Jump to content

Samsung Galaxy Mini 2 (S6500)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδια,

ο αδερφος μου ειναι ετοιμος να παραγγειλει το κινητακι μιας και σε αυτη την τιμη ισως ειναι οτι καλυτερο βρηκαμε (ειμασταν σε δίλημμα αναμεσα σε αυτο και το LG L3 II,αλλα μαλλον το Samsung μας "καθετε καλυτερα")

Αυτο που θα ηθελα απο εσας ειναι αν μπορειτε να μου γραψετε λιγο απλα τα βηματα που ακολουθουμε για το root γιατι στο xda μπερδευτικα λιγακι.

[Θα με βολευε αρχειακι που απλα θα το φορτωσω απο το κινητο μεσω καρτας SD οπως εκανα και με τον "μεγαλο του αδερφο" το S2.]

• Απαντήσεις 524
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Γεια σας παιδια,

ο αδερφος μου ειναι ετοιμος να παραγγειλει το κινητακι μιας και σε αυτη την τιμη ισως ειναι οτι καλυτερο βρηκαμε (ειμασταν σε δίλημμα αναμεσα σε αυτο και το LG L3 II,αλλα μαλλον το Samsung μας "καθετε καλυτερα")

Αυτο που θα ηθελα απο εσας ειναι αν μπορειτε να μου γραψετε λιγο απλα τα βηματα που ακολουθουμε για το root γιατι στο xda μπερδευτικα λιγακι.

[Θα με βολευε αρχειακι που απλα θα το φορτωσω απο το κινητο μεσω καρτας SD οπως εκανα και με τον "μεγαλο του αδερφο" το S2.]

Στο post #56 υπαρχουν βημα βημα οδηγιες

Γεια σας...

Σημερα πηρε ο ανιψιος μου το κινητο στα χερια και παταγε το μοτιβο κλειδωματος συνεχεια ωσπου κλειδωσε και ζηταγε google λογαριασμο, το mail και τ pass. Ενω τα παταγα σωστα δεν ξεκλειδωνε. Διαβασα πως επρεπε να ειμαι στο ιντερνετ για να κανει ταυτοποιηση κλπ αλλα εγω δεν ειχα ουτε wifi ανοιχτο ουτε mobile internet. καθησα και διαβαζα πως εαν παρω τηλεφωνο απο αλλο κινητο το κινητο μου και το σηκωσω θα μπορουσα να πατησω το home κουμπι και θα με αφηνε να κατεβασω την οθονη ωστε να ενεργοποιησω ειτε το wifi ειτε το mob.internet αλλα δεν με αφηνε να κανω τιποτα....παρεμενε κλειδωμενο και παλι συνεχιζε να λεει βαλε mail /pass. Διαβαζοντας παλι ειδα πως η μονη λυση ειναι να μπω σε recovery mode και να κανω hard reset πραγμα που εκανα αλλα απο τοτε ενω παταω reboot to system με βαζει μονο σε recovery mode και δεν φορτωνει κανονικα οπως θα επρεπε για να βαλω πχ πιν καρτας sim κλπ. Εχω δοκιμασει τα παντα στο recovery οπως restore αλλα παλι τα ιδια σαν να μην εχει μεσα λειτουργικο το κινητο και αναγκαστικα με αφηνει μονο σε recovery mode.

Κατεβασα την stock rom vodafone την εβαλα στην καρτα μνημης πατησα εγκατασταση απο recovery αλλα την αποριπτει.

Δεν ξερω τι αλλο να κανω...και κλασικα δεν συνδεετε με το kiss για να κατεβασω λογισμικο εκτακτης αναγκης...

Το κινητο το εχω κανει ρουτ...

Ταφωτα σας...το παλευω απο τις 14:00 το μεσημερι και ειναι 21:35

Κάνε πάλι Factory Reset και επανεκκίνηση του κινητού. Αν δεν ανοίξει βγάλε την μπαταρία και δοκίμασε να το ανοίξεις και πάλι.

Το Επίσημο Firmware δεν το περνάς από το Recovery αλλά μέσω Odin.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Κάνε πάλι Factory Reset και επανεκκίνηση του κινητού. Αν δεν ανοίξει βγάλε την μπαταρία και δοκίμασε να το ανοίξεις και πάλι.

Το Επίσημο Firmware δεν το περνάς από το Recovery αλλά μέσω Odin.

Σε ποιο πεδιο του odin πρεπει να βαλω το firmware για να το παρει? και να επανελθει το κινητο οπως ηταν οταν το αγορασα απο vodaf? Ρομ που κατεβαζω? Εχω κατεβασει και το Κυπριακο firmware απο εδω http://www.officialrom.com/samsung/GT-S6500/ σωστα εκανα?

οκ τα καταφερα μεσω odin εβαλα το αρχειο απο το firmware της voda και ολα καλα.....

Edited by pacman63

Γεια σας παιδια,

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος απ όσο ξέρω στην 2.3.6 αυτό δεν γίνεται

ΙΦ ΓΙΟΥ ΑΡ ΓΚΡΙΚ, ΠΛΙΖ ΡΑΪΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚ ΕΝΤ ΜΠΙ ΠΡΑΟΥΝΤ ΟΦ ΓΙΟΡ ΛΑΝΓΚΟΥΪΤΖ. ΓΟΥΕΝ ΓΙΟΥ ΡΑΙΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚΛΙΣ, ΙΤ ΛΟΥΚΣ ΔΑΤ ΣΤΙΟΥΠΙΤ. ΘΕΝΚΙΟΥ :)

Και στο δικό μου post #407 βλέπω πως είχα βρει τρόπο για εύκολο root.

Όντως σε μένα έπιασε με την μία τώρα που το είδα ;)

ΙΦ ΓΙΟΥ ΑΡ ΓΚΡΙΚ, ΠΛΙΖ ΡΑΪΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚ ΕΝΤ ΜΠΙ ΠΡΑΟΥΝΤ ΟΦ ΓΙΟΡ ΛΑΝΓΚΟΥΪΤΖ. ΓΟΥΕΝ ΓΙΟΥ ΡΑΙΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚΛΙΣ, ΙΤ ΛΟΥΚΣ ΔΑΤ ΣΤΙΟΥΠΙΤ. ΘΕΝΚΙΟΥ :)

• 2 weeks later...

Έπεσε στα χέρια το συγκεκριμένο κινητό και παρουσιάζει ένα πρόβλημα.

Δεν αναγνωρίζει τα ακουστικά. Δηλαδή ενώ τα βάζω και κουμπώνουν δεν εμφανίζει τίποτα το κινητό και φυσικά δεν ακούγεται τίποτα μέσα από αυτά. Τα ακουστικά τα δοκίμασα σε άλλη συσκευή και παίζουν κανονικά. Δοκίμασα και άλλα ακουστικά στο Galaxy Mini 2 και δεν παίζουν ούτε αυτά. Έχει ξανατύχει αυτό σε κανένα;; Το κινητό φοράει stock 2.3.6 και μου γράφει πως υπάρχει ενημέρωση. Παίζει να είναι bug και να χρειάζεται αναβάθμιση ή παίζει τίποτα άλλο;

θέλω να κάνω ένα format γενικά στο εργαλείο :p

ποια είναι καλύτερη ρομ να φλασάρω λέτε; η ελληνική αλα βονταφον ή η κυπριακή η καθαρή;

έτσι και αλλιώς θα κάνω ροοτ στη συνέχεια και θα αφαιρέσω πράμα...

επειδή έχω να το κάνω αυτό πολύ καιρό μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τι διαγράφεται από το κινητό κατά τη διαδικασία;

σε περίπτωση που δεν διαγράφονται όλα, πως μπορώ να κάνω ένα καλό καθάρισμα να μην μείνει τίποτα;

τέλος, ως γνωστό ο launcher μας δεν είναι και ο καλύτερος (εμένα δεν μου κράταγε στη μνήμη τα εικονάκια όπως τα τακτοποιούσα μέσα στο μενου). υπάρχει κάποιος launcher που να χετε δοκιμάσει και να είναι ελαφρύς;

υ.γ. κάποια δοκιμασμένη έκδοση αξιόπιστη και ελαφριά από xda;

ευχαριστώ πολύ ;)

θέλω να κάνω ένα format γενικά στο εργαλείο :p

ποια είναι καλύτερη ρομ να φλασάρω λέτε; η ελληνική αλα βονταφον ή η κυπριακή η καθαρή;

έτσι και αλλιώς θα κάνω ροοτ στη συνέχεια και θα αφαιρέσω πράμα...

επειδή έχω να το κάνω αυτό πολύ καιρό μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τι διαγράφεται από το κινητό κατά τη διαδικασία;

σε περίπτωση που δεν διαγράφονται όλα, πως μπορώ να κάνω ένα καλό καθάρισμα να μην μείνει τίποτα;

τέλος, ως γνωστό ο launcher μας δεν είναι και ο καλύτερος (εμένα δεν μου κράταγε στη μνήμη τα εικονάκια όπως τα τακτοποιούσα μέσα στο μενου). υπάρχει κάποιος launcher που να χετε δοκιμάσει και να είναι ελαφρύς;

υ.γ. κάποια δοκιμασμένη έκδοση αξιόπιστη και ελαφριά από xda;

ευχαριστώ πολύ ;)

Αν διαβασεις μερικες σελιδες πισω η καλυτερη rom ειναι η κυπριακη γιατι ειναι καθαρη... Οσο για launcher, ή nova(αν και νομιζω δεν υποστιριζεται απο το mini 2) ή go launcher. Αυτη ειναι οι 2 επικρατεστεροι γενικα στα forum...

Edited by atillas24

aka Αντώνης

Motorola Moto G32 6/128

TCL 20L+

TCL 10L

TCL TAB 10s WiFi

Google Nexus 7 2013 LTE by Asus

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 Lineage OS 14.1

Αν διαβασεις μερικες σελιδες πισω η καλυτερη rom ειναι η κυπριακη γιατι ειναι καθαρη... Οσο για launcher, ή nova(αν και νομιζω δεν υποστιριζεται απο το mini 2) ή go launcher. Αυτη ειναι οι 2 επικρατεστεροι γενικα στα forum...

Θα πρότεινα Holo launcher καλύτερα. Που είναι στο στυλ των νοβα/έιπεξ αλλά υποστηρίζεται σε συσκευές με 2,3

Επίσης και το firmware της wind ιταλίας (S6500XXLK2 ) που πέρασα εγώ είναι καθαρό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

go launcher έχω, απλά με τις αναβαθμίσεις μου φαίνεται όλο και πιο αργό το κινητό με την πάροδο των μηνών...

σχετικά με το καθάρισμα πως μπορώ να σβήσω τα πάντα;

• 2 weeks later...

Αντιμετωπίζω το εξής θέμα με το Mini 2 του αδερφού μου: Όταν το ακουμπάω με το One X μου για να στείλω τραγούδι/εικόνα με το NFC, το Galaxy πάει και ψάχνει στο ίντερνετ για αυτό. Εικόνες, συχνά πυκνά τις δέχεται, αλλά τραγούδια ποτέ.

Υπάρχει κάποια ρύθμιση για αυτό? Στο λίγο που το έψαξα δεν έχω βρει κάτι...

Καλημέρα σε όλους :)

Εχω και εγώ ένα Samsung GT-S6500 με έκδοση Android: 2.3.6 S6500BUME1 Kernel 2.6.38.6 dpi@DELL145#1 δωρο απο την Voda.

Σκοτώνοντας ότι καλούδι είχα πήρα ένα DJI phantom vision 2 το του οποίου η κάμερα δεν λειτουργει χωρίς την εφαρμογή dji-vision. Θέλω λοιπον να βάλω την εφαρμογή DJI-VISION η οποία από οτι κατάλαβα θέλει android 4 και πάνω για να τρέξει (διαφορετικά σε ότι δοκίμασα με Android 2... βγάζει λάθος πακέτου ενώ σε version 4 φίλου παιζει φίνα!)

Το ερώτημα είναι αν δοκιμάσω να κάνω την αναβάθμιση που λένε τα υπόλοιπα παιδιά εδώ λέτε να έχουμε αποτέλεσμα;

Προτείνει κάποιος κάτι που να είναι σταθερό η ελαφρύ? γιατί είδα πολλές ρομ και έχω χάσει την μπάλα :)

Σε περίπτωση που δέν υπάρχει αποτέλεσμα μπορώ να το φέρω όπως ήταν; ( τουλαχιστον αφου δεν θα έχω την εφαρμογή DJi να μπορώ να έχω πάλι το mls έδωσε δώρο η voda :p)

Καλημέρα σε όλους :)

Εχω και εγώ ένα Samsung GT-S6500 με έκδοση Android: 2.3.6 S6500BUME1 Kernel 2.6.38.6 dpi@DELL145#1 δωρο απο την Voda.

Σκοτώνοντας ότι καλούδι είχα πήρα ένα DJI phantom vision 2 το του οποίου η κάμερα δεν λειτουργει χωρίς την εφαρμογή dji-vision. Θέλω λοιπον να βάλω την εφαρμογή DJI-VISION η οποία από οτι κατάλαβα θέλει android 4 και πάνω για να τρέξει (διαφορετικά σε ότι δοκίμασα με Android 2... βγάζει λάθος πακέτου ενώ σε version 4 φίλου παιζει φίνα!)

Το ερώτημα είναι αν δοκιμάσω να κάνω την αναβάθμιση που λένε τα υπόλοιπα παιδιά εδώ λέτε να έχουμε αποτέλεσμα;

Προτείνει κάποιος κάτι που να είναι σταθερό η ελαφρύ? γιατί είδα πολλές ρομ και έχω χάσει την μπάλα :)

Σε περίπτωση που δέν υπάρχει αποτέλεσμα μπορώ να το φέρω όπως ήταν; ( τουλαχιστον αφου δεν θα έχω την εφαρμογή DJi να μπορώ να έχω πάλι το mls έδωσε δώρο η voda :p)

Αν κάνεις backup την ρομ της vodafone με cwm μπορείς να την επαναφέρεις μετά ακόμα και αν τα παίξει η πειραγμένη ρομ που θα βάλεις.

• 3 weeks later...

Υπάρχει πουθενά κάποια λίστα που να αναφέρει τι εφαρμογές και υπηρεσίες μπορούμε να αφερέσουμε χωρίς να τα παίξει το κινητό??

Εννοείται οτι είναι ρουταρισμένο.

Εγώ έβαλα στο δικό μου την Peter's rom που είχα δοκιμάσει και παλιά, και πραγματικά πετάει σε σχέση με το stock. Έχει πεταμένα τα πάντα που δεν χρειάζονται και κάνουν το κινητό να αργεί. Μόνο gapps πέρασα επιπλέον που δεν είχε και ολα καλά.

• 1 month later...
Καλησπέρα. Κανας τρόπος να βάλουμε android 4.2.x και να μην χάσουμε το mls dont panic γίνεται; Μας έχουν δώσει τα serial απο το πλαίσιο.

• 2 weeks later...

Μπορούμε να βρούμε ξεχωριστά το αρχείο με τους drivers που κάνουν το κινητό να δουλεύει σαν modem??

Π.Χ έχω ένα pc που δεν έχει internet ώστε να κατεβάσω τους drivers όταν συνδέω το κινητό. Οπότε θα βόλευε να τους κατέβαζα και τους περνούσα σε ένα στικάκι...

Μπορούμε να βρούμε ξεχωριστά το αρχείο με τους drivers που κάνουν το κινητό να δουλεύει σαν modem??

Π.Χ έχω ένα pc που δεν έχει internet ώστε να κατεβάσω τους drivers όταν συνδέω το κινητό. Οπότε θα βόλευε να τους κατέβαζα και τους περνούσα σε ένα στικάκι...

Αν το pc έχει κάρτα για WiFi, σου θυμίζω ότι μπορείς να κάνεις το Galaxy σαν WiFi hotspot και έτσι να μην ψάχνεσαι με drivers.

• 4 weeks later...

μου έκανε γενικά το κινητό ένα πράγμα...αυτό που δονάει μερικές φορές μόνο του και βγάζει ένα μήνυμα και λέει αναγκαστικό κλείσιμο, αλλά τώρα το κάνει κάθε τόσο χωρίς να βγάζει κανένα μήνυμα και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει...

το άλλο και σημαντικότερο είναι πως βάζω ξυπνητήρι με έναν ήχο της συσκευής (το Ringing Alarm) αλλά μερικές φορές όταν έρθει η ώρα να χτυπήσει ακούγεται το "τουυτ τουυτ.........τουυυυτ τουυυτ" που είναι πολύ χαμηλό και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει...

Κάνει δηλαδή σαν να έχω βάλει ήχο κλήσης από την SD card και να το έχω συνδέσει στο pc ή να έχω βγάλει την κάρτα και να με πάρουν τηλ...αυτό τον χαμηλό κλασσικό ήχο.

Έχει τύχει σε κανέναν άλλο;

• 1 month later...

Καλησπέρα, χρειάζομαι τα φώτα σας.

Είχα το τηλέφωνο αρκετό καιρό τώρα rooted και έπαιζε μια χαρά. Ξαφνικά χθες το πρωί, άρχισε να σβήνει παρόλο που ήταν φορτισμένο και έπρεπε να βγάλω την μπαταρία για να ανοίξει ξανά. Αποφάσισα να του κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπας και παίξει, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Με το Odin του πέρασα την rom της Vodafone, που βρήκα στο Sammobile, αλλά συνεχίζει να κλείνει και επίσης δεν ανοίγει καθόλου το WiFi. Τέλος στην έκδοση Kernel, γράφει dpi@DELL145#1 που προφανώς σημαίνει ότι δεν έχει επανέλθει στην αρχική κατάσταση και δεν θα μπορώ να το πάω στο Service.

Μπορείτε να μου πείτε καμιά ιδέα, για να επαναφέρω τουλάχιστον τον kernel και να μπορέσω να το πάω στο Service ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αυτο που σε ενδιαφέρει είναι εχει μηδένιση ο counter ,μπες σε download mode και δες αν είναι μηδεν και το status official τότε είναι έτοιμο για service .

Samsung galaxy s21+

• The title was changed to Samsung Galaxy Mini 2 (S6500)