Johny-B Δημοσιεύτηκε March 9, 2012 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 9, 2012 Κάπου το 2003, ένοιωσα για πολλοστή φορά το «κάλεσμα» για την απόκτηση ακόμη μιας καινούργιας συσκευής, χωρίς όμως ανανέωση συμβολαίου όπως το συνήθιζα. Εκείνη την περίοδο μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον ένα τηλέφωνο μιας σχετικά άγνωστης στο ευρύ ελληνικό εταιρίας της Sagem, και αναφέρομαι στο My X-6. Ο κύριος λόγος ήταν η πολύ καλή για τα δεδομένα της εποχής ενσωματωμένη VGA φωτογραφική μηχανή. Υπακούωντας λοιπόν στον πειρασμό, πήγα σε έναν Γερμανό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης -διότι αν θυμάμαι καλά το έφερνε μόνο η συγκεκριμένη αλυσίδα- και το έκανα δικό μου. Ανοίγωντας το πακέτο και βάζοντας σε λειτουργία το κινητό, αντίκρυσα με έκπληξη μια εξαιρετική για τα τότε δεδομένα οθόνη, σε μέγεθος και ανάλυση (128 x 160 pixels, 12 γραμμών, TFT 65K) και το χαρακτηριστικό καλωσόρισμα με το πέταγμα του κολυμπρί! Αποτελούμενο από πλαστικά εξωτερικά μέρη σχετικά καλής ποιότητας και υφής, τα 106 γραμμάρια του δεν έδειχναν ιδιαίτερα να βαραίνουν το χέρι μου. Προχωρώντας στα άδυτα του …μενού, στην αρχή μου φάνηκε παράξενο καθότιν συνηθισμένος σε Nokia και Ericsson, αλλά για έναν γκατζετάκια του είδους δεν χρειάστηκε και μεγάλη περίοδος προσαρμογής, ενώ και τα όμορφα κινούμενα γραφικά του μενού του πρόσθεταν πόντους! Ένα από τα πράγματα που λάτρεψα σε αυτό το κινητό και με ευχαρίστηση το ακούω ακόμη και τώρα, είναι ο χαρακτηριστικός ήχος των πλήκτρων… ένα «πλοπ» που δεν ξανάκουσα σε άλλο κινητό ποτέ! http://content.myphone.gr/photo/full/4693/06022012312.jpg Καλά όμως όλα αυτά, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσω και το πιο δυνατό σημείο του κινητού, που ήταν και ο κύριος λόγος που με ώθησε στην αγορά του. Ξεκινώντας λοιπόν να ξεδιπλώνω τις φωτογραφικές μου ανησυχίες, ανακάλυψα ότι όντως για την εποχή εκείνη ήταν πολύ καλό, τουλάχιστον όσο κοίταζες τις φωτογραφίες στην οθόνη του κινητού, με αποτέλεσμα με γοργούς ρυθμούς η μνήμη του κινητού να γεμίζει με τοπία, κτίρια, αγαπημένα πρόσωπα, αυτοκίνητα και ότι άλλο μου κινούσε την φωτογραφική περιέργεια! http://content.myphone.gr/photo/full/4692/06022012310.jpg Κάτι που σίγουρα θα ήθελα να είχε το my X-6 ήταν το Bluetooth. Δυστυχώς στην διάθεσή μου για μεταφορά φωτογραφιών, ήχων κλπ είχα μόνο την …παλαιοληθική όπως φαντάζει σήμερα τεχνολογία σύνδεσης των υπέρυθρων! Οπότε εφοδιάστικα με το απαραίτητο αξεσουάρ MA-620 της Mobile Action και οι φωτογραφίες άρχισαν να αποθηκεύονται στο PC, αφού η χωρητικότητα των 2.3MB δεν ήταν και ότι καλύτερο για να φυλάξει εντός κινητού την φωτογραφική μου μανία! [ame=http://www.youtube.com/watch?v=O9KBWCPhV3o]publicité Sagem MYX6 - YouTube[/ame] Δυστυχώς λίγες μέρες μετά την απόκτηση του εν λόγω κινητού, ανακάλυψα ότι το my x-6 ήταν επιλεκτικό στις αναφορές των μηνυμάτων και είχε πρόβλημα με το δίκτυο του οποίου ήμουν συνδρομητής, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να έχω αναφορές στα μηνύματα. Για αυτόν τον λόγο το επέστρεψα με λύπη μου και το