Jump to content

Xperia Neo V : Ξεκλείδωμα bootloader, εγκατάσταση custom rom και kernel

rioener
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ααα γτ στο αρχικό κείμενο δεν γράφει κάτι τέτοιο! Ας το διορθώσουν να μην μπερδεύεται ο κόσμος
Οι 4 ρόδες ταξιδεύουν το κορμί, οι 2 την ΨΥΧΗ! :cool:

• Απαντήσεις 762
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ααα γτ στο αρχικό κείμενο δεν γράφει κάτι τέτοιο! Ας το διορθώσουν να μην μπερδεύεται ο κόσμος

Το γράφει πιστεύω αναλυτικά

"....ακολουθήστε τα εξής βήματα για να διαπιστώσετε αν υποστηρίζεται ο ανεπίσημος τρόπος ξεκλειδώματος στη συσκευή σας...."

στις πρώτες γραμμές του κειμένου.

- Vivo X80 Pro

- ZTE MC888 Pro

- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

ASUS TUF-AX3000 V2

Οδηγός επιβίωσης Android

• 5 weeks later...
Θα πρεπει να περάσεις τα wifi modules.κανε ενα search στο xda κ θα τα βρεις.Αν οχι πες να στα ανεβασω κάπου αργοτερα.ειμαι εκτος υπολογιστή αυτη τη στιγμη.

• 3 weeks later...

Καλησπερα,

αποφασισα να ασχοληθω με το κινητο μου μετα απο 1,5 χρονο που το εχω στα χερια μου.

Το εχω κανει root, κατεβασα το flash tool.

Σκέφτομαι να περάσω την [ROM][Arc/S/Pro][JB 4.1.2] Super Jelly Bean™ 8.0 (Perfection)(kitkat ui) [20Nov'13] και το σχετικο kernel.

Παρακαλω αν εχετε την καλοσυνη να μου απαντησετε σε μερικές ερωτησεις πριν προχωρήσω.

Μπορω να αλλαξω μονο kernel χωρις να κανω κατι αλλο; (να μην βαλω ROM);

Χρειάζεται να κάνω full backup πριν προχωρησω σε οτιδηποτε; Αν ναι ποιο πρόγραμμα προτείνεται;

Οι επαφές κτλ θα χαθούν; Χρειάζονται και αυτές backup;

Καπου μεσα στις οδηγιες εγκαταστασης της λεει Perform Full Wipes, τι ακριβως κανω;

Η διαδικασία ξεκινάει και ολοκληρωνεται με το flashtool ή χρειαζεται και κατι άλλο;

Καθε αλλη πληροφορια - συμβουλή ειναι καλοδεχουμε, ευχαριστώ εκ των προτερων για τον χρονο σας.

Edited by GiannisLeon

Φιλαράκι εγώ θα σε συμβούλευα να μην κάνεις τίποτα. Το κινητό μας πλέον έχει αρχίσει να κουράζεται και το δείχνει καθημερινά. Οι εφαρμογές που βάζουμε ζητάνε όλο και περισσότερες απαιτήσεις. Με 512 μνήμη ram και μονοπύρηνο που πάμε εμείς? ΟΕΟ...

Όποιον κερνελ και να βάλεις,ότι Overclocking και να κάνεις,ότι ρυθμίσεις και να διαλέξεις το κινητό θα τρώει κολλήματα. Προτιμότερο να βάλεις κάποια πιο παλιά custom rom που την σηκώνει κάπως.

Φιλαράκι εγώ θα σε συμβούλευα να μην κάνεις τίποτα. Το κινητό μας πλέον έχει αρχίσει να κουράζεται και το δείχνει καθημερινά. Οι εφαρμογές που βάζουμε ζητάνε όλο και περισσότερες απαιτήσεις. Με 512 μνήμη ram και μονοπύρηνο που πάμε εμείς? ΟΕΟ...

Όποιον κερνελ και να βάλεις,ότι Overclocking και να κάνεις,ότι ρυθμίσεις και να διαλέξεις το κινητό θα τρώει κολλήματα. Προτιμότερο να βάλεις κάποια πιο παλιά custom rom που την σηκώνει κάπως.

Εχεις δίκαιο, αλλά το χρειάζομαι και είπα να του δώσω λίγη πνοή ακόμα για μερικούς μήνες.

