Jump to content

Sony Xperia P

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

δυστυχώς δεν είναι δικαιολογία και είναι η αλήθεια... και το jelly bean που έδωσαν δεν είχαν όλα σωστά και καλά και το έδωσαν καθαρά και μόνο για να μην πέσει κράξιμο

η μόνη σωστή rom είναι cm9.1 (ics 4.0.4)

Συμφωνώ απόλυτα με τον Ντέμη, σε κινητό φίλου που μου δόθηκε για να του αλλάξω μπαταρία και να επανεγκαταστήσω rom, τη δοκίμασα και είναι μακράν (κατά την άποψή μου πάντα) η 2η καλύτερη rom που κυκλοφόρησε.

Αν δεν είχε το bug του ραδιοφώνου, θα είχα εγκαταλείψει οριστικά την GB για χάρη της.

• Απαντήσεις 6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

και το bug με fm που έχει είναι επειδή drivers είναι κλειστού κώδικα και devs δεν μπόρεσαν να κάνουν port το audio pipeline, το scan δουλεύει κανονικά αλλά όχι ο ήχος.

εγώ πάντως εδώ και δύο μήνες έχω πάρε το zte nubia z5s mini και πραγματικά έχω βρει την ψυχολογική μου υγεία πίσω, πρώτη φορά έδωσα 210 ευρώ και δεν μετάνιωσα καθόλου. Το μόνο κακό είναι ότι η συσκευή είναι υπερβολικά λεπτή αν σου πέσει την έβαψες

Υπάρχει κανένας εύκολος οδηγός παιδιά;

για το cm? αν ναι πες να γράψω εγώ και να ανεβάσω και την rom

http://s11.postimg.org/eu7xk7xs3/cyanogenmod_sony_xperia_u_1024x682.jpg

υ.γ. Θέλει ξεκλείδωτο bootloader για αυτό όποιος δεν έχει ξεκλείδωτο οδηγός εδώ

http://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/

αφου έχουμε ξεκλειδώσει το bootloader ξεκινάμε :)

1. Κατεβάζουμε αυτά τα δυο αρχεία το FXP216-debloated-tweaked-nypon.zip και το kernel.elf

https://mega.co.nz/#!HshlwDiB!kyUAC0zdApylwLBxsWSmEg6GAosRenxe6DiPNxRWYqU

https://mega.co.nz/#!385HXJKR!4fBoFuoWPFqI_n0jGTFZ4DmZCQ0UJEU6Dpo2xcaq4vU

2. Κατεβάζουμε το flashtool http://www.flashtool.net/download.php

3. Κάνουμε εγκατάσταση το flashtool (όποιος εχει win 8 64 bit να κάνει αυτό πριν κάνει εγκατάσταση http://www.howtogeek.com/167723/how-to-disable-driver-signature-verification-on-64-bit-windows-8.1-so-that-you-can-install-unsigned-drivers/)

4. Πάμε στο φάκελο flashtool στα program files (η όπου έχει περαστει ανάλογα με την προτίμηση σας) και τρέχουμε από το φάκελο drivers το αρχείο Flashtool-drivers στην εγκατάσταση τσεκάρουμε xperia p, u sola drivers και flashmode drivers και fastboot drivers.

5. Πάμε στο κινητό και κατά προτίμηση αδειάζουμε τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και βάζουμε μέσα το αρχείο FXP216-debloated-tweaked-nypon.zip και στην συνέχεια το κλείνουμε.

6. Όπως είναι κλειστό το κινητό ανοίγουμε το flashtool στο pc και μετά στο κινητό πατάμε volume down κουμπι και κρατήστε το μετά όσο το κρατάτε συνδέστε στο καλώδια usb το οποίο είναι συνδεδεμένο στο pc στο flashtool θα βγάλει μήνυμα device connected in fastboot mode (είμαστε ok δλδ)

7. Στο flastool πατάμε «κεραυνό» μετα fastboot mode και μετά ok εκει επιλεγούμε το select kernel το flash χτυπάμε αστεράκι ώστε να εμφανίσει όλα τα αρχεία και επιλέγουμε το kernel.elf και παταμε οκ (αν όλα καλά θα σας βγάλει μήνυμα ότι επιτυχώς περάστηκε)

8. Βγάζετε το καλώδιοo και πατήστε κουμπί να ανοίξει το κινητό μόλις δονηθεί αρχίζετε και πατάτε το κουμπί volume up γρήγορα και πολλές φορές θα σας άνοιξη το recovery εκεί επιλέγετε wipe data/factory reset και ποιο κάτω πατήστε wipe cache.

9. Μετά επιλέγετε install zip from sdcard εκεί επιλέγετε το FXP216-debloated-tweaked-nypon.zip το οποίο έχετε περάσει πριν στην μνήμη της συσκευής και κάντε το install μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα ολοκληρωθεί εγκατάσταση και πατήστε restart

10.Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να ανοίξει η συσκευή και αφού ανοίξει πιθανόν να σας βγάλει μερικά errors αγνοήστε τα και κάντε την πάλι restart. Μετά το restart μπείτε στης ρυθμίσεις και δείτε αν είναι κλειστή η αυτόματη φωτεινότητα…. Αν δεν είναι κλειστή κλείστε την (δεν δουλεύει και δημιουργεί θέματα) και αφού την κλείσετε κάντε πάλι restart.

Edited by egodemis

Μια ερώτηση μόνο. Χρειάζεται back up ο "εξωτερικός δίσκος"; Δηλαδή οι φωτογραφίες, τραγούδια...

ναι καλυτερα πάρε και όταν το πάρεις σβήσε ότι έχει άμεσα

Από όσο γνωρίζω όχι. Έχει τσακωθεί η Sony με αυτά τα κανάλια...

Λίγο off topic! Τι avatar είναι αυτό Γιώργο;; :confused:

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

Η έλλειψη Ραδιοφώνου είναι μεγαλύτερο μειονέκτημα από την έλλειψη αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας ? Σορρυ αλλά για μένα είναι απο τα πρώτα που κοιτάω σε ένα κινητό, γι αυτό και παλεύω ακόμα με στοκ ρομ

Η έλλειψη Ραδιοφώνου είναι μεγαλύτερο μειονέκτημα από την έλλειψη αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας ? Σορρυ αλλά για μένα είναι απο τα πρώτα που κοιτάω σε ένα κινητό, γι αυτό και παλεύω ακόμα με στοκ ρομ

τότε είσαι για αλλαγη συσκευής :)

γιατί δεν πρόκειται να βγει ποτέ καποιο stable rom ούτε από την sony ούτε από την κοινότητα

Υπάρχει τρόπος να δω τα κανάλια 12 και 13 σε WiFi.

Έχω την ICS με root και έχω δοκιμάσει με wifix manager και WiFi codes αλλά τίποτα.

Για δοκίμασε αυτό που είχα κάνει στο Neo V:

Ανοίγεις το build.prop (το βρίσκεις στο /system) ψάχνεις τη γραμμή που λέει "ro.wifi.channels=" και την αλλάζεις σε "ro.wifi.channels=14

Εννοείται πως πρέπει να είσαι root ( που είσαι όπως γράφεις) για να αλλάξεις το build.prop.

Αν πας Ιαπωνία θα δεις και το κανάλι 14. :)

Εναλλακτικά βάζεις άλλες roms, που δεν έχουν αυτόν το περιορισμό.

Για δοκίμασε αυτό που είχα κάνει στο Neo V:

Ανοίγεις το build.prop (το βρίσκεις στο /system) ψάχνεις τη γραμμή που λέει "ro.wifi.channels=" και την αλλάζεις σε "ro.wifi.channels=14

Εννοείται πως πρέπει να είσαι root ( που είσαι όπως γράφεις) για να αλλάξεις το build.prop.

Αν πας Ιαπωνία θα δεις και το κανάλι 14. :)

Εναλλακτικά βάζεις άλλες roms, που δεν έχουν αυτόν το περιορισμό.

Ευχαριστώ αλλά δεν πέτυχε.

Το έκανα και 13 και EU αλλά τιποτα.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ευχαριστώ αλλά δεν πέτυχε.

Το έκανα και 13 και EU αλλά τιποτα.

Edit :

Αφου το έκανα EU και restart έπιασε.

Με 13 ή 14 και restart δεν δούλευε.

www.slotgames.gr

• 3 weeks later...

Καλησπερα και ευχαριστω για το guide , με βοηθησε παρα πολυ .

Εβαλα αυτη την ρομ που εχεις στο Link -- > FXP216-debloated-tweaked-nypon

εχω ομως καποιες ερωτησεις γιατι δε βρισκω κατι ουτε απο XDA .

1. Πως αλλαζει η γραμματοσειρα? εχω ηδη βαλει το ho hifont και το iFont αλλα δεν εχει αλλαξει παντου η γραμματοσειρα, εχει βεβαια αλλαξεοι στο system , αλλα στο facebook και στα μηνυματα ειναι ακομα χαλι μαυρο..κατι παιδικα γραμματα εχει σαν μουτζουρες

2. παλια τα LEd αναβοσβηναν οταν ερχοταν ειδοποιηση ενω τωρα μενουν μονιμως σταθερα αναμενα, δεν καιγομαι να το αλλαξω αλλα πιστευω καταπινει την μπαταρια, εχουμε καμια λυση?

3.εφαρμογες οπως το facebook και το gmail δεν εχουν πλεον ειδοποιησεις πανω στα εικονιδια ως icon notifications, παρολα αυτα σαν ειδοποηση στο status bar ερχετε κανονικα,, εδω με ξενερωσε λιγο να πω την αληθεια :/ .. τα φωτα σου και εδω αν μπορεις

4. εχω την εντυπωση οτι η καμερα παρολο που παει σφαιρα η αναλυση ειναι χαλια..ισως ειναι η ιδεα μου βεβαια αλλα δεν ειμαι και fan να τραβαω 100 φωτο την ημερα

5. με το ραδιο , δεν βρισκω τιποτα για να ενεργοποιηθει και δεν νομιζω να εχει βγει κατι και να μην το εχω δει σε XDA , εκτος και αν εχεις λυση και σε αυτο

6. υπαρχει κανα προγραμματακι να ξεκλειδωνει η οθονη με τα πληκτρα εντασης? και οχι με το κουμπι κλειδωματος?

7. το bluetooth δουλευει κανονικα? εχω ενα θεμα δεν συνχρονιζει με τιποτα σε laptop

8. εχω την εντυπωση οτι η ποιοτητα ηχου στο ακουστικο και στο μικροφωνο ειναι χειροτερη ελαχιστα απο πριν,, αλλα και παλι ισως ειναι η ιδεα μου

9. Δεν μου κανει με τιποτα αναζητηση δικτυου ειναι μονιμως καρφωμενο στο αυτοματα και καθε φορα που παταω αναζητηση βγαζει σφαλμα.. περιεργο? ;/ ή ειναι bug ?

10. η αυτοματη φωτεινοτητα οτι και αν προσπαθησα να κανω μερικες φορες προκαλει crashαρισμα στο κινητο..

Φιλε μου τα φωτα σου αν μπορεις θα μας σωσεις !!!!!! :w00t::w00t::w00t::w00t:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Περαν απο την πλακα παιδια το CM9.1 ειναι πολυ γρηγορο , ενα τσακ μου εκανε μονο και εκανα restart εδω και ενα 15θημερο που την εχω.

το εβαλα διπλα διπλα με iphone 4s και συνολικα το XPERIA P με εβγαλε ασπρο προσωπο.. με αλλες ρομ κατι jb official και κολοκυθια τουμπανα, ουτε τηλεφωνο δεν μπορουσες να σηκωσεις..

Η Enigma Rom ενημερωθηκε :) Πληροφοριες στο

http://forum.xda-developers.com/xperia-u/p-development/rom-enigma-v6-5-18-05-2014-speedy-z2-t2391858

Πολλες οι αλλαγες,καλυτερη διαχειριση μνημης,αρκετα καλυτερη λειτουργια gps καθοτι αλλαξα μια κληση προς τον receiver,security patches απο 4.4.4

Με εκτιμηση

Edited by nicolasdr

Η Enigma Rom ενημερωθηκε :) Πληροφοριες στο

http://forum.xda-developers.com/xperia-u/p-development/rom-enigma-v6-5-18-05-2014-speedy-z2-t2391858

Πολλες οι αλλαγες,καλυτερη διαχειριση μνημης,αρκετα καλυτερη λειτουργια gps καθοτι αλλαξα μια κληση προς τον receiver,security patches απο 4.4.4

Με εκτιμηση

ειναι πιο γρηγορη απο cyanogen 9.1 ?

ειναι πιο γρηγορη απο cyanogen 9.1 ?

Στον τομεα αποκρισης στα εφε-γραφικα θα πρεπει να το δεις. Στον τομεα αποδοσης,διαχειρισης nr_requests και σε πολλους αλλους τομεις θεωρω πως ναι ειναι πιο γρηγορη. Δεν θελω να επεκταθω περαιτερω γιατι μερικοι μπορει να σκεφτουν οτι λογω του οτι την κανω develop προφανως θα θελω να την διαφημισω εναντι αλλων. Ειναι στην ευχερεια του καθενος τι θα προτιμησει.

Με εκτιμηση

By Είχα εδώ και λίγο καιρό στοκ jb με root, και με ψάξιμο και διάφορα mods, δούλευε άψογα, καμία καθυστέρηση στις κλήσεις -δε δοκίμασα με viber - ενώ κατάφερα να κάνω και το gps να δουλέψει αρκετά καλά πειράζοντας το gps.conf. Το θέμα είναι ότι επεμεινα για να το κάνω να κλειδώνει ακόμα γρηγορότερα και το χάλασα :-P οπότε ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω τη νέα enigma. Την έβαλα σήμερα και είναι όντως πολύ καλή αλλά δεν είδα ιδιαίτερη βελτίωση από την προηγούμενη στο θέμα του gps δυστυχώς. Τώρα έχω ξαναβάλει τις ρυθμίσεις που είχα και πριν και κλειδώνει μια χαρά. Ίδωμεν, γιατί και στην στοκ για 1-2 μέρες καλά δουλεύει το gps χωρίς καθόλου πείραγμα , μετά χάνει το μπούσουλα.

Edit: gps γιοκ στην enigma, γύρισα σε στοκ μονταρισμένη, και δεν ξανασχολουμαι με custom μέχρι να βγει κάτι που θα δουλεύουν τα πάντα, αλλιώς πιο το νόημα να περάσει κάποιος άλλη ρομ..

Edited by theok7

By Είχα εδώ και λίγο καιρό στοκ jb με root, και με ψάξιμο και διάφορα mods, δούλευε άψογα, καμία καθυστέρηση στις κλήσεις -δε δοκίμασα με viber - ενώ κατάφερα να κάνω και το gps να δουλέψει αρκετά καλά πειράζοντας το gps.conf. Το θέμα είναι ότι επεμεινα για να το κάνω να κλειδώνει ακόμα γρηγορότερα και το χάλασα :-P οπότε ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω τη νέα enigma. Την έβαλα σήμερα και είναι όντως πολύ καλή αλλά δεν είδα ιδιαίτερη βελτίωση από την προηγούμενη στο θέμα του gps δυστυχώς. Τώρα έχω ξαναβάλει τις ρυθμίσεις που είχα και πριν και κλειδώνει μια χαρά. Ίδωμεν, γιατί και στην στοκ για 1-2 μέρες καλά δουλεύει το gps χωρίς καθόλου πείραγμα , μετά χάνει το μπούσουλα.

Edit: gps γιοκ στην enigma, γύρισα σε στοκ μονταρισμένη, και δεν ξανασχολουμαι με custom μέχρι να βγει κάτι που θα δουλεύουν τα πάντα, αλλιώς πιο το νόημα να περάσει κάποιος άλλη ρομ..

Με ολο το σεβασμο θα ηθελα και καποιος αλλος χρηστης να δοκιμασει το gps. Μεχρι στιγμης σχεδον 7500 ατομα χρησιμοποιουν την νεα εκδοση και δεν υπαρχει παραπονο οτι δεν λειτουργει/υπολειτουργει το gps.

Με εκτιμηση

τι αλλαγές έχεις κάνει και παίζει γρήγορα το gps? είμαι με την μαμα ρομ rooted

Εγώ μάλλον πάω για downgrade, θα βάλω τη ginger.. Με έχει φάει η γκρίνια της γυναίκας.. Στα ξαφνικά δεν αναγνωρίζει το modem, όταν κάνει επανεκκίνηση συνδέεται, όταν το κλείσει και το ανοίξει στο καπάκι δεν το βλέπει πάλι. Να φταίει το modem :confused:

Τόσο καιρό μια χαρά έπαιζε.

Κολλήματα συνέχεια και από εφαρμογές έχει μόνο 4 που έχει εγκαταστήσει.

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

Ας δοκιμασει οποιος θελει το gps fix http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=54861151&postcount=1952

Με εκτιμηση

τι αλλαγές έχεις κάνει και παίζει γρήγορα το gps? είμαι με την μαμα ρομ rooted

Από την τελευταία εγκατάσταση πριν 4-5 μέρες δεν το έχω πειράξει καθόλου και δουλεύει πολύ καλά, το μόνο που έκανα ήταν τις πρώτες 2 μέρες να το βάζω να δουλεύει με το gps test όποτε είχα ευκαιρία και το θυμόμουν, μόλις μπορέσω θα γράψω και τις ρυθμίσεις που είχα κάνει την προηγούμενη φορά

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ας δοκιμασει οποιος θελει το gps fix http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=54861151&postcount=1952

Με εκτιμηση

Αν το δοκιμάσει κανείς ας γράψει εντυπώσεις, μήπως και ξαναπερασουμε την enigma :-)

• The title was changed to Sony Xperia P