Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα πέρασα από το Πλαίσιο Ν.Ψυχικού, δεν το είχαν ούτε καν σε demo...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σήμερα πέρασα από το Πλαίσιο Ν.Ψυχικού, δεν το είχαν ούτε καν σε demo...

Καλα οπου και να πας εξω,μολις πεις ΝΟΚΙΑ,σου λενε: μα καλα, nokia? symbian??? ετσι τους εχουν μαθει να λενε..σιγα μην το φερνανε κιολας

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

μολις προσγειωθηκε στα χερια μου απο γερμανια το αντικειμενο του ποθου......τωρα φορτιζει και γινονται οι απαραιτητες μεταφορες αρχειων και μετα αρχιζει το σκαλισμα

οτι ππρεπει για τις διακοπες μου που αρχιζουν την δευτερα.

και επειδη ξερω οτι θα ρωτησετε, στοιχισε 550 απο media markt γερμανιας και το εφερε ενας φιλος.

μολις προσγειωθηκε στα χερια μου απο γερμανια το αντικειμενο του ποθου......τωρα φορτιζει και γινονται οι απαραιτητες μεταφορες αρχειων και μετα αρχιζει το σκαλισμα

και επειδη ξερω οτι θα ρωτησετε, στοιχισε 550 απο media markt γερμανιας και το εφερε ενας φιλος.

Καλορίζικο! Σου ήρθε την κατάλληλη στιγμή: ό,τι πρέπει για πολλές φωτογραφίες και βίντεο στις διακοπές... :)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Όχι ρε φίλε ζηλέυω! Πες μας εντυπώσεις μέχρι να φύγεις. Θα του περάσεις ελληνικά?

ναι αργοτερα θα περασω τα ελληνικα και θα αρχισω σκαλισμα

παντως ειναι αρκετα βαρυ σε σχεση με το Ν8 που ειχα αλλα σαν κατασκευη ειναι παρα πολυ στιβαρο και καθετε πολυ καλα στο χερι

οι φωτογραφιες το αδικουν, ειναι πολυ μικτροτερο απο οτι φαινετε και δεν ειναι τοσο ''παχυ'' (χοντρο)

edit:μολις του περασα ελληνικα - ndt eu balkans black (059M973), navifirm+phoenix

νατο....τραβηγμενο απο το ''προγονο'' του (n8)

Edited by chocbhed_6630

Λοιπον οριστε καποιες φωτο που ειχα υποσχεθει:

Να αναφερω οτι οι φωτο ειναι απο prototype συσκευη με οχι τελικο sw πανω. Οποτε το αποτελεσμα στις συσκευες που κυκλοφορουν στο ραφι θα ειναι ακομα καλυτερο.

Στις PureView φωτο οπερισσοτερες ειναι σε λειτουργια κοντινης ληψης και με full zoom. Το μοναδικο στην συσκευη ειναι οτι σε φουλ zoom δεν πιξελιαζει καθολου. Και οχι μονο δεν πιξελιαζει αλλα το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο!!

Πωπωω τι μας κάνεις...φανταστικές φωτογραφίες. Ελπίζω όταν πέσει αρκετά η τιμή του να το τσιμπήσω κανα μεταχειρισμένο.

Edited by stendor
Για να μικρύνει η παράθεση.

Τρέχουσα συσκευή: Huawei P30 Pro

Λοιπόν guys επειδή είδα πολλά σχόλια, άλλα καλοπροαίρετα και άλλα όχι νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

1) Το πως κάνω το unboxing είναι σταθερό πλέον και δεν εξαρτάται από τη συσκευή :P. Δεν θέλω να φαίνεται υποτιμητικό, αλλά να είναι λίγο αστείο... Δες τα υπόλοιπα βίντεο στο κανάλι για να καταλάβεις ;)

2) Αν κάποιοι θεωρούν σοβαρό λειτουργικό το Symbian τι να πω εγώ; Κάποιος μάλιστα μου έγραψε ότι δεν ξέρω καν τι Symbian φοράει, λες και το Belle μετέτρεψε το Symbian σε καλό λειτουργικό. Το γεγονός ότι το Symbian είναι πεθαμένο, ακριβώς γιατί δεν ήταν κάτι ξεχωριστό, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο. Όλα τα σοβαρά sites το λένε ξανά και ξανά, αν εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ανταγωνιστικό προς τα Android και iOS, τότε είμαστε γελασμένοι.

Η ίδια η Nokia το άφησε στην άκρη, όχι γιατί δεν το ήθελε, αλλά γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να ανταγωνιστεί την Google.

3) Το 808 δεν είναι smartphone, γιατί αρχικά δεν μπορείς να περιηγηθείς σοβαρά στο ίντερνετ. Δεν φταίει το κινητό, το λειτουργικό φταίει. Και ναι εγώ από ένα smartphone θέλω να τα κάνει όλα, γιατί έτσι έχω συνηθίσει. Αν κάποιος θέλει να βολεύεται με μετριότητες μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει να ξέρει ότι έξω από τον μικρόκοσμο που ζει, υπάρχει τρία άλλα λειτουργικά/πλατφόρμες που κάνουν πολλά περισσότερα και είναι καλύτερα στους περισσότερους τομείς.

Ο φίλος που λέει ότι βολεύει και ότι πούλησε ακριβά Android και γύρισε στο Symbian, μάλλον έκανε λάθος αγορές ή απλά δεν έκατσε να ασχοληθεί σοβαρά με το Android. Είναι όπως οι fan της Apple, που πιστεύουν ότι το iOS είναι το πιο βολικό σύστημα και ότι δεν έχει ελλείψεις...

4) Το γεγονός ότι πρέπει να κρατήσεις πατημένο το κόκκινο για το προφίλ δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Μάλιστα βολεύει φοβερά πολύ το πλαινό κουμπί κλειδώματος.

5) Το Nokia 808 είναι το καλύτερα camera phone. Οκ κάνει και άλλες δουλειές, αλλά δεν φτιάχτηκε γι' αυτό. Είναι κορυφή σε έναν τομέα, αλλά είναι πολύ κάτω σε πολλούς άλλους. Αν κάποιος θέλει σώνει και καλά Symbian θα το βρει φοβερό. Αν κάποιος δούλευε Android (καλό μοντέλο) ή iPhone θα χτυπάει πιθανότατα το κεφάλι του.

Goodbyte.gr :blink: Ειδήσεις.Κινητά.Tablet.Gadgets.Science

[...]

3) Το 808 δεν είναι smartphone, γιατί αρχικά δεν μπορείς να περιηγηθείς σοβαρά στο ίντερνετ. Δεν φταίει το κινητό, το λειτουργικό φταίει. Και ναι εγώ από ένα smartphone θέλω να τα κάνει όλα, γιατί έτσι έχω συνηθίσει. Αν κάποιος θέλει να βολεύεται με μετριότητες μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει να ξέρει ότι έξω από τον μικρόκοσμο που ζει, υπάρχει τρία άλλα λειτουργικά/πλατφόρμες που κάνουν πολλά περισσότερα και είναι καλύτερα στους περισσότερους τομείς.

αυτή η έλλειψη που λες, λύνεται ΑΠΛΑ εγκαθιστώντας άλλο browser (opera mobile). so simple:p

κατα τ άλλα ποια μετριότητα? ποια ελλειψη? εγώ που μαι φοιτητής ηλεκτρονικής να πω ότι το symbian είναι ελλειπες λειτουργικό για smartphones επειδή δεν υπάρχουν εφαρμογές ηλεκτρονικής όπως έχω στο android? ας σοβαρευτούμε λίγο μ αυτή τη καραμέλα. κι είναι γνωστοί οι λογοι έλειψης εφαρμογών για το symbian κι οι λαλακιες της nokia, αλλά όχι και δεν είναι σοβαρό λειτουργικό για smartphones :wacko:

εγω που ειμαι σε android περιμενω να πεσει η τιμη του 808 να το παρω.οπως και να το κανουμε τα νοκια ειναι πρωτα τηλεφωνα και μετα ολα τα αλλα..αυτο εχει σημασια για μενα..οτι θελω τα εχει..

Το να κάνετε συζήτηση για το symbian και το android σε αυτό εδώ το topic, θα έπρεπε να καταλαβαίνετε από μόνοι σας ότι είναι off-topic. Επομένως τα αντίστοιχα posts μεταφέρθηκαν σε άλλο topic.

To συκγκεριμένο topic αφορά το Nokia 808. Μείνετε στο θέμα!

Δεν ήξερα ότι οι ορολογίες όπως "smartphone" έχουν δωθεί με βάση τα δικά σου και μόνο κριτήρια.

Παίδες χαλαρώστε με το power κουμπί, στην τελική έχει και widget για να αλλάζεις προφίλ.. Και μη ξεχνάτε ότι το "αθόρυβο" μπαίνει και από την μπάρα που κατεβαίνει.

μετα απο σχεδον μια μερα συμβιωσης με το τηλεφωνο, ειμαι με αναμιχτα συναισθηματα

στις φωτογραφιες και στο βιντεο θεριζει αλλα.....

υπαρχει ενα αλλα, εχει παιδικες ασθενειες και θεματακια. μου θυμιζει το ν8 την εποχη του s^3 και σε μερικα εποχη αννα (κολανε συνδεσεις ςνοιχτες χωρις να τρεχει καποια εφαρμογη που τις χρειαζετε, μου ζητανε εφαρμογες που κατεβασα απο το nokia store να ρυθμισω σωστα ωρα και ημερομηνια και να εχω συνδεση δεδομενων τη στιγμη που και συνδεση εχω και η ημερομηνια/ωρα ειναι σωστα ρυθμισμενη και αλλα τετοια) και ελπιζω να τα λυσει συντομα η νοκια με καποιο update

δεν μετανοιωνω για την αγορα μου αλλα αυτα τα μικρα εστω θεματακια μου εκατσαν καπως.

μετα απο σχεδον μια μερα συμβιωσης με το τηλεφωνο, ειμαι με αναμιχτα συναισθηματα

υπαρχει ενα αλλα, εχει παιδικες ασθενειες και θεματακια. μου θυμιζει το ν8 την εποχη του s^3 και σε μερικα εποχη αννα (κολανε συνδεσεις ςνοιχτες χωρις να τρεχει καποια εφαρμογη που τις χρειαζετε, μου ζητανε εφαρμογες που κατεβασα απο το nokia store να ρυθμισω σωστα ωρα και ημερομηνια και να εχω συνδεση δεδομενων τη στιγμη που και συνδεση εχω και η ημερομηνια/ωρα ειναι σωστα ρυθμισμενη και αλλα τετοια) και ελπιζω να τα λυσει συντομα η νοκια με καποιο update

δεν μετανοιωνω για την αγορα μου αλλα αυτα τα μικρα εστω θεματακια μου εκατσαν καπως.

Ενημερωτικα, ερχεται συντομαι update. Παντως δοκιμασε να κανεις και μια επαννεκινηση.

πιστεψε με και επανεκινησεις εχω κανει και εχω βαλει βγαλει εφαρμογες

ειναι καθαρα θεμα να βγαλει συντομα αναβαθμιση η νοκια

καλοριζικο και καλες φωτογραφιες....παντως προς παρηγορια σου κια το σ2 που ειχα ειχε αρκετα θεματακια...αλλα μιλια πισω σαν τηλεφωνο απο το 808.αν κοιταξεις λιγο τις συζητησεις στα φορουμ σε αλλες συσκευες θα δεις χοντρα θεματα...πες μας εντυπωσεις απο μπαταρια......

ακομα για την μπαταρια δεν μπορω να πω κατι σιγουρο γιατι δεν το εχω αφησει σε ησυχια, με πληρη φορτιση χθες το απογευμα και τωρα ειμαι στο 65%

πιο σιγουρα δεδομενα θα εχω σιγουρα σε καμποσες μερες που θα του κανω ''κανονικη'' χρηση και βεβαια κανω και το τυπικο ''στρωσιμο'' της μπαταριας

Όσο για τη μπαταρία, όταν ολοκληρωθούν οι 3-4 κύκλοι πλήρους φόρτισης-αποφόρτισης, θα δεις την πραγματική του αυτονομία. Και στο φινάλε, παίρνεις και μια δεύτερη. Κι εγώ αυτό θα έκανα αν το κινητό μου ήταν συσκευή ένα σε όλα, τηλέφωνο, φωτογραφική, βιντεοκάμερα, ίντερνετ, GPS κλπ, ιδίως σε περίοδο διακοπών. Όμως το Ν8 δεν μου προσέφερε αυτή τη δυνατότητα. Ευτυχώς που δεν επέμεινε ιδιαίτερα σ' αυτή τη μανία του monoblock η Nokia κι έβγαλε και συσκευές με αφαιρούμενη μπαταρία, όπως καλή ώρα το 808. :)

Για την απουσία του πλήκτρου power, αυτό που επιπλέον με ανησυχεί είναι η πιθανότητα φθοράς του πλήκτρου με το κόκκινο ακουστικό, αλλά ευτυχώς υπάρχει το PowerKey widget, που αντιγράφει τη λειτουργία του πλήκτρου power. ;)

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

μην σε ανησυχεί καθόλου τα θέματα φθοράς. Η νοκια έχει παράδοση στην ποιότητα των υλικών της.όλες οι συσκευές νοκια από το Ν95 που ακόμη λειτουργεί μετά από 6 χρόνια παρόλα τα "βασανιστήρια" μέχρι τώρα με το Ν8 που δουλεύω, μου βγήκαν "σκυλιά". Έτσι και καλύτερα θα είναι και το 808 πιστεύω!

Δεν είναι θέμα συσκευής. Δεν υπάρχουν "παιδικές αρρώστιες" μιας και η belle κυκλοφορεί καιρό. Έχεις το ίδιο λογισμικο που έχουν και στο 701. Δεν έχω διαβάσει παρόμοιο θέμα με το να κολλάει ανοιχτή σύνδεση. Μάλλον πρόκειται για εφαρμογές, μιας και είπες ότι βάζεις βγάζεις συνέχεια. Ξεκίνα τις απεγκαταστάσεις και αντίστοιχα επανεκκινήσεις. Επίσης το widget καιρού χρησιμοποιεί τη σύνδεση δεδομένων συχνά και έχει αναφερθεί ότι καμιά φορά κολλάει, αντιθέτως το widget καιρού που κυκλοφορεί στο ημερήσιο φορουμ παίζει μια χαρά χωρίς κόλλημα, αλλά θέλει χακ. Στη θέση σου θα το χάκαρα μιας και κυκλοφορεί ήδη έυκολος τρόπος να το κάνεις και να περάσεις ότι τραβάει η ψυχή σου από customιες!

Πιάνω καμιά φορά το 701 του αδερφού μου, βλέπω τη διάφορα ταχύτητας με το Ν8 μου και σκέφτομαι ότι το 808 είναι από άποψη εμφάνισης και δυνατοτήτων ένα πάντρεμα των δύο, και έχει και πολύ περισσότερα, όπως ο καταπληκτικός αισθητήρας και η τεχνολογία PureView. Άρχισα ήδη να το καλοβλέπω, αλλά είναι πολλά τα λεφτά, και οικονομικά είναι πολύ δύσκολη περίοδος. Αν περάσει λίγος καιρός και πέσει η τιμή του, βλέπουμε. ;)

Πιάνω καμιά φορά το 701 του αδερφού μου, βλέπω τη διάφορα ταχύτητας με το Ν8 μου και σκέφτομαι ότι το 808 είναι από άποψη εμφάνισης και δυνατοτήτων ένα πάντρεμα των δύο, και έχει και πολύ περισσότερα, όπως ο καταπληκτικός αισθητήρας και η τεχνολογία PureView. Άρχισα ήδη να το καλοβλέπω, αλλά είναι πολλά τα λεφτά, και οικονομικά είναι πολύ δύσκολη περίοδος. Αν περάσει λίγος καιρός και πέσει η τιμή του, βλέπουμε. ;)

Κοίτα,για 670 ευρώ δεν είναι το τηλέφωνο αυτό.

Εκείνο πού με κολλάει είναι ότι στην πληκτρολόγηση και πλοήγηση δεν είναι και τόσο ομαλό.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Κοίτα,για 670 ευρώ δεν είναι το τηλέφωνο αυτό.

Εκείνο πού με κολλάει είναι ότι στην πληκτρολόγηση και πλοήγηση δεν είναι και τόσο ομαλό.

Σαν τηλέφωνο που το θέλω κυρίως, με όλες τις ευκολίες που μας έχουν συνηθίσει οι Φινλανδοί τόσα χρόνια, και κυρίως με την ποιότητα πομποδέκτη και σήματος, δεν πιστεύω ότι συγκρίνονται με κάτι άλλο οι συσκευές της Nokia.

Στα υπόλοιπα, φυσικά και μπορεί να γίνει κουβέντα. Η τιμή του σαφώς και περιέχει και τα 5 χρόνια έρευνας για την τεχνολογία PureView. Ακόμα και έτσι όμως είναι υψηλή. ;)

μην βιαζεστε.τον οκτωμβριο μεταχειρισμενο θα εχει 200 ευρω κατω.τοτε το κτυπαμε.θα εχουν ερθει και ολα τα χρωματα.εκτος και αν εχει κανενας απο εσας χοντρα φραγκα η γενναια επιδοτηση:rolleyes:

αυτα βρε παιδιά είναι λεπτομέρειες. Λειτουργικό όπως ακριβώς το θέλουμε δεν υπάρχει. Που να δείτε το arc και το S2 που για να βρείτε μια επαφή πρέπει να ανατρέξετε στο φάκελο "επαφές". Ουτε λόγος για την συντόμευση μέσω του πληκτρολογίου που βολεύει αφάνταστα στο Ν8 μου. Και πασαρουν το ανδροειδες σαν ποιο εύκολο

Υπαρχει εφαρμογη...και δωρεαν...υπαρχει και εφαρμογη...επι πληρωμη...τα παντα ολα...ορεξη να χεις...αλλιως νοκια....η μηλο...