Jump to content

Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Ρίο - Αντίρριο)

MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

H έναρξη λειτουργίας της σήμανε και το τέλος εποχής για κάποια εκ των φέρυ μπόουτ που μέχρι σήμερα εκτελούσαν τις διαδρομές. Aπό το σύνολο των 36 πλοίων, τα 12 ετοιμάζονται να μετακινηθούν στη Σαλαμίνα. Tα υπόλοιπα θα επιχειρήσουν να σταθούν ανταγωνιστικά στη Γέφυρα, μειώνοντας από σήμερα τις τιμές του εισιτηρίου από 6,60 ή 7,70 ευρώ για τα αυτοκίνητα σε 4,50 ευρώ και από 27,60 σε 18 ευρώ για τα λεωφορεία.

(πηγή)

• Απαντήσεις 234
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Egw pantws otan pernaw pou kata kyrio logo 8a einai gia bolta alliws den 8a briskoumoun toso makria.8a protimhsw to ferry boat giati kai thn boltoula mou kanw kai mwrakia mporei na synanthsw mesa gia na peksw ;) kai den 8elw na me kleboun oi apates.Den einai toso ta xrhmata giati etsi kai alliws pernaw spania (auto to paketo 8a to fane osoi pernane syxna) alla mou thn spaei afantasta h logikh e afou einai to karabaki 7 as to baloume emeis 9 kai na ne kai euxaristimenoi.Loipwn twra pou to karabaki phge 4 8a to baloun 6?Pou prwsopika pisteuw oti ta karabia exoun pio polla eksoda leitourgias(synthriseis) apo thn gefyra,Otan to baloun na mou to peite gia na ginw papas :lol:
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Kai gw menw poli makria apo tin gefira alla otan tixei na perasw tha perasw apo panw kai oxi me karavaki gia empeiria :)

Me karavaki exw perasei idi 2 fores ;)

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

basika 8a pw oti tou ellhna opws blepw tou aresoun genika ta Effe pantws typou kai pwtimaei na exei as poume ena terastio stadio pou na 8aumazei kai as pswfaei sta nosokomoia otan arwstisei,isws den poluteriazei sto 8ema alla den einai kai entelws asxeto ;) telos pantwn nomizw oti mas aksizei oti kai na pa8oume sto melon :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona (14 Αύγ. 2004 , 10:56)

Egw pantws otan pernaw pou kata kyrio logo 8a einai gia bolta alliws den 8a briskoumoun toso makria.8a protimhsw to ferry boat giati kai thn boltoula mou kanw kai mwrakia mporei na synanthsw mesa gia na peksw ;) kai den 8elw na me kleboun oi apates.Den einai toso ta xrhmata giati etsi kai alliws pernaw spania (auto to paketo 8a to fane osoi pernane syxna) alla mou thn spaei afantasta h logikh e afou einai to karabaki 7 as to baloume emeis 9 kai na ne kai euxaristimenoi.Loipwn twra pou to karabaki phge 4 8a to baloun 6?Pou prwsopika pisteuw oti ta karabia exoun pio polla eksoda leitourgias(synthriseis) apo thn gefyra,Otan to baloun na mou to peite gia na ginw papas :lol:

Τώρα αλήθεια το πιστεύεις ότι τα καραβάκια έχουν πιο πολλά έξοδα γενικώς απο την γέφυρα;; :confused: :worry:

Να σου πω,πως αισθάνεσαι που τόσα χρόνια σε ανάγκαζαν να πληρώνεις 8 ευρώ στα καραβάκια και τώρα το πήγαν στα 4;Δεν είναι σαν να σου λένε τόσα χρόνια καλά σας κλέβαμε με τα σαπιοκάραβα και μας πληρώνατε σαν ηλίθιοι;Και τι υπηρεσίες σου πρόσφεραν τα καραβάκια για να δικαιολογήσουν το κόμιστρο;Μπορείς να μας αναφέρεις μερικές;

Zhtw loipwn trobocop h eskixronismenh elada pou zei kai kanei ta megaloprepa erga xrewnontas kai allo ton lao tis na dw poso akoma,8a anteksei autos o paneksypnos laos ospou na ksepoulh8ei teleiws stous ksenous Kala myala pedes se olous mas alliws klafta xaralampe!!xwris ypodomh oti kai na ginei gyrnaei mpoumerang kapoia stigmh kai den enoo twra thn gefyra alla genika

Τα μεγάλα έργα δεν είναι υποδομή για την χώρα;Μάλλον όχι για σένα ε;Ώσπου να ξεπουληθούμε στους ξένους;Δηλαδή αν την έκανε Ελληνική εταιρεία την γέφυρα δεν θα είχαμε τώρα παράπονα;

Καλά μυαλά λοιπόν... :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (15 Αύγ. 2004 , 00:12)

...Να σου πω,πως αισθάνεσαι που τόσα χρόνια σε ανάγκαζαν να πληρώνεις 8 ευρώ στα καραβάκια και τώρα το πήγαν στα 4;Δεν είναι σαν να σου λένε τόσα χρόνια καλά σας κλέβαμε με τα σαπιοκάραβα και μας πληρώνατε σαν ηλίθιοι;Και τι υπηρεσίες σου πρόσφεραν τα καραβάκια για να δικαιολογήσουν το κόμιστρο;Μπορείς να μας αναφέρεις μερικές;

Βεβαίως...

Πρώτα πρώτα ο/η υπάλληλος των διοδίων θα σε χαιρετάει με το ψυχρό "καλημέρα " ή "χαίρετε " και αφού πληρώσεις θα εύχεται "καλό δρόμο"

Λείπει το ζεστό καλωσόρισμα του ναυτεργάτη ("πάρε δεξια, δεξιά, ΔΕΞΙΑ είπα ρε Citroen, κοίτα το μ@λ@κα ρε τι κάνει)

Ακόμα η γέφυρα θα στερήσει από το φαναρτζή μου τη χαρά να με βλέπει μετά από κάθε ταξίδι στο... πεθεροχώρι, στην Ορεινή Ναυπακτία, χάρη στο σωστό στοίβαγμα που έκαναν Το κυριότερο όμως είναι ότι τώρα πια δεν θα έχω δικαιολογία να αποφεύγω τα ταξίδια στο χωριό της.

Και για να σοβαρευτώ, όχι 9,72 αλλά 97,2 θα πλήρωνα για να περάσω, αφού απαλάσσομαι από τους σκυλοπνίχτες.

Μείωσαν τις τιμές... Τόσα χρόνια και με τόσα που έβγαλαν δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα 2-3 πλοία που ξεπερνάνε τα 50 χρόνια σε ηλικία, ή και τα υπόλοιπα που είναι άνω των 30 αν δε με απατά η μνήμη μου?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος brutus (15 Αύγ. 2004 , 00:35)

Βεβαίως...

Πρώτα πρώτα ο/η υπάλληλος των διοδίων θα σε χαιρετάει με το ψυχρό "καλημέρα " ή "χαίρετε " και αφού πληρώσεις θα εύχεται "καλό δρόμο"

Λείπει το ζεστό καλωσόρισμα του ναυτεργάτη ("πάρε δεξια, δεξιά, ΔΕΞΙΑ είπα ρε Citroen, κοίτα το μ@λ@κα ρε τι κάνει)

Ακόμα η γέφυρα θα στερήσει από το φαναρτζή μου τη χαρά να με βλέπει μετά από κάθε ταξίδι στο... πεθεροχώρι, στην Ορεινή Ναυπακτία, χάρη στο σωστό στοίβαγμα που έκαναν Το κυριότερο όμως είναι ότι τώρα πια δεν θα έχω δικαιολογία να αποφεύγω τα ταξίδια στο χωριό της.

Και για να σοβαρευτώ, όχι 9,72 αλλά 97,2 θα πλήρωνα για να περάσω, αφού απαλάσσομαι από τους σκυλοπνίχτες.

Μείωσαν τις τιμές... Τόσα χρόνια και με τόσα που έβγαλαν δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα 2-3 πλοία που ξεπερνάνε τα 50 χρόνια σε ηλικία, ή και τα υπόλοιπα που είναι άνω των 30 αν δε με απατά η μνήμη μου?

Ακριβώς όπως τα περιγράφει ο brutus είναι η κατάσταση στο ferry-boat.

Ο σεβασμός στον πελάτη και στην περιουσία του είναι υπό το 0.

Κάποιοι ρομαντικοί μπορεί να το προτιμούν αυτό γιατί τους θυμίζει τον κλασικό Ελληνάρα, εγώ προσωπικά προτιμώ τον πολιτισμένο Έλληνα.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

orea ola auta pou lete.

Kai gw protimw politismeno ellina to the fullest.

Den tha htan kalutero omws o politismenos ellinas na..plirwne ligotera diodia? :o

Μια ερώτηση έχω προς όσους την χρησιμοποιούν, επειδή στην φωτογραφία από τα εγκαίνια ήταν πήχτρα.

Η κίνηση πάνω στη γέφυρα διεξάγεται άνετα;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

...αναλόγως την μερά.

Σε εξόδους γίνεται χαμός..!Το ένιωσα καλά!

Νομίζω ότι τα φέρι δεν θα καταργηθούν γιατί εκ των πραγμάτων θα θεωρείται μία εναλλακτική στις μεγάλες εξόδους..

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (18 Αύγ. 2004 , 12:32)

...αναλόγως την μερά.

Σε εξόδους γίνεται χαμός..!Το ένιωσα καλά!

Νομίζω ότι τα φέρι δεν θα καταργηθούν γιατί εκ των πραγμάτων θα θεωρείται μία εναλλακτική στις μεγάλες εξόδους..

καλά δεν φτάνουν 2 λωρίδες συνεχούς ροής και φτάναν τα καραβάκια; Μήπως είναι απλά η κίνηση του καινούριου;

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Μπορεί αλλά λόγω ευκολίας και λόγω μεγαλύτερης (αναμενόμενο) ροής γίνεται του κουτρούλι ο γάμος!

Το καινούριο κάποτε τελειώνει κ στις εξόδους καταλαβαίνεις τι εστί βερύκοκο..

Πέρασα το προηγούμενο ΣΚ ανετότατα, χωρίς κανένα πρόβλημα... Μοναδική παρατήρηση είναι ότι αργείς να κόψεις εισιτήριο στα διοδία γιατί υπάλληλοι ελέγχουν τα χαρτονομίσματα και καθυστερούν λίγο...

Βασικά τα καραβάκια είναι όντως εναλλακτική λύση, αλλά μόλις βγεις από αυτά (μιλάω για το Αντίρριο), πέφτεις πάνω στο φανάρι που έχουν φτιάξει στο νέο κόμβο... Εκεί λοιπόν, επειδή η προτεραιότητα δίνεται σε όσους ανεβοκατεβαίνουν στη γέφυρα, αν πέσει ολόκληρη καραβιά, γίνεται της κακομοίρας...

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

δηλαδή αυτό που έγινε είναι μια τρυπα στο νερό όταν έχει κίνηση,μια και συναντιούνται καραβάκι και γέφυρα και γίνετε χαμός,θα ήθελα να ξέρω πως λειτουργεί αυτό το φανάρι..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona (19 Αύγ. 2004 , 00:22)

δηλαδή αυτό που έγινε είναι μια τρυπα στο νερό όταν έχει κίνηση,μια και συναντιούνται καραβάκι και γέφυρα και γίνετε χαμός,θα ήθελα να ξέρω πως λειτουργεί αυτό το φανάρι..

τα φαναρια λειτουργουν ακομη μαλλον πειραματικα,γι αυτο πλεον εχει τροχονομους.

πειραματικα γιατι πρεπει να ειναι τα νεα φαναρια ("εξυπνα")μιας κ εχει καμερες απο πανω οπου συντονιζονται αυτοματα ,λογικα αναλογα με την κινηση που εχει καθε λωριδα.

τα ferry boat εχουν ριξει τις τιμες στα μισα της γεφυρας.δηλ 9,70e exei gefyra, 4.5e τα ferry

1,5 γεφυρα για μηχανες,1 ferry.

k sta λεωφορεια+φορτηγα παλι οι μισες τιμες στα ferry.

σιγουρα θα βγαλουν αυτες τις καρτες για αυτους που περνανε συχνα απο κει αλλα δεν νομιζω να συμφερει οικονομικα σε συγκριση με τα ferry.

Για το γεγονος οτι μεχρι τωρα μας κλεβαν ισχυει.βεβαια εχουν αλλαξει λιγο τα σκηνικα υπαρχουν ~6 νεα ferry οπου ειναι με 2 πορτες,δηλ.που δεν χρειαζεται να μπεις με οπισθεν,με μουρη μπαινεις κ βγαινεις.κ με ωραια σαλονια μεσα.

oson αφορα τα event που εγιναν στην γεφυρα μου ειπαν οτι ειχαν κ μια Enzo κ οτι εκανε το περασμα σε κατι sec.η f50 που ειπατε παραπανω ειναι μια ασημη με γαλλικες πινακιδες?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kage (19 Αύγ. 2004 , 01:02)

λιγο τα σκηνικα υπαρχουν ~6 νεα ferry οπου ειναι με 2 πορτες,δηλ.που δεν χρειαζεται να μπεις με οπισθεν,με μουρη μπαινεις κ βγαινεις.κ με ωραια σαλονια μεσα.

No shit??Δηλαδη την γεφυρα περιμενανε να χτιστει για να κανουν το αυτονοητο;Να ανανεωσουν τα καραβακια δηλαδη;Και υποψιν με τετοιου ειδους ferries ο χρονος τους θα μειωνοταν κατα τα ημισυ γιατι δεν χρειαζονται οι μανουβρες μεσα εκει,οπως εχει ολος ο υπολοιπος πολιτισμενος κοσμος δηλαδη... :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (19 Αύγ. 2004 , 09:25)

Eμ Βασίλη για αυτό χρειάζεται ανταγωνισμός και όχι μονοπωλιακές καταστάσεις...

Egw protinw oloi mazi sto forum na dosoume apo 100 euro oste na mazepsoume lefta kai na pame dipla apo tin gefira kai na xtisoume nea gefira me xamiloteres times :!: :p :p :lol:

Na spasoume ton antagonismo kai na tous xtipisoume ekei pou ponaei! :lol: :D :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ALR (19 Αύγ. 2004 , 18:17)

Egw protinw oloi mazi sto forum na dosoume apo 100 euro oste na mazepsoume lefta kai na pame dipla apo tin gefira kai na xtisoume nea gefira me xamiloteres times :!: :p :p :lol:

Na spasoume ton antagonismo kai na tous xtipisoume ekei pou ponaei! :lol: :D :p

Οχι 100 αλλά ούτε 100,000 ευρώ να δίναμε δεν θα έφταναν... :lol:

Ήμουν στην περιοχή αυτές τις μέρες και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι τα φανάρια. Όσοι περάσατε ξέρετε τι πανικός γίνεται.

Εγώ έχω πράσινο, οι απεναντι πορτοκαλί. Όλοι ξεκινάμε μαζί και εκεί αρχίζει το πανηγύρι. :D

Την πρώτη μέρα για να παω από Ναύπακτο στο Αντίρριο έκανα πάνω από ώρα!!!

Η απορία μου είναι γιατί δεν έκαναν έναν ανισόπεδο κόμβο να περνάνε τα αυτοκίνητα που θέλουν να στρίψουν από πάνω.

Έργα εντυπωσιαμού λοιπόν και όχι ουσίας. Για να στρίψεις για Ναύπακτο μέχρι να βάλεις πρώτη έχει ανάψει κόκκινο πάλι. :p

Όλα τα ωραία τελειώνουν μόλις διασχίσουμε την γέφυρα. Ο υπόλοπος δρόμος είναι άθλιος και έτσι ήταν πάντα όσο τον θυμάμαι και είναι ένας δρόμος με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

P.S. Η γέγυρα το βράδυ απίστευτη!!! :up:

Γιατί ρε johner η ΕΟ Κορίνθου-Πατρών θεωρείς ότι είναι δρόμος αντάξιος για να συνδέει την γέφυρα με το "επάνω αυλάκι"..?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (20 Αύγ. 2004 , 19:11)

Γιατί ρε johner η ΕΟ Κορίνθου-Πατρών θεωρείς ότι είναι δρόμος αντάξιος για να συνδέει την γέφυρα με το "επάνω αυλάκι"..?

Για αυτόν τον δρόμο δεν ξέρω, έχω να περάσω κάτι χρόνια από εκεί, αν και έχω ακούσει οτι γίνονται πολλά ατυχήματα εκεί.

Για τους δρόμους πάνω από το αυλάκι είμαι σίγουρος.

Το πιο αστείο που συμβαίνει η Εθνική οδός που περνάει μέσα από τα δρομάκια της Ναυπάκτου. Ο περιφερειακός φαίνεται να τελειώνει, αλλά δεν προκαλεί δέος. Σίγουρα πάντως θα έπρεπε να έχει τελειώσει πολύ πριν τη γέφυρα. :o

ε.ο. Κορινθου-Πατρων =μαλλον θα ανατεθει στους Γαλλους κατευθειαν(που φτιαξαν ασφαλτο στην γεφυρα)μιας κ τελειωσαν πριν το χρονοδιαγραμμα.βεβαια θα γινουν κ αλλα διοδια(αρα 1,4E+1,80=3,2e +~2e για τα νεα διοδια)

με την περιφερειακη Ναυπακτου απλα δεν θα περνας μεσα απο την Ναυπακτο.

Αντιρριο-Μεσολογγι=αγνωστο ακομη αν θα φτιαχτει.

• 11 months later...

12 Αυγούστου 2004 - 12 Αυγούστου 2005 : Ένας χρόνος γέφυρα :D

For the record : Η απλή διέλευση επιβατικού αυτοκινήτου κοστίζει 10 ευρώ,μοτοσικλέτας 1,60 ενώ υπάρχουν κάρτες διελεύσεων ανά βδομάδα,ανά μήνα και alle retour (Π.χ. για επιβατικά,με επιστροφή εντός 2 ωρών = 12 ευρώ αντί 20).

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

For the record :Υπαρχουν και τα φερυ με δυο ευρω και κατι αν θυμαμαι καλα, και μπολικο ρομαντισμο και νοσταλγια ;)

αλλα και καθυστερηση :wacko: ...