Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πραγματικά εξαιρετικό. Δούλευε θυμάμαι απροβλημάτιστα και με σημεία στίξης.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 61 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όχι δε συνεχίζουν. Η nuance που το έφτιαχνε έχει το καλύτερο πρόγραμμα της αγοράς σε speech to text. Το dragon που το είχε και στο swype. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα πολύ χοντρά λεφτά. Ξέρω σίγουρα πως το infotainment system της Mercedes έχει την παραπάνω τεχνολογία για φωνητικές εντολές. Δεν ξέρω που αλλού πουλάει.

https://youtu.be/v5nwuHmkbaw

Όχι.

Σε εμένα λειτουργεί κανονικά.

Είμαι στο beta πρόγραμμα.

Τι συσκευή έχεις φίλε μου?

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Και είχε και καλό χειρόγραφο. Όταν είχα τα note το δούλευα συνεχώς. Παρόλο που γράφω σαν γιατρός είχα πολύ καλό ποσοστό επιτυχίας. Καμία σχέση με το αντίστοιχο της Samsung. Βέβαια με τη φωνητική πληκτρολογηση είχε τρελό χαβαλέ. Δούλευες και ταυτόχρονα υπαγορευες. Σαν το Ναπολέων.

Πραγματικά εξαιρετικό. Δούλευε θυμάμαι απροβλημάτιστα και με σημεία στίξης.

----- προσθήκη μηνύματος 61 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τι συσκευή έχεις φίλε μου?

LG G6

Δεν το χρησιμοποιώ πολύ το search μέσω του Gboard αλλά όταν το δοκίμασα δούλεψε!

ρε παιδιά με το swiftkey πως γράφουμε σε Android media player? ενώ το βλέπω δεν μπορώ με τα βελάκια του κοντρόλ να πάω στα γράμματα να γράψω!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Δεν ξέρω τι άλλαξε, αλλά επιτέλους βλέπω ξανά λέξεις που δεν ξέρει το Gboard, να υπογραμμίζονται με μπλε χρώμα! Έτσι νομίζω μπορεί να "μάθει" ευκολότερα νέες λέξεις.

Για να δούμε.

Δεν ξέρω τι άλλαξε, αλλά επιτέλους βλέπω ξανά λέξεις που δεν ξέρει το Gboard, να υπογραμμίζονται με μπλε χρώμα! Έτσι νομίζω μπορεί να "μάθει" ευκολότερα νέες λέξεις.

Για να δούμε.

Aυτο που λες πρεπει να ειναι το spell check.

Δεν το απενεργοποίησα ποτέ και όμως σταμάτησε να λειτουργεί έτσι για μεγάλο διάστημα.

Όπως και να'χει μικρό το κακό γιατί δεν μαθαίνει λέξεις.

Μόνο αν πας και τις "φυτέψεις" στο λεξικό από τις ρυθμίσεις.

• 2 weeks later...

Μόλις είδα ότι έχει βγάλει νέο neural keyboard σε beta έκδοση ή Samsung. Λέω για κάτσε να το δοκιμάσω να δω τι ψάρια πιάνει και έπαθα πλάκα παιδιά.

Έχει ένα ισχυρότατο ελληνικό λεξικό καταρχάς.

Πιάνει τις κλίσεις, τους χρόνους κλπ με πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια, κάτι στο οποίο το swiftkey με ταλαιπωρεί πολύ καιρό.

Σβήνω πολύ λιγότερο και γενικά το βλέπω να πηγαίνει πολύ σφαιράτο για λεξικό που το χρησιμοποιώ πρώτη φορά κ έχει μάθει ελάχιστες λέξεις από εμένα προσωπικά. Φαντάζομαι αν είχα τις περίπου 11 χιλιάδες λέξεις που έχω μάθει στο swiftkey όλα αυτά τα χρόνια, θα πήγαινε ακόμα καλύτερα.

Επίσης το handwriting που έχει για το πενάκι είναι κ αυτό αρκετά εύστοχο. Προσπαθώ να γράψω επίτηδες με σκαριφήματα και τα πιάνει.

Προφανώς θέλει κάποιες βελτιώσεις ακόμα αλλά μιλάμε για ένα από τα καλύτερα stock πληκτρολόγια.

me > you

Μόλις είδα ότι έχει βγάλει νέο neural keyboard σε beta έκδοση ή Samsung. Λέω για κάτσε να το δοκιμάσω να δω τι ψάρια πιάνει και έπαθα πλάκα παιδιά.

Έχει ένα ισχυρότατο ελληνικό λεξικό καταρχάς.

Πιάνει τις κλίσεις, τους χρόνους κλπ με πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια, κάτι στο οποίο το swiftkey με ταλαιπωρεί πολύ καιρό.

Σβήνω πολύ λιγότερο και γενικά το βλέπω να πηγαίνει πολύ σφαιράτο για λεξικό που το χρησιμοποιώ πρώτη φορά κ έχει μάθει ελάχιστες λέξεις από εμένα προσωπικά. Φαντάζομαι αν είχα τις περίπου 11 χιλιάδες λέξεις που έχω μάθει στο swiftkey όλα αυτά τα χρόνια, θα πήγαινε ακόμα καλύτερα.

Επίσης το handwriting που έχει για το πενάκι είναι κ αυτό αρκετά εύστοχο. Προσπαθώ να γράψω επίτηδες με σκαριφήματα και τα πιάνει.

Προφανώς θέλει κάποιες βελτιώσεις ακόμα αλλά μιλάμε για ένα από τα καλύτερα stock πληκτρολόγια.

Και το κοιτούσα χθες στο Note 9, και λέω τώρα τι είναι αυτό. Βασικά δε ξέρω καν τι διαφορές έχει με το απλό Samsung Keyboard.

Επίσης, μου έχει κάποιες επιλογές ανενεργές το Neural ενώ το απλό τις έχει κανονικά.

Και αυτές που λείπουν τις χρησιμοποιώ.671fe19d0e695dd3a5c6147264b8e204.jpg90fbfde873f77898ebaa3c51d24d23e0.jpg

129026.png?1640591734

αυτό το neural είναι μόνο για κινητά Samsung;

Eγω σε huawei που πηγα να το βαλω δεν δουλευει

Οκ οι επιλογές εμφανίστηκαν όταν το επέλεξα.

Ωστόσο, διάφορες ακόμη δεν έχω καταλάβει.

129026.png?1640591734

Για το τι εστί neural network:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Artificial_neural_network

Νομίζω το neural keyboard της Samsung έρχεται με τα s9, note 9,οι υπόλοιποι φαντάζομαι πρέπει να βρείτε το .apk online.

me > you

εγκατέστησα το neural, δεν δουλεύει στο xiaomi redmi note 4 μου αλλά δεν βρίσκω τώρα το εικονίδιο της εφαρμογής κάπου για να την απεγκαταστησω! πως γίνεται;

εγκατέστησα το neural, δεν δουλεύει στο xiaomi redmi note 4 μου αλλά δεν βρίσκω τώρα το εικονίδιο της εφαρμογής κάπου για να την απεγκαταστησω! πως γίνεται;

Θα πας στις ρυθμίσεις και κάπου εκεί μέσα έχει 'εφαρμογες', εκει θα την βρεις και θα την βγάλεις.

Για το τι εστί neural network:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Artificial_neural_network

Νομίζω το neural keyboard της Samsung έρχεται με τα s9, note 9,οι υπόλοιποι φαντάζομαι πρέπει να βρείτε το .apk online.

Ναι, αλλά στο πληκτρολόγιο έχεις δει κάποια διαφορά;

129026.png?1640591734

Έχει κάποιος πρόβλημα με το gboard, να μην του βγάζει καν διορθώσεις και προτάσεις στα ελληνικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός των αγγλικών?

Έκανα clear data / cache αλλά τίποτα.

Όχι τίποτα άλλο, δεν βρίσκω και άλλα πληκτρολόγια να μου αρέσουν!

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Νομίζω ότι πρέπει να λειτουργεί μόνο σε Samsung συσκευές.

Οπότε οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να το ανοίξουμε. Κατεβαίνει, κάνει εγκατάσταση αλλά δεν ανοίγει.

Άρα καλά είναι να συνεχιστεί η συζήτηση σε κάποιο θέμα σχετικό με τις συσκευές της samsung .

Έγραψα πιο πάνω ότι κάνει πολύ καλύτερες προβλέψεις και πιάνει τις κλίσεις και τους χρόνους πιο σωστά.
2 μέρες χρησιμοποιούσα το κανονικό και μετά την παρότρυνση σου έβαλα και το neural. Να είμαι ειλικρινής αυτές τις διαφορές που λες δε τις είδα.

Θα παραμείνω όμως με αυτό ακόμα για να δω αντιδράσεις και στο μέλλον, να έχουμε το κατάλληλο feedback.

Μέχρι στιγμής και τα δύο πληκτρολόγια μου φαίνονται τα ίδια.

129026.png?1640591734

Για να καταλάβεις τη διαφορά,τα συμβατικά πληκτρολόγια αυτό που κάνουν είναι το εξής.

Βλέπουν το ιστορικό σου και πως χρησιμοποιείς τις προτάσεις πχ, επικοινωνείς συχνά με τον αδερφό σου που τον λένε Βασίλη και γράφεις "έλα Βασίλη, τι γίνεται" σε πολύ συχνή βάση. Το συμβατικό πληκτρολόγιο μαθαίνει ότι πχ 7 στις 10 φορές που γράφεις το "έλα" ακολουθεί το όνομα "Βασίλη",το οποίο κ σου προτείνει.

Τα neural τώρα προσπαθούν να αντιληφθούν το πραγματικό νόημα των λέξεων και να σου προτείνουν την κατάλληλη. Έτσι χονδρικά.

me > you

Α μάλιστα λοιπόν. Θα το χρησιμοποιήσω αυτό τον καιρό και βλέπουμε.

129026.png?1640591734

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου