Jump to content

Android TV Box

spyrosrotary
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλα τα ρούτερ των παρόχων από VDSL και πάνω είναι dual band ac πλέον...

Τώρα πόσο καλό είναι το WiFi τους και αν καλύπτει τις ασύρματες ανάγκες του καθενός, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Powerlines χρησιμοποιείς καθόλου? Υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με αυτά και την οπτική ίνα?

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

• Απαντήσεις 21,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• junglist

1094

• gatos814

1308

• makis1024

566

• ath156

1832

Powerline έχω εγώ και οπτική ίνα , δεν παίζει καμία σημασία διότι μετά το Modem-Router είναι όπως τα ξέρεις από το VDSL , το πριν αλλάζει. Αλλά δεν θα υπάρχει και λόγος σύνδεσης powerline. Στα 5ghz το μποξ θα βλέπει 100 mbps ή 200 mbps , ανάλογα τι επιλέξεις σαν πακέτο. Επίσης το powerline AVM FritzX 1240 την τερματίζει την γραμμή. Edited by makis1024

Powerline έχω εγώ και οπτική ίνα , δεν παίζει καμία σημασία διότι μετά το Modem-Router είναι όπως τα ξέρεις από το VDSL , το πριν αλλάζει. Αλλά δεν θα υπάρχει και λόγος σύνδεσης powerline. Στα 5ghz το μποξ θα βλέπει 100 mbps ή 200 mbps , ανάλογα τι επιλέξεις σαν πακέτο. Επίσης το powerline AVM FritzX 1240 την τερματίζει την γραμμή.

Τα 5ghz, από ότι ξέρω, έχουν μία "ευαισθησία" στους τοίχους που παρεμβάλλονται, ενώ τα 2,4ghz όχι τόσο. Βέβαια και οι αντίστοιχες επιδόσεις απέχουν παρασάγγας .Άρα και τα 4 powerlines που ήδη έχω δεν θα ήθελα να πάνε στα αζήτητα (όπως πιθανώς θα πάνε τα 4 παλιά ρούτερ που έχω τώρα:().

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

Ισχύει αυτό που λες , όταν παρεμβάλλεται ένας με δύο τοίχους , δεν χάνει σε ταχύτητα το 5ghz δίκτυο.

Powerline έχω εγώ και οπτική ίνα , δεν παίζει καμία σημασία διότι μετά το Modem-Router είναι όπως τα ξέρεις από το VDSL , το πριν αλλάζει. Αλλά δεν θα υπάρχει και λόγος σύνδεσης powerline. Στα 5ghz το μποξ θα βλέπει 100 mbps ή 200 mbps , ανάλογα τι επιλέξεις σαν πακέτο. Επίσης το powerline AVM FritzX 1240 την τερματίζει την γραμμή.

Εξαρτάται από απόσταση/εμπόδια.

Το 5G έχει χαμηλή διαπερατότητα σε σχέση με το 2.4

Αν οι συνθήκες είναι ιδανικές και η συσκευή έχει οπτική επαφή με το ρούτερ τότε ναι, δεν υπάρχει διαφορά με το καλώδιο και η γραμμή τερματίζει. Αλλά αν παρεμβάλλονται τοίχοι κλπ η ταχύτητα στο 5G πέφτει πολύ πιο εύκολα.

Εξαρτάται από απόσταση/εμπόδια.

Το 5G έχει χαμηλή διαπερατότητα σε σχέση με το 2.4

Αν οι συνθήκες είναι ιδανικές και η συσκευή έχει οπτική επαφή με το ρούτερ τότε ναι, δεν υπάρχει διαφορά με το καλώδιο και η γραμμή τερματίζει. Αλλά αν παρεμβάλλονται τοίχοι κλπ η ταχύτητα στο 5G πέφτει πολύ πιο εύκολα.

Αυτό πιστεύω και εγώ σύμφωνα με το feedback αυτών που το χρησιμοποιούν.

Επίσης τα Powerlines τα θέλω για να αποφεύγω όσο πιο πολύ μπορώ τα ασύρματα δίκτυα, που δεν είναι και το καλύτερο για την υγεία μας.

Δεν ξέρω μάλιστα τι επίδραση έχουν σε αυτό το θέμα τα 5ghz σε σύγκριση με τα 2,4ghz:rolleyes:

Για αυτό και τα powerlines που χρησιμοποιώ είναι μόνο με εξόδους ethernet και δεν έχουν καθόλου wifi.

Edited by ath156

Με δύο τοίχους ενδιάμεσα συνδεδεμένο σε wifi 5ghz. Σε εκατοστάρα γραμμή. Αυτά με την διαπεραστικότητα 2.4ghz και 5ghz είναι γνωστά , αλλά αφού παίζει καμπάνα και σταθερά γιατί να βάλω 2.4 GHz. Όλα αυτά με το ISAM της Nokia και το Technicolor Modem Router του παρόχου.

https://postimg.cc/w16m8JDp

Edited by makis1024

Με δύο τοίχους ενδιάμεσα συνδεδεμένο σε wifi 5ghz. Σε εκατοστάρα γραμμή. Αυτά με την διαπεραστικότητα 2.4ghz και 5ghz είναι γνωστά , αλλά αφού παίζει καμπάνα και σταθερά γιατί να βάλω 2.4 GHz. Όλα αυτά με το ISAM της Nokia και το Technicolor Modem Router του παρόχου.

https://postimg.cc/w16m8JDp

Μα αν έβαζες 2.4 δεν θα έβλεπες 4Κ (εκτός αν είναι πολύ χαμηλού bitrate, σαν τα 4Κ του Νετφλιξ)...

Eννοείται ότι το αφήνεις στα 5G λόγω μεγαλύτερου bandwidth.

Εννοώ ότι εφόσον το σήμα είναι δυνατό και σταθερό στο 5ghz, στο σημείο που έχω το tv box , δεν υπάρχει λόγος να συνδεθώ σε 2.4ghz. Εάν δεν ήταν , αναγκαστικά θα γύριζα σε 2.4ghz λόγω διαπεραστικότητας του 2.4ghz ή θα έκανα χρήση powerline.

Θα κάνω μία τελευταία ανάρτηση για το διπλό wi-fi (2,4 ή 5 Ghz) και τις πιθανές επιπτώσεις του στην υγεία μας. Έτσι και αλλιώς από ένα σημείο και μετά εκφεύγει του σκοπού του παρόντος νήματος:offtopic:. Το ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι γενικά δυνητικά επιβλαβή για την υγεία μας είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Είναι όμως ταυτόχρονα και αναπόφευκτα και σχεδόν απαραίτητα για τις σημερινές ανάγκες μας και συνήθειες. Όπου δε είναι δυνατόν καλό είναι να αποφεύγουμε/μειώνουμε την έκθεση σε αυτά.

Πιο πολύ θα ήθελα να απαντήσω στον εαυτό μου για το εάν τα 5Ghz είναι περισσότερο επιβλαβή από τα 2,4ghz:dizzy:

Νομίζω ότι απόλυτη και τεκμηριωμένη απάντηση δεν θα βρούμε. Ευθύς εξαρχής μάλιστα μπορούμε να βρούμε 2 τελείως αντικρουόμενες γενικές απόψεις:

1. Όσο μεγαλύτερη συχνότητα έχει ένα ΗΜΚ τόσο πιο επικίνδυνο είναι. Άρα τα 5Ghz με διπλάσια συχνότητα από τα 2,4 είναι πιο επικίνδυνα.

2. Εφόσον τα 2,4 Ghz έχουν μεγαλύτερη διαπερατότητα σε τοίχους και εμπόδια είναι πιο επικίνδυνα από τα 5 :wacko:

Δύο τελείως ενδεικτικά λινκς για το θέμα αυτό:

https://www.radiationhealthrisks.com/why-5-ghz-wifi-routers-dangerous/

https://emfacademy.com/5-ghz-wifi-dangerous/#:~:text=WiFi%20of%20any%20kind%20does,what%20devices%20you%27re%20using.

Επειδή όμως όλοι χρειαζόμαστε τελικά κάποια μορφή wifi, όχι μόνο για τα TVboxes μας, αλλά και για τα κινητά κλπ. προσωπικά θα έλεγα ως κανόνες συνετής χρήσης του.

- Να χρησιμοποιούμε, όπου είναι δυνατόν ethernet. Ιδανική λύση θα ήταν η κεντρική καλωδίωση στο σπίτι και η ύπαρξη αντίστοιχων πριζων. Όμως κάτι τέτοιο είναι σχεδόν ανέφικτο σε παλιά σπίτια και ίσως δυνατόν μόνο σε μία ριζική ανακαίνιση. Εναλλακτική όμως πολύ καλή λύση είναι τα powerlines (χωρίς δυνατότητα wifi).

- Να τοποθετούμε το ρούτερ σε σημείο όχι πολύ κοντά με τα σημεία που καθόμαστε πολλές ώρες, μακριά δε από τα σημεία που κοιμόμαστε. Για όλα τα ΗΜΚ ισχύει ο κανόνας ότι η ένταση μειώνεται αντίστροφα με το τετράγωνο της απόστασης;)

- Να κλείνουμε ει δυνατόν το ρούτερ ή το wifi του τελείως όταν δεν το χρησιμοποιούμε και κυρίως όταν κοιμόμαστε. Βέβαια αυτό είναι πολλές φορές πρακτικά δύσκολο όταν το χρησιμοποιούν πολλά άτομα και κυρίως όταν υπάρχουν και παδιά/έφηβοι που δουλεύουν τελείως διαφορετικές ώρες.

Θα κάνω μία τελευταία ανάρτηση για το διπλό wi-fi (2,4 ή 5 Ghz) και τις πιθανές επιπτώσεις του στην υγεία μας.

Θα μιλησω σαν ενας ''πασχον'' απο κεραια κινητης τηλεφωνιας πολυ κοντα στο ... κεφαλι μου!

Ποια 2.4 & ποια 5 Ghz στο wifi !!!

Καντε μια αναζητηση εδω :

https://keraies.eett.gr/anazhthshMap.php

εσεις που ζειτε σε μεγαλες πολεις (και οχι μονο) στα 500 μετρα και στο 1χλμ απο το σπιτι σας και θα καταλαβετε τι εννοω !

Αφηστε τωρα που ερχεται και το 5G στη ζωη μας και αφου αλλαζει τις συχνοτητες της μεχρι και η DIGEA για να μην ... παρεμβαλλεται φανταστειτε τι θα γινεται με τα ...κεφαλια μας !

Ουτε το κλεισιμο του wifi λοιπον ουτε τα powerlines πρακτικα θα σωσουν την κατασταση !

Αφηστε που τα powerlines τις περισσοτερες φορες παρεμβαλλονται και αυτα και η αποδοση τους πεφτει κατακορυφα!

https://electronicanto.net/how-to-tech/powerline-megistopoiisi-apodosis/

Η μονη λυση ειναι το ''φυσικο'' καλωδιο και οσο και αν σας φαινεται ''βουνο'' το οτι θα πρεπει να τρυπησετε ...τολμηστε το και αφηστε την γυναικα σας να ... γκρινιαζει ! :X :oops: :X

Σε συνδυασμο βεβαια με ενα ανεξαρτητο ρουτερ που θα μπορει να διαχειριστει καλυτερα την συνδεση σας και τις συσκευες σας θα ειστε πολυ κοντα ... στον στοχο σας (λιγοτερες παρεμβολες- καλυτερη αποδοση !

:)

Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones

Τα powerlines είναι μια πολύ καλή εναλλακτική , αλλά σε περίπτωση που σε ένα σπίτι υπάρχει τριφασικό ρεύμα , δεν θα δουλέψει εάν τραβήξουμε ethernet από μπρίζα που βρίσκεται σε διαφορετική φάση ρεύματος , από αυτή που έχουμε δώσει στην μπρίζα κοντά στο Router. Εκτός εάν κάποιο powerline δουλεύει με ουδέτερο και όχι μέσω φάσης , οπότε και θα δουλέψει διότι δεν εξαρτάται από τις φάσεις. Edited by makis1024

Τα powerlines είναι μια πολύ καλή εναλλακτική , αλλά σε περίπτωση που σε ένα σπίτι υπάρχει τριφασικό ρεύμα , δεν θα δουλέψει εάν τραβήξουμε ethernet από μπρίζα που βρίσκεται σε διαφορετική φάση ρεύματος , από αυτή που έχουμε δώσει στην μπρίζα κοντά στο Router. Εκτός εάν κάποιο powerline δουλεύει με ουδέτερο και όχι μέσω φάσης , οπότε και θα δουλέψει διότι δεν εξαρτάται από τις φάσεις.
νομίζω τα devolo δουλεύουν σε τριφασικό και το σκέφτομαι

Θα μιλησω σαν ενας ''πασχον'' απο κεραια κινητης τηλεφωνιας πολυ κοντα στο ... κεφαλι μου!

Ποια 2.4 & ποια 5 Ghz στο wifi !!!

Αρχικά δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό, ειδικά όταν έχω πει στο προηγούμενο ποστ ότι είναι "αναπόφευκτα" (δεν εξαρτώνται από τις δικές μας ενέργειες;)).

Για αυτό και παλαιότερα (όταν μπορούσαν) τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας τις έκρυβαν μέσα σε καμινάδες, πλυσταριά, διαφημιστικά κλπ.!!

Έχει όμως τεράστια σημασία εάν είσαι στην ίδια οικοδομή, στο ρετιρέ ή στο ισόγειο, στην διπλανή ή παραδιπλανή πολυκατοικία κ.ο.κ.

Ο κανόνας γαρ ότι η ένταση μειώνεται κατά το τετράγωνο της απόστασης;)

Έχω δε και την εμπειρία φίλου μου που ενώ έχει κεραία κινητής στην ταράτσα του κτιρίου του, δεν έχει καλό σήμα στο Ισόγειο που είναι το μαγαζί του:lol:

Επειδή δε αναγκάστηκα πριν αρκετά χρόνια να ασχοληθώ επιπλέον (πέρα από το επαγγελματικό μου πεδίο) και με αυτό το θέμα, επειδή ο γιος επρόκειτο να πάει σε σχολείο που βρίσκονταν εξαιρετικά κοντά με πυλώνες της ΔΕΗ, αναγκάστηκα να "μπω στα βαθιά" στο εν λόγω αντικείμενο.

Κατέληξα δε ότι και το ηλεκτρικό ξυπνητήρι που είχα ακριβώς δίπλα στο κεφάλι μου, ότι δεν θα πείραζε να είναι 10 εκατοστά πιο εκεί, διότι έτσι η επίδρασή του είναι μηδαμινή αλλιώς όχι αμελητέα. Αυτό βέβαια στα πλαίσια της καλής πρακτικής και όχι να γίνεις και παρανοικός με το θέμα;)

Γενικές παρατηρήσεις:

- Η επίδραση από ΗΜΚ επιφέρει αποτελέσματα μετά από χρόνια ή και ποτέ.

- Η επίδρασή τους όμως είναι πολλές φορές αθροιστική. Άρα ότι μπορείς να αποφύγεις καλό είναι να το αποφεύγεις.

- Πολλά πράγματα είναι ακόμα "διφορούμενα". Μόνο μετά από κάποια χρόνια θα υπάρξει βέβαια γνωμάτευση. Βλέπε παραδείγματα πραγμάτων που για αρκετά χρόνια δεν είχε επιβεβαιωθεί η επικινδυνοτητά τους από το τσιγάρο μέχρι τα περίφημα "ΕΛΛΕΝΙΤ" (γεμάτη όλη η Ελλάδα από σχολεία μέχρι αποθήκες) και τα υδραργυρικά θερμόμετρα;)

Τέλος πάντων πρόκειται για ένα σχεδόν "χαοτικό" αντικείμενο με πολλές παραμέτρους. Στα βασικά συμφωνούμε.

Σημείωση: Θα παρακαλέσω σε περίπτωση που θέλεις να αναφερθείς σε εμένα να αναφέρεις το @ath156 και όχι το "ο συγκεκριμένος τύπος", εκτός εάν έχεις την άποψη ότι πρέπει να το αλλάξω σε @ο_συγκεκριμένος_τύπος. Ευχαριστώ.

Δυστυχως στα ρουτερ δεν ισχυει το οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα. Αν δεν εχει ενισχυτες σηματος δεν προκειται να αποδωσει. Το δικο μου ρουτερ ΜΕRCURY D191G σε ενα κινεζικο συγκριτικο review που ειδα , οταν το ανοιξανε ειχε ενισχυτες σηματος και στα 2.4 και στα 5 ghz. Ενα ανταγωνιστικο ειχε μονο στα 2.4 και ετσι ηταν υποδεεστερο. Αυτο ειναι καλο για το σημα αλλα κακο για τους ανθρωπους. Επιλογες ειναι αυτες. Πως αλλιως θα περναγε 2 και 3 τοιχους , η θα εφθανε απο τον 3ο οροφο στην εισοδο της πολυκατοικιας οπου εχω αρκετο σημα για 4k youtube.

Αν το ψαξετε , το HUAWEI ax 3600 στην κινεζικη εκδοση του ειναι καλυτερο απο την global γιατι στην Κινα δεν εχουν τοσο αυστηρους κανονισμους για την ακτινοβολια οσο στην Δυση, ετσι η ενισχυση του σηματος ειναι μεγαλυτερη.

Οποτε ο καθενας διαλεγει την θηλια του. Καλο και το ethernet αλλά ....

my tv boxes:X96 MAX X3 4/32, BEELINK KM2 , XIAOMI MI STICK 4K

Επιλογες ειναι αυτες. Πως αλλιως θα περναγε 2 και 3 τοιχους , η θα εφθανε απο τον 3ο οροφο στην εισοδο της πολυκατοικιας οπου εχω αρκετο σημα για 4k youtube.

Αμάν..............Εσύ δηλαδή εκτός της ακτινοβολίας μπορεί να έχεις θέμα και με πιθανό hacker με λαπτοπ στον δρόμο ?:lol::lol:

ναι , θελει πολυ προσοχη , εχει ομως και τα καλα του , βγαζω το σκυλι βολτα και εχω σημα μεχρι πολυ μακρια

my tv boxes:X96 MAX X3 4/32, BEELINK KM2 , XIAOMI MI STICK 4K

Αρχικά δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό, ειδικά όταν έχω πει στο προηγούμενο ποστ ότι είναι "αναπόφευκτα" (δεν εξαρτώνται από τις δικές μας ενέργειες;)).

Για αυτό και παλαιότερα (όταν μπορούσαν) τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας τις έκρυβαν μέσα σε καμινάδες, πλυσταριά, διαφημιστικά κλπ.!!

Έχει όμως τεράστια σημασία εάν είσαι στην ίδια οικοδομή, στο ρετιρέ ή στο ισόγειο, στην διπλανή ή παραδιπλανή πολυκατοικία κ.ο.κ.

Ο κανόνας γαρ ότι η ένταση μειώνεται κατά το τετράγωνο της απόστασης;)

Έχω δε και την εμπειρία φίλου μου που ενώ έχει κεραία κινητής στην ταράτσα του κτιρίου του, δεν έχει καλό σήμα στο Ισόγειο που είναι το μαγαζί του:lol:

Επειδή δε αναγκάστηκα πριν αρκετά χρόνια να ασχοληθώ επιπλέον (πέρα από το επαγγελματικό μου πεδίο) και με αυτό το θέμα, επειδή ο γιος επρόκειτο να πάει σε σχολείο που βρίσκονταν εξαιρετικά κοντά με πυλώνες της ΔΕΗ, αναγκάστηκα να "μπω στα βαθιά" στο εν λόγω αντικείμενο.

Κατέληξα δε ότι και το ηλεκτρικό ξυπνητήρι που είχα ακριβώς δίπλα στο κεφάλι μου, ότι δεν θα πείραζε να είναι 10 εκατοστά πιο εκεί, διότι έτσι η επίδρασή του είναι μηδαμινή αλλιώς όχι αμελητέα. Αυτό βέβαια στα πλαίσια της καλής πρακτικής και όχι να γίνεις και παρανοικός με το θέμα;)

Γενικές παρατηρήσεις:

- Η επίδραση από ΗΜΚ επιφέρει αποτελέσματα μετά από χρόνια ή και ποτέ.

- Η επίδρασή τους όμως είναι πολλές φορές αθροιστική. Άρα ότι μπορείς να αποφύγεις καλό είναι να το αποφεύγεις.

- Πολλά πράγματα είναι ακόμα "διφορούμενα". Μόνο μετά από κάποια χρόνια θα υπάρξει βέβαια γνωμάτευση. Βλέπε παραδείγματα πραγμάτων που για αρκετά χρόνια δεν είχε επιβεβαιωθεί η επικινδυνοτητά τους από το τσιγάρο μέχρι τα περίφημα "ΕΛΛΕΝΙΤ" (γεμάτη όλη η Ελλάδα από σχολεία μέχρι αποθήκες) και τα υδραργυρικά θερμόμετρα;)

Τέλος πάντων πρόκειται για ένα σχεδόν "χαοτικό" αντικείμενο με πολλές παραμέτρους. Στα βασικά συμφωνούμε.

Σημείωση: Θα παρακαλέσω σε περίπτωση που θέλεις να αναφερθείς σε εμένα να αναφέρεις το @ath156 και όχι το "ο συγκεκριμένος τύπος", εκτός εάν έχεις την άποψη ότι πρέπει να το αλλάξω σε @ο_συγκεκριμένος_τύπος. Ευχαριστώ.

Ο λόγος που ο φίλος σου δεν έχει σήμα στο ισόγειο είναι γιατί το <<σχήμα>> της ακτινοβολίας, μοιάζει με φτερά πεταλούδας, οπότε κάτω από την κεραία υπάρχει πρόβλημα

Τα ΗΜ κύματα λόγω μήκους κύματος και ενέργειας, είναι μη ιοντίζουσα ακτινοβολία και αν τηρούνται τα όρια(που στην Ελλάδα είναι από τα πιο αυστηρά) δεν υπάρχει πρόβλημα και επιπλέον δεν είναι αθροιστική η επίδρασή τους(όπως είναι πχ με την ιοντίζουσα ακτινοβολία).

νομίζω τα devolo δουλεύουν σε τριφασικό και το σκέφτομαι

Τα Devolo είναι από τις ακριβές πλην τίμιες λύσεις. Είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε powerlines. Για τα tp link , δεν έχω την ίδια άποψη , τα πήρα και στο δεύτερο ζευγάρι έχανε συνέχεια το ταίρι του. Τα AVM επίσεις είναι κορυφαία , αλλά και αυτά είναι ακριβά.

Καλε μου συμφορουμιτη @ath156 ....

Εκει που παω να σε πιασω ... σε χανω παλι !

Τεσπα...

Σαν παλιος ραδιοερασιτεχνης των FM εχω αμεση αποψη για ολα αυτα !!!

''Τρωγαμε'' στα 80's ακτινοβολιες ... ουκ ολιγες !!!

Σιγουρα λοιπον η επιδραση τους ειναι αθροιστικη αλλα αν αρχισεις να σκεφτεσαι ετσι (οχι προσωπικα) την ... εχασες την μπαλλα !

Οτι ... εκπεμπει λοιπον εχει να κανει με την ισχυ , την συχνοτητα και το τοξο εκπομπης (οπως πολυ ευστοχα ειπε και ο @alkontogia) καθε μα καθε κεραιας ...

Αλλα οταν για παραδειγμα εγω εκτως αυτης της κεραιας που εχω στα 20 μετρα απο το κεφαλι μου σε αποσταση 1000 εχω αλλες 37 νομιζεις θα ... σωθω με το να κλεισω το δικο μου wifi ;

Αστα να πανε....!

Πικρα!

:!:

Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones

Ο λόγος που ο φίλος σου δεν έχει σήμα στο ισόγειο είναι γιατί το <<σχήμα>> της ακτινοβολίας, μοιάζει με φτερά πεταλούδας, οπότε κάτω από την κεραία υπάρχει πρόβλημα

Τα ΗΜ κύματα λόγω μήκους κύματος και ενέργειας, είναι μη ιοντίζουσα ακτινοβολία και αν τηρούνται τα όρια(που στην Ελλάδα είναι από τα πιο αυστηρά) δεν υπάρχει πρόβλημα και επιπλέον δεν είναι αθροιστική η επίδρασή τους(όπως είναι πχ με την ιοντίζουσα ακτινοβολία).

Προφανώς και υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό. Απλώς μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι επειδή έχει την κεραία "στο κεφάλι του/ταράτσα του" θα δέχεται και την μεγαλύτερη ακτινοβολία, πράγμα που δεν ισχύει.

Όσον αφορά τον όρο "προσθετική" δεν αναφέρεται σε ιοντίζουσες και παραμένουσες ακτινοβολίες (όπως π.χ. ήταν οι γνωστές ακτίνες Χ των ακτινογραφιών), αλλά την προσθετική επίδραση που έχουν όλες οι πιθανές ακτινοβολίες που δέχεσαι ταυτόχρονα, ηθελημένα ή μη. Τέτοιες περιπτώσεις είναι π.χ. τα ρούτερ το δικό σου, του επάνω+κάτω+γειτνιαζόντων διαμερισμάτων, του κινητού τηλεφώνου κυρίως όταν μιλάς αλλά και στην αναμονή, της κεραίας κινητής που πιθανόν είναι κοντά σου καθώς και άλλων τυχόν παρόμοιων ακτινοβολιών. Κάποιες μπορείς να τις ελέγξεις και κάποιες όχι. Κάθε μία από μόνη της μπορεί να είναι "ασφαλής", το άθροισμά τους όμως?

Και επειδή όλες αυτές μπορεί να έχουν κυρίως επίδραση στον εγκέφαλο, ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά.

Άρα εδώ ισχύει το "less is more" ή αλλιώς "λιγότερη ακτινοβολία είναι περισσότερη υγεία/ασφάλεια".

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλε μου συμφορουμιτη @ath156 ....

Σαν παλιος ραδιοερασιτεχνης των FM εχω αμεση αποψη για ολα αυτα !!!

''Τρωγαμε'' στα 80's ακτινοβολιες ... ουκ ολιγες !!!

Τώρα θέλοντας να ελαφρύνω το κλίμα θα έκανα ένα χιουμοριστικό σχόλιο για αυτό που έγραψες, αλλά πολύ φοβάμαι να μην παρεξηγηθεί το χιούμορ μου και εκληφθεί διαφορετικά:lol:

Edited by ath156

Και για να επανέλθουμε στα Android TV boxes, ορίστε και κάτι που κατά την γνώμη μου είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Βάλτε μία USB βάση ανεμιστήρα από κάτω και τίποτα άλλο δεν χρειάζεται (ούτε τρύπες ούτε τίποτα).

