Jump to content

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3100 / P3110)

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για αλλαγή csc δείτε κι αυτό.. http://davemartinsmusicblog.blogspot.gr/2013/05/changing-csc-code-on-samsung-galaxy-tab.html

Το είχα βάλει και παλιότερα στο νήμα, δοκιμασμένο στο tab 2 και δούλεψε κανονικά :)

Σε αυτό ως 2ο, αναφερόμουν κι εγώ μόνο που το επεξεργασμένο αρχείο με την 4.1.2 ΔΕΝ με άφηνε να το κάνω save.

Στην 4.0.4 μου δούλεψε. Ίσως για την 4.1.2 να ήθελε root...

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Σε αυτό ως 2ο, αναφερόμουν κι εγώ μόνο που το επεξεργασμένο αρχείο με την 4.1.2 ΔΕΝ με άφηνε να το κάνω save.

Στην 4.0.4 μου δούλεψε. Ίσως για την 4.1.2 να ήθελε root...

Περίεργο, πάει καιρός που το έκανα βέβαια αλλά είμαι 99% σίγουρος ότι δεν ήμουν root όταν το πέτυχα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κάνω και λάθος βέβαια. Με Es file το άλλαξα, αν έχει να κάνει.. δεν έχω πια το tablet να δοκιμάσω πάλι..

το φορτιζο ανοιχτο και φορτιζει 100% αλλα η μπαταρια τελειωνει πολυ γρηγορα...μαλλον παω για αντικατασταση μπαταριας.το εχω περιπου 1 χρονο το tablet.

Λοιπόν από χτες κοιτάζω να αναβαθμίσω το tablet με official τρόπο στην 4.2.2 (βλ. Kies) και έχω περάσει 5-6 roms (4.0.4, 4.1.1, 4.1.2, 4.2.2) προσπαθώντας ν' αλλάξω στις 3 πρώτες, το csc οπότε να μου προτείνει το kies την αναβάθμιση. Πράγμα που έχω ξανακάνει για την 4.1.2 επιτυχώς. To BTU λοιπόν που είναι ένα από τα Αγγλικά csc και ενώ το άλλαζα μέσω του Total commander > edit> root > efs/imei/mps_cote.dat και μπαίνοντας σε recovery mode, έβλεπα successfully applied multi-csc. Στη επανεκκίνηση όμως ξαναγύριζε στο EUR. Τελικά γινόταν γιατί το BTU ΔΕΝ υπήρχε στα csc ΠΟΥ αναφέρονται στο /system/csc (σκαλίζεις, βρίσκεις). Εκεί υπάρχουν φάκελοι με όλα τα csc που έχει η εκάστοτε rom! Ακόμα και με την "συνταγή" του @cookieman για το terminal και την εντολή am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.Preconfig/com.android.Preconfig.Preconfig Το μενού που τώρα πια δουλεύει εμφανίζεται και περιέχει αυτές και μόνο αυτά τα συγκεκριμμένα csc.

Σε κάθε έκδοση και χώρες βλέπω στο recovery mode το ρομποτάκι σε άλλες απ' την αρχή, στα μενού και επιλέγοντας κάποια απ' αυτά και μέχρι στο τέλος στο reboot όρθιο. Σε άλλες ξαπλωμένο μ' ένα κόκκινο τρίγωνο με θαυμαστικό πάνω του. Στην 4.2.2 απ' την αρχή πετάει κάτι No command αλλά μπαίνει και κάνεις wipe κ.λ.π

Σημαίνει κακό φλασάρισμα ή είναι κακογραμμένες οι αναβαθμίσεις/αρχεία?

Στην 4.2.2 επίσης που την πέρασα στην SD να την φλασάρω από εκεί με την εντολή update from external storage μου έβγαζε ότι δεν έγινε validation στο αρχείο. Την Ελληνική 4.1.2 που την φύλαξα από το KIES ήταν όντως η ίδια με αυτή που βρίσκεις παντού online και εκεί έκανε verification.

Πρώτα από όλα χρόνια πολλά και καλά Να περνάτε.

Μια ερώτηση τώρα, από χθες το tablet του πατέρα μου άρχισε να μιλάει κάθε φορά που αλλάζει οθόνη ή ανοίγει φάκελο στην επιφάνεια εργασίας με φωνή tts πουδεν καταλαβαίνω τι λέει. Το talkback δεν είναι ενεργό.

Καμιά ιδέα τι φταίει και πώς να το κλείσω, γιατί είναι πολύ σπαστικό;

Παιδιά άκυρο. Το πρόβλημα το δημιούργησε το greenify. Με το που το απεγκατάστησα όλα λειτουργούν πάλι μια χαρά. Παρεπιπτώντος, μην χρησιμοποιήσετε το talkback. Έκανα το λάθος να το ενεργοποιήσω για να δω αν έφταιγε αυτό και κόλλησε η οθόνη πολύ άσχημα. Μου άλλαξε τα φώτα μέχρι να το απενεργοποίησω.

Edited by El_Grego
Τακτοποίηση προβλήματος.
Το πρώτο μου τηλέφωνο: ΝΟΚΙΑ 3110 (αυτό το τούβλο με το φιδάκι ντε...!) :lol:

καλησπέρα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.

χρειάζομαι τα φώτα σας, στο επιχείρημα που θέλω να κάνω. συγχωρέστε με εξαρχής για την ασχετοσύνη μου, αλλά απέχω από το άθλημα αρκετό καιρό, ώστε πολλά από αυτά που συζητάτε να μου φαίνοντας σχεδόν κινέζικα :)

τι έχω και τι θέλω να κάνω:

έχω ενός φίλου το P3100 σε έκδοση 4.0.3 αγορασμένο πέρσι από την Vodafone. θέλω χωρίς βαβούρα να το κάνω αναβάθμιση στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση που υπάρχει, να είναι επίσημη, διότι ο φίλος είναι απλός χρήστης, οπότε δε θέλω να υπάρχουν προβλήματα μετά.

έχω δοκιμάσει και μέσω κινητού αλλά και μέσω KIES την ενημέρωση λογισμικού, χωρίς δυστυχώς να μου βγάζει κάποια αναβάθμιση.

έμαθα ότι ήδη υπάρχει η 4.1.1 ή 4.1.2 (από την ίδια την Vodafone) και ότι προλογίζεται να βγει η 4.2.2 όπου να ναι.

τι πρέπει να κάνω άλλο ώστε να βάλω την πιο νέα έκδοση; ευχαριστώ.

ΥΓ: ψάχνοντας... στον γούγλη.. είδα ότι έχει διάφορες εκδόσεις για διάφορες χώρες... πχ εγώ έχω τον κωδικό P3100XW... και έχει να κατεβάσω την έκδοση P3100XWDNA1, έχει σημασία, ή θα δουλεύει; και άπαξ και δουλεύει την κάνω πως αναβάθμιση; είναι πολύπλοκη η διαδικασία; ξανά ευχαριστώ!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

@silverag

Φίλε, για δοκίμασε, αν έχεις χρόνο και αυτό το command line

am start -a Android.intent.action.MAIN -n com.sec.Android.Preconfig/com.sec.Android.Preconfig.Preconfig.

Με το θέμα των permissions εμένα δεν μου βγάζει κάτι. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει να κάνει, με το γεγονός, ότι το δικό μου είναι παραεισαγωγής. Μήπως έχει να κάνει στο δικό σου, με κάποια ασφάλεια στο φάκελο csc, που να θέλει root.

Edited by cookieman
Ο διάλογος μεταξύ ετεροφρόνων είναι αδύνατος και μεταξύ ομοδόξων περιττός..

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

@silverag

Φίλε, για δοκίμασε, αν έχεις χρόνο και αυτό το command line

am start -a Android.intent.action.MAIN -n com.sec.Android.Preconfig/com.sec.Android.Preconfig.Preconfig.

Με το θέμα των permissions εμένα δεν μου βγάζει κάτι. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει να κάνει, με το γεγονός, ότι το δικό μου είναι παραεισαγωγής. Μήπως έχει να κάνει στο δικό σου, με κάποια ασφάλεια στο φάκελο csc, που να θέλει root.

θα το δοκιμάσω μόλις το πάρω ξανά στα χέρια μου. (το έδωσα πίσω στον φίλο)

πάντως επειδή πήγα μέχρι και στο σέρβις και έψαξα μιλώντας και με vodafone. τελικά ανακάλυψα, ότι επειδή είναι αγορασμένο από το πλαίσιο και είναι version Europe και όχι vodafone, η 4.0.3 είναι η πιο καινούργια...μέχρι να αποφασίσουν να το κάνουν κι αυτοί αναβάθμιση...

πάντως επειδή έχει μέχρι και τον σεπτεμβρη εγγύηση δε θέλω να το κάνω root μετά το βλέπουμε αν δε το πουλήσει ο φίλος. ευχαριστώ για την πρόταση. καλό βράδυ.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά....

Αν ξέρει κάποιος να μου δώσει μια απάντηση στο πρόβλημα που έχω με το P3110 μου.....

Είναι Rooted... εχθές άλλαξα rom... και όλα αυτά τα έκανα μήπως και λύσω το πρόβλημα που είναι το εξής....

Ανοίγω το tab και μόλις ανοίξει εχει πχ 90% μπαταρία μετά απο 10-15sec 53% σε 20-30 sec 7% και μετά απο 1 λεπτό 2%. Κλείνει μετά απο λίγο το ξανανοίγω και δείχνει 48% και σε 10sec πέφτει πάλι στο 1% και κλείνει......

Μην μου πείτε -για να σας προλάβω- για Battery Calibration το έκανα κι αυτό με την γνωστή εφαρμογή απο το google play....αλλά τίποτα.... :mad: :cry:

Σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

Πέρασε μια ελληνική ρομ χωρίς να κάνεις root και πήγαινε σε Samsung service με απόδειξη αγοράς. Μάλλον πας για αλλαγή μπαταρίας. Νομίζω πως οι μπαταρίες έχουν μόνο 6 μήνες εγγύηση δυστυχώς.

Αεχει ερθει η ωρα για αντικατασταση μπαταριας 53€ απο την επισημη αντ/πεια(πριν ενα μηνα το πηγα)

Αν και εφόσον η συσκευή έχει ενσωματωμένη μπαταρία η Samsung δίνει κανονικά διετή εγγύηση και σε αυτή..

Νικος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα κι εγώ παιδιά... Πάει για αλλαγή μπαταρίας....

Έρχεται όμως άλλο θέμα τώρα....

Ebay..... Γνήσια SUMSUNG μπαταρία του κουτιού με 15 ευρώ απο Ιρλανδία.... συν 5 ευρω τα μεταφορικά......

Μάλλον για εκεί με βλέπω......άλλο 20 άλλο 50+....

Παιδιά βγήκε official 4.2.2 με καινούργιο changelist για 5 χώρες. Για το P3110.

Θα μας πεις που μπορούμε να το βρούμε και να το περάσουμε?

Ευχαριστώ,

Νίκος.

00-05 Audi S3 Oettinger...Gone But Not Forgotten

06-14 Porsche 911 C4 Exclusive Sportpack...Absolut Driving Machine!!!

14-... Straight Six Open Top Sliding Machine ///

Παιδιά βγήκε official 4.2.2 με καινούργιο changelist για 5 χώρες. Για το P3110.

Υπάρχει κάποια πηγή για να δούμε τι γίνεται ή είναι "εκ των έσω" αυτό.

Για το Ελληνικό 4.1.2 και ΟΤΑ και μέσω KIES δεν υπάρχει κάτι.

Υπάρχει κάποια πηγή για να δούμε τι γίνεται ή είναι "εκ των έσω" αυτό.

Για το Ελληνικό 4.1.2 και ΟΤΑ και μέσω KIES δεν υπάρχει κάτι.

Έχουν βγει επισήμως και αφορούν Ελβετία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ολλανδία και Πολωνία...

Η Ελλάδα θα περιμένει, άγνωστο το πόσο ακόμα...

Μπορείς να τα βρεις στο samsung-updates εάν ενδιαφέρεσαι να τα κατεβάσεις.

Υπάρχουν και αλλού "πορτοκαλιές"... Η CyanogenMod είναι ήδη εδώ και καιρό σε 4.4.2 και μάλιστα εξαιρετικά σταθερή και γρήγορη. Το ίδιο και άλλες ομάδες...

Ακόμα περιμένετε τι θα αποφασίσει η Samsung;

Οδηγίες για το πως περνάτε έχω ήδη δώσει πριν λίγες σελίδες. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε αφορούσε την αγγλική 4.2.2. Μπορείτε να κατεβάσετε τώρα μια πιο καινούργια rom από το Samsung updates

Galaxy TAB 2 (wi-fi/3G) 7''

Εδώ και μερικές μέρες με το που ξεκλειδώνω τη οθόνη για να χειριστώ τη συσκευή, μετά από λίγο μου εμφανίζει ένα μήνυμα ότι το SNS διακόπηκε....

Δεν παρατήρησα κάποια δυσλειτουργία, αλλά δεν γνωρίζω που να ψάξω κιόλας να δω τι φταίει... δεν έχω ιδέα καν τι είναι το SNS

Καμιά βοήθεια?

Από το τότε που αγόρασα το Galaxy TAB 2 (wi-fi/3G) 7'' (GT Ρ3100) φοράει την 4.03 και δεν πιστευω ότι θα βγεί επίσημη.

...στο δια ταύτα,

κυκλοφορεί κάποια νεότερη που να αξίζει τον κόπο κάπο κάποιος να το κάνει αναβάθμιση?

...και εφ όσον αξίζει, λόγο ότι είμαι τελείως σκράπας σ αυτά, κάποιος φίλος από Θεσσαλονίκη (κέντρο), να κεράσω πίτσα, μπύρα καφεδάκι και να μου κάνει την αναβάθμιση?

Για τους φίλους με P3100 βγήκε σήμερα ελληνική 4.2.2. Μπορούν να την περάσουν μέσω kies. Να προσέξουν να κάνουν backup πρώτα και όλα τα wipes πριν και μετά την αναβάθμιση για να περαστεί χωρίς προβλήματα.

Εμενα μου κατεβασε μια ενημερωση 250μβ και εβαλε την 4.0.4....τωρα κατεβαζει αρχειο 673.70μβ.Ας ελπισουμε να ειναι η 4.2.2. Edited by michaelp900

• The title was changed to Samsung Galaxy Tab 2 7.0 (P3100 / P3110)