Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)

α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;

Recommended Posts

Το πιο άκυρο που παρατηρώ σ αυτούς που γράφουν greeklish είναι οτι προσπαθούν να γράψουν με απόλυτη "ορθογραφία". Για παράδειγμα αντί για tilefono θα γράψει κάποιος thlefwno.Εμένα προσωπικά με κουράζει αφάνταστα αυτό.Προσπαθώ να καταλάβω αν το w είναι ωμέγα ή double-u.Πάτε που πάτε να γράψετε ρε παιδιά με ορθογραφία δε το κάνετε με ελληνικούς χαρακτήρες?

Η ουσία στα greeklish είναι να γράφεις κάτι γρήγορα.Τα greeklish δεν ανήκουν σε καμία γλώσσα ώστε να υπόκειντε σε ορθογραφικούς και γραμματικούς κανόνες.

H ousia sta greeklish einai na grafeis kati grigora xoris na se niazoun ta orthografika lathi:P

Exeis dikio.To ''w'' einai poly koyrastiko kai enoxlhtiko otan xrhsimopoieitai apo toys greeklish users.

Vevaia protimo ena orthografhmeno post sta greeklish apo ena post sto opoio xrhsimopoioyntai elaxista fonhenta toy ellhnikoy alfavhtoy.

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εγώ πάλι θέλω να επισημάνω κάτι διαφορετικό:

Είμαι υπέρ της χρήσης ελληνικών χαρακτήρων (και μάλιστα τονούμενων), αλλά με εκνευρίζει το γεγονός ότι κάποιοι "κάνουν κατάχρηση". Τι εννοώ?

"Ψάξε στο γκουγκλ"

"To μαϊφόουν..."

"μπες στο μπάιος"

"το ιμπρέζα και το λάντσερ"

Είπαμε, να γράφουμε ελληνικά, αλλά όχι κι έτσι... Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να "γυρίσουμε" τη γλώσσα σε αγγλικά.

You ve got a point :)

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Προσωπικά δεν με απασχολεί το πώς γράφει κάποιος αλλά το τι λέει στο κείμενο του, αν γράφει Greeklish ok, θα δυσκολευτώ λίγο περισσότερο να το διαβάσω…

h pio swsth apopsh pou exw diabasei edw mesa!!

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Πάντως σε θέματα τεχνολογίας χρησιμοποιούμε (ένθεν και ένθεν του Αιγαίου) αγγλική ορολογία ακόμα και εκεί που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την αντίστοιχη ελληνική.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

h pio swsth apopsh pou exw diabasei edw mesa!!
Φάση έχει που στην υπογραφή σου αναγνωρίζεις την αξία που έχουν τα Ελληνικά στην αναγνωσιμότητα οπότε και τα χρησιμοποιείς εκεί.

Φάση έχει που στην υπογραφή σου αναγνωρίζεις την αξία που έχουν τα Ελληνικά στην αναγνωσιμότητα οπότε και τα χρησιμοποιείς εκεί.

Fash exei kai pou thn ypografh mou thn exw me kokkina grammata, enw eimai bazelos! H a3ia twn ellhnikwn den amfisbhteitai... ayto pou amfisbhteitai einai h prospa8eia epibolhs tous sto internet!

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Δέν πρόλαβα το νημα στην αποκορυφωση των αντεπιθεσεων, απλα θα ηθελα να πω κι εγω την προσωπικη μου αποψη για τα greeklish (τι στην ευχη, για αυτο το λενε και Forum.)

Εγω νοιωθω παραξενα, "κενα" ας το πουμε, οταν αναγκαζομαι να προσπερνω καποιες δημοσιευσεις χρηστων οι οποιοι χρησιμοποιουν greeklish. Νοιωθω οτι χανω κατι, αλλά δυστυχως και γι αυτους και για μενα η "υπολογιστική ισχυς" που απαιτειται απο τον εγκεφαλο μου ειναι πολυ μεγαλη για να μπω στον κοπο να διαβασω τις αντιστοιχες απαντησεις.

Στο ADSLgr.com εχουν απωθηθεί χρηστες που εγραφαν με greeklish, μονο και μονο για αυτο. Καποιοι δεν λενε να καταλαβουν οτι οπως ειναι επιλογη τους να γραφουν με λατινικους χαρακτηρες, ετσι και οι υπολοιποι διατηρουμε την επιλογη της αρνησης αναγνωσης των σκεψεων τους.

Ακόμα και τωρα που γραφω χωρις τόνους, αισθανομαι οτι κανω κατι λάθος.

Απλά κανείς δεν κατορθωσε να πεισει τον εγκεφαλό μου οτι οι τόνοι ειναι απαραιτητοι (ειχα κακους δασκαλους)

Οσον αφορά κανόνες καλής συμπεριφοράς, θα σας πω οτι και η χρηση μεγαλων εικονων σαν υπογραφες με δυσκολευει.

Το πολυ χρωμα αποσπα την προσοχή και χωριζει στα δυο τη συνεχεια των ερωταπαντησεων,

ενω πολλες φορες η γραμματοσειρα που χρησιμοποιειται εχει τεραστιο μεγεθος σε συγκριση με το ουσιαστικό κομμάτι της οποιας δημοσιευσης.

Εγω δεν εχω ομως την Τ1 ευκαιρη ωστε να κατεβαζω την σελιδα σε nSecs,

αντιθετως μπαινω στο Forum οση ωρα κατεβαζω FTP καποια service manual, εργαλεία και αναβαθμισεις. Με μια γραμμή 43 kbps.

η αλογιστη χρηση εικονων, μου στερει λοιπον την δυνατοτητα να συμμετασχω στις συζητησεις, και τα γκρηκλις αποτελειωνουν την προσπαθεια.

Ειμαστε Ελληνες και γραφουμε ελληνικα.

Αλλιως ντεν τθα φτεο να γραφο κι εγκω με αγκλική "προφορα"!!!!!

:w00t:

Σας αγαπω πολυ

ποτης(21 μπουκαλια μετα)

φιλε μου ΠΟΤΙΣ21 γραψε οπως θελεις εσυ.Απλα αν νομιζεις οτι δειχνεις την ανωτεροτητα σου σνοπαροντας οσους γραφουν γρικλισ δικαιωμα σου.Επισης ο αλλος δεν ειναι υποχρεωμενος να σε πεισει να διαβασεις τα μηνυματα του με το ζορι.

Απλα θελω να πω οτι το πρεπον ειναι κατα εμε να εχει κανεις την ελευθερια και την επιλογη.

Ειναι σαν να μου λες οτι δεν σε λογαριαζω επειδη δεν γραφεις ελληνικα.Εγω δεν δεχομαι εκβιασμους τετοιου τυπου.Αν θες μην με λογαριασεις δεν θα κλαιω για αυτο.Ομως οτι υπαρχουν πολλοι που επιμενουν γρικλισ σημαινει κατι.Οτι εχει αξια ο λογος τους και αρκετοι διαβαζουν τα μηνυματα τους.

Ειναι ενας κωδικας επικοινωνιας μεταξυ την χρηστων.Οπως και πολλοι γραφουμε με γρικλισ στα μηνυματα στα κινητα.Ποιος θα διανοηθει να απαγορευσει στον αλλον τι γραψει στο μηνυμα του?Τα μηνυματα εναι προσωπικα και εκφραζουν τα μελη που τα εγραψαν.Αν καποιοι σνοπαρουνε καποια μελη ειναι δικαιωμα τους οπως δικαιωμα του καθενος ειναι να σνομπαρει τον διπλανο του τον συνανθρωπο του κτλ

Κανεις δεν μπορει να πεισει καποιον με το ζορι.

Δεν νομιζω να δημιουργηθηκε το ιντερνετ για να υπαρχει λογοκρισια για το τι γραφεις και πως το γραφεις.

Επισης αλλο να ζητησεις απο καποιον ευγενικα να γραφει Ελληνικα και αλλο να τους λες δεν σε λογαριαζω επειδη γραφεις γρικλισ.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

Φίλε tomorrow,

Το μονο που δεν ηθελα να δωσω να καταλαβετε ειναι οτι σας σνομπαρω.

Οταν ειμαι μπροστά σε μια οθόνη επι οκτάωρο την ημερα για επαγγελματικους λόγους, Εχω κουραστει.

Κι οταν το βραδυ θελω να σκοτωσω λιγο χρονο στο Myphone, για να βοηθησω καποιον συμπαθουντα, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΝΟΜΠΑΡΩ!

Ακομα κι η υπογραφή μου ειναι στα αγγλικά, κουβεντες ενος απο τους πρωτους "επισημους" Χακερ στην ιστορια. Ανθρωπους της επιστημης των Υπολογιστων.

Δεν σε σνομπαρω. Μου αρεσουν τα λεγομενα σου. Οπως και να το εγραφες το επομενο ποστ, και στα κινεζικα να το εγραφες, θα εβρισκα τροπο να το διαβασω. Γιατι με ενδιαφερει. Απλά, μην μου το κανεις πιο δυσκολο.

Εδω, δεν παπαγαλιζω αποψεις άλλων. Εχω τις δικες μου κι αυτες εκφραζω.

Η καταρα, ειδικα στο συγκεκριμένο thread, ειναι οτι βρισκω απιστευτα κουραστικο να διαβασω την άλλη αποψη,

οσο εγωιστικο , γελοιο ή κακοβουλο σαν προσεγγιση και να ακουγεται.

Απλά, pistepse me kai gia mena einai liiigo pio eykolo ayto, αλλά προτιμώ να γράφω Ελληνικά.

Γιατι γράφονται δυσκολότερα αλλά διαβάζονται ευκολότερα, κι εγω θελω να μεταδιδω οσο το δυνατον καλυτερα. Για αυτό ειναι ο Λογος, αλλωστε.

Για να μεταδιδει.

Φιλε ποτις21

Δεν διαφωνω οτι μπορει να ειναι πιο ευκολο για τον καθενα να διαβαζει Ελληνικα.Αλλα μερικες φορες ξεχναμε τα γυρισουμε το πληκτρολογιο η να φοβομαστε την ορθογραφια αν γραψουμε κατι στα Ελληνικα.Σε καποιο αλλο φορα μου την ειπαν επειδη εκανα ορθογραφικα λαθη.Εγω δεν ειναι οτι δεν ξερω ορθογραφια απλα επειδη ειμαι σε αγγλοφωνο σχολειο που ολα γινονται στα αγγλικα εχω ξεχασει την ελληνικη ορθογραφια επειδη δεν γραφω ελληνικα κειμενα.

Συμφωνοι στο οτι ο Λογος μπορει να μεταδιδεται πιο ευκολα δεν αντιλεγω.

Και εγω δεν ειμαι της αποψης να σνομπαρω καποιον.Απλα θελω να πω οτι εγω προσωπικα δεν κουραζομαι με τα γρικλις κυριως γιατι εχω συνηθησει τους λατινικους χαρακτηρες.Μερικες φορες οταν προσπαθω να γραψω στα ελληνικα δεν ειμαι σιγουρος για την σωστη ορθογραφια.Ολοι θα πουνε οτι δεν ξερω ορθογραφια επειδη κανω λαθη.Ομως οσοι σπουδαζουν σε αγγλοφωνα σχολεια καταλαβαινουν την δυσκολια να γραψεις ελληνικο κειμενο οταν χρονια εχεις συνηθησει τα Αγγλικα.

Ξερεις οτι στα εμειλς πολλες φορες δημιουργειται προβλημα και βγαινουν κινεζικα οι ελληνικοι χαρακτηρες?

Επισης μια φορα που εβαλα λινουξ αντι ελληνικους χαρακτηρες μου εβγαιναν ολα κινεζικα.

Ναι ειμαστε Ελληνες αλλα εξαρταται και τι βουλευει τον καθεναν περισσοτερο.Αν καποιος μου ζητησει να γραψω ελληνικα ευγενικα θα το κανω.Αλλα δεν μου αρεσει ο καθαναγκασμος η ο εμμεσως εκβιασμος.

Φιλικα παντα,

Μιχαλης

P800

Φίλε Μιχάλη,

Ορθογραφικά εισαι αψογος.

Ακομα κι αν καποιος αποφευγει λόγω ορθογραφίας να γραψει Ελληνικά, αν εχει αυτοπεποιθηση απλα θα προσπερασει το πικροχολο σχολιο περι ορθογραφιας και θα επικεντρωθει στο θεμα προς συζητηση, μη πεφτοντας στο επιπεδο του ανοητου, που μενοντας απο επιχειρηματα εστιαζει στην ορθογραφια. ;)

Ακόμα και στο myphone, οπου εχω δει να σχολιαζεται ορθογραφια, γινεται παντα με αξονα τον χαβαλε, σαν σε μια μεγαλη παρεα, και χωρις διαθεση προσβολής! :)

Οποτε εχω συναντησει σχετικο σχολιο δεν αισθανομαι να ηποβηβαζαιτε ο ανωρθωγραφως σειγγραφαιας(!) :p :lol:

Οσο για τον εκβιασμο, εχω εγω μεσο να σε εκβιασω???? :cry:

Βεβαιως και δεν εκβιαζω κανενα. Απλά γραφω το ΤΙ ειναι ευκολο για εμενα, οπως εγραψα και στο πρωτο ποστ!

Οσο για το Linux, καποιοα κωδικοσελιδα δεν θα ειχε εγκατασταθει σωστα...

Ειναι απο τα προβληματα που το καθυστερουν στην διαδοση, ειδικά στις χωρες με μη λατινικο charset.

Δεν φταιει ομως το λειτουργικό, οσο η δημιουργια δεκα περιπου διαφορετικων προτυπων.

:D

Φιλε ποτις21

Δεν ειπα οτι με εκβιαζεις.Απλα ειπα οτι στην λογικη αν δεν γραφεις ελληνικα γινεσαι βαν απο το φορουν το βλεπω πολυ αυστηρο Αυτο το θεωρω ενα ειδους εκβιασμου καθως πολλοι δενονται με το φορουμ της αρεσκιας τους.

Ναι και σεβομαι οτι σε βολευει.

Απο μενα δεν υπαρχει προβλημα με καποιον.Αν καποιος δεν θελει να διαβασει τα μηνυματα μου δεν θα κατσω να σκασω.Εξαλλου δεν μπορεις να εισαι σε ολους αρεστος.

Για το λινουξ εγω ηθελα να το εβαζα αλλα τελικα δεν εκατσε η φαση γιατι βγαιναν κινεζικα ολα τα μενου.οποτε το εβγαλα.Ασε που δεν αναγνωριζει το μοντεμ μου.Οποτε χωρις ιντερνετ καλυτερα με μαικροσοφτ γιοιντοου.

Να εισαι καλα παντως και συγνωμη αν αθελα μου ειπα κατι που να σε στεναχωρησε.

Οσο για τον φιλο που ειπε μην τα λεμε ολα ελληνικα συγνωμη αλλα δεν μπορω να γυριζω το πληκτρολογιο συνεχως γιατι περα απο τα ελληνικα/αγγλικα εχω βαλει και πολλες αλλες γλωσσες με το λανγκουτζισ πακ για το οφισ.

P800

Οσο για τον φιλο που ειπε μην τα λεμε ολα ελληνικα συγνωμη αλλα δεν μπορω να γυριζω το πληκτρολογιο συνεχως γιατι περα απο τα ελληνικα/αγγλικα εχω βαλει και πολλες αλλες γλωσσες με το λανγκουτζισ πακ για το οφισ.

Να σου πω όμως κάτι... βρίσκω ευκολότερο να διαβάσω μια ελληνική λέξη γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες παρά μια αγγλική γραμμένη με ελληνικούς. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δε θα καθήσω να διαβάσω κάτι που θέλω επειδή είναι γραμμένο έτσι, αλλά θεωρώ αυτόν τον τρόπο γραφής υποκριτικό. Τι εννοώ: από την ώρα που δε μας αρέσουν τα ελληνικά γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες γιατί πρέπει να ανεχόμαστε τα αγγλικά γραμμένα με ελληνικούς?

:shifty:

φιλε μου ειναι ζητημα ευκολιας του καθενος.Πολλους βολευει αν γραφουν ελληνικα να γραφουν οτι θελουν μονο στα ελληνικα.

P800

• 4 months later...
καλησπερα.θα ηθελα να κανω μια προταση...θα προτιμουσα αν με καποιο τροπο απαγορευατε σε ολα τα μελη του φορουμ να γραφουν greekenglish και επιτρεπατε μονο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ γραμματα.πχ στο greekmeds.gr αν ποσταρεις με οχι ελληνικουσ χαρακτηρες τοτε σου βγαζει στη θεση του ποστ σου ενα μηνυμα που λεει οχι greekenglish και κατι τετοια και αναγκαζεσαι να το γραψεις στα ελληνικα.θεωρω οτι οταν θες να διαβασεις ενα φορουμ με 30 σελιδες-απαντησεις για παραδειγμα ειναι εξαιρετικα δυσκολο και κουραστικο να το κανεις...ελληνες ειμαστε στο κατω κατω....και δεν νομιζω οτι ειναι κατι δυσκολο να γραφουμε στα ελληνικα σε τελικη αναλυση...δεν ξερω θελω την αποψη σας...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

Νομίζω ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να γράφει greeklish, από την ώρα που αυτά "επινοήθηκαν" με σκοπό τη διευκόλυνση χρηστών που δεν μπορούσαν για τους xyz λόγους να έχουν την ελληνική γλώσσα στον Η/Υ τους. Επίσης είμαι κατά των site που απαγορεύουν τη χρήση greeklish γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι σχεδόν φασιστικό. Για να μην παρεξηγηθώ, συμφωνώ απόλυτα ότι τα ελληνικά είναι σαφώς πιο ευανάγνωστα αλλά αν είναι να διαβάζω ελληνικά ανορθόγραφα τότε προτιμώ χίλιες φορές τα greeklish. Επίσης, όσο σας ενοχλούν τα greeklish, θα έπρεπε να σας ενοχλούν και οι αγγλικές (και γενικότερα ξένες) λέξεις γραμμένες με ελληνικούς χαρακτήρες, πχ "γουΐντοουζ", "μάδερμπορντ", "σόνυ έριξον" (έλεος), "φουτζίτσου ζίμενς" κλπ...
:shifty:

Νομίζω ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να γράφει greeklish, από την ώρα που αυτά "επινοήθηκαν" με σκοπό τη διευκόλυνση χρηστών που δεν μπορούσαν για τους xyz λόγους να έχουν την ελληνική γλώσσα στον Η/Υ τους. Επίσης είμαι κατά των site που απαγορεύουν τη χρήση greeklish γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι σχεδόν φασιστικό. Για να μην παρεξηγηθώ, συμφωνώ απόλυτα ότι τα ελληνικά είναι σαφώς πιο ευανάγνωστα αλλά αν είναι να διαβάζω ελληνικά ανορθόγραφα τότε προτιμώ χίλιες φορές τα greeklish. Επίσης, όσο σας ενοχλούν τα greeklish, θα έπρεπε να σας ενοχλούν και οι αγγλικές (και γενικότερα ξένες) λέξεις γραμμένες με ελληνικούς χαρακτήρες, πχ "γουΐντοουζ", "μάδερμπορντ", "σόνυ έριξον" (έλεος), "φουτζίτσου ζίμενς" κλπ...

δεν συμφωνω μαζι σου αλλα δεν εχει σημασια...θεωρω οτι πρεπει να γραφουμε στα ελληνικα και γιατι ειναι πιο ευκολο να τα διαβασεις και γιατι ειμαστε ελληνες πανω απο ολα..καταρχας η λεξη φασισμος που χρησιμοποιησες ειναι εντελως λαθος.στο φασισμο δεν εχεις πληθωρα επιλογων.σου λενε να κανεις κατι και εισαι αναγκασμενος να το κανεις.αν σε ενα site δεν σου επιτρεπετε να γραφεις greekenglish τοτε πολυ απλα μπορεις να παρεις το καπελακι σου και να φυγεις.δεν σε κραταει κανενας με το ζορυ.δοξα το θεο το διαδικτυο ειναι γεματο forum.τωρα για το οτι θα υπαρχουν και ορθογραφικα λαθη ειναι αυτονοητο δεν καταλαβαινω γιατι σε τσατιζει τοσο???σκεψου οτι εδω μεσα υπαρχουν ηλικιες απο 12 και πανω.και να κανουν και λαθος δεν χαλασε ο κοσμος.ισα ισα που θα μαθουν κιολας απο αυτο.ειμαι σιγουρος οτι και εγω και εσυ αν κατσουμε να γραψουμε μια εκθεση θα κανουμε απο 30 λαθη ο καθενας.και λοιπον???στα greekenglish δεν υπαρχουν ορθογραφικα λαθη γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει αυτη η 'γλωσσά'!!!.δλδ αμα μας διευκολυνει σε λιγο καιρο θα γραφουμε και αλβανικα που λεει ο λογος για να συννενοουμαστε???η μοιπως θεωρεις οτι ειναι πολυ δυσκολο να εγκαταστησεις και ελληνικη γλωσσα στο PC σου??υποθεση 3 λεπτων ειναι.κ εμενα με διευκολυνει να παρκαρω που λεει ο λογος πανω στο πεζοδρομιο αλλα διαολε ειναι παρανομο αυτο..δεν ειναι θεμα τι μας διευκολυνει αλλα τι ειναι σωστο να κανουμε..οσο για το 'σονυ εριξον' που λες δεν εχω δει και πολλους να χρησιμοποιουν αυτο τον τροπο που γραφεις(περιπου 1 στους 10 χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν κανουν λαθος και αυτοι).τεσπα δεν παω να επιβαλλω την αποψη μου...οσοι συμφωνουν μαζι μου συμφωνουν.. ;)

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου laios23 , αλλά επειδή δεν γίνεται να επιβάλλουμε τη δική μας γνώμη (κ δεν είναι σωστό φυσικά), κάνε ό,τι κάνω κι εγώ: δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω ένα κείμενο που υπερβαίνει τις 2 γραμμές στα greeklish. Συμμετέχω όμως στη συζήτηση κι έχουν τύχει φορές που επαναλαμβάνω ακριβώς τα ίδια με τον greeklish-anta ( :p ). Τι να κάνουμε όμως, δεν μπορούμε να τα 'χουμε κι όλα... :)

Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου laios23 , αλλά επειδή δεν γίνεται να επιβάλλουμε τη δική μας γνώμη (κ δεν είναι σωστό φυσικά), κάνε ό,τι κάνω κι εγώ: δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω ένα κείμενο που υπερβαίνει τις 2 γραμμές στα greeklish. Συμμετέχω όμως στη συζήτηση κι έχουν τύχει φορές που επαναλαμβάνω ακριβώς τα ίδια με τον greeklish-anta ( :p ). Τι να κάνουμε όμως, δεν μπορούμε να τα 'χουμε κι όλα... :)

σωστα... :( θα ακολουθησω το παραδειγμα σου μου φαινετε δεν μπορω να κανω και αλλιως.... ;)

gia na kano kai ton sunhgoro tou diabolou.....polles fores mpaino apo pc sto eksoteriko opou den exei ellhnikh grammatoseira......den 8a htan adiko na mhn mporo na kano post????

makari na mporousame na grafoume apo pantou ΕΛΛΗΝΙΚΑ

gia na kano kai ton sunhgoro tou diabolou.....polles fores mpaino apo pc sto eksoteriko opou den exei ellhnikh grammatoseira......den 8a htan adiko na mhn mporo na kano post????

makari na mporousame na grafoume apo pantou ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ε ενταξει εισαι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.τωρα αμα γραφεις και καπου καπου κανενα αλλοδαπο μην.δεν πειραζει.αλλα αν ζεις μονιμα εξωτερικο και εχεις δικο σου υπολογιστη δεν ειναι κατι ιδιαιτερο να περασεις και ελληνικη γλωσσα ε??? :)

• 2 weeks later...
Κανείς δεν έχει δικαιολογία, ακόμα και στο εξωτερικό. :)

http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Καλά είναι απίστευτο...Το δοκίμασα με copy paste απο το myphone και δουλεύει τέλεια

Επειδή και εγώ όπως ειπώθηκε παραπάνω αγνοούσα μεγάλα μυνήματα greeklish γιατί ήταν κουραστικά τώρα με αυτό θα τα διαβάζω. Ασε που τα μεταφράζει σωστά όσο λάθος και να είναι τα greeklish (μέχρι κάποιο βαθμό βέβαια) που αυτό ήταν και η κύρια αιτία που τα αγνοούσα διότι ήταν κουραστικό να προσπαθώ να καταλάβω τί λέει ο ποιητής πχ appotvma=apvtvmma=απότομα

Τι να πώ... απλά είναι φοβερό

Δημήτρης

Προσωπικά, προτιμώ τα ελληνικά, κυρίως για λόγους ευκολίας στην αναζήτηση. Ωστόσο σέβομαι τόσο την εκφρασμένη θέση του myphone, όσο και τη δυσκολία όσων έχουν συνηθίσει στον διαφορετικό τρόπο γραφής.

Αυτό που θάθελα να παρακαλέσω, είναι ας γίνει μια προσπάθεια απ' όλους μας να είναι όσο γίνεται ορθογραφημένες οι λέξεις, που είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σαν κλειδιά σε αναζήτηση.

Ολοι κάνουμε λάθη (και τα περισσότερα εγώ) που μπορεί να οφείλονται σε απροσεξία ή βιασύνη. Το "κάπωτε που είχα" π.χ. περνάει χωρίς συνέπειες. Ομως, όταν ψάχνω για "Πρόβλημα Memory Stick", τόχω πάρει απόφαση ότι θα ψάξω και για "στικ", "provlima", "problima", "provlhma", ή "problhma". Το να γλυτώσω το "πρώβλημα", το "προβλιμα" ή το "Stikk", είναι κάτι...

Just my two cents.

Προσωπικά, προτιμώ τα ελληνικά, κυρίως για λόγους ευκολίας στην αναζήτηση. Ωστόσο σέβομαι τόσο την εκφρασμένη θέση του myphone, όσο και τη δυσκολία όσων έχουν συνηθίσει στον διαφορετικό τρόπο γραφής.

Βασικά αυτός ο λόγος θα έπρεπε να είναι και ο αποκλειστικός λόγος υποχρεωτικής πολιτικής απ'το myPhone για την υιοθέτηση και μόνο των ελληνικών, έστω και με το γνωστό hack των "φραγκολεβάντικων"...

Το querying είναι πολύ δύσκολο με τα Greeklish. :wacko: