Jump to content

Άδειες και διπλώματα δικύκλων

EiNSTEiN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εμένα ρε παιδιά το δίπλωμα που έχω για 50άρι, λέει σε ένα σημείο εκεί που είναι τα στοιχεία μου, "υπογραφή κηδεμόνα" και μέσα σε παρένθεση γράφει "σε περίπτωσή που ο κάτοχος (του διπλώματος) δεν έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του"....άρα δηλαδή κάτι μπορεί να γίνει για αυτούς που δεν είναι ακόμα 16??Γνωρίζει κανείς?

http://image.pbase.com/u44/mrnet/small/28487380.bmw.jpg

BMW M POWER RULEZZZZZZZZ!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GreddyRx7 (17 Σεπ. 2004 , 06:25)

Re paideia thelw na bgalw kai egw diplwma gia 50cc alla auth tin stigmh bgazw gia autokinito dinw shmata se 1 ebdomada mipws ama perimenw na bgalw to diplwma tou autokinitou einai pio eukolo meta na to parw gia 50cc?

Αν παρεις πρωτα του αυτοκινητου θα χρειαστει να δωσεις μονο τα "σηματα" της μηχανης για το 50-αρι. Αν βγαλεις πρωτα για το πενηνταρι, θα δωσεις εκει σηματα αυτοκινητου και μηχανης, και για το διπλωμα αυτοκινητου θα δωσεις παλι τα σηματα αυτοκινητου....

Δηλαδη, βγαλε πρωτα του αυτοκινητου και μετα για το πενηνταρι. ΑΛΛΑ, γιατι δεν πας να βγαλεις το διπλωμα για τα 34 αλογα (παλιοτερα γνωστο ως <125 Α1, τωρα λεγεται Α μικρο). Παρε του αυτοκινητου και τραβα βγαλε και της μηχανης, να μπορεις να νοικιασεις ανετος κανενα καλο μηχανημα σε κανενα νησακι.... ΑΣΕ που μετα απο 2 χρονια θα παρεις το πληρες διπλωμα για μηχανη ανετος...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NeTBoY (18 Σεπ. 2004 , 16:32)

Εμένα ρε παιδιά το δίπλωμα που έχω για 50άρι, λέει σε ένα σημείο εκεί που είναι τα στοιχεία μου, "υπογραφή κηδεμόνα" και μέσα σε παρένθεση γράφει "σε περίπτωσή που ο κάτοχος (του διπλώματος) δεν έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του"....άρα δηλαδή κάτι μπορεί να γίνει για αυτούς που δεν είναι ακόμα 16??Γνωρίζει κανείς?

Οχι.

Διπλωμα για πενηνταρι πριν τα 16 δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις....

Αν δεν κλεισεις τα 18 θελει συμπληρωμενη υπευθυνη δηλωση ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΓΟΝΕΙΣ για να παρεις το 50-αρι.

Μαλλον θα εχει τυπογραφικο λαθος εκεινο που λες και θα εννοουσε "το 18ο ετος"

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος resurection_boy (17 Σεπ. 2004 , 23:29)

enoite.afou odigaw mhxanaki sta 13 me me tin egrisi tou petara mou logika tha simfonw.

Απαραδεκτος... Κράνος τουλαχιστον φορατε?

Υ/Γ sorry για τα 3 συνεχομενα posts.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis (18 Σεπ. 2004 , 16:52)

Οχι.

Διπλωμα για πενηνταρι πριν τα 16 δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις....

Αν δεν κλεισεις τα 18 θελει συμπληρωμενη υπευθυνη δηλωση ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΓΟΝΕΙΣ για να παρεις το 50-αρι.

Μαλλον θα εχει τυπογραφικο λαθος εκεινο που λες και θα εννοουσε "το 18ο ετος"

Αποκλειεται να υπαρχει τυπογραφικο λαθος. εκτος αν εννοει τπτ αλλο.

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Οπως επισης αποκλειται να παρεις διπλωμα πριν τα 16 :)

Οποτε κατι αλλο παιζει.

Α, ασχετο... Πριν απο κατι μερες στην δουλεια, ειδα αδεια κυκλοφοριας ποδηλατου!!!! (απο την εποχη της χουντας - βασιλειον ελλαδος βεβαια)

Ειναι 100% σιγουρο οτι πριν κλεισω τα 16 