Jump to content

spirto82

Members
  • Δημοσιεύσεις

    125
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by spirto82

  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Η τελυταία global stable νομιζω είναι η 8.2.3.0 αν θυμάμαι καλά (για το special edition - international). Γενικά κατεβάζεις τη ρομ, την περνάς στο κινητό ή την sd και κάνεις ενημέρωση λογισμικού. Πήγαινε στο ελληνικο forum της xiaomi και θα βρεις οτι χρειάζεσαι.
  2. Παιδιά να ρωτήσω αν είχε ποτέ κανένας πρόβλημα με τη φόρτιση .... Ξεκλείδωσα το κινητό, πέρασα TWRP και ελληνική ρομ, αλλά όταν βάζω το μαμίσιο φορτιστή, αναβοσμήνει κόκκινο το Led, και δε φορτίζει. Εβαλα έναν άλλο να κάνω τη δουλειά μου, αλλά μία το αναγνωρίζει μία όχι. Γνωρίζει κανένας τι παίζει; Το Kate έχω. Ευχαριστώ.
  3. δε γνωρίζω. Ενώ είχα κάνει root, με κάλυψε η εγγύηση. Πρόβλημα με το hardware. Αν έχεις ακόμα εγγύηση να το στείλεις! ----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Να συνδέσεις το κινητό ανοιχτό, ενεργοποίησε τον "εντοπισμό αφαλμάτων" - (ρυθμίσεις->σχετικά με το τηλέφωνο->8 φορές νομίζω tap στον αριθμό έκδοσης -> σου λέει είσαι προγραμματιστής-> πας μία φορά πίσω -> βρίσκεις επιλογές για προγραμματιστές -> εντοπ.σφαλμ. USB -> ON ). Μετά αντιγράφεις το TWRP αρχείο στο φάκελο που βρίσκεται το fastboot. Ανοίγεις ένα παράθυρο στο φάκελο αυτό και πατάς shift και δεξί κλικ και επιλέγεις "ανοιγμα παραθύρου εντολών εδώ" και πατάς τις εντολές με τη σειρά: adb devices - αμα βρει τη συσκευή σου βγάζει έναν κωδικο - αν δεν τη βρει, κάτι γίνεται λάθος, άρα δεν προχωράς παρακάτω adb reboot bootloader fastboot flash recovery TWRP_3.0.2.0.img (απ' ότι γράφεις έτσι λέγεται το αρχείο TWRP) fastboot reboot αποσυνδέεις το καλώδιο για να μπεις TWRP: πατάς power button + Vol+ + Vol- όλα μαζί και όταν αισθανθείς δόνηση, αφήνεις το Power Button. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα πρέπει να μπεις TWRP.
  4. καθαρισε cache κανα δυο φορες. αν πιασει καλώς, αλλιώς service για αλλαγη πλακετας. πολλα εχουν αυτο το προβλημα.
  5. ειχα το ιδιο προβλημα ..... θα προτεινα kingston για καινουρια. ειναι αρκετα αξιοπιστες .... δες αυτη αν θες (αυτη εχω εγω και μεχρι στιγμης ειναι μια χαρα)
  6. μηπω είχες καρτα sd και εχεις επιλογη να αποθηκευει τις φωτογραφιες εκει; αν ναι, συνεδεσε την καρτα με υπολογιστη και προσπαθησε να σβησεις κατι. αν σου λεει οτι δε γινεται ..... παρε καινουρια. Αυτο το ειχα παθει με μια καρτα adata στα καλα καθουμενα
  7. λάθος μου ... σε αυτη τη φάση δε χρειάζεται. αργότερα ναι ... τσέκαρε αυτο τον οδηγο στο xda ... διάβασε οτι έχει σχέση με debrand. Να αλλάξεις rom είναι το εύκολο, το debrand, θέλει αρκετή δουλίτσα από ότι έχω διαβάσει (θέλει αρκετά αρχεία για κατέβασμα, αλλά ψιλοστάνταρ η διαδικασία).
  8. TWRP έχεις περάσει;
  9. σου παραθέττω από XDA ένα σχόλιο (αν θες διάβασε και τα υπόλοιπα). Ενδεχομένως, να υπάρχει τρόπος, αλλά η Huawei, (από όσο γνωρίζω) δεν έχει κάνει ανοιχτό τον κώδικα της συσκευής. Υπάρχει ένα project, στο οποίο εργάζεται ένας από τους developers στο XDA, για cyanogenmod - cm14 (android nougat 7.0). Μόλις ανακοινώσει σταθερή έκδοση θα ενημερώσω και εδώ, αλλά είναι project το οποίο μπορεί να πάρει και κάνα δίμηνο ακόμα (ατομική προσπάθεια του developer).
  10. nougat ή EMUI 5 (για την περίπτωσή μας), δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Προτεραιότητα έχουν πιο νέες συσκευές. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δουμε .... , αλλλα προσωπικά δε νομίζω, καθώς όπως έχω διαβάσει, το hardware του κινητού (κυρίως ότι έχει σχέση με γραφικά), δεν είναι συμβατό με android 7. Όσο για 584-585 (dual -single sim), στην Ελλάδα δεν έχω ιδέα πότε θα φθάσει. Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να κάνει την αναβάθμιση στο XDA και αρκετά εύκολος.
  11. Πολύ καλύτερη διαχειριση μνήμης, διορθωση κάποιων κενών ασφαλείας και ενδειξη για την ταχύτητα του δικτύου. Δε νομίζω να έχει κάτι παραπάνω. Γενικά θεωρείται πιο σταθερή.
  12. Κοίτα να δεις τι παίζει τώρα: Αν θες να βάλεις κάποια άλλη ROM, δεν έχεις πολλές επιλογές. Δυστυχώς, σε αυτό το κομμάτι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους developers, αν και κάποιος προσπαθεί, αυτή τη στιγμή για cyanogenmod (android 7.0). Το μοναδικό το οποίο αξίζει, είναι να βάλεις xposed framework (πρακτικά κατεβάζεις μικρά προγραμματάκια, τα οποία "κάθονται" πάνω στις εφαρμογές και το λειτουργικό και σου δινούν άλλες δυνατότητες - πχ στο instagram, μπορείς να κατεβάσεις τις εικόνες και να κάνεις ζουμ), το οποίο έχει κάποια θεματάκια - δε δουλεύουν όλα τα modules και δημιουργεί (σίγουρα ένα) πρόβλημα, καθώς δε μπορείς να κάνεις κλήσεις - μπορεί να χρειαστεί να κάνεις πολλές φορές επανεκίνηση για να λειτουργήσει, αλλά θα το ξανακάνει - και ξανα πάλι από την αρχή. Βέβαια, υπάρχει μία ROM, σχεδόν ίδια με την επίσημη στην οποία τρέχει το xposed μια χαρά, αλλά άμα την βάλεις, δε μπορείς να τη βγάλεις ..... Ένα συν του να κάνεις root, είναι οτι μπορείς να ενεργοποιήσεις, 360 πανοραμικές φωτογραφίες, να αυξήσεις την ένταση του ήχου και να επαναφέρεις το κουμπί αυτόματου κλειδώματος της οθόνης. Επίσης, επειδή το είδα στο XDA, κάποιοι έκαναν root, για να παίζουν POKEMON GO, ενεργοποιώντας τη λειτουργία AR (augmented reality). Δυστυχώς, αν κάποιος ενδιαφέρεται για αυτό, αν το κάνει root, δε θα μπορεί να παίξει, καθώς η εταιρεία, πλέον, μπλοκάρει όσους έχουν ρουταρισμένα κινητά. Αν δεν κάνω λάθος, το king root θα "παίξει" χωρίς πρόβλημα, αν έχεις μία ROM και παραμείνεις σε αυτή. Δε "φλασάρεις" καμία ενημέρωση και συνεπώς μένεις όπου βρίσκεσαι ..... ----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Επειδή το κατάλαβα και εγώ κατόπιν εορτής, Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει root το Huawei κινητό του και να "παίζει" με τις custom ROMs, καλώ θα ήταν να μην πολυασχοληθεί, ή να αγοράσει ένα άλλο τηλέφωνο. Το λειτουργικό της εν λόγω εταιρείας, θεωρείται αρκετά "κλειδωμένο" και όχι "κοντά" στήν επίσημη android έκδοση - είναι πολύ πειραγμένο. Συνεπώς, δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από developers για να φτιάξουν άλλες ROM - λίγα πράγματα και δε λειτουργούν 100%.
  13. Αρκετοι στο xda υποστηριζουν οτι δεν πιανει το Kingroot. Εγω το εκανα με τον κλασσικο τροπο. μπορει να εχει ιστορια αλλα πιανει. Αν επιτρεπεται γιατι θες να κανεις ροοτ;
  14. Από ρυθμίσεις. Είχα θεματακια με 3 κινητά και με εργοστασιακές, έστρωσαν όλα.
  15. του εκανες κάποια αναβάθμιση; Συνήθως μετά από κάποια αναβάθμιση παθαίνουν κάτι τέτοια. Επαναφορά στις εργοστασιακές και λογικά θα στρώσει....
  16. προσπαθησε να επικοινωνησεις με το service. Είχα το ίδιο πρόβλημα και το πήγα την περασμένη εβδομάδα απλά να μου πουν πόσο θα στοιχίσει η αντικατάσταση του ολοκληρωμένου κυκλώματος για το δέκτη wifi. Εμένα ήταν εκτός εγγύησης καθώς το είχα "ρουτάρει". Σήμερα επικοινώνησα μαζί τους και περιμένουν πλακέτα από την κατασκευάστρια, εντός εγγύησης .... Ενδεχομένως να πληρώσω μόνο τα 8,7 ευρώ που είναι για το "άνοιγμα" του κινητού - αυτοί αναλαμβάνουν μόνο εντός εγγύησης. Λογικά, προβλήματα που οφείλονται σε κακή χρήση ή root, δε σε καλύπτουν, αλλά το hardware είναι άλλο κομμάτι.
  17. Καλησπέρα, Τελικά με hard ή factory reset λύνεται το πρόβλημα με τα mobile data στη lollipop; Ευχαριστώ
  18. Αν κάποιος έχει αυτό το κινητό ή έχει σκοπό να το αγοράσει - ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΡΟΥΤΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!! Υπάρχουν πολλές αναφορές για χαλασμένο/ελαττωματικό δέκτη Wi-Fi. Αν το έχετε "πειράξει", δε σας καλύπτει η εγγύηση ακόμή και αν είναι κατασκευαστικό το λάθος. Εμένα μου έσκασε το πρόβλημα στους 10 μήνες και το έχω αυτή τη στιγμή στο service να μου βγάλουν πρακτικά μόνο το κόστος, αν με συμφέρει να το φτιάξω. Κάπου διάβασα ότι η κεντρική πλακέτα κοστίζει 150 ευρώ (Jesus christ :cry:). Δε γνωρίζω αν είναι καμιά πατέντα (στυλ HP) για να "αυτοκαταστρέφεται" κάποιο part μετά από μη εξουσιοδοτημένη χρήση........ :wacko: Εγώ όσο ευχαριστημένος έμεινα από το κινητό, τόσο απογοητεύτηκα από την πολιτική της αντικατάστασης. Huawei πλέον μόνο θα δέχομαι ως δώρο! lol :lol::lol::lol:
  19. @Inevar, πώς στον κόρακα, βρίσκεις οδηγούς για το neo v; Προσπαθούσα να κάνω flash εναν kernel χθες και δεν τα καταφερνα με τιποτα. (Εχω windows 10 anniversary update)
  20. Μίλησα το πρωί μαζί τους. Από ότι κατάλαβα, υπήρξαν πολλά κρούσματα ..... μου είπε οτι οι τεχνικοί θα το δουν και θα μου πουν αν το καλύπτει η εγγύηση ή όχι. Αν είναι H/W, λογικά θα πρέπει να μου το επισκευάσουν, ακόμα και με root. πασχίζω τουλάχιστον μήπως βάλω μία επίσημη έκδοση - μην κάνει τόσο μπαμ, ότι είναι ροοταρισμένο, αλλά δε βλέπω φως .....
  21. ok. Ευχαριστώ. Απλά εγώ το έχω κάνει root και μάλλον θα το φάω το άκυρό μου ....
  22. Παίζει να είναι καασκευαστικό, γιατί είχα θεματάκια από την αρχή εγώ.
  23. Για να καταλάβω, το είχες ροοτάρει ή όχι;
  24. Καλημέρα. Ως γνωστόν, πάρα πολλοί, έχουν πρόβλημε με το συγκεκριμένο μοντέλο, όσον αφορά, το δέκτη wifi. Εμένα από χθες δε λειτουργεί καθόλου. Επικοινώνησα με το service της Huawei στην Ελλάδα, και μου είπαν να πάω το κινητό από εκεί (με το που είπα το μοντέλο, η κοπελιά, μου είπε να το πάω από εκεί κατευθείαν γιατί ίσως να είναι κατασκευαστικό=> γνωστό πρόβλημα). Επίσης μου είπε πως υπάρχει περίπτωση να γίνει επισκευή - ακόμε και εκτός εγγύησης, εφοσον βεβαιωθεί, ότι αυτά που του έχω κάνει δεν επηρεάζουν το δέκτη και τη λειτουργία του. Εγώ είμαι εκτός εγγύησης καθώς το έχω ροοτάρει. Υπάρχει περίπτωση, αν είναι το harware ελαττωματικό, να με καλύπτει η εγγύηση; Ή αν γνωρίζετε, μήπως έχει έρθει γενική οδηγία από τη Huawei για επισκευή ακόμα και με root - καθώς όπως φαίνεται είναι κατασκευαστικό; Έχει προσπαθήσει κανένας για επισκευή μέσω service;
×
×
  • Create New...