Jump to content

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3100 / P3110)


Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δυο ερωτησουλες.

1) Πως κανουμε root το ταμπλετ στην εκδοση 4.1.2 ? Αν υπαρχει τροπος χωρις τη χρηση υπολογιστη θα ηταν ιδανικο.

 

2) Αν γινει το root , υπαρχει τροπος να περναω τα data των εφαρμογων στην εξωτερικη καρτα μνημης? Εχει γεμισει και συνεχεια μου βγαζει μη επαρκης χωρος αποθηκευσης.

 

Εχω την εκδοση χωρις το 3g με android 4.1.2.

Edited by fotaras85
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Για ροοτ πρεπει κάπου σε αυτο το θέμα να γράφει.

Γτ δε βάζεις την 4.2.2 που σου δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης εφαρμογών στην sd?

Link to comment
Share on other sites

Στο πρωτο ποστ του θεματος εχει οδηγιες αλλα αναφερονται σε παλιοτερη εκδοση android. Στην 4.1.2 που εχει το δικο μου δεν βρηκα κατι.

Απο τις ρυθμισεις του ταμπλετ δεν μου βγαζει διαθεσιμη ενημερωση στην 4.2.2. Πως αλλιως μπορω να την βαλω? Δεν θελει ρουτ για να την περασω?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Χρειαζεται αρκετο διαβασμα και ασχολια τελικα. Βεβαια το πρωτο ποστ αυτου του θεματος το ειχα διαβασει και ειχα δει και τα αντιστοιχα λινκς που εχει εκει για την διαδικασια root. Στο λινκ ομως (αυτο το chainfire.autoroot κτλ) εχει μεν και το δικο μου μοντελο αλλα εχει ενα αρχειο για την εκδοση 4.0.3 ενω το ταμπλετ τωρα εχει την εκδοση 4.1.2. Γι'αυτο ρωτησα πως γινεται το ρουτ στην 4.1.2 εκδοση.

 

Οπως και να'χει παντως τελικα ειναι απαραιτητη και η χρηση υπολογιστη για να γινουν αυτες οι δουλειες. Και ειναι και πολλες! Θελω να παρω backup των data απο καποιες εφαρμογες , να κανω root , να βαλω την αγγλικη 4.2.2 για να μεταφερω τις εφαρμογες στην καρτα μνημης , μετα αφου θα γινει καθαρη εγκατασταση πρεπει να το ξαναστησω ολο απο την αρχη! Κουραστηκα και μονο που τα σκεφτηκα lol.

Link to comment
Share on other sites

cwm 6.0.4.5+

απο εδω

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548257

slimkat+slimros Gapps απο εδω

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2619109

και διαβαζεις τον οδηγο εγκαταστασεις μεσο cwm απο εδω

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=365508&highlight=gt-p3110

 

----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

προσοχη για εγκατασταση kitkat θελεις cwm 6.0.4.5+ οχι πιο παλια

Link to comment
Share on other sites

προσπάθησα με cwm recovery v6.0.2.7

 

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

κανω απεγκταστασηη το recovery πυ εχω....

 

----- προσθήκη μηνύματος 60 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

πως κανω απεγκτασταση το recovery που εχω....

Link to comment
Share on other sites

ποσες φορες πρεπει να πω οτι θελει cwm 6.0.4.5+ για να κανεις την εγκατασταση

κατεβασε απο εδω

http://d-h.st/ayq

αυτο το zip βαλτο στην sdcard και κανε εγκατασταση οπως κανεις την rom θα σου δωσει πολλες επιλογες εσυ διαλεξε να κανεις update στην cwm κανε επανεκκινηση και τωρα με cwm 6.0.4.8 βαλε την rom

αν δεν λειτουργη το link στειλε email να σου στειλω το zip

Link to comment
Share on other sites

δεν ειχες εγκαταστηση cwm αν ναι πατας power button+volume up+home button με το που φανει το samsung tab2 αφηνεις το power button αν εχεις recovery θα μπει στην cwm
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μιλαμε για μεγαλη τρολια!

Παω να κανω root το ταμπλετ με το odin και δεν χωραει ολο το προγραμμα στην οθονη του νετμπουκ που εχω με αποτελεσμα να μην μπορω να δω τα κουμπια που εχει κατω κατω , το start , reset , exit και δεν ξερω τι να κανω. Αν ειναι δυνατον!

Εν τω μεταξυ πηγαινω με το ποντικι περιμετρικα του παραθυρου του προγραμματος αλλα δεν μου βγαζει την επιλογη να το μεγαλωσω η να το μικρυνω οπως σε ολα τα παραθυρα. Τι διαολο?

Χρησιμοποιω τα αρχαια windows xp. Ξερει κανεις καποια λυση?

Link to comment
Share on other sites

^^ Αφου καταφερα να ξεπερασω το παραπανω προβληματακι που ειχα , η διαδικασια για το root ηταν επιτυχης! :D

Ξηλωσα και την superuser εφαρμογη που εμπαινε με το root και εβαλα μια αλλη που μου αρεσε πιο πολυ. Αυτα για αρχη.

 

Τωρα ειμαι στην αναζητηση εφαρμογης για να παρω backup των εφαρμογων και των δεδομενων τους. Το helium backup δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει πριν ρουταρω το ταμπλετ οποτε ξηλωθηκε και αυτο. Να υποθεσω η εφαρμογη που θελω ειναι το titanium backup? Υπαρχει καμια αλλη καλυτερη?

 

Μετα το backup θα ψαχτω για καποιον οδηγο για να περασω την αγγλικη 4.2.2. Αφου γινει και αυτο , κανω restore το backup και θα εχω ολες τις εφαρμογες ΚΑΙ τα δεδομενα τους οπως ειναι τωρα. Συν το οτι με την 4.2.2 θα μπορω να μεταφερω τα data των εφαρμογων στην καρτα μνημης , οποτε δεν θα φουλαρει και η εσωτερικη συνεχεια.

 

Κανω καπου λαθος στα παραπανω? Τα λεω καλα η θα εχω αναπαντεχα προβληματα? Επισης μια χαζη ερωτηση , η Αγγλικη ρομ εχει Ελληνικα μεσα?

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχει Ελληνικά και μάλλον καλά τα λες

 

----- προσθήκη μηνύματος 103 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Για Ελληνική 4.2.2 έχετε ακούσει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Μετά το root που ειχα κανει τις προαλλες και την cwm recovery image , ηρθε ο καιρος να περασω και την Αγγλικη ρομ 4.2.2. Το εκανα χτες ακολουθωντας τις παρακατω οδηγιες. Στο βημα 15 και μενα μου εβγαλε error οταν πηγα να κανω wipe cache αλλα δεν υπηρξε καποιο προβλημα. Στο τελευταιο βημα που ειναι για να αλλαξουμε το CSC ,και αφου ειχαν γινει ολα τα βηματα μια χαρα και μπηκε η 4.2.2. μπηκα στην stock recovery (αφου η προηγουμενη σβηστηκε κατα την διαδικασια) και ειδα οτι το CSC ηταν ηδη EUR αφου εγραφε Applied Multi-CSC : EUR . Οποτε δεν χρειαστηκε να κανω κατι παραπανω.

Στο σημειο αυτο να ευχαριστησω θερμα τον the_dynamite με τις αναλυτικοτατες οδηγιες του που με βοηθησαν παρα πολυ για να περασω την 4.2.2.

 

Παιδιά όπως υποσχέθηκα σας παραθέτω τις οδηγίες αναβάθμισης για το P3110 σε 4.2.2 αλλά και πως το γυρνάμε σε 4.1.2 ελληνική αν χρειαστεί κάποτε να το πάμε στο service. Αν κάτι πάει στραβά δεν φέρω καμμία ευθύνη.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ P3110 ΣTHN ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ROM 4.2.2

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πριν να ξεκινήσουμε την αναβάθμιση θα πρέπει :

 

1) Να έχουμε εγκαταστημένο το πρόγραμμα KIES και αυτό να αναγνωρίζει το τάμπλετ

2) Να έχουμε κατεβάσει την βρετανική ρομ 4.2.2 με CSC BTU για το P3110 και να ξεζιπάρουμε το αρχείο.

3) Να έχουμε κατεβάσει το πρόγραμμα Odin v3.07 και να το έχουμε ξεζιπάρει.

4) Να έχουμε κάνει backup όλα τα αρχεία που χρειαζόμαστε γιατί η διαδικασία αυτή θα σβήσει τα πάντα!

5) Τα προγράμματα που έχουμε κατεβάσει μπορούμε να τα κάνουμε backup με την δωρεάν εφαρμογή app backup & restore. Να σημειώσω πως η εφαρμογή δεν αποθηκεύει αρχεία όπως π.χ την πρόοδο μας σε ένα παιχνίδι ή σελιδοδείκτες παρά μόνο το ίδιο το πρόγραμμα.

6) Το τάμπλετ να είναι τελείως φορτισμένο.

 

Επίσης πρέπει να ξέρουμε δυο πράγματα :

1) Σε RECOVERY mode μπαίνουμε αν με κλειστό το τάμπλετ πατήσουμε Volume up+power ταυτόχρονα μέχρι να ανοίξει το τάμπλετ.

2) Σε DOWNLOAD mode μπαίνουμε αν με κλειστό το τάμπλετ πατήσουμε Volume down+power ταυτόχρονα μέχρι να μας βγάλει κάτι κίτρινα γράμματα. Αφού τα βγάλει πατάμε Volume up.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

 

1) Μπαίνουμε σε RECOVERY. Χρησιμοποιώντας το volume up/down πηγαίνουμε εκεί που λέει wipe data και το επιλέγουμε με το power button. Πηγαίνουμε εκεί που λέει yes και το επιλέγουμε με το power.

2) Με την ίδια διαδικασία κάνουμε τώρα wipe cache partition.

3) Επιλέγουμε rebοοt system now.

4) Προσπερνάμε γρήγορα τα μενού και όταν το τάμπλετ φτάσει στην αρχική οθόνη πάμε ρυθμίσεις, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

5) Προσπερνάμε γρήγορα τα μενού και όταν το τάμπλετ φτάσει στην αρχική οθόνη πάμε ρυθμίσεις, επιλογές προγραμματιστή και τικάρουμε εκεί που λέει εντοπισμός σφαλμάτων.

6) Κλείνουμε το τάμπλετ.

7) Στον υπολογιστή πάμε στο εικονίδιο του odin και με δεξί κλικ πάμε εκεί που λέει Run as, ξετικάρουμε εκεί που λέει protect my computer και πατάμε ΟΚ.

8) Μπαίνουμε σε DOWNLOAD mode και συνδέουμε το τάμπλετ στον υπολογιστή με το καλώδιο.

9) Πρέπει στο odin κάτω αριστερά να μας βγάλει το μήνυμα Added και εκεί που λεέι ID:COM το κουτάκι να γίνει μπλε και να γράφει COM.

10) Πατάμε εκεί που λεέι PDA και επιλέγουμε το ξεζιπαριμένο αρχείο της ρομ που έχει κατάληξη .tar.md5

11) Περιμένουμε μέχρι να τικαριστεί το PDA και να βγάλει κάτι γράμματα.

12) Πρέπει να είναι τικαρισμένα 3 πράγματα μόνο. Το Auto Reboot, το F.Reset Time και το PDA. Τίποτα άλλο δεν πρέπει να είναι τικαρισμένο, προσοχή!

13) Αφού κάνουμε τον έλεγχο προσεκτικά κάνουμε κλικ στο Start. Η διαδικασία αναβάθμισης ξεκινά και θα πρέπει να περιμένουμε μερικά λεπτά. Προσοχή! Δε θα βγάλουμε το καλώδιο από τον υπολογιστή!

14) Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το τάμπλετ θα ξεκινήσει μόνο του και στην οθόνη του odin θα βγει ένα μήνυμα PASS σε πράσινο φόντο. Τώρα μπορούμε να βγάλουμε το καλώδιο από τον υπολογιστή.

15) Προσπερνάμε τα μενού γρήγορα και όταν μας δείξει την αρχική οθόνη κλείνουμε το τάμπλετ. Τώρα θα πρέπει να επαναλάβουμε όλα τα βήματα 1-4 ξανά. (Σημείωση : Στο δικό μου έβγαλε error όταν πήγαινα να κάνω wipe cache partition, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα, απλά συνέχισα με το βήμα 4).

16) Κάνουμε τις ρυθμίσεις στα μενού και απολαμβάνουμε το τάμπλετ! Και για να μας εμφανίσει τις επιλογές προγραμματιστή που είναι κρυμμένες, πάμε ρυθμίσεις, πληροφορίες συσκευής και πατάμε 7 φορές εκεί που λέει αριθμός κατασκευής.

 

Αν τυχόν κολλήσει το τάμπλετ στο βήμα 14 και γράφει Samsung για πολύ ώρα (πάνω από 10 λεπτά) πατάμε volume up+power μέχρ να μπούμε σε RECOVERY mode και κάνουμε τα βήματα 1-4.

 

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μείνουμε ικανοποιημένοι ή χρειαστεί να το πάμε στο Service κάποια στιγμή τότε κατεβάζουμε την επίσημη ελληνική 4.1.2 και κάνουμε την ίδια διαδικασία με πάνω. Όταν τελειώσουμε κατεβάζουμε από το play store την δωρεάν εφαρμογή total commander. Ανοίγουμε την εφαρμογή πάμε εκεί που λέει ρίζα συστήματος αρχείων, στον φάκελο efs, στον φάκελο imei και πατάμε το mps_code.dat Επιλέγουμε επεξεργασία αρχείου, με το totalcmd και εκεί θα δούμε να γράφει τρία γράμματα (π.χ AUT) Τα σβήνουμε και γράφουμε EUR και πατάμε το εικονίδιο της δισκέτας για αποθήκευση. Κλείνουμε το τάμπλετ και μπαίνουμε σε RECOVERY. Εκεί θα μας βγάλει μήνυμα Applied Multi-CSC : EUR Επιλέγουμε reboot system now και είμαστε οκ!

 

Εδω ομως εχουμε θεματακι. Αφου τα εκανα ολα τα παραπανω πηγα να κανω και root στην 4.2.2. Ακολουθησα αυτες εδω τις οδηγιες που βρηκα στο net. http://nasirtech.blogspot.gr/2013/12/root-galaxy-tab2-7-0-p3110-running-android-422-jb-official-rom.html

Ενω τα εκανα ολα οπως στο λινκ και περασε και η εφαρμογη SuperSU πηγα να την ανοιξω και μου λεει "Δεν υπαρχει SU binary εγκατεστημενο και ο SuperSU δεν μπορει να το εγκαταστησει. Αυτο ειναι προβλημα!"

Και το κακο ειναι οτι το χρειαζομαι το root για να βαλω την titanium backup και να κανω restore καποιες εφαρμογες και τα δεδομενα τους. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος για να κανω root στην 4.2.2. ?

;) Χαλαρά μπορείς να κάνεις root σε 4.2.2. Ακόμα με ics είσαι;
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3100 / P3110)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...