Jump to content

Sony Xperia Ζ

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το θέμα είναι ότι πρώτον είναι τραβηγμένη από το κινητό μου και δεύτερον με κιτ κατ δεν το έκανε στις ίδιες φώτο. Ευχαριστώ πολύ πάντως

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το θέμα είναι ότι πρώτον είναι τραβηγμένη από το κινητό μου και δεύτερον με κιτ κατ δεν το έκανε στις ίδιες φώτο. Ευχαριστώ πολύ πάντως

δεν εχει σημασια, μπορεις να την επεξεργαστεις με την εφαρμογη του κινητου, αν δεις στη φωτο στο μενου εχει και επεξεργασια, οποτε δοκιμασε να την κανεις αποθηκευση σε πιο μικρη αναλυση. Λογικα θα σου ειναι οκ μετα ή τελος παντων θα χωραει μεγαλυτερο μερος της φωτο στο φοντο.δε θα σου κοβει πολυ.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Αν θέλετε να βάζετε φωτογραφίες που τραβάτε σαν wallpaper, αρκεί να τραβήξετε αυτό που θέλετε με τη συσκευή σε όρθια θέση (portrait). Η εικόνα αυτή είναι σπαστική για να τη δεις σε monitor ή τηλεόραση, αλλά ιδανική για wallpaper. Με συνέπεια βέβαια να μην κάνει scroll όταν αλλάζεις αρχική οθόνη, μια και σε όλες θα είναι η ίδια.

Αν θέλετε να βάζετε φωτογραφίες που τραβάτε σαν wallpaper, αρκεί να τραβήξετε αυτό που θέλετε με τη συσκευή σε όρθια θέση (portrait). Η εικόνα αυτή είναι σπαστική για να τη δεις σε monitor ή τηλεόραση, αλλά ιδανική για wallpaper. Με συνέπεια βέβαια να μην κάνει scroll όταν αλλάζεις αρχική οθόνη, μια και σε όλες θα είναι η ίδια.

Δυστυχώς φίλε μου ούτε αυτό γίνεται. Το έκανα χτες και πάλι τετράγωνο πλαίσιο μου δίνει σαν επιλογή. Μεγάλη βλακεια του λολλιποπ. Έχω μια ωραία φωτογραφία του μωρού και μου δίνει ένα τετράγωνο crop με ζουμ κιόλας.

Δυστυχώς φίλε μου ούτε αυτό γίνεται. Το έκανα χτες και πάλι τετράγωνο πλαίσιο μου δίνει σαν επιλογή. Μεγάλη βλακεια του λολλιποπ. Έχω μια ωραία φωτογραφία του μωρού και μου δίνει ένα τετράγωνο crop με ζουμ κιόλας.

δοκιμασες να την αποθηκευσεις σε μικρη αναλυση? μια μπακαλικη λυση ειναι να βαλεις τη φωτο να την βλεπεις και να κανεις Print screen το οπιο ειναι σε μικροτερη αναλυση.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Κι εγώ το δοκίμασα εχθές και γίνεται μια χαρά. 5.1.1 φοράω επίσημη. Μήπως δοκίμασες να το κάνεις σε υπάρχουσα εικόνα; Εκεί όντως δεν γίνεται. Αυτό που είπα είναι για λήψη νέας φωτογραφίας που να μπορεί να μπει σαν wallpaper.

Περίεργο γιατί έκανα λήψη νέας φωτό. Ούτε το printscreen έπιασε το έκανα ήδη. Μην σας ταλαιπωρω.

Δοκίμασε να τραβήξεις μια εικόνα με το τηλέφωνο όρθιο. Πήγαινε βρες την στο άλμπουμ(την εφαρμογή της Sony). Εκεί πρέπει να την βλέπεις και αν σου καλύπτει όλη την οθόνη. Πάτα το πλήκτρο των επιλογών (3 τελείες σε κάθετη διάταξη) τέρμα δεξιά. Επέλεξε χρήση ως, και στη συνέχεια Ταπετσαρία από τις επιλογές που βγάζει που έχει το εικονίδιο της εφαρμογής άλμπουμ. Εκεί πρέπει να σε βγάλει σε μια οθόνη που έχει όρια αν θες να περικόψεις την φωτογραφία, αλλά εξ ορισμού είναι επιλεγμένη όλη. Πατάς αποθήκευση πάνω αριστερά και τέλος.

Μήπως προσπαθείς με άλλη εφαρμογή αντί του άλμπουμ να ορίσεις την εικόνα ως ταπετσαρία;

Δυστυχώς αυτό το κάνει μόνο στην οθόνη κλειδώματος. Σε ταπετσαρία κάνει αυτό που λέω. Όχι με το άλμπουμ πάω κανονικά. Καταλαβαίνω τι λες αλλά..

Χεστο αδερφέ. Ευχαριστώ πολύ

Edited by skatzivas

Πάρα πολύ περίεργο... Και δεν είναι θέμα λειτουργικού, αλλά εφαρμογής. Και παλιότερα και στο Z και σε άλλα κινητά, π.χ. με την εφαρμογή της google για φωτογραφίες δεν γινόταν από όσο θυμάμαι. Με το album μου λειτουργεί κανονικά και σε kitkat και σε lollipop και στις 2 εκδόσεις που έχουμε περάσει.

• 2 weeks later...
Δεν έχει να κάνει. Aν διάβασα σωστά, μπορεί και patched που έχει γίνει να βγουν καινούρια θέματα που έχουν τον ίδιο κίνδυνο, μέρα με τη μέρα. Και σε ένα motorola που είχα, το πρόγραμμα που τσέκαρε τα επίφοβα σημεία και περνούσε 1 στα 6 (σε αντίθεση με το Z που νομίζω αποτύγχανε και στα 6), μετά το patch περνούσε τα 2/6.

Αξίζει λέτε ΤΩΡΑ η αγορά του, που η τιμή του έχει φτάσει στα 270€ περίπου ;;

Υπάρχει περίπτωση να πάρει Marshmallow;;

και βεβαια οχι..

Οπως και να το κανεις ειναι πολλα τα λεφτα για τετοια συσκευη. Για μενα αν αξιζει κατι τωρα ειναι Ζ2-Ζ3.

Ναι, αλλά Z2 και Z3 έχουν 100 - 150 ευρώ διαφορά στην τιμή σε σχέση με το Z.

συμφωνω αλλα το Ζ ειναι αργο κινητο για τα δεδομενα του 2013, οχι για το 2015, οποτε για μενα δεν αξιζει. Εξαρταται και τι χρηση κανεις βεβαια, αλλα εγω προσωπικα δε θα επαιρνα ενα κινητο με αυτο το socket. Οτιδηποτε λιγοτερο απο snapdragon 800 ειναι λιγο για το βαρυ ανδροιδ, σε παλιες συσκευες. Τωρα τα νεα sockets δεν τα εχω δει, αλλα καλυτερα παρε ενα Μ4.. θα ειναι πιο γρηγορο. Εξαλλου και το Ζ πλαστικο ειναι. Γενικα προτιμω παντα να δινω κατι παραπανω οταν αξιζει, δεν σου λεω να πας σε Ζ5. Απλα η διαφορα στην ταχυτητα των Ζ2-Ζ3 απο τα προηγουμενα και ειδικα απο το Ζ ειναι χαοτικη. Την 1η μερα θα ειναι οκ, αλλα μετα απο 5 μηνες και μολις μπουκωσει θα δεις πολυ λαγκ κτλ.

Εγώ που το δουλεύω καθημερινά και το έχω γεμίσει εφαρμογές, με την τελευταία έκδοση τουλάχιστον του λειτουργικού πάει μια χαρά. Σε μερικές φάσεις μπορεί να έχει ένα Lag, αλλά μόλις κλείσω τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο όλα είναι οκ. Για μένα δεν είναι το θέμα ταχύτητας που το κάνει να μη συμφέρει. Η μπαταρία του δεν είναι τόσο ικανοποιητική για τα σημερινά δεδομένα. Για αυτό φυσικά κι εγώ δεν το συστήνω. Δηλαδή αν είναι να πας στα ~300€ καλύτερα να πάρεις μεταχειρισμένο Z2/Ζ3.

Εγώ που το δουλεύω καθημερινά και το έχω γεμίσει εφαρμογές, με την τελευταία έκδοση τουλάχιστον του λειτουργικού πάει μια χαρά. Σε μερικές φάσεις μπορεί να έχει ένα Lag, αλλά μόλις κλείσω τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο όλα είναι οκ. Για μένα δεν είναι το θέμα ταχύτητας που το κάνει να μη συμφέρει. Η μπαταρία του δεν είναι τόσο ικανοποιητική για τα σημερινά δεδομένα. Για αυτό φυσικά κι εγώ δεν το συστήνω. Δηλαδή αν είναι να πας στα ~300€ καλύτερα να πάρεις μεταχειρισμένο Z2/Ζ3.

κοιτα, παντα μιλαω για την απολαυση της χρησης. Με Ζ1-Ζ3 ξεχνας τι παει να πει να κλεισω εφαρμογη κτλ. Απλα και ο 801 ειχε μια διαφορα με τον 800αρη σε αισθηση, ποσο μαλλον με το Ζ που ειναι πολυ πιο αργο. Δεν ξερω αν εχεις χειριστει καποιο μεταγενεστερο κινητο αλλα εγω δεν μπορεσα να γυρισω στο Ζ οταν επιασα Ζ1. Η διαφορα ηταν μεγαλη σε αποκριση, ταχυτητα αισθηση κτλ. Δεν ειναι οτι ειναι μπρικι το Ζ προς θεου αλλα δεν αξιζει σημερα να το παρει καποιος σε αυτα τα λεφτα. Αν εκανε 150-200 ευρω οκ, οταν το Μ4 ομως κανει 200 αξιζει πολυ περισσοτερο με μια SD.

Τελος η μπαταρια που το ξεχασα ειναι τριπλασια σχεδον στο Ζ2-Ζ3 σε αποδοση. χωρια η πολυ καλυτερη οθονη και καμερα και γενικα δεν υπαρχει κατι που να μην ειναι πολυ βελτιωμενες οι συσκευες αυτες.

Και η αδιαβροχοποιηση και ολα.

Συμφωνώ. Απλά κατά τη γνώμη μου, η χρήση του είναι ακόμη ανεκτή. Δεν το λες και πολύ αργό. Έστω και αν τα μεταγενέστερα είναι κατά πολύ γρηγορότερα. Αλλά δεν είναι για να το πάρεις καινούριο. Αν το βρεις σε άριστη κατάσταση σε καλή τιμή, και δε σου βγαίνει με τίποτα να πάρεις τίποτα καλύτερο ή δεν θέλεις κανένα κινέζικο ξέρω'γω, να πω ότι έχει νόημα η αγορά του.

Σε καμία περίπτωση!

----- προσθήκη μηνύματος 113 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Με την 5.1.1 αναστηθηκε το κινητό. Ωστόσο εγώ με βλέπω να αποχωρω.η υποδοχή για το φορτιστή αρχίσε και δεν κάνει καλή επαφή. Με το ζόρι φορτίζει

Συμφωνώ. Απλά κατά τη γνώμη μου, η χρήση του είναι ακόμη ανεκτή. Δεν το λες και πολύ αργό. Έστω και αν τα μεταγενέστερα είναι κατά πολύ γρηγορότερα. Αλλά δεν είναι για να το πάρεις καινούριο. Αν το βρεις σε άριστη κατάσταση σε καλή τιμή, και δε σου βγαίνει με τίποτα να πάρεις τίποτα καλύτερο ή δεν θέλεις κανένα κινέζικο ξέρω'γω, να πω ότι έχει νόημα η αγορά του.

μεταχειρισμενο λογικα θα ειναι και πολυχρησιμοποιημενο, για μενα μεγαλο ρισκο να το παρει. Οποτε να σκασει τοσα για καινουριο ειναι πεταμενα λεφτα, αρα θεωρω οτι συμφωνουμε οτι ειναι κακη επιλογη. ΕΙλικρινα αν πας σε Ζ1 και ανω θα πεις, τωρα καταλαβα ποσο αργο ειναι το Ζ. Και εγω το καταλαβα μετα, και φυσικα στο μπουκωμα, οτι την 1η μερα.

Τεσπα, ο καθε ενας επιχειρηματολογει αναλογα και με τις αναγκες και τα βιωματα του. Εγω θα ελεγα να ρισκαρει μεταχειρισμενο Ζ3 στα 300 ευρω, παιζουν αρκετα και σε αριστη κατασταση.

• The title was changed to Sony Xperia Ζ