(Τύφλα να έχουν οι ουρανοξύστες στο Ντουμπάι δηλαδή:lol:).

22691644.jpg 22691645.jpg

Δυστυχως στα ρουτερ δεν ισχυει το οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα. Αν δεν εχει ενισχυτες σηματος δεν προκειται να αποδωσει. Το δικο μου ρουτερ ΜΕRCURY D191G σε ενα κινεζικο συγκριτικο review που ειδα , οταν το ανοιξανε ειχε ενισχυτες σηματος και στα 2.4 και στα 5 ghz. Ενα ανταγωνιστικο ειχε μονο στα 2.4 και ετσι ηταν υποδεεστερο. Αυτο ειναι καλο για το σημα αλλα κακο για τους ανθρωπους. Επιλογες ειναι αυτες. Πως αλλιως θα περναγε 2 και 3 τοιχους , η θα εφθανε απο τον 3ο οροφο στην εισοδο της πολυκατοικιας οπου εχω αρκετο σημα για 4k youtube.

Αν το ψαξετε , το HUAWEI ax 3600 στην κινεζικη εκδοση του ειναι καλυτερο απο την global γιατι στην Κινα δεν εχουν τοσο αυστηρους κανονισμους για την ακτινοβολια οσο στην Δυση, ετσι η ενισχυση του σηματος ειναι μεγαλυτερη.

Οποτε ο καθενας διαλεγει την θηλια του. Καλο και το ethernet αλλά ....

Εννοείς ή το Huawei AX3 ή το Xiaomi AX3600.

Πήρα την κινέζικη έκδοση του πρώτου, ακριβώς γιατί έχει δύο ενισχυτές σήματος παραπάνω από την global.

Το σπίτι είναι μεγάλο (μεζονέτα) και το καλύπτει πολύ καλά. Πιστεύω ότι αν επέλεγα την global, θα έπρεπε να πάρω δύο τέτοια σε λειτουργία mesh για να καλύψουν τον ίδιο χώρο...

Όλα τα ρούτερ πάντως έχουν ρύθμιση για την ισχύ του σήματος. Αν βλέπετε ότι έχετε τέλειο σήμα παντού στη μέγιστη τιμή ("through the wall" όπως τη λέει το δικό μου) μπορείτε να την μειώσετε.

Και για να επανέλθουμε στα Android TV boxes, ορίστε και κάτι που κατά την γνώμη μου είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Βάλτε μία USB βάση ανεμιστήρα από κάτω και τίποτα άλλο δεν χρειάζεται (ούτε τρύπες ούτε τίποτα).

(Τύφλα να έχουν οι ουρανοξύστες στο Ντουμπάι δηλαδή:lol:).

22691644.jpg 22691645.jpg

Το συγκεκριμένο το είχα και το μόνο που έκανα επειδή είχε τρύπες από κάτω όπως και το x88 king το μόνο που έκανα βάζω έναν ανεμιστήρα από κάτω και τελείωσε ενώ το beelink gt king ενώ του έχω ανεμιστήρα από κάτω είναι άκυρο λόγο του ότι δεν έχει τρύπες πάντως κάτι κάνει γιατί σε 4Κ πάει 50-51c σταθερά, φυσικά ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει απλά με την παρέμβαση που δείχνει στη φωτογραφία εκτός του ότι το ---''παντρεύεσαι'' γιατί και να πούμε ότι θέλει κάποιος να το πουλήσει δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος να το αγοράσει σε αυτή την κατάσταση, και επίσης σε περίπτωση που συμβεί και θέλεις να στείλεις ένα βίντεο με το τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει προκύψει με το TV Box σου δεν θα μπορέσεις γιατί με το που θα δούνε οι Κινέζοι αυτού του είδους την παρεμβαση, θα σου πούνε έπαιξες και έχασες.

Edited by xloupas
Huawei Honor Note 10/Xbox One S/etc.