Jump to content

Window N90

xkaliak
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από 2 μήνες συμβίωσης με το ταμπλετ και με σκληρή σχετικά χρήση και καθημερινή φόρτιση έχω να πω ότι δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε κιχ.

ΆΨΟΓΟ.

Δεν έχω πειράξει τίποτα, είναι όλα μανούλα.

Δεν πρόκειται να αλλάξω ρομ αν δεν βρω πρώτα αυτή που έχει πάνω.

Μεγαλύτερο πλεονέκτημα του το πολύ δυνατό wifi πιθανότητα λόγω του πλαστικού καλύμματος.

ΑΡΙΣΤΟ (μέχρι τώρα)

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 68
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το περιμένω κι εγώ πως και πως. Πήρα την καινούρια slim έκδοση με διαστάσεις: 23.8 x 18.5 x 0.8 cm δηλαδή πιο κομψό από το iPad2

Σίγουρα θα με χαλάσει λίγο το πλαστικό και το κουμπί από πίσω, γιατί είχα καλομάθει με το Pipo M1, αλλά το έδωσα σε ένα φίλο εκείνο και είπα να δοκιμάσω ένα διαφορετικό μοντέλο.

Και μια γενική ερώτηση. Υπάρχει πρόβλημα αν το βάλω κάπου και το έχω συνέχεια στο ρεύμα; Θα πάθει κάτι;

Το περιμένω κι εγώ πως και πως. Πήρα την καινούρια slim έκδοση με διαστάσεις: 23.8 x 18.5 x 0.8 cm δηλαδή πιο κομψό από το iPad2

Σίγουρα θα με χαλάσει λίγο το πλαστικό και το κουμπί από πίσω, γιατί είχα καλομάθει με το Pipo M1, αλλά το έδωσα σε ένα φίλο εκείνο και είπα να δοκιμάσω ένα διαφορετικό μοντέλο.

Και μια γενική ερώτηση. Υπάρχει πρόβλημα αν το βάλω κάπου και το έχω συνέχεια στο ρεύμα; Θα πάθει κάτι;

Με το καλό να το παραλαβεις

Για δώσε μας Link να το δούμε το εργαλείο...

Καλύτερα να κάνεις το εξής

Α) Το αφήνεις όλη μέρα ανοικτό με ή χωρίς τροφοδοσία ανάλογα με την μπαταρία και το κλείνεις το βράδυ

Β) Το βάζεις όλο το βράδυ στην φόρτιση και το έχεις εκτός φόρτισης την ημέρα. Λογικά το 8ωρο της μπαταρίας θα σου φτάνει.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το έχεις συνέχεια σε κατάσταση φόρτισης. Ας ξεκουραστεί λίγο και το μηχανάκι :)

Το πλαστικό πίσω θα το λατρέψεις μόλις δεις εμβέλεια wifi

Με το καλό να το παραλαβεις

Για δώσε μας Link να το δούμε το εργαλείο...

Καλύτερα να κάνεις το εξής

Α) Το αφήνεις όλη μέρα ανοικτό με ή χωρίς τροφοδοσία ανάλογα με την μπαταρία και το κλείνεις το βράδυ

Β) Το βάζεις όλο το βράδυ στην φόρτιση και το έχεις εκτός φόρτισης την ημέρα. Λογικά το 8ωρο της μπαταρίας θα σου φτάνει.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το έχεις συνέχεια σε κατάσταση φόρτισης. Ας ξεκουραστεί λίγο και το μηχανάκι :)

Το πλαστικό πίσω θα το λατρέψεις μόλις δεις εμβέλεια wifi

Εδώ: http://www.ahappydeal.com/product-89884.html

Δεν με πειράζει αν χαλάσει η μπαταρία. Με ενδιαφέρει να ξέρω αν υπάρχει κίνδυνος να πάρει τίποτα φωτιά ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που ρωτάω.

Ναι το διάβασα κι εγώ αυτό για το πλαστικό back cover και την ισχύς του wifi. Το PiPo κακά τα ψέμματα δεν έχει και το πιο δυνατό σήμα.

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς ένα ups με σταθεροποιητή τάσης για να αποφύγεις κανένα θέμα με την ΔΕΗ αφού θα είναι συνεχώς πάνω στο ρεύμα.

• 2 weeks later...

Δυστυχώς έγινε ολόκληρη ιστορία με την μέθοδο αποστολής. Είχα ζητήσει EMS, το στείλανε με FEDEX, μου βγήκε ένα τελωνείο 160€ περίπου και τώρα ψάχνω άκρη να δω πως θα πάρω refund.