αντικατέστησε το κατάστημα που έγινε η αγορά με το SE T610. Η απώλειά του όμως ήταν προσωρινή, διότι αν και πιο ποιοτική κατασκευή συνολικά το Τ610, δεν είχε ούτε την κάμερα ούτε την οθόνη του Sagem, με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό, να ξανααγοράσω το my X-6, το οποίο και εξακολουθεί από τότε να βρίσκεται στην συλλογή μου, σε άριστη κατάσταση και να μου προσφέρει όποτε το νοσταλγήσω, το μαγικό «πλοπ» των πλήκτρων του. :p Ήταν η μοναδική ίσως συσκευή της γαλλικής εταιρίας, η οποία έτυχε αξιόλογης προσοχής από το ελληνικό κοινό. Αλήθεια πόσοι από εσάς το θυμάστε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Conception Δημ. March 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2012 Το θυμάμαι... ζήλευα κι εγώ τότε την ενσωματωμένη του κάμερα! Κατά τα άλλα, τα κινητά αυτής της εταιρίας ήλθαν και απήλθαν...δυστυχώς δεν ήταν και τόσο ποιοτικά σε σχέση με των ανταγωνιστών! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
funk Δημ. March 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2012 Χα... Το θυμαμαι αυτο το sagem και μαλιστα σκεφτομουν την αγορα του αλλα τελικα κατεφυγα και παλι στην Nokia... Ωραια nostalgia bravo! Παράθεση Panasonic g500, Siemens C10, Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, 5s, 6, iPad Air2, 6s, 7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro, 13 pro max 13pro, 15pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giarlos Δημ. March 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2012 Μία απο τις καλύτερες επιλογές μου, σε κινητά. Να προσθέσω ότι το έβγαζε και η vodafone με το σάπιο της Menu (που αν ψάξετε στο Sagem forum πάσχιζα να ξεφορτωθώ :lol:) που αφερούσε και κάθε δικαίωμα fw update από την μαμά sagem. Στα πολλά + της συσκευής αναφέρω 1. Την πολύ καλή μπαταρία. Ξέχναγα το φορτιστή ειδικά αν δεν χρησιμοποιούσα την κάμερα πολύ 2. Τις ποιότητες φωτογραφιών, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, που επέλεγες μετά την λήψη αν θα την αποθηκεύσεις σε μεγάλη ή μικρή ποιότητα 3. Το απίστευτα δυνατό ηχείο που με την ηχογράφηση χάριζε ringtones στην συσκευή 4. Η καλή ποιότητα πλαστικών με διακοπτάκι στο πίσω καπάκι για να μην ανοίγει μόνο του και κλείστρο στην κάμερα με καθρεφτάκι για λήψη πορτραίτων Ένα απο τα κινητά που έχω στην καρδιά μου !! :O Παράθεση [sony Ericsson] k750i : FAQ [Xiaomi] Mi2/2S : Εγκατάσταση CWM Recovery & Ενεργοποίηση True Dual Boot Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. March 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2012 Aυτοί οι Γάλλοι πάντα είχαν τον τρόπο να σε ''μαγεύουν''...!Aν και μεγάλος fan της Alcatel(ουσιαστικά με το OT db άρχισα),το θυμάμαι κι αυτό,όπως και άλλα κινητά τους...Κρίμα που ποτέ δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με τον ανταγωνισμό όμως και να τον κοντράρουν στα ίσια... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas123pao Δημ. March 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2012 Εγώ είχα πάρει το sagem my v76 πριν από περίπου 6-7 χρόνια, και μετά από τρια χρόνια το έδωσα στη μαμά μου γιάτι αγόρασα καινούργιο κινητό, και ακόμα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα αν και έχει πέσει πολλές φορές, αλλά έχει πέσει η απόδοση της μπαταρίας του. Είναι το καλύτερο κινητό που έχω αγοράσει... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bobo1704 Δημ. March 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2012 Το είχε αγοράσει ένας φίλος μου τότε. Αν θυμάμαι καλά, ήταν απο τις φθηνότερες συσκευές που κυκλοφορύσαν και γενικά δεν ήταν και της καλύτερης ποιότητας τα υλικά του. Για τα λεφτά του βέβαια ήταν αξιόλογη συσκευή με όντως πολύ καλή οθόνη και φωτογραφική μηχανή για την εποχή του... Εγώ τότε είχα το πάλαι ποτέ 7210 χωρίς κάμερα φυσικά, αλλά πολύ πιο όμορφο και ποιοτικά ανώτερο και κάθε μέρα πτα "κοντράραμε" για το ποιο είναι καλύτερο!! Ωραίες εποχές! Παράθεση ...everything can happen... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VEGETTO Δημ. March 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2012 το χει ακομα ο θειος μου!φοβερο κινητο πραγματικα παρα τα χρονια του δουλευει τελεια...! Παράθεση Γραμμη δεξια μετα αριστερα, λιγο πανω δεξια, ενα αλφα και μουτζουρα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
neo24gr Δημ. March 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2012 το εχω ακομα και η μπαταρια του σκυλι!!!! δεν μπορω να βρω ομως νεα προσοψη... :( Παράθεση http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Ωραίο το nostalgia. :) Δεν είχα το συγκεκριμένο κινητό, έχει η μάνα μου ακόμα ένα Sagem, αυτό που έχει μια πρόσοψη με λάστιχο.. Πολύ γερό κινητό.. Ακόμα λειτουργεί, όπως την ημέρα που το πήραμε. :respect: P.S.: Τι διαφορετικά που ήταν παλιά τα κινητά... Τώρα έχουν ένα γυαλί μπροστά και αυτό είναι όλο.. Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imaginos Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Το είχα αγοράσει και το κράτησα κάνα χρόνο μέχρι που το έχασα σε κάποια απόδραση στα βουνά. Και το έχασα εκεί γιατί είχε τον καλύτερο πομποδέκτη που έχω δει ποτέ σε κινητό! Εκεί που κανένα άλλο κινητό δεν έπιανε, το συγκεκριμένο έκανε συνδιαλέξεις χωρίς καν μικροδιακοπές!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TIM-RANGER Δημ. March 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2012 Η Σαζέμ ειναι απο τις πρωτες εταιριες κινητων που υπαρχουν θυμαμαι στο λυκειο πριν καμια εικοσαρια χρονια ηθελα να παρω ενα λαχανι κινητο που ειχε 17.000 δραχμες τοτε (αδιανοητη τιμη τα αλλα ειχα τουλαχιστον τα διπλα) αλλα τελικα πηρα μεταχειρισμενο 3110. http://www.gsmarena.com/sagem_mc_820-160.php αυτο πρεπει να ηταν Αν υπηρχε καποιο σαζεμ με καλα χαρακτηριστικα, δεν θα ειχε κανεναν ενδοιασμο να το παρω. Παράθεση Q for eva ;-) Katoxos ton parakato kiniton me vathmo ikanopiisis: Nokia 5110 (2/5) - Panasonic G52 (1/5) - Ericsson T10s (1/5) - Alcatel 511 (2/5) - PANASONIC GD 95 (5/5) - Panasonic GD67 (2/5) - Nokia 7250i (2/5) - Nokia 3650 (3/5) - Nokia 3230 (3/5) - UBiQUiO 401 (3/5) - NOKIA N93 (6/5) :respect: - Nokia Ν86 (3/5) - SE Χ10 mini pro (4/5) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts