Jump to content

Φωτογραφική μηχανή SLR

blackup
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά χαρά :)

Ψάχνω να αγοράσω κάποια καλή φωτογραφική μηχανή SLR, επειδή ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

Θέλω να δώσω μέχρι 450 ευρώ, ίσως βαριά βαριά 500, αν αξίζει.

Ψάχνω μοντέλα μόνο μεταξύ των PENTAX, MINOLTA, NIKON με σαφή προσανατολισμό στις δύο τελευταίες.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο ;

Ευχαριστώ

:)

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

Canon 300D (6 mpixels) digital. Μεσοπρόθεσμα αποσβένει το κόστος της αν σκεφτείς τι γλιτώνεις από τα φιλμ. 1100€ αγορά

Και μην άκουω περί θέλω αναλογική και με ενδιαφέρει οι digital... Το φιλμ πέθανε. Είναι χειρότερη σύγκριση από ότι βυνίλιο με CD σε μερικά χρόνια. Ειναι πιο ακριβή στην αγορά, αλλά πιο φτηνή σε ένα εξάμηνο άμα σκεφτείς τις εκτυπώσεις και τα φιλμ που σου στοιχίζουν μια περιουσία όταν ασχολείσαι και έχει παλαιά SLR.

go http://www.dpreview.com/reviews/canoneos300d/

Για Nikon d100 αλλά δεν τα έχεις (?)

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Αρχικό Μήνυμα από τον keysmith

Είναι χειρότερη σύγκριση από ότι βυνίλιο με CD σε μερικά χρόνια.

Εννοείς ότι το CD υπερτερεί του βυνιλίου ή το αντίθετο;

(Να σημειώσουμε ότι το βυνίλιο με τα μέχρι σήμερα υπάρχοντα φορμά είναι αναντικατάστατο... )

To ίδιο περίπου και οι αναλογικές SLR μηχανές, όσο οι DSLR παίζουν τόσο ψηλά... Με την 300D μπαίνουμε σε νέα εποχή για τις ψηφιακές μηχανές... Μη βιαστείτε! Λίγη υπομονή ακόμα...

all-time favorites: Alcatel OT-701, Siemens SL45i, Ericsson T39m, Nokia N-Gage, Samsung D500, Nokia N78, Sony Ericsson Xperia Play, Motorola Moto G, One Plus X

Το βυνίλιο μπορεί να έχει καλύτερο ήχο από το cd (αν και δεν έχει την δυναμική που δίνει το CD) αλλά σήμερα κανείς δεν βγάζει δίσκους. Γιατι εκτός από ποιότητα του ήχου συμβάλουν και αλλά όπως ευκολία χρήσης (skip track, αντιγραφές)

Μόνο που ΄τώρα οι ψηφιακές υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα από τιτς αναλογικές δίνοντας νέα διάσταση.

Η φωτογραφία είναι φως, στιγμή, σύνθεση. Η ψηφιακή (επιπλέον των άλλων) μπορέι και επεμβαίνει στην στιγμή. Βλέπεις την φωτογραφία σου την στιγμή που την τράβηξες. Μπορείς να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία αν έκανες λάθος. Αλλά και άλλα δευτερεύοντα μπροστά σε αυτό πράγματα.

Ποτέ μέχρι τώρα ο φωτογράφος δεν μπορούσε να αλλάξει την ευαισθησία ASA του φιλμ του, ούτε την θερμοκρασία λευκού του. Από ημέρας να το κάνει απογευματινό ή λάμπας.

Ναι έχει 600€ διαφορά. Μα τόσο στοιχίζουν τα φιλμ μιας χρονιάς (άντε δύο) με τις εκτυπώσεις σε έναν δραστήριο ερασιτέχνη. Γιατί να τις τυπώσεις όλε όταν μία ή δύο αξίζουν (πραγματικά) σε ένα 36 φιλμ.

Αν θες παντός αναλογική συνιστώ μεταχειρισμένη μιας και πολύ θα σπεύσουν να τις πουλήσουν για μία ψηφιακή. Αγόρασε μια χρυσή ευκαιρία και πάρε μια canon 500n, 300, 30, 50 ή Nikon 55, 65, 70, 80, 90 ή Minolta 505 κτλ. Θα τις βρεις πιστεύω σε τιμή 200Ε-250Ε με τον μανίσιο φακό τους. Πιο πολλά μην δώσεις.

Το βυνίλιο μπορεί να έχει καλύτερο ήχο από το cd (αν και δεν έχει την δυναμική που δίνει το CD) αλλά σήμερα κανείς δεν βγάζει δίσκους. Γιατι εκτός από ποιότητα του ήχου συμβάλουν και αλλά όπως ευκολία χρήσης (skip track, αντιγραφές)

Sorry για το offtopic... Μια κουβέντα και κλείνω...

Το ότι δεν βγαίνει η Κοκκίνου σε βυνίλιο, δε σημαίνει ότι έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν παραγωγές σε αυτό το φορμά. Σε μία κουβέντα που είχα πρόσφατα με υπεύθυνο δισκάδικου και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τις τιμές των CD, μου είπε χαρακτηριστικά "το μέλλον είναι το βυνίλιο" (με μια δόση υπερβολής βέβαια)...

all-time favorites: Alcatel OT-701, Siemens SL45i, Ericsson T39m, Nokia N-Gage, Samsung D500, Nokia N78, Sony Ericsson Xperia Play, Motorola Moto G, One Plus X

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά θέλω να διαθέσω μέχρι 450-500 ευρώ. Επιπλέον η ανάλυση ενός καλού φιλμ είναι 11.1 Mpixels. Για να πάρω τέτοιας ποιότητας ψηφιακή θέλω 3000 ευρώ και βάλε. Και με αμφιβολία για τη σύγκριση ccd-φιλμ.

Ασχολούμαι με την καλλιτεχνική φωτογραφία και έχω και πρόσβαση σε σκοτεινό θάλαμο, οπότε δεν έχω πρόβλημα με την αναλογική.

Ευχαριστώ :)

ΥΓ ψηφιακή για τις διακοπές, κλπ, έχω Sony cybershot ... αλλά εκεί δεν έχω απαιτήσεις στις ρυθμίσεις

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

Αρχικό Μήνυμα από τον blackup

Επιπλέον η ανάλυση ενός καλού φιλμ είναι 11.1 Mpixels.

Αυτό βέβαια είναι λάθος... Τι εννοείς "ανάλυση" στην αναλογική φωτογραφία;

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Ας μην μπερδευόμαστε ότι τα pixel ανήκουν μόνο στον ψηφιακό κόσμο.

Μιλώντας για την ανάλυση του φιλμ, εννοώ ότι το φιλμ έχει 11,1 εκατομμύρια στοιχειώδη οικονοστοιχεία (αν θέλεις 11,1 εκατομμύρια μόρια) της φωτοευαίσθητης ουσίας (αν δεν κάνω λάθος κάποιας ένωσης που περιέχει ψευδάργυρο) και από τα οποία το καθένα μπορεί να φέρει πληροφορία βάσει του φωτός που έχει πέσει πάνω του. Οπότε ΝΑΙ μπορούμε να μιλήσουμε για ανάλυση φιλμ.

Αρχικό Μήνυμα από τον blackup

Ας μην μπερδευόμαστε ότι τα pixel ανήκουν μόνο στον ψηφιακό κόσμο.

Μιλώντας για την ανάλυση του φιλμ, εννοώ ότι το φιλμ έχει 11,1 εκατομμύρια στοιχειώδη οικονοστοιχεία (αν θέλεις 11,1 εκατομμύρια μόρια) της φωτοευαίσθητης ουσίας (αν δεν κάνω λάθος κάποιας ένωσης που περιέχει ψευδάργυρο) και από τα οποία το καθένα μπορεί να φέρει πληροφορία βάσει του φωτός που έχει πέσει πάνω του. Οπότε ΝΑΙ μπορούμε να μιλήσουμε για ανάλυση φιλμ.

Ένα καλό slide έχει τέτοια ανάλυση (13,1mp ξέρω εγώ αλλά το ίδιο είναι) όχι τα 100αρια και 200αρια τύπου GOLD και Agfa, fuji που χρησιμοποιεί ο κόσμος (και εσύ φαντάζομαι). Τα ερασιτεχνικά φιλμ είναι πολύυυ πιο κάτω. Άσε που για να σου δώσει το slide αυτήν την ανάλυση πρέπει να έχεις ΤΟΝ φακό (τύπου L πχ). Και άσε που οι εκτυπώσεις που κάνεις πάει χαμένο το 11mp μίας και θα είχε νόημα για εκτυπώσεις A4 και πάνω..

Εντάξει, πάρε ότι θες αλλά πάρε μεταχειρισμένο... θα το μετανιώσεις αν πάρεις καινούριο. Go http://www.xe.gr και δες ότι μία eos 500n με 28-80 έχει 250euro.

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν 'φτηνές' ψηφιακές που σου δίνουν τις manual ρυθμίσεις που ψάχνεις. (και προτερεότητα διαφράγματος ταχύτητας, spot κτλ)

Canon Α70 360Euro,

Canon S40-45-50 400E..650E

Sony V1 700Euro,

Canon G5 κτλ 750E

Nikon 5400 750E

Olympus C5000 C5500

ktl..

...και φυσικά δεν παίρνουμε ανάλογη ευκρίνεια στις εκυπώσεις και ιδιαίτερα σε αυτές από Minilabs.

Το θέμα είναι ΠΟΫ φαίνεται αυτή η ανάλυση; Μόνο σε πολύ μικρά crops ή σε τεράστιες εκτυπώσεις... Οπότε μιλάμε για εφαρμογές πέρα από τις συνηθισμένες...

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Ευχαριστώ για τα μοντέλα που μου προτείνετε :) . Θα πάω να ρωτήσω τιμές σε μερικά καταστήματα εδώ στην Πάτρα.

Από αλγορίθμους φωτομέτρησης ξέρει κανείς ποιές ξεχωρίζουν ;

στην Πάτρα δεν θα βρεις καλές τιμές εκτός αν υπάρχουν αλυσίδες fotostar, φωτοδεσμός, adorama κτλ. :(

Πάρε την Α70 (3.1ΜΠ) με 410Ε μέση τιμή (με δώρο 64μβ) αν και στο adorama Αθήνα την βρήκα 360 (χωρίς δώρο και χωρίς canon αντιπροσωπείας εγγύηση αλλά δικιά τους). Αν περιμένεις μερικούς μήνες θα βεί η Α80 (4.0 ΜΠ) που εκτός ότι είναι καλύτερη θα ρίξει την τιμή στην A70.

Σε φωτομέτρηση όλες αυτές που λέμε είναι καλές. Για όλα αυτά τα μοντέλα αναλυτικά τεστ στο μοναδικό...

http://www.dpreview.com

Και μην άκουω περί θέλω αναλογική και με ενδιαφέρει οι digital... Το φιλμ πέθανε.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?threadid=1033&perpage=20&pagenumber=3

• 9 months later...
Loipon kales, xrises kai agies oi psifiakes alla se poiotita analogikis me tipota (sta 14,6MP aggisoun tin pragmatikotita) Pare loipon Kamia tis seiras Dynax tis MINOLTA i tin F80 tis NIKON!

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N

Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D

..και όχι μόνο !

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=17;action=display;threadid=2580

Απλά σήμερα για μικρές καλές εκτυπώσεις μέχρι Α4 από 6-8MP ,την ευκολία επεξεργασίας μέσω ΗΥ ,εξοικονόμιση αναλώσιμων κλπ οι ψηφιακές είναι το μέλλον σταθερά..

• 1 month later...

Παιδιά

Για να μην μπλεκόμαστε. Καμμία ψηφιακή μηχανή, όπως και κανένα CD δεν μπορεί να είναι συμβατό με την αναλογική λειτουργία των οργάνων του ανθρώπου. Οτι και να γίνει όσα μεγαπίξελ και να φτάσει η ψηφιακή δεν θα μπορεσει ποτέ να δωσει τις διαφορετικές αποχρώσεις κάθε κόκκου βρωμιούχου αργύρου ενός φίλμ. Μην ξεχνάτε κάθε κόκκος δεν είναι ασπρος μάυρος αλλά 'εχει την δυνατότητα να μπορεί η επιφάνεια του να παίρνει εκατομύρια αποχ΄ρωσεις του γκρίζου.

Σας τα λέει ένας του οποίου η ασχολία είναι οι Η/Υ