SakisPlayer Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Κώστα,δεν εννοούσα πως η Αυστραλίατα στάδιά της τα είχε ολα έτοιμα. Εμεις όμως δεν είχαμε τίποτα έτοιμο. Μόνο το γήπεδο μπάσκετ στο Ο.Α.Κ.Α. είχαμε. Tώρα, θα μου συγκρίνεις το στέγαστρο (μύμηση σκελετού δεινοσαύρου) με τις αρχαιοελληνικές μας κατασκευές; Ωραίο ειναι, δε λέω, αλλα δεν το συγκρίνω με τα θαύματα της αρχαιότητας.(και εκτός Ελλάδας) Και τέλος ξεκώλλα εσυ καλύτερα με την απεμπώληση της ιστορίας μας. Επιτέλους, δεν είμαι κογκολέζος. Ελληνας είμαι. Θα ντρέπωμαι γι'αυτό; Το αφήνω σε όσους δεν ειναι υπερήφανοι για τις ρίζες μας. Εγω ειμαι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer ( 8 Ιούν. 2004 , 14:20) Για παράδειγμα, εμείς χρειασώμασταν νεα στάδια για διαφορετικά αθλήματα. Η Αυστραλία τα είχε προ Ολυμπιάδας. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer ( 8 Ιούν. 2004 , 14:54) Κώστα,δεν εννοούσα πως η Αυστραλίατα στάδιά της τα είχε ολα έτοιμα. Αποφάσισε. Ήταν ή δεν ήταν? Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer ( 8 Ιούν. 2004 , 14:54) Κώστα,δεν εννοούσα πως η Αυστραλία τα στάδιά της τα είχε ολα έτοιμα. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kukukali Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Προς τους κυριους: OveLix,Trobocop® Εγω εψαξα για το κοστος αλλα δεν τα βρηκα πουθενα!μηπως μπορειτε να βοηθησετε; Υ.Γ. Απο επισημες πηγες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Κουκ, μάλλον δεν ψάχνεις καλά http://www.enet.gr/online/online_hprint.jsp?q=%EA%FC%F3%F4%EF%F2%26%C1%E3%FE%ED%F9%ED&a=&id=13709436 Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kukukali Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix ( 8 Ιούν. 2004 , 15:13) Κουκ, μάλλον δεν ψάχνεις καλά http://www.enet.gr/online/online_hprint.jsp?q=%EA%FC%F3%F4%EF%F2%26%C1%E3%FE%ED%F9%ED&a=&id=13709436 Υ.Γ. Απο επισημες πηγες! Του Γ. ΑΓΓΕΛΗ ? οβελία Μαλλον εσυ δεν διαβαζεις ολο το κειμενο! ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ppsih Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Και από αυτό το άρθρο ακριβώς, αναφορικά με το τι θα μας μείνει μετά τους αγώνες, πέρα από την ικανοποίηση της "ψωροπερηφάνιάς" μας ότι διοργανώσαμε κάτι πραγματικά μεγάλο, αλλά που καμία σχέση δεν έχει με Ολυμπιακούς αγώνες: "Με αυτές τις προϋποθέσεις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σε συνδυασμό με την πρόβλεπόμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ από το 2005, «δείχνουν» ικανοί να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι «οι ουρές των Ολυμπιακών είναι πολύ πιθανό να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησς για ολόκληρη την τετραετία..." Το στέγαστρο, καλώς ή κακώς θα γίνει σύμβολο της Αθήνας. Προσωπικά μόνο το βράδυ μου αρέσει όταν είναι φωτισμένο, αλλά περί ορέξεως... Παράθεση Important things for a happy relationship: 1. It is important to find a woman that cooks and cleans. 2. It is important to find a woman that makes good money. 3. It is important to find a woman that likes to have sex. 4. It is important that these three women never meet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Κουκ, κανονικά έπρεπε να το αφήσω ασχολίαστο αλλά θα ασχοληθω τελευταια φορά μαζί σου. 1. Ανοίγεις τα μάτια σου 2. Διαβάζεις το άρθρο 3. Βλέπεις πηγές: στελέχη του υπ. Οικονομίας, υφυπουργός Φώλιας, αρμόδια στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και της εν ενεργεία, επίσημη έκθεση της Price WaterHouse, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πόσο πιο έγκυρο το θες? Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Είναι τρελοί αυτοί οι Αθηναίοι! :p Τους κάνουν έργα μοναδικά σε όλο τον κόσμο τα οποία θα αντέξουν το χρόνο και θα μείνουν στην ιστορία σαν σύμβολα της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας και παρ' όλ' αυτά γκρινιάζουν! :blink: Επειδή η γκρίνια στρέφεται γύρω από συγκεκριμένα θέματα όπως πχ το υπέρογκο κόστος, τα λεφτά που μπορούσαν να πάνε στο λαό, μέχρι και το ποιοι εργάτες έκαναν τα έργα :wacko: ,καλό είναι να τα δούμε με τη σειρά. Για το κόστος δεν έχω να προσθέσω τίποτα στα όσα είπε ο Trobocop® για τα νέα δεδομένα στο θέμα της ασφάλειας που προέκυψαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Σχετικά με τον λαό που όντως πεινάει, κι ιδιαίτερα τα κατώτερα οικονομικά στρώματα που μαστίζονται από την τεράστια ακρίβεια, καλό είναι να δείχνουμε την ευαισθησία μας όλο το χρόνο κι όχι όταν πάει να γίνει κάτι πραγματικά καλό που θα μείνει στις επόμενες γενιές. Διάβασα πιο πάνω κάποιον να λέει ότι δε του αρέσει που τα λεφτά πάνε σε τέτοια έργα και αναγκάζουν τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους, τονίζοντας το σαν να ταν κάτι απαξιωτικό. Όποιος νοιάζεται για τους συμπολίτες του που διεκδικούν καλύτερους μισθούς να βγει στους δρόμους να αγωνιστεί μαζί τους κι όχι να είναι της άποψης "γκρεμίστε τα έργα και δώστε ψωμί στον λαό". Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο μισθολογικό σύστημα στην Ελλάδα και δυστυχώς έχουμε πολλή απόσταση να καλύψουμε μέχρι να φτάσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας. Σάκη αν σε ενοχλεί τόσο ότι φτιάξανε (όπως λες) Αλβανοί το στέγαστρο, να κάτσεις να σκεφτείς (αν γίνεται), γιατί οι Έλληνες συμπατριώτες σου προτιμούν να είναι άνεργοι παρά να κάνουν τέτοιες σκληρότατες χειρονακτικές κι επικίνδυνες δουλειές. Μάλλον πρέπει να νοιώθουμε ευτυχείς που βρεθηκαν εργάτες - απ' όπου κι αν είναι αυτοί - να εργαστούν για την ολυμπιάδα μας Τέλος αφού είναι τόσο trendy η γκρίνια στη χώρα μας θα ήθελα να πω το παράπονο που έχουν εδώ όλοι οι Θεσσαλονικείς. Η συμπρωτεύουσα ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια και μεγάλα έργα που είχαν εξαγγελθεί όχι λίγες φορές από τον εκάστοτε προθυπουργό στη ΔΕΘ έχουν ακυρωθεί για τα επόμενα χρόνια. Αυτά τα έργα είναι η παραθαλάσσια οδός και το μετρό τα οποία τόσο πολύ χρειάζονται σε μια πόλη με τεράστιο πλέον κυκλοφοριακό πρόβλημα (όσοι μένουν εδώ και βιώνουν την κατάσταση καθημερινά ξέρουν πόσο ασχημα είναι τα πράγματα). Ελπίζω η εγνατία όταν ολοκληρωθεί να μην είναι ήδη ξεπερασμένη όπως δυστυχώς συμβαίνει σε κάποια ολοκληρωμένα τμήματα της. Επίσης, σα να μην έφτανε η εγκατάλειψη από την κυβέρνηση, έχουμε και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης που δεν είναι ικανός εδώ και 16 χρόνια να κάνει ούτε ένα υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ τη στιγμή που στο Πανόραμα πχ, που είναι πολύ μικρότερο σαν δήμος κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται ήδη το νέο δημαρχείο και το 2ο δημοτικό parking. Μακάρι μετά τους ολυμπιακούς αγώνες να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι υπάρχει και βόρεια Ελλάδα :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Οβελίξ, θα κάνω μια παρατήρηση στο ποιο πάνω post σου. Ο "Αγγελής" κατα τον Κουκ, δεν ειναι αξιόπιστος. Ο εν λόγο κύριος όμως, πιθανόν να χρησιμοποιεί σωστές πηγές και ετσι να αδικείται απο τον φίλο κουκ. Το ίδιο άσχημο φαινόταν σε παλαιώτερα threads όταν έλεγες πως <<αφού ο τάδε το είπε, δεν με νοιάζει αν έχει δίκιο. Ειναι αναξιόπιστος.>> Φαινόταν πολύ εγωιστικό και με παροπίδες.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Για μια ακόμη φορά θα εξηγήσω το προφανές. Οι πηγές του άρθρου εδώ δεν έχουν "δίκαιο" ή "άδικο". Νούμερα δίνουν. Και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την Price WaterHouse είναι από μονα τους πολύ αξιόπιστες πηγές σε αντίθεση με τις αστρολογικές και τις "πατριωτικές" πηγές τύπου geocities τις οποίες χαρακτήρισα ανάξιες λόγου στο παρελθόν. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i ( 8 Ιούν. 2004 , 15:44) Σάκη αν σε ενοχλεί τόσο ότι φτιάξανε (όπως λες) Αλβανοί το στέγαστρο, να κάτσεις να σκεφτείς (αν γίνεται), γιατί οι Έλληνες συμπατριώτες σου προτιμούν να είναι άνεργοι παρά να κάνουν τέτοιες σκληρότατες χειρονακτικές κι επικίνδυνες δουλειές. Μάλλον πρέπει να νοιώθουμε ευτυχείς που βρεθηκαν εργάτες - απ' όπου κι αν είναι αυτοί - να εργαστούν για την ολυμπιάδα μας Περνιέσαι για έξυπνος με το <<αν μπορώ να σκεφτώ<<, που έγραψες; Το αφήνω στην κρίση των moderators το οτι για άλλη μια φορά με προσβάλεις. Συνέχισε, αφού αυτό σε εκφράζει. Επαναλαμβάνω πως το φέρσιμό σου δεν ειναι δικό μου πρόβλημα αλλα της δικής σου παιδείας. Και που διάβασες οτι με ενοχλεί που το έφτιαξαν αλβανοί; Δεν έγραψα ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Δεν σε καταλαβαίνω πιά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer ( 8 Ιούν. 2004 , 16:30) Περνιέσαι για έξυπνος με το αν μπορώ να σκεφτώ που έγραψες; Το αφήνω στην κρίση των moderators το οτι για άλλη μια φορά με προσβάλεις. Συνέχισε, αφού αυτό σε εκφράζει. Επαναλαμβάνω πως το φέρσιμό σου δεν ειναι δικό μου πρόβλημα αλλα της δικής σου παιδείας. Εννοούσα αν γίνεται να κάτσεις να σκεφτείς αυτό που γράφω αντί να σπεύσεις να απαντήσεις χωρίς να έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας, όπως και τελικά έκανες... :worry: ΥΓ: Κι επειδή το έργο το έχω ξαναδεί, αν κρίνεις ότι σε προσβάλλει κάποιο ποστ μου να απευθυνθείς σε κάποιον συντονιστή για να βρεις το δίκιο σου, αντί να μου επιτίθεσαι δημόσια επί προσωπικού παραβιάζοντας κάθε κανόνα του φόρουμ. Το τελευταίο που επιθυμούμε όλοι μας (μακάρι κι εσύ) είναι να ξεφύγει εκτός κανόνων στο συγκεκριμένο θέμα και να κλειδωθεί. Μπορείς να απαντήσεις στα όσα γράφω αλλά όχι να μου επιτίθεσαι χωρίς λόγο. Δε θα κάτσω να απολογούμαι σε κάποιον που ερμηνεύει τα λεγόμενα μου όπως του αρέσει (ή όπως τα καταλαβαίνει αυτός) EDIT2: Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer ( 8 Ιούν. 2004 , 17:08) Α, εγώ επιτέθηκα και απο πάνω!!! Ο.Κ. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i ( 8 Ιούν. 2004 , 16:46) Δε θα κάτσω να απολογούμαι σε κάποιον που ερμηνεύει τα λεγόμενα μου όπως του αρέσει (ή όπως τα καταλαβαίνει αυτός) double time :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kukukali Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix ( 8 Ιούν. 2004 , 15:42) Κουκ, κανονικά έπρεπε να το αφήσω ασχολίαστο αλλά θα ασχοληθω τελευταια φορά μαζί σου. Nα δω ποσο θα αντεξεις! :p Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix ( 8 Ιούν. 2004 , 15:42) 1. Ανοίγεις τα μάτια σου 2. Διαβάζεις το άρθρο 3. Βλέπεις πηγές: στελέχη του υπ. Οικονομίας, υφυπουργός Φώλιας, αρμόδια στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και της εν ενεργεία, επίσημη έκθεση της Price WaterHouse, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πόσο πιο έγκυρο το θες? Ολες οι παρακατω προτασεις απο το κειμενο εχουν μεταφερθει αυτουσια! 1.Σ' αυτή την -ανεπίσημη - εκτίμηση έχουν καταλήξει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, 2.«ημιεπίσημης » εκτίμησης 3.Για το πόσο μεγάλο είναι αυτό το μέγεθος, τόσο τα αρμόδια στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και της εν ενεργεία, συμφωνούν ότι ακόμα δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εκτίμηση , 4.Αλλωστε, στην «απογραφή» του ΠΔΕ που έγινε τον Απρίλιο, ήτοι εννέα μήνες πριν κλείσει ο δωδεκάμηνος προϋπολογισμός, από τον υφυπουργό κ. Φώλια ανακοινώθηκε ότι το προβλεπόμενο κονδύλι του ΠΔΕ που αφορά τα κατ' εξοχήν ολυμπιακά έργα από 1,4 δισ. ευρώ έχει αυξηθεί στα 2,4 δισ. ευρώ. :confused: :wacko: (καποιοι πανε να το μπερδεψουν) ;) ριξτε μια ματια στο επομενο επισημο;! 4α.Αλλωστε, και η Price Water House,(επισημος φορεας;);λεει για 10 δις ευρω(βγαλτε συμπερασμα!) 5.Αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος παραδέχθηκε στην «Οικονομία»(ποιο ειναι; , 6.Αυτό σημαίνει, όπως τουλάχιστον υποσητρίζουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους(ποιοι ακριβως ;) και το αποκορυφωμα..... Τονίζουν, μάλιστα, ότι οι «υπερβολές της κυβέρνησης, όσον αφορά τις υπερβάσεις στο κόστος, έχουν πίσω τους την σκοπιμότητα αφενός της απόκρυψης των κακών χειρισμών που έγιναν έναντι των εργολάβων το τελευταίο τρίμηνο και αφετέρου την πρόθεση παραπληροφόρησης σε σχέση με το τελικό κόστος των έργων». Υ.Γ1.Αυτα ειναι τα επισημα στοιχεια! ;) Υ.Γ2.Σορρυ απο τα παιδια για το μακροσκελες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i ( 8 Ιούν. 2004 , 16:46) Εννοούσα αν γίνεται να κάτσεις να σκεφτείς αυτό που γράφω αντί να σπεύσεις να απαντήσεις χωρίς να έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας, όπως και τελικά έκανες... :worry: ΥΓ: Κι επειδή το έργο το έχω ξαναδεί, αν κρίνεις ότι σε προσβάλλει κάποιο ποστ μου να απευθυνθείς σε κάποιον συντονιστή για να βρεις το δίκιο σου, αντί να μου επιτίθεσαι δημόσια επί προσωπικού παραβιάζοντας κάθε κανόνα του φόρουμ. Το τελευταίο που επιθυμούμε όλοι μας (μακάρι κι εσύ) είναι να ξεφύγει εκτός κανόνων στο συγκεκριμένο θέμα και να κλειδωθεί. Μπορείς να απαντήσεις στα όσα γράφω αλλά όχι να μου επιτίθεσαι χωρίς λόγο. Δε θα κάτσω να απολογούμαι σε κάποιον που ερμηνεύει τα λεγόμενα μου όπως του αρέσει (ή όπως τα καταλαβαίνει αυτός) Α, εγώ επιτέθηκα και απο πάνω!!! Ο.Κ. Υ.Γ. Εαν εννοείς πως τα μειωτικά σου post θα πρέπει να τα αντικρούω με το λεγόμενο report, ατύχησες, διοτι δεν θα το κάνω ποτέ διοτι μου θυμίζει πρακτικές γερμανικής κατοχής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer ( 8 Ιούν. 2004 , 17:08) δεν θα το κάνω ποτέ διοτι μου θυμίζει πρακτικές γερμανικής κατοχής. Ναι ναι. Και ο εμεσκέι που το εφαρμόζει είναι χίτλερ! :lol: :lol: Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Η Ελλάδα είναι η χώρα που θα διεξάγει τους πιο ακριβούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της (Α.Ε.Π.). Ενώ π.χ. το κόστος των αγώνων της Βαρκελώνης υπολογίζεται στο 1,6% και του Σίδνεϋ στο 1,5% των αντίστοιχων Α.Ε.Π., το κόστος των Ο.Α. της Αθήνας υπολογίζεται στο 4,4% (τουλάχιστον) του Α.Ε.Π. Ολοένα και μεγαλύτερη δανειοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ήδη, τον Δεκέμβριο του 2003, η, τότε, ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε και έλαβε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δάνειο ύψους 1,5 δις ευρώ, για την χρηματοδότηση των Ολυμπιακών Έργων, ενώ αναζητείται άμεσα άλλο 1,5 δις ευρώ για την κάλυψη των Ολυμπιακών αναγκών. Συρρίκνωση των δημόσιων δαπανών για βασικές κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία, πρόνοια, απασχόληση, μισθοί και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ.), δηλαδή, μείωση του λεγόμενου “κοινωνικού μισθού”. Στους αρχικούς στόχους ήταν η λεγόμενη “αυτοχρηματοδότηση” κάποιων Ολυμπιακών Έργων, μόνο που δεν βρέθηκαν ιδιώτες – χρηματοδότες, προφανώς γιατί δεν “μυρίστηκαν” αρκετά κέρδη . Έτσι, το “Ολυμπιακό χωριό” κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, με τα λεφτά των εργαζομένων και με την “συνδρομή”, φυσικά, του Ελληνικού Δημοσίου. Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
T-mobile Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος supernet ( 8 Ιούν. 2004 , 11:47) Συρρίκνωση των δημόσιων δαπανών για βασικές κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία, πρόνοια, απασχόληση, μισθοί και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ.), δηλαδή, μείωση του λεγόμενου “κοινωνικού μισθού”. Και ναι και όχι. Για εμένα όλες αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις συνησφέρουν στην παιδεία. Νους υγειής και σώματη υγειής. Κατα το διάστημα αυτό βελτιώθηκε η υγεία αρκετά. Και κάτι άλλο υγεία δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία, αλλά όταν έχεις καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης και σωστά έργα υποδομ;hς, συμβάλεις στην υγεία με την μείωση της μόλυνσης, μείωση του στρες κτλ. Αν δεν κάνω οι Ολυμπιακοί αγώνες άνοιξαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Βέβαια ενδεχομένος πολλές από αυτές να χαθούν τώρα. Όσο για τους μισθούς των δημοσίων υπολλήλων εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου μιας και στο σύνολο τους είναι αρχιξύστες και έχουν βολευτεί για τα καλά. Μην το πάρετε στραβά αυτό το τελευταία αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Σήμερα αμοίβετε μόνο όποιος πέρνει κάποια ρίσκα και θέλει να προχωρίσει λίγο παραπέρα από το δημοσιουπαλληλίκη. Δεν είναι δυνατόν εγώ να δουλευω 15 ώρες και να έχω ένα σορρο ευθύνες και να περιμένει ο ξύστης να ανταμοιφτεί το ίδιο με 6 ώρες εργασίας την ημέρα χωρίς ευθύνες. Economics 101.... :whistle: Παράθεση Less is more... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Είσαι ισοπεδωτικός απλά.. Δεν είναι όλοι οι "δημόσιοι" υπάλληλοι ξύστρες όπως θες να νομίζεις... Ούτε βέβαια και όλοι οι αρχιτέκτονες "αστέρια".. Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i ( 8 Ιούν. 2004 , 15:44) Είναι τρελοί αυτοί οι Αθηναίοι! :p Τους κάνουν έργα μοναδικά σε όλο τον κόσμο τα οποία θα αντέξουν το χρόνο και θα μείνουν στην ιστορία σαν σύμβολα της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας και παρ' όλ' αυτά γκρινιάζουν! :blink: Αν είχες 70 μύρια και τα δίνες να αγοράσεις μία ALFA GT, ενώ μπορούσες να αγοράσεις μια Porsche θα ήσουν ευχαριστημένος επειδή και πάλι έχεις μουράτο εργαλείο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Καλό θα ταν να αποφεύγονται τέτοιοι γενικοί χαρακτηρισμοί που άλλωστε μπορούν να θεωρηθούν προσωπική επίθεση, σύμφωνα με τους ΟΠΧ. Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Παρακαλώ όταν αναφέρουμε στοιχεία να τα παραθέτουμε ολοκληρωμένα. Το Ολυμπιακό Χωριό ναι χτίστηκε με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου και ακριβέστερα με χρήματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Μετά το τέλος των Αγώνων περί τις 450 κατοικίες θα αποδοθούν σε δικαιούχους (χαμηλών εισοδημάτων εργάτες, πολύτεκνους κλπ). Κέρδος στην κοινωνία λοιπόν. Να λέμε τις αλήθειες ολόκληρες, έτσι? Στο χώρο του δημοσιογραφικού χωριού στο Μαρούσι θα στεγαστούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία (πχ ΠΕΧΩΔΕ) που σήμερα πληρώνουν ενοίκια. Λιγότερες δαπάνες λοιπόν. Στο Φάληρο ολόκληρα χιλιομετρα παραλίας που έζεχνε από σκουπίδια έχουν γίνει χωρος περιπάτου και αθλητικών έργων και σε λίγες μέρες ο καθένας θα βολτάρει εκεί με την οικογένειά του. Και τα τρία αυτά παραδείγματα περιλαμβάνονται στο "κόστος" των Αγώνων. Διαφωνεί κανείς ότι είναι χρήσιμα ή ότι είναι κέρδος? Να σηκώσει το χέρι του. Και να θυμόμαστε πάντα ότι η φράση "συνολικό κόστος" περιλαμβάνει χιλιάδες πράγματα που μένουν, είναι χρήσιμα και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Ποτέ ενωμένο αυτό το έθνος.. Πάντα διχασμένοι.. Τόση μιζέρια...δεν μπορώ να καταλάβω! Σε μας θα μείνει αυτό το αριστούργημα...δεν θα το πάρει μαζί του ο Ισπανός..ήμαρτον πια! Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 ( 8 Ιούν. 2004 , 20:43) Αν είχες 70 μύρια και τα δίνες να αγοράσεις μία ALFA GT, ενώ μπορούσες να αγοράσεις μια Porsche θα ήσουν ευχαριστημένος επειδή και πάλι έχεις μουράτο εργαλείο; Φίλε μου ας γίνουν έργα επιτέλους στη Θεσσαλονίκη κι ας αργήσουν κι ας κοστίσουν και περισσότερο εν τέλει! Μετά από την περιφερειακή Θεσσαλονίκης η οποία αν δε κάνω λάθος έχει πάνω από 10 χρόνια που ολοκληρώθηκε δεν έχει γίνει κανένα απολύτως μεγάλο έργο (αναφέρομαι στα έργα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό). Για να απαντήσω στο παράδειγμα σου, ναι θα το προτιμούσα από το να μην έχω αυτοκίνητο. Κι άλλωστε οι υπερβάσεις ήταν απαραίτητες λόγω των νέων διεθνών δεδομένων στον τομέα της ασφάλειας. Προσωπικά θα με ενοχλούσε περισσότερο και θα γκρίνιαζα (άν ήμουν Αθηναίος) και τα έργα παραδίδονταν σε κακή κατάσταση ή τόσο αργά που πλέον ήταν ήδη ξεπερασμένα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. June 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i ( 8 Ιούν. 2004 , 21:00) Φίλε μου ας γίνουν έργα επιτέλους στη Θεσσαλονίκη κι ας αργήσουν κι ας κοστίσουν και περισσότερο εν τέλει! Μετά από την περιφερειακή Θεσσαλονίκης η οποία αν δε κάνω λάθος έχει πάνω από 10 χρόνια που ολοκληρώθηκε δεν έχει γίνει κανένα απολύτως μεγάλο έργο (αναφέρομαι στα έργα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό). Για να απαντήσω στο παράδειγμα σου, ναι θα το προτιμούσα από το να μην έχω αυτοκίνητο. Κι άλλωστε οι υπερβάσεις ήταν απαραίτητες λόγω των νέων διεθνών δεδομένων στον τομέα της ασφάλειας. Προσωπικά θα με ενοχλούσε περισσότερο και θα γκρίνιαζα (άν ήμουν Αθηναίος) και τα έργα παραδίδονταν σε κακή κατάσταση ή τόσο αργά που πλέον ήταν ήδη ξεπερασμένα. Για τη Θεσσαλονίκη συμφωνώ (θα μας κάνουν μετρό σε 10-20 χρόνια :p ). Όσο για το παραλληλισμό που έκανα, δεν ρώτησα τι θα προτιμούσες αλλά αν θα ήσουν απόλυτα ευχαριστημένος. ;) Και εγώ θα προτιμούσα μια GT από το τίποτα, αλλά θα προτιμούσα περισσότερο μια Porsche. :) Καταπληκτικό, επιβλητικό και αριστουργηματικό το στέγαστρο κανείς δεν λέει το αντίθετο αλλά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts