Jump to content

Xperia Neo V : Ξεκλείδωμα bootloader, εγκατάσταση custom rom και kernel

rioener
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μπορει κανεις να βοηθησει μια πολυ δυσκολη περιπτωση;:(

εξηγουμαι:εχω τουβλοποιησει το κινητο μου:εκανα βλακεια με τον bootloader και τωρα δεν ξεκινα,για την ακριβεια δεν αναβει ουτε ενα λαμπακι,απλα ο υπολογιστης το βλεπει οταν συνδεεται με usb.οποτε δεν μπορω να φλασαρω τιποτα:( και μαλλον εχει σβηστει o bootloader.υπαρχει περιπτωση να δουλεψει;

• Απαντήσεις 762
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μπορει κανεις να βοηθησει μια πολυ δυσκολη περιπτωση;:(

εξηγουμαι:εχω τουβλοποιησει το κινητο μου:εκανα βλακεια με τον bootloader και τωρα δεν ξεκινα,για την ακριβεια δεν αναβει ουτε ενα λαμπακι,απλα ο υπολογιστης το βλεπει οταν συνδεεται με usb.οποτε δεν μπορω να φλασαρω τιποτα:( και μαλλον εχει σβηστει o bootloader.υπαρχει περιπτωση να δουλεψει;

Ναι φίλος. Απλά βάλε του μια original rom με το flashtool και μετά άλλαξε του τα φώτα πάλι.

Ναι φίλος. Απλά βάλε του μια original rom με το flashtool και μετά άλλαξε του τα φώτα πάλι.

ευχαριστω φιλε μου αλλα δεν μπορω να μπω σε flashmode ουτε και fastboot mode(δεν αναβει κανενα λαμπακι).αν μπορουσα να μπω θα εκανα τουμπες απ τη χαρα μου!

ευχαριστω φιλε μου αλλα δεν μπορω να μπω σε flashmode ουτε και fastboot mode(δεν αναβει κανενα λαμπακι).αν μπορουσα να μπω θα εκανα τουμπες απ τη χαρα μου!

Εσύ άνοιξε το flashtool στο pc σου και πάτα επάνω στον κεραυνό και διάλεξε flashmode. Μετά πατάς ok και θα σου ανοίξει μια εικόνα που σου λέει να κρατήσεις πατημένο το back button και απλά να βάλεις το καλώδιο usb στο κινητό σου. Τότε θα ανάψει και θα λειτουργήσει κανονικά.

Εσύ άνοιξε το flashtool στο pc σου και πάτα επάνω στον κεραυνό και διάλεξε flashmode. Μετά πατάς ok και θα σου ανοίξει μια εικόνα που σου λέει να κρατήσεις πατημένο το back button και απλά να βάλεις το καλώδιο usb στο κινητό σου. Τότε θα ανάψει και θα λειτουργήσει κανονικά.

soulfunkdjx ευχαριστω φιλε αλλα δεν γινεται τιποτα και μ αυτο . (ισως) μονη λυση για να ξαναδουλεψει ειναι να ξαναφλασαριστουν τα αρχεια ΤΑ και GDFS.αυτα αν μπορει καποιος να τα παρει η αν τα εχει backup και μου τα στειλει,να το δοκιμασω τουλαχιστον κ να μην παει στραφι το κινητο,θα ημουν φυσικα υποχρεος.

soulfunkdjx ευχαριστω φιλε αλλα δεν γινεται τιποτα και μ αυτο . (ισως) μονη λυση για να ξαναδουλεψει ειναι να ξαναφλασαριστουν τα αρχεια ΤΑ και GDFS.αυτα αν μπορει καποιος να τα παρει η αν τα εχει backup και μου τα στειλει,να το δοκιμασω τουλαχιστον κ να μην παει στραφι το κινητο,θα ημουν φυσικα υποχρεος.

Και αυτά πως θα τα φλασάρεις???

θα τα φλασαρω με ενα προγραμμα που λεγεται omnius.μ αυτο το προγραμμα παιρνεις και back up,κανεις και restore οταν και αν χρειαστει.

Κάτσε ρε μεγάλε...Πως γίνεται το κινητό σου να λειτουργεί στο omnius και όχι στο flashtool???? Μάλλον κάτι κάνεις λάθος...Το κινητό σου δε νομίζω να έπαθε κάτι.

to flashtool δουλευει οταν μπεις ειτε σε flash mode,ειτε σε fastboot mode.το omnius συνδεοντας το κινητο με USB στο PC,του δινεις εντολη restore TA and GDFS from backup,και σου ξαναγραφει τα απαραιτητα αρχεια στο bootloader για να εκκινησει το κινητο(και να μπορεις μετα να χρησιμοποιησεις το flashtool).

μπορει και να τα λεω λαθος(ας διορθωσει καποιος που ξερει περισσοτερα),αλλα θελω να το δοκιμασω,ετσι κι αλλιως το κινητο δεν ανοιγει

EDIT:το προβλημα λυθηκε με 15 δολλαρια απο τον alejandrissimo(xda).οποτε αν παθει ποτε κανεις το ιδιο,θα ελεγα οτι δεν υπαρχει αλλη λυση απ αυτον.

ευχαριστω για την βοηθεια.

Edited by mel68

Παιδια καλησπερα...πως μπορω να καταλαβω αν ο bootloader του κινητου μου ειναι ξεκλειδωτος??

και πως τον ξεκλειδωνω σε περιπτωση που ειναι κλειδωμενος??

Παιδια καλησπερα...πως μπορω να καταλαβω αν ο bootloader του κινητου μου ειναι ξεκλειδωτος??

και πως τον ξεκλειδωνω σε περιπτωση που ειναι κλειδωμενος??

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!!

ΚΟΙΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟ THREAD ΕΙΣΑΙ.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ 1η ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ TOPIC!!!!:angry::rtfm:

Προς τι αυτή η έκρηξη; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για φωνές οπότε θερμή παράκληση να πέσουν οι τόνοι.

George_s9000 διάβασε το πρώτο post κι αν έχεις απορίες τότε θέτεις πάλι το ερώτημά σου.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον χρήσιμο οδηγό.

Με τις οδηγίες σας πέρασα custom kernel και custom rom. Μετά από αρκετές rom κατέληξα στην x.45 + gaaps 4.2.2

( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2265096) και ευχαριστώ τον harsh586.

Το κινητό μου όμως ενώ κατεβάζω εφαρμογές από το play store, δουλεύουν κανονικά αν περαστούν στην μνήμη του κινητού.

Αν από μόνες τους περαστούν στην μνήμη της κάρτας ή αν τις μεταφέρω εγώ και κλείσω το κινητό,

τότε εξαφανίζονται από το menu αλλά αν μπω στις ρυθμίσεις -> menu των εφαρμογών τις δείχνει κανονικά χωρίς να μπορώ να τις ανοίξω βέβαια.

Ένα επίσης πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν πως αν βγάλω την κάρτα μνήμης και ανοίξω το κινητό και το συνδέσω με usb στο pc,

τότε έχουν εξαφανιστεί όλοι οι φάκελοι.

Θυμάμαι που παλιότερα με την ICS οι φάκελοι που δημιουργούνται (Music,download,system,android.secure.....) υπήρχαν πάντα,

είτε έχω κάρτα μνήμης μέσα είτε όχι.

Τέλος μου εμφανίζει για το superuser "Το su binary δεν είναι ενημερωμένο''.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην σας κούρασα.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τον όμορφο οδηγό.

κανένας?? :/

Το πιο πιθανό να είναι ελάττωμα της rom. Ακόμα πιο πιθανό να χρειαστεί να αλλάξεις kernel σε αυτή την Rom που είσαι τώρα.

1) Ξαναπέρασε την Rom Που φοράς ξανά από την αρχή μήπως και δεν έγινε σωστά η εγκατάσταση. Έχει συμβεί πολλές φορές.

2) Άλλαξε kernel με την ίδια rom.

3) Βάλε μια άλλη rom. Πιθανόν ο dev δεν έκανε και τόσο καλή δουλειά και έχει αρκετά Bugs η συγκεκριμένη έκδοση που φοράς.

Την έχω βάλει και την έχω βγάλει 3 φορές. λες να διαλέξω ένα διαφορετικό αρχείο "boot.img" και να γράψω την εντολή του fastboot και μετά να ξαναβάλω την rom?? Υπάρχει κάποια rom που χρησιμοποιούν και από εδώ κανένας φίλος που να είναι stable και σωστή να μου προτείνει?

Εγω φιλαρακι μου χρησιμοποιω τελευταία την Xperia z1 honami professional και ειμαι υπερευχαριστημενος.Και ειμαι με looked bootloader. Εχει κανει καλη δουλειά ο dev.

Καλησπερα στην παρεα.. Εχω εδω το κινητο της ανηψιας μου που πολυ πιθανον να το εχει πεθανει στο πεσιμο. Ξερω ότι δεν το προσεχει οπότε πιθανόν αυτο που θα αναφερω παρακάτω να ειναι ζημια hardware και όχι software. Δεν ανοιγει η κάμερα. Το κινητο είχε γνήσιο λογισμικό απο την Sony. Δοκιμασα να περασω και παλιοτερο 2.3.4 και 4.0.4 και μου γραφει πως δε μπορει να συνδεθει με την καμερα. Αυτη τη στιγμή του έχω κανει unblock και τον bootloader για να περασω και kernel διαφορετικό και έχω βαλει την τελευταια nightly εκδοση toy CM.

Εξακολουθω να παίρνω camera error. Cannot connect to camera.

Υπαρχει κάποια σκεψη για έλεγχο έστω software ;

Η όποια βοήθεια δεκτή.

Τζάμπα ασχολείσαι...το ρίμαξε η ανηψιά σου....Είναι καθαρα θέμα hardware γιατί αν ήταν software θα έπαιζε με την αλλαγή rom. Μόνο service.

Έβαλα και εγώ το Super Jelly Bean. Αν και το κινητό ακόμα και στα 600ΜΗz που το πήγα κυριολεκτικά πετάει (βέβαια το έχω και άδειο ακόμα), η θερμοκρασία ανεβαίνει επικύνδυνα. Με απλή χρήση του wifi και λίγο περιήγηση στην συσκευή πήγε 37 βαθμούς κελσίου...! Υπάρχει κάποιος τρόπος πέρα του underclock για να μειώσω την θερμοκρασία? Γιατί μου άρεσε πολύ σαν ROM και λέω να την κρατήσω. Αλλά αν είναι να ανεβάζει τόσο εύκολα θερμοκρασίες δεν λέει να το ρισκάρω...

παιδια μια βοηθεια το κιν. τοθ αδερφου μου

εχει μπει σε safe mode και δεν μπορω να το βγαλω τι να κανω?

ουτε με flashtool δεν με αφηνει να του ξαναπερασω τη ρομ

SE xperia Neo V 2.3.4 Codename 9.0

ευχαριστω το φιλο Soulfunkdjx για τη βοηθεια :bow:

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΙΑ

ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΟΝΥ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ APO ΦΟΡΟΥΜΣ ΑΛΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ

ΕΚΑΝΑ ROOT TO KINHTO KAI META ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΥΤΟ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2433903

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Make sure you are on Official or Stock based ICS 4.1.B.0.587 or 4.1.B.1.13 Firmware

If you are in any other ROM like CM,PAC,AOSP,AOKP,MIUI,GB,JB--flash stock ICS ftf

Place the ROM zip in your SD Card

Reboot into Recovery

Wipe data/factory Reset

Wipe Cache Partition

Advanced> Wipe Dalvik Cache, Wipe Battery Stat

Mounts & Storage> Format data, Format Cache, Format System

Choose Rom zip to install

Finish Aroma Installer

Reboot from CWM

After 1st boot, complete setup wizard & give phone full charge & let it settle for 15-20 mins

ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ τα 2 με το κόκκινο και όταν ολοκλήρωσα τη διαδικασια και μου ειπε να κανω reboot to kinito κολλησε στο sony.....

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.

Edited by Superuser
Κεφαλαία Γράμματα

Εγκατέστησε το SEUS, ακολούθα τις οδηγίες στην οθόνη για να φλασάρεις το κινητό.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

• 3 weeks later...
Εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Ενώ στο μενού γράφει YES δεν μπορώ να περάσω kernel με τίποτα! Μήπως πρέπει να κάνω το ξεκλείδωμα; Edited by sakisbm
Οι 4 ρόδες ταξιδεύουν το κορμί, οι 2 την ΨΥΧΗ! :cool:

Εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Ενώ στο μενού γράφει YES δεν μπορώ να περάσω kernel με τίποτα! Μήπως πρέπει να κάνω το ξεκλείδωμα;

Το YES που σου λέει σημαίνει ότι ''ΝΑΙ'' μπορείς να το ξεκλειδώσεις και όχι ότι είναι ξεκλείδωτο. Άρα πρέπει να κάνεις την διαδικασία ξεκλειδώματος και μετά να περάσεις νέο KERNEL.