Μπορει κανεις να μου απαντησει;

Μπορω να αλλαξω μονο kernel χωρις να κανω κατι αλλο; (να μην βαλω ROM);

Μπορείς να αλλάξεις kernel χωρίς να αλλάξεις rom, αλλά αν δεν υποστηρίζεται η rom τότε θα αντιμετωπίσεις αρκετά προβλήματα (lag, restart, force close στην καλύτερη περίπτωση, hang στο αρχικό logo στη χειρότερη)

Χρειάζεται να κάνω full backup πριν προχωρησω σε οτιδηποτε; Αν ναι ποιο πρόγραμμα προτείνεται;

Ανάλογα με το τι θέλεις να διασώσεις από τα δεδομένα σου. Το καλύτερο πρόγραμμα για backup - restore είναι το titanium backup

Οι επαφές κτλ θα χαθούν; Χρειάζονται και αυτές backup;

Οι επαφές φυσικά θα χαθούν μετά από πέρασμα της rom. Δε θα χαθούν όμως αν περάσεις μόνο kernel. Για να αποθηκεύσεις τις επαφές σου χρησιμοποίησε το my phone explorer

Καπου μεσα στις οδηγιες εγκαταστασης της λεει Perform Full Wipes, τι ακριβως κανω;

Αναφέρω ένα ένα τα βήματα στην αρχική σελίδα του νήματος, στην παράγραφο 3.

Η διαδικασία ξεκινάει και ολοκληρωνεται με το flashtool ή χρειαζεται και κατι άλλο;

Τη διαδικασία την αναφέρω αναλυτικά στο αρχικό post, δες τις παραγράφους 2 και 3. Φυσικά πρέπει να έχεις κάνει unlock τον bootloader πρώτα για να αλλάξεις kernel, όπως αναφέρω στην παράγραφο 1.

Η rom που έχεις επιλέξει είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, σου προτείνω να την περάσεις ανεπιφύλαχτα, θα δεις μεγάλη αλλαγή στο κινητό, τραβάει μια χαρά, και μονοπύρηνο - 512 ram που έχει!

- Vivo X80 Pro

- ZTE MC888 Pro

- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

ASUS TUF-AX3000 V2

Οδηγός επιβίωσης Android

ευχαριστω παρα πολύ για τις απαντησεις οδηγιες και συμβουλες.

Το εχω ηδη ξεκλειδωσει και εμαθα με τον δυσκολο τροπο οτι και αυτο (το ξεκλειδωμα) σου χανει ΟΛΑ τα δεδομένα.

Τα μαζευω ολα, μελετω και το ΣΚ προχωραω.

Πολύ καλή και γρήγορη ρομ είναι και η Xperia Ultimate HD σε συνδυασμό με τον Lupus v8 kernel
Οι 4 ρόδες ταξιδεύουν το κορμί, οι 2 την ΨΥΧΗ! :cool:

Καλησπερα σε ολους!

Εχθες πηρα και εγω ενα neo V για δευτερο τηλεφωνο, που το ειχα αχτι τοσο καιρο. Σημερα αποφασισα να του περασω την αντίστοιχη Cyanogen9 αλλα εχω ενα προβλημα (μαλλον). Μολις φορτωσει το λειτουργικο, μου ζηταει PIN, οπως ειναι λογικο. Του βαζω το PIN λοιπον και μετα μου ζηταει "Αριθμος PIN ξεκλειδωματος δικτυου καρτας SIM. Του ξαναβαζω το PIN και κολλαει σε μια οθονη που γραφει "Αιτηση ξεκλειδωματος δικτυου..." και μενει εκει. Δεν κανει τιποτα αλλο. Γνωριζει κανενας τι ειναι αυτο?

Update:

Με sim Cosmote χωρις pin ανοιξε κανονικα και εχει σημα. Οποτε εβγαλα το pin και στην καρτα wind που θελω να εχω με το Neo V και προς το παρον ελυσα το προβλημα. Αλλα θα ηθελα να το ξαναβαλω... και να λυσω το προβλημα, αλλα μαλλον δεν ειναι κλειδωμενο σε δικτυο αφου χωρις PIN δουλευει κανονικα.

Edited by derizio

Παω να κανω unlock bootloader και ακολουθω την διαδικασια που εχει η sony στο site της.(εδώ). Όταν ομως παω στο βημα που λεει να κλεισω το τηλεφωνο,να πατησω το κουμπι μενου και να συνδεσω το τηλεφωνο στον υπολογιστη, τοτε ο υπολογιστης δεν αναγνωριζει την συσκευη.Παω να βαλω τα drivers και ουτε αυτα τα περναει.Και αν κανω με την cmd παλι κολλαει και γραφει waiting for device. Αυτα τα εχω δοκιμασει ειτε εχοντας εγκατεστημενο το sony pc companion ειτε οχι,το ιδιο μου κανει. Ειναι sony ericsson xperia neo v.Επισης το κανω σε windows 8.1 pro. Δοκιμασα και αυτο που εχει γραψει ο φιλος στο post 1, μπας και γινει κατι,αλλα και εκει δεν γινεται.(μου βγαζει οταν διαλεγω τον φακελο με τα drivers μη υποστηριζομενο αρχειο. Τι πρεπει να κανω? Η συσκευη ειναι bootable.

Δοκίμασε σε windows 7. Απ'ότι θυμάμαι πιο παλιά είχε και άλλος αυτό το πρόβλημα. Όσο για το σημείο που λες να κρατήσεις πατημένο το home button μήπως πρέπει να πατήσεις το back button.....? Δοκίμασε με το back button.

Το δοκιμασα και με τα 3 κουμπια. Θα το δοκιμασω σε windows 7,οταν εχω καποιο νεο θα ενημερωσω.

Κατα 99% ειναι θεμα drivers.Δεν λειτουργούν καλα με τα windows 8.Δοκιμασε με τα 7.

hello παιδιά,

μου έχει κολλήσει το κινητό στον bootloader στο σήμα Sony στην αρχή. τι κάνω;

προσπάθησα να βάλω το seus την έκδοση που προτάθηκε πιο πάνω, αλλά δεν ανοίγει το πρόγραμμα μετα την εγκατάσταση. πιο νέα έκδοση δεν υποστηρίζει το κινητό νομίζω.

(όλα αυτά είτε απο τις 100 προσπάθειες που έκανα να δεί το ρημάδι το pc για να ξεκλειδώσω bootloader, είτε απο την επανεγκατάσταση που έκανα στην hd ultimate 3.0.2 που είχα πριν,)

iR@klisvel

Επιδιόρθωση με το SEUS και αν δεν το βλέπει πέρασμα επίσημης rom με το flash tool.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Καλημέρα,

έβαλα το seus απο το λινκ σου, είχα δοκιμάσει κι άλλα, και μου βγάζει όταν ανοίγει το πρόγραμμα απλώς ότι an error occurred. Μου λέει να δω το log. Αυτό.

Σε άλλη έκδοση του προγράμματος δεν το είχε διαθέσιμο σαν μοντέλο πάντως. ΘΑ ξανα δοκιμάσω για το seus.

iR@klisvel

Καλημέρα,

έβαλα το seus απο το λινκ σου, είχα δοκιμάσει κι άλλα, και μου βγάζει όταν ανοίγει το πρόγραμμα απλώς ότι an error occurred. Μου λέει να δω το log. Αυτό.

Σε άλλη έκδοση του προγράμματος δεν το είχε διαθέσιμο σαν μοντέλο πάντως. ΘΑ ξανα δοκιμάσω για το seus.

Εκτός κι αν μου διέφυγε κάτι, μάλλον έφταιγαν συνολικά τα win8x64Pro μου. Εξαρχής είχα πρόβλημα με drivers, που μπλέκονταν σε χ64 προφανώς.

Σε σύστημα με Win7x32Pro βγήκε άκρη κατευθείαν.

Έκανα επαναφορά με την πρώτη με το flashtool στην .431 και ξεκινάω για root και cwm.

Ελπίζω να μπορέσω τελικά να ξεκλειδώσω bootloader και να αλλάξω και kernel.

Ευχαριστώ zxr!

iR@klisvel

Μια ερωτηση αν εχει τυχει σε καποιον αλλο και υπαρχει λυση...

Εχω περασει στο Neo V Cyanogen 9, και για δευτερη φορα, μετα απο 5-6 μερες λειτουργιας απο την εγκατασταση της, δεν συνδεεται στο ασυρματο δικτυο μου, ουτε και σε ενα αλλο που ξερω το κλειδι του. Βγαζει μυνημα "Αποφυγη κακης συνδεσης στο διαδικτυο". Εχω δοκιμασει επανεκκινησεις στο router, αλλαγη καναλιου, φυσικα restart στο τηλεφωνο, σβυσιμο και ξανασυνδεση στο wi-fi και τιποτα, παντα τα ιδια. Tην προγηουμενη φορα του εκανα εργοστασιακες ρυθμισεις και εστρωσε, αλλα αυτο το προβλημα ξαναπαρουσιαστηκε.

Update: Περασα την 10 και ελειξε προς το παρον το θεμα, αλλα και στην 9 και στην 10 δεν μπορω να στειλω μυνημα, μου λεει συνεχεια οτι απετυχε.

Edited by derizio

Καλησπερα. Σημερα ξεκλειδωσα bootloader, εκανα root και περασα της super jelly bean στο Neo V της γυναικας μου. Επαθε ενα σοκ οχι με την ταχυτητα του κινητου , αλλα με τα νεα εικονιδια και τα χαμμενα widget της sony. Υπαρχει τροπο να βρουμε αυτα τα widget που ειχε απο τη μαμα το neo V και να περασουμε ενα θεμα πιο "sony"; Εκανα καλα που περασα τη super jeally bean ή προτεινετε καποια αλλη;

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Εγω εχω περασει 4,4,1 kit kat και παει μια χαρα. Τα θεματα που ειχα, τα ελυσα και το κινητο ειναι μια χαρα! Αλλα για θεματα και gadget δεν γνωριζω, δεν ασχοληθηκα γιατι μου αρεσει οπως ειναι.

Παραθέτω τις οδηγίες που πέρασα στο Xperia neo v με επιτυχία Cyanogemnod 10. Μου πήρε ένα πρωινό να τα καταφέρω αλλά τελικά έγινε δουλειά.

Για αρχή αυτές οι οδηγίες για να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή:

http://wiki.cyanogenmod.or...l_CM_for_haida

Μετά βρήκα τις ακόλουθες οδηγίες σε forum του Cyanogenmod

INSTALLATION!

Kernel flashing (don't get fooled by the number of

steps, I tried to be as clear as possible)

1. Open (not extract ) the zipped ROM

2. Copy boot.img from it and paste it wherever you

want (let's say desktop)

3. Shut down your device

4. Plug the USB WHILE pressing the Menu button

on your device (notification LED will light blue)

5. Start FlashTool.exe (or FlashTool64.exe,

depends on your installed OS)

6. Click on the button with the thunder

7. Select " fastboot mode"

8. Select " Select kernel to Flash" (2nd button on

3rd column) it will open a folder window

9. Find the kernel (which is supposed to be on the

desktop except if you extracted it elsewhere)

10. Once main FlashTool says it's done, it means

" we're done with kernel flashing!" (you can

unplug your device and proceed to ROM

flashing)

ROM flashing (don't get fooled by the number of

steps, I tried to be as clear as possible)

1. Boot your device and wait for the notification

LED to turn pink and press several times (to be

sure) volume down button

2. Once in CWM (Recovery mod) click on " wipe

data/factory reset" and confirm it

3. Click on " wipe cache partition " and confirm it

4. Go in " mounts and storage" and click on

" format /system " and confirm it

5. Go in " advanced " and click on " wipe dalvik

cache" and confirm it

6. Go in " install zip from sdcard" then " choose zip

from sdcard" and select the downloaded

ROM.zip and wait the install to finish

7. Go in " install zip from sdcard" then " choose zip

from sdcard" and select gapps-jb-20121011-

signed.zip and wait the install to finish

8. Click on " reboot system now "

Voilà! Proceed through the first boot stuffs and there

you are, running on a beautiful CMized Jelly Bean

ROM!

Now, to update your phone with a latest CM10

release, you'll have to go through the whole kernel

flashing again and then follow these steps bellow

ROM updating (If a kernel is provided, you always

have to reflash it except if you know what you're

doing)

1. Boot your device and wait for the notification

LED to turn pink and press several times (to be

sure) volume down button

2. Click on " wipe cache partition " and confirm it

3. Go in " advanced " and click on " wipe dalvik

cache" and confirm it

4. Go in " install zip from sdcard" then " choose zip

from sdcard" and select the downloaded

ROM.zip and wait the install to finish

5. Click on " reboot system now "

Καλησπέρα σε όλους,

Ενδεχομένως να μην έπρεπε να το γράψω εδώ ....

Έχω πρόβλημα με την μπροστινή κάμερα του κινητού. Δεν την αναγνωρίζει. Το πρόβλημα βέβαια εμφανίστηκε ξαφνικά και μπαμ .... σταμάτησε να λειτουργεί. το κινητο το έχω ρουταρισμένο βέβαια.

Ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

1) αν καποιος που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα το έλυσε και πώς, καθώς επίσης

2) επειδή τρέχω ήδη σε kit-kat (4.4.2) υπάρχει δυνατότητα να κάνω extract κάποια αρχεία από την gingerbread - στην οποία η κάμερα δεν παρουσίαζε πρόβλημα - και να τα ενσωματώσω στη rom που χρησιμοποιώ;

ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Γράφεις σε λάθος θέμα. Καλύτερα να απευθυνθείς στο επίσημο θέμα της συσκευής στο forum της Sony.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=371593

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg