Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει διαπιστώσει κανείς καθυστέρηση του Swype όταν κάνουμε αλλαγή γλώσσας και πάμε να γράψουμε με τη μια;;;

Στις τελευταίες 2-3 ενημερώσεις, το πρόβλημα δυστυχώς είναι μεγάλο. Ελπίζουμε σε κάποια επόμενη να φτιάξει.

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Έβαλα Fleksy μετά από καιρό και η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχασει πόσο σωστή αναγνώριση λέξεων έχει. Πατάς σε κάποιες φάσεις σε άκυρα σημεία και αυτό καταλαβαίνει πιο σωστά από οποιοδήποτε άλλο τι ήθελες να γράψεις. Σχεδόν δεν γυρίζω ποτέ πίσω να διορθώσω. Ενώ με το SwiftKey, είχα πολύ συχνά θέμα να γυρίσω πίσω σε μια πρόταση για να την διορθώσω.

Μπράβο και πάλι στα παιδιά που το έφτιαξαν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Προσπαθώ να κατεβάσω τα ελληνικά στο swype και δεν τα κατεβάζει με τίποτε!Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει;Είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση σε κάποιο από τα τηλέφωνά μου.Έχω την αγορασμένη έκδοση και το τηλέφωνο είναι ένα lg p970

Καλησπερα εχω το multiling μπορω να πω οτι ειναι παρα πολυ καλο!!!

Αλλα θελω το πληκτρολογιο να εμφανιζεται οπως το ειχα στο STOCK πληκτρολογιο, οπως δειχνω στην εικονα! Ξερει κανεις πως το κανω αυτο;

τελικα;

:(

Έχει διαπιστώσει κανείς καθυστέρηση του Swype όταν κάνουμε αλλαγή γλώσσας και πάμε να γράψουμε με τη μια;;;

Ναι έχει πρόβλημα η τελευταία έκδοση με την 1η εναλλαγή γλώσσας και είναι λίγο σπάσιμο αυτό. Μετά την 1η εναλλαγή, όλες οι υπόλοιπες εναλλαγές από ελληνικά σε αγγλικά και αντιστρόφως γίνονται ομαλά χωρίς lag. Αυτό το πράγμα με το Swype, να προσφέρει σταθερή απροβλημάτιστη έκδοση και μετά με κάποια updates να την χαλά, μετά να την επαναφέρει στην ομαλότητα και μετά να τη ξαναχαλά, ποτέ δεν το κατάλαβα. Πως και πως περιμένω στη στιγμή που η Nuance θα δώσει ξεχωριστό free apk και ξεχωριστό κλειδί ενεργοποίησης. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε χρήστης θα μπορούσε να εγκαθιστά όποια έκδοση τον βόλευε καλύτερα και κατόπιν να την ενεργοποιούσε με το κλειδί.

Αλήθεια υπάρχει κανείς από εσάς που επί εποχής του δωρεάν Swype beta να είχε κατεβάσει το apk και να το είχε αποθηκεύσει στον υπολογιστή του ; Aν ναι ας μου στείλει ένα pm. Δεν μιλώ για τίποτα κρακαρισμένα apk. Mιλώ για το δωρεάν beta apk. Έχω φάει όλo το internet και είναι άφαντη αυτή η έκδοση. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Nuance απέσυρε τη beta από το site της τότε. Ας άφηνε την beta για όσους την ήθελαν και ας έβαζε επί πληρωμή την τελική στο google play.

Kαι κάτι τελευταίο : Πέρασα ξανά από δοκιμή ένα ένα τα πιο διάσημα πληκτρολόγια που προσφέρουν swiping. Aπό αυτά το μόνο που πλησίασε το Swype σε λεξικό και κατανόηση ( όχι απλά να βρίσκει τη δύσκολη λέξη αλλά να τη βρίσκει ακόμα και όταν το δάχτυλο δεν περνά με ακρίβεια από κάθε γράμμα) ήταν αυτό της Google. Πρόοδο είδα και στο Swiftkey. Kανένα ωστόσο δεν μπορεί ακόμα να ανταγωνιστεί το Swype στον τομέα που ανέφερα. Είτε δεν θα έχει κάποιες δύσκολες λέξεις , είτε θα τις έχει αλλά θα πρέπει το δάχτυλο να πέσει ακριβώς στα γράμματα για να γράψει αυτό που πραγματικά θες να γράψεις, είτε οι εναλλακτικές προσφερόμενες δεν θα είναι αυτές που θες.

Ναι έχει πρόβλημα η τελευταία έκδοση με την 1η εναλλαγή γλώσσας και είναι λίγο σπάσιμο αυτό. Μετά την 1η εναλλαγή, όλες οι υπόλοιπες εναλλαγές από ελληνικά σε αγγλικά και αντιστρόφως γίνονται ομαλά χωρίς lag. Αυτό το πράγμα με το Swype, να προσφέρει σταθερή απροβλημάτιστη έκδοση και μετά με κάποια updates να την χαλά, μετά να την επαναφέρει στην ομαλότητα και μετά να τη ξαναχαλά, ποτέ δεν το κατάλαβα. Πως και πως περιμένω στη στιγμή που η Nuance θα δώσει ξεχωριστό free apk και ξεχωριστό κλειδί ενεργοποίησης. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε χρήστης θα μπορούσε να εγκαθιστά όποια έκδοση τον βόλευε καλύτερα και κατόπιν να την ενεργοποιούσε με το κλειδί.

Αλήθεια υπάρχει κανείς από εσάς που επί εποχής του δωρεάν Swype beta να είχε κατεβάσει το apk και να το είχε αποθηκεύσει στον υπολογιστή του ; Aν ναι ας μου στείλει ένα pm. Δεν μιλώ για τίποτα κρακαρισμένα apk. Mιλώ για το δωρεάν beta apk. Έχω φάει όλo το internet και είναι άφαντη αυτή η έκδοση. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Nuance απέσυρε τη beta από το site της τότε. Ας άφηνε την beta για όσους την ήθελαν και ας έβαζε επί πληρωμή την τελική στο google play.

Kαι κάτι τελευταίο : Πέρασα ξανά από δοκιμή ένα ένα τα πιο διάσημα πληκτρολόγια που προσφέρουν swiping. Aπό αυτά το μόνο που πλησίασε το Swype σε λεξικό και κατανόηση ( όχι απλά να βρίσκει τη δύσκολη λέξη αλλά να τη βρίσκει ακόμα και όταν το δάχτυλο δεν περνά με ακρίβεια από κάθε γράμμα) ήταν αυτό της Google. Πρόοδο είδα και στο Swiftkey. Kανένα ωστόσο δεν μπορεί ακόμα να ανταγωνιστεί το Swype στον τομέα που ανέφερα. Είτε δεν θα έχει κάποιες δύσκολες λέξεις , είτε θα τις έχει αλλά θα πρέπει το δάχτυλο να πέσει ακριβώς στα γράμματα για να γράψει αυτό που πραγματικά θες να γράψεις, είτε οι εναλλακτικές προσφερόμενες δεν θα είναι αυτές που θες.

όντως Swype στο σύρσιμο είναι κορυφή! βέβαια πέραν αυτού που έγραψες έχει άλλα δύο bug το ένα είναι ότι ενώ το έχω γράψει εκατό φορές το "που" την πρώτη προσπάθεια το γράφει 'ου !

και τι άλλο είναι ότι το sync δεν τα πάει πολύ καλά.άλλαξα κινητό και δεν θυμήθηκε τίποτα !

Ρε παιδιά να ρωτήσω για το swype. Οπότε θέλω να βάλω ένα "ε" στο τέλος της πρότασης για να κάνω ερώτηση, μου το βγάζει αυτόματα κεφαλαία. Όπως επίσης και με το "όχι" στο μέσο της πρότασης. Δεν τα έχω στο "έξτρα" λεξιλόγιο. Ξέρετε τι παίζει; Νταξ δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά είναι σπαστικό.

Ρε παιδιά να ρωτήσω για το swype. Οπότε θέλω να βάλω ένα "ε" στο τέλος της πρότασης για να κάνω ερώτηση, μου το βγάζει αυτόματα κεφαλαία. Όπως επίσης και με το "όχι" στο μέσο της πρότασης. Δεν τα έχω στο "έξτρα" λεξιλόγιο. Ξέρετε τι παίζει; Νταξ δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά είναι σπαστικό.

Εμένα το "ε" το βγάζει μικρό κανονικά. Έχεις καμία αυτόματη διόρθωση ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις ; Μήπως αυτή το κάνει κεφαλαίο.

Το "όχι" όντως το βγάζει "Όχι" και μπορείς να κάνεις το εξής : Διέγραψέ το από το λεξικό, πληκτρολόγησέ το μια φορά με ένα ένα τα γράμματα , προσθεσέ το στο λεξικό και θα σου βγαίνει πλέον ως πρώτη επιλογή με μικρό το πρώτο γράμμα.

Ναι έχω ενεργοποιήσει την αυτόματη διόρθωση (στο swype). Το θέμα στο "ε" είναι ότι το κάνει από μόνο του. Και το κάνει σχεδόν αποκλειστικά στο τέλος της πρότασης όταν συνοδεύεται απο ερωτηματικό. Περίεργο. Τεσπα. Μικρό το κακό.

Όσο για το "όχι", δεν είναι καν στις λέξεις μου. Τι να διαγράψω; Για αυτό ρώτησα εξαρχής. Γενικά το swype, που γενικά είναι πολύ καλό, έχει ένα θεματάκι με τα κεφαλαία. Μετά τα ελληνικά ερωτηματικά δεν τα κάνει αυτόματα κεφαλαία, αλλά πετάει κεφαλαία στο άσχετο στο μέσο της πρότασης χωρίς να χρειάζεται. Τους το έχω πει στο feedback αλλά δεν ξέρω αν ασχοληθούν με κάτι τέτοιο για των ελληνική γλώσσα.

Όπως και να έχει ευχαριστώ. Αν έχει κάποιος καμία ιδέα για όλα αυτά, παρακαλώ να το μοιραστεί μαζί μας. :)

Ναι έχω ενεργοποιήσει την αυτόματη διόρθωση (στο swype). Το θέμα στο "ε" είναι ότι το κάνει από μόνο του. Και το κάνει σχεδόν αποκλειστικά στο τέλος της πρότασης όταν συνοδεύεται απο ερωτηματικό. Περίεργο. Τεσπα. Μικρό το κακό. Όσο για το "όχι", δεν είναι καν στις λέξεις μου. Τι να διαγράψω; Για αυτό ρώτησα εξαρχής.

Δεν με κατάλαβες. Δεν είπα να το διαγράψεις από το προσωπικό σου λεξικό αλλά από το default λεξικό του Swype :

1. Σύρε και γράψε "όχι"

2. Στο κείμενο και στη μπάρα πάνω από το κείμενο θα εμφανιστεί το "Όχι" με κεφαλαίο το όμικρον.

3. Πάτα παρατεταμένα στο "Όχι" της μπάρας και πάτα ok στην επιβέβαιωση διαγραφής.

4. Σύρε το δάχτυλο στη συνέχεια για να γράψεις "όχι". Δεν θα στο βγάλει σε καμιά μορφή γιατί δεν υπάρχει πλέον στο default λεξικό του Swype. Γράψε το με μικρά γράμματα πατώντας ένα ένα τα πλήκτρα και αφού το γράψεις αποθήκευσέ το.

5. Σύρε για να γράψεις "όχι" και πλέον σαν default θα βγαίνει με μικρό το όμικρον.

Όσο για το "Ε;", όπως ακριβώς υπέθεσα , στο κάνει αυτόματα κεφαλαίο γιατί έχεις ενεργοποιημένη την αυτόματη διόρθωση. Απενεργοποίησέ την.

Edited by ipred

ελα! τα κανει οντως αυτα με το "Ε;" (κι αλλα παρεμφερη), αλλα δεν με πειραζαν/πειραζουν,

αλλα τωρα που το σκεφτομαι δεν χρειαζομαστε την αυτοματη διορθωση λες;

γενικα εννοω

Δεν με κατάλαβες. Δεν είπα να το διαγράψεις από το προσωπικό σου λεξικό αλλά από το default λεξικό του Swype :

1. Σύρε και γράψε "όχι"

2. Στο κείμενο και στη μπάρα πάνω από το κείμενο θα εμφανιστεί το "Όχι" με κεφαλαίο το όμικρον.

3. Πάτα παρατεταμένα στο "Όχι" της μπάρας και πάτα ok στην επιβέβαιωση διαγραφής.

4. Σύρε το δάχτυλο στη συνέχεια για να γράψεις "όχι". Δεν θα στο βγάλει σε καμιά μορφή γιατί δεν υπάρχει πλέον στο default λεξικό του Swype. Γράψε το με μικρά γράμματα πατώντας ένα ένα τα πλήκτρα και αφού το γράψεις αποθήκευσέ το.

5. Σύρε για να γράψεις "όχι" και πλέον σαν default θα βγαίνει με μικρό το όμικρον.

Όσο για το "Ε;", όπως ακριβώς υπέθεσα , στο κάνει αυτόματα κεφαλαίο γιατί έχεις ενεργοποιημένη την αυτόματη διόρθωση. Απενεργοποίησέ την.

το δοκίμασα και εγώ αυτό που πρότεινες για το Ε, απενεργοποιησα την αυτόματη διόρθωση ΌΜΩΣ έτσι ΔΕΝ υπάρχει στο μενού "οι λέξεις μου" η επιλογή να αποθηκεύει ΑΥΤΌΜΑΤΑ τις νέες λέξεις στο λεξικό μου! Πρέπει να το κάνω χειροκίνητα πράγμα κουραστικό γμτ!

Και όντως είχε φτιάξει που πρότεινε το κεφάλαιο Ε κάθε φορά!

Πωωωω να σαι καλά φίλε μου. Δεν ήξερα ότι μπορούσες να διαγράψεις έτσι λέξεις. Σε ευχαριστώ!!

Όσο για το "ε", δυστυχώς η αυτόματη διόρθωση με βολεύει οπότε θα τη κρατήσω και κάθε φορά θα το διορθώνω σε μικρό. Πάντως λίγο χαζό αυτό. Δεν βάζει κεφαλαία μετά το ελληνικό ερωτηματικό, αλλά βάζει κεφαλαίο ένα γραμμα στο τέλος της πρότασης. Anyway.

Edited by rtifosi

ελα! τα κανει οντως αυτα με το "Ε;" (κι αλλα παρεμφερη), αλλα δεν με πειραζαν/πειραζουν,

αλλα τωρα που το σκεφτομαι δεν χρειαζομαστε την αυτοματη διορθωση λες; γενικα εννοω

Προσωπικά την έχω απενεργοποιημένη και δεν έχω κανένα θέμα. Εξηγώ παρακάτω.

το δοκίμασα και εγώ αυτό που πρότεινες για το Ε, απενεργοποιησα την αυτόματη διόρθωση ΌΜΩΣ έτσι ΔΕΝ υπάρχει στο μενού "οι λέξεις μου" η επιλογή να αποθηκεύει ΑΥΤΌΜΑΤΑ τις νέες λέξεις στο λεξικό μου! Πρέπει να το κάνω χειροκίνητα πράγμα κουραστικό γμτ! Και όντως είχε φτιάξει που πρότεινε το κεφάλαιο Ε κάθε φορά!

Παίζει ρόλο και πως γράφει ο καθένας μας. Πόσες λέξεις που δεν υπάρχουν στο default λεξικό χρησιμοποιεί στον καθημερινό του λόγο. Εμένα είναι πολύ λίγες μέχρι στιγμής ( σκέψου σε 4 χρόνια χρήσης του Swype έχω αποθηκεύσει 28 λέξεις ) , οπότε το να πατήσω το OK για να αποθηκευτεί μια μη υπάρχουσα λέξη δεν μου είναι μπελάς.

Πωωωω να σαι καλά φίλε μου. Δεν ήξερα ότι μπορούσες να διαγράψεις έτσι λέξεις. Σε ευχαριστώ!!

Όσο για το "ε", δυστυχώς η αυτόματη διόρθωση με βολεύει οπότε θα τη κρατήσω και κάθε φορά θα το διορθώνω σε μικρό. Πάντως λίγο χαζό αυτό. Δεν βάζει κεφαλαία μετά το ελληνικό ερωτηματικό, αλλά βάζει κεφαλαίο ένα γραμμα στο τέλος της πρότασης. Anyway.

Τίποτα φίλε μου. :) Αυτό με τη διαγραφή λέξεων από το default λεξικό το θεωρώ πολύ χρήσιμο και για περιπτώσεις όπου θέλεις να αυξάνεις την πιθανότητα στο 100%, να σου εμφανίζεται η λέξη που θες κι ας μη πηγαίνει το δάχτυλο ακριβώς στα γράμματα. Αν θυμάμαι καλά πχ, αρχικά όταν έσερνα γρήγορα το δάχτυλο για να γράψω "μου" και πήγαινε το δάχτυλο και στο "ρ", μου έγραψε "Μουρ". Ε, διέγραψα το "Μουρ" από το default λεξικό και πλέον ακόμα κι αν το δάχτυλο καταλήξει δυο γράμματα πιο πέρα, μου γράφει το "μου" που θέλω.

ωραιος, ευχαριστω, το δοκιμαζω κι εγω χωρις "αυτοματη διορθωση" και θα δουμε πως παει,

εχεις δικιο οτι σπανια περναμε λεξεις, παταμε το "οκ" απο πανω και δεν ειναι προβλημα,

"ζυγιζοντας" τα υπερ και τα κατα νομιζω πως (θα) ειναι καλυτερο χωρις την αυτοματη

παιδια υπαρχει πληκτρολογιο 3χ4 που να υποστηριζει 2 γλωσσες δωρεαν;

Το TouchPal υποστηρίζει 3x4

Το TouchPal υποστηρίζει 3x4

Δωρεάν με ένα εκατομμύριο διαφημίσεις. Κρίμα που το touchpal δεν έχει μια τιμή να το αγοράζαμε και να ησυχάζαμε.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Δωρεάν με ένα εκατομμύριο διαφημίσεις. Κρίμα που το touchpal δεν έχει μια τιμή να το αγοράζαμε και να ησυχάζαμε.

Έχεις δίκιο για τις διαφημίσεις. Έχουν καταντήσει ενοχλητικές. Δεν μπορώ όμως να το αλλάξω. Όσο και να δοκίμασα σε αυτό επιστρέφω. Το χρησιμοποιώ 3 χρόνια και έχω περάσει παρά πολλές λέξεις που χρησιμοποιώ. Θα μου λείψει το λεξικό που έχω φτιάξει αν πάω σε άλλο πληκτρολόγιο

Γειά σας παιδιά. Κάτοχος nexus 6p. Υπάρχει τρόπος να αντικαταστήσω τα google emoji με τα ios emoji? Χρησιμοποιώ το swiftkey. Ευχαριστώ

μπορεις να μου πεις τι ρυθμισεις εχεις; μου βγαζει μονο αριθμους ενω παταω στα γραμματα:(

Θα πατήσεις το εικονίδιο με την υδρόγειο που είναι στην μπάρα που βγάζει τις προτεινόμενες λέξεις και μετά θα επιλέξεις phonepad

Θα πατήσεις το εικονίδιο με την υδρόγειο που είναι στην μπάρα που βγάζει τις προτεινόμενες λέξεις και μετά θα επιλέξεις phonepad

και παλι....ισως θελει πιο απαλο πατημα,το νιωθει ως παατεταμενο..αυτο αλλαζει απο καπου;δηλ ο βαθμος ανταποκισης της αφης

Σε εμένα γιατί δεν έχει διαφημίσεις;

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου