Jump to content

dvd dual layer

antonis_wrx
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ποίο από τα dvd-r που κυκλοφορούν υποστηρίζουν εγγραφή dvd dual layer (έστω με πιαθανή αναβάθμιση firmware)? το 12άρι της plextor (px712a - αν δεν κάνω λαθος) είναι ένα από αυτά?

Το nec 2510 υποστηρίζει και ξέρω ότι κυκλοφορεί (και σε πολύ καλή τιμή). Μην πάρεις κάτι που αναβαθμίζεται, αλλά κατί που είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι το υποστηρίζει.

Συνυπογράφω για το NEC2510.Εγώ έχω παρει εδώ και καιρο το 2500 και τώρα τραβάω τα μαλλια μου που βγήκε σε dual-layer.
Υπογραφή....

Καλή περίπτωση είναι το 832S DL της Liteon που έχει και δύο χρόνια εγγύηση.

Eαν πλεον μπορεί να βρει κανεις τοσο Nec 2500 ή Liteon 812 (που καταργούνται επειδή βγήκαν επισημα τα ιδια σε DL) είναι καλύτερα λόγω τιμής ! Οσα υπάρχουν ακόμα κοστίζουν <85e τελική και αναβαθμίζονται με ασφάλεια πλέον γενόμενα NEC2510 και Liteon 832 αντίστοιχα χωρίς κανένα πρόβλημα με τις συνεχείς αναβαθμίσεις firmware των "νέων μοντέλων" .

-Προσωπικά προτείνω Liteon λόγω καλύτερης και γρηγορότερης εγγραφής CDR και λίγο καλύτερης συμβατότητας με DVDR media μεσω του OmniPatcher tool

Paidia exo to LG DVD -/+R/RAM GSA-4081B kai brika edo http://www.cdfreaks.com/news/9814 oti iparxei to firmware upgrade pou tou epitrepei na diabazei Dual Layer DVDs,na to kano install? ti lete?

iparxei periptosi argotera na grafei auta ta DVDs?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Gary Kokkin (28 Ιούν. 2004 , 13:40)

Eαν πλεον μπορεί να βρει κανεις τοσο Nec 2500 ή Liteon 812 (που καταργούνται επειδή βγήκαν επισημα τα ιδια σε DL) είναι καλύτερα λόγω τιμής ! Οσα υπάρχουν ακόμα κοστίζουν <85e τελική και αναβαθμίζονται με ασφάλεια πλέον γενόμενα NEC2510 και Liteon 832 αντίστοιχα χωρίς κανένα πρόβλημα με τις συνεχείς αναβαθμίσεις firmware των "νέων μοντέλων" .

Βασικά εγώ μόλις αγόρασα ένα 2510 με 85 Ευρώ και περιμένω να το έχω σε 1-2 μέρες. Η τιμή είναι πραγματικά ξεφτίλα! Τώρα μένει μόνο τα δισκάκια να πέσουν.

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gbil (28 Ιούν. 2004 , 21:04)

Βασικά εγώ μόλις αγόρασα ένα 2510 με 85 Ευρώ και περιμένω να το έχω σε 1-2 μέρες. Η τιμή είναι πραγματικά ξεφτίλα! Τώρα μένει μόνο τα δισκάκια να πέσουν.

:eek: :eek: ???

Εγω μολις πριν μια βδομαδα πηρα το 2500 στο €85 :cry:

δεν μου ααπάντησε κανείς το px712a της plextor υποστηρίζει τελικά? υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει? γιατί κατά τα άλλα το 12χ καράλεει...

Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο για το plextor, όμως ούτως ή άλλως δεν πιστεύω ότι αξίζει η αγορά του. Πρώτον είναι πολύ ακριβό και δεύτερον δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο σε ποιότητα κατασκευής. Αυτό βέβαια ισχύει κάποια χρόνια τώρα για τα Plextor. Ενδεικτικά αναφέρω ότι την παρασκευή έστειλα για δεύτερη φορά για αντικατάσταση ένα 708Α. Αυτή την περίοδο πολύ καλή συσκευή είναι το Liteon 832S DL, το οποίο έχει δύο χρόνια εγγύηση και επιπλέον σαν reader πετάει. Πολύ πιο γρήγορο και από το Plextor και από πολλά άλλα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (29 Ιούν. 2004 , 12:54)

Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο για το plextor, όμως ούτως ή άλλως δεν πιστεύω ότι αξίζει η αγορά του. Πρώτον είναι πολύ ακριβό και δεύτερον δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο σε ποιότητα κατασκευής. Αυτό βέβαια ισχύει κάποια χρόνια τώρα για τα Plextor. Ενδεικτικά αναφέρω ότι την παρασκευή έστειλα για δεύτερη φορά για αντικατάσταση ένα 708Α. Αυτή την περίοδο πολύ καλή συσκευή είναι το Liteon 832S DL, το οποίο έχει δύο χρόνια εγγύηση και επιπλέον σαν reader πετάει. Πολύ πιο γρήγορο και από το Plextor και από πολλά άλλα.

Η Plextor απο τότε που αρχισε να κατασκευάζει προιόντα στην Κινα ,έχει ρίξει πολύ την ποιότητα ,και το όντως πολύ καλό της service για αντικαταστάσεις ,τρέχει και δεν φτάνει......(πάντως στις HΠΑ κυκλοφορούν και Plextor Japan)

Το Liteon και οι περισσότερες εταιρίες αντιπροσώπευσης CD/DVDRW δεν δίνουν στην Ελλάδα 2 ετη εγγύηση ,διότι τα φέρνουν εισαγωγή εκτός επίσημης διαθεσης των μητρικών εταιριων για ΕΕ .

Στις περιπτώσεις που ισχύει η 2 ετής εγγύηση ισχύει έτσι http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Legislation/03.htm

Αυτό για την εγγύηση το έμαθα από το hacshop που πουλάει το συγκεκριμένο dvdrw.

δεν θα το έλεγα ιδιαίτερα ακριβό το plextor...έχει μόνο γύρω στα 30Ε διαφορά από το αντίστοιχο 8άρι και πίστευω ότι αξίζουν τα 30 ευρώπουλα παραπάνω για 8χ-->12χ...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος antonis_wrx (30 Ιούν. 2004 , 12:07)

δεν θα το έλεγα ιδιαίτερα ακριβό το plextor...έχει μόνο γύρω στα 30Ε διαφορά από το αντίστοιχο 8άρι και πίστευω ότι αξίζουν τα 30 ευρώπουλα παραπάνω για 8χ-->12χ...

Γιατί να πάρεις ένα dvdrw που κοστίζει €150 χωρίς Φ.Π.Α. (τιμή από το Πλαίσιο) που δεν ξέρεις αν κάποτε θα μπορεί να γράψει dual layer δισκάκια; Ειδικά όπως είναι τώρα τα Plextor, είναι πεταμένα λεφτά.

Λοιπόν, μου ήρθε σήμερα το κουτί για να βαλω το NEC 2510 (έχω laptop οπότε έπρεπε να το βάλω εξωτερικά) και το πρώτο τεστ είναι η αντιγραφή ενός data dvd η οποία μέχρι τώρα πάει μια χαρά. Μέσω firewire η σύνδεση και κάτω από Linux η όλη διαδικασία παρακαλώ!
Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...