Αν έχεις όρεξη, διαβάζεις εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=307924&page=99 ποστ 1480 και μετά.

• 4 weeks later...
Δυστυχώς έγινε ολόκληρη ιστορία με την μέθοδο αποστολής. Είχα ζητήσει EMS, το στείλανε με FEDEX, μου βγήκε ένα τελωνείο 160€ περίπου και τώρα ψάχνω άκρη να δω πως θα πάρω refund.

Αν έχεις όρεξη, διαβάζεις εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=307924&page=99 ποστ 1480 και μετά.

Ξεμπερδεψες τελικά;

Γεια σας.

Εχω το Ν90ΙΙ CZ με έκδοση firmware 1114 stock rooted. Ομως δεν εμφανιζεται το εικονίδιο των contacts αν και το apk υπαρχει στο system/app και οταν γίνεται συγχρονισμός με το google account φαίνεται ότι έχει γίνει συγχρονισμός και με τις επαφές. Ετσι είναι και σε εσας:::

• 2 weeks later...
Γεια σας.

Εχω το Ν90ΙΙ CZ με έκδοση firmware 1114 stock rooted. Ομως δεν εμφανιζεται το εικονίδιο των contacts αν και το apk υπαρχει στο system/app και οταν γίνεται συγχρονισμός με το google account φαίνεται ότι έχει γίνει συγχρονισμός και με τις επαφές. Ετσι είναι και σε εσας:::

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα σου.

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα σου.

Στο window n90 dual δεν υπαρχει το εικονίδιο για τις επαφές.

Στην πρώτη εικόνα το Pipo M1 και στην δεύτερη το Window N90 II

Στο window n90 dual δεν υπαρχει το εικονίδιο για τις επαφές.

Στην πρώτη εικόνα το Pipo M1 και στην δεύτερη το Window N90 II

Ούτε στο δικό μου υπάρχει αυτό που λες

• 2 weeks later...

Καινουργιο firmware απο τον roman2025 (http://www.rockchipfirmware.com/sites/default/files/yuandao_N90_TNT_R5.zip) όπως και πολυ καλο site υποστήριξης με διαφορα.. (http://www.rockchipfirmware.com/)

edit σε εμενα η 4 εκδοση ΤΝΤ ειχε κατσει καλυτερα (δεν ειχε προβλημα η ext_sd)

Edited by copolla

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Γεια σας.

Έχω προχωρήσει στην παραγγελία του εν λόγω ταμπλετ.

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για κανα δυο πράγματα:

1)Σχετικά με το θέμα που αναφέρεται σε άλλα φόρουμ για αποσυνδέσεις στην sd card, ποια είναι η εμπειρία σας? Έχετε μήπως να προτείνετε κάποια μάρκα που να ξέρετε ότι δουλεύει? Απ'οτι έχω καταλάβει μιλάμε πάντα για φορμάρισμα σε NTFS. Ρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω μία καινουρια sd και θέλω να ελαχιστοποιήσω το ρίσκο.

2)Για ρουτάρισμα, firmware, roms (μάλλον δεν υπάρχει κάποια ή εγώ είμαι άσχετος)? Απ'ότι βλέπω ο συμφορουμίτης copolla προτιμα την TNT 4. Λίγο ίνφο παραπάνω?

3)Έχει κανείς σας αγοράσει κάποια keyboard case κι αν ναι, έχει καλή γνώμη? Σκέφτομαι να πάω για αυτήν σαν λύση χαμηλού κόστους.

Έχω την αίσθηση ότι θα μείνω πολύ ικανοποιημένος από το τάμπλετ, τα επέλεξα εξάλλου κυρίως λόγω wifi και οθόνης που κάποια συγκριτικά αναφέρουν ως καλύτερη από ταμπλετ αντίστοιχης τιμής. Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις σας!

1)Σχετικά με το θέμα που αναφέρεται σε άλλα φόρουμ για αποσυνδέσεις στην sd card, ποια είναι η εμπειρία σας? Έχετε μήπως να προτείνετε κάποια μάρκα που να ξέρετε ότι δουλεύει? Απ'οτι έχω καταλάβει μιλάμε πάντα για φορμάρισμα σε NTFS. Ρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω μία καινουρια sd και θέλω να ελαχιστοποιήσω το ρίσκο.
Από τις αναφορές φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον τύπο της κάρτας. Είναι πρόβλημα του 3066 και είναι μάλλον τυχερό αν το έχεις και σε ποιό βαθμό θα το έχεις. Σε μένα που είχα το Pipo M1 δεν έκανε ποτέ αποσυνδέσεις αλλά πότε πότε και χωρίς προφανή λόγο σταματούσε να την γράφει. Όταν προσπαθούσα να επικολλήσω ένα αρχείο έβγαζε μήνυμα ότι είναι read only. Έβαλα λοιπόν εκεί μουσική και ταινίες και κανένα πρόβλημα. Η αποσύνδεση όμως είναι πιο σπαστική.

2)Για ρουτάρισμα, firmware, roms (μάλλον δεν υπάρχει κάποια ή εγώ είμαι άσχετος)? Απ'ότι βλέπω ο συμφορουμίτης copolla προτιμα την TNT 4. Λίγο ίνφο παραπάνω?

Εδώ αναλυτικες οδηγίες για την TNT

Το tablet είναι πολυ καλό.Wifi και οθόνη ειναι top. Οσον αφορά το firmware μπορείς να παραμείνεις stock και να κάνεις το ρουτάρης ( όμως θα έχεις 1 GB για εφαρμογες, και μπορεί κάποιες ασυμβατότητες στο google play) ή να βάλεις ένα custom rom π.χ. TNT 5 ( http://www.rockchipfirmware.com/node/82 ) ( θα έχεις 2 GB για εφαρμογες, και καλύτερη συμβατότητα στο google play). Οσον αφορα την TNT 5 την ξαναφλάσαρα και την δεύτερη φορα έκατσε καλύτερα. Κανένα πρόβλημα με την SD. Σβήνεις γράφεις ούτε αποσυνδέσεις ούτε τίποτε. ( http://www.e-shop.gr/product?id=PER.569457 )

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

Μάλλον θα φλασάρω ΤΝΤ5, αλλά θα δούμε κιόλας όταν με το καλό φτάσει το τάμπλετ.

Όσο για sd, κι εγω σκεφτόμουν για sandisk 32gb class4, κάποιοι στο slatedroid (ή κάπου αλλού δεν θυμάμαι) ανέφεραν ότι είχαν πρόβλημα με κάρτες class 10.

Έχει κανείς από εδώ δοκιμάσει αυτό το toolbox?

http://www.slatedroid.com/topic/38814-yuandao-n90ii-dual-core-toolbox-v2/

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!

Έχει κανείς από εδώ δοκιμάσει αυτό το toolbox?

http://www.slatedroid.com/topic/38814-yuandao-n90ii-dual-core-toolbox-v2/

Μην ασχολείσαι. Μόνο για να αλλάξεις το boot animkation ( αν δεν σου άρεσε το λόγο της ΤΝΤ ( παλαιάς έκδοσης)) . Στη ΤΝΤ 5 έχει του Nexus. Τα άλλα δημηουργούν πρόβλημα. H TNT 5 ειναι κομπλε.

Μην ασχολείσαι. Μόνο για να αλλάξεις το boot animkation ( αν δεν σου άρεσε το λόγο της ΤΝΤ ( παλαιάς έκδοσης)) . Στη ΤΝΤ 5 έχει του Nexus. Τα άλλα δημηουργούν πρόβλημα. H TNT 5 ειναι κομπλε.

Οκ! Ευχαριστώ και πάλι!

Θα επανέλθω με εντυπώσεις όταν παραλάβω.:food:

• 3 weeks later...

Καλησπέρα.

Σήμερα ήρθε το ταμπλετ, δεν έπαιξα καθόλου με την στοκ ρομ.

Κατευθείαν ακολούθησα τις οδηγίες του roman και μέσω του rkbatchtool, προσπάθησα να φλασάρω την ΤΝΤ5.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ όλα πήγαιναν καλά (στο batchtool έδειχνε ότι περάστηκε σωστά και καπάκια ξεκίνησε να bootάρει) λέω οκ θα περιμένω.

Περίμενα όμως κανα μισάωρο και στο εν τω μεταξύ η οθόνη του τάμπλετ μαύρισε εντελώς, δεν φαίνεται να κάνει κάποιο boot, το power button δεν ανταποκρίνεται και όταν προσπαθώ να το ξανασυνδέσω με το rkbatchtool δεν το δείχνει διαθέσιμο (το δείχνει μωβ δηλαδή κι όχι πράσινο) και δεν γίνεται να ξαναπεράσω την ΤΝΤ5 ξανά.

Δεν ξέρω, αλλά έχω έναν φόβο ότι έχει γίνει κάτι πολύ λάθος...

Εάν υπάρχει η οποιαδήποτε ιδέα για το τι έχει συμβεί και τι μπορώ να κάνω, παρακαλώ μοιραστείτε την μαζί μου.

EDIT: Πάτησα Switch στο batchtool και ξαναέγινε πράσινο ---> μπόρεσα να ξαναπεράσω την ΤΝΤ5 η οποία μόλις μπήκε κομπλέ.

Οπότε μάλλον όλα καλά!

Edited by tenere1982

• 2 weeks later...

Γεια σας.

Τελικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα με το ταμπλετ.

Έχω κάποια προβλήματα, τα οποία δεν ξέρω ακριβώς πως να λύσω.

Δοκίμασα και την ΤΝΤ4 και την ΤΝΤ5. Φλάσαρα και τις δυο από 3 φορές και τα προβλήματα παραμένουν.

Με την ΤΝΤ4 δεν δουλεύει η κάμερα (κρασάρει η εφαρμογή με το που την ανοίγω) και με την ΤΝΤ5 πατιέται από μόνο του σε άσχετες φάσεις το κουμπί του μενού (το πάνω δεξιά). Δεν ξέρω αν κάποιος από εσάς είχε αυτά τα προβλήματα, είναι dealbreakers που λεν και στο χωριό μου.

Φλάσαρα λοιπόν την στοκ ρομ της yandao που βρήκα στο slatedroid (έκδοση Yuandao.N90.2-CZ-4.1.1-20130110-CZ).

Σε πολύ πρώτη φάση δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα. Επειδή όμως από ότι κατάλαβα, οι ΤΝΤ έχουν βελτιωμένη συμβατότητα στο playstore θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε κάποιοα ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και μου κάνουν νερά. Από την άλλη αν δουλεύει καλά η στοκ, οκ θα μείνω με αυτήν.

ΟΜΩΣ:

Έχω ένα κοινό πρόβλημα και με τις τρεις διαφορετικές ρομ.

Δεν μπορώ να μπώ στο ιντερνετ από το ρούτερ του σπιτιού μου (από άλλα μπήκα κανονικά).

Περνάω κωδικό κανονικά, γράφει "Συνδεση..." κι εκεί που κανονικά θα έπρεπε να πάρει ip, δεν κάνει τίποτα κι απλά επανέρχεται στο να δείχνει το δίκτυο ως διαθέσιμο (δηλαδή γράφει "Αποθηκευμένο, ασφαλισμένο με WPA") . Έκανα ρησταρτ το ρούτερ και προκοπή δεν είδα.

Το Ρούτερ μου είναι ZTE ZXV10 W300 V5.2. Είναι το default που δίνει το conn-x.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ασυμβατότητα αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το τάμπλετ.

Λίγη βοήθεια παρακαλώ?

Δεν ξέρω αν κάποιος από εσάς είχε αυτά τα προβλήματα, είναι dealbreakers που λεν και στο χωριό μου.

Δεν μπορώ να μπώ στο ιντερνετ από το ρούτερ του σπιτιού μου (από άλλα μπήκα κανονικά).

Λίγη βοήθεια παρακαλώ?

Εμένα στο χωριό μου λένε, ότι κάτι αν δεν έχει πρόβλημα δεν το πειράζεις. Δοκίμασε την στοκ πρώτα και αν έχεις θέματα, ψάχνεις άλλες. Πήρες τουλάχιστον back up την στοκ ή σημειωσες ποια είναι να την ψάξεις;

Στο θέμα του ρουτερ τώρα, δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι στο ρουτερ. Αυτό φταίει.

Εμένα στο χωριό μου λένε, ότι κάτι αν δεν έχει πρόβλημα δεν το πειράζεις. Δοκίμασε την στοκ πρώτα και αν έχεις θέματα, ψάχνεις άλλες. Πήρες τουλάχιστον back up την στοκ ή σημειωσες ποια είναι να την ψάξεις;

Στο θέμα του ρουτερ τώρα, δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι στο ρουτερ. Αυτό φταίει.

Τα προβλήματα υπήρχαν και με την στοκ. Επίσης, τώρα έχω πάνω (όπως είπα) την τελευταία έκδοση από yuandao (Yuandao.N90.2-CZ-4.1.1-20130110-CZ) και πάλι τα ίδια. Τέλος, δοκίμασα σε όλα τα κανάλια του ρούτερ και πάλι δεν συνδέεται.

Έχω στείλει και μέηλ στο τεχνικό τμήμα του merimobiles και περιμένω απάντηση.