Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

An ennoeis na exeis to diko sou webserver, me syndesh adsl, apla 3exase to.

Me ta 256 up pou 8a sou dwsei mia 1Mbit adsl thw otenet, de 8a kaneis douleia. Ase pou kapoioi ISPs exoun thn 80 blocked.

Alla, ta paketa office ths otenet dinontai mazi me webhosting dynatothta (se diko tous server fysika), opote 8a mporousa na sou to proteinw san lysh. Den 3erw ti kanoun oi ypoloipoi providers, h OnDsl ths otenet omws, me exei kalypsei plhrws. Perase apo kapoia stadia dysleitourgias, alla twra einai ikanopoihtikh.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απλώς θέλουμε στη δουλειά να προδφέρουμε κάποιες υπηρεσίες π.χ. mail σε κάποιους πελάτες μας, και γενικότερα τη δημιουργία ενός μικρού Portal που θα προσφέρει υπηρεσίες. ΣΥνεπώς δεν μας φτάνουν τα 10 Mb χώρου που νοικιάζουμε αλλά θέλουμε απεριόριστο ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

Παίρνοντας απαντητικό mail από την περίφημη Intracom διαπίστωσα μετά από κόπο μεγάλο ότι τα καινούρια netmod που κυκλοφορούν είναι προβληματικά. Κι αυτό γιατί απο το εργοστάσιο τους έχει δοθεί default τιμή για το FSK - τόσο...δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο...ενώ η κανονική πρέπει να είναι 10. Έτσι λοιπόν εξηγείται το πρόβλημα μου με την αναγνώριση κλίσης κ την απόριψη της συσκευής μου....Βέβαια στον ΟΤΕ όπως μου λεγαν συνέχεια, δουλευαν όλα σωστά κ το πρόβλημα ήταν στην συσκευή μου....Τι να πεί κανείς....Ο ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!! Άραγε μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να ζητήσω καμία αποζημιωσούλα για ηθικούς λόγους κ τι διαδικασία απαιτείται???

Τhankz ......

A.T

Hrthan loipon oi tipoi simera apo ton ote, mou egkatestisan to adsl modem, to dokimasan an douleuei me ena diko tous laptop kai efigan...

Eixa hdh etoimo ena account apo tellas oraia lew irthe i megali wra... Am de!

Gia na ginei pliris egkatastash xreiazetai karta diktiou i kalwdio usb to opoio DEN mou edwsan oi aparadektoi. Apla setaran ta kalwdia metaksi tou netmod kai tou modem tis siemens kai tin ekanan me elafra. H aporoia pou exw einai eksis: Den tha eprepe na mou dwsoun kai to kalwdio gia na sindesw to mixanima me to pc? An oxi den tha eprepe na me enimerosoun oti prepei na to promithefto?? Tosa lefta tous dinoume gia teli energopoihshs (my ass) kai teli hmitelous opws apodeixthike egkatastashs. Se epikoinwnia pou eixa me texniko apo tellas (apaixtos kai eksipiretikotatos) kataliksame sto telos na gelame me ta xalia tous.

Auta eixa na pw kai perimenw na akousw dikes sas empeiries.

Τί λες τώρα ρε φίλε;;; Σου έφεραν το modem και τίποτα άλλο;; Ούτε τα κουτιά του, ούτε cd εγκατάστασης, ούτε αποδείξεις;; Εμένα μου τα έφεραν όλα σε σακούλα ΟΤΕ με τα κουτιά και αποδείξεις. Κυριλέ.

koutia, cd kai apodeikseis ta eferan...

DEN mou edwsan kalwdio sindesis gia to pc...

tha pesei poli gelio aurio pou tha tous parw thl. sto 122

einai aparadekto na tous plirwneis tosa lefta kai na sou kanoun misi douleia.

Αρχικό Μήνυμα από τον alfista

Epeidi eimai ligo gkaou kai den tin epsaksa akoma tin istoria me to ISDN alla aurio proi perimeno tous OTEtzides gia tin egkatastasi mporeis na eksigiseis ti ennoeis ki an yparxei kapoio provlima?

Thnx.

Θα φορτώσεις το netmod configuration manager στο PC σου και θα μπεις να αλλάξεις την τιμή του FSK για να δουλεύει σωστά η αναγνώριση. Αυτό είναι όλο σχετικά με το πρόβλημα που αναφέρει ο Shorin.

Είμαστε όλοι εδώ

Για μισό. Κατ'αρχάς δέν μας λές ποιο modem σου έφεραν. Απο τη μια λές οτι χρειάζεσαι κάρτα δικτύου και απο την άλλη καλώδιο USB.

Όπως και να έχει πάντως είτε USB είτε ethernet τα αντίστοιχα καλώδια έρχονται μαζί με την συσκευασία του modem, δεν σου τα φερνουν έξτρα. Εκείνη την ώρα που άνοιξαν το κουτί λογικά θα τα είχε μέσα, οπότε...

Και εμένα είχε και τα δύο καλώδια!

Απλά εγώ αρχικά την πάτησα μιας και έιπα να χρησιμοποιήσω το δικό μου ακώδιο που είχα ήδη πάνω στην κάρτα δικτύου. Δυστυχώς όμως ξέχασα ότι το εν λογω καλώδιο ήταν ανάστροφο (σύνδεση PC με PC) και έτσι δεν έβλεπα με τίποτα το ADSL Μodem. Όταν το συνειδητοποίησα (και αφού είχα φάει μια ώρα με το εξυπηρετικότατο support της TELLAS) έβαλα το καλώδιο που μου έδωσαν οι οτετζήδες μαζί με το ADSL Modem και συνδέθηκα κανονικά!

myphone.gr Legal Advisor

Phones: iPhone XsMax 64GB Silver, iPhone X 64GB Silver, Pocophone F1 64GB

Tablets: iPad Pro 12,9 128GB WiFi, iPad mini 4 64GB WiFi & 4G

Oxi den ginetai na rythmiseis tin timi toy FSK...Ayto einai to provlima...Kanw paste to mail apo tin Intracom...

"Αγαπητέ κύριε,

Ανακαλύψαμε πρόσφατα ενα προβλημα (bug) με FSK Level (CLIPLEVEL) στο νέο

μοντέλο του netMod.

Συγκεκριμένα εξαιτίας κάποιου λάθους στον κώδικα η τιμή του FSK Level

ήταν μικρότερη (μεγαλύτερη εξασθένηση) απο αυτήν που συνήθως

χρησιμοποιούμε.

Συγεκριμένα όλα τα μοντελα (V.4, V.5) απο μια έκδοση του firmware και

μετα είχαν ώς τιμή την 7.

Αυτό στην κλίμακα των dBm μεταφράζεται σε -11. Με την ρύθμιση που απο

λάθος είχε γίνει στο νέο μοντέλο αυτή η τιμή ήταν -14 που σημαίνει

μεγαλύτερη εξασθένηση του FSK Level. Ενδεχομένως αυτό να έχει

δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές συσκευές με CLIP. To bug στην

συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την αλλαγή της τιμής.

Αν λοιπόν προσπαθήσει κάποιος να αλλάξει αυτήν την τιμή για να διορθώσει

το CLIP (να μπορεί να το βλέπει δηλαδη) αυτή η τιμή δεν αλλάζει αλλα

παραμένει στα -14 ότι και αν κάνει ο χρήστης.

Ετοιμαζόμαστε να βγάλουμε νέο firmware καθως και νεους drivers και NCM.

Στη διαθεσή σας για κάθε πληροφορία."

Etsi loipon kalo tha itan an erthei o OTE na toys deikseis to mail i na toys to peis...oxi tpt apla na doume an kseroun ti tha soy poun k an tha glytwseis tin talaipwria...! Elpizw na voithisa k na min tin patisei allos san k mena!!!

A.T

Ένας πολύ καλός μου φίλος μπήκε πλέον στην διαδικασία

για να συνδεθεί μέσω ADSL.

Έχει ταξιδιωτικό γραφείο και διαθέτει ήδη το δικό του

domain name. Θέλει όπως καταλαβαίνετε να ανεβάσει σε

δικό του server το δικό του website και να στήσει mail

και DNS server (Suse Linux).

Στο γραφείο έχει επίσης και δύο PC τα οποία "παίζουν"

το ρόλο των clients (οπότε ο server αυτός πρέπει να παίξει

και το ρόλο του proxy).

Να τονίσω επίσης το γεγονός ότι έχει σύνδεση BRI και

πως σύμφωνα με το site του ΟΤΕ το modem της Intracom

είναι η μόνη λύση.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο modem;

Πόσες IP διευθύνσεις θα χρειαστούν;

Συγνώμη αν σας ζάλισα με το μακροσκελές post μου,

όμως πιέζεται "ελαφρώς" από το χρόνο.. :eek:

O texnikos irthe kanonika simera kai synedese to netmod. Den epsaksa το netmod configuration manager alla i anagnorisi leitourgei. Eimai tyxeros? Den ksero alla fantazomai oti isws entopisan to provlima kai exei diorthothei. ;)
Alfa Romeo - La cosa piu bella

to modem pou mou eferan einai tis siemens to xpresslinked to opoio den upostirizei sindesi usb kai etsi prepei anagkastika na promitheutw kai karta diktiou...

se epikoinwnia mou simera me tous anaidestatous potetzides mou evalan kai xeri giati leei o idios paraggeila to sigkekrimeno modem..

mataia prospathousa na tou eskigisw oti den eixa tin euxeria epilogis kapoio allou adsl modulateror demotulator....

osoi loipon kanete twra sinipoligste kai to kostos gia tin agora kartas ethernet...

Αρχικό Μήνυμα από τον Stratos

to modem pou mou eferan einai tis siemens to xpresslinked to opoio den upostirizei sindesi usb kai etsi prepei anagkastika na promitheutw kai karta diktiou...

se epikoinwnia mou simera me tous anaidestatous potetzides mou evalan kai xeri giati leei o idios paraggeila to sigkekrimeno modem..

mataia prospathousa na tou eskigisw oti den eixa tin euxeria epilogis kapoio allou adsl modulateror demotulator....

osoi loipon kanete twra sinipoligste kai to kostos gia tin agora kartas ethernet...

Έχεις και δίκαιο και άδικο συγχρόνως. :wacko: Αφού είδες ποιο modem σου πρότεινε ο ΟΤΕ, γιατί δεν κοίταξες στις "περισσότερες πληροφορίες" όπου σίγουρα έγραφε πως θα γινόταν η διασύνδεση.

Διεπαφή με Η/Υ : Ethernet/USB

Το κόστος αγοράς μιας κάρτας ethernet δεν είναι τόσο τραγικό, μπροστά σε τόσα που μας έχει ξηλώσει ο αγαπημένος μας Οργανισμός :rolleyes:

Και να σου πω και κάτι στην τελική? Σε καλό θα σου βγει η σύνδεση μέσω κάρτας. Με USB θα έτρωγες πόρους από το μηχάνημα σου. :)

Φιλικά!

Don't criticize... what you can't understand...!

Αρχικό Μήνυμα από τον Reignman

Να τονίσω επίσης το γεγονός ότι έχει σύνδεση BRI και

πως σύμφωνα με το site του ΟΤΕ το modem της Intracom

είναι η μόνη λύση.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο modem;

Αναμένεται εντός των ημερών να σταματήσει αυτή η "υποχρεωτική" αγορά Modem μονο απο ΟΤΕ.

Οπότε μπορεί να προμηθευτεί ότι θέλει...από την αγορά. Αρκεί αυτό να "παίζει" (συμβατότητα ) με το DSLAM της περιοχής του.

Αυτά είναι πραγματικά πολύ καλά νέα. :)

Οπότε επόμενος στόχος αγορά modem.

Υπάρχει κάποια πρόταση για κάτι ποιοτικό και

σχετικά οικονομικό;

Γνωρίζει κάποιος αν χρειάζονται παραπάνω της μίας IP

ή αυτό εξαρτάται από το modem;

Αρχικό Μήνυμα από τον Reignman

Αυτά είναι πραγματικά πολύ καλά νέα. :)

Οπότε επόμενος στόχος αγορά modem.

Υπάρχει κάποια πρόταση για κάτι ποιοτικό και

σχετικά οικονομικό;

Ψάξε-Ρώτα για Zyxel EΔΩ

και Cisco ΕΔΩ

Γνωρίζει κάποιος αν χρειάζονται παραπάνω της μίας IP

ή αυτό εξαρτάται από το modem;

Την ΙΡ στην αποδίδει η εταιρία (ISP) εξαρχής - μιλάω για static ip.

Γιατί θες παραπάνω από μία???????????????? :o

Η Algonet ανακοίνωσε νέες τιμές στη σταθερή τηλεφωνία. Οι μειώσεις αφορούν κυρίως τις κλήσεις πρός κινητά τηλέφωνα.

Οι νέες τιμές είναι:

Κλήσεις προς κινητα (COSMOTE, VODAFONE, TELESTET, Q) 0,19€ από 0,22€

Κλήσεις προς υπεραστικούς προορισμούς 0,048 από 0,050

Οι αστικές κλήσεις παρέμειναν ως είχαν.

Οι χρέωση στα κινητά γίνεται ανά 6 δευτ. με ελάχιστη χρέωση τα 18 δευτ. και προς αστικά ανά 24,9 δευτ. :D

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!

Σύντροφοι και σοφοί του φόρουμ το ερώτημά μου είναι το εξής:

Στην πρίζα όπου και έρχεται στο γραφείο μου η γραμμή του ΟΤΕ είναι συνδεδεμένο ένα φαξ. Σε αυτή προφανώς θα βάλουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ το splitter. Το θέμα είναι ότι το PC στο οποίο θα συνδεθεί το MODEM είναι σε διπλανό δωμάτιο. Εσωτερικά, δηλ. μέσω του τοίχου, η γραμμή που ανέφερα πιο πάνω καταλήγει και σε αυτό το διπλανό δωμάτιο σε ένα τυπικό φισάκι για τηλεφωνική γραμμή. Είναι δυνατόν να συνδεθεί εκεί το modem ενώ το splitter θα είναι σε άλλο χώρο?....

:confused:

Και αν ναι, υπάρχει περίπτωση να έχει επιπτώσεις αυτό στην ταχύτητα ας πούμε της ADSL σύνδεσής μου? :worry:

Παρακαλώ βοηθείστε άμεσα γιατί περιμένω τους τεχνικούς του ΟΤΕ σήμερα! :blink:

Η λύση του NAT ήταν αυτή που είχα κατά νου.

Το θέμα είναι με το πρωτόκολο που θα μιλήσει το modem με το PC Router (Suse Linux).

Ένας φίλος μου, μου ανέφερε πως ίσως να μην είναι εφικτή η λύση με ψεύτικες IPs.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, γι'αυτό ρωτάω μήπως έχει κάποιος υλοποιήσει μια τέτοια λύση.

• The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...