Jump to content

[ROM] SlimBean (Jelly Bean)

nikospot
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

γεια σας

έχω θεματάκι με το κινητό μου... Στα καλά καθούμενα έκλεισε και έκανε reboot μόνο του. Μου δείχνει το Semaphore το λογότυπο και μετά ξανακάνει πάλι reboot συνέχεια. 'Εβγαλα την μπαταρία αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Κάποια βοήθεια.

τελευταία φορά είχα περάσει slim-i9000-2.7.0 και semaphore.

• Απαντήσεις 985
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

γεια σας

έχω θεματάκι με το κινητό μου... Στα καλά καθούμενα έκλεισε και έκανε reboot μόνο του. Μου δείχνει το Semaphore το λογότυπο και μετά ξανακάνει πάλι reboot συνέχεια. 'Εβγαλα την μπαταρία αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Κάποια βοήθεια.

τελευταία φορά είχα περάσει slim-i9000-2.7.0 και semaphore.

Βγάλε την μπαταρία βάλτην πάλι και μπες recovery. Κάνε wipe cache και μετά στο advance wipe dalvik cache. Μετά reboot system και τον σταυρό σου γιατί πριν λίγες μέρες ένας συμφορουμίτης είχε το ίδιο πρόβλημα και δεν του βγήκε σε καλό :(

Κάνε ένα backup παρόλο που δεν ανοίγει αν δε θες να χάσεις τίποτα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

δεν μπαίνει φίλε. Πατάω τα κουμπιά και πάλι στα ίδια με βγάζει. Οπότε ούτε λόγος για backup :(

μόνο σε download mode μπαίνει.

κανένας τι να κάνω?

από ότι φαντάζομαι θα μου πείτε να φλασάρω μέσω Odin καμία Gingerbread..

όχι σας παρακαλώ μην μου το κάνετε αυτό :cry: :cry:

Αν μου πείτε αυτό θα πρέπει να ακολουθήσω τον οδηγό του τυχεράκια. Εκεί θα πρέπει να ακολουθήσω όλα τα βήματα που λέει??

και ποια firmware θα πρέπει να περάσω???

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Όχι δοκίμασε κάτι πρώτα. Πέρνα τον semaphore αφού μπαίνεις σε download mode. Μέσω odin στο PDA το αρχείο tar του semaphore που σου έδωσα. Την 2,7 είχες σίγουρα έτσι; Γιατί θέλει άλλη έκδοση semaphore αν έχεις τις καινούριες slimbean (4 και μετά)

Όχι δοκίμασε κάτι πρώτα. Πέρνα τον semaphore αφού μπαίνεις σε download mode. Μέσω odin στο PDA το αρχείο tar του semaphore που σου έδωσα. Την 2,7 είχες σίγουρα έτσι; Γιατί θέλει άλλη έκδοση semaphore αν έχεις τις καινούριες slimbean (4 και μετά)

οκ! θα το δοκιμάσω.. ναι την 2,7 έχω... θα πρέπει να τα κατεβάσω τους οδηγούς πρώτα. Στο Odin θα πατήσω καμία άλλη επιλογή? Έχω πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω...

Σου έδωσα το λινκ του semaphore που πρέπει να βάλεις. Το Odin κατέβασε το από τον οδηγό του tyxerakia (όταν λες οδηγούς εννοείς τους drivers για το PC ώστε να δει το κινητο; ναι χρειάζονται όλα κανονικά απλά δε θα φλασάρεις ολόκληρη ρομ, μόνο τον κέρνελ)

Στο odin απλά βάλε στο PDA τον semaphore και τσέκαρε μόνο το Auto Reboot.

Σου έδωσα το λινκ του semaphore που πρέπει να βάλεις. Το Odin κατέβασε το από τον οδηγό του tyxerakia (όταν λες οδηγούς εννοείς τους drivers για το PC ώστε να δει το κινητο; ναι χρειάζονται όλα κανονικά απλά δε θα φλασάρεις ολόκληρη ρομ, μόνο τον κέρνελ)

Στο odin απλά βάλε στο PDA τον semaphore και τσέκαρε μόνο το Auto Reboot.

οκ. ναι αυτούς εννοώ. τώρα τους κατεβάζω.

το πρώτο βήμα πρέπει να το κάνω στον οδηγό του τυχεράκια?

για το PIT? η δεν μου χρειάζεται?

το έκανα τελικά χωρίς το πρώτο βήμα.

έγραψε PASS

και τώρα μου δείχνει το εικονίδιο της μπαταρίας... δεν έχει μπαταρία? δν ξέρω γιατί το δείχνει αυτό.

να το βγάλω το καλώδιο απο το κινητό?

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Όχι τίποτα δε κάνεις από τα υπόλοιπα. Όπως είπα βάζεις στο PDA το αρχείο του semaphore.tar τσεκάρεις μόνο το Auto Reboot και ξεκινάς. Η διαδικασία κάνει 5-10 δευτερόλεπτα το πολύ και το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση. Μπορεί και πάλι να μην ανοίξει αλλά τουλάχιστον δοκίμασε αν θα μπαίνει στο recovery μετά από το φλασαρισμα του semaphore.

Edit: αν πάλι δε μπαίνει recovery κάνε το ίδιο με αυτό το αρχείο.

Αν πάλι δε γίνει κάτι τότε μάλλον ξεκινάς από την αρχή. :(

Edited by nikospot

Όχι τίποτα δε κάνεις από τα υπόλοιπα. Όπως είπα βάζεις στο PDA το αρχείο του semaphore.tar τσεκάρεις μόνο το Auto Reboot και ξεκινάς. Η διαδικασία κάνει 5-10 δευτερόλεπτα το πολύ και το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση. Μπορεί και πάλι να μην ανοίξει αλλά τουλάχιστον δοκίμασε αν θα μπαίνει στο recovery μετά από το φλασαρισμα του semaphore.

για δες ποιο πάνω το μνμ μου.

καλισπερα παιδια...δεν εχψ καταλαβει τι ειναι το samephore? για να περασω την slim bean πρεπει να περασω τιν καταλιλη semaphore αλιος θα εχει προβλημα? δεν εχω περαση ακομα την rom slim bean...ειμαι ακομα με τιν cm-10.1-xxxxxxxx-NIGHTLY-galaxysmtd.zip και σκευτομαι να την περασω γιατι κολαει παρα πολη...αρα εφοσον περασω τιν slim bean...μετα πρεπει να περασω και samephore? ευχαριστω ποληη :D

Semaphore είναι kernel. Δες εδώ για περισσότερα. Στην δική σου περίπτωση δε χρειάζεται να τον βάλεις τώρα για να πας σε slimbean. Μόλις πας σε slimbean θα μπει μόνος του γιατί τον περιέχει η ρομ.

Semaphore είναι kernel. Δες εδώ για περισσότερα. Στην δική σου περίπτωση δε χρειάζεται να τον βάλεις τώρα για να πας σε slimbean. Μόλις πας σε slimbean θα μπει μόνος του γιατί τον περιέχει η ρομ.

ευχαριστω πολι...για την απαντηση σου...αρα οπως ειμαι τωρα θα περασω την slim bean με τον γνοστω τροπο..και θα ειμαι ενταξει? δεν θα χριαστει να κανω κατι αλλο?

ευχαριστω πολι...για την απαντηση σου...αρα οπως ειμαι τωρα θα περασω την slim bean με τον γνοστω τροπο..και θα ειμαι ενταξει? δεν θα χριαστει να κανω κατι αλλο?

Ακολουθείς τον οδηγό κανονικά. Απλά επειδή στον οδηγό δεν είναι η νεότερη έκδοση της slim μπορείς να κατεβάσεις τα αρχεία από εδώ:

Slim-I9000-4.2.2.build.1.1-OFFICIAL

Τα addons βρίσκονται εδώ (περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην πρώτη σελίδα)

Ο δημιουργός της ρομ τώρα τελευταία κάνει κάτι αλλαγές στα addons και δεν τα έχω κοιτάξει ακόμα. Μόλις βγάλει την επόμενη έκδοση σε λίγες μέρες θα το κοιτάξω και θα ανανεωσω και τον οδηγό.

Ακολουθείς τον οδηγό κανονικά. Απλά επειδή στον οδηγό δεν είναι η νεότερη έκδοση της slim μπορείς να κατεβάσεις τα αρχεία από εδώ:

Slim-I9000-4.2.2.build.1.1-OFFICIAL

Τα addons βρίσκονται εδώ (περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην πρώτη σελίδα)

Ο δημιουργός της ρομ τώρα τελευταία κάνει κάτι αλλαγές στα addons και δεν τα έχω κοιτάξει ακόμα. Μόλις βγάλει την επόμενη έκδοση σε λίγες μέρες θα το κοιτάξω και θα ανανεωσω και τον οδηγό.

ευχαριστω πολη εισαι πολη αναλιτικος :)

αρα ειπαμε περνω τιην ρομ που μου εστιλες και την περναω με το γνοστο τροπο..να ρωτισω κατι αλλο? πρεπει να περασω ολα τα addons που εχεις στο λινκ? αν οχι...ποια πρεπει να περασω αναγκαστικα...ευχαριστω κ παλη...:D

Για αυτό σου είπα στα addons ότι υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στην πρώτη σελίδα του οδηγού εδώ πέρα. Εκεί αναφέρονται αυτά που ρωτάς. Το slim_gapps είναι το απαραίτητο.

ευχαριστω πολη εισαι πολη αναλιτικος :)

αρα ειπαμε περνω τιην ρομ που μου εστιλες και την περναω με το γνοστο τροπο..να ρωτισω κατι αλλο? πρεπει να περασω ολα τα addons που εχεις στο λινκ? αν οχι...ποια πρεπει να περασω αναγκαστικα...ευχαριστω κ παλη...:D

Το μ΄όνο που πρέπει να περάσεις μετά τη ρομ είμαι το slim gapps , όλα τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά addons

Λοιπόν βγήκε η build 2. Θα ανανεώσω και τον οδηγό αργότερα.

Έκανα clean install και δε ξέρω γιατί αλλα μου φαίνεται πολύ τούμπανιαρικο το κινητό με αυτήν! Έχουν προσθέσει και αλλαγή θέματος απλά με το πάτημα ενώς διακόπτη μέσα στο μενού και γίνονται όλα μαύρα!

Αυτό μέχρι χτες γινόταν φλασάροντας τα zip με τα apps και το framework με αυτά τα χρώματα, αλλά τώρα τα ενσωμάτωσαν όλα μέσα και απλά πατώντας το κουμπί αλλάζει χωρίς καν restart :blink:

Έχει κι άλλα πραματάκια αλλά λεπτομέροιες :p

Βέβαια θα μπορούσε να έχει επιλογή να διαλέγεις που θέλει να σου αλλάξει θέμα γιατί εγώ παρόλο που το ήθελα αυτό δεν το θέλω παντού... Συνήθως το έκανα χειροκίνητα μόνο στο framework της ρομ οπότε άλλαζαν οι ρυθμίσεις, τα παραθυράκια κλπ.... Τώρα έτσι αλλάζουν ακόμα και οι εφαρμογές όπως οι επαφές, και το playstore και ειδικά το playstore δε μαρέσει μαύρο :(

Ραδιοφωνο δεν εχει (ακομα τουλαχιστον) εκτος αν βαλεις το spirit fm οπως συμβαινει και στις υπολοιπες custom roms jelly bean. Επισης αναβαθμιστηκε στην εκδοση 4.1.2 απο χτες. Καποιες βασικες πληροφοριες για την ρομ θα προστεθουν στο πρωτο ποστ σε λιγο.

φιλαρακι καλησπερα μια ερωτηση να κανω: υπαρχει περιπτωση να επαναφερουμε τον 'efs' αν δεν εχουμε κανει backup? γιατι εχω κανει αυτη τη μ@λ@κι@ και κατεστρεψα το τηλ μου... ευχαριστω..:)

Δυστυχώς δεν νομίζω πως μπορείς να το επαναφέρεις. Αν δεν κατάφερες να επαναφέρεις το IMEI βάζοντας κάποιο άλλο modem ή περνώντας πάλι κάποια Gingerbread μέσω Odin τότε ο μόνος τρόπος είναι με επαναφορά του efs από το οποίο πρέπει να έχεις κρατήσει backup.

Δεν έχεις ούτε κάποιο παλιότερο Nadroid ώστε να προσπαθήσεις να το επαναφέρεις;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Δυστυχώς δεν νομίζω πως μπορείς να το επαναφέρεις. Αν δεν κατάφερες να επαναφέρεις το IMEI βάζοντας κάποιο άλλο modem ή περνώντας πάλι κάποια Gingerbread μέσω Odin τότε ο μόνος τρόπος είναι με επαναφορά του efs από το οποίο πρέπει να έχεις κρατήσει backup.

Δεν έχεις ούτε κάποιο παλιότερο Nadroid ώστε να προσπαθήσεις να το επαναφέρεις;

καταλαβα..... ευχαριστω για το χρονο σου...:)

Η cm10 κάνει backup αυτόματα στην εσωτερική sd πάντως. Για κοίταξε μήπως υπάρχει κάνα ξεχασμένο backup εκεί. Νομίζω στο φάκελο backup το κρατάει σε φακέλους /efs

Καλησπέρα,

Βλέπω το νήμα ξανά και ξανά και όλο διαβάζω από την αρχή ώστε να το πάρω απόφαση να περάσω τη SlimBean αλλά...

(1) το κινητό δεν είναι root, και (2) να πάρω backup τα contacts ή τα sms και να τα επαναφέρω δεν ξέρω.

Από εκεί και μετά ο οδηγός φαίνεται σαφής. Μπορεί κάποιος να υποδείξει τι να διαβάσω και που για τα παραπάνω δύο;

καλησπέρα

για ροοτ εδω

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=328574

για contacts μπορεις να κρατησεις back up στο google account (σου)

για σμσ δεν το εχω ψαξει

αλλα και παλι google it...

Ευχαριστώ πολύ,

Το πρόβλημα είναι πως στην πρώτη σελίδα αναφέρει για το CF-root τις JVI & JW4 ενώ εγώ βλέπω JVQ & JVN. Εκεί σκαλώνω. Καλά, όχι μονάχα εκεί...

Τις επαφές βασικά τις έχω σε account, πιο πολύ με ανησυχεί το θέμα των sms.