Jump to content

Απειλούν τα camera-phones την προσωπική μας ζωή?

Κοινοποίηση

Είναι απειλή τα camera-phones για την ατομικότητά μας?  

62 members have voted

1. 1. Είναι απειλή τα camera-phones για την ατομικότητά μας?

• Ναι
      27
    • Όχι
      33
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      2

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος princess (30 Ιούλ. 2004 , 22:36)

παντως σημερα που μαζι με την καρτα μου ηρθε κι ενα ενημερωτικο για την ασφαλεια της χρησης της κλπ κλπ... μεταξυ αλλων (καλυψη του Pin και τα γνωστα) εγραφε και το να προσεχουμε πως την κραταμε γιατι ειναι πολυ ευκολο ενα κινητο με φωτογραφικη να υποκλεψει τον αριθμο της και το ονομα μας την ωρα που εμεις απλως περιμενουμε στο ταμειο!

(επισημο φυλλαδιο της εθνικης τραπεζας)

Princess οι της εθνικής τράπεζας είναι λίγο υπερβολικοί.

Με ποιά ανάλυση η ψηφιακή του τηλ μας να απεικονίσει τα στοιχεία της κάρτας..?

Αφού στο 95% των camera-phones γίνεται του χοντρο-πίξελ το πάρτι..

Οσο για την ατυχής σύγκριση των original ψηφιακών με τα mobiles είναι νομίζω εύλογο και απορώ γιατί δεν

το καταλαβαίνετε ότι όταν σε στοχεύει ο άλλος σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο με μία κανονική φωτό το αντιλαμβάνεσαι

πολύ εύκολα και μπορείς να τον αποτρέψεις.

Με ένα κινητό δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα...θα σου πει έπαιζα παιχνίδια ή έγραφα sms...

Kαι δυστυχώς πολλοί εκμεταλλεύονται τα καλά της δημοκρατίας και υποχθόνια εκθέτουν ανθρώπους στο νετ...

Ενας τρόπος αντιμετώπισης που νομίζω έχει αρχίσει να εφαρμόζεται είναι ο υποχρεωτικός ήχος (δεν απενεργοποιήται)

όταν γίνεται η λήψη φωτό ώστε να αντιλαμβάνεται το "θύμα" ότι φωτογραφίζεται..

Δική μου πρόταση αυτός ήχος να είναι πολύ υψηλός..

Ι need a six month vacation, twice a year.

sharp gx30... απλα την κρατουσα και το τραβηξε ο αντρας μου απο διπλα... τωρα, για να δουμε αν γινεται!!!!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος princess (31 Ιούλ. 2004 , 17:14)

sharp gx30... απλα την κρατουσα και το τραβηξε ο αντρας μου απο διπλα... τωρα, για να δουμε αν γινεται!!!!

Διαβάζεις προσεκτικά τι γράφω...? :confused: :wacko:

Αφού στο 95% των camera-phones γίνεται του χοντρο-πίξελ το πάρτι..

Δεν έχουν όλοι GX30 ούτε καν το 5% που αναφέρω... :whistle:

ναι αλλα αν ειναι να την κανει ο αλλος προφανως δεν θα παει να την κανει με 7250 ας πουμε... λεμε γιαυτους που το κανουν σκοπιμα οποτε θα φροντισουν να εχουν και τον αναλογο εξοπλισμο.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος princess (30 Ιούλ. 2004 , 22:36)

παντως σημερα που μαζι με την καρτα μου ηρθε κι ενα ενημερωτικο για την ασφαλεια της χρησης της κλπ κλπ... μεταξυ αλλων (καλυψη του Pin και τα γνωστα) εγραφε και το να προσεχουμε πως την κραταμε γιατι ειναι πολυ ευκολο ενα κινητο με φωτογραφικη να υποκλεψει τον αριθμο της και το ονομα μας την ωρα που εμεις απλως περιμενουμε στο ταμειο!

