chrisvirgiotis Δημ. May 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2009 Geia xara ! Neos sthn parea ka8ws k egw teleiofoitos fetos .8a h8ela na rwtisw g kamia idiwtikh sxolh edw sthn ellada panw se upologistes ( programatismos,ktlp) ta panta gurw apo upologistes me endiaferoun, basikh proipo8esh na einai kalo tmhma kai as me enhmerwsei kapoios k gia tis times an mporei euxaristw Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των «greeklish». Τα μηνύματα που έχουν γραφτεί με αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση. Παράθεση PIN:20DDA587 BB STORM Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valitsaki23 Δημ. May 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2009 Γειά σας και απο εμένα! Είμαι νέα στο club και εγω με την σειρά μου μαζεύω εμπειρίες και γνώμες ανθρώπων με τους ιδιους προβληματισμούς.... Οποτε έχω και εγω τις ανάλογες απορίες...βέβαια δεν έίμαι 18 είμαι σχεδόν 27 και πιο είναι το θέμα μου: Ψάχνω και εγώ να κάνω ένα bachelor σε ιδιωτικό κολλέγιο εδώ αλλα απ ότι ξέρω δεν αναγνωρίζονται ακομα τουλάχιστον... εχω τελειώσει ΙΕΚ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ και το έχω αναγνωρίσει στον ΟΕΕΚ και έκανα πέρυσι ένα executive diploma στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω στο ΗR.. Το θέμα είναι ότι έχω ήδη μια καλή δουλειά στο hr department μιας μεγάλης εταιρίας εδώ και ενα χρόνο αλλά θέλω ένα πτυχιο τριτοβάθμιας εκπαιδευσης ακόμα και αν δεν αναγνωρίζεται ακόμα εδώ΄για να έχω καλύτερα τυπικά προσόντα και ΝΑ ΜΠΟΡΈΣΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΒ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ. Οι επιλογές που μου δώσαν τα κολλέγια είναι με το ανάλογο κόστος βεβεαια.. :-( είναι: 1)New York College-εισαγωγή στο 2ο έτος που στην αρχή μου λέγανε για το 3ο έτος κατευθείαν (και τώρα μου τα μασάνε) μέσω του πανεπιστημιου Kurt Bosch (Ελβετικό) στο business administration (6.500€/έτος) ή κατευθείαν στο master επειδή έχω πάνω απο 4 χρόνια προυπηρεσία (13.500€) 2)University of Seattle κατευθείαν στο 3ο ετος (4,500€/έτος) στο business administration 3)Παννελήνιες δεν το σκέφτομαι ... 4)εξω δεν μπορώ να φυγω,δουλεύω 5)καποio executive diploma παλι? αλλα δεν το αναγνωρίζουν ως πτυχιο........... ΠΑΙΔΕΣ ΒΟΗΘΑΤΕ!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Λαγουδάκι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. May 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2009 Γειά σας και απο εμένα! Είμαι νέα στο club και εγω με την σειρά μου μαζεύω εμπειρίες και γνώμες ανθρώπων με τους ιδιους προβληματισμούς.... Οποτε έχω και εγω τις ανάλογες απορίες...βέβαια δεν έίμαι 18 είμαι σχεδόν 27 και πιο είναι το θέμα μου: Ψάχνω και εγώ να κάνω ένα bachelor σε ιδιωτικό κολλέγιο εδώ αλλα απ ότι ξέρω δεν αναγνωρίζονται ακομα τουλάχιστον... εχω τελειώσει ΙΕΚ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ και το έχω αναγνωρίσει στον ΟΕΕΚ και έκανα πέρυσι ένα executive diploma στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω στο ΗR.. Το θέμα είναι ότι έχω ήδη μια καλή δουλειά στο hr department μιας μεγάλης εταιρίας εδώ και ενα χρόνο αλλά θέλω ένα πτυχιο τριτοβάθμιας εκπαιδευσης ακόμα και αν δεν αναγνωρίζεται ακόμα εδώ΄για να έχω καλύτερα τυπικά προσόντα και ΝΑ ΜΠΟΡΈΣΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΒ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ. Οι επιλογές που μου δώσαν τα κολλέγια είναι με το ανάλογο κόστος βεβεαια.. :-( είναι: 1)New York College-εισαγωγή στο 2ο έτος που στην αρχή μου λέγανε για το 3ο έτος κατευθείαν (και τώρα μου τα μασάνε) μέσω του πανεπιστημιου Kurt Bosch (Ελβετικό) στο business administration (6.500€/έτος) ή κατευθείαν στο master επειδή έχω πάνω απο 4 χρόνια προυπηρεσία (13.500€) 2)University of Seattle κατευθείαν στο 3ο ετος (4,500€/έτος) στο business administration 3)Παννελήνιες δεν το σκέφτομαι ... 4)εξω δεν μπορώ να φυγω,δουλεύω 5)καποio executive diploma παλι? αλλα δεν το αναγνωρίζουν ως πτυχιο........... ΠΑΙΔΕΣ ΒΟΗΘΑΤΕ!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Λαγουδάκι Για σπουδες εξ αποστασεως το σκεφτηκες (απευθειας με ξενο πανεπιστημιο); Οι τιμες που αναφερεις νομιζω ειναι :X Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valitsaki23 Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Η αληθεια είναι οτι το σκέφτηκα αλλα δεν βρίσκω άκρη διότι για να μπεις στο τρίτο έτος πρέπει να έχεις κάνει τα προηγούμενα πτυχία σου στα αγγλικά.. Το έψαξα και μέσω της icon.......... τι να πω....ρίσκο είναι ΄μάλλον...για τα ιδιωτικά το παίρνεις και βλέπεις..δεν μπορω να σκεφτώ κατι άλλο.. Σ ευχαριστώ παντως!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
calvinklein Δημ. June 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2009 Έμπα στο 3ο έτος του IUKB και πάρε το πτυχίο σου σε 1 χρόνο. Μετά κάνε ΜΒΑ άλλο 1 χρόνο και έχεις πολύ καλα τυπικά προσόντα.Το ίδιο έκανα και εγώ.Αν θές info στειλε μου pm. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valitsaki23 Δημ. June 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2009 Έμπα στο 3ο έτος του IUKB και πάρε το πτυχίο σου σε 1 χρόνο. Μετά κάνε ΜΒΑ άλλο 1 χρόνο και έχεις πολύ καλα τυπικά προσόντα.Το ίδιο έκανα και εγώ.Αν θές info στειλε μου pm. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ..ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ...ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ 12.500€ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΩ.. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ DMS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! Υ.Γ. ΕΙΔΕΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ IUKB? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
calvinklein Δημ. June 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2009 Eγώ τελείωσα το IUKB - University of Switzerland (Institut Universitaire Kurt Bösch) στο New York College και μετά έκανα ΜΒΑ στο Columbia της Αμερικής. Εαν δεν είχα το bachelor δεν θα με δέχονταν. Οσον αφορά τα DMS είναι πρόγραμμα επαγγελματικής πιστοποίησης, καλύτερα να κάνεις ένα bachelor πρώτα για να έχεις επίσημα πτυχίο πανεπιστημίου και μετά βλέπεις. Κατεμέ το DMS είναι τζάμπα λεφτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouzouni Δημ. June 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2009 και στα ελληνικά εγώ ψηφίζω το BCA πάντως Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
calvinklein Δημ. June 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2009 και στα ελληνικά εγώ ψηφίζω το BCA πάντως Πολύ καλή η διαφήμιση αλλά πιστεύω ότι απο ακαδημαικής πλευράς δεν είναι και τόσο καλό.Εκτός αυτού είναι από τα ακριβότερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas1022 Δημ. June 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2009 Για οικονομικα τι εχετε ν προτηνετε?? Παράθεση :w00t: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
calvinklein Δημ. June 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2009 Για Ελλάδα θα πρότεινα City University of Seattle. Είναι το σοβαρότερο και πλέον αξιόπιστο πανεπιστήμιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreas1022 Δημ. June 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2009 Πιο αξιοπιστο και απο το deree?? Παράθεση :w00t: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. June 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2009 αν ποτε αναγνωρισουν τα κολεγια αυτα...λογικα πρωτα θα αναγνωριστουν τα αγγλικα λογο ε.ε. εντυπωση μου κανε που το deree φετος εβγαλε διαφημισεις σε εντυπα και στον δρομο!!! το deree βεβαια δεν εχει συνεργασια με ξενο Uni ειναι ανεξαρτητο και απλα στην ελλαδα εχει πιασει μιας κ ηταν απο τα πρωτα+οτι ειναι το μοναδικο που εχει και κολεγιο(γυμνασιο-λυκειο) οποτε με το που τελειωσουν πανε εκει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouzouni Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 to deree vazei diafimiseis giati ehei anevei o antagonismos kai pleon ehei arhisei kai peftei. eidika tora pou den tha anagnoristei kai oloi oi ipolipoi pou sinergazonte me evropaika panepistimia tipou ist kai bca tha anagnorizontai apo tin ellada. kai oson afora to bca mathitria tou eimai sto hotel sigekrimena to agglofono kai den to alazo me tipota den ehoume hasei pote mia ora mathima, oi kathigites einai katohoi phd oi perisoteroi kai endiaferonte gia ta pedia na mathoun pragmata kai ohi apla na einai perastikoi kai genika eho mathei para pola, akadimaika einai poli ipsilo kai ehei megalo diktio ergasias. Oi kaliteres mou files pane kai autes sto bca i mia stin psihologia mia sta nautiliaka kai i alli sto marketing kai episis mou lene pos einai apolita ikanopoimenes. To city den to koitaxa i alithia einai alla de tha anagnoristei epidi einai amerikaniko kai emena me apasholouse kai auto otan ekana erevna gia ta kollegia. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των «greeklish». Τα μηνύματα που έχουν γραφτεί με αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pemara Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 den einai university of seattle alla cityuniversity of seattle pou kata kapion tropo marketaronte ekmetalevontas to onoma tous san university of seattle alla kamia shesi. den tha empisteuomoun kollegio pou xrisimopoei sto alumni section pou einai gia apofoitous fotografies apo tin apofoitisi tou cityuniversity tou seattle kai ohi tis ellinikis apofoitisis. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των «greeklish». Τα μηνύματα που έχουν γραφτεί με αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valitsaki23 Δημ. July 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2009 ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΤΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ 3YEARS BACHELOR+1 MASTER ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ... ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ??? Edit από Βασίλης: Απαγορεύεται η αποκλειστική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων για τη δημοσίευση οποιουδήποτε κειμένου. Τα κεφαλαία είναι ενοχλητικά και καθιστούν δυσανάγνωστες τις δημοσιεύσεις. Παράλληλα, η χρήση των κεφαλαίων γραμμάτων στη netiquette του Διαδικτύου, ισοδυναμεί με την αύξηση τόνου και πιθανότητα θα προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στους επισκέπτες/χρήστες του myphone.gr και τους διαχειριστές του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ZOZOS Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να πάει σε "ιδιωτικό πανεπιστημίο" ,,, για την ώρα αυτοί το μόνο που θέλουν έιναι να παρούν τα λεφτά χωρίς να προσφέρουν εκπαίδευση σε παιδάκια που δεν μπορούν να περάσουν σε μια σχολή στις πανελλαδικές... ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.... ΠΕΝΈΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ... Παράθεση http://tsakos.blogspot.com/ Διαβάστε τα πάντα με τα μάτια των CARTOON καινούριο μέλος ο Ταινιάς ρωτήστε τον τα πάντα από ταινίες τα ξέρει όλα:lol:. O Μπάλακ και ο Μπαλάκης κάνουν την εμφάνισης τους . Τα βιογραφικά αναρτημένα στο blog. Yποσχονται πως θα σας πάνε ταμείο Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2009 ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΤΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ 3YEARS BACHELOR+1 MASTER ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ... ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ??? Ο καθενας οτι θελει λεει αναλογα με τα συμφεροντα του. Περυσι ελεγαν οτι ειναι θεμα μηνων η αναγνωριση, προπερσι τα ιδια κ.οκ. Αυτο που σου λεω εγω χωρις να εχω κανενα συμφερον ειναι οτι πεφτει πολυ κυνηγι απο τα κολλεγια για σπουδαστες! Οσον αφορα την αναγνωριση, κανενας απο αυτους δεν ειναι σε θεση να γνωριζει τι θα κανει το ΥΠΕΠΘ. :X Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
calvinklein Δημ. July 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2009 den einai university of seattle alla cityuniversity of seattle pou kata kapion tropo marketaronte ekmetalevontas to onoma tous san university of seattle alla kamia shesi. den tha empisteuomoun kollegio pou xrisimopoei sto alumni section pou einai gia apofoitous fotografies apo tin apofoitisi tou cityuniversity tou seattle kai ohi tis ellinikis apofoitisis. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, δεν θα επιτρέπεται η χρήση των «greeklish». Τα μηνύματα που έχουν γραφτεί με αυτήν την πρακτική θα διαγράφονται, χωρίς προειδοποίηση. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση. Μα καλά που είδες εσύ να γράφει university of seattle? To alumni section είναι το link του πανεπιστημίου της Αμερικής. Δεν χρησιμοποιεί τίποτα το ελληνικό. Φιλαράκο μην λές ότι σου κατέβει απλά για να πείς κάτι. Κάνε μια έρευνα πρώτα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris2004 Δημ. July 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2009 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να πάει σε "ιδιωτικό πανεπιστημίο" ,,, για την ώρα αυτοί το μόνο που θέλουν έιναι να παρούν τα λεφτά χωρίς να προσφέρουν εκπαίδευση σε παιδάκια που δεν μπορούν να περάσουν σε μια σχολή στις πανελλαδικές... ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.... ΠΕΝΈΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ... Μα αυτό είναι το θέμα...όσοι επιλέγουν τα ιδιωτικά το κάνουν γιατί δεν θέλουν να "περάσουν σε ΜΙΑ σχολή"...αλλά θέλουν να περάσουν στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ σχολή. Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αποτύχει κάποιος στις πανελλήνιες είναι πάρα πολλοί. Σίγουρα δεν οφείλεται πάντα το μη διάβασμα. Κάποιος ο οποίος χάνει τη σχολή για 1 μόριο (αρκετά τα παραδείγματα)...μήπως δεν είναι ικανός να φοιτήσει εκεί; Με τί κουράγιο θα ξαναδώσει αυτός ο άνθρωπος. Κάποιος ο οποίος ζεί σε μια άκρα προβληματική οικογένεια όπου ο πατέρας γυρνάει κάθε μέρα μεθυσμένος στο σπίτι και χτυπάει τη μάνα του...θα κάτσει να διαβάσει για πανελλήνιες; Η πρέπει οι συγκεκριμένες εξετάσεις που δίνεις στα 17 να καθορίζουν όλη την υπόλοιπή σου ζωή Πολλοί βιάζεστε να πείτε ότι στα ιδιωτικά πάνε μόνο τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδια που βαριούνται να διαβάσουν. Δεν είναι καθόλου έτσι. Εγώ στο Deree ήμουν και πολλά παιδιά τα έβγαζαν πέρα με το ζόρι οι γονείς τους, ενώ οι ίδιοι δούλευαν ώστε να συμμετέχουν στα δίδακτρα. Υπόψη...κάθε μάθημα που χάνεις σημαίνει 550€ χαμένα στο νερό...οπότε καίγεσαι να το περάσεις θες δεν θές. Τέλος το να πας εξωτερικό είναι μεγάλη κουβέντα. Εγώ ήμουν Αγγλία έναν χρόνο και έφυγα. Πραγματικά δεν μπορούσα να αντέξω σε εκείνον το τρόπο ζωής...πόσο μάλλον να ανταπεξέλθω στις ανάγκες του Πανεπιστημίου. Άσχετο....το Deree πράγματι έχει πέσει σε κόσμο, αφ'ενός γιατί τα δίδακτρα πλέον έχουν πάει στον θεό (αν και παραμένει απο τα πιό φθηνά συγκριτικά). Αφ'ετέρου βλέπε οικονομική κρίση και ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Μάλλον δεν είναι εφοπλιστάδες τελικά όλοι οι γονείς των παιδιών που πάνε εκεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanw595 Δημ. July 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2009 Μα αυτό είναι το θέμα...όσοι επιλέγουν τα ιδιωτικά το κάνουν γιατί δεν θέλουν να "περάσουν σε ΜΙΑ σχολή"...αλλά θέλουν να περάσουν στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ σχολή. Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αποτύχει κάποιος στις πανελλήνιες είναι πάρα πολλοί. Σίγουρα δεν οφείλεται πάντα το μη διάβασμα. Κάποιος ο οποίος χάνει τη σχολή για 1 μόριο (αρκετά τα παραδείγματα)...μήπως δεν είναι ικανός να φοιτήσει εκεί; Με τί κουράγιο θα ξαναδώσει αυτός ο άνθρωπος. Γιατι να μην ξαναδωσει αφοσον εχει στοχο την συγκεκριμενη σχολη σονι και καλα και καμια αλλη? Φιλος μου ηθελε φαρμακευτικη και εχασε την Πατρα για 7 μορια και ξαναδωσε φετος και εβγαλε 19500. Κάποιος ο οποίος ζεί σε μια άκρα προβληματική οικογένεια όπου ο πατέρας γυρνάει κάθε μέρα μεθυσμένος στο σπίτι και χτυπάει τη μάνα του...θα κάτσει να διαβάσει για πανελλήνιες; Σαυτο συμφωνω που λες οτι υπαρχουν πολλοι σοβαροι λογοι που να μην μπορει να διαβασει καποιος. Η πρέπει οι συγκεκριμένες εξετάσεις που δίνεις στα 17 να καθορίζουν όλη την υπόλοιπή σου ζωή Μα το ιδιο πραγμα ειναι και τα ιδιωτικα. Απο την στιγμη που επιλεγεις να πας εκει σημαινει οτι στα 18 σου αποφασιζεις τι θα κανεις σε ολη σου την ζωη. Δεν βλεπω διαφορα. Πολλοί βιάζεστε να πείτε ότι στα ιδιωτικά πάνε μόνο τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδια που βαριούνται να διαβάσουν. Δεν είναι καθόλου έτσι. Εγώ στο Deree ήμουν και πολλά παιδιά τα έβγαζαν πέρα με το ζόρι οι γονείς τους, ενώ οι ίδιοι δούλευαν ώστε να συμμετέχουν στα δίδακτρα. Υπόψη...κάθε μάθημα που χάνεις σημαίνει 550€ χαμένα στο νερό...οπότε καίγεσαι να το περάσεις θες δεν θές. Οχι σιγουρα δεν πανε μονο τα κακομαθημενα. Απλα εγω πιστευω πως καλυτερο ειναι να πας να δωσει μια χρονια ακομη λεφτα στα φροντιστηρια και να πας μετα σε δημοσιο πανεπιστιμιο. Τέλος το να πας εξωτερικό είναι μεγάλη κουβέντα. Εγώ ήμουν Αγγλία έναν χρόνο και έφυγα. Πραγματικά δεν μπορούσα να αντέξω σε εκείνον το τρόπο ζωής...πόσο μάλλον να ανταπεξέλθω στις ανάγκες του Πανεπιστημίου. Καλα εκει στην Αγγλια δεν αστειευονται. Ελει πρεπει να φτυσεις αιμα για να ανταπεξελθεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris2004 Δημ. July 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2009 Γιατι να μην ξαναδωσει αφοσον εχει στοχο την συγκεκριμενη σχολη σονι και καλα και καμια αλλη? Φιλος μου ηθελε φαρμακευτικη και εχασε την Πατρα για 7 μορια και ξαναδωσε φετος και εβγαλε 19500. Και μένα η κοπέλα μου δεν είχε κουράγιο να ξαναδώσει ενώ για λίγα μόρια έχασε οικονομικά που ήθελε...και κατέληξε κοινωνική λειτουργός και έμεινε 5 χρόνια άνεργη μέχρι να βρεί δουλειά. Θα ξέρεις καλύτερα απο μένα πόσο ψυχοφθόρα είναι η διαδικασία των εξετάσεων, (μιας και γώ ήμουν ακόμα με το παλιό σύστημα των 4ών μαθημάτων), και πολλοί δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους να διαθέσουν άλλο ένα χρόνο και να ρισκάρουν άλλη μια αποτυχία, το οποίο θα έχει τραγικές συνέπειες στη ψυχολογία τους. Μα το ιδιο πραγμα ειναι και τα ιδιωτικα. Απο την στιγμη που επιλεγεις να πας εκει σημαινει οτι στα 18 σου αποφασιζεις τι θα κανεις σε ολη σου την ζωη. Δεν βλεπω διαφορα. Η διαφορά είναι ότι η πιθανή σου αποτυχία στις εξετάσεις σε καταδικάζει να είσαι είτε ανιδείκευτο προσωπικό, είτε στο ΤΕΙ άνω ραχούλας με την Χ' τρελή ειδικότητα που ούτε σε ενδιαφέρει, ουτε πρόκειται να σε αποκαταστήσει επαγγελματικά. Άλλη διαφορά είναι ότι πιθανές ατυχίες της ζωής σου(όπως π.χ προβληματική οικογένεια), οι οποίες σε εμπόδιζαν να συγκεντρωθείς στα μαθήματά σου, δεν σου επέτρεπαν να γράψεις ικανοποιητικό βαθμό να μπείς εκεί που θές. Στο ιδιωτικό λοιπόν, σπουδάζεις αυτό που θές εσύ βγάζεις την σχολή και η αγορά εργασίας κρίνει. Εγώ ήξερα παιδί που για να πληρώσει τα δίδακτρά του δούλευε όλο το βράδυ μπάρμαν και το πρωϊ πήγαινε στη σχολή. Οχι σιγουρα δεν πανε μονο τα κακομαθημενα. Απλα εγω πιστευω πως καλυτερο ειναι να πας να δωσει μια χρονια ακομη λεφτα στα φροντιστηρια και να πας μετα σε δημοσιο πανεπιστιμιο. Εγώ απο την άλλη πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μην δώσεις καθόλου λεφτά για φροντιστήριο...και να χαρείς την εφηβική σου ηλικία σαν παιδί, όχι 16ωρα χωμένος στα βιβλία για την μοναδική μέρα της ζωής σου που θα κρίνει όλη την υπόλοιπη. Πίστεψέ με η κατάσταση έχει βγεί εντελώς εκτός ελέγχου. Στα χρόνια τα δικά μου τα φροντιστήρια τα αρχίζαμε στην 3η Λυκείου, μόνο Μαθηματικά και Φυσικοχημεία...ή Αρχαία κτλ ανάλογα τη δέσμη. 3 φροντιστήρια το πολύ. Τώρα τα παιδιά τρέχουν απο την 1η Γυμνασίου απο φροντιστήριο σε φροντιστίριο και πλέον δεν ζούν καμία παιδική ηλικία. Στην ουσία λοιπόν πάτε σε ιδιωτικό λύκειο. Στην ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια) βασίζεστε για να επιτύχετε στις εξετάσεις. Πίστεψέ με τα δίδακτρα για 6 χρόνια φροντιστήρια(πιθανόν και ένα 7ο/8ο σε περίπτωση αποτυχίας) είναι αρκετά περισσότερα απο το ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Φυλάς όλα αυτά τα χρήματα λοιπόν, τα οποία στην τελική μπορεί να πάνε χαμένα (σε περίπτωση αποτυχίας) και σπούδασε αυτό που θες σε κάποιο ιδιωτικό. Αν μάλιστα ήταν και αναγνωρισμένα (που θα γίνει και αυτό), βλέπω πολύ κόσμο να το κάνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanw595 Δημ. July 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2009 Και μένα η κοπέλα μου δεν είχε κουράγιο να ξαναδώσει ενώ για λίγα μόρια έχασε οικονομικά που ήθελε...και κατέληξε κοινωνική λειτουργός και έμεινε 5 χρόνια άνεργη μέχρι να βρεί δουλειά. Θα ξέρεις καλύτερα απο μένα πόσο ψυχοφθόρα είναι η διαδικασία των εξετάσεων, (μιας και γώ ήμουν ακόμα με το παλιό σύστημα των 4ών μαθημάτων), και πολλοί δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους να διαθέσουν άλλο ένα χρόνο και να ρισκάρουν άλλη μια αποτυχία, το οποίο θα έχει τραγικές συνέπειες στη ψυχολογία τους. Καλα θα μου πεις ειναι και στον ανθρωπο αυτο. Το αν αντεχει να ξαναδωσει η οχι. Για μενα δεν ειναι τραγικο αλλα για καποιους ισως να ναι. Απλα εγω δεν ζοριστικα ιδιαιτερα στις πανελληνιες γιαυτο αν δεν τα πηγαινα καλα θα ξαναδινα. Η διαφορά είναι ότι η πιθανή σου αποτυχία στις εξετάσεις σε καταδικάζει να είσαι είτε ανιδείκευτο προσωπικό, είτε στο ΤΕΙ άνω ραχούλας με την Χ' τρελή ειδικότητα που ούτε σε ενδιαφέρει, ουτε πρόκειται να σε αποκαταστήσει επαγγελματικά. Άλλη διαφορά είναι ότι πιθανές ατυχίες της ζωής σου(όπως π.χ προβληματική οικογένεια), οι οποίες σε εμπόδιζαν να συγκεντρωθείς στα μαθήματά σου, δεν σου επέτρεπαν να γράψεις ικανοποιητικό βαθμό να μπείς εκεί που θές. Στο ιδιωτικό λοιπόν, σπουδάζεις αυτό που θές εσύ βγάζεις την σχολή και η αγορά εργασίας κρίνει. Εγώ ήξερα παιδί που για να πληρώσει τα δίδακτρά του δούλευε όλο το βράδυ μπάρμαν και το πρωϊ πήγαινε στη σχολή. Καλα ναι σιγουρα συμβαινει αυτο που λες αλλα πολλες φορες εχει τυχει καποιοι που τελειωνουν ΤΕΙ να βρησκουν πολυ καλυτερη δουλεια απο αλλους που εχουν τελειωσει πρωτοκλασατες σχολες. Γιατι κακα τα ψεματα στην Ελλαδα ζουμε και εδω δεν μπορεις να υπολογισεις τιποτα. Δεν μπορεις να πεις τελειωσα αυτο οποτε ειμαι εξασφαλισμενος. Εγώ απο την άλλη πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μην δώσεις καθόλου λεφτά για φροντιστήριο...και να χαρείς την εφηβική σου ηλικία σαν παιδί, όχι 16ωρα χωμένος στα βιβλία για την μοναδική μέρα της ζωής σου που θα κρίνει όλη την υπόλοιπη. Πίστεψέ με η κατάσταση έχει βγεί εντελώς εκτός ελέγχου. Στα χρόνια τα δικά μου τα φροντιστήρια τα αρχίζαμε στην 3η Λυκείου, μόνο Μαθηματικά και Φυσικοχημεία...ή Αρχαία κτλ ανάλογα τη δέσμη. 3 φροντιστήρια το πολύ. Τώρα τα παιδιά τρέχουν απο την 1η Γυμνασίου απο φροντιστήριο σε φροντιστίριο και πλέον δεν ζούν καμία παιδική ηλικία. Στην ουσία λοιπόν πάτε σε ιδιωτικό λύκειο. Στην ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια) βασίζεστε για να επιτύχετε στις εξετάσεις. Πίστεψέ με τα δίδακτρα για 6 χρόνια φροντιστήρια(πιθανόν και ένα 7ο/8ο σε περίπτωση αποτυχίας) είναι αρκετά περισσότερα απο το ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Τωρα ανοιγεις τεραστια συζητηση. Οπως βλεπεις η ιδιωτικη εκπαιδευση στην Ελλαδα κυριαρχει. Ειτε ειναι τα φροντηστηρια ειτε τα ιδιωτικα πανεπιστιμια! Αυτο που αναφερει συμβαινει και εχεις δικιο. Ειναι τεραστια υπερβολη να κανεις φροντηστιρια απο το γυμνασιο. Εγω προσωπικα εκανα μονο 3 χρονια στο λυκειο. Δυστυχως αυτα ειναι μονοδρομος καθως η εκπαιδευση που προσφερει το σχολειο ειναι χαμηλοτατου επιπεδου. Φυλάς όλα αυτά τα χρήματα λοιπόν, τα οποία στην τελική μπορεί να πάνε χαμένα (σε περίπτωση αποτυχίας) και σπούδασε αυτό που θες σε κάποιο ιδιωτικό. Αν μάλιστα ήταν και αναγνωρισμένα (που θα γίνει και αυτό), βλέπω πολύ κόσμο να το κάνει. Μεχρι τωρα δεν αναγνωριζονται. Κοινως δεν υπαρχουν τα ιδια εργασιακα δικαιωματα. Τωρα πανε να τα αναγνωρισουν αλλα εκει στο υπουργειο ειναι επικινδυνα ασχετοι. Πραγματικα δεν ξερουν τι κανουν. Απο την αλλη πλευρα αντιδρουν και οι πανεπιστημιακοι. Οποτε εν αναμονη των εξεληξεων σχετικα με αυτο το θεμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
calvinklein Δημ. July 23, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2009 θα παραθέσω κάποια πράγματα σχετικά με το πανεπιστήμιο New York College για να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν. 1)Ολιγομελή τμήματα 2)Μπορείς να δουλεύεις παράλληλα διότι έχεις την επιλογή πρωινού ή απογευματινού τμήματος 3)Οι καθηγητές αξιολογούνται από το μητρικό πανεπιστήμιο αλλά και από τους φοιτητές και όποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά παίρνει πόδι...Οι μισοί είναι Έλληνες και οι άλλοι μισοί ξένοι. 4)Τα μαθήματα γίνονται στα πρώτα χρόνια στα Ελληνικά και μετά στα Αγγλικά.Έτσι μαθαίνεις και τις αγγλικές ορολογίες. 5)Μέσα στα τμήματα υπάρχουν άνθρωποι από διάφορες χώρες και διάφορες εθνικότητες π.χ κινέζοι, γερμανοι κ.α. Έτσι αποκτάς μια διαπολιτισμική κουλτούρα και έρχεσαι σε επαφή με καινούργιους πολιτισμούς. 6)Τα κτήρια και οι υποδομές είναι σε άριστη κατάσταση και τα εργαστήρια είναι υπερσύγχρονα για να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής. 7)Τα μαθήματα είναι τα ίδια που διδάσκονται στην Αμερική και κάθε χρόνο ανανεώνονται με τις πιο καινούργιες θεωρίες του management και όλες τις αλλαγές σε ότι αφορά τη διοίκηση επιχειρήσεων. Τα βιβλία έρχονται από την Αμερική και είναι τα ίδια που διδάσκονται εκεί. 8)Οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να είναι δίπλα σου. Ακόμα μπορείς να παίρνεις συμβουλές για επιχειρηματικές κινήσεις που θέλεις να κάνεις. 9)Γενικά το επίπεδο σπουδών είναι πολύ υψηλό και η βάση είναι το 75% με αποτέλεσμα όποιος δεν είναι καλός να κόβεται. Σε περίπτωση που κοπείς σε πάνω από 3 μαθήματα, θα πρέπει να περιμένεις 1 χρόνο χωρίς να πάρεις μαθήματα και μετά ξαναπαίρνεις τα ίδια που κόπηκες. Αν κοπείς και την δεύτερη χρονιά, το πανεπιστήμιο σε διώχνει. 10)Το πτυχίο είναι το ίδιο με αυτό που θα έπαιρνες στην Αμερική και δεν αναγράφει πουθενά το όνομα του κολλεγίου ή τον τόπο σπουδών. 11)Υπάρχει career center το οποίο συνεργάζεται με τις περισσότερες πολυεθνικές της αγοράς και σου βρίσκει άμεσα δουλειά 12)Ακόμα μέσα στα κολλέγια κάνεις διασυνδέσεις με παιδιά πολύ γνωστών επιχειρηματιών και δημιουργείς διασυνδέσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν μελλοντικά Στα σύν και κάποιες άλλες παροχές. 1)Έχεις δικαίωμα συμμετοχής και εγγραφής σε όλα τα facilities της σχολής χωρίς επιπλέον χρέωση όπως: Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο, εκμάθηση ξένων γλωσών, χοροί,ξιφασκία, σκι αλλά και μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν σεμινάρια που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση από πολύ γνωστούς ομιλητές. 2) 2 εκπαιδευτικές Εκδρομές το χρόνο στο θυγατρικό πανεπιστήμιο όπου μένεις στην εστία και παρακολουθείς κάποια μαθήματα που τα μεταφέρεις στην ελλάδα. 3)Δωρεάν εγγραφή στο μηνιαίο περιοδικό Harvard Business Review 4)Ημερίσιο email με θέματα γύρω από τον τομέα σπουδών σου Γενικά η διαφορά ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο είναι ότι στο ιδιωτικό πληρώνεις και επομένως απαιτείς άριστη ποιότητα ενώ στο δημόσιο δεν πληρώνεις και σου προσφέρουν λίγα πράγματα που θα πρέπει να πας να τα σκάσεις μετά σε σεμινάρια για να μάθεις.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2009 θα παραθέσω κάποια πράγματα σχετικά με το πανεπιστήμιο New York College για να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν. 4)Τα μαθήματα γίνονται στα πρώτα χρόνια στα Ελληνικά και μετά στα Αγγλικά.Έτσι μαθαίνεις και τις αγγλικές ορολογίες. 10)Το πτυχίο είναι το ίδιο με αυτό που θα έπαιρνες στην Αμερική και δεν αναγράφει πουθενά το όνομα του κολλεγίου ή τον τόπο σπουδών. Γενικά η διαφορά ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο είναι ότι στο ιδιωτικό πληρώνεις και επομένως απαιτείς άριστη ποιότητα ενώ στο δημόσιο δεν πληρώνεις και σου προσφέρουν λίγα πράγματα που θα πρέπει να πας να τα σκάσεις μετά σε σεμινάρια για να μάθεις.... Μπορεις να μας πεις και ποιες ειναι οι προυποθεσεις admission; Ειναι ιδιες με αυτες του πανεπιστημιου που θα σου δωσει τον τιτλο σπουδων; Σχετικα με αυτο, ο ΔΟΑΤΑΠ πως γνωριζει αν εχεις σπουδασει στην Αμερικη ή στο κολλεγιο εδω; Εφοσον θα λαβεις πτυχιο ενος Αμερικανικου πανεπιστημιου πως ειναι δυνατον να κανεις μαθηματα στα Ελληνικα; Και για ποσα χρονια απο τα 3 που εχει ενα μπατσελορ; Για να σε δεχτουν δε χρειαζεται να γνωριζεις επαρκως την Αγγλικη γλωσσα; Θα μπορουσες να μας πεις και ποσα ειναι τα διδακτρα για ενα μπατσελορ; Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts