Jump to content

Nostalgia @ myphone: Η παρέα των νοσταλγών... μιλάει για όλα! [part 2]


plankton69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο πρώτο κομμάτι της συνέντευξης μας, οι zerow, ddr2, mr_47, Dark_ds, pgetsopoulos μας μίλησαν για... όλα γύρω από τη συλλογή τους! Σειρά των mol, Architekt, thanossalonika, BMW_E36, Enema, αλλά και δική μου!

 

Για άλλη μια φορά, οι ερωτήσεις:

 

1. Πως ξεκίνησε για σένα η συλλογή κινητών και από ποια/ποιες συσκευή/συσκευές έγινε η αρχή;

 

2. Ποια συσκευή απέκτησες πρόσφατα για τη συλλογή σου, ποια από όσες έχεις συμπαθείς, ποια... αντιπαθείς και ποια είναι η αγαπημένη νοσταλγική σου συσκευή, άσχετα αν την έχεις ή όχι;

 

3. Θα μπορούσες να αποχωριστείς την αγαπημένη σου νοσταλγική συσκευή, όπως κι αν αυτό γινόταν; (απώλεια, βλάβη κλπ) Είσαι αρκετά «ψείρας» με τα τηλέφωνα που έχεις συλλέξει; Τα θέλεις χωρίς ίχνος φθοράς και τα φροντίζεις ιδιαίτερα;

 

4. Ποια συσκευή έχεις χρησιμοποιήσει για περισσότερο χρονικό διάστημα και γιατί;

 

5. Υπάρχει προτίμηση/συμπάθεια προς κάποιο κατασκευαστή κινητών στη συλλογή σου ή όχι;

 

6. Επόμενοι στόχοι για προσθήκες υπάρχουν κι αν ναι, ποιοι είναι;

 

7. Θα προτιμούσες ένα high end smartphone ή μια nostalgic συσκευή για 1ο/2ο κινητό;

 

Πάμε για τη συνέχεια!

 

 

Enema

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6584/6520-1341740280-full.jpg

 

1. Η συλλογή κινητών για μένα ξεκίνησε πριν καν αποκτήσω δικό μου, από την πρώτη στιγμή που έπεσαν τα μάτια μου πάνω σε αυτά. Απλά τα γούσταρα. Τα ήθελα όλα. Η αρχή έγινε με ένα Sharp GX10.

 

2. Η τελευταία συσκευή που απέκτησα είναι ένα ZTE Blade, αλλά δεν το θεωρώ τόσο μέλος της συλλογής. Το τελευταίο νοσταλγικό που απέκτησα ήταν ένα Nokia 6510, απωθημένο από τα παλιά.

 

Από τις συσκευές μου συμπαθώ περισσότερο το GX10 και το 6600 μου, γιατί είναι οι 2 πρώτες μου, από τις λίγες που απέκτησα καινούριες και γιατί έχουν πολλά ''χιλιόμετρα'' στην πλάτη τους. Ήταν εποχή που επειδή δεν είχα πολλά κινητά, τα ξεζούμιζα, ειδικά το 6600. Με μικρή διαφορά έρχεται ένα Qtek 2020.

 

Δεν μπορώ να πω ότι αντιπαθώ ιδιαίτερα κάποια συσκευή από αυτές που έχω, αλλά αν προτιμώ κάποια λιγότερο από τις άλλες, αυτή είναι σίγουρα ένα Nokia 6260. Και να σκεφτείτε ότι έδωσα ένα 9300 communicator γι'αυτό. Μεγάλη βλακεία.

 

Αγαπημένο νοσταλγικό.... δεν ξέρω, πολλά! Δεν νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω μόνο ένα μοντέλο!

 

3. Εφόσον δεν την χρησιμοποιώ πλέον, κατά πάσα πιθανότητα ναι. Προφανώς δεν πρόκειται να πετούσα το κινητό, έστω και χαλασμένο.

 

Είμαι ψείρας σε επίπεδο OCD. Τόσο μάλιστα που έχω σπάσει τον ιερό κανόνα των συλλεκτών, δηλαδή να βάλω στα κινητά μου μη-γνήσιες προσόψεις. Έχω στόχο να κάνω καινούρια εξωτερικά όλα τα κινητά που έχω στη κατοχή μου, όσο αυτό είναι δυνατό. Και εννοείται ότι τα φροντίζω όσο μπορώ.

 

4. Qtek 2020, 3 χρόνια. Οι γονείς μου είχαν ''κατασχέσει'' τον υπολογιστή, οπότε το qtek ήταν το υποκατάστατο του. Ήταν η μοναδική μου συσκευή που έπαιζε mp3, χωρίς αυτό θα τρελαινόμουν.

 

5. Θα έλεγα στη Nokia, χωρίς όμως να είμαι τυφλό fanboy. Τα μισά από τα κινητά μου είναι αυτής της μάρκας.

 

6. Τόσοι πολλοί που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι! Αλλά στην κορυφή της λίστας υπάρχουν τα 8910 και 8800.

 

7. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι μια νοσταλγική συσκευή μπορεί πλέον να καλύψει τις απαιτήσεις μου. Οπότε smartphone. Για το νοσταλγικό άλλωστε, ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί μετά από τόσα χρόνια.

 

Architekt

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6585/6521-1341740286-full.jpg

 

1. Η δική μου ιστορία άρχισε από έναν ξεχασμένο θησαυρό σε ένα συρτάρι. Το Siemens S55, τον εφηβικό μου έρωτα, και το Siemens SX1, τον ανεκπλήρωτο. Πάνω από 5 χρόνια είχα να ανοίξω το S55, με αποτέλεσμα η μπαταρία να έχει χαλάσει και ο φορτιστής να μην υπάρχει πουθενά. Στην αναζήτηση αυτών των 2 εξαρτημάτων, βρέθηκε στον δρόμο μου ένα SX1, η πρώτη συσκευή που αποκτήθηκε από νοσταλγία... Τις επόμενες εβδομάδες άρχισα να παρακολουθώ το φόρουμ και ότι είχε να κάνει με παλιές συσκευές. Σιγά σιγά άρχισαν να μπαίνουν και άλλοι στόχοι, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή όμως στα παλιά της Nokia, έχοντας αγαπήσει αυτή την εταιρία στο παρελθόν...

 

2. Αν και η συλλογή μου ξεκίνησε από τα Siemens, σύντομα στράφηκα στη Nokia και κυρίως στην μοναδική premium σειρά 8000. Εξάλλου το πρώτο κινητό που απέκτησα ποτέ άνηκε σε αυτήν την σειρά, το 8210. Το πρώτο νοσταλγικό που βρήκα και πήρα αυτής της σειράς ήταν ένα 8890. Ήταν το αμέσως επόμενο από το SX1. Όμως η εξωτερική κατάσταση του ήταν μέτρια (λογικό για κινητό 12 χρονών) και ανταλλάχθηκε σύντομα με ένα σχεδόν άριστο 8850. Έτσι ξεκίνησε η συλλογή της αγαπημένης μου σειράς, με το πιο πρόσφατο μέλος να είναι ένα 8800 special edition. Στο ενδιάμεσο, ανακάλυψα σε ένα συρτάρι ένα σχεδόν άριστο 8310 που άνηκε στη οικογένεια και με λίγη τύχη απόκτησα και πάλι σε χαμηλή τιμή το 8210. Βέβαια οι συμπάθειες υπάρχουν και μέσα στην σειρά με το 8910 να είναι η μεγαλύτερη αδυναμία μου και αποκτήθηκε λίγο αργότερα από το 8850. Το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν στην συλλογή μου μερικά πιο νέα μοντέλα, όπως το 8600 Luna, το 8800 Arte και το πιο πρόσφατο 8800 special edition. Πέρα από την σειρά 8000, στην συλλογή έχουν προστεθεί μερικά αγαπημένα μοντέλα από το παρελθόν και μοντέλα-σταθμοί για τη Nokia, όπως το 6510, το 9210 και το 7650, με το τελευταίο να το θεωρώ το πιο νοσταλγικό Nokia διότι συνδύαζε άψογα όλη την φιλοσοφία της Nokia: Ποιότητα, σχεδίαση, πρωτοπορία. Συσκευές που να αντιπαθώ δεν έχω, καθώς δεν επιδιώκω να τις αποκτήσω.

 

3. Για κανένα λόγο! Αν και το 8910, η αγαπημένη μου συσκευή, ήδη έχει πρόβλημα στο μικρόφωνο, εξακολουθώ να την χρησιμοποιώ που και που έστω και με Bluetooth (ήταν από τις πρώτες συσκευές που είχαν αυτήν την τεχνολογία). Είναι από τις πολύ λίγες συσκευές που παίρνω μαζί μου στο φοιτητικό σπίτι, ενώ η υπόλοιπη συλλογή βρίσκεται στο πατρικό μου. Δεν τολμώ να την επιδιορθώσω καν καθώς φοβάμαι πως αν λυθεί η συσκευή ίσως να μην ξανακλείσει διότι ο slide μηχανισμός εκτίναξης είναι από τους πιο περίπλοκους.

 

Εδώ έχω αντίθετη άποψη από τους υπόλοιπους νοσταλγούς. Αν και θέλω η συσκευή να είναι σε όσο καλύτερη δυνατή κατάσταση, δεν θα επιδιώξω να την επισκευάσω ή να την επαναφέρω στην αρχική της. Πιστεύω πως κάθε φθορά αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τηλεφώνου και με την επιδιόρθωση της η συσκευή χάνει μέρος της νοσταλγίας της. Βέβαια οι συσκευές που αποκτώ επιδιώκω να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και οι φθορές τους να μην καταστρέφουν την γενική εμφάνισή τους, με σπάνιες εξαιρέσεις βέβαια :) Κατά τα άλλα είμαι αρκετά ψείρας! Οι μπαταρίες είναι ξεχωριστά αποθηκευμένες σε σακουλάκι με ρύζι για προστασία από την υγρασία και οι συσκευές σε bubble wrap , εκτός από το 8800 που διακοσμεί το γραφείο μου στη βάση του. Σίγουρα μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώ ένα από αυτά (κυρίως τις Κυριακές) με πλήρη φόρτιση και αποφόρτιση της μπαταρίας.

 

4. To 8850! Ήταν η πρώτη συσκευή της αγαπημένης σειράς και στις αρχές την χρησιμοποιούσα σχεδόν παντού. Βέβαια μετά από δυο βδομάδες συνεχείς χρήσης και μιας ατυχής πτώσης άρχισε να έχει κάποια προβλήματα (κυρίως επανεκκινήσεις). Επίσης το 8600 χρησιμοποιούσα συνεχώς ως δεύτερο κινητό στο εξωτερικό (όταν βρισκόμουν) με τοπική κάρτα SIM, καθώς ήταν το πιο εύχρηστο νοσταλγικό! Με μεγάλη οθόνη και καλύτερο πληκτρολόγιο ακόμα και από το 8800 Arte! Η συσκευή όμως που βρίσκεται συνεχώς έξω από το μέρος αποθήκευσης είναι το υπέροχο 8800 που διακοσμεί το γραφείο μου πάνω στην βάση του. Συνήθως όλο και κάποια άλλη συσκευή του κάνει παρέα όμως :P

 

5. Η συλλογή μου αποτελείται από τους τρεις αγαπημένους μου κατασκευαστές, Siemens, Nokia και HTC, αλλά η Nokia είναι η μεγαλύτερη συμπάθειά μου. Συνδύαζε, τουλάχιστον στο παρελθόν, πρωτοπορία, ποιότητα και design με άριστο τρόπο. Για παράδειγμα, το 7650, που θεωρώ την πιο νοσταλγική συσκευή της Nokia, το 2002 ενσωμάτωνε τεχνολογίες που αναφέρονται ακόμα και σήμερα, όπως η κάμερα του (σε πρόσφατο βίντεο του 808 αναφέρεται το 7650 ως η αρχή). Είχε καταπληκτικό design με τον slide μηχανισμό του και ήταν κατασκευασμένο με υποδειγματική ποιότητα. Επίσης είχε κατασκευάσει ολόκληρες σειρές βασισμένες σε πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως η σειρά 9000 communicator ή την 88xx/89xx, που χρησιμοποιούσε μεθόδους κατασκευής με βάση την κατασκευή supercars (8800) ή υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πυραύλων, όπως το τιτάνιο (8910).

 

6. Ο βασικός στόχος είναι η ολοκλήρωση της σειρά 8000, αν και υπάρχουν παρεκτροπές που και που. Έτσι οι επόμενοι στόχοι που έχουν απομείνει είναι το 8110, το 8810 και το 8800 sirocco, με το τελευταίο να αποτελεί τον πιο άμεσο. Βέβαια πρέπει να γίνει και επανάκτηση του 8600 Luna που έχει δοθεί (ίσως προσωρινά) στον zerow :P Αν και το 8810 ήταν η απαρχή των premium 8000 δεν θέλω να βιαστώ να το πάρω, καθώς το θέλω να είναι σε άψογη κατάσταση. Λόγω του χρωμίου που καλύπτει σχεδόν όλη του την επιφάνεια ήταν πολύ ευαίσθητο στις γρατζουνιές. Άλλοι στόχοι πέρα από τα 8αρια είναι το Ν91, μιας και με έχουν επηρεάσει οι άλλοι συμφορουμήτες που το έχουν στην κατοχή τους, αλλά πέρα από αυτό είναι μια άψογη συσκευή κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και με εσωτερικό HDD!

 

7. Αν και έχω high end Smartphone (iPhone), προτιμώ μια νοσταλγική συσκευή. Συνήθως αποφεύγω όμως να τις παίρνω μαζί μου έξω από το σπίτι διότι φοβάμαι την ακεραιότητά τους. Σίγουρα είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν αυξημένη ευαισθησία και μια πτώση ίσως αποβεί μοιραία. Ήδη το 8850 παρουσίασε προβλήματα από δική μου χρήση. Νομίζω πως η συλλογή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρά μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως έχουν τις Κυριακές τους οι συλλέκτες αυτοκινήτων. Σίγουρα τα νοσταλγικά κινητά τα προσέχεις και τα θαυμάζεις περισσότερο από ένα σύγχρονο Smartphone...

 

BMW_E36

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6595/img-0083.jpg

 

1. Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να γράψω μια σελίδα πρόλογο, αλλά θα με κυνηγάει ο συντάκτης! Θα μείνω στα λίγα λοιπόν... Ανέκαθεν ήμουν λάτρης της τεχνολογίας και ιδιαίτερα των κινητών τηλεφώνων... Αρχές του 2000 ήμουν από τους πρώτους στην τάξη (Α’ Γυμνασίου) που είχα κινητό (Motorola V2288 το οποίο έχω ακόμα, και νομίζω ήταν το πρώτο κινητό με fm radio). Μετά πήρα το Nokia 3330, ακολούθησε το Sharp GX10 και GX20. Θυμάμαι ότι πάντα είχαμε κάτι και πάντα θέλαμε και κάτι άλλο (είναι στην φύση μας τελικά!) Ήθελα να τα έχω όλα τότε, φυσικά ήξερα ότι ήταν αδύνατο. Παρ' όλα αυτά πάντα παρακολουθούσα τις εξελίξεις. Τέλος πάντων, τον Απρίλιο του 2010 αποφάσισα να μαζέψω όσες συσκευές ήθελα και δεν απέκτησα ποτέ μου, μαζί με αυτές που πούλησα για να αποκτήσω κάποια άλλη. Το 6600 ήταν το πρώτο κινητό που αγόρασα καθαρά για νοσταλγικό λόγο. Από κει και πέρα λόγω του ότι είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο ασχολήθηκα πολύ με το άθλημα και κατάφερα να μαζέψω πολλά κινητά από συγγενείς, φίλους, γνωστούς. Το να φτάσεις 100+ συσκευές μέσα σε 2 χρόνια πιστεύω είναι δύσκολο, πόσο μάλλον χωρίς να τις αγοράσεις, αλλά να στις χαρίσουν! Φυσικά μερικά κομμάτια που τα ήθελα πολύ, τα αγόρασα, δεν γινόταν αλλιώς...

 

2. Οι τελευταίες 2 συσκευές που απόκτησα πριν 3 εβδομάδες, είναι το 7370 και το 7373... Θεωρητικά είναι σπάνια, αλλά για μένα είναι απλά δύο όμορφα S40 phones. Ιδιαίτερη συμπάθεια έχω στο Ε90 και νομίζω είναι και το αγαπημένο μου, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο έχει περάσει τρεις φορές από τα χέρια μου στο παρελθόν και πιστεύω ότι αν το ξαναβρώ σε καλή τιμή θα το αγοράσω ξανά! Δεν έχω κάποια συσκευή που να αντιπαθώ, απλώς έχω πολλές συσκευές που με αφήνουν αδιάφορο.

 

3. Έχω μάθει ότι δεν πρέπει να δενόμαστε συναισθηματικά με κάτι, γιατί όταν το χάσουμε ή όταν πρέπει να το αποχωριστούμε, μας πονάει πολύ. Γενικά στην ζωή μου είμαι ψείρας και φυσικά θα ήθελα να τα έχω όλα όσο πιο καινούρια γίνεται, αλλά δεν μπαίνω στο «τρυπάκι» να τα ανακατασκευάσω, το θεωρώ πολυτέλεια...

 

4. Αν εξαιρέσουμε το 3330 που είχα αναγκαστικά για αρκετό καιρό λόγω του ότι «δεν είχα δικό μου πορτοφόλι» τότε, το Dell Streak που έχω από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και σήμερα είναι αυτό που έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο κι ο λόγος είναι επειδή είναι το πρώτο «κινητό» που με κάλυψε πλήρως σε όλους τους τομείς. Γενικά είμαι κατά του άσκοπου καταναλωτισμού και όταν πάρω κάτι και καλύπτει τις ανάγκες μου, δεν βρίσκω λόγο να το πουλήσω και να πάρω κάτι «καλύτερο».

 

5. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα είναι Νokia. Ο λόγος πιστεύω είναι η διαφορετικότητα των κινητών της, κυρίως από θέμα εμφάνισης και όχι τόσο από θέμα λειτουργιών. Πιστεύω ότι τότε η Νokia απλά «έπαιζε» μόνη της...

 

6. Επόμενοι στόχοι; Φυσικά υπάρχουν! Η σειρά 8xxx και communicator είναι ανέκαθεν από τους στόχους μου.. Μπορεί τα 8xxx να είναι απλά S40, αλλά η αίσθηση που σου προσφέρουν είναι μοναδική. Επίσης θα ήθελα πολύ ένα N93i, 7900, 7710, 7600, 7500, 7380 ή 7280, E70, Siemens SX1, την σειρά P της Sony ericsson και το HTC Advantage.. Φυσικά τα κινητά ποτέ δεν τελειώνουν και πάντα θα μεγαλώνει η λίστα!

 

7. Μερικές φορές θα προτιμούσα να έχω μια απλή συσκευή και απλά να παίρνω τηλέφωνο και να στέλνω μηνύματα, χωρίς καν να στεναχωρηθώ αν την χάσω ή αν μου πέσει ή αν χαλάσει, άλλωστε αυτή είναι η ουσιαστική χρήση ενός κινητού τηλεφώνου. Πολλές φορές νιώθω περιορισμένος, πχ θέλω να τρέξω, θέλω πηδήξω κάποιο τοιχάκι ή κάγκελο κτλ, πρέπει συνέχεια να έχω στο μυαλό μου ότι κουβαλάω το κινητό μαζί μου σε ότι κι αν κάνω. Παρ' όλα αυτά θέλω να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες σε μια συσκευή έτσι ώστε να καλύπτω και άλλες ανάγκες. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που είμαστε εδώ στο φόρουμ αυτό επιδιώκουμε, άλλωστε φαίνεται και από την εξέλιξη των κινητών, που ουσιαστικά πλέον είναι υπολογιστές τσέπης.

 

mol

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6653/111.jpg

 

1. Πως ξεκίνησε, ε; Δύσκολη απάντηση… Άρχισα να συλλέγω συσκευές χωρίς λόγο και αιτία. Έτσι απλά. Τότε βέβαια άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με την τεχνολογία. Πρώτες συσκευές είναι τα Nokia 5210 και 8310.

 

2. Οι τελευταίες προσθήκες είναι τα Nokia E65 και 6280. Μ' αρέσουν γενικά οι μαζεμένες συσκευές, πχ 8310/8210. H μόνη που αντιπαθώ σφόδρα είναι μια Alcatel που δε θυμάμαι μοντέλο. Απλά υπάρχει στο κουτί μαζί με τις άλλες.

 

Η συσκευή που έχω μέσα στην καρδιά μου είναι το Nokia 8210. Δε το έχω, αλλά πέρασε από τα χέρια μου ένα διάστημα. Το είχε πάρει η αδερφή μου σε μπλε. Το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά! Μόλις έπεσε στα χέρια μου, το αποτελείωσα κανονικά! Ήθελα να δω τι κρύβεται μέσα σε μια τόσο μικρή (για την εποχή) συσκευή.

 

3. Και ναι και όχι. Πραγματικά δε ξέρω πως θα αισθανθώ αν “χαθεί” μια συσκευή. Δε θέλω να μου συμβεί αλλά και δε νομίζω να με πειράξει.

 

ΟΧΙ, θέλω να είναι στην κατάσταση που θα φτάσουν στα χέρια μου. Ok, καθαριότητα εννοείται, αλλά μέχρι εκεί. Εκτός αν τα θέσω σε καθημερινή λειτουργία, όπου και θα γίνει κάποιο ρεκτιφιέ!

 

4. Nokia 6260. Ναι, υπάρχουν πολλοί που αντιπαθούν τη συγκεκριμένη συσκευή, αλλά εγώ τη βλέπω με άλλο μάτι. Ίσως γιατί ήταν η πρώτη συσκευή που αγόρασα με δικά μου χρήματα, ίσως γιατί απλά τη λατρεύω; Δε ξέρω… Από το 2005/2006 που την πήρα, ζήτημα να έχει ξεκουραστεί συνολικά 1 χρόνο. Σχεδόν πάντα δηλαδή ήταν πρώτη ή δεύτερη, ακόμη και τρίτη συσκευή.

 

5. Προτιμώ Nokia, Ericsson, Siemens. Όμως, δε λέω όχι σε άλλους κατασκευαστές.

 

6. Θέλω, αν μπορέσω κάποια στιγμή, να αποκτήσω όλη την Ε, 6 και 8 σειρά της Nokia. Όπως επίσης και την Communicator. Κατά τ' άλλα, ο,τι φτάνει στα χέρια μου είναι καλό!

 

7. Για πρώτο σίγουρα θέλω κάποιο smartphone της σημερινής εποχής και το 2ο ας είναι ο,τι θέλει. Αυτή τη στιγμή το Nokia 6260 λειτουργεί ως 2ο!

 

thanossalonika

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6680/dscn04291j.jpg

 

1. Για μένα η συλλογή ξεκίνησε πριν δύο περίπου μήνες, όταν πήρα από ένα φίλο ένα Siemens C25 στο οποίο ήταν έτοιμος να κάνει... crash test! Μετά πήρα ένα Nokia 3410 και άλλα νοσταλγικά μοντέλα. Την είχα παρατήσει ένα διάστημα, αλλά τον τελευταίο μήνα άρχισα σιγά-σιγά να την εμπλουτίζω.

 

2. Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι το Motorola StarTAC. Οι συσκευές που συμπαθώ πιο πολύ είναι το Nokia 3410, καθώς και το 7250 λόγω πληκτρολογίου. Αυτή που αντιπαθώ είναι αναμφισβήτητα το Samsung X450 και γενικά τα Samsung! Απαίσιο κινητό! Ήρθε στα χέρια μου από τον αδερφό μου και κάθεται εδώ και καιρό στο συρτάρι μου. Αγαπημένη νοσταλγική συσκευή είναι σίγουρα το Nokia 3410! Μεγάλος έρωτας αυτό το κινητό!

 

3. Με τίποτα! Αν μου χαλούσε θα την έφτιαχνα ή αν διαλύονταν θα την είχα κρατήσει μαζί με τα άλλα μου κινητά! Είμαι όντως πολύ ψείρας με τα κινητά που έχω συλλέξει. Τα καθαρίζω, τους αλλάζω μπαταρίες όταν είναι αναγκαίο, αλλάζω προσόψεις και μια- δύο φορές το μήνα τα βγάζω και τα συντηρώ.

 

4. Το Nokia 3410 φυσικά! Μιας και ήτανε από τις πρώτες μου συσκευές, δεν ήτανε λίγες οι φορές που το χρησιμοποίησα για δεύτερο, ακόμα και για πρώτο.

 

5. Βλέποντας ότι έχω Nokia 7250,3410, 7210, 6230 και 7250 η ψήφος πάει στη Nokia! Οι συσκευές της, ακόμα και σήμερα με μαγεύουν με το design τους!

 

6. Και βέβαια υπάρχουν! Αν και έχω στο νου μου διάφορα μοντέλα, επικεντρώνομαι κυρίως στα Nokia N70, 6303i τα οποία είχα και βλακωδώς πούλησα καθώς και στο θρυλικό Ν95!

 

7. Χμμ, δύσκολη ερώτηση! Για πρώτη συσκευή έχω πάντα Smartphone, για δεύτερη χρησιμοποιώ που και που καμιά νοσταλγική συσκευή, αν και τελευταία όχι και τόσο γιατί φοβάμαι μήπως πάθουν τίποτα!

 

plankton69

 

http://content.myphone.gr/photo/full/6683/13072012272.jpg

 

1. Όλα άρχισαν από το θέμα των παλιών Nokia, πέρυσι τέτοια εποχή. Διάβαζα καιρό το θέμα, ε μια, δυο, την τρίτη δεν άντεξα! theProdigy, Enema και όλοι όσοι γράφατε εκεί πέρυσι, εσείς φταίτε! :p Πρακτικά η πρώτη μου συσκευή ήταν ένα 2100, το μόνο ασπρόμαυρο Nokia που είχα ακόμα (κι αυτό ερείπιο), ενώ είχα διαλύσει ελάχιστα πριν ασχοληθώ ένα 8310... :( Είχα ακόμα ένα νεκρό από νερό 7260 κι ένα νεκρό από... πλυντήριο (!!!) E52.

 

2. Προσθήκες κάνω συνέχεια, όσο βρίσκω ενδιαφέροντα κομμάτια! Το πιο πρόσφατο είναι άριστο για τα χρόνια του Motorola 8700 International.

 

8850 μου, σ'αγαπάω! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα όσα νιώθω γι'αυτό. Tο θεωρώ αιτία που είμαι Editor στο myPhone (το νοσταλγικό του ήταν το πρώτο άρθρο μου για το site, thanks to bomber21 που το μεταβίβασε στην ομάδα!), αιτία που ξέθαψα τα Χριστούγεννα του 2011 όσες αναμνήσεις είχα ξεχάσει από φίλους, αλλά και για άλλα τόσα! Κάθε μέρα μαζί του, κάτι θα μας ''δέσει'' κι άλλο!

 

Κι όμως, αντιπαθώ κάποιο! Tο SE W395 μου! Tο είχα πάρει και καινούριο τρομάρα μου! Ευτυχώς χάλασε και ησύχασα! Συμπάθειες τώρα, πέρα του 8850... SE P800, Nokia 7110, Alcatel OT db αλλά και το -υπεραγαπημένο μου- Motorola StarTAC 130!

 

3. Με τίποτα! Eιδικά όταν άρχισε τα ''παλαβά'' με την οθόνη το 8850, φοβήθηκα απίστευτα τη ζημιά. Γενικά μου είναι δύσκολο να αποχωριστώ κάτι που έχω δεθεί μαζί του, είτε μιλάμε για κινητό, είτε για αυτοκίνητο (ακόμα σε θυμάμαι ZXούλα μου και θέλω να κλάψω... Έφυγες άδικα... :(), είτε για κάτι άλλο.

 

Όχι απλά ψείρας, σαλτάρω και με μισή γρατζουνιά πλέον! Παλιότερα δεν με ένοιαζε, αλλά πλέον χωρίς θήκη δεν φεύγει κανένα από το σπίτι! Θέλω να είναι σε μια αξιοπρεπή κατάσταση όσα έχω στη συλλογή μου, γι'αυτό και προσέχω όσα αγοράζω. 'H τα σουλουπώνω αργότερα όσο καλύτερα γίνεται!

 

4. Nokia 3310! Μικρός τότε, άλλο δεν μου παίρνανε, ε πιάσαμε τα 3 σχεδόν χρόνια μαζί! Απίστευτη συσκευή, άντεχε τα πάντα! Είχε και φιδάκι, που το πάτε αυτό! Και το K800i με άντεξε περίπου τόσο... Ώρα του E71 να αποδείξει τι μπορεί να κάνει! Κλείσαμε χρόνο και πάμε γερά για ακόμα 2! (Εκτός αν μου ''κάτσει'' κανένα N8!)

 

5. H λίστα μου έχει πολλές συσκευές, αλλά κυρίως, έχει Nokia. Είμαστε φανατικοί, πως να το κάνουμε! Δεν λέω όχι όμως και σε άλλες εταιρίες, αρκεί να μου αρέσουν (αν μιλάμε για συλλογή), ή να με καλύπτουν σε όσα ζητάω καθημερινά (κύρια/δεύτερα κινητά)! Nokia is not the only one!

 

6. Tο ότι έχω λίστα δεν σημαίνει ότι την ακολουθώ κατά γράμμα. Είναι πάνω από 25, οπότε δεν υπάρχει σειρά. Ο,τι κινείται, εκτελείται! Πχ θέλω το 7250. Aν βρεθεί όμως κάτι πιο σπάνιο, εννοείται παίρνω εκείνο. 'Oταν πήρα το 2110 ''ζαχάρωνα'' ένα 7650, το οποίο έκανα ''πάσα'' σε άλλο φίλο νοσταλγό. Τουλάχιστον ξέρω ποιος το χαίρεται, γιατί το χαίρεται πραγματικά! :)

 

7. Μισό να βάλω την κύρια SIM μου στο 8850! :lol: Ήδη ως 2ο έχω ένα νοσταλγικό, ενώ το ίδιο κάποτε ήταν και 1ο. So, why not; Χρειάζομαι κάτι παραπάνω από όσα προσφέρει το 8850 και το κάθε νοσταλγικό; Δεν νομίζω... Άστε που, όσο μου ''τη λένε'' για τις ''σακαράκες'' μου, τόσο πορώνομαι!

 

Κλείνοντας αυτή την -υπέροχη για μένα- αναδρομή, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη συνέντευξη. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε ούτε το άρθρο, αλλά ούτε και η ατμόσφαιρα στα νοσταλγικά λημέρια μας! Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και το myPhone.gr που μας έδωσε το χώρο για να αναφέρουμε, αλλά και να... μεταδώσουμε το «σαράκι» μας!

 

Νίκο, Θοδωρή, Γιάννη, Θανάση, Κώστα, Λεωνίδα, Παύλο, Δημήτρη, Πέτρο, Χρήστο... σας ευχαριστώ!

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Και εμεις ευχαριστουμε Χρηστο. Οι πρωτοβουλιες σου δινουν αλλον αερα στα νοσταλγικα θεματα, που παροτι νοσταλγικα, δεν μενουν νεκρα.:)

 

Παιδια, πολυ ωραιες οι συλλογες σας!!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά κάθε ΣΚ ανυπομονώ για αυτή την στήλη παιδιά. Κάθε βδομάδα κάνουμε βόλτες στο τηλεπικοινωνιακό μας παρελθόν.

 

Εχουμε μεγάλους guru στην κοινότητα όπως βλέπω. Μπράβο σε όλους! Μακάρι να είχα την θέλησή σας (και τα χρήματα) να κάνω τετοιες συλλογές.

Link to comment
Share on other sites

εμεις σ ευχαριστουμε Χρηστο!! αναμενουμε και αλλες πρωτοβουλιες και ειμαστε προθυμημοι να συμμετεχουμε ξανα..
Link to comment
Share on other sites

ρε enema, ποιο ειναι εκεινο πανω αριστερα το ασπρο-χρυσο κλαμσελ?? ωραιο φαινεται.. αλλα δεν ειναι το Ν76..
Link to comment
Share on other sites

 

Architect

 

Μπλα μπλα μπλα και με λίγη τύχη απόκτησα μπλα μπλα μπλα

 

 

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ψέμα που έχει γραφτεί σε άρθρο :lol: :lol: :lol:

Back to basics

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ψέμα που έχει γραφτεί σε άρθρο :lol: :lol: :lol:

 

γιατι το λες αυτο?? με 7 ολοκληρα ευρω πηρα το 8210.. θα μπορουσα να το χα βρει πεταμενο στον δρομο :p λιγη τυχη ειναι....

 

αλλα μην μιλας και συ! δεν πας πισω..

Link to comment
Share on other sites

Και εμεις ευχαριστουμε Χρηστο. Οι πρωτοβουλιες σου δινουν αλλον αερα στα νοσταλγικα θεματα, που παροτι νοσταλγικα, δεν μενουν νεκρα.:)

 

εμεις σ ευχαριστουμε Χρηστο!! αναμενουμε και αλλες πρωτοβουλιες και ειμαστε προθυμημοι να συμμετεχουμε ξανα..

 

Δεν θα είχαν ζωή αυτά τα θέματα χωρίς εσάς... Μερικοί άλλωστε (ξέρετε ποιοι! :p ) με βάλατε στο «τρυπάκι» αυτό. Δέσαμε σαν ομάδα, βοηθήσαμε άλλους, αλλά και εμάς μεταξύ μας. Για μένα (αλλά και για τους υπόλοιπους προφανώς), η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της παρέας. 15 άτομα να λειτουργούν ομαδικά. Αυτή είναι η κοινότητα μας, το myPhone.gr!

 

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ψέμα που έχει γραφτεί σε άρθρο :lol: :lol: :lol:

 

Μην μου θίγετε τον Γκαστόνε του νοσταλγικού!!! :lol::lol::lol:

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Εμεις ευχαριστουμε χρηστο. παρα πολυ ωραιες ολες οι συλλογες παιδια! την φωτο του BMW καπου την ειχα δει στο internet! δεν περιμενα να τον εχουμε στο myphone!
Link to comment
Share on other sites

Καλα ρε σεις,ουτε T68i εχετε,ουτε S700i,ουτε W995,τι νοσταλγοι εισαστε εσεις;Εσεις εισαστε απλως κολλημενοι με τα ΝΟΚΙΑ,που εμενα πχ,ουτε καν με αγγιξαν ποτέ.

Αντε,εxετε και μερικα StarTac εκει,για ξεκαρφωμα,αλλα με τα SONY,εχετε αλλεργια;

Πλακα κανω,ετσι;:p

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι γενικά υπάρχει νοσταλγία όχι τόσο για τα κινητά...όσο για τις καταστάσεις που έζησαν πολλοί τότε...

Πχ κάποιος πέρασε στο πανεπιστήμιο και τότε είχε βγει το 8210 και το θυμάται με νοσταλγία για τα φοιτητικά του χρόνια...

Άλλος μπορεί να θυμάται το Τ68 επειδή τότε πήγαινε στο σχολείο...

Αλλά σαν κινητά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο, μια ιδέα είναι όλα.

Προσωπικά τα μόνα κινητά εκείνης της εποχής που ζηλεύω ακομα και τώρα είναι η σειρά 8 της ΝΟΚΙΑ γιατί είχαν μια εξαιρετική σχεδίαση.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίες συλλογές παιδιά!

 

Χρήστο εμείς ευχαριστούμε που με τα άρθρα σου ζωντανεύει συνέχεια η νοσταλγία όλων μας!

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι γενικά υπάρχει νοσταλγία όχι τόσο για τα κινητά...όσο για τις καταστάσεις που έζησαν πολλοί τότε...

Πχ κάποιος πέρασε στο πανεπιστήμιο και τότε είχε βγει το 8210 και το θυμάται με νοσταλγία για τα φοιτητικά του χρόνια...

Άλλος μπορεί να θυμάται το Τ68 επειδή τότε πήγαινε στο σχολείο...

Αλλά σαν κινητά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο, μια ιδέα είναι όλα.

Προσωπικά τα μόνα κινητά εκείνης της εποχής που ζηλεύω ακομα και τώρα είναι η σειρά 8 της ΝΟΚΙΑ γιατί είχαν μια εξαιρετική σχεδίαση.

Μα ετσι γινεται συνηθως φιλε μου.Για ολα τα πραγματα.Αναμνησεις φερνουν.Συνειρμους...

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Με τα άρθρα αυτά θυμήθηκα τις συσκευές που περάσαν από τα δικά μου χέρια κ που να βρίσκονται άραγε :wacko:

 

Θα είχα καμιά 20αριά από προσωπική χρήση αλλά μόνο 4 ΝΟΚΙΑ αφού δεν τα είχα και πολύ σε εκτίμηση σε αντίθεση με την πλειοψηφία που βλέπω πως της έχετε αδυναμία

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι γενικά υπάρχει νοσταλγία όχι τόσο για τα κινητά...όσο για τις καταστάσεις που έζησαν πολλοί τότε...

Πχ κάποιος πέρασε στο πανεπιστήμιο και τότε είχε βγει το 8210 και το θυμάται με νοσταλγία για τα φοιτητικά του χρόνια...

Άλλος μπορεί να θυμάται το Τ68 επειδή τότε πήγαινε στο σχολείο...

Αλλά σαν κινητά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο, μια ιδέα είναι όλα.

Προσωπικά τα μόνα κινητά εκείνης της εποχής που ζηλεύω ακομα και τώρα είναι η σειρά 8 της ΝΟΚΙΑ γιατί είχαν μια εξαιρετική σχεδίαση.

 

εσυ εισαι δικος μου ;) οσον αφορα τα 8αρια..

 

και σε αυτα που λες δεν εχεις και πολυ αδικο σε γενικα πλαισια.. αλλα με τις παλιες συσκευες δενεσαι μεσα απο τις αναμνησεις.. η σχεση ειναι αμφιδρομη!

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=331813

 

χαρακτηριστικο παραδειγμα τετοιας νοσταλγιας του φιλου Χρηστου :)

Edited by Architekt
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίες οι παραθέσεις των παιδιών όπως και η όλη ιδέα.. Πάντως να πω ότι και σήμερα δενομαστε με κάποιες συσκευές απλά θα το καταλάβουμε χρόνια μετά.. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να κρατήσει κάποιος μια συσκευή αρκετό διάστημα για να υπάρξει αυτό το δέσιμο.. Αν είχα πχ s2 για 2 μήνες, μετά το note για άλλους 2, μετά one x, μετά s3 και περασα κι από ενδιάμεσα σε xperia s, moto RAZR κτλ το δέσιμο να συμβεί?? Ενώ πχ φοιτητής με το 6210 και πριν με ένα Panasonic GD90 ναι είχα δεθεί και μάλιστα άρρωστα :D:D
Link to comment
Share on other sites

Φοβερο nostalgia μαγκες! Ακομη και εγω που δεν ειχα τοσες συσκευες , μετα απο αυτα τα αρθρα, τις νοσταλγω και μαλιστα πολυ!

Νοσταλγω το nokia 3330, 6210 , 8210 και μετα 3510i που εκανα το λαθος να τα χαρισω, νοσταλγω τα S700 και k800 που επισης χαρισα καθως και το W900i που μου εκλεψαν! Στο μεσοδιαστημα ενα siemens cx75 και τα sharp gx17 - gx25 που εξαφανιστηκαν...Μετα απο αυτα που διαβαζω στεναχωριεμαι που δε τα εχω! Εχω μονο ενα Sony Ericsson v800 , nokia 5310(xpress music),motorola c980 και ενα Lg viewty!

Περιμενω να δω ακομη περισσοτερους νοσταλγους αν και ομολογω πως ηδη εχω εντυπωσιαστει! :D

Link to comment
Share on other sites

Ωραία η συνέντευξη αν και 1 η 2 συλλογές δεν είναι και τόσο σπουδαίες,μέτριες.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα αύξησης στην εκάστοτε συλλογή πού έχει ο καθένας μας.το ebay είναι κάργα από συσκευές και με δυνατότητα προσθήκης ελληνικών από τους ιδίους τους πωλητές.

Μπράβο πάντως στα παιδιά,σε μία αδιάφορα πλέον τεχνολογικά εποχή,αδιάφορη γράφω γιατί πλέον τα high end mobiles είναι πολλά,τα luxury mobiles μηδενικά καθώς έχουν δώσει όλη την σημασία μονό στην τεχνολογική κόντρα μεταξύ εταιρειών,κάποτε τα κινητά με τις ελάχιστες προσθήκες πού έβαζαν η κάθε εταιρεία έδιναν άλλο κυρός στην συσκευή,έστω κι αν η οποιαδήποτε προσθήκη του τότε πλέον μας φαίνεται γελοία καθώς αναφερόμαστε για κινητά του παρελθόντος,πλέον βασιλεύουν αλλά θέλω,αλλά τεχνολογικά επιτεύγματά,απλά με τόσες πλέον άρτιες τεχνολογικές προτάσεις,νιώθω πως έχω πάθει ανοσία,δεν ενθουσιάζομαι τώρα όπως τότε,όπως και να χει,με έκαναν και θυμήθηκα παλιές κι αξιόλογες εποχές.

Edited by ταξιδιωτης22

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς σε ευχαριστούμε Χρήστο! Ήταν δικιά μας χαρά να μοιραστούμε τις συλλογές μας εδώ στο φόρουμ!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...