Jump to content

Γενικές συζητήσεις περί συσκευών Xperia

jvp4ant
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά τα φώτα σας. Πρίν 1-2 μήνες έκανα αναβάθμιση σε Android 4.0.4 κανονικά από το site της Sony. Από τότε έχω αρκετά μικροπροβληματάκια. Την τελευταία βδομάδα έχει αρχίσει να κλείνει μόνο του στα καλά καθούμενα, παρόλο που η μπαταρία του είναι φουλ.Πως μπορώ να γυρίσω στην προηγούμενη έκδοση Android που είχα? δεν είμαι root και δεν είμαι hacker στο είδος. Thanks!!!!!

hacker θα γινεις!!!

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4092789#post4092789

• Απαντήσεις 18,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

οταν σου λεει οτι εχεις την τελευταια εκδοση λογισμικου δεν σου βγαζει επιλογη να κανεις επιδιορθωση ή επαναφορα..? καπως ετσι το λεει...

να ξερεις θα σβηστουν τα παντα απο το κινητο (οχι απο την καρτα)

αποδεχομαι τους ορους,επιλεγω τον μοντελο του κινητου ακολουθαω τα βηματα που λεει αλλα δεν σταματαει στην συνδεση,δεν προχωραει στην ενημερωση

Αγόρασα εχθές ένα Xperia U από το Πλαίσιο για την αδερφή μου και ήρθε με 2.3.7 οπότε λέω να το αναβαθμίσω.

Από το menu του τηλεφώνου δεν βρίσκει ενημερώσεις.

Οπότε πήγα στην σελίδα της Sony για να δώ τί update έχουν βγεί.

Στην ελληνική σελίδα έχει τα εξής:

Τελευταίο διαθέσιμο λογισμικό: 6.0.B.3.184

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 01-08-2012

(η ίδια δηλαδή με αυτήν που έχει πάνω)

ενώ στην Global English σελίδα:

Latest available software: 6.1.1.B.1.10

Release date: 2012-09-28

Από που να κάνω εγκατάσταση; Θα δουλέψει από την Global; Θα έχει ελληνικά;

Και κάτι άλλο, μέσω java γίνεται η εγκατάσταση;

Δεν πρέπει να εγκαταστήσεις καποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή;

Edit...

Επίσης βλέπω ότι βγήκε σήμερα ανεπίσημα και η

6.1.1.B.1.54

http://www.ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=21036

Edited by Diagrafeas

Ευχαριστώ πολύ. Πολύ χρήσιμος οδηγός.... θα τα δοκιμάσω όλα.

Υπάρχει άλλη λύση για τα σβησίματα στην έκδοση 4.0.4 ?

HUAWEI HONOR 6, XIAOMI REDME NOTE 3 PRO

αξιότιμοι συνφορουμίτες,

τελικά το πρόβλημα της μπαταρίας που είχα πριν μέρες λύθηκε μόνο του, μάλλον με νηστεία και προσευχή. έχω άλλη μια ερώτηση: χρησιμοποιώ τον ucbrowser για internet, οποίος όταν ανοίγηει μου βγάζει ένα μύνημα ότι τρέχουν πολλές εφαρμογές και θα πρέπει κάποιες να κλείσουν. μήπως υπάρχει κάποια μαγική εφαρμογή που να κλείνει αυτές τις "αχρείαστες" εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο αυτόματα ή χωρίς πολύ κόπο;

σας ευχαροστω πολυυυυυ :)

τωρα λεω να παω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4092792#post4092792

επισης να ρωτησω που ειναι καλυτερα να βαζουμε τις εφαρμογες στον " εσωτερικο χωρο αποθηκευσης " ή στο " τηλεφωνο "

υποθετω σωστα στον εσωτερικο χωρο αποθηκευσης ή αναλογα που εχει μεγαλυτερο free space ?

το οτι κλεινει δεν ξερω αν ειναι θεμα software και αν θα σε σωσει το να γυρισεις σε μια αλλη εκδοση... οσο για αλλη λυση δεν μπορω να σου απαντησω...

Από που να κάνω εγκατάσταση; Θα δουλέψει από την Global; Θα έχει ελληνικά;

Και κάτι άλλο, μέσω java γίνεται η εγκατάσταση;

Δεν πρέπει να εγκαταστήσεις καποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή;

κατεβαζεις το PC companion και ακολουθεις τις οδηγιες.

το οτι κλεινει δεν ξερω αν ειναι θεμα software και αν θα σε σωσει το να γυρισεις σε μια αλλη εκδοση... οσο για αλλη λυση δεν μπορω να σου απαντησω...

τωρα θα δοκιμάσω να κάνω ένα update στην έκδοση που έχω και ελπίζω να διορθωθεί το πρόβλημα. αν δεν, θα επιστρεψω στην παλιά. παιζει να τα έχει παιξει η μπαταρία?

HUAWEI HONOR 6, XIAOMI REDME NOTE 3 PRO

Μια και δεν απαντήθηκε το post μου, αλλάζω λίγο τα ερωτήματα και ελπίζω σε κάποια βοήθεια.

Καλησπέρα..

Είμαι σε GB, 2.3.4 rooted (.62) +cwm και θέλω να περάσω custom ROM [Pureness build 13 (ICS 4.0.4 based), και τον Suave Kernel v6].

Αν κατάλαβα καλά απ' όσο το έψαξα, πρέπει να κάνω τα εξής, κατά σειρά:

- Αναβάθμιση σε 4.0.4 ως τελευταία, και rootάρισμα (μέσω downgrade σε 4.0.3 και επιστροφή στην 4.0.4,όπως περιγράφει στον οδηγό ο zxr)

- Πέρασμα CWM

- Και είμαι έτοιμος να περάσω την custom ROM και τον kernel, σωστά?

1) Δεν βγήκε ποτέ τελικά one-click root για την 4.0.4, ε? :(

2) Πώς από την rooted 2.3.4 αλήθεια, θα πάρω την 4.0.4? Μέσω Companion, η με flashάρισμα κάποιας pre-rooted ίσως μπας και αποφύγω τον μπελά του down&upgrade?

Thanks! :)

Μιας και δεν απαντηθηκε το Post σου... (αν και εχουν απαντηθει πολλες φορες αυτα τα ερωτηματα και υπαρχουν και αντιστοιχοι οδηγοι)

1. οχι, αλλα ειναι πολυ ευκολη και γρηγορη η διαδικασια.

2. ειτε με το pc companion ειτε με φλασαρισμα με sus καλυτερα αλλα χανονται τα παντα απο το τηλ.

οσο για custom rom pre rooted δυσκολα αν δεν εισαι ηδη root γιατι πρεπει να γινει μεσω cwm η εγκατασταση (το οποιο απαιτει ροοτ)

2. ειτε με το pc companion ειτε με φλασαρισμα με sus καλυτερα αλλα χανονται τα παντα απο το τηλ.

Μα το ζητουμενο έτσι κι αλλιώς είναι να περάσω προσωρινά την stock 4.0.4 ώστε να μπορέσει να "πατήσει" πάνω η custom ROM.

Έτσι κι αλλιώς θα σβηστούν τα πάντα. ;)

Δεν σε καταλαβαίνω λοιπόν.

οσο για custom rom pre rooted δυσκολα αν δεν εισαι ηδη root γιατι πρεπει να γινει μεσω cwm η εγκατασταση (το οποιο απαιτει ροοτ)

Όπως ανέφερα:

Είμαι σε GB, 2.3.4 rooted (.62) +cwm και

θέλω να περάσω custom ROM

Μήπως δεν κατάλαβες το post μου? :)

CWM πως περναμε ρε παιδια? το X-parts δεν μπορει να το περασει στο συγκεκριμενο

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=327513

Από τον παραπάνω οδηγό, χρειάζεσαι το Βήμα 3, και αρχεία που βρίσκονται μέσα στα guide_.rar που θα βρεις στο πάνω μέρος της ίδιας σελίδας.

Απαραίτητη προϋπόθεση να είσαι root.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

με 2.3.4..το ειχα 650 ωρες ανοικτο και αντεχε μονο κατι κολληματα εκανα

αλλα ειχα ενα προβληματακι...δεν χτυπαγε το ξυπνητηρι...αν το ρυθμιζα ξυπνητηρι για ενα λεπτοο τοτε χτυπαγε αλλα αυτο που εχω το εβδομαδιαιο δεν χτυπαγε καθολου...το εκλεισα και το ξανα ανοιξα

εγω με 11 μηνες συμβιωσης εχω περασει αρκετα...μια η μπαταρια και οι πολλες αποριες που ειχα στην αρχη...βλεπω τα κουμπια τουυ που ειναι τοσο χαλια και μονο αυτο με πληγωνει....αλλα θα τα αλλαξω..

η πρωτη μου ανησυχια οταν επεσε ηταν τοσο αγχωτικη που τα εκανα ολα για να δω αν δουλευει...αγκιζα παντου την οθονη ακουσα τραγουδια ελεγξα καμερα..

συγνωμη που δεν ημουν στο φορουμ τοσες μερες αλλα δεν εχω πολυ χρονο

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Μα το ζητουμενο έτσι κι αλλιώς είναι να περάσω προσωρινά την stock 4.0.4 ώστε να μπορέσει να "πατήσει" πάνω η custom ROM.

Έτσι κι αλλιώς θα σβηστούν τα πάντα. ;)

Δεν σε καταλαβαίνω λοιπόν.

Όπως ανέφερα:

Μήπως δεν κατάλαβες το post μου? :)

Aναλογα την custom rom που θες να βαλεις θα πρεπει να εχεις και την αντιστοιχη εκδοση λογισμικου.Π.χ οι jellysandiwtch και η pureness θελουν ICS ενω η Codename θελει Gb.Αναλογα τι θες διαλεγεις καα παιρνεις..Παντως αν θες ICS based rom κανεις ενα update μεσω Seus ή PC companion (το ιδιο ειναι ΑΝ το κανεις σωστα) και μετα πρεπει να ξανακανεις root και να ξαναπερασεις CWM...

Edit : Να ρωτησω και εγω κατι τωρα...Εχει ξεκλειδωσει κανεις bootloader επισημα απο το site της SE?Αν ναι,σε περιπτωση που κατι παει στραβα σε εγκατασταση custom rom ας πουμε και κολλησει το κινητο,το SEUS θα δουλευει για επαναφορα?Ή θα πρεπει να γινει μεσω flashtool?Αν γνωριζει κανεις ας απαντησει.Επειδη θα παρω καινουρια συσκευη σε κανα μηνα λεω να πειραματιστω αρκετα πριν το παραχωρησω στη γυναικα και να της το δωσω ετοιμο :P

Edited by firekostas

Ευχαριστώ ρε man..

Για την Pureness πάω, και ρωτούσα μήπως υπήρχε εύκολος τρόπος πλέον (εκτός από τον γνωστό που υπάρχει και στον οδηγό) για rootάρισμα της 4.0.4, αλλά μάλλον δεν το γλιτώνω.

Ισχύει? Πες το λοιπόν!! Αφού λέω ότι θα περάσω και custom kernel.. Φυσικά και θα ξεκλειδώσω bootloader.. Edited by stasis

πες οτι εισαι σε 4.0.4 - την '587 καθαρη ..........ειναι πολυ απλο περνα τον costum kernel Suave Kernel v6]. που ειναι απο τους καλητερους που εχω δοκιμασει το οπιο εχει κ ενσοματομενο cwm οποτε μετα απο μεσα κατεφθειαν περνας την ρομ που λες κ εισαι οκ :)

Έχω κάποιες απορίες ,

1. Μετά την αναβάθμιση σε .587 από .431 (με pc companion ) πρέπει να κάνουμε repair με SUS όπως κάναμε όταν βάλαμε την ICS από Gingerbread ? Γιατί μόλις έβαλα την .,587 έχω τυχαία κολληματάκια ( lags ) και ειδικά από screening se screen.

2. Στην jelly sandwich ποιο πληκτρολόγιο έχει ? Της Sony η το vanilla android ? Ρωτάω γιατί της Sony έχει τρομερό λεξικό και με έχει βολέψει αφάνταστα , διορθώνει όλα τα λάθη στην πληκτρολόγηση ( όχι ορθογραφικά ) .

Ευχαριστώ

Mobile Lineup : Nokia 3330 --> SE T300--> SE T630--> SE K750-->SE W960--> HTC Touch--> SE j105--> Nokia 5530 XpressMusic + Nokia C5 --> Huawei Ideos X5--> SE Xperia Neo V + LG Optimus 7-->Samsung Galaxy S4 mini DUOS-->ASUS Zenfone 2 (2GB Ram).Τα καλύτερα Κ750 --> Xperia Neo V-->j105 (έπεσε στην θάλασσα και έσταζε σκουριά)--> Νοκια C5 --> Ideos X5

Ίσως έχει πειραχτεί ο ήχος συστήματος,κατέβασε από το μάρκετ το system sounds κ ανέβασε την ένταση συστήματος

κατεβασα αυτη την εφαρμογη και οταν παω να την ανοιξω μου λεει δυστυχως δεν λειτουργει και εστειλα αναφορα

γιατι να μην λειτουργει? υπαρχει κατι αλλο να βρω?

This is Sparta!!!:nagger:

Έχω κάποιες απορίες ,

1. Μετά την αναβάθμιση σε .587 από .431 (με pc companion ) πρέπει να κάνουμε repair με SUS όπως κάναμε όταν βάλαμε την ICS από Gingerbread ? Γιατί μόλις έβαλα την .,587 έχω τυχαία κολληματάκια ( lags ) και ειδικά από screening se screen.

2. Στην jelly sandwich ποιο πληκτρολόγιο έχει ? Της Sony η το vanilla android ? Ρωτάω γιατί της Sony έχει τρομερό λεξικό και με έχει βολέψει αφάνταστα , διορθώνει όλα τα λάθη στην πληκτρολόγηση ( όχι ορθογραφικά ) .

Ευχαριστώ

1. καλο θα ηταν να κανεις και ενα repair ναι.απο προσωπικη εμπειρια οταν μου κολλησε προσπαθωντας να περασω custom ROM και εκανα repair με το SEUS μετα ηταν πιο ομαλη η λειτουργεια του κινητου.

2.νομιζω οτι εχει AOSP αλλα αφου σε εχει βολεψει κρατα ενα backup το apk του original και το περνας μονος σου.

πες οτι εισαι σε 4.0.4 - την '587 καθαρη ..........ειναι πολυ απλο περνα τον costum kernel Suave Kernel v6]. που ειναι απο τους καλητερους που εχω δοκιμασει το οπιο εχει κ ενσοματομενο cwm οποτε μετα απο μεσα κατεφθειαν περνας την ρομ που λες κ εισαι οκ :)

ναι ρε συ αλλα το λεει το παιδι.εχει 2.3.4...αρα του λες να κανει update σε ICS να ξεκλειδωσει boot loader να περασει suave kernel και μετα να φλασαρει jelly!!!ε δεν ειναι ακριβως και ευκολοτερο οπως το λες :blink::dizzy:

Μου φαίνεται, ότι βοηθάει αυτό που λέει ο Georgezoulis.

Από 2.3.4 θέλω να πάω σε Pureness (είναι ICS 4.0.4 based, όχι Jelly) με Suave Kernel.

Οπότε μετά το upgrade από 2.3.4 > 4.0.4, έχω 2 επιλογες:

1) Downgrade στην 4.0.3 για να πάρει το root > ξανά 4.0.4 > cwm > unlock BL > Suave kernel > Pureness

2) unlock BL > Suave kernel (pre-rooted) > cwm > Pureness

Νομίζω, το 2ο είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω.

Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω κάτι.. Έκανα μια επιδιόρθωση και μετά από κάποιο λάθος έπρεπε να ξαναβάλω όλες τις εφαρμογές που είχα.. Δεν βρίσκω όμως πλέον τον adobe flash player στο μάρκετ! Δεν υπάρχει πια; Τώρα , χωρίς αυτόν δεν μπορώ να δω βίντεο σε διάφορα σάιτ που επισκέπτομαι.. Τι λύση υπάρχει δώστε μου τα φώτα σας... :-/
Another day in paradise...

• The title was changed to Γενικές συζητήσεις περί συσκευών Xperia
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...