Jump to content

Samsung Galaxy S II (I9100G)

GIANNAKIS75
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσέξατε ότι το i9100G έχει καλύτερη υποστήριξη από CM10 από το κλασικό i9100;

Είναι εύκολο να ρουταριστεί και να πάρει ROM Manager;

Λογικό είναι, αφού πρώτα βγήκε η CM10 για Ι9100G και μετά για το I9100 και έχει διανυθεί πιο πολλής δρόμος εκεί. Αυτό ίσως έγινε επειδή έχει άλλο επεξεργαστή το κινητό μας (πάλι διπύρηνο στα 1,2GHz) και από ότι μαντεύω ο cyanogenmod μάλλον ήταν πιο γνώστης του επεξεργαστή του I9100G..

Ναι, ρουτάρεται εύκολα.. Αν δεις παραπάνω ή στην προηγούμενη σελίδα θα βρεις σχετικά link (είτε από XDA είτε από το myphone).

Για ROM Manager δεν γνωρίζω αλλά δεν νομίζω να έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα..

Μια από τις διαφορές με το I9100 είναι πως με την ICS αυτό έχει Ram κάπου στα 800 Mb (αν δεν κάνω λάθος) ενώ το δικό μας έχει Ram στα 687 Μb.

Επίσης, παρόλα όσα λέγονται, στο CPU Spy εμένα μου βγάζει η CPU και ταχύτητες στα 1200 MHz εκτός των άλλων παρόλο που διαβάζω πως το I9100G είναι χρονισμένο στα 1008ΜΗz... Όχι δηλαδή πως έχει και τρελλή σημασία για τα καθημερινά πράγματα, αλλά λέμε τώρα..

Και έχω επίσημη ROM γερμανική 4.0.4 ρουταρισμένη με τη δεύτερη μέθοδο του XDA...

Ελπίζω πως με τη νέα χρονιά θα λάβουμε και επίσημη 4.1 (JellyBean!) αφού το Galaxy SII είναι μέσα στη λίστα των κινητών που θα τη λάβουν.. Ελπίζω να μην εννοούν μόνο το I9100.... Για να δούμε..

Όσο ζω μαθαίνω... :lol:

• Απαντήσεις 273
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

http://www.techgear.gr/samsung-devices-updated-to-android-jelly-bean-53412/

Δεν το διευκρινίζει αν θα είναι και το δικό μας μοντέλο. Ας ελπίσουμε να δώσουν την αναβάθμιση και σε μας...

Λογικό είναι, αφού πρώτα βγήκε η CM10 για Ι9100G και μετά για το I9100 και έχει διανυθεί πιο πολλής δρόμος εκεί. Αυτό ίσως έγινε επειδή έχει άλλο επεξεργαστή το κινητό μας (πάλι διπύρηνο στα 1,2GHz) και από ότι μαντεύω ο cyanogenmod μάλλον ήταν πιο γνώστης του επεξεργαστή του I9100G..

Ναι, ρουτάρεται εύκολα.. Αν δεις παραπάνω ή στην προηγούμενη σελίδα θα βρεις σχετικά link (είτε από XDA είτε από το myphone).

Για ROM Manager δεν γνωρίζω αλλά δεν νομίζω να έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα..

Μια από τις διαφορές με το I9100 είναι πως με την ICS αυτό έχει Ram κάπου στα 800 Mb (αν δεν κάνω λάθος) ενώ το δικό μας έχει Ram στα 687 Μb.

Επίσης, παρόλα όσα λέγονται, στο CPU Spy εμένα μου βγάζει η CPU και ταχύτητες στα 1200 MHz εκτός των άλλων παρόλο που διαβάζω πως το I9100G είναι χρονισμένο στα 1008ΜΗz... Όχι δηλαδή πως έχει και τρελλή σημασία για τα καθημερινά πράγματα, αλλά λέμε τώρα..

Και έχω επίσημη ROM γερμανική 4.0.4 ρουταρισμένη με τη δεύτερη μέθοδο του XDA...

Ελπίζω πως με τη νέα χρονιά θα λάβουμε και επίσημη 4.1 (JellyBean!) αφού το Galaxy SII είναι μέσα στη λίστα των κινητών που θα τη λάβουν.. Ελπίζω να μην εννοούν μόνο το I9100.... Για να δούμε..

Thanks για τις πληροφορίες. :)

Δηλαδή εσύ το ρούταρες αλλά δεν ασχολήθηκες με custom ROM;

Κρίμα δεν είναι να έχει βγει CM10 και να είσαι με ICS (ο,τι θέλεις κάνεις με το κινητό σου, απλά ρωτάω).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Βασικά, ναι, είναι κρίμα το ομολογώ.. :-P Απλα δεν έχω καιρό να ασχολούμαι με custom ROMS γιατί αυτές έχουν συνήθως κάποια bugs με τα οποία δεν έχω το κουράγιο να ασχολούμαι και επίσης αν δεν κάνω λάθος δεν έχει η συγκεκριμένη Rom και ραδιόφωνο που είναι πολύ βασικό για μένα. Τέλος είμαι και πολύ ικανοποιημενος από τη μπαταρία στα 4.0.4 και για αυτό μένω εκεί. Αυτά! Εσύ την έχεις βάλει την CM10?

Γιατί πες μας την εμπειρία σου. Αξίζει; Ποια θετικά έχεις βρει σε σχέση με την 4.0.4; Τίποτε αρνητικό;

παιδια καλημερα, μου δινουν ενα samsung galaxy s2 gt-i9100 το κιν. ειναι αγορασμενο απο αγγλια

πριν 6 μηνες, μου ειπαν οτι εχουν δωσει 150ε για να λειτουργει με ελληνικη sim, και 60ε για να περασουν την ελληνικη γλωσσα.

τι να κανω? να το δεχτω η οχι?, τι προβληματα θα εχει? ειμαι ολιγον τι, ασχετος.... ευχαριστω!!

παιδια καλημερα, μου δινουν ενα samsung galaxy s2 gt-i9100 το κιν. ειναι αγορασμενο απο αγγλια

πριν 6 μηνες, μου ειπαν οτι εχουν δωσει 150ε για να λειτουργει με ελληνικη sim, και 60ε για να περασουν την ελληνικη γλωσσα.

τι να κανω? να το δεχτω η οχι?, τι προβληματα θα εχει? ειμαι ολιγον τι, ασχετος.... ευχαριστω!!

Κατάρχήν, καλώς ήρθες :)

Το έβαλες σε λάθος section, εδω είναι για το Ι9100G

150 για να λειτουργεί με Ελληνική sim; :blink: δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο!

και Η αποθέωση, 60 για να περάσουν λέει την Ελληνική γλώσσα;; :blink::blink:

την στιγμή που ΟΛΕΣ οι ευρωπαϊκές εκδόσεις περιέχουν εγγενώς τα Ελληνικά;

Σε δουλεύουν ψιλό γαζί φίλε μου!

Πες μας όμως σε τι κατάσταση είναι και σε τι τιμή σου το δίνουν. Μιλάμε πάντα για το Ι9100 σκέτο, όχι το G το οποίο είναι αρκετά υποδεέστερο ;)

Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία!

καποια στιγμή θα τα καταφέρεις....

Δημήτρης

• 1 month later...

Πες μας όμως σε τι κατάσταση είναι και σε τι τιμή σου το δίνουν. Μιλάμε πάντα για το Ι9100 σκέτο, όχι το G το οποίο είναι αρκετά υποδεέστερο ;)

Φίλε μου, αδράττω την ευκαιρία μια που μίλησες για "αρκετά" υποδεέστερο να μιλήσω λίγο για τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των I9100 και I9100G όπως τις έχω δει έχοντας δουλέψει και με τα δύο κινητά για κάποια περίοδο. :ninja:

Σε καθημερινή χρήση (τηλέφωνα, μηνύματα, browsing) είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς κάποια διαφορά μεταξύ των δύο. Κάνουν και τα δύο εξίσου την ίδια δουλειά. Επίσης το I9100G σε αντίθεση με το I9100 δεν κολλάει ποτέ (ειδικά με το 4.0.4) και δεν θερμαίνεται πολύ ποτέ σε αντίθεση με το Ι9100 το οποίο έχω δει αρκετές φορές να τρώει κόλλημα με την official 4.0.3. Βέβαια, μπορεί να έτυχα στην περίπτωση και τα άλλα I9100 να μην κολλάνε ποτέ αλλά απλά καταθέτω την εμπειρία μου. :D

Επίσης, το Ι9100G έχει ελαφρώς καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από το I9100 σύμφωνα με κάτι τεστ που είδα τελευταία.

Από την άλλη, τo I9100 έχει καλύτερα γραφικά και έναν επεξεργαστή που είναι και αυτός διπύρηνος στα 1,2GHz. Μάλιστα, υπάρχει η φήμη στο internet ότι ο επεξεργαστής του I9100G είναι χρονισμένος στα 1080 GHz (ή 1008GHz, δεν θυμάμαι καλά) αν και εγώ με το CPU Spy βλέπω ταχύτητες και στα 1,2GHz. Ίσως στο 4.0.4 που χρησιμοποιώ τώρα να έχουν επαναφέρει τον χρονισμό στα 1,2 GHz.

Πιστέυω πως το κυριότερο μειονέκτημα είναι πως στο ICS λογισμικό το Ι9100G έχει 687 Μb RAM ενώ το I9100 έχει 830 Mb. Αλλά για καθημερινή χρήση τα 687Mb είναι αρκετά αν και φυσικά όσο πιο πολλή RAM έχει πάντα τόσο το καλύτερο. Εννοείται πως στην 2.3.6 έχουν και τα δύο την ίδια ποσότητα μνήμης, δηλαδή 1 Gb.

Άλλο ένα μειονέκτημα του I9100G είναι πως δεν υπάρχουν πολλές custom roms για να "παίξει" και να "ψαχτεί" κανείς σε σχέση με το Ι9100, αν αυτό επιθυμεί. Βέβαια και εκεί γίνεται πολλή πρόοδος και μήν ξεχνάμε πως η υπέρτατη custom ROM cyanogenmod10 σε 4.1 (Jelly Bean) βγήκε πρώτα σε Ι9100G και μετά σε I9100.

Απλά για συζήτηση παραθέτω την άποψή μου εδώ.. :)

Πάντως είναι χαζό εκ μέρους της Samsung που έριξε δύο Galaxy SII στην αγορά με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά χωρίς να το κάνει σαφές ή να αποσύρει για παράδειγμα το παλαιότερο...

Φίλε μου, αδράττω την ευκαιρία μια που μίλησες για "αρκετά" υποδεέστερο να μιλήσω λίγο για τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των I9100 και I9100G όπως τις έχω δει έχοντας δουλέψει και με τα δύο κινητά για κάποια περίοδο. :ninja:

Σε καθημερινή χρήση (τηλέφωνα, μηνύματα, browsing) είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς κάποια διαφορά μεταξύ των δύο. Κάνουν και τα δύο εξίσου την ίδια δουλειά. Επίσης το I9100G σε αντίθεση με το I9100 δεν κολλάει ποτέ (ειδικά με το 4.0.4) και δεν θερμαίνεται πολύ ποτέ σε αντίθεση με το Ι9100 το οποίο έχω δει αρκετές φορές να τρώει κόλλημα με την official 4.0.3. Βέβαια, μπορεί να έτυχα στην περίπτωση και τα άλλα I9100 να μην κολλάνε ποτέ αλλά απλά καταθέτω την εμπειρία μου. :D

Επίσης, το Ι9100G έχει ελαφρώς καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από το I9100 σύμφωνα με κάτι τεστ που είδα τελευταία.

Από την άλλη, τo I9100 έχει καλύτερα γραφικά και έναν επεξεργαστή που είναι και αυτός διπύρηνος στα 1,2GHz. Μάλιστα, υπάρχει η φήμη στο internet ότι ο επεξεργαστής του I9100G είναι χρονισμένος στα 1080 GHz (ή 1008GHz, δεν θυμάμαι καλά) αν και εγώ με το CPU Spy βλέπω ταχύτητες και στα 1,2GHz. Ίσως στο 4.0.4 που χρησιμοποιώ τώρα να έχουν επαναφέρει τον χρονισμό στα 1,2 GHz.

Πιστέυω πως το κυριότερο μειονέκτημα είναι πως στο ICS λογισμικό το Ι9100G έχει 687 Μb RAM ενώ το I9100 έχει 830 Mb. Αλλά για καθημερινή χρήση τα 687Mb είναι αρκετά αν και φυσικά όσο πιο πολλή RAM έχει πάντα τόσο το καλύτερο. Εννοείται πως στην 2.3.6 έχουν και τα δύο την ίδια ποσότητα μνήμης, δηλαδή 1 Gb.

Άλλο ένα μειονέκτημα του I9100G είναι πως δεν υπάρχουν πολλές custom roms για να "παίξει" και να "ψαχτεί" κανείς σε σχέση με το Ι9100, αν αυτό επιθυμεί. Βέβαια και εκεί γίνεται πολλή πρόοδος και μήν ξεχνάμε πως η υπέρτατη custom ROM cyanogenmod10 σε 4.1 (Jelly Bean) βγήκε πρώτα σε Ι9100G και μετά σε I9100.

Απλά για συζήτηση παραθέτω την άποψή μου εδώ.. :)

Πάντως είναι χαζό εκ μέρους της Samsung που έριξε δύο Galaxy SII στην αγορά με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά χωρίς να το κάνει σαφές ή να αποσύρει για παράδειγμα το παλαιότερο...

Φίλε μου, όπως και μόνος σου είπες, έχει υποδεέστερη κάρτα γραφικών και υποδέεστερο επεξεργαστή.

το ότι σε καθημερινή χρήση δεν διακρίνεις διαφορά δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ο φίλος που έκανε την ερώτηση (και δεν καταδέχτηκε ποτέ να μας απαντήσει) να μην πληρώσει τζάμπα λεφτά, αυτό είναι όλο ;)

το δικό μου ΠΟΤΕ δεν έχει θερμανθεί στο γνωστό σημείο που λένε άλλοι και απορώ με αυτό. Επίσης δεν είχα παρατηρήσει κολλήματα εκτός από την 1η έκδοση της ICS όπου υπήρχαν κάποια bug που τα προκαλούσαν (και κακογραμμένες εφαρμογές επίσης)

Για την μπαταρία επιφυλάσσομαι διότι ο καθένας από εμας εδώ έχει διαφορετικό στήσιμο και χρήση στο κινητό του και ασφαλή συμπεράσματα δεν πρόκειται να βγουν ποτέ.

για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις έχεις δίκιο. :)

Edited by dimitrisioak

Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία!

καποια στιγμή θα τα καταφέρεις....

Δημήτρης

καλησπερα σε ολους.

δευτερα με το καλο,παραλαμβανω τον γαλαξια.

δεν θελω καστομ καταστασεις,παρα μονο οτι υποστηριζει επισημα.

με το δικο του προγραμμα αναβαθμισης,με παει κοσοσουρτι σε αναβαθμιση 4 icescream?

χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

ευχαριστω

ενας φιλος μου καταλαθος πηγε να βαλει αλλη rom αντι για το 9100g και τωρα το κινητο δεν ανοιγει... ειναι κολλημενο... καμια ιδεα ;
Samsung S21 Ultra

ενας φιλος μου καταλαθος πηγε να βαλει αλλη rom αντι για το 9100g και τωρα το κινητο δεν ανοιγει... ειναι κολλημενο... καμια ιδεα ;

Αν δεν ανοίγει καθόλου ας δοκιμάσει με jig και αν δεν ... τότε πάει για service .

Αν μπαίνει σε recovery ή download mode τοτε το σώνει .

Samsung galaxy s21+

σε download mode μπαινει... το jig τι ειναι και που το βρισκω; :p

Αφού μπαίνει σε download mode ας κατεβάσει ενα επίσημο firmware απο sammobile να το περάσει με odin και το τηλέφωνο θα ανοίξει .

Samsung galaxy s21+

• 2 weeks later...

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάποιες μου απορίες μου .Εχω το i9100g με τα κατωθι στοιχεία:

pda:I9100GXXLB1

phone:I9100GXXKL4

csc:I9100GXEFLB1

BUILD INFO:SUN FEB 26 KST 2012

Το εχω αγορασει απο δεύτερο χαίρι μετ'α απο δύο μήνες αγοράσ του απο τον πρώτο ιδιοκτήτη .

Εχει έκδοση 2.3.6 και εκδοση kernel :2.6.35.7 (dpi@DELL164#2)

Eπειδή διάβασα ολα τα post και το κεφαλι μου εχει γείνει κουδούνι....

Αν καταλαβα καλα στην μια περιπτωση απο τον πινακα που κοιταξα ειναι γαλλικο και στον αλλο ειναι αυστριακο ή γερμανικο.Τι είναι τελικα?

Σε αυτην μου την αναζήτηση με οδηγησαν κάποια μικρά προβλήματα σχετικα με αυτα που διαβασα απο αλλουσ φιλουσ εδω

α. οταν τραβαω φωτογραφίες καποιες φορέσ μου κολλάει μετά την λήχη τησ φωτογραφίας .και αφού βγώ απο την εφαρμογή δεν με αφήνει να μπω πάλι παρά μόνο αν κλεισω και ανοιξω πάλι το κινητό.

β.Επίσης όταν είναι σε αναμονή και παω να το ανοίξω πατώντας το home δεν μου ανοίγει παρά μετά απο δύο δευτερόλεπτα μου εμφανίζει αχνά την εικόνα και κανει restart (δηλαδη ακουω τον ήχο που κάνει όταν ανοίγουμε την συσκευή χωρίς να δείχνει λογότυπο και στην συνέχεια ανοιγει)

Τώρα επειδή δεν ξέρω πολλά πράγματα ...κάποια στιγμη προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση μέσω wifi στο σπίτι και ενώ μου έβγαλε ics το κατέβασα και όταν ολοκλήρωσε πήγα να το εγκαταστήσω και μου εκανε restart(τι δεν κάνω σωστά?)

απο αυτα που διαβάζω εδω μέσα κατέβασα το kies sto pc μου για να συνδέσω το κινητό και να δούμε απο εκει τι θα γινει (δεν το εχω κανει ακομα ).Στο κινητό να πώ οτι το kies υπάρχει (δεν το κατέβασα εγω το ειχε μέσα).

Αν μετά απο όλα αυτά αξήζει να πάω σε μία αναβάθμιση πια θα μου δώσει τελικα το kies?(αυτη τελικα ειναι και η επισημη?).Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων , περιμένω την βοήθεια σας !:O:O:O

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάποιες μου απορίες μου .Εχω το i9100g με τα κατωθι στοιχεία:

Το εχω αγορασει απο δεύτερο χαίρι μετ'α απο δύο μήνες αγοράσ του απο τον πρώτο ιδιοκτήτη .

Αν καταλαβα καλα στην μια περιπτωση απο τον πινακα που κοιταξα ειναι γαλλικο και στον αλλο ειναι αυστριακο ή γερμανικο.Τι είναι τελικα?

Σε αυτην μου την αναζήτηση με οδηγησαν κάποια μικρά προβλήματα σχετικα με αυτα που διαβασα απο αλλουσ φιλουσ εδω

α. οταν τραβαω φωτογραφίες καποιες φορέσ μου κολλάει μετά την λήχη τησ φωτογραφίας .και αφού βγώ απο την εφαρμογή δεν με αφήνει να μπω πάλι παρά μόνο αν κλεισω και ανοιξω πάλι το κινητό.

β.Επίσης όταν είναι σε αναμονή και παω να το ανοίξω πατώντας το home δεν μου ανοίγει παρά μετά απο δύο δευτερόλεπτα μου εμφανίζει αχνά την εικόνα και κανει restart (δηλαδη ακουω τον ήχο που κάνει όταν ανοίγουμε την συσκευή χωρίς να δείχνει λογότυπο και στην συνέχεια ανοιγει)

Τώρα επειδή δεν ξέρω πολλά πράγματα ...κάποια στιγμη προσπάθησα να κάνω αναβάθμιση μέσω wifi στο σπίτι και ενώ μου έβγαλε ics το κατέβασα και όταν ολοκλήρωσε πήγα να το εγκαταστήσω και μου εκανε restart(τι δεν κάνω σωστά?)

απο αυτα που διαβάζω εδω μέσα κατέβασα το kies sto pc μου για να συνδέσω το κινητό και να δούμε απο εκει τι θα γινει (δεν το εχω κανει ακομα ).Στο κινητό να πώ οτι το kies υπάρχει (δεν το κατέβασα εγω το ειχε μέσα).

Αν μετά απο όλα αυτά αξήζει να πάω σε μία αναβάθμιση πια θα μου δώσει τελικα το kies?(αυτη τελικα ειναι και η επισημη?).Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων , περιμένω την βοήθεια σας !:O:O:O

Κανένας ρε παιδιά?????????????

Νομίζω, το καλύτερο είναι να κάνεις την αναβάθμιση μέσω καλωδίου από το PC σου και όχι μέσω WiFi. Κατέβασε το KIES στον υπολογιστή σου, εγκατέστησέ το, κάνε μία επανεκκίνηση εάν σου το ζητήσει. Μετά συνέδεσε το κινητό σου στο PC, περίμενε να το βρει και ψάξε για τα updates του λογισμικού σου. Ακολούθησε τα βήματα και σε λίγο θα έχεις την επίσημη 4.0.4 ή 4.0.3 έκδοση εγκατεστημένη.. Με αυτήν μπορεί να σου λυθούν όλα τα προβλήματα που αναφέρεις αλλά εαν έχει φάει κόλλημα το κινητό γενικά και δεν λυθούν πρέπει να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή/και clear cache..... Εννοείται πως πριν το κάνεις αυτό το τελευταίο, πρέπει να κάνεις καλό backup τις επαφές σου,τα προγράμματά σου και ό,τι άλλο πολύτιμο έχεις στο κινητό σου.

Μετά νομίζω θα είσαι ΟΚ...

Φιλε μου THORF σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων εχω κάνει μετά την ερώτηση μου γιατί δεν μπορουσα με την μνήμη που είχε φτάσει στα 1.7 gb .Είχα κάνει buck up όλεσ μου τισ επαφές (μέσω google)αλλά τίς εφαρμογές δεν γνώριζα πως να τισ κάνω και αναγκάστικα να τισ βρώ μία προσ μία και να τισ περάσω πάλι.Υποτίθεται ότι με τον λογαρια΄σμό μου μέσω του google θα μου τισ εβγαζε πάλι αλλά εγώ δεν κατάφερα κατι τέτοιο.Βέβαια την έκανα μεσω ΄΄recovery'' αν τα λέω σωστά ....δηλαδή πατωντας volume + home+start .Αφου λοιπόν σύνδεσα με kies μου εβγαλε αναβάθμιση σε PDA:LPY PHONE:LPV KAI CSC:LPY(XEF).Αυτή τώρα ποια είναι ?Αν θέλω να ξαναγηρίσω πίσω είναι εύκολο στην 2.3.6 που έχω πρέπει να συγκρατήσω κάποια στοιχεία(έτσι μου φαίνεται ότι εχω διαβάσει).Εχεις κιεσύ το i9100g?Έχεις 4.0.3 ή 4.0.4 έχεις αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα?To clear cache πως γινεται , ειναι κάτι διαφορετικό απο το factory reset ? Edited by KOLES1973

Φιλε μου THORF σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων εχω κάνει μετά την ερώτηση μου γιατί δεν μπορουσα με την μνήμη που είχε φτάσει στα 1.7 gb .Είχα κάνει buck up όλεσ μου τισ επαφές (μέσω google)αλλά τίς εφαρμογές δεν γνώριζα πως να τισ κάνω και αναγκάστικα να τισ βρώ μία προσ μία και να τισ περάσω πάλι.Υποτίθεται ότι με τον λογαρια΄σμό μου μέσω του google θα μου τισ εβγαζε πάλι αλλά εγώ δεν κατάφερα κατι τέτοιο.Βέβαια την έκανα μεσω ΄΄recovery'' αν τα λέω σωστά ....δηλαδή πατωντας volume + home+start .Αφου λοιπόν σύνδεσα με kies μου εβγαλε αναβάθμιση σε PDA:LPY PHONE:LPV KAI CSC:LPY(XEF).Αυτή τώρα ποια είναι ?Αν θέλω να ξαναγηρίσω πίσω είναι εύκολο στην 2.3.6 που έχω πρέπει να συγκρατήσω κάποια στοιχεία(έτσι μου φαίνεται ότι εχω διαβάσει).Εχεις κιεσύ το i9100g?Έχεις 4.0.3 ή 4.0.4 έχεις αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα?To clear cache πως γινεται , ειναι κάτι διαφορετικό απο το factory reset ?

Τις εφαρμογές υπάρχουν κάποια προγράμματα να τις κάνεις backup πχ. Titanium Backup αλλά χρειάζονται root και θέλει μια διαδικασία για να γίνει αυτό. Ωστόσο πρέπει να ξέρεις πως η Google κρατάει όλες τις εφαρμογές που έχει εγκαταστήσει στον λογαριασμό σου και μπορείς να τις εγκαταστήσεις και χειροκίνητα.

Έτσι, αν μπεις το λογαριασμό gmail εκεί που βλέπεις τα mail σου θα δεις πάνω πάνω στη μαύρη λωρίδα που αρχίζει με το +You κάπου να γράφει και Play. Αν μπεις μέσα στο play σε πάει στο Google Play. Εκεί αν πατήσεις πάνω δεξιά το My Android Apps σου βγάζει όλες τις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει μέχρι τώρα.. Αν πατήσεις install για κάποια εφαρμογή και έχεις ανοιχτό WiFi όπου έχεις μπει με το κινητό σου, πάει και εγκαθιστά όποια εφαρμογή θες στο κινητό σου κατευθείαν , ενώ εσύ πατάς install στο Google Play στο PC σου...

Eπίσης, αναφορικά με το Factοry reset ναι με σωστό τρόπο το έκανες. Όταν πατήσεις volume+home+start εκτός από την επιλογή factory reset έχει και την επιλογή clear cache πιο κάτω ή πιο πάνω .. Σε αυτήν αναφερόμουν..

Αν θες να κάνει update από το KIES δεν σε ενδιαφέρει πιο λογισμικό έχει το κινητό σου (Γαλλικό ή Γερμανικό). Αυτό σε ενδιαφέρει αν θες να γυρίσεις πίσω... Το οποίο γίνεται μόνο μέσω ODIN και με τη διαδικασία που περιγράφεται στην αρχή αυτού του thread. Σημείωσε λοιπόν την ονομασία του λογισμικού που έχεις τώρα για να μπορέσεις να την ψάξεις και να τη βρεις αν θέλεις να γυρίσεις σε 2.3.6. Δεν ξέρω αν αυτό που έχεις είναι το Γαλλικό ή το Γερμανικό ή το ινδικό λογισμικό αλλά σημείωσε την κωδική ονομασία και αν χρειαστεί να γυρίσεις πίσω πιστεύω πως θα το βρεις..

Εγώ είχα προβληματάκια με την 2.3.6 (κολλούσε το κινητό σε άσχετες φάσεις π.χ. facebook, φωτογραφική μηχανή) ενώ ήταν ολοκαίνουριο. Δοκίμασα την 4.0.3 λοιπόν με το που βγήκε (ινδική ήταν) και όλα λύθηκαν αμέσως.. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η μνήμη στα 687Mb γιατί το νέο λογισμικό θέλει πιο πολλή μνήμη να λειτουργήσει. Είπα λοιπόν να κάνω ένα clean install στην 2.3.6 (Γερμανική όπως το αγόρασα από τη μαμά του) και να το δοκιμάσω πάλι γιατί ήθελα τη μνήμη να είναι 1 Gb.. To κινητό πάλι έτρωγε κολληματάκια ακόμα και με Clean install.. Κατέληξα ότι έχει θέματα συμβατότητας με την 2.3.6 το εν λόγω κινητό. Ξαναπήγα λοιπόν στην 4.0.3 και το κινητό ήταν μια χαρά. Ούτε κολλήματα , ούτε τίποτα...

Ώσπου βγήκε η επίσημη 4.0.4.. Δεν την εγκατέστησα μέσω KIES αλλά μέσω ODIN (όπως περιγράφεται στην αρχή του thread) γιατί βιαζόμουν και δεν μπορούσα να περιμένω να βγει στο KIES. Τη Γερμανική.

Σε πληροφορώ πως το κινητό εδώ και 6 μήνες δεν έχει κολλήσει ποτέ.. Η μνήμη είναι πάλι 687Mb (για μένα το μόνο μειονέκτημα στην 4.0.4) αλλά λύθηκαν και κάποια προβληματάκια που υπήρχαν στην 4.0.3 με τη συνδεσιμότητα του WiFi και το κινητό πηγαίνει πάρα πολύ καλά.. Το Ι9100G έχω... Μάλιστα επειδή την ίδια περίοδο δούλευα και το I9100 ενός φίλου, το δικό μου έτρωγε πολύ λιγότερα κολλήματα από το Ι9100 αλλά μπορεί και να έτυχε...

Για να δούμε τώρα, θα βγεί και 4.1 και για το κινητό μας; H Samsung έχει ανακοινώσει πως θα βγάλει σύντομα Jelly Bean και για το Samsung Galaxy S II, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι και για το I9100G ή όχι.. Εγώ πιστεύω πως θα βγει και για το δικό μας γιατί έχει ήδη πουλήσει πολύ σε Μέση Ανατολή, Ινδία, Μαλαισία αλλά και σε Ευρωπαϊκές χώρες...

Τις εφαρμογές υπάρχουν κάποια προγράμματα να τις κάνεις backup πχ. Titanium Backup αλλά χρειάζονται root και θέλει μια διαδικασία για να γίνει αυτό. Ωστόσο πρέπει να ξέρεις πως η Google κρατάει όλες τις εφαρμογές που έχει εγκαταστήσει στον λογαριασμό σου και μπορείς να τις εγκαταστήσεις και χειροκίνητα.

Έτσι, αν μπεις το λογαριασμό gmail εκεί που βλέπεις τα mail σου θα δεις πάνω πάνω στη μαύρη λωρίδα που αρχίζει με το +You κάπου να γράφει και Play. Αν μπεις μέσα στο play σε πάει στο Google Play. Εκεί αν πατήσεις πάνω δεξιά το My Android Apps σου βγάζει όλες τις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει μέχρι τώρα.. Αν πατήσεις install για κάποια εφαρμογή και έχεις ανοιχτό WiFi όπου έχεις μπει με το κινητό σου, πάει και εγκαθιστά όποια εφαρμογή θες στο κινητό σου κατευθείαν , ενώ εσύ πατάς install στο Google Play στο PC σου...

Eπίσης, αναφορικά με το Factοry reset ναι με σωστό τρόπο το έκανες. Όταν πατήσεις volume+home+start εκτός από την επιλογή factory reset έχει και την επιλογή clear cache πιο κάτω ή πιο πάνω .. Σε αυτήν αναφερόμουν..

Αν θες να κάνει update από το KIES δεν σε ενδιαφέρει πιο λογισμικό έχει το κινητό σου (Γαλλικό ή Γερμανικό). Αυτό σε ενδιαφέρει αν θες να γυρίσεις πίσω... Το οποίο γίνεται μόνο μέσω ODIN και με τη διαδικασία που περιγράφεται στην αρχή αυτού του thread. Σημείωσε λοιπόν την ονομασία του λογισμικού που έχεις τώρα για να μπορέσεις να την ψάξεις και να τη βρεις αν θέλεις να γυρίσεις σε 2.3.6. Δεν ξέρω αν αυτό που έχεις είναι το Γαλλικό ή το Γερμανικό ή το ινδικό λογισμικό αλλά σημείωσε την κωδική ονομασία και αν χρειαστεί να γυρίσεις πίσω πιστεύω πως θα το βρεις..

Εγώ είχα προβληματάκια με την 2.3.6 (κολλούσε το κινητό σε άσχετες φάσεις π.χ. facebook, φωτογραφική μηχανή) ενώ ήταν ολοκαίνουριο. Δοκίμασα την 4.0.3 λοιπόν με το που βγήκε (ινδική ήταν) και όλα λύθηκαν αμέσως.. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η μνήμη στα 687Mb γιατί το νέο λογισμικό θέλει πιο πολλή μνήμη να λειτουργήσει. Είπα λοιπόν να κάνω ένα clean install στην 2.3.6 (Γερμανική όπως το αγόρασα από τη μαμά του) και να το δοκιμάσω πάλι γιατί ήθελα τη μνήμη να είναι 1 Gb.. To κινητό πάλι έτρωγε κολληματάκια ακόμα και με Clean install.. Κατέληξα ότι έχει θέματα συμβατότητας με την 2.3.6 το εν λόγω κινητό. Ξαναπήγα λοιπόν στην 4.0.3 και το κινητό ήταν μια χαρά. Ούτε κολλήματα , ούτε τίποτα...

Ώσπου βγήκε η επίσημη 4.0.4.. Δεν την εγκατέστησα μέσω KIES αλλά μέσω ODIN (όπως περιγράφεται στην αρχή του thread) γιατί βιαζόμουν και δεν μπορούσα να περιμένω να βγει στο KIES. Τη Γερμανική.

Σε πληροφορώ πως το κινητό εδώ και 6 μήνες δεν έχει κολλήσει ποτέ.. Η μνήμη είναι πάλι 687Mb (για μένα το μόνο μειονέκτημα στην 4.0.4) αλλά λύθηκαν και κάποια προβληματάκια που υπήρχαν στην 4.0.3 με τη συνδεσιμότητα του WiFi και το κινητό πηγαίνει πάρα πολύ καλά.. Το Ι9100G έχω... Μάλιστα επειδή την ίδια περίοδο δούλευα και το I9100 ενός φίλου, το δικό μου έτρωγε πολύ λιγότερα κολλήματα από το Ι9100 αλλά μπορεί και να έτυχε...

Για να δούμε τώρα, θα βγεί και 4.1 και για το κινητό μας; H Samsung έχει ανακοινώσει πως θα βγάλει σύντομα Jelly Bean και για το Samsung Galaxy S II, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι και για το I9100G ή όχι.. Εγώ πιστεύω πως θα βγει και για το δικό μας γιατί έχει ήδη πουλήσει πολύ σε Μέση Ανατολή, Ινδία, Μαλαισία αλλά και σε Ευρωπαϊκές χώρες...

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου και για τον χρόνο σου για να γίνεις τόσο κατατοπιστικός!Έκανα την αναβάθμιση σε 4.0.4 μέσω του kies στο pc (βέβαια την πρώτη φορα μου κόλλησε στο 19 % και γενικότερα κόλλησε και ο υπολογιστής,δεν ξέρω γιατί) και μέχρι στιγμής τέλεια όλα !!Ακόμα και το σερφαρισμα στο ιnternet είναι ποιο γρήγορο.ούτε κολλήματα ούτε τίποταΑν χρειαστώ κατι άλλο βλέπουμε!!!!.:thanks::respect:

Edited by KOLES1973

• 2 weeks later...

Έχει βγει επίσημη Jelly Bean έκδοση για το I9100G? Δεν νομίζω να έχει βγει ακόμα, εκτός αν εννοείς κάποια custom rom όπως η CM10.

Αν κάνω λάθος και έχει βγει, στείλε link.. :cool:

Από ό,τι έχω δει έχει βγει για το I9100 μια Jelly Bean έκδοση αλλά και αυτή είναι leaked open έκδοση... http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9100

Ενώ για το I9100G δεν βλέπω κάτι: http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9100G

• 4 weeks later...

Καλημέρα...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Κάνω αναβάθμιση το Kies. Συνδέω το κινητό με το PC, αναγνωρίζει το Kies το κινητό μου, αλλά δε μου βγάζει τίποτα εκεί στο πεδίο της αναβάθμισης. Ούτε τη παλιά έκδοση λογισμικου που έχω ουτε αν έχω κάποια καινούργια διαθέσιμη αναβάθμιση.

Εαν πάω στο Εργαλεία --> Αναβάθμιση υλικολογισμικού του Kies μου βγάζει μήνημα: "To GT-I9100G δεν υποστηρίζει τη λειτουργία".

Τι να κάνω?

Εντωμεταξύ, από το κινητό απο τις Ρυθμίσεις--> πληροφορίες τηλεφώνου --> ενημέρωση λογισμικου δε μου δίνει διαθέσιμη ενημέρωση.

Εχω 2.3.6. GB

Υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση?

Πως μπορω να τη παρω αφου το Kies δε συνεργάζεται?

Καλώς τον.. Καλή χρονιά και σε σένα...

Το κινητό το αγόρασες καινούριο ή μεταχειρισμένο; Πόσο καιρό το έχεις; Αν το πήρες μεταχειρισμένο είναι πιθανό ο προηγούμενος να είχε περάσει ένα άλλο λογισμικό από το official rom του και να μην μπορείς να κάνεις το update μέσω KIES.

Ή ίσως να έχεις όντως την official, αν το πήρες καινούριο, αλλά να είναι κάποιας χώρας που δεν έχει βγει ακόμα το επίσημο update 4.0.3 ή 4.0.4 (όχι και τόσο πιθανό).

Έχεις την τελευταία έκδοση KIES; Δοκίμασες να κάνεις update στο πρόγραμμα στο PC σου και να ξαναπροσπαθήσεις, μήπως είναι παλιό το KIES;

Μπορείς να περάσεις την 4.0.4 μέσω ODIN αλλά αφού θες να περάσεις official λογισμικό και έχει βγει για το 90% των χωρών, καλό είναι να εξαντλήσεις όλες τις πιθανότητες μέσω KIES για να μην έχεις θέματα με την εγγύηση... Και αν δεν τα καταφέρεις την κάνεις την αναβάθμιση μέσω ODIN.... :D Αν θες βοήθεια εδώ είμαστε...

• The title was changed to Samsung Galaxy S II (I9100G)