(επισημο φυλλαδιο της εθνικης τραπεζας)

Nα υποκλέψει το όνομα δεν του χρειάζεται σε τίποτα...τον αριθμό της πάλι δεν του χρειάζεται σε τίποτα..αφού ως γνωστό τα κρίσιμα στοιχεία μιας κάρτας βρίσκονται "κρυμμένα" στην μαγνητική ταινία... :whistle:

δυστυχως με τον αριθμο της καρτας και το ονομα γινονται ολες οι τηλεφωνικες παραγγελιες και οι online επισης (δε ζητανε ακομα ολοι validation number, αν κι αυτο γραφεται επισης πανω στην καρτα αν και πιο δυσδιακριτο). Τελως παντων κοντα σε ολα τα αλλα που εχουμε να προσεχουμε τωρα εχουμε και το διπλανο μας στη σειρα με το camera phone ειτε μας αρεσει ειτε οχι!

princess βλέπω ένα δάκτυλο να κρατά την κάρτα σε κάπως κοντινή απόσταση.Κι έτσι όμως σε "στημένη" φωτογράφιση δηλαδή πάλι τα ψιλά γράμματα φαίνονται θαμπά.Πόσο εύκολο είναι κάποιος να φέρει το κινητό του σε τόσο κοντινή απόσταση απο την κάρτα χωρίς εμείς να πάρουμε χαμπάρι τίποτα;Το θεωρώ πολύ τραβηγμένο πάντως..

ναι ρε παιδια κι η ιστορια με τις καμερες που ειναι στα ατμς και δεν ξερω και γω τι κανουνε τραβηγμενη απο τα μαλλια μου φαινεται και μενα (και δεν μου φαινεται πιθανο να γινεται), αλλα απο τη στιγμη που καταγγελθηκαν και εντοπιστηκαν υπαρχουν. Δε λεμε οτι συμβαινει καθε μερα, αλλα παιζει κι αυτο οπως και πολλα αλλα (να με παρει καποιος φωτο την ωρα που ειμαι με το γκομενο και να με ανεβασει στο νετ!!! το φανταζεστε;)

Εμείς το φανταζόμαστε..ο άντρας σου το φαντάζεται..?:p

* princess τι μακάβριο briefcase είναι αυτό...παναγία μου...μπρρρ! :ninja:

den einai ta camera-phones pou apeiloun tin prosopiki mas zoh alla oi xristes tous.o xipis pou tou aresei na epemvenei me tetoio tropo stin zoi twn allwn to ekane kai prin ta camera phones.Apla auth h ekseliksh tis texnologias...tha elega parotrinei kai antrhopous,stous opoious den einai..emmoni idea oute sinithia to na epemvainoun stin prosopiki zoi allwn,kanontas to eukolotero to na traviksoun video i fotografies..thelei ligotero skepsh me liga logia kai ligotero organosh.
iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Κατηγορηματικα οχι, τα Camera Phones δεν παραβιαζουν ουτε απειλουν την προσωπικη μας ζωη.

Το θεμα εχει να κανει με το πως εξεταζουμε μια οποιαδηποτε κατασταση. Στην συγκεκριμενη περιπτωση αν σκεφτουμε συμφωνα με τα νομικα πλαισια ειτε η φωτογραφιση ειτε η ηχογραφηση κλπ χωρις την εγκριση του ατομου το οποιο προσπαθουμε να φωτογραφισουμε ειναι παρανομη. Αρα τυπικα απειλουμαστε.

Ουσιαστικα ομως μεσα σε μια κοινωνια στην οποια ολοι ειμαστε φακελωμενοι κανονικοτατα δεν μπορουμε να μιλαμε για παραβιαση της προσωπικης μας ζωης απο τα κινητα. Καπως σε φαρισαϊσμο μου φερνει...οχι βεβαια απο τους χρηστες αλλα απο τους αρμοδιους που θεσπιζουν αυτα τα μετρα και υποκινουν τετοιες αντιληψεις παραπανω απ'οσο πρεπει. Εν οψει Ολυμπιακων μεχρι και οι συνομιλιες μας ειναι δυνατον να καταγραφονται οπως βεβαια και πριν απο αυτους..

Θα μου πειτε οτι αλλο το ενα και αλλο το αλλο καθως εδω εχουμε να κανουμε με θεματα ασφαλειας. Ομως καπως ετσι αντιμετωπιζομαστε απο το συστημα. Γι'αυτο θα συμφωνησω με τη λογικη του οτι δεν φταινε τα Camera Phones αλλα οι χρηστες που πολλες φορες παραβιαζουν τη προσωπικη μας ζωη. Τεχνικες (Ασιατικες κυριως..) του στυλ "βαζουμε αναγκαστικα ηχο στην καμερα του κινητου χωρις δυνατοτητα απενεργοποποιησης" ειναι σχεδον γελοιες και εκνευριζουν αφανταστα τους χρηστες. (σαν πως ειναι δυσκολο να το ξεπερασουν και αυτο το "κλειδωμα"..)

Τελειωνοντας ανεκαθεν ηταν ευκολο να "παραβιαστει" η προσωπικη μας ζωη. Με εικονα/ηχο κλπ. Απλα με τα Camera Phones που ειναι πολυ ευκολο να χρησιμοποιηθουν απο τον οποιοδηποτε η κατασταση ειναι λιγο σοβαροτερη και εχει περισσοτερες πτυχες που διχαζουν πολλους. Και παραφραζωντας γνωστη, αρκετα παλια φραση του Μπρεχτ οσο προχωραει η τεχνολογια {οχι μονο τοσο η ζωη μας γινεται αβεβαιη) αλλα και η διαφυλαξη των προσωπικων μας δεδομενων. Ειναι ενα φαινομενο συμβιβασμου που δεν σηκωνει "αντιδραση" αλλα ακομα και αν χρειαστει να υπαρξει καποτε δεν πρεπει να αρχισει απο τα Κινητα και τις καμερες τους... :)

Στέφανε για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να "οπλίζουμε" τα χέρια αυτών των "ανθρώπων"...

Το ότι είμαστε φακελωμένοι δεν μου λέει τίποτα...ο "φάκελος" σου δεν εκτίθεται στο νετ κάνοντας σε περίγελο σε πολλά ζευγάρια αδιάκριτων ματιών..νομίζω?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo ( 1 Αύγ. 2004 , 18:04)

Στέφανε για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να "οπλίζουμε" τα χέρια αυτών των "ανθρώπων"...

Το ότι είμαστε φακελωμένοι δεν μου λέει τίποτα...ο "φάκελος" σου δεν εκτίθεται στο νετ κάνοντας σε περίγελο σε πολλά ζευγάρια αδιάκριτων ματιών..νομίζω?

Ανεξαρτητα το αν γινεσαι περιγελος ή οχι... Με την ιδια λογικη οταν οι "δημοσιογραφοι" γυρνανε στις παραλιες για ρεπορταζ και στην ουσια κανουν ρεπορταζ του κωλου...βλεπωντας το ολη η Ελλαδα δεν παραβιαζουν τα προσωπικα μας δεδομενα;

Αλλα εκει υπαρχει το "τρυπακι" το οτι η Καμερα ειναι ευδιακριτη οπως και ο δημιογραφος (ασχετως αν εσυ δεν το εχεις παρει χαμπαρι) σε αντιθεση με τον καθε περαστικο που περπαταει στον δρομο και σε τραβαει photo. Το αποτελεσμα ομως ειναι το ιδιο. Και στις 2 περιπτωσεις συνηθως γινεται εν αγνοια σου και χωρις να το επιτρεπεις.

Οσο για τον φακελο..μπορει να μην παρουσιαζεται στο Net ομως ειναι εξισου αντι-δημοκρατικο (αν μπορει να ειπωθει αντι-δημοκρατικη η φωτογραφηση στους δρομους χωρις την θεληση σου) να σε σταματανε στον δρομο με αυτοκινητο για εξακριβωση στοιχειων με το "ετσι θελω" και χωρις προβολη ταυτοτητας/αδειας -οτιδηποτε τελος παντων που να κανει νομιμη την ενεργεια αυτη- και μεσω PC να ελεγχουν εαν χρωστας στο δημοσιο !

Τεσπα..ισως να ξεφυγαμε λιγο απο θεμα αλλα τουλαχιστον ειναι θετικο το οτι γινεται μια σοβαρη συζητηση με πολλες αποψεις και διαφορετικα επιχειρηματα.

Το γενικέψαμε πολύ και ξεφύγαμε..εδώ μιλάμε για συγκεκριμένο πρόβλημα για υποκλοπή στοιχείων της κάρτας πράγμα πολύ πιο επικίνδυνο απο να με δείξει μια κάμερα στην τηλεόραση ή να με έχει φακελωμένο το υπ.Οικονομικών...

Εγώ πάλι, όταν άνοιξα το θέμα προσανατολιζόμουν πιο πολύ σε θέματα φωτογράφησης χωρίς την άδεια του άλλου.

ΟΚ, το θέμα μπορεί να έχει πραγματικά πολλές προεκτάσεις, αλλά καλό είναι να μην το γενικεύουμε τόσο, έτσι δεν είναι; ;)

Στο θέμα μας λοιπόν:

Φανταστείτε να σας βγάλει κάποιος photo με το κινητό και να την ανεβάσει στο Internet. Θα σας άρεσε;

Φυσικά, εδώ κάποιος μπορεί να πει "αυτό μπορεί να γίνει και με μια φωτογραφική μηχανή", αλλά όπως και να το κάνουμε η αλήθεια είναι πως είναι πιο δύσκολο να γίνει αντιληπτός κάποιος με ένα κινητό.

Μην ξεχνάμε πως τα κινητά από την φύση τους ακόμα δεν είναι φωτογραφικές μηχανές και γι' αυτό δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποιος μας βγάζει photo. Μπορεί εκείνη την στιγμή να κοιτάει το menu, να στέλνει SMS, να παίζει κάποιο παιχνίδι, κτλ κτλ κτλ.

Ίσως ακούγονται λίγο υπερβολικά αυτά που λέω, ίσως και όχι. Προσωπικά πάντως, είμαι της άποψης ότι θα έπρεπε να πάρουμε λίγο πιο σοβαρά το θέμα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος TN97 ( 1 Αύγ. 2004 , 22:19)

Φανταστείτε να σας βγάλει κάποιος photo με το κινητό και να την ανεβάσει στο Internet. Θα σας άρεσε;

Φυσικά, εδώ κάποιος μπορεί να πει "αυτό μπορεί να γίνει και με μια φωτογραφική μηχανή", αλλά όπως και να το κάνουμε η αλήθεια είναι πως είναι πιο δύσκολο να γίνει αντιληπτός κάποιος με ένα κινητό.

Thats my point... :o

Εμένα δεν με ενοχλούν καθόλου οι κάμερες των κινητών όπως επίσης δεν με ενοχλούν και οι φωτογραφικές μηχανές αλλά και οι βιντεοκάμερες των ιδιωτών και των δημοσιογράφων.

Δεν θα με ενοχλούσε να με δω στο internet, ούτε στην τηλεόραση ακόμα και σε τσόντα!

Επίσης όσον αφορά την υποκλοπή αριθμού πιστωτικής κάρτας, ας μην γελιόμαστε, αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε και από οποιονδήποτε. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί κινητό με κάμερα. Μπορώ να σας πω χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

Με ενοχλούν όμως αφάνταστα οι κάμερες που υπήρχαν πριν τους ολυμπιακούς αγώνες και αυτοί που εγκαταστάθηκαν τελευταία στους δρόμους. Επίσης με ενοχλεί το Zepelin και το Echelon.

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ!

Κι επειδή κανένας δεν κάνει κάτι και ίσως δεν μπορεί να κάνει κανείς κάτι για να σταματήσουν να μας παρακολουθούν κάθε δευτερόλεπτο γι'αυτό τουλάχιστον κάντε αυτό που κάνω κι εγώ. Κάθε φορά που βλέπετε κάμερα στο δρόμο ή το Zepelin στον αέρα, σηκώστε το μεσαίο και μακρύτερο δάκτυλό σας!!!

• 1 month later...

Περιστατικό που έτυχε προχθές σε καφετέρια:

Ένας 30άρης, έχοντας ένα Κ700i άρχισε να παίζει με την κάμερα. Σε κάποια φάση, άρχισε να εστιάζει σε διάφορες κοπέλες που βρίσκονταν στα διπλανά τραπέζια, τραβώντας photos (μάλλον). Τον παίρνει χαμπάρι ο φίλος μιας από αυτές και έγινε το έλα να δεις...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος TN97 ( 1 Αύγ. 2004 , 22:19)

Εγώ πάλι, όταν άνοιξα το θέμα προσανατολιζόμουν πιο πολύ σε θέματα φωτογράφησης χωρίς την άδεια του άλλου.

ΟΚ, το θέμα μπορεί να έχει πραγματικά πολλές προεκτάσεις, αλλά καλό είναι να μην το γενικεύουμε τόσο, έτσι δεν είναι; ;)

Στο θέμα μας λοιπόν:

Μην ξεχνάμε πως τα κινητά από την φύση τους ακόμα δεν είναι φωτογραφικές μηχανές και γι' αυτό δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποιος μας βγάζει photo. Μπορεί εκείνη την στιγμή να κοιτάει το menu, να στέλνει SMS, να παίζει κάποιο παιχνίδι, κτλ κτλ κτλ.

Ίσως ακούγονται λίγο υπερβολικά αυτά που λέω, ίσως και όχι. Προσωπικά πάντως, είμαι της άποψης ότι θα έπρεπε να πάρουμε λίγο πιο σοβαρά το θέμα.

Etsi opws to theteis mias kai to thema tora to protodiavasa, nai psifizw. Bebaia an to kanei kapios diskola tha to katalabei o apenanti oti ton fwtografise.

Den einai apithano na symbei kati tetio an kai einai ligo akraio etsi opws to etheses tora.

Psifisa me kritirio sigkekrimena paradeigmata tis kathimerinothtas.

Pantws oso apithano kai an mas fenetai posa eukola telika ginetai .

Bebaia pantou yparxoun psyxopatheis .............

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimitrisgr ( 9 Σεπ. 2004 , 23:42)

Etsi opws to theteis mias kai to thema tora to protodiavasa, nai psifizw. Bebaia an to kanei kapios diskola tha to katalabei o apenanti oti ton fwtografise.

Den einai apithano na symbei kati tetio an kai einai ligo akraio etsi opws to etheses tora.

Psifisa me kritirio sigkekrimena paradeigmata tis kathimerinothtas.

Pantws oso apithano kai an mas fenetai posa eukola telika ginetai .

Bebaia pantou yparxoun psyxopatheis .............

Ακραίο? Πολύς κόσμος φωτογραφίζει πχ μια κοπέλα (ή και απόκρυφα σημεία της) και μετά στέλνει την photo σε φίλους για πλάκα, μέσω MMS, bt, IrDA, mail ή ότι άλλο θες. Τρόποι υπάρχουν πραγματικά πολλοί.

Δεν είναι θέμα ψυχοπάθειας... θέμα τρόπων είναι.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος TN97 (10 Σεπ. 2004 , 14:21)

Ακραίο? Πολύς κόσμος φωτογραφίζει πχ μια κοπέλα (ή και απόκρυφα σημεία της) και μετά στέλνει την photo σε φίλους για πλάκα, μέσω MMS, bt, IrDA, mail ή ότι άλλο θες. Τρόποι υπάρχουν πραγματικά πολλοί.

Δεν είναι θέμα ψυχοπάθειας... θέμα τρόπων είναι.

Nai pio poli thema tropwn einai pantws ena einai sigouro to poso eukolo exei ginei pleon ayto tropoi apeiroi.

Gegonos einai oti akoma stin Ellada ta MMS den pane kai toso kala afou yparxoun kai alloi tropoi gia na steileis dedomena. Alla perimenan oi etairies kai i xrisi einai metria (Off topic)

Finally, etsi opws to etheses i apantisi einai NAI alla panta ana periptwsi.