Jump to content

Για σκληρούς Hardware addicts μόνο!Μετροπή nvidia FX59

n4src
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μα αυτό που προσπάθησα να σου εξηγήσω είναι πως γι τις συγκεκριμμένες κάρτες που μιλάμε αν τις δεις και τις συγκρίνεις δηλαδη ati 9600 με 9700 είναι ακριβώς ίδιες σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά απλά κλειδώνονται από τις εταιρίες για να πωληθούν στη χαμηή κατηγορία. Απλά συμφαίρει έτσι καλύτερα τις εταιρίες από το παρασκευάζουν 2 διαφορετικές γραμμές. Έτσι λοιπόν αυτό το softmod δεν επηρρεάζει σε καμία περίπτωση τισ δυνατότητες και σταθερότητα της κάρτας. Αν θυμάσαι κάτι τέτοιο συνέβαινε και με πολλούς επεξεργαστές που ενώ ήταν ιδιοι τεχνολογικά απλά η εταιρία τους κλείδωνε. Στη ουσία λοιπόν δεν μιλάμε για overclock αλλά περισσότερο για ξεκλείδωμα χαρακτηριστικών που ήδη υπάρχουν αρα δεν εμφανίζονται και θέματα για μη ικανοποιητικής κατανάλωσης ρευματος ή υπερθέρμαση αστάθεια κλπ όπως συμβαίνει όταν κάνεις overclock χωρίς όμως να το υποστηρίξεις πχ από κατάλληλη ψύξη.

Ελπίζω σου έδωσα να καταλάβεις τι εννοώ.

Ασφαλώς αυτό δεν ισχύει με όλες τις κάρτες.

Όχι, δεν είναι έτσι. Συνήθως το να ανέβεις σε "μεγαλύτερο" μοντέλο, απαιτεί καλύτερο χρονισμό πυρήνα, καλύτερο χρονισμό μνήμης -> πιο πολλή θερμοκρασία και μεγαλύτερη ζήτηση ρεύματος.

Αν τώρα αυτά τα δύο mod το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν π.χ. κρυφά pipelines με τα ίδιο core και memory clocks, πάλι αυξάνει η κατανάλωση ρευματος και η θερμοκρασία πυρήνα, μια και υπάρχει δραστηριότητα σε περισσότερες λογικές πύλες.

Either way or another το να ανέβεις σε ανώτερο μοντέλο, χρησιμοποιώντας σα σκάλα ένα κατώτερο, έχει κάποια στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Δε λέω ότι είναι απαγορευτικά, αρκεί να τα προσέξουμε.

Άλλο δε γράφω, νομίζω ότι κατάλαβαν όλοι. ;)

Εν οίδα ότι εν οίδα.

Ok file muhaha. (wraio nick!) Alla giati tote i karta mou douleuei pia stous 51 me 65 vathmous kelsiou. Enw prin itane psisitiri kai douleue stous 70 me 78? Nomizw oti prepei na psakseis ligo sta ksena forums gia na deis oti ginete den iparhei kanenas kindinos (pws ta lew e??) kai oti i kartes (stis perrisoters periptwseis) douleuoun mehri kai 20 vathmous katw! Opws fenete megali diafora stis epidwseis den eida (egw toulahistwn) alla i karta mou douleuei pio ksekourasta. Kai mporw na paizw to Unreal 2004 pia se 800x600 alla me full graphicks. (an eiha 6800 tha epaiza me 2048x1840 kai full graphika LOL!) Euharistw padws gia tin gnwmi sou.

Τα κινητά μου ανά τα χρόνια :

Orange SPV=>Qtek 7070, Nokia N-GAGE, Orange E200=>Qtek 8080(Ace hellas), Motorola v525, Panasonic X700, Qtek S100, Nokia N71, Nokia N 95, IPhone, Nokia 5800, IPhone 3G, IPhone 3GS, IPhone 4, IPhone 4S, iPad 4G

http://www.danasoft.com/sig/hasted.jpg

Εγώ έχω μια geforce4 mx 440 υπαρχεί τίποτε για να την κάνω καλύτερη

η είναι αδύνατο γιατι είναι παλία , προηγούμενης γένιας.

Ευχαριστώ

Καταρχάς δεν παίζε πρόβλημα με λάθος flashάρισμα. Σε αυτή την περίπτωση bootάρεις με μία PCI κάρτα και επαναφέρεις το bios στην AGP.

Τώρα όσον αφορά τις μετατροπές. Συχνά οι εταιρίες εκδίδουν διάφορους τύπους καρτών (όπως πχ 9800Se/9800 Pro). Κάποιες φορές οι κάρτες είναι ουσιαστικά οι ίδιες (ίδιοι πυρήνες, ίδιος σχεδιασμός, διαφορετικοί χρονισμοί). Όμως συχνά, σε κάρτες χαμηλώτερων επιδόσεων χρησιμοποιούνται εξαρτήματα "χαμηλότερης" ποιότητα (όπως πχ οι πυρήνες των 9800 SE. Οι εν λόγω πυρήνες είναι κλασσικοί 9800 Pro (νομίζω) που όμως δεν περασαν πλήρως το quality control και αποδείχθηκε πως δεν λειτουργούν σωστά όταν δουλεύουν σε συχνότητες 9800 Pro και με ανοιχτά όλα τα pipelines. Για αυτό οι SE κάρτες έχουν χαμηλότερο χρονισμό και κλειστά τα 4 pipelines (αναφερόμενος πάντα στην 9800 SE). Με hacked drivers μπορεί κανείς να ανοίξει τα pipelines και να κάνει OC στην κάρτα με όποιες συνέπειες έχει αυτό (πχ artifacts, φθορά στην GPU λόγω θερμότητας κλπ)).

Περίπου έτσι έχει το πράμα.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Όπως τα λέει ο shodanjr_gr΄. Όμως υπάρχουν ειδικά testakia για να μετράς τα artifacs και γενικά τη σταθερότητα τουλάχιστον υπάρχουν στους drivers του omega και έτσι είσαι σίγουρος για την κάρτα σου. Επίσης να πω ότι η διαφορά είναι εμφανής αλλά μη φανταστήτε και τεράστια. Έτσι η θερμοκρασία ίσως να αυξάνει λίγο αλλά όχι σε βαθμό που να δημιουργει προβλήματα.

Ρε παιδια.......

Που ακούστηκε να κάνεις την κάρτα σου μεγαλύτερη και να έχεις λιγότερους βα8μους.....

Κάπου πιο πάνω είπες ότι μια 5600 μπορεί να γίνει 5700...πραγματικά θα ήθελα να το δώ και εγώ αυτό...

Απο 9600 σε 9700...δύσκολο.....χρησημοποιούν άλλης ποιότητας κομμάτια πάνω η κάρτες...όπως μνήμες που δεν μπορούν παντα να αντέξουν την μεγαλύτερη ταχύτητα και δεν τρέχει η κάρτα ή έχει artifacts..

Ο seeker(η υπογραφή σου είναι 29κβ και το οριο ειναι 17!) πιο πάνω λέει ότι μία 5700 την έκανε 5900.....

Ανάθεμα και αν το έκανε.....αυτό δεν μπορεί να γίνει που να χτυπιέται κάτω....το να αναγνώρισαν τα windows την κάρτα σε 5900 είναι γελίο αφού αλλάζεις τα reg εκεί που λέει 5700 με 5900...τίποτα σπουδαίο.....

Αυτά πρως το παρών και μήν λέμε πολλά γιατι υπάρχουν άτομα που ξέρουν και είναι με τις ντοματες στο χέρι....και άτομα που δεν ξέρουν και μπερδεύονται....αυτά...

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Παιδία μην αγνοάτε γνωρίζετε καμία διαφορά μεταξύ Geforce 4 mx 440 και Geforce 4 κανόνική στο hardware. Μήπως μπορω να κάνω την αλλάγη :!:

Ευχαριστώ

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.......είναι διαφορετικο το hardware.....

Να ένα άτομο που μπερδεύτικε από τις π@π@ριες που λέγατε.....άκου εκεί....5700σε 5900....καλά είπε ο άλλος έκανε ΤΝΤ2 δε Χ800......

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

όταν λές κάτι για πλάκα.....δεν γράφεις δίπλα "(Αλήθεια)"

Ki egw den nomizw oti mporeis na kaneis tin anavathmisi stin mx se 4. Alla epeisis den akseizei kiolas giati me 50 eura perneis mia kaloula 9600 i estw mia 5200! Oso gia 5700 se 5900 den ehw gnwmi pia giati den asholithika kai den provlepete na asholithw. :)

Orange SPV=>Qtek 7070, Nokia N-GAGE, Orange E200=>Qtek 8080(Ace hellas), Motorola v525, Panasonic X700, Qtek S100, Nokia N71, Nokia N 95, IPhone, Nokia 5800, IPhone 3G, IPhone 3GS, IPhone 4, IPhone 4S, iPad 4G

Το θέμα δεν είναι φίλε overclocker μόνο αν γίνεται ή δεν γίνεται. Εγω άκουσα πως γίνεται το είδα και το ανέφερα στο forum κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον φίλο n4src δεν παραπλανούμε κανένα στοιχεία που βρήκαμε λέμε όπως θα μπορούσε ο καθένας απο κει και πέρα όποιος ένδιαφέρεται παραπάνω να κάνει τη διαδικασία μπορεί πολυ απλά να το ψάξει και με τα link που δώσαμε αλλα και με το google να βρει παραπάνω στοιχεία και να αποφασήσει.

Και η λέξη παπ@ριές δεν είναι ότι καλύτερο γιατί μπορεί να λες και συ παπ@ριες και τελικά να γίνεται δεν ξέρω λέω. Δεν το έχω δοκιμάσει το άκουσα και το είπα κανείς εδω μέσα δεν είναι πρόβατο να κάνει ότι του λένε ιδέες ψάχνουμε απλά όλοι να βελτιώσουμε αυτό που έχουμε.

Και αν διαβάσεις και το ποστ μου:

OK λοιπόν όλα καλά. Υπάρχει και ένα customisation για ati απο 9600 σε 9700 και απο 9700 σε 9800 μου φαίνεται και γίνεται απλά με drivers μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο site του omega http://www.omegacorner.com

Αυτό είναι το θέμα φίλε μου.....

Ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι διαβάζουμε κάπου που μπορεί να λέει κάποιος ότι του κατέβει.....

Το ότι δεν το έχεις δοκιμάσει δεν μου λέει κάτι...γιατι είναι πλά θέμα γνώσεων το αν θα μπορέσει να τρέξει μία 9600 σε 9700(τυχαίο παράδειγμα)

Το θέμα είναι να το έχει δοκιμάσει κάποιος ή αν από τις γνώσεις σου ξέρεις αν είναι εφικτό αυτό :!:

Από εδώ και πέρα θα προτειμούσα όταν μιλάμε να μιλάμε με αποδείξεις..... :eek:

Μα δεν το λέω επειδή το διάβασα από 1 άτομο ψάξε στο google και θα δεις ακόμη δες λίγο το driverheaven τα φορουμς υπάρχουν πολλοί που έχουν κάνει αυτές τις μετατροπές και επίσης έγγραψα

Επίσης να πω ότι η διαφορά είναι εμφανής αλλά μη φανταστήτε και τεράστια. Έτσι η θερμοκρασία ίσως να αυξάνει λίγο αλλά όχι σε βαθμό που να δημιουργει προβλήματα.

Και επειδή βλέπω ότι είσαι γενικά μπριζωμένος σήμερα καθώς κοίταζα και άλλα Posts στο computer section και σε όλους τη λες

καλα ρε παιδι μου....καταλαβαίνεις τι λες?

καταλαβαίνεις τι γραφεις?

Άλλος πυρήνας ο 5900 και άλλος ο 5900χτ......που κολλάνε τα προγράμματα?

τι λέτε ρε παιδια......

Συγκρίνεται την Χ800 με την 5900?

Αυτό είναι ιεροσυλία........

Πάρε ρε παδί μου ότι σου είπα σε άλλο thread και μην κάνεις την ίδια ερώτηση παντού.....

Όσο περισσότερα ΜΒ έχει μία κάρτα πάνω της τόσο περισσότερα frames per second μπορεί να έχει.....

Δεν το συνεχίζω άλλο.

Τι τα μπλέκεις αυτα τώρα?

Και δεν νομίζω να είχα κάπου άδικο...σε καμία περίπτωη δεν είχα άδικο......ή μήπως....είχα....:S.....δεν πάμε καλά....δεν πάμε καθόλου καλά....

Εγώ και στο γοογλη έψαξα και αλλού αλλά τέτοιες μετατροπές δεν είδα....:wacko:

γοογλη ! Καλό πολύ καλό LOL LOL. :rolleyes:

Εντάξη κυριε οβερκλοκερ αλλα δεν νομίζω ότι ο Αντώνης τα βγάζει από το μιαλλό του. Εσύ τι αποδείξεις έχεις ότι δέν γίναιτε. Μας λες οτι λέμε ******** αλλά που είναι οι δικές σου αποδηξεις οτι δεν γίνεται αφού είσαι τόσο ειδικός. σορρυ για την ευθήτητα.

Νίκος (n4src)

Κανενα προβλημα φιλε μου...

Δεν κατάλαβες....

Πες πως είμαι ένας άσχετος....μπορείς να μου αποδήξεις ότι γίνεται....

Αν όχι τότε είχα δίκιο....αλλά μπορώ να σου πώ και λόγους που δεν γίνεται...

Ok sorry tote.

Sou eipa oti den asholithw me 5700 i mx440 i otidipote allo ektos apo 5900 se 5950!

Opws kai to onoma tou thematos aloste. :D

Loipon auta gia twra paq gia mpanio :cool:

Kalw kalokairi! :lol: (Ligo arga vevaia :lol: )!