SpArchon Δημ. February 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2013 (edited) Η έκδοση που έχεις είναι η τελευταία επίσημη stock. Για να περάσεις ξανά την στοκ χρειάζεσαι το rsd lite και τους αντίστοιχους drivers της Motorola. Μετά χρειάζεσαι το σωστό fastboot file για να φλασαρεις με το rsd bootαρωντας το τηλέφωνο σε fastboot Mode. Πρέπει να κατεβάσεις λοιπόν το fastboot file που αντιστοιχεί στην έκδοση που ήδη φοράς. Όλα τα παραπάνω καλό είναι να τα έχεις ετοιμα σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις κάποια custom rom η να βάλεις το jb leak που κυκλοφορεί. Γιατί έτσι όπως είσαι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να φλασαρεις με rsd (αφού είσαι ήδη στην έκδοση που πρεπει) παρά μόνο αν θέλεις μπορείς να κάνεις ένα factory reset. Για mail accounts πήγαινε στις ρυθμίσεις στα accounts και κανε add account από εκεί. Με την έκδοση που έχεις τώρα και αν δεν εχει σβηστεί οποιαδήποτε εφαρμογή συστήματος, μπορείς να πάρεις επισιμη OTA όποτε με το καλό βγει. Edited February 7, 2013 by SpArchon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Costas_v Δημ. February 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2013 Η έκδοση που έχεις είναι η τελευταία επίσημη stock. Για να περάσεις ξανά την στοκ χρειάζεσαι το rsd lite και τους αντίστοιχους drivers της Motorola. Μετά χρειάζεσαι το σωστό fastboot file για να φλασαρεις με το rsd bootαρωντας το τηλέφωνο σε fastboot Mode. Πρέπει να κατεβάσεις λοιπόν το fastboot file που αντιστοιχεί στην έκδοση που ήδη φοράς. Όλα τα παραπάνω καλό είναι να τα έχεις ετοιμα σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις κάποια custom rom η να βάλεις το jb leak που κυκλοφορεί. Γιατί έτσι όπως είσαι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να φλασαρεις με rsd (αφού είσαι ήδη στην έκδοση που πρεπει) παρά μόνο αν θέλεις μπορείς να κάνεις ένα factory reset. Για mail accounts πήγαινε στις ρυθμίσεις στα accounts και κανε add account από εκεί. Με την έκδοση που έχεις τώρα και αν δεν εχει σβηστεί οποιαδήποτε εφαρμογή συστήματος, μπορείς να πάρεις επισιμη OTA όποτε με το καλό βγει. Ευχαριστώ φιλε μου Ωραια, αφου ειμαι στοκ και θα παρω αν με το καλο ερθει η ΟΤΑ λεω να παραμείνω. Μεσω add account μονο google μπορώ να βάλω. Κατεβασα το yahoo mail και τώρα μπορω και yahoo..αλλά λειπει το πρόγραμμα email-πρέπει να ειχε δεν μπορεί. Λέω να φλασάρω ξανά την ίδια για να μαι σιγουρος, και να τα εχω όλα οπως λες. (Βασιζόμενος σε αρχικα ποστ) Απλα επιβεβαιώνω για να μην κάνω καμιά πατάτα.. Εχω τους drivers Κατεβασα και το Rsd lite Fastboot file απο τη σελιδα με ολες τις rom υποθέτω, ποια retail είναι; Ειναι ασφαλές να κανω google το filename και οπου το βρω; Fastboot mode πατωντας τα volume +power και το διαλεγω ετσι; Μετά τρεχοντας το rsd με οδηγεί αυτό φαντάζομαι.. Και τελος δεν πειραζει κατι άλλο. Το κολπο με τη μνημη για παράδειγμα δεν θα χαθεί ; Καποιο wipe η αλλο καθάρισμα ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R_Bachman Δημ. February 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2013 Ευχαριστώ φιλε μου Ωραια, αφου ειμαι στοκ και θα παρω αν με το καλο ερθει η ΟΤΑ λεω να παραμείνω. Μεσω add account μονο google μπορώ να βάλω. Κατεβασα το yahoo mail και τώρα μπορω και yahoo..αλλά λειπει το πρόγραμμα email-πρέπει να ειχε δεν μπορεί. Λέω να φλασάρω ξανά την ίδια για να μαι σιγουρος, και να τα εχω όλα οπως λες. (Βασιζόμενος σε αρχικα ποστ) Απλα επιβεβαιώνω για να μην κάνω καμιά πατάτα.. Εχω τους drivers Κατεβασα και το Rsd lite Fastboot file απο τη σελιδα με ολες τις rom υποθέτω, ποια retail είναι; Ειναι ασφαλές να κανω google το filename και οπου το βρω; Fastboot mode πατωντας τα volume +power και το διαλεγω ετσι; Μετά τρεχοντας το rsd με οδηγεί αυτό φαντάζομαι.. Και τελος δεν πειραζει κατι άλλο. Το κολπο με τη μνημη για παράδειγμα δεν θα χαθεί ; Καποιο wipe η αλλο καθάρισμα ; Άφησε το 'οπως είναι. Απλά κάνε ένα hard reset αν δεν έκανες ήδη. Για τα mail κατέβασε μια εφαρμογή απο το play store. Η μνήμη για εφαρμογες είναι 3.7 gb stock. Και να φλασάρεις τόση θα έχεις. Παράθεση LG G8s - Lg g6 h870 -- Note 4 N910F(dead) stock 6.0.1 -- Sony Xperia Z 5.1.1 eXistenZ Y 4.0.0 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Costas_v Δημ. February 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2013 Ακολούθησα τελικώς την συμβουλή του SpArchon προκειμένου να είμαι πλήρης. -αν λείπουν apps δεν παίρνεις OTA διάβασα πιο πάνω Μελέτη λοιπόν - "πολλές οι σελίδες Αρη" - κι έβγαλα μιαν άκρη Εκανα flash με RSDlite την τελευταία Retail Central Europe και όλα καλά Οντως έλειπαν αρκετα από τα apps του συστήματος Να το δω λοιπόν τώρα πως πάει και βλέπουμε για πειράματα.. :) SpArchon, frastgr, baspats, R_Bachman, κ άλλων, posts που αν και ημιμαθής μου έλυσαν τα χέρια.. Eυχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis3519 Δημ. February 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2013 Καλησπέρα, Τη βοήθειά σας παρακαλώ, εδώ και μερικές μέρες το κινητό καταπίνει την μπαταρία χωρίς ιδιαίτερη χρήση σε μισή μέρα, η εφαρμογή που δείχνει ότι καταναλώνει το 80% είναι kerner os έκανα επαναφορά εργοστασιακών αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται, έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpArchon Δημ. February 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2013 (edited) Δώσε πληροφορίες τι έκδοση έχεις? Stock, leak ή custom rom? Μετά την επαναφορά που έκανες έβαλες τις ίδιες εφαρμογές που είχες και πριν? Ίσως φταίει κάποια εφαρμογή. Κατεβασε το betterbatterystats στο xda ο dev το δίνει δωρεάν. Και με αυτό θα έχεις μία πιο αναλυτική εικόνα. Λογικά κάποια εφαρμογή δεν το αφήνει να μπει σε deep sleep mode και έχεις kernel wake locks. Αυτό μπορείς να το δεις με το cpu spy αλλά πρέπει να είσαι rooted. Edited February 8, 2013 by SpArchon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis3519 Δημ. February 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2013 Δώσε πληροφορίες τι έκδοση έχεις? Stock, leak ή custom rom? Μετά την επαναφορά που έκανες έβαλες τις ίδιες εφαρμογές που είχες και πριν? Ίσως φταίει κάποια εφαρμογή. Κατεβασε το betterbatterystats στο xda ο dev το δίνει δωρεάν. Και με αυτό θα έχεις μία πιο αναλυτική εικόνα. Λογικά κάποια εφαρμογή δεν το αφήνει να μπει σε deep sleep mode και έχεις kernel wake locks. Αυτό μπορείς να το δεις με το cpu spy αλλά πρέπει να είσαι rooted. stock rom 4.0.4 μετά την επαναφορά έβαλα κάποιες εφαρμογές μόνο όχι όλες με το cpu spy πως μπορώ να δώ ποιά εφαρμογή είναι έκανα root και το εγκατέστησα. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpArchon Δημ. February 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2013 (edited) Τόσο καιρό είχα την dwiz του dtrail λόγω διάρκειας μπαταρίας, που όντως ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Τώρα που σταμάτησε το development και θα ασχοληθεί μόνο με Jb kernel και μιας που βρήκα λίγο χρόνο σήμερα, είπα να βάλω και εγώ το jb leak να δω και πως είναι και να είμαι και έτοιμος για τη rom του που ανεβαίνει από ώρα σε ώρα. Μόλις φλάσαρα την official ics μου έκανε τρομερή εντύπωση πόσο πιο smooth ήταν σε σχέση με την d-wiz. Αλλά την μεγαλύτερη πλάκα την έπαθα μόλις έβαλα την JB. Πραγματικά την έχω σετάρει όπως σετάρω οποιαδήποτε ρομ και είμαι πολύ ευχαριστημένος στα πάντα. Μόνο από μπαταρία θέλω να δω τι παίζει. Θα ξεκινήσω τώρα το debloating των εφαρμογών της verizon που είναι φορτωμένες και πιστεύω θα γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Το μόνο που μου λείπει για την ώρα είναι τα notification toggles. Θα επανέλθω με εντυπώσεις αν και ψήνομαι να δοκίμάσω κάποια custom rom βασισμένη στο JB kernel όπως την touchwiz ή τις κορυφαίες ρομς του R3D. Αν κάποιος άλλος έχει βάλει κάποιες από τις παραπάνω ας μου πει εντυπώσεις... stock rom 4.0.4 μετά την επαναφορά έβαλα κάποιες εφαρμογές μόνο όχι όλες με το cpu spy πως μπορώ να δώ ποιά εφαρμογή είναι έκανα root και το εγκατέστησα. Ευχαριστώ. Φίλε μου συγνώμη που δεν απάντησα πιο νωρίς. Με το cpu spy απλά θα δεις τα states του επεξεργαστή. Δηλαδή τις ταχύτητες που πιάνει και τους χρόνους που κρατάει τις ταχύτητες αυτές, στην δική σου περίπτωση σε ενδιαφέρει να δεις αν το τηλέφωνο με το που κλείνεις την οθόνη στο cpu state "deep sleep" αν ξεκινάει να χρονομετρεί (προφανώς θα το καταλάβεις μόλις ξανανοίξεις την οθόνη και δεις πόσος χρόνος έχει περάσει:) ). Edited February 8, 2013 by SpArchon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis3519 Δημ. February 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2013 Τόσο καιρό είχα την dwiz του dtrail λόγω διάρκειας μπαταρίας, που όντως ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Τώρα που σταμάτησε το development και θα ασχοληθεί μόνο με Jb kernel και μιας που βρήκα λίγο χρόνο σήμερα, είπα να βάλω και εγώ το jb leak να δω και πως είναι και να είμαι και έτοιμος για τη rom του που ανεβαίνει από ώρα σε ώρα. Μόλις φλάσαρα την official ics μου έκανε τρομερή εντύπωση πόσο πιο smooth ήταν σε σχέση με την d-wiz. Αλλά την μεγαλύτερη πλάκα την έπαθα μόλις έβαλα την JB. Πραγματικά την έχω σετάρει όπως σετάρω οποιαδήποτε ρομ και είμαι πολύ ευχαριστημένος στα πάντα. Μόνο από μπαταρία θέλω να δω τι παίζει. Θα ξεκινήσω τώρα το debloating των εφαρμογών της verizon που είναι φορτωμένες και πιστεύω θα γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Το μόνο που μου λείπει για την ώρα είναι τα notification toggles. Θα επανέλθω με εντυπώσεις αν και ψήνομαι να δοκίμάσω κάποια custom rom βασισμένη στο JB kernel όπως την touchwiz ή τις κορυφαίες ρομς του R3D. Αν κάποιος άλλος έχει βάλει κάποιες από τις παραπάνω ας μου πει εντυπώσεις... Φίλε μου συγνώμη που δεν απάντησα πιο νωρίς. Με το cpu spy απλά θα δεις τα states του επεξεργαστή. Δηλαδή τις ταχύτητες που πιάνει και τους χρόνους που κρατάει τις ταχύτητες αυτές, στην δική σου περίπτωση σε ενδιαφέρει να δεις αν το τηλέφωνο με το που κλείνεις την οθόνη στο cpu state "deep sleep" αν ξεκινάει να χρονομετρεί (προφανώς θα το καταλάβεις μόλις ξανανοίξεις την οθόνη και δεις πόσος χρόνος έχει περάσει:) ). Σευχαριστώ φίλε μου:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lanc3lot Δημ. February 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2013 Καλησπέρα σε όλους, Μετά τα ατυχής (το λιγότερο) νέα για το Razr στην χώρα μας, αρχίσα να ψάχνω πιο εντατικά για Roms ώστε να αλλάξω και να πάω επιτέλους σε JB. Το κινητό μου είναι αγορασμένο από Amazon.de και έχει την 672.180.41.XT910.Retail.En.EU μέσα, που από ότι κατάλαβα δεν θα πάρει αναβάθμιση. Σε κάποιες Roms που είδα σε XDA παρατήρησα πως υπάρχουν προβλήματα με το Bluetooth κάτι που είναι πρόβλημα αφού κάνω χρήση του συχνά. Σε JB 4.2, η μόνη αξιόλογη που βρήκα είναι αυτή: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2162827 . Έχετε κάποια άλλη ως εναλλακτική; Μια βοήθεια περί ορισμών. Βλέπω πχ στο παραπάνω thread να λέει: "you can flash this rom on BMM but also in SSv3.x !". Τι είναι το BMM ή το SSv3.x ?? Μιας και δεν έχω περάσει ποτέ ROM στο Maxx, η διαδικασία είναι όπως παλιά στο Desire; Δλδ κατεβάζεις το zip, μπαίνεις σε recovery, κάνεις delete τα πάντα και clear και απλά ανοίγεις το zip (φλασάρεις;). Ή πρέπει να κάνεις κάτι άλλο; Παράθεση --------------- https://www.redball.gr = Από οπαδούς, για οπαδούς, μπες στην Γαύρικη παρέα σήμερα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimm40 Δημ. February 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2013 καλησπερα πως μπορω να βγαλω εντελως εναν λογαριασμο google απο το ξυραφι ?????????????? εκανα την βλακεια και εβαλα και εναν δευτερο και μου δειχνει τις επαφες του ασχετα αν δεν τον συχρονιζω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpArchon Δημ. February 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2013 καλησπερα πως μπορω να βγαλω εντελως εναν λογαριασμο google απο το ξυραφι ?????????????? εκανα την βλακεια και εβαλα και εναν δευτερο και μου δειχνει τις επαφες του ασχετα αν δεν τον συχρονιζω. πας ρυθμίσεις λογαριασμοί επιλέγεις το λογαριασμό που θέλεις να σβησεις και μετά πατάς το κουμπί των ρυθμίσεων και σου δίνει επιλογή για διαγραφή. Επίσης μπορείς να μην τον διαγράψεις και να πας στις επαφές σου στις επιλογές, προβολή και εκεί επιλέγεις ποιες θέλεις να εμφανίζονται. Καλησπέρα σε όλους, Μετά τα ατυχής (το λιγότερο) νέα για το Razr στην χώρα μας, αρχίσα να ψάχνω πιο εντατικά για Roms ώστε να αλλάξω και να πάω επιτέλους σε JB. Το κινητό μου είναι αγορασμένο από Amazon.de και έχει την 672.180.41.XT910.Retail.En.EU μέσα, που από ότι κατάλαβα δεν θα πάρει αναβάθμιση. Σε κάποιες Roms που είδα σε XDA παρατήρησα πως υπάρχουν προβλήματα με το Bluetooth κάτι που είναι πρόβλημα αφού κάνω χρήση του συχνά. Σε JB 4.2, η μόνη αξιόλογη που βρήκα είναι αυτή: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2162827 . Έχετε κάποια άλλη ως εναλλακτική; Μια βοήθεια περί ορισμών. Βλέπω πχ στο παραπάνω thread να λέει: "you can flash this rom on BMM but also in SSv3.x !". Τι είναι το BMM ή το SSv3.x ?? Μιας και δεν έχω περάσει ποτέ ROM στο Maxx, η διαδικασία είναι όπως παλιά στο Desire; Δλδ κατεβάζεις το zip, μπαίνεις σε recovery, κάνεις delete τα πάντα και clear και απλά ανοίγεις το zip (φλασάρεις;). Ή πρέπει να κάνεις κάτι άλλο; Τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ περίπλοκα αν είσαι πρωτάρης με αυτό το τηλέφωνο. Ss safestrap και bbm boot menu manager. Είναι και οι δύο custom recoveries. Εγώ προτείνω με κλειστά μάτια bbm. Είναι η καλύτερη recovery που έχω δουλέψει σε συσκευή αν συνυπολογισουμε το βαθμό δυσκολίας για development του RAZR. Λοιπόν τώρα, οποιαδήποτε ρομ είναι βασισμένη σε ics kernel και δεν είναι στοκ based έχει πολλά άλυτα θέματα όπως το bluetooth. Έχεις την δυνατότητα όμως να φλασαρεις το αμερικάνικο jb leak kernel με συγκεκριμένο τρόπο μέσω bbm και μετά να βάλεις οποιαδήποτε custom rom stock based και ας είναι για cdma και όχι για gsm. Απλά μετά φλασαρεις το εκάστοτε gsm patch το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε rom. Όλα δουλεύουν τέλεια. Εγώ έχω την touchwiz και είναι πολύ καλή. Το θέμα είναι ότι η διαδικασία για να κάνεις και τέτοιο είναι αρκετά δύσκολη για κάποιον που ασχολείται πρώτη φορά με custom roms στο συγκεκριμένο τηλέφωνο. Για μένα ήταν παιχνιδάκι και δε το λέω από θέμα εξυπνάδας ούτε υπεροπτικά, απλά έχω brick άρει και ξεbrickαρει πολλές φορές το συγκεκριμένο τηλέφωνο και έχω φλασαρει τις περισσότερες ρομς που υπάρχουν. Αν επιμένεις πρέπει να ρίξεις αρκετό διάβασμα στο xda και ρώτα με ότι χρειαστείς. Να προσθέσω ότι stock based είναι οι ρομ που βασίζονται στον κώδικα της μοτορολα και έχουν απλά πειραχτεί είτε λίγο είτε υπερβολικά. Αυτές είναι και οι πλήρως λειτουργικές αλλά δυστυχώς δεν προσφέρουν αυτά τα καλά που έχουν οι υπόλοιπες. (aosp, cm, aokp, miui, pa κτλ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimm40 Δημ. February 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2013 πας ρυθμίσεις λογαριασμοί επιλέγεις το λογαριασμό που θέλεις να σβησεις και μετά πατάς το κουμπί των ρυθμίσεων και σου δίνει επιλογή για διαγραφή. Επίσης μπορείς να μην τον διαγράψεις και να πας στις επαφές σου στις επιλογές, προβολή και εκεί επιλέγεις ποιες θέλεις να εμφανίζονται. :clap::thanks: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpArchon Δημ. February 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2013 (edited) Παιδιά μιας και έστειλα ένα μεγάλο πμ με οδηγίες για το φλασάρισμα του jb leak στο φίλο lanc3lot είπα να το βάλω και εδώ στην περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί. Φυσικά όλα υπάρχουν στο xda και σε άλλα sites αν ψέξετε. Ελπίζω να τα εξηγώ σχετικά καλά και να μην μπερδεύω περισσότερο το ήδη μπερδεμμένο τρόπο. Για να μπορέσεις να βάλεις οποιαδήποτε ρομ βασισμένη στο JB leak που κυκλοφόρησε για λίγες ώρες στην Αμερική, πρέπει να φλασάρεις το Jb kernel. Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο kernel δεν είναι το ευρωπαικό, αλλά το Αμερικάνικο και το κάθε razr έχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό που λέγεται CID (customer id) το οποίο δεν επιτρέπει φλασαρίσματα οποιονδήποτε αρχείων της μοτορόλα που αφορούν διαφορετικά region (στην περίπτωσή μας δηλαδή, λόγω του cid σου δεν μπορείς να βάλεις το αμερικάνικο jb leak της Verizon). Αυτό μπορεί να λυθεί διαγράφοντας το CID. Η διαγραφή γίνεται με δύο τρόπους τους οποίους θα σου πω παρακάτω. Αν διαγραφεί το CID όταν ανοίγεις το τηλέφωνο, εκεί που σου δείχνει το κόκκινο σήμα της μοτορόλα θα γράφει δύο γραμμές, ότι δεν υπάρχει CID και contact customer service ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, και το τηλέφωνο θα κολλάει εκεί. Ο μόνος τρόπος για να bootάρει στη ρομ είναι να το ανοίξουμε με το συνδυασμό όλων των πλευρικών πλήκτρων (power + volume up + volume down) ταυτόχρονα και μετά να bootάρουμε μέσω bptools. Αν τα τελευταία σου φαίνονται ακαταλαβίστικα δεν πειράζει, γιατί εδώ έρχεται η κορυφαία recovery bbm που θα bootάρει αυτόματα, παρακάμπτωντας το συγκεκριμένο σημείο. Θα σου πω περιληπτικά τον τρόπο για να βάλεις οποιαδήποτε jb leak rom και θα σου δώσω και κάποια λινκς για να μελετήσεις. Να σημειώσω εδώ ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείς ανά πάσα στιγμή να γυρίσεις σε ics ή και όταν βγει αν βγει ποτέ, κάποιο ευρωπαικό JB να μπορείς να το βάλεις άμεσα. 1. To πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να είσαι στο stock ics 4.0.4 της μοτορόλα. Αν δεν είσαι root, rootάρεις με αυτόν τον τρόπο http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1710871 ή με αυτόν http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1586570. Αν δεν είσαι στην στοκ ics πρέπει πρώτα να την περάσεις με το rsd lite. Αν δεν ξέρεις πως ξαναστείλε μου για να μην χάνω χρόνο τώρα. 2. Διαβάζεις πολύ καλά αυτόν τον οδηγό http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2078021. Αυτός σου δίνει μια γενική ιδέα του τι πρέπει να γίνει και έχει και τον έναν (δύσκολο) από τους δύο τρόπους για να σβήσεις το CID. Αν το διαβάσεις καλά, θα δεις ότι πρώτα πρέπει να γίνει backup στο CID ώστε να μπορείς να το κάνεις restore όποτε εσύ θέλεις στο μέλλον και να μπορεί το τηλέφωνο να bootάρει κανονικά. Αφού καταλάβεις καλά τι σου λέει να κάνεις με τη σειρά, μπορείς να προχωρήσεις στον δικό μου τρόπο που είναι πολύ πιο απλός και εύκολος χωρίς να χρειάζονται εντολές με adb. Όλα γίνονται με το BBM. 3. Αφού λοιπόν έχεις rootάρει την stock 4.0.4 μπαίνεις στο play store και κατεβάζεις την τελευταία έκδοση το bootmenumanager και αφού εγκατασταθεί την ανοίγεις και δίνεις δικαιώματα και κάνεις install. Όταν τελειώσει έχεις έτοιμη την custom recovery σου, και κάθε φορά που ανοίγεις το τηλέφωνο θα σου δίνει την επιλογή να μπαίνεις σε αυτήν προν bootάρει σε οποιαδήποτε ρομ. Κάνεις λοιπόν reboot το τηλέφωνο και αμέσως μετά το κόκκινο μοτορόλα dual core θα δεις ένα νέο μενού το οποιό και πατάς μία φορά και μετά σου εμφανίζει διάφορες επιλογές. Πατάς δύο φορές κάτω αριστερά στο recovery. Εκεί πηγαίνεις στο firmware flashing και κάνεις Backup CID και αυτό αποθηκεύεται στην κάρτα μ΄νημης σε έναν φάκελο που λέγεται clockworkmod. Καλό είναι να δημιουργήσεις και άλλα αντίγραφα σε διαφορετικές τοποθεσίες γιατί όπως είπαμε αυτό το cid είναι ξεχωριστό για κάθε συσκευή και δεν ξαναβρίσκεται εάν χαθεί. Μετά κάνεις erase cid και το διαγράφεις. Μετά κάνεις εάν θέλεις ένα backup kernel ώστε να έχεις και το ics kernel και να γυρίσεις πίσω εύκολα χωρίς να χρειάζεται να το ψάχνεις από αλλού. και μετά κάνεις flash kernel και φλασάρεις το jb kernel που μπορείς να κατεβάσεις από το link που σου έδωσα πιο πάνω. Τώρα μπορείς να φλασάρεις οποιαδήποτε custom rom (.zip) θέλεις που είναι βασισμένη στο jb leak της verizon και μετά φλασάρεις και το αντίστοιχο gsm patch για να έχεις κανονικά σήμα και data. Αν αποφασίσεις να το κάνεις να έχεις πάντα εύκαιρα τα fastboot files του ics stock σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά να μπορείς άμεσα να τα φλασάρεις με rsd lite. Επίσης σιγουρέψου ότι είσαι φουλ από μπαταρία. Αν όλα πανε καλά και δε σου bootάρει η rom μην αγχώνεσαι θα πρέπει να κάνεις μερικές ρυθμίσεις στο bbm και θα bootάρει αμέσως (αν γίνει κάτι τέτοιο στείλε μου ξανά). Το μοναδικό ας το πούμε bug που μπορεί να συναντήσεις είναι μετά την πρώτη εγκατάσταση να μην έχεις δεδομένα, το οποίο και αυτό λύνεται εύκολα βάζοντας μία και καλή manually τα apn settings. Το bbm αν το ψάξεις λίγο θα βρεις πράγματα που δε τα βρίσκεις σε καμία recovery όλα μαζί. Ενα από αυτά είναι η δυνατότητα ενώ είσαι μέσα στη recovery να κάνεις mount την κάρτα μνήμης στον υπολογιστή σου μεσω usb και να αντιγράψεις/σβήσεις ότι θέλεις. Άλλο κορυφαίο είναι η δυνατότητα να φλασάρεις πολλές ρομ και να έχεις multi boot. Έτσι μπορείς ακόμη και να μείνεις με το στοκ ics και να βάλεις σε άλλο system του bbm οποαδήποτε άλλη ρομ με το jb kernel, οπότε να έχεις multi boot και jb και ics, αλλά εδώ περιπλέκονται ακόμη πιο πολύ οι ρυθμίσεις. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα και να σε απέτρεψα από το να βάλεις το jb leak γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο σε σχέση με το ics και αν τα πιάνεις και γρήγορα δε θα σου φανεί κάτι το ιδιαίτερο σαν διαδικασία. Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι παραπάνω ευχαρίστως να σου απαντήσω. Προτείνω να διαβάσεις καλά στο xda μη τυχόν έχω παραλείψει κάτι σε αυτά που σου είπα γιατί είχα και μια δύσκολη μέρα σήμερα. Από την άλλη ακούγεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει επίσημα το Jb οπότε αν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη (και ας μην είναι για την Ελλάδα) θα μπορεί να μπει πολύ πιο εύκολα σε ελληνικό razr. Κάτι τελευταίο. Μην περιμένεις να υπάρχουν Ελληνικά σαν γλώσσα συστήματος στο jb leak. Φυσικά όλες οι εφαρμογές που είναι στα Ελληνικά καθώς και τα πληκτρολόγια δεν έχουν κανένεα απολύτως πρόβλημα. Καλό φλασάρισμα;) Edited February 25, 2013 by SpArchon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
button Δημ. February 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2013 Μπορείς να δόσεις link από bbm γιατί όλο και πιο BlackBerry μου βγάζει Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R_Bachman Δημ. February 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2013 (edited) Θα συμφωνήσω με τον Sparchon πως με το που θα έχουμε Ευρωπαικό leak τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Εδώ υπάρχει ένα video με την διαδικασία και στην ίδια σελίδα υπάρχει το λινκ για το thread του razrguy. Προς στο τέλος του πρώτου πόστ έχει και λινκ για 2 ακόμη video. Διαβαστε τον οδηγό και του Sparchon και του Razrguy και μετά δείτε τα video. Εγώ θα περιμένω την Ευρωπαική και βλέπουμε. Edit: Δεν το έψαξα ακόμη το θέμα και δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής σε ics και πως(για την περίπτωση εγγύησης.....μπας και δεν το ψάξουν αν το πάει κάποιος με στοκ ics). Edited February 26, 2013 by R_Bachman Παράθεση LG G8s - Lg g6 h870 -- Note 4 N910F(dead) stock 6.0.1 -- Sony Xperia Z 5.1.1 eXistenZ Y 4.0.0 - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpArchon Δημ. February 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2013 Γυρνάει σε ics σίγουρα με το συγκεκριμένο τρόπο. Όταν θα βγει επίσημα μάλλον δε θα γυρνάει. Μπορείς να δόσεις link από bbm γιατί όλο και πιο BlackBerry μου βγάζει https://play.google.com/store/apps/details?id=com.projectlense.bootmenu.manager Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexlibanis Δημ. March 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2013 Γεια σας παιδια. Εχω κι εγω ενα XT910 το οποιο ειναι αγορασμενο απο Ισπανια (YOIGO operator) και απο οτι ειδα δεν θα παρει τζελι μπιν. Οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να βρω αλλη οδο. Θα ηθελα να μαθω το εξης, μιας και δεν με ενδιαφερει να βαλω καποια custom rom κλπ, έχει κυκλοφορήσει leak JB για GSM? Η προς το παρον υπαρχει μονο το Αμερικανικο? Επισης, υπαρχει τροπος να βαλω άλλη official ICS πάνω που να μου εξασφαλίσει OTA update σε JB οταν αυτη βγει? Παράθεση Nexus 5 & Nexus 9 (προσεχως) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
button Δημ. March 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2013 1. Κατέβασε κ αποσυμπίεσε το αρχείο (hint: αποσυμπιεσετο στην επιφάνεια εργασίας για να μην το ψάχνεις) 2. Εγκατέστησε τους Drivers της Motorola (hint: Απεγκατεστησε απο το pc σου drivers απο αλλα android κινητα) 3. Ενεργοποίησε Αγνωστες πηγες (Ρυθμισεις >Ασφαλεια >Αγνωστες πηγες) 4. Ενεργοποίησε εντοπισμο σφαλματων USB ( USB Debug) (Ρυθμισεις > Επιλογές για προγραμματιστές > εντοπισμος σφαλματων USB) 5. Ενεργοποίησε την αποδοχή ψευδών τοπ/σιών (Ρυθμισεις > Επιλογές για προγραμματιστές >αποδοχή ψευδών τοπ/σιών) 6. Σύνδεσε το κινητό με το pc σε Media Sync - MTP 7. Τρεξε το πργραμματακι EasyRootICS_Windows.bat Το προγραμμα http://dlhg.eternityproject.eu/mtspyder/eprj/pedro/EPRJ_EasyRootICS_MultiOS_v1.5.zip Drivers της Motorola http://www.mymotocast.com/download/MDM?platform=windows Ότι κάνετε στο κινητό σας γίνεται με δικιά σας ευθύνη , εγώ απλά μετέφρασα τον οδηγό που είναι στο xda Original post : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1710871 ρίξτε του μια ματιά έχει κι άλλες πληροφορίες Έκανα ότι λέει εδώ έβαλα και SuperSU που ήταν στο φάκελο άλλα όταν τρέχω το SuperSU μου βγάζει οτι δεν υπάρχει το SU binary εγκαταστημένο:blink: Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisakis Δημ. March 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2013 Ακολούθησα τον παραπάνω οδηγό και brikare το τηλέφωνο εντελώς. Δεν ανοίγει και δεν μπουτάρει καθόλου. Καμιά λύση έχει να μου προτείνει κανείς? Η έσχατη λύση θα είναι να το πάω στην cellcom Παράθεση Βεζούβιος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpArchon Δημ. March 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2013 (edited) Όταν λες τον παραπάνω οδηγό εννοείς για να rootαρεις ή για να βάλεις το jb leak? Πες ακριβώς τι έκανες για να βοηθήσουμε. Το τηλέφωνο κάνει ρεσετ άμα κρατήσεις για 9 δευτερόλεπτα το power button με το vol down. Edited March 8, 2013 by SpArchon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisakis Δημ. March 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2013 καλησπέρα! Προσπάθησα να του εγκαταστήσω το jb leak σύμφωνα με τον οδηγό στην αρχή του νήματος. Ακολούθησα πιστά της οδηγίες και όταν έκανε εγκατάσταση μου έβγαλε error. Από εκείνη την στιγμή και μετά δεν κάνει boot. Το μόνο που κάνει είναι να βγάζει για λίγο το λογότυπο της motorola (Το κόκκινο Μ) και μετά ξανασβήνει. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει αλλιώς θα το πάω στην cellcom. Παράθεση Βεζούβιος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpArchon Δημ. March 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2013 (edited) Edit: Για να μη κάνουμε κάποιο λάθος, όταν λες στην αρχή του νήματος, εννοείς τον οδηγό στην πρώτη σελίδα? Γιατί αυτός είναι παλιός και αφορά το ICS leak. Δεν μπορείς να βάλεις το jb leak με αυτόν τον τρόπο. Ο οδηγός για το jb leak είναι λίγες σελίδες πιο πίσω. Θέλω ακόμη περισσότερες πληροφορίες. Έσβησες το CID? μήπως εκεί που σου κολλάει σου βγάζει πάνω πάνω με ασπρα γράμματα customer id error και κάτι άλλα? Αν ναι δεν τρλεχει κάτι, μπορείς να bootάρεις από bp tools και να ξαναεγκαταστήσεις το bmm μόλις bootάρει ώστε να μη χρειάζεται να κάνεις το ίδιο κάθε φορά. Αλλιώς αν έχεις κολλήσει σε άλλο σημέιο, δοκίμασε ένα fatctory reset από stock recovery. Για να μπεις είτε σε stock recovery ή σε bptools την ώρα που ανοίγεις/ή κάνεις reset το τηλέφωνο, πρέπει να πατήσεις ταυτόχρονα όλα τα πλαινά κουμπιά, δηλαδή το power το vol up και το vol down. Τότε θα σου βγάλει ένα μενού. Κατεβαίνεις στο μενού αυτό μόνο με το vol down και επιλέγεις ότι θέλεις με το vol up. Εάν θέλεις να μπεις στο recovery για να κάνεις factory reset, θα επιλέξεις το recovery και όταν σου βγάλει ένα robot άκι του android θα πατήσεις ταυτόχρονα το vol up και vol down. Εκεί θα κάνεις factory reset. Σε αυτό το μενού μπορείς να αναιβοκατεβαίνεις με το vol up και το vol down αντίστοιχα και επιλέγεις με το power button. Εαν θέλεις πιο άμεση βοήθεια στείλε μου πμ γιατί μου έρχεται αμέσως email που με ενημερώνει για το pm και από εκεί σου δίνω και gtalk αν θέλεις να μιλήσουμε απευθείας. Δε νομίζω να χρειαστεί να το πας στο σερβις. Edited March 8, 2013 by SpArchon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisakis Δημ. March 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2013 Φίλε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά δεν μπορώ να μπω στο μενού με τις επιλογές που μου γράφεις. Μολις βγαίνει το κόκκινο λογότυπο της Motorola η οθόνη σβήνει. Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι πήρα πιο νωρίς το Motorola RAZR i. Το είχα προγραμματισει για αγορά μετά το Πάσχα. Αν καταφέρω να μπω στα μενού που μου λες μετά εύκολα το επαναφέρω. Αν γνωρίζεις κάτι άλλο πες μου. Ευχαριστώ και πάλι. Τώρα σου γράφω από το RAZR i. Παράθεση Βεζούβιος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpArchon Δημ. March 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2013 Φίλε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά δεν μπορώ να μπω στο μενού με τις επιλογές που μου γράφεις. Μολις βγαίνει το κόκκινο λογότυπο της Motorola η οθόνη σβήνει. Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι πήρα πιο νωρίς το Motorola RAZR i. Το είχα προγραμματισει για αγορά μετά το Πάσχα. Αν καταφέρω να μπω στα μενού που μου λες μετά εύκολα το επαναφέρω. Αν γνωρίζεις κάτι άλλο πες μου. Ευχαριστώ και πάλι. Τώρα σου γράφω από το RAZR i. Πρέπει να πατήσεις όλα τα κουμπιά ακριβώς πριν δείξει το κόκκινο λογότυπο. δες αυτό στο 2.42 Αν το τηλέφωνό σου δεν κλείνει και πρέπει να το κάνεις ρεσετ, αφού το κάνεις ρεσετ πρέπει αμέσως να πατήσεις όλα τα κουμπιά όπως στο video. Αποκλείεται να μην μπαίνει σε αυτό το μενού ότι και να έχει γίνει. Προσπάθησέ το, είναι μέχρι να βρεις το κόλπο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts