Jump to content

Galaxy S : Πως να κάνετε Root


Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το πώς κάνουμε root εξαρτάται από την έκδοση Αndroid που "φοράει" το κινητό μας. Ο οδηγός είναι γραμμένος με χρονολογική σειρά, αρχίζοντας από τις πρώτες Εclair 2.1 με τις οποίες πρωτοεκδόθηκε το τηλέφωνο και καταλήγοντας στις πιο πρόσφατες Gingerbread 2.3 εκδόσεις. Αν έχεις ακόμα μια παλιά έκδοση, προτείνεται ανεπιφύλακτα η αναβάθμιση σε κάτι πιο καινούριο. Ο οδηγός όμως θα παραμείνει για ιστορικούς λόγους, και σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις ένα πλήρες backup των εφαρμογών σου πριν την αναβάθμιση.

 

- Για Εclair (2.1) firmwares:

Αυτή τη στιγμή, ο πιό απλός τρόπος για Εclair είναι το one click root, του TGA_GUNMAN από το XDA. Έφτιαξα μια ελληνική μετάφραση για τα Windows, μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ:

http://www.multiupload.com/0YZ9EPGSGM (Αν τα Windows σου δε διαβάζουν Ελληνικά, η αγγλική έκδοση είναι εδώ)

 

Οδηγίες (Eclair):

1. Βάλε το τηλέφωνο σε USB Debug mode (Εντοπισμός σφαλμάτων USB): (Ρυθμίσεις - Εφαρμογές - Ανάπτυξη - τικ στον Εντοπισμό σφαλμάτων )

2. Aν δεν έχεις εγκαταστήσει το Kies που τους περιέχει, χρειάζεσαι drivers. Εδω για 64 bit

http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64.shtml

Εδώ για 32 bit

http://drivers.softpedia.com/get/MOB...dows-x86.shtml

Αν έχεις το Kies, πήδα αυτό το βήμα και συνέχισε με το βήμα 3.

3. Ξεζίπαρε τα περιεχόμενα του GalaxyS_One-Click_Root_Greek.zip που κατέβασες, σε ένα φάκελο στον υπολογιστή σου.

4. Σύνδεσε το τηλέφωνο στον υπολογιστή με το καλώδιο (θα βγει ένα κόκκινο τρίγωνο πάνω αριστερά στο τηλέφωνο), και κάνε κλικ στο Galaxy_one_click_root.exe.

5. Kλίκαρε το κουμπί Οne-Click Root, θα βγεί ένα παράθυρο εντολών Windows με οδηγίες, ακολούθησέ τις.

Αυτό ήτανε, είσαι root.

 

Aν αργότερα για λόγους εγγύησης δε θέλεις πια να είσαι root, πατάς το άλλο κουμπί, προφανώς.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παραπάνω μέθοδος δε δουλεύει στις καινούριες εκδόσεις Froyo.

 

- Για Froyo (2.2 και 2.2.1) firmwares (δουλεύει και σε Eclair):

 

Αυτή τη στιγμή, ο μόνος "one click" τρόπος που δουλεύει στις επίσημες εκδόσεις Froyo (2.2 και 2.2.1). θέλει σύνδεση σε PC, και είναι το superoneclick root 2.3.3.

 

O παραπάνω τρόπος χρησιμοποιεί ένα hack που λέγεται "rageagainstthecage". Γι'αυτούς που θέλουν παραπάνω διαφάνεια, εξηγώ εδώ τί είναι το rageagainstthecage και πώς γίνεται χειροκίνητα η διαδικασία που κάνει η εφαρμογή, ώστε να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα της αυτοματοποίησης. Αυτός ο "χειροκίνητος" τρόπος για root είναι αυτός που συνιστώ προσωπικά. ΔΕΝ συνιστώ κανέναν από τους "οne-click" τρόπους για Froyo εκτός αν ξέρεις τι κάνεις.

 

- Για Gingerbread (2.3.x) firmwares

 

H Google απ'ότι φαίνεται έχει κάπως μπλοκάρει το rageagainstthecage που ανέφερα πιο πάνω στο Gingerbread. Μέχρι να βρεθεί τρόπος για να ξαναδουλέψει, ο μόνος τρόπος για root είναι το φλασάρισμα άλλου kernel με Odin. Yπάρχουν αρκετά που σου δίνουν root, εδώ παρουσιάζουμε τα κοντινότερα σε stock. Αναλυτικότερα:

 

- CF-Root:

Ο καλύτερος τρόπος κατά πολλούς για root στο gingerbread αυτή τη στιγμή, είναι το διαδεδομένο CF-root kernel του Chainfire. Περιέχει πια πολλά περισσότερα πράγματα από απλό root, και κατά τη γνώμη μου δεν είναι για αρχάριους, αλλά δε θα τα αναλύσω εδώ. Θα δώσω οδηγίες για απλή πρόσθεση root. Όποιος θέλει να μετατρέψει το σύστημά του σε ext4, να αλλάξει bootanimations ή να αρχίζει προγράμματα μέσω init.d, να κάνει NAND backups, samba networking και άλλα πολλά που τώρα πια κάνει το CF-root, ας διαβάσει το thread στο XDA forum (και ας κάνει και κανένα donate στο παιδί που πέθανε στο scripting :)). Όπως και στις περιπτώσεις με Froyo και Εclair, καταλήγουμε σε τηλέφωνο που δουλεύει με το Kies, και το μόνο παραπάνω που έχει είναι το root. Από κει και πέρα είναι στη διάθεση του καθενός να του κάνει ό,τι θέλει, ανάλογα με το πόσο προχωρημένος είναι.

 

Δίνω οδηγίες για root των επισήμων I9000XWJVI και I9000XXJW4 έκδοσεων, που αυτή τη στιγμή είναι οι τελευταίες για Ελλάδα και Αγγλία:

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό κάνει -προφανώς- ΜΟΝΟ για τις JVI και JW4, και όχι για οποιαδήποτε Gingerbread)

* Κατέβασε το αρχείο CF-Root-XW_DBT_JVI-v3.7-CWM3RFS.zip (για JVI) ή CF-Root-XX_OXA_JW4-v4.4-CWM3RFS.zip (για JW4) και αποσυμπίεσέ το.

* (USB) Αποσύνδεσε το τηλέφωνο από το PC (αν είναι συνδεδεμένο)

* Άνοιξε το Odin

* Βάλε το CF-Root-...........tar αρχείο που ήταν μέσα στο zip στο πεδίο PDA.

* (USB) Βάλε το τηλέφωνο σε download mode με τα 3 κουμπιά (vol. down + home + power), και σύνδεσε το τηλέφωνο στον υπολογιστή με το καλώδιο.

* Στο Odin, να ΜΗΝ είναι τικαρισμένο το re-partition.

* Πάτα το start.

* Περίμενε να κάνει reboot το τηλέφωνο. Αυτό ήτανε.

 

Σημείωση: Το μόνο "πρόβλημα" με αυτή τη μέθοδο είναι ότι βγάζει τον ήχο εκκίνησης, γιατί δεν υπάρχει χώρος αλλιώς για το νεό kernel. Όσοι θέλουν πάντως μπορούν να τον προσθέσουν αργότερα, αν κάνουν λίγο χώρο (π.χ. με την Ελληνική έκδοση του Swype που είναι μικρότερη σε μέγεθος από την αρχική).

 

 

- Custom kernels:

Root γίνεται και με custom kernels (π.χ. semaphore, speedmod, voodoo, dark core κ.α.), αλλά δε θα επεκταθώ εδώ. To semaphore πάντως έχει την προτίμησή μας (οδηγίες εγκατάστασης εδώ).

 

Πώς ξέρω ότι είμαι root?

 

Στις εφαρμογές θα υπάρχει ένα καινούριο εικονίδιο, το Superuser permissions (Δικαιώματα, στα Ελληνικά). Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Από δω και πέρα, κάθε πρόγραμμα που θέλει άδεια να κάνει κάτι στο σύστημα, θα πρέπει να το εγκρίνεις εσύ μέσω του app αυτού (θα πετάγεται και θα ρωτάει). Επίσης, αν βάλεις ένα terminal emulator μπορείς τώρα να δώσεις την εντολή su, καθώς και άλλες εντολές linux. Στο Gingerbread (εκτός από τον τρόπο fuguroot), θα υπάρχει και ένα άλλο εικονίδιο εφαρμογής, το CWM.

 

Ελπίζω να βοήθησα με το παραπάνω όλους τους καινούριους χρήστες που ψάχνονται λίγο... καλή τύχη :)

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εννοείται πώς δε φέρω καμία ευθύνη αν καταφέρετε να καταστρέψετε το Galaxy S σας κάνοντας την παραπάνω θεωρητικά ακίνδυνη διαδικασία.

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπερα!ερωτηση κρισεως!!το δικο μου gt-i9000 εχει εκδοση βασικου φασματος I9000XXJVQ και αριθμο κατασκευης GINGERBREAD.XWJVN ποιο απο τα 2 πρεπει να κατεβασω ωστε να κανω σωστο root?? να σημειωθει οτι θελω να το κανω για να κανω ugrade με το jelly beam..!

 

και περαν του θεματος..μπραβο που υπαρχει και ενα φορουμ στα ελληνικα!!!!

 

ευχαριστω!!

samsung galaxy ace 3 GT-S7275R keep updating..
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!ερωτηση κρισεως!!το δικο μου gt-i9000 εχει εκδοση βασικου φασματος I9000XXJVQ και αριθμο κατασκευης GINGERBREAD.XWJVN ποιο απο τα 2 πρεπει να κατεβασω ωστε να κανω σωστο root?? να σημειωθει οτι θελω να το κανω για να κανω ugrade με το jelly beam..!

 

και περαν του θεματος..μπραβο που υπαρχει και ενα φορουμ στα ελληνικα!!!!

 

ευχαριστω!!

 

Mε το Semaphore 2.50:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3863624#post3863624

 

Aν και θα σου πρότεινα να αναβαθμιστείς σε μια πιο καινούρια και καλύτερη έκδοση.

- Alex
Link to comment
Share on other sites

ωραια!την αναβαθμιση μπορω να την κανω μεσω κιes?γιατι οταν το συνδεω στο προγραμμα μου λεει οτι χρησημοποιω την τελευταια εκδοση λογισμικου..φανταζομαι το official update αναφερει που επιτρεπει η samsung για αυτη την συσκευη..
samsung galaxy ace 3 GT-S7275R keep updating..
Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτή που έχεις είναι η τελευταία Ελληνική έκδοση οπότε για να αναβαθμιστείς σε κάτι πιο καινούργιο θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

ok!σε ευχαριστω πολυ για τν βοηθεια σου!!αν τα ******* θα γραψω παλι!!:lol:!

και παλι ευχαριστω!!

αν το κανω κομπλε θα σασ το γραψω!!

 

τελικα το αναβαθμησα..συμφωνα με τον οδηγο..και ολα πηγαν καλως...το odin μου εγραψε pass!μετα απο αυτο..μου εβγαλε το κιν στο download mode,reboot system now.. και το εκανα..αλλα το θεμα ειναι οτι ειναι κολλημενο στο ς!!!δεν ανοιγει παρακατω..τι μπορω να κανω..??ευχαριστω και παλι!!!

 

τελικα οκ!!απλως κατεβασα αλλο firmware που ειχε το dbdata μεσα και οκ!!

 

thanks παιδες!!!!!

 

επιφυλασωμαι να βαλω το 4.2.2..αλλα σεμνα και ταπεινα!!μην τα θαλασσωσω παλι!!:lol:

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων
samsung galaxy ace 3 GT-S7275R keep updating..
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
καναμε root. και τωρα τι; μπορουν τα εμπειρα μελη να μας παραπεμψουν σε καποια γωνιά του forum για να αρχισουμε το κοψε-ραψε; Αν και ειμαι εδω και καιρο rooted τωρα βρηκα τη διαθεση.
Link to comment
Share on other sites

Για να δεις τι μπορείς να κάνεις με το Root διάβασε εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία έχεις μπορείς να απευθυνθείς στο θέμα Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy S. Επίσης στο πρώτο μήνυμα του θέματος των Τροποποιήσεων / Βελτιώσεων μπορείς να βρεις μία λίστα με mods και συμβουλές για το Galaxy S.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεια σας κι από εμενα. Θα χρειαστω την βοηθεια σας. Ενας συγγενης μου εχει το i9000 (galaxy s1) και του κανει μετα από 3 χρονια που το εχει τρελλα κολληματα. Σκεφτηκα μηπως περνωντας καποια custom rom να μπορεσω να το κανω να "ανασανει" λιγο σαν κινητο. Το ζητημα είναι ποια είναι καλη που να μην τραβαει πολύ μνημη και να μπορει να φορτωσει μια σελιδα του Facebook για παράδειγμα.Το αναφερω γιατι πραγματικα δεν μπορει να ανοιξει την σελιδα κι αν την ανοιξει στην τριτη τεταρτη φορα το κανει μετα από 5-6 λεπτα. Να σκεφτείτε η μνημη του δουλευει συνεχως στο 85-90% και εχει κανει φορματ στο κινητο 2-3 φορες. Μεσα στον σκληρο εχει μονο τα τηλεφωνα του την εφαρογη Facebook δυο παιχνίδια και ένα clean master. Δεν βρισκω τον λογο που του κραταει μνημη στα 90%!!! Εκανε τις δυο φορες από την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμισεων. Υπαρχει και πιο "βαθυ" φορματ? το hard reset που εχει αναφερθεί κατά καιρους σε trheads είναι οι εργοστασιακες ρυθμισεις που εκανε ο συγγενης μου?

Κατι ακομα. Πηγα να το κανω root μεσω της σελίδας εδώ, εχει το Gingerbread XWJVI και Εκδοση βασικου φασματος I9000XXJVO , και ενώ κατεβασα το Odin και το Firmware από τις σελιδες που εχετε παραθεσει, δεν μου βλεπει η θυρα USB το κινητο μεσω του laptop στο Odin. Ουτε γραφει κατι πανω στα κουτακια η να αλλαξει χρωμα η να γραψει κατι. Τιποτε. Στο PDA περασα κανονικα το firmware για το root, αλλα τιποτα. Εκανα ότι μου γραφετε πιο πανω.

Εχω ένα λαπτοπ turbox win7premium γνησια. το προσπαθησα σε ολες τις θυρες. Ενώ όταν εβαζα το κινητο χωρις download mode μου εδειχνε ότι κατι φορτωνε από USΒ (Εγκατάστασης λογισμικού οδηγησης) και μετα μου εβγαζε ότι δεν εγκατασταθηκε σωστα. Παλευω 2 μερες τωρα να το φτιαξω και δεν ξερω τι άλλο να κανω. Οποιαδήποτε βοηθεια σας είναι ευπροσδεκτη και σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Υ.Γ.: Σκεφτηκα και την περιπτωση να το πηγαινα σε καποιον να μου το φτιαξει χωρις να κανω εγω καμια ζεστη-καυτη πατατα και μετα το αποχαλάσω τελειως!! Υπαρχει καπου τετοια υποστηριξη? Μπορειτε μεσω pm αν θελετε να μου πειτε. Ευχαριστω πολύ.

Edited by scorpios44
Τεχνολογια...μια ανηφορικη ροτα προς την εξιλεωση των συναισθηματων...
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Καποιος να με βοηθησει? Γνωριζει καποιος που μπορω να απευθυνθω στην Αθηνα για εγκατασταση root και cm10-11?
Τεχνολογια...μια ανηφορικη ροτα προς την εξιλεωση των συναισθηματων...
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Μου έκαναν δώρο το SAMSUNG GALAXY S5 (G9006V) κινέζικο.

Εκτός από το πρόβλημα τις μπαταρίας που όπως διάβασα στο myphone λύνεται μόνο με αγορά γνήσιας μπαταρίας, υπάρχει και πρόβλημα με το gps.

Επίσης διάβασα εδώ ότι κάποιος έλυσε το πρόβλημα με το fasterGPS πήγα να το κάνω εγκατάσταση και στο επιτρέπει μόνο αν είναι root το τηλέφωνο

Και εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα.

Προσπάθησα με το KINGO ROOT αλλά κολλάει στο waiting for device

Προσπάθησα με το UnlockRoot Pro αλλά δεν έκανε δουλειά

Ίσως να μην είμαι σε σωστό θέμα που βάζω την ερώτηση μου αλλά έψαξα αρκετά στο site και δεν βρήκα καλύτερο μέρος

Αριθμός μοντέλου SM-G9006V

Έκδοση Android 4.4.2

Έκδοση Kernel 3.4.0-965559dpi@SWDD5619#1Wed

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. περιμένω βοήθεια σας

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Χαίρετε! Για να κάνω root την XWJW8 χρησιμοποιώ το πρώτο από τα 3 αρχειάκια που βρίσκεται στο ποστ #25 εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1782646&page=3 ;; Το 5ο ποστ από την αρχή. Ρωτάω γιατί ο οδηγός αναφέρει συγκεκριμένα ότι ισχύει μόνο για τις ρομς που γράφει μέσα. Εν τω μεταξύ το site του cf-root δεν έχει πια το galaxy s :(

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι ωραία καινούρια χαρακτηριστικά θα έχουν!! Περιμένοντας καινούργιες συσκευές σήμερα: πωωω, άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν...

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να κάνεις Root με τον Semaphore.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...