό δεν είναι όπως το παρουσιάζουν κάποιοι. Σίγουρα χρειάζεται κάποια πραγματάκια ακόμη και στη πορεία ίσως βρω κάποια ακόμη αλλα δεν είναι αυτο το "κουσουριασμενο" που παρουσιάζεται.

Εννοείται πως έχω και το Ν8.

Συγχωρεσέ με.....:)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Εγώ ξαναφλασάρω το C6-01 μπας και ησυχάσω απ τα προβλήματα που παρουσιάζει τελευταία, αν δεν τα καταφέρω, το πουλάω και μένω στο άριστο κατα με android. Λειτουργικό με λιγότερες δυνατότητες απ το symbian δεν μπορώ να ανεχτώ, οπότε τα wp και ios για μένα δεν είναι smartphones

Ντρέπομαι να σε αντικρίσω......:)

Βρηκα σε πολύ καλή τιμή το 920 και το πήρα. Φοβερό τηλέφωνο και το λειτουργικό δεν είναι όπως το παρουσιάζουν κάποιοι. Σίγουρα χρειάζεται κάποια πραγματάκια ακόμη και στη πορεία ίσως βρω κάποια ακόμη αλλα δεν είναι αυτο το "κουσουριασμενο" που παρουσιάζεται.

Εννοείται πως έχω και το Ν8.

Συγχωρεσέ με.....:)

Looooooooooool!!! Και γω στη θέση σου, αν έβρισκα σε χώμα τιμή το 800άρι θα το έπαιρνα. Aλλά μόνο σε χώμα, πχ κανένα 50άρι... Oύτε για πλάκα αλλιώς!

Tο θέμα είναι ποιος θα του τα δώσει; H MS δεν ασχολείται. H Nokia δεν έχει δικαίωμα αλλαγών, οπότε δύσκολα τα πράγματα. Κουσουριασμένα δεν είναι (το προσόν το έχω εγώ με το 71!), απλά τα γράφει εσκεμμένα μου φαίνεται. Κρίμα, γιατί από ποιότητα σκίζουν. Και τι δεν θα έδινα να δω Lumia 800 με Symbian... 'Eρωτας!

(btw, σκέφτομαι σοβαρά να κάνω πιο βαθιές μεταροπές στο 71... Cfw!)

plankton69 - Χρήστος 

φαντάσου πόσο καιρό κρατάει τα ηνία... ;)

To Android δεν έχει ούτε 2 χρόνια που κρατάει τα ηνία.

Και τίποτα δεν είναι για πάντα. Ποιος ξέρει από που θα έρθει το τέλος του... Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθει.

Αλλά αυτήν την στιγμή είναι μονόδρομος το ανδροειδές.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν νομίζω πως είναι μονόδρομος αλλα θα τινισω πως δεν υπάρχει ακόμη τεράστιος λόγος να εγκαταλείψει κάποιος το Symbian.

οπότε τα wp και ios για μένα δεν είναι smartphones

Δυο μικρές ενστάσεις. Αφενός πιστεύω πως τα wp βρισκονται σε ανοδική πορεία και θα φτάσουν σε καλό επίπεδο (θυμισου ότι αφησε πίσω του απαράδεκτα κλειδώματα) αφετέρου τα jb iphone τα μετατρέπουν σε smart οι άπειρες ποιοτικές αλλα και εξειδικευμένες κάποιες φορές, εφαρμογές καθώς και η τεράστια ευκολία ανεύρεσης, κατεβάσματος και εγκατάστασης τους.

-Ομάδα Διαχείρισης- Μην κάνεις συνεχόμενα posts. Χρησιμοποίησε την τροποποίηση αν θέλεις να διορθώσεις κάτι ή την πολλαπλή παράθεση αν θέλεις να απαντήσεις σε περισσότερα από ένα άτομα.

Edited by navi55

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Δυο μικρές ενστάσεις. Αφενός πιστεύω πως τα wp βρισκονται σε ανοδική πορεία και θα φτάσουν σε καλό επίπεδο (θυμισου ότι αφησε πίσω του απαράδεκτα κλειδώματα) αφετέρου τα jb iphone τα μετατρέπουν σε smart οι άπειρες ποιοτικές αλλα και εξειδικευμένες κάποιες φορές, εφαρμογές καθώς και η τεράστια ευκολία ανεύρεσης, κατεβάσματος και εγκατάστασης τους.

τις δυνατότητες και την παραμετροποίηση του android-linux δεν τις φτάνουν ούτε στο μισό όμως. κι εγώ θέλω τον απόλυτο έλεγχο και παραμετροποίηση της συσκευής μου.

κι εγώ θέλω τον απόλυτο έλεγχο και παραμετροποίηση της συσκευής μου.

Όπως κι εγώ που σπάω το κεφάλι μου με το E71... Τελικά το κατάφερα!

Το αλλάζεις μετά τέτοιο διαμάντι; Μπααααα... :D

(Επίσης έχω άλλη μια οθόνη με εφαρμογές και μια για επαφές, γρηγορότερη αναζήτηση σε επαφές-εφαρμογές και ακόμα ψάχνω τι άλλο...!)

plankton69 - Χρήστος 

Όπως κι εγώ που σπάω το κεφάλι μου με το E71... Τελικά το κατάφερα!

Το αλλάζεις μετά τέτοιο διαμάντι; Μπααααα... :D

(Επίσης έχω άλλη μια οθόνη με εφαρμογές και μια για επαφές, γρηγορότερη αναζήτηση σε επαφές-εφαρμογές και ακόμα ψάχνω τι άλλο...!)

άσε, στο symbian εξάντλησα τόσα χρόνια κάθε περιθώριο πειράγματος:p τα τελευταία πειραματόζωα ήταν ένα 5320 με s60 fp2, ένα E66, ένα Ν95 κι ένα C6-01 με belle refresh που χω ακόμη:p τώρα ξεσκαλίζω το android που ναι σκέτος θησαυρός

άσε, στο symbian εξάντλησα τόσα χρόνια κάθε περιθώριο πειράγματος:p τα τελευταία πειραματόζωα ήταν ένα 5320 με s60 fp2, ένα E66, ένα Ν95 κι ένα C6-01 με belle refresh που χω ακόμη:p τώρα ξεσκαλίζω το android που ναι σκέτος θησαυρός

Είμαι ικανός να πάρω ένα άλλο καθαρά για πείραγμα, μην ρίχνεις αλάτι σε πληγές! Κανένα N97 για να μην χάσω το QWERTY, δεν θα με χαλούσε...

plankton69 - Χρήστος 

Είμαι ικανός να πάρω ένα άλλο καθαρά για πείραγμα, μην ρίχνεις αλάτι σε πληγές! Κανένα N97 για να μην χάσω το QWERTY, δεν θα με χαλούσε...
θυμήθηκα το nokia n810 με maemo 4 που χα. το χει πλεον ξαδελφος μου στην αυστρία. του χα αλλάξει τα φώτα! http://2.bp.blogspot.com/-dWSegXpQW8Q/T2JDxf0KxuI/AAAAAAAAAa0/PeUZY9X4Ayk/s1600/nokia_n810_review2.jpg αν δεν ήταν πολύ αργό το hardware του θα το κρατούσα ακόμη, για το πληκτρολόγιο

• 2 weeks later...

Προσανατολίζομαι σε ANDROID μιας και κακά τα ψέματα, πλέον πραγματική υποστήριξη εφαρμογών εκτός ios και android δεν υπάρχει. Καλά τα χαρακτηριστικά του κάθε smartphone, αλλά όπως και να 'χει, όλα (γνώμη μου) παίζονται στις εφαρμογές. Για μένα αυτός είναι ο κύριος λόγος που σκέφτομαι να αποχωριστώ το Ν8. Τράπεζες, περιοδικά, εφημερίδες, εταιρίες, συσκευές... σχεδόν τα πάντα βγάζουν εφαρμογή για android και ios. Λυπάμαι που το λέω αλλά το Symbian το έχουν ξεχάσει όλοι. Ξεκινώντας από την ίδια τη Nokia και καταλήγοντας μέχρι το τελευταίο μαγαζάκι, κανένας πλέον δεν βγάζει κάτι για Symbian. Τα WP8 φαίνονται μια καλή εναλλακτική αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς. Δε στέκει (για μένα πάντα) να φύγω από το Symbian επειδή δεν μπορώ να βρω εφαρμογή, για παράδειγμα, της Cosmote, του Βήματος, της Εθνικής ή Εμπορικής (ναι, η Eurobank έχει symbian εφαρμογή!) κλπ για να πάω σε WP8 που επίσης δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες εφαρμογές...

Οτι και να βρω που να λέει "μπες και κατέβασέ το", είναι για android και μηλόφωνο.... :(

Κάποιος που έχει μεταπηδήσει από Symbian Belle (N8 κατά προτίμηση) σε Android (S3 κατά προτίμηση) μπορεί να βοηθήσει στα παρακάτω;

1. Με χάρτες, πλοήγηση τι γίνεται; Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με Nokia Maps (κατέβασμα των χαρτών,λειτουργία offline, αξιοπιστία)

2. Συγχρονισμός με Outlook (επαφές, ημερολόγιο) παίζει; Κάτι αντίστοιχο με Nokia Suite...

3. Κλήσεις, SMS, αναζήτηση επαφών σε σχέση με το N8 (Symbian Belle) ζορίζουν; Θα έχουμε προβλήματα προσαρμογής; Αναφέρομαι στην καθημερινή (πραγματική!!!) χρήση του κινητού.

3. Η φόρτιση γίνεται μέσω microUSB; Δηλαδή, οι φορτιστές (αυτοκινήτου π.χ.) του N8 κάνουν δουλειά;

4. 16Gb στο Android είναι εντάξει ή θέλουμε κι άλλα για εφαρμογές και δεδομένα; (video, μουσική κ.α. υποθέτω ότι πάνε στην SD κάρτα)

PROLAB Digital Photo Printing & Finishing ::: http://www.prolab.gr

Dastart cafe Thessaloniki ::: http://www.dastart.com - http://www.facebook.com/dastart.cafe/

Προσανατολίζομαι σε ANDROID μιας και κακά τα ψέματα, πλέον πραγματική υποστήριξη εφαρμογών εκτός ios και android δεν υπάρχει. Καλά τα χαρακτηριστικά του κάθε smartphone, αλλά όπως και να 'χει, όλα (γνώμη μου) παίζονται στις εφαρμογές. Για μένα αυτός είναι ο κύριος λόγος που σκέφτομαι να αποχωριστώ το Ν8. Τράπεζες, περιοδικά, εφημερίδες, εταιρίες, συσκευές... σχεδόν τα πάντα βγάζουν εφαρμογή για android και ios. Λυπάμαι που το λέω αλλά το Symbian το έχουν ξεχάσει όλοι. Ξεκινώντας από την ίδια τη Nokia και καταλήγοντας μέχρι το τελευταίο μαγαζάκι, κανένας πλέον δεν βγάζει κάτι για Symbian. Τα WP8 φαίνονται μια καλή εναλλακτική αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς. Δε στέκει (για μένα πάντα) να φύγω από το Symbian επειδή δεν μπορώ να βρω εφαρμογή, για παράδειγμα, της Cosmote, του Βήματος, της Εθνικής ή Εμπορικής (ναι, η Eurobank έχει symbian εφαρμογή!) κλπ για να πάω σε WP8 που επίσης δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες εφαρμογές...

Οτι και να βρω που να λέει "μπες και κατέβασέ το", είναι για android και μηλόφωνο.... :(

Κάποιος που έχει μεταπηδήσει από Symbian Belle (N8 κατά προτίμηση) σε Android (S3 κατά προτίμηση) μπορεί να βοηθήσει στα παρακάτω;

1. Με χάρτες, πλοήγηση τι γίνεται; Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με Nokia Maps (κατέβασμα των χαρτών,λειτουργία offline, αξιοπιστία)

2. Συγχρονισμός με Outlook (επαφές, ημερολόγιο) παίζει; Κάτι αντίστοιχο με Nokia Suite...

3. Κλήσεις, SMS, αναζήτηση επαφών σε σχέση με το N8 (Symbian Belle) ζορίζουν; Θα έχουμε προβλήματα προσαρμογής; Αναφέρομαι στην καθημερινή (πραγματική!!!) χρήση του κινητού.

3. Η φόρτιση γίνεται μέσω microUSB; Δηλαδή, οι φορτιστές (αυτοκινήτου π.χ.) του N8 κάνουν δουλειά;

4. 16Gb στο Android είναι εντάξει ή θέλουμε κι άλλα για εφαρμογές και δεδομένα; (video, μουσική κ.α. υποθέτω ότι πάνε στην SD κάρτα)

Καλησπερα φιλε μου, σχεδον με το ιδιο σκεπτικο, και με την ελπιδα οτι του χρονου η Νοκια θαχει βγαλει ενα δυνατο wp8 (δυνατο εννοω πιο ολοκληρωμενο, με ραδιοφωνο πχ που το 920 δεν εχει, πιο ελαφρυ, πιο καλη καμερα κτλ) προς το παρον παρεμεινα σε ανροιδ με το xperia T, εχοντας παραλληλα το Ν8..

Τον πρωτο καιρο ξενερωσα ειναι η αληθεια γιατι μαρεσε η απλοτητα του μενου του Ν8.. πχ ηθελα να δω τα αρχεια μου και δεν μπορουσα, επρεπε να κατεβασω file manager, ο οποιος καμια σχεση δεν εχει με την απλοτητα του symbian.

Τελος παντων, γενικα εγω προσωπικα το κινητο το εχω στησει παλι ναναι απλο, και πλεον ειναι ευχρηστο σχεδον σαν symbian.. Επομενως οσο το ψαχνεις τοσο θα κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη..αρκει να μην χρειαστει να λιωνεις στο ψαξιμο για να γινει αυτο.

Στο 1ο σου ερωτημα λοιπον θεωρω οτι οι χαρτες και η πλοηγηση της νοκια ειναι αξεπεραστη..Ακομα και τωρα προτιμω το Ν8 αποτι το navigon που εχω βαλει για offline στο Τ.. βεβαια εχω ιντερνετ και το αφηνω ανοιχτο για γρηγορο κλειδωμα δορυφορων και στα 2, αλλα σε ανροιδ 2-3 εφαρμογες που δοκιμασα δε μαρεσαν. εμεινα στο navigon καθαρα λογω garmin χαρτων. αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος αλλα ιεναι απο τους καλυτερους..

Με το outlook ο,τι και να παρεις θα τη βρεις την ακρη.. για τα sony υπαρχει και το myphone explorer που ειναι προγραματαρα! εγω αν ημουν εταιρεια θα τους αγοραζα και θα το εκανα επισημο προγραμμα..ειδικα αν ημουν ο σονυ που ειναι φτιαγμενο για αυτους (απο οσο ξερω ειναι ανεξαρτητοι ακομα.)

3. Ναι στα περισσοτερα κινητα αν οχι σε ολα πλεον..

4. Γιαυτο πηρα το Τ, με τα HD βιντεο και αν θες ναχεις λιγο υλικο στο κινητο σου πχ απο διακοπες και να μην εισαι με το αγχος του back up, πετας μια 16αρα καρτα πανω με 20 ευρω και εισαι στα 32 (το Τ δινει 11 ελευθερα συν 16 πας 27gb πραγματικα) που ειναι υπεραρκετα πιστευω.Ασε που εχεις ολα τα δεδομενα στο pc με ενα drag n drop..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

[...]

1. Nokia maps όχι ακομη:/ αλλά βολεύτηκα με το εξίσου καλό sygic

2. Φυσικά, πολλές εφαρμογές για pc αλλά και άμεσα απ το κινητό

3. Το βρίσκω καλύτερο το Android, χρησιμοποιώ και την εφαρμογή Handcent SMS

4. Πάντα

5. Όσο θες, εγώ έχω 4 GB εσωτερική ROM για τις εφαρμογες κλπ, και μια 16άρα για μουσική ταινιες κλπ

Edited by gerstavros2

1. Όχι, αλλά τουλάχιστον πλέον υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύεις στην cache τα σημεία που χρειάζεσαι (πχ εγώ είχα βάλει σχεδόν τη μισή Πελοπόννησο και όλη την Αττική). Κατώτερο σίγουρα αλλά τρώγεται.

2. Νομίζω γίνεται (εγώ μόνο gmail χρησιμοποιώ). Προσωπικά πήρα ως CSV τις επαφές μου από το παλιό SonyEricsson όταν πρωτοπήρα Android, τις έκανα import στο gmail και από τότε τις έχω μόνιμα στη Google. Οδηγίες.

3. Νομίζω είναι καλύτερα στο Android.

4. Πρέπει το κινητό να έχει τουλάχιστον 1-2 GB εσωτερική μνήμη. Αλλιώς θα πιεστείς. Προσοχή ότι αλλο η εσωτερική μνήμη και άλλο η εσωτερική SD. Πχ το Optimus 2X μου είχε 8 GB, εκ των οποίων 1 το έτρωγε το λειτουργικό, περίπου 1,5 το είχα διαθέσιμο ως εσωτερική μνήμη, και περίπου 5,5 ήταν η εσωτερική SD. Kαι φυσικά έπαιρνε και εξωτερική SD. Οι εφαρμογές πάνε στην εσωτερική μνήμη. Μερικές δέχονται να εγκατασταθούν στην SD (εσωτερική ή εξωτερική). Προσωπικά με 1,5 GB εσωτερική μνήμη, τις είχα όλες εκεί και μόνο τα μεγάλα παιχνίδια έστελνα στην SD.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

1. Όχι, αλλά τουλάχιστον πλέον υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύεις στην cache τα σημεία που χρειάζεσαι (πχ εγώ είχα βάλει σχεδόν τη μισή Πελοπόννησο και όλη την Αττική). Κατώτερο σίγουρα αλλά τρώγεται.

Τραγικό αυτό που πες. Εννοείται υπάρχουν offline χάρτες, όπως αναφέρθηκαν και παραπάνω, το google maps, ακόμη και να cachάρεις τη περιοχή που θες (που πιάνει υπερβολικά πολύ χώρο), είναι μέτριο

Δεν ειχα ποτε μου την οικονομικη ανεση να παρω ακριβα καινουρια κινητα.

Παντοτε ειχα μεσαιας κατηγοριας συνηθως symbian αλλα και android.

Τα μεσαιας κατηγοριας android τα θεωρω απαραδεκτα.

Αυτη τη στιγμη το Nexus S με SlimBean 4.2 δηλαδη την τελαυταια λεξη του λειτουργικου, πραγματικα σερνεται.

Τα 512mb ram φανταζουν ελαχιστα ακομα και για τα πιο απλα, το restart ειναι καθημερινο φαινομενο και η μπαταρια ειναι στις 12-16 ωρες ζωης. Το θεωρω απαραδεκτο ακομα και για τα χρονια του κινητου. Το γεγονος οτι τερματιζει η κανει επανεκκινηση ακομη και χωρις εφαρμογες να τρεχουν κατα τη διαρκεια μιας κλησης το αφηνω ασχολιαστο.

Την ιδια ωρα, ακομα και τα μεσαιας κατηγοριας nokia 603 και 700 αλλα και τα πιο παλια οπως το e7 η το n8 λειτουργουν απροσκοπτα, μενοντας πανω απ'ολα ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

ΟΚ εχουμε ολοι καταληξει στο συμπερασμα οτι αν θες εφαρμογες πας αναγκαστικα σε ANDROID, αλλα προσωπικα πιστευω οτι χρειαζεσαι κινητο της μεγαλης κατηγοριας για να κανεις σωστη και απροσκοπτη δουλεια στο android.

Κλεινοντας να αφησω και το παραπονο μου:

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ JAVA!!!

Edit: Για να απαντησω στο ερρωτημα λοιπον, θα περιμενω να δω τι εχει να προσφερει το ShailFish και το Ubuntu OS πριν παρω καποια αποφαση.

Μεχρι τοτε θα βρω ενα καλο Symbian

Δεν ειχα ποτε μου την οικονομικη ανεση να παρω ακριβα καινουρια κινητα.

Παντοτε ειχα μεσαιας κατηγοριας συνηθως symbian αλλα και android.

Τα μεσαιας κατηγοριας android τα θεωρω απαραδεκτα.

Αυτη τη στιγμη το Nexus S με SlimBean 4.2 δηλαδη την τελαυταια λεξη του λειτουργικου, πραγματικα σερνεται.

Τα 512mb ram φανταζουν ελαχιστα ακομα και για τα πιο απλα, το restart ειναι καθημερινο φαινομενο και η μπαταρια ειναι στις 12-16 ωρες ζωης. Το θεωρω απαραδεκτο ακομα και για τα χρονια του κινητου. Το γεγονος οτι τερματιζει η κανει επανεκκινηση ακομη και χωρις εφαρμογες να τρεχουν κατα τη διαρκεια μιας κλησης το αφηνω ασχολιαστο.

Την ιδια ωρα, ακομα και τα μεσαιας κατηγοριας nokia 603 και 700 αλλα και τα πιο παλια οπως το e7 η το n8 λειτουργουν απροσκοπτα, μενοντας πανω απ'ολα ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

ΟΚ εχουμε ολοι καταληξει στο συμπερασμα οτι αν θες εφαρμογες πας αναγκαστικα σε ANDROID, αλλα προσωπικα πιστευω οτι χρειαζεσαι κινητο της μεγαλης κατηγοριας για να κανεις σωστη και απροσκοπτη δουλεια στο android.

Κλεινοντας να αφησω και το παραπονο μου:

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ JAVA!!!

Edit: Για να απαντησω στο ερρωτημα λοιπον, θα περιμενω να δω τι εχει να προσφερει το ShailFish και το Ubuntu OS πριν παρω καποια αποφαση.

Μεχρι τοτε θα βρω ενα καλο Symbian

Υπερβάλεις απαράδεκτα. Δεν ξέρω που οφείλονται τα προβλήματα στο Nexus S σου, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αντοπροσωπευτικά της κατάστασης στο Android. Έχω φθηνό android με ICS, 1GHz διπύρηνο Cortex A9 και 512ΜΒ RAM και πάει άριστα, με άπειρες εφαρμογές και πειράγματα

Υπερβάλεις απαράδεκτα. Δεν ξέρω που οφείλονται τα προβλήματα στο Nexus S σου, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αντοπροσωπευτικά της κατάστασης στο Android. Έχω φθηνό android με ICS, 1GHz διπύρηνο Cortex A9 και 512ΜΒ RAM και πάει άριστα, με άπειρες εφαρμογές και πειράγματα

υπερβαλλετε και οι 2!! με 512 ραμ και με μαμισια ρομ δεν παει καλα με τιποτα..για τον μεσο χρηστη ειναι απλα πεταμενα λεφτα. πχ SE arc S με 1.4 cpu...αμα σου τρεχει με πολλες εφαρμογες σφαιρα τοτε μαλλον ονειρευεσαι.. ενα FB βαζεις (ο μεσος χρηστης, και ολες οι γυναικες :p αυτο βαζουν πρωτα) και γονατιζει!

παρολα αυτα με 250 ευρω παιρνεις δυνατα πλεον ανροιδ που αν δεν βαρυνει σε βγαζουν μια χαρα και δεν αξιζει να πας σε symbian.

μονο το Ν8 αν το εχεις ηδη για καμερα και το 808 που ειναι και γρηγορο εχει νοημα να επιλεξεις και εφοσον δεν εχεις απαιτησεις σε πληθος εφαρμογων. κατα ταλλα ας ειμαστε ρεαλιστες

με ενα δυνατο ανροιδ το ευχαριστιεσαι περισσοτερο! με ενα 808 ή Ν8 ευχαριστιεσαι φωτο χαρτες και απλοτητα!

οταν λοιπον η νοκια θα βαλει ραδιο, θα ανοιξει ΒΤ και θα μας απαλλαξει απο την τοση αναγκη του zune τοτε νομιζω οτι αυτο θα ειναι το πιο ταιριαστο σε εμας που αγαπαμε το symbian..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

υπερβαλλετε και οι 2!! με 512 ραμ και με μαμισια ρομ δεν παει καλα με τιποτα..για τον μεσο χρηστη ειναι απλα πεταμενα λεφτα. πχ SE arc S με 1.4 cpu...αμα σου τρεχει με πολλες εφαρμογες σφαιρα τοτε μαλλον ονειρευεσαι.. ενα FB βαζεις (ο μεσος χρηστης, και ολες οι γυναικες :p αυτο βαζουν πρωτα) και γονατιζει!

Το Facebook πιάνει 20 με 35Mb ... Το Arc όταν ξεκινάει, ξεκινάει με τουλάχιστον 200Mb ελεύθερα ... Δεν καταλαβαίνω που ακριβώς έχεις το πρόβλημα ... Πρόσφατα ο αδερφός μου, που τον θεωρώ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μέσου χρήστη, πήρε Xperia J ... Με πολύ χειρότερο επεξεργαστή από το Arc και Android 4, δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα ... Δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζουν αυτές οι υπερβολές, τόσο οι δικές σου, όσο και του φίλου rayman13 ... 512RAM είναι υπέρ αρκετή να σηκώσει ICS και να ρολλάρει το κινητό αψεγάδιαστα και να ασχολείσαι με ένα task την φορά, μπορεί όχι στο Neo V λόγω επεξεργαστή αλλά στο Sole σίγουρα ....

Συμφωνώ ότι το Android καίει απίστευτα πολύ πόρους συστήματος .. Συμφωνώ ότι από άποψη αυτονομίας, είναι ότι χειρότερο έχει παρουσιαστεί ... Με ανοιχτό 3G μονίμως και κανένα μισάωρο παιχνιδάκι, θέλει φόρτιση πριν κλείσει 10ωρο εκτός μπρίζας ... Αλλά αυτά περί επανεκκινήσεων και crashαρίσματος τα ακούω πρώτη φορά, μόνο να υποθέσω μπορώ ότι δεν είσαι με stock ROM και για αυτό γίνονται ότι γίνονται ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

παρολα αυτα με 250 ευρω παιρνεις δυνατα πλεον ανροιδ που αν δεν βαρυνει σε βγαζουν μια χαρα και δεν αξιζει να πας σε symbian.

μονο το Ν8 αν το εχεις ηδη για καμερα και το 808 που ειναι και γρηγορο εχει νοημα να επιλεξεις και εφοσον δεν εχεις απαιτησεις σε πληθος εφαρμογων. κατα ταλλα ας ειμαστε ρεαλιστες

με ενα δυνατο ανροιδ το ευχαριστιεσαι περισσοτερο! με ενα 808 ή Ν8 ευχαριστιεσαι φωτο χαρτες και απλοτητα!

οταν λοιπον η νοκια θα βαλει ραδιο, θα ανοιξει ΒΤ και θα μας απαλλαξει απο την τοση αναγκη του zune τοτε νομιζω οτι αυτο θα ειναι το πιο ταιριαστο σε εμας που αγαπαμε το symbian..

δεν υπάρβάλω καθόλου. εσύ κάνεις κάποιο λάθος, ή έχεις rom γεμάτη σαβούρα που σου σέρνει το κινητό (αν έχεις ότι ειχε μέσα η sony, λογικο)

Οποίος θέλει ,του φέρνω το milestone με 256 ram ,που παει πολυ καλυτερα απο πολλα συγχρονα,να του πέσουν τα μαλλια...

Το defy με 512 δεν κόλλαγε ποτέ και πουθενά.

Και με cm roms ακόμα καλύτερα έτσι;

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2

δεν υπάρβάλω καθόλου. εσύ κάνεις κάποιο λάθος, ή έχεις rom γεμάτη σαβούρα που σου σέρνει το κινητό (αν έχεις ότι ειχε μέσα η sony, λογικο)

Το Facebook πιάνει 20 με 35Mb ... Το Arc όταν ξεκινάει, ξεκινάει με τουλάχιστον 200Mb ελεύθερα ... Δεν καταλαβαίνω που ακριβώς έχεις το πρόβλημα ... Πρόσφατα ο αδερφός μου, που τον θεωρώ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μέσου χρήστη, πήρε Xperia J ... Με πολύ χειρότερο επεξεργαστή από το Arc και Android 4, δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα ... Δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζουν αυτές οι υπερβολές, τόσο οι δικές σου, όσο και του φίλου rayman13 ... 512RAM είναι υπέρ αρκετή να σηκώσει ICS και να ρολλάρει το κινητό αψεγάδιαστα και να ασχολείσαι με ένα task την φορά, μπορεί όχι στο Neo V λόγω επεξεργαστή αλλά στο Sole σίγουρα ....

Συμφωνώ ότι το Android καίει απίστευτα πολύ πόρους συστήματος .. Συμφωνώ ότι από άποψη αυτονομίας, είναι ότι χειρότερο έχει παρουσιαστεί ... Με ανοιχτό 3G μονίμως και κανένα μισάωρο παιχνιδάκι, θέλει φόρτιση πριν κλείσει 10ωρο εκτός μπρίζας ... Αλλά αυτά περί επανεκκινήσεων και crashαρίσματος τα ακούω πρώτη φορά, μόνο να υποθέσω μπορώ ότι δεν είσαι με stock ROM και για αυτό γίνονται ότι γίνονται ...

παιδες δεν εχω καμια διαθεση διαμαχης ή εμπαθειας. Δεν ειμαι ασχετος με τα κινητα αλλα δεν ειμαι και προγραμματιστης. Επισης δεν παιρνω ενα κινητο για να του βαλω αλλη ρομ, θελω να δουλευει τελεια οπως το παρω και εαν μετα για προσωπικη ευχαριστηση θελω, δοκιμαζω καποια αλλη. Το arc S και καθε κινητο δεν απευθυνονται μονο σε εσας αλλα σε ενα κοινο το οποιο αμφιβαλω αν πεταει το mcaffee οταν το αγοραζει,αμφιβαλλω αν απενεργοποιει και διαγραφει 5-10 εφαρμογες που ειναι μονο για να πιανουν χωρο εκει.

Για να δειτε λοιπον οτι ειστε υπερβολικοι,

1ον εφαρμογες τυπου FB ξεκινανε με 20ΜΒ οταν τις βαλεις... ανοιξε τη 5-10 λεπτα οπως κανουν οι περισσοτεροι, να στειλεις, να σχολιασεις κτλ... και μετα ελα πες μου ποσα θελει. τουλαχιστον 50-60. για ριξε και το FB messenger, που εχει βαλει επισης ο μεσος χρηστης και που δεν ξερει πως να κανει το κινητο του πιο γρηγορο, απλα του ειπαν οτι το ανροιδ κανει τα παντα.. το οποιο τρωει αλλα 50..συνολο 100!

Ξεκινα λοιπον με 100ΜΒ ελευθερη και πες μου τι θα τρεξεις..

viber?? που ξεκιναει με 10 και πιανει 50-60 στο τελος της μερα? (εμενα τοσο λεει).

Χαρτες που τρεχουν και ας μην τους εχεις ανοιξει ποτε και πιανουν ενα 15αρι?

κανενα calls blacklist που δεν σταματαει ποτε και ξεκιναει με 5?

επαφες? αλλο ενα 10αρι??

και δεν συνεχιζω να πω ποσες εφαρμογες μπορει να βαλει μια γυναικα! (και αναφερομαι σε αυτες γιατι χαρισα το arc S στην κοπελα μου και ξενερωνω που της κολαει )

Οταν το ειχα λοιπον, μετα απο 2 μηνες χρησης που ειχε μαζευτει λιγο υλικο, πηγαινα στα 50-80ΜΒ ελευθερης με το καλημερα!

Εβαζα το runkeeper να παω μια προπονηση 2-3 ωρες και ποτε δεν ειχα μετρηση! παντα κρασαρε.. το ιδιο και το sports tracker.

αντιθετα το κακομοιρο το Ν8, μπορει να γινοταν αργο αλλα δεν κρασαρε, ειχα παρει μετρηση 12 ωρες (περπατημα με σταση μιση ωρα για φορτιση, την εχω στο site οποιος δε με πιστευει)

Αν λοιπον φιλοι μου κρινεται μονο απο τον εαυτο σας λυπαμαι, αλλα δεν ειστε ο εκφραστης του μεσου χρηστη, και για να πω την αποψη μου τη λεω λαμβανοντας υποψιν αυτο.

Στην τελικη απο οταν πηρα το xperia T εχω πεταξει ο,τι εφαρμογη φανταστεις και ευχαριστιεμαι να τις χρησιμοποιω..γιατι να τις στερουμαι λογω ραμ?

Αυτη ειναι η αποψη μου και αν ειμαι υπερβολικος ρωτηστε καναν φιλο σας..γιατι εγω δεν κανω τιποτα αλλο απο το να ξεμπουκωνω κινητα γνωστων τυπου arc.. και ναι, δεν ειναι ολοι γνωστες...αποσο θυμαμαι δεν γραφει καμια σημειωση: "να το αγοραζουν μονο οσοι ξερουν να μην τα μπουκωνουν". ποσο μαλλον οταν αυτο συμβει με τις 5 πρωτες εφαρμογες.

Τελος να πω οτι ναι. μολις περασεις την ICS απο ρεσετ ρολαρει τελεια, οσο τοχεις ετσι, αν εννοειτε αυτο.

Δεν θα προσθεσω τα θεματα μπαταριας που θες φορτιστη στην κωλωτσεπη.

δεν παιρνω ενα κινητο για να του βαλω αλλη ρομ, θελω να δουλευει τελεια οπως το παρω και εαν μετα για προσωπικη ευχαριστηση θελω, δοκιμαζω!
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα! Ξέρετε πόσος κόσμος παίρνει android και δεν έχει ιδέα από modding; Και γιατί να έχει;;; Η ουσία του "καλού" κινητού είναι να δουλεύει σωστά όπως το παίρνεις, άσχετα αν θες να το πειράξεις κι άλλο για να κάνει παπάδες!! Edited by Conception

Φίλε Νίκο, δεν τίθεται θέμα διαμάχης, κουβέντα κάνουμε :)

Για αρχή να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ υπερβολή να κάτσω να περάσω άλλη ROM στο κινητό ... Το κανα μια φορά στο N9, είδα ότι δεν τρέχει καλά τόσο όσο η εργοστασιακή, την έβγαλα, δεν ξαναπλέκω ...

Ότι θα σου πω ισχύει για stock Android ... Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε αγχώνει το μικρό ποσοστό RAM που τρέχει στο Android, αλλά το σύστημα θα αποφασίσει μόνο του τι θα κλείσει όταν θα μείνει ελεύθερη κάτω από 50Mb ... Στο Play που έχω τώρα τρέχουν WhatsApp, Viber, Facebook (το οποίο δεν λέει να κλείσει), 3G Watchdog και ένα live wallpaper και μπορώ και ανοίγω άνετα και 3 και 4 σελίδες με τον Opera ... Αν θέλεις multitasking, και με τον όρο αυτό δεν εννοώ όλα τα προαναφερθέντα αλλά να έχεις ανοιχτό Opera & Office και να εναλλάσσεις στην οθόνη αυτά τα δύο μονίμως, το Android με 512RAM δεν πρόκειται να σου κάνει δουλειά ... Θα στα κλείνει μονίμως ... Εδώ με βρίσκεις σύμφωνο ... Αλλά αυτά δεν τα κάνει ο απλός χρήστης με το κινητό του ... Αν ο απλός χρήστης όμως θέλει να φέρει το κινητό στα μέτρα του, μπορεί με 3 κλικ να κάνει ένα root και να του πετάξει έξω όλο το bloatware που σέρνει το Android μέσα ... Πάντα με προσοχή γιατί το Android δεν είναι και το πιο έξυπνο λειτουργικό και φρικάρουν τα libraries αν διαγράψεις Google Search & Facebook, χωρίς λόγο και αιτία ...

Τα λειτουργικά που είναι φτιαγμένα από την Nokia δε, δεν σου κάνουν τέτοιες μπιέλες, είναι άλλη φιλοσοφία, είχα και εγώ, γνωρίζω ... Και δυστυχώς είναι νεκρή φιλοσοφία, γιατί δεν κυκλοφορεί και κάποιο κινητό με Symbian πλέον .. Το N8 το βρίσκεις μόνο μεταχειρισμένο, το 808 σε ελάχιστα καταστήματα ... Αυτός είναι και ο λόγος του παρόντος θέματος ... Μετά το Symbian, τι ????

Το καλό όμως με το Android είναι ότι έχει μέλλον ... Το καλό είναι ότι έχει περιθώρια βελτίωσης .... Και το ακόμη καλύτερο, ότι όντως βελτιώνεται ... Έφτασαν στην Jelly Bean για να κάνουν GPU Accelerated το μενού, κάτι που το Symbian το χε προ πολλού ... Αλλά τουλάχιστον το έκαναν ... Και θα πάνε ακόμα πιο μακρυά, γιατί τουλάχιστον αυτό το λειτουργικό το προσέχουν ... Κάποια στιγμή θα καυχηθούν ότι έκαναν και το ξυπνητήρι να χτυπάει με κλειστό το κινητό, οι Symbianάδες θα γελάμε, αλλά αυτά τουλάχιστον αυτά είναι βήματα μπροστά ... Με ποιο σκεπτικό να το συγκρίνεις με το Symbian, την στιγμή που το δεύτερο δεν έχει κάποιο μοντέλο να αγοράσεις ????

Και μιλάμε για ανεπανόρθωτα στραβάδια εκεί πάνω ... Η Nokia παράτησε MeeGo, η Nokia δεν πέταξε, αλλά συρρίκνωσε Symbian, ένα Symbian πάνω στα ντουζένια του ... Με ποιο σκεπτικό θα πας να αγοράσεις κινητό από αυτή την εταιρία ξανά ??? Δεν έχεις λίγο σέβας στον καταναλωτή μέσα σου ?????

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !