Jump to content

Εγκατάσταση Windows 7 χωρίς DVD

Rookie1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προφανώς έβαλα τα χέρια μου και έβγαλα τα μάτια μου....

Τι εννοώ...;

Έχω ένα laptop Toshiba Satellite C660D 10D στο οποίο έκανα format τον μοναδικό σκληρό δίσκο στον οποίο ήταν εγκατεστημένο το λειτουργικό (WIN7) με την εντολή format μέσω του msdos...

Ναι ναι ξέρω... Τόσο βλάκας είμαι!

Το συγκεκριμένο laptop όμως ΜΑΛΛΟΝ έχει και κατεστραμένο DVD rom.

Και λέω μάλλον γιατί μόλις διαπίστωσα οτι έκανα γκάφα και ο δίσκος δεν είαι προσβασιμος δοκίμασα μέσω dvd με το λειτουργικό win7 να εγκαταστήσω εκ νέου το λειτουργικό σύστημα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως δεν διαβάζεται το διακάκια. Δοκίμασα με άλλο dvd λειτουργικού αλλά και πάλι τίποτα.

Οπότε προσπάθησα να κάνω bootable ενα usb flash 8 gb κοπιάροντας το απαιτούμενο αρχείο bootsect /nt60 απο το δισκάκι (dvd win7) και εν συνεχεία κοπιάροντας ολα τα αρχεία απο το δισκάκι στο φλασάκι (τα αρχεία στο dvd δεν είναι iso).

Δυστυχώς όμως δεν είχα μεριμνήσει να σετάρω το ΒΙΟS ώστε να μπορεί να φορτώσει και απο usb flash memory.

Εχετε καμιά ιδέα παρακαλώ τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να εγκαταστήσω το λειτουργικό προτού αναγκαστώ να αγοράσω καινούργιο DVD rom?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κατεβασε αυτο και δοκιμασε να κανεις bootable στικακι

Οσο για το BIOS, στην αρχη-αρχη οταν αναβει το λαπτοπ δεν βγαζει κατι γραμματα;;

-Εεε, καπου σ αυτα λεει: "ΧΧ boot meny", οπου ΧΧ καποιο κουμπι (πχ F2, DEL, F10), πατησε το και μετα διαλεξε το στικακι και θα αρχισει η εγκατασταση

I can only write about personal stuff, about my point of view.

όπως ακριβώ λέει και ο φίλος παραπάνω στην αρχή μόλις ανοίξει τον υπολογιστή κάπου στην οθόνη σου γράφει "press χ for boot menu" σε μένα πχ είναι escape, σε σένα μπορεί να είναι είτε delete, ή καποιο απο τα πλήκτρα f1-12. από εκεί πας στο "boot" και "change boot device priority" κάτι τέτοιο και πατάς usb. μετά σώζεις τις αλλαγές (f10)και έχωντας βάλει το στικακι στο λάπτοπ θα σου μπουτάρει απο εκει

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας. Ομως αφου πάτήσω F2 ή F12 και μπώ στο BIOS setup στο μενού boot δεν μου δίνει την επιλογή bott from flash disk καθόλου αν και το στικάκι είναι συνδεδεμένο κανονικά και δοκιμασμένο σε άλλο laptop οτι bootarei....
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας. Ομως αφου πάτήσω F2 ή F12 και μπώ στο BIOS setup στο μενού boot δεν μου δίνει την επιλογή bott from flash disk καθόλου αν και το στικάκι είναι συνδεδεμένο κανονικά και δοκιμασμένο σε άλλο laptop οτι bootarei....

Υπάρχει και μια άλλη επιλογή για το boot, άλλα δεν την θυμαμε. Άλλα αφού είναι laptop θα πρέπει όταν ξεκινήσει να bootarei να σου έχει επιλογή

Edited by bpapad81

χμμμμμμμμμ...υπάρχει και άλλη μια επιλογή μέσω PLoP αλλά μπορεί να γίνει μόνο απο cd ή floppy...εξωτερικό dvd παίζει ίσως?

Αν το usb στικάκι σου είχε γίνει bootable, κανονικά θα έπρεπε μετά το λογότυπο του κατασκευαστή να αναγράφεται πάνω αριστερά στην οθόνη "Press any key to boot from CD/DVD".

Μου είχε συμβεί κι εμένα κάτι παρόμοιο καθώς έπρεπε να ξαναπεράσω τα vista σ'έναν φορητό υπολογιστή που δεν είχε υποδοχή για CD/DVD κι έτσι έκανα τα εξής: Αντέγραψα σε μορφή iso με το Poweriso το δισκάκι των vista στον σταθερό μου υπολογιστή, εγκατέστησα αυτό το πρόγραμμα, επέλεξα το iso αρχείο που ήταν τα vista, το πρόγραμμα έκανε το στικάκι μου bootable και μόλις το έβαλα στον φορητό, μετά την επανεκκίνηση, μου έγραψε το μήνυμα που έγραψα στην αρχή κι έτσι κατάφερα κι εγκατέστησα τα Windows από την αρχή. :)

Αν το usb στικάκι σου είχε γίνει bootable, κανονικά θα έπρεπε μετά το λογότυπο του κατασκευαστή να αναγράφεται πάνω αριστερά στην οθόνη "Press any key to boot from CD/DVD".

Μου είχε συμβεί κι εμένα κάτι παρόμοιο καθώς έπρεπε να ξαναπεράσω τα vista σ'έναν φορητό υπολογιστή που δεν είχε υποδοχή για CD/DVD κι έτσι έκανα τα εξής: Αντέγραψα σε μορφή iso με το Poweriso το δισκάκι των vista στον σταθερό μου υπολογιστή, εγκατέστησα αυτό το πρόγραμμα, επέλεξα το iso αρχείο που ήταν τα vista, το πρόγραμμα έκανε το στικάκι μου bootable και μόλις το έβαλα στον φορητό, μετά την επανεκκίνηση, μου έγραψε το μήνυμα που έγραψα στην αρχή κι έτσι κατάφερα κι εγκατέστησα τα Windows από την αρχή. :)

Έτσι θα έπρεπε ακριβώς να γίνει όπως το περιγράφει ο φίλος μας παραπάνω. Βέβαια μάλλον το δικό σου DonJuan είναι προεπιλεγμένο πρώτα να bootάρει απο usb, ενώ ο φίλος μας παραπάνω όταν μπαίνει στο Bios δεν του βγάζει καν την επιλογή να booάρει από usb!!!Επίσης το dvd drive δε λειτουργεί κανονικα :(

φίλε μου μπορείς να μας πείς τι άλλες επιλογές σου δίνει απο που να bootαρει ?:)

Edited by mcde

Έτσι θα έπρεπε ακριβώς να γίνει όπως το περιγράφει ο φίλος μας παραπάνω. Βέβαια μάλλον το δικό σου DonJuan είναι προεπιλεγμένο πρώτα να bootάρει απο usb, ενώ ο φίλος μας παραπάνω όταν μπαίνει στο Bios δεν του βγάζει καν την επιλογή να booάρει από usb!!!Επίσης το dvd drive δε λειτουργεί κανονικα :(

Δεν έχω πειράξει κάτι στο bios του υπολογιστή μου. Όποτε βάζω κάποιο bootable usb ή dvd, μου βγάζει το μήνυμα αφού αναγνωριστεί από τον υπολογιστή μετά το λογότυπο του κατασκευαστή.

Όσον αφορά το dvd drive που δεν δουλεύει, αν δεν μπορεί ο φίλος μας να βρει έναν δεύτερο υπολογιστή, μπορεί να το κάνει και αλλού (π.χ ίντερνετ καφέ). :cool:

φίλε μου μπορείς να μας πείς τι άλλες επιλογές σου δίνει απο που να bootαρει ?:)

Οι επιλογες που δινει ειναι boot απο HDD, CD/DVD, LAN με αυτή τη σειρά που τα αναφέρω , και τα εμφανίζει τόσο στο F@ setup BIOS όσο και στο F12 choice boot

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οι επιλογες που δινει ειναι boot απο HDD, CD/DVD, LAN με αυτή τη σειρά που τα αναφέρω , και τα εμφανίζει τόσο στο F@ setup BIOS όσο και στο F12 choice boot

χμμ δύσκολα τα πράγματα για να μέσω λαν, οπότε υπάρχουν οι εξής λύσεις..α)είτε βγάζεις το σκληρό σου κ τον βάζεις σε κάποιο άλλο pc ώστε να μπορέσεις να μπουτάρεις κ να το φτιάξεις ή να επισκευάσεις το dvd drive σου...

τσέκαρε κ εδώ

http://www.tomshardware.co.uk/forum/231651-35-booting-network-boot

Ευχαριστω πολυ για την προσπαθεια να βοηθησετε. Τελικα αλλαξαμε dvd και ολα ΟΚ
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε παλιά μηχανήματα δεν υπάρχει επιλογή για εκκίνηση από USB. Η δυνατότητα αυτή μπήκε στο BIOS τα τελευταία χρόνια με τα netbook που δεν είχαν CD/DVD drive.

• 9 months later...

Χαίρετε.

Έχω ένα Packard Bell TK85. Θέλω να κάνω format αλλά πηγαίνονατς στο BIOS / BOOT μου βγάζει πέντε επιλογές εκ των οποίων δεν γνωρίζω τις 2. Οι υπόλοιπες 2 αναφέρουν το USB και η τελευταια αναφέρει USB DVD ROM. Επιλέγω την τελευταία, την ανεβάζω στην σειρά 1 με το f6 και πατάω f10. Τοποθετώ στο drive το dvd ( 1 από τα 3) που αντέγραψα από το laptop όταν το αγόρασα γιατί δεν συνοδευόταν από dvd εγκατάστασης, αλλά δεν ξεκινάει να διαβάζει το dvd ενώ αντιθέτως ξεκινούν να τρέχουν τα windows. Γνωρίζει κανείς τί λάθος κάνω?

Υπάρχει κάποια λύση?

Μπορώ να κάνω αντιγραφή το περιεχόμενο των DVD εγκατάστασης σε USB φλασάκι και να δοκιμάσω μήπως και bootαρω αυτό?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

αν και ειναι για win 8 οι φοτο δεν εχει σημασια η διαδικασια ειναι ιδια.

κοιτα τον οδηγο που εχω φτιαξει

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=361293