Jump to content

Sony Xperia Ζ

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Διαφορετικός τύπος οθόνης .. Μιλάμε για δύο οθόνες όπου σε τέρμα φωτεινότητα με την μία δεν βλέπεις αν δεν είσαι υπό σκιά και με την άλλη βλέπεις κόντρα στον ήλιο ... Ακόμα και όταν το χρεπίρια το κρατάει κάθετα στην κάμερα, δες το κίτρινο εικονίδιο .. Μετά βίας διακρίνεις τι γράφει στα λευκά γράμματα ...

Υπερβαλεις. Θα το δούμε στην πράξη. Δεν ειναι του παρόντος θέματος να συζητήσουμε εδω ανακρίβειες.

Δεν ειμαι κολλημένος με την Samsung απλα δεν ειμαι διατεθειμένος να χάσω ξανα χρήματα όπως πέρυσι που ενθουσιάστηκα απο το φρέσκο παρουσιαστικο του ONE X.

Συνεπώς δεν σκοπεύω να κάνω παραχωρήσεις σε πράγματα που ήδη έχω και χρησιμοποιω. Εμαι δυσπιστος αλλα δεν κριτικαρω πριν το πιάσω στα χέρια μου εγω η κάποια ατομα που εμπιστεύομαι και που σίγουρα θα το εχουν σύντομα.

Δεν υπερβαλει καθολου. Αν δεις μαζι τα sgsiii και xperia s θα δεις οτι αν βαλεις τη φωτεινοτητα της οθονης στο sgsiii στο 100% στο xperia s θα την βαλεις στο 60~70% για να εχεις το ''ιδιο'' αποτελεσμα.

Το sgsiii το ειχες και ξερεις πως ειναι ;) Προσωπικα το θεωρω τραγικο στο θεμα της οθονης του :(

Προσωπικα προτιμω μια οθονη που να βλεπω να απαντησω σε μια κληση, να σερφαρω, να διαβασω, να δω φωτογραφιες, τελος παντων να κανω οτι θελω στον ηλιο χωρις να πρεπει να γυρισω το σωμα μου ή να ψαχνω για ισκιο ;)

Αφου εκανες συγκριση σε προηγουμενο ποστ σου στης οθονες γιατι δεν εβαλες μεσα τo hox (το ειχες και αυτο) και το iphone που ειναι γνωστο σε ολους οτι εχουν ωραιες οθονες?

Τελος παντον η μερες που θα ερθει πλησιαζουν, θα το δουμε απο κοντα και θα εχουμε αποψη.

Προσωπικα δεν σκοπευω να το αγορασω (οχι σε αυτες της τιμες). Πιστευω οτι κανενα τηλεφωνο απο τα ''ακριβα'' δεν αξιζει τα χρηματα του.

Φιλικα :)

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στην Ιαπωνια κυκλοφορησε

http://www.xperiablog.net/2013/02/10/xperia-z-so-02e-unboxing-pictures-and-videos/

καλα νεα και για την τιμη της βασης για φορτισμα

http://www.xperiablog.net/2013/02/10/xperia-z-charging-dock-dk26-gets-priced-in-the-uk/

Κι ενα βιντεακι για την καμερα(συγκριτικο με note 2 και nexus 4)

Edited by rotsikas

Δεν υπερβαλει καθολου. Αν δεις μαζι τα sgsiii και xperia s θα δεις οτι αν βαλεις τη φωτεινοτητα της οθονης στο sgsiii στο 100% στο xperia s θα την βαλεις στο 60~70% για να εχεις το ''ιδιο'' αποτελεσμα.

Το sgsiii το ειχες και ξερεις πως ειναι ;) Προσωπικα το θεωρω τραγικο στο θεμα της οθονης του :(

Φιλικα :)

+1

Εγω οταν τα ειχα και τα 2 μαζι μετρησα οτι η φωτεινοτητα του xperia στο 50% και ειχε καλυτερη συμπεριφορα απο το 100% του galaxy και το ανεφερα και πεσανε να με φανε-στον ηλιο ολα αυτα-

Θυμαμαι την πρωτη μερα που βγηκα με το samsung εξω(με το που βγηκα απο το σπιτι)ξενερωσα απιστευτα.

Αλλα το δοκιμασα 2 και 3 φορες και δεν με ξεγελανε τα ματια μου,οτι βλεπω το αναφερω,δεν μασαω τα λογια μου με καμια εταιρια και ουτε χαιδευω αυτια

Απλα τραγικη η οθονη του Samsung(δεινοπαθησα το καλοκαιρι περσι διοτι ειχα ολο το καλοκαιρι στο service το xperia,τραγωδια και το service της Sony-τα θυμασαι Θαναση-οπως και τραγικη η Nokia που επρεπε να παρω το update για να στρωσει το κινητο σε νορμαλ επιπεδα.

Τελος παντως ας μην επεκταθουμε αλλο και θα το κρινουμε οταν το πιασουμε και στα χερια μας και δουμε τι ψαρια πιανει;)

Ας μην προτρεχουμε.;)

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Κατ αρχάς δεν είπα ότι η φωτεινότητα του Siii είναι όπως θα έπρεπε.

Όμως δεν συνιστά πρόβλημα για όσους δεν εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά κατά πόσο επηρεάζει την καθημερινή χρήση γιατί ζω σε χώρα που έχει 330 μέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια.

Εργασίες όπως κλήσεις, sms, mail, φωτογράφιση δεν με δυσκόλεψαν ποτέ. Δεν γίνονταν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά δεν ήταν και αποτρεπτικό.

Μετράει σαν παράγοντας αλλά πολύ λιγότερο όταν για το μεγαλύτερο μέρος του κοινού η χρήση γίνεται σε στεγασμένους χώρους η έστω υπό σκιά.

Θεωρώ πολύ πιο σημαντική την απόδοση της οθόνης εκεί που κάνω το 90% της χρήσης μου.

Στο Note2 όπως φαίνεται και από τις σχετικές μετρήσεις, έχει ανέβει η φωτεινότητα. Μ αυτό δεν είχα κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε χρήση και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Προτιμώ LCD οθόνες έναντι των amoled μόνο εάν είναι πραγματικά IPS όπως η retina η κάποιες LG που όμως αυτές είχαν άλλο πρόβλημα.

Και φυσικά όταν δεν ξεφτιλίζουν την αυτονομία της συσκευής όπως στο hox στο Lumia 920.

Παρόλα αυτά περιμένω να δω το Ζ. Μιλάμε τώρα κάνοντας υποθέσεις και κρίνοντας από βίντεο που μπορεί να είναι αναξιόπιστα.

Πραγματικά συμπεράσματα θα βγάλουμε από τις διάφορες μετρήσεις του Anatech και GsmArena . Δεν εμπιστεύομαι τους κριτικές του gsmarena γιατί είναι φιλο-Samsung αλλά οι μετρήσεις, οι φωτο και τα βίντεο μιλάνε μόνα τους γιατί όντως είναι καλοί σ αυτα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κι ενα βιντεακι για την καμερα(συγκριτικο με note 2 και nexus 4)

η κάμερα του xperia z φαίνεται πως είναι η καλύτερη για εμένα. ειδικά το βράδυ που πάντα έχουμε πρόβλημα με τον φωτισμό

Κώστα η ένσταση μου έχει να κάνει με το ότι όλα τα τηλεφωνά έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Κάπου κερδίζει το ένα κάπου το άλλο και ψάχνουμε να βρούμε τι μας κάνει / ταιριάζει περισσότερο για να επιλέξουμε.

Στη ζυγαριά της αγοράς θα συμβιβαστούμε με κάτι αρνητικό το όποιο να μην μας ενοχλεί ιδιαίτερα αφού πρώτα έχουμε τα θετικά που θέλουμε για την καθημερινή μας χρήση.

Μεγάλο ρολό για εμένα προσωπικά παίζει και η τιμή, δεν θέλω να δίνω χρήματα για ακριβά τηλεφωνά/γκατζετ (προτιμώ να τα φάω αλλού) από τι στιγμή που μετά από λίγους μήνες χάνουν το ~30-40% της αρχικής τους τιμής.

Σίγουρα και αυτό (όπως όλα) θα έχει τα αρνητικά του, θα τα μάθουμε με την κυκλοφορία του.

Και πάλι φιλικά.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

η κάμερα του xperia z φαίνεται πως είναι η καλύτερη για εμένα. ειδικά το βράδυ που πάντα έχουμε πρόβλημα με τον φωτισμό

Σε δίνω κάποια δείγματα από το Note2 που είναι με την ρύθμιση "ελάχιστος φωτισμός". Είναι πανεύκολο και δεν απαιτείται ακινησία όπως με την ρύθμιση "νυχτα"

Μοναδικό πρόβλημα σ αυτές τις περιπτώσεις είναι όταν υπάρχει κίνηση στο πλάνο, όπως αυτοκίνητα κλπ.

Εννοείται ότι οι φωτο δεν είναι για έκθεση αλλά είναι ικανοποιητικές για να κρατήσεις κάποια εκτακτα γεγονότα όπως οι καμήλες και τα σκουπίδια στις φτωχές συνοικίες του Καΐρου.

http://db.tt/HyLvZUo2

http://db.tt/837O1rE3

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Όμως δεν συνιστά πρόβλημα για όσους δεν εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Προτιμώ LCD οθόνες έναντι των amoled μόνο εάν είναι πραγματικά IPS όπως η retina η κάποιες LG που όμως αυτές είχαν άλλο πρόβλημα.

Και φυσικά όταν δεν ξεφτιλίζουν την αυτονομία της συσκευής όπως στο hox στο Lumia 920.

.

Κωστα δεν ειναι θεμα μονο εργασιας,ειναι παμπολες αλλες κοινωνικες δραστηριοτητες που απαιτητε ικανοποιητικη ευκρινεια απο μια οθονη οταν βρισκεσαι εξω απο τους 4 τοιχους ενος γραφειου η' του σπιτιου.

Τα παραδειγματα ειναι απειρα και αυτονοητα μην αρχισουμε να τα αναφερουμε.

Και εγω ψαχνω ενα κινητο να εχει την αριστη ευκρινεια οπως το 920 και την αυτονομια του Note 2 αλλα δυστυχως δεν εχω δει καποια αναλογη προταση απο καμια εταιρια.:p

Ολο συμβιβασμους κανουμε.:(

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Παιδιά συζήτηση κάνουμε και πάντα φιλικά. Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο και αυτό που βολεύει περισσότερο στην δική μας χρήση.

Νομίζω συμφωνούμε όλοι σ αυτό.

Από εκεί και πέρα θα πάμε σ αυτόν που θα μας τα δώσει.

Δεν φαντάζομαι κανείς εδώ να είναι fan της μιας η της άλλης εταιρείας. Αυτοί βρίσκονται σε άλλα φορουμ.

Το θέμα είναι να μην πέσουμε σε καμία λούμπα επειδή μας αρέσει τρελά σε εμφάνιση και χάνουμε χρήματα.

Εγώ είμαι διατεθειμένος να χάσω το s-pen αρκεί να κάνει οσα υπόσχεται και να έχει αυτονομία ανάλογη των mAh της μπαταρίας του.

Δηλαδή αν το Note2 με 3500 μας δίνει 8-9 ώρες οθόνη πάντα με wifi, να έχουμε στο Ζ 6.5 τουλάχιστον.

Δεν σκοπεύω να πάω σε Note3 αν μεγαλώσει 1εκ σε ύψος και μισό σε πλάτος, εκτός και αν αναγκαστώ γιατί δεν βρίσκω κάτι άλλο ισάξιο.

Πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν να δούμε από κοντά την οθόνη του Z και κατόπιν να βγάλουμε συμπεράσματα. Το ίδιο ακριβώ ισχύει και για τις γωνίες θέασης.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Ειναι φανερο οτι η "αντιπαραθεση" δεν εχει να κανει με το αν ειναι καλη η κακη η οθονη του Z . Μην τρελαθουμε τωρα. Ουτε το Ζ θα χει κακη οθονη γιατι η Sony μας εχει αποδειξει οτι τα παει καλα σε αυτο τον τομεα. Ουτε φυσικα του S3 ειναι κακη. Αλλοιμονο! Απλα παραθετουμε ο καθενας τι τον πειραζει λιγοτερο και τι προτιμαει απο μια οθονη. Αλλοι προτιμαμε να βλεπουμε εξω απο το σπιτι με νταλα ηλιο και αλλοι προτιμουν οταν ειναι στο σπιτι να μην αλλοιωνεται η εικονα αν ξεφυγει μιση μοιρα απο το ματι. Γουστα ειναι αυτα. Κανεις δεν εχει δικιο, κανεις δεν εχει αδικο. Εγω παντως σημερα που ειχε τρελο ηλιο χαρηκα πραγματικα το γεγονος οτι μολις με 25% φωτεινοτητα η οθονη ηταν κρυσταλλο!
[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια επειδη με ψηνει αυτο το κινητο αλλα δεν ειχα ποτε Sony, θελω να ρωτησω πως τα παει η Sony με τους codec ?

Εδω βλεπω δεν υποστηριζει Dvix,Xvid, AC3.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5204

Ρε παιδιά όσο καλή και να είναι η οθόνη του Ζ σίγουρα δεν παύει να είναι μια TFT στις 5" , οθόνη που υπάρχει ήδη στην αγορά.

Προσωπικά θα περιμένω να δω την full hd super amoled της Samsung στις 4.99" που θα μπει στο S4 πριν πάρω οποιαδήποτε νέα συσκευή διότι είναι κάτι πραγματικά νέο.

Μπορεί βέβαια να βγει και μούφα και εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε.

Πάντως λόγος βιασύνης δεν υπάρχει... :)

Are you with Us?

Ρε παιδιά όσο καλή και να είναι η οθόνη του Ζ σίγουρα δεν παύει να είναι μια TFT στις 5" , οθόνη που υπάρχει ήδη στην αγορά.

Προσωπικά θα περιμένω να δω την full hd super amoled της Samsung στις 4.99" που θα μπει στο S4 πριν πάρω οποιαδήποτε νέα συσκευή διότι είναι κάτι πραγματικά νέο.

Δεν έχεις καθόλου άδικο αδερφέ...

Foul hd super amoled 441 ppi...

Αν και για να λέμε την πικρή αλήθεια τουλάχιστον για μένα που είμαι fan Samsung boy το μόνο που περιμενω με αγωνία πλέον είναι το s4...

Και ειδικά αν το επόμενο noteli ξεφύγει σε ιντζες τότε μένω εκεί...

Οπότε καιρός θα δείξει...

Εξάλλου ποτέ δεν είχα μόνο ένα τηλέφωνο στην κατοχή μου...

Πάντα με δύο κυρίως λόγο δουλειάς είμαι.

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Xperia Z, όσον αφορά τη κάμερα, είναι το burst mode όπου μπορεί να καταγράψει 10 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο σε ανάλυση 9 Megapixel, σύμφωνα με την Sony. Το παρακάτω βίντεο δείχνει την καταγραφή 999 φωτογραφιών<…>

σε μόλις 68 δευτερόλεπτα κάτι που ανεβάζει τον αριθμό καταγραφής φωτογραφιών ανά δευτερόλεπτο στις 15 περίπου (14,67).

Πηγή: http://www.secnews.gr/archives/57856?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+secnewsgr+%28SecNews+-+IT+Security+News%29&utm_content=Google+Reader

απλά WoW!

... and Justice for ... ALL ...

Παιδιά ποιες οι ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο Z end ZL???

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Παιδιά ποιες οι ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο Z end ZL???

Οταν λες ουσιαστικες; Απο το μεγεθος της συσκευης μεχρι την αντιστσαση του Ζ σε νερο και σκονη ας πουμε;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε ποια αγορά αναφέρεσαι γιατί δεν νομίζω να έχουμε δει συσκευή με 5 ιντσών 1080p οθόνη στην ελληνική αγορά ; Άσε που το Sony δεν έχει την ίδια οθόνη με τα υπόλοιπα 5ίντσα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε άλλες χώρες (HTC Butterfly κλπ). Και μιλώντας πιο γενικά επειδή δύο οθόνες είναι της ίδιας τεχνολογίας δεν σημαίνει πως έχουν την ίδια απόδοση. Ειδικά στις LCD υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε χαρακτηριστικά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

@Athkatla: Νομίζω πως θα μπορείς να παίξεις ότι αρχείο θες με το κατάλληλο software-player.

Edited by g1orgos

- Xiaomi Redmi Note 3

- Asus Vivotab Note 8

Εδώ έχει σύγκριση με το Νοτε 2 που εγώ πιστεύω ότι έχει καλή κάμερα για κινητό.

Το σχόλιο λέει ότι το Ζ είναι καλύτερο. (Λειτουργεί στο HDR mode άρα σίγουρα είναι προϊόν μεγάλης επεξεργασίας).

Απλά... δεν ξέρω :confused: δεν θα το λεγα καλύτερο. Σίγουρα δεν εντυπωσιάζει.

Έχει καλύτερο ήχο. Κάτι που τα s3, note2 πάσχουν υπερβολικά κατά την εγγραφή βίντεο.

Αλλά δεν ξέρω αν είναι αντικειμενικό το άρθρο ή ....

Διαβάστε και τα σχόλια που ακολουθούν.

Τα βίντεο μου φαίνονται πολύ διαφορετικά. Μη συγκρίσιμα.

Αλήθεια το Ζ έχει touch focus sto video? To T ξέρω δεν έχει.

http://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z-nighttime-video-samples-impress-quality-smokes-Samsung-Galaxy-Note-2-and-Nexus-4_id39681

Αυτο το βιντεακι το εχω παραθεσει κι εγω καποιες αναρτησεις πιο πανω.Κατα τη γνωμη μου ειναι εμφανης η διαφορα υπερ του Ζ,ιδιαιτερα στις λεπτομερειες του βιντεο....δειτε το σε μεγαλη ανάλυση 720p ή 1080p Edited by rotsikas

Το HDR είναι για τα πανηγύρια. Με νορμάλ ρύθμιση όμως το Ζ έχει σημαντικό πλεονέκτημα στον τομέα της ευκρίνειας από τα άλλα δύο κι ας δουλεύει το autofocus πιο συχνά.

- Xiaomi Redmi Note 3

- Asus Vivotab Note 8

Αυτο το βιντεακι το εχω παραθεσει κι εγω καποιες αναρτησεις πιο πανω.Κατα τη γνωμη μου ειναι εμφανης η διαφορα υπερ του Ζ,ιδιαιτερα στις λεπτομερειες του βιντεο....δειτε το σε μεγαλη ανάλυση 720p ή 1080p

Σιγουρα είναι καλύτερο, ειναι ανώτερο σε ευκρίνεια και με πιο καθαρό ήχο.

Θα έπρεπε ομως να είναι πλήρες το τεστ συμπεριλαμβάνοντας βιντεο σε όλες τις συνθήκες για να έχουμε πλήρη συμπεράσματα, όχι μόνο σε βραδινά η με HDR. Ετσι έκαναν και με το Lumia 920 πριν κυκλοφορησει και στην πορεία αποδείχθηκε πρόβλημα στις ημερήσιες φωτο.

Φυσικά καθε νεότερης γενιάς συσκευή πρέπει να φέρει βελτιώσεις. Αυτό περιμένουμε από κάθε νέο μοντέλο.

Υπάρχουν διάφορα βιντεακια τραβηγμενα ημερα στο διαδίκτυο για το Ζ. Και μάλιστα οι ίδιοι που έχουν κάνει το συγκεκριμένο νυχτερινό βίντεο, εχουν κάνει με ανάλογο τροπο κι ενα . Απλά εκεί το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό για το Ζ και γι αυτό τον λόγο δεν το έχω παραθέσει. Κοινώς λογοκρισία. Πάντα αμερόληπτα και χωρίς παρωπίδες :)

Edited by rotsikas

@PIK οι φίλοι σου στην Ιταλία τι λενε? Δεν το παραγγειλαν ακόμα?

εννοειται σε δεκα μερες ειναι στα χερια μας...ετοιμασου ερχεται test εναντιον του ΝΟΤΕ2

μπορω να κρινω αυτα που ξερω.

design για μενα ειναι Νο1

υλικα ομοιως.

απο εκει και περα ομως;

δεν ειναι αρκετα αυτα εννοειται.

ειμαι περιεργος

το βιντεακι την νυχτα για μενα ειναι εντυπωσιακο

φωτογραφιες απο το Z σε συνεφφια

https://www.dropbox.com/s/i6u7hqee7ecpcqv/DSC_0001.jpg χωρις HDR

https://www.dropbox.com/s/rboqj873aphf7bg/DSC_0002.jpg HDR

https://www.dropbox.com/s/eecf7xysb9oku80/DSC_0003.jpg me φλας

https://www.dropbox.com/s/lr3k0o98u3otwps/DSC_0004.jpg χωρις φλας

επισης κατι μου λεει οτι για την αγορα της Ιαπωνιας εχουν αλλη οθονη δεν εξηγηται αλλιως!

Edited by pik.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

• The title was changed to Sony Xperia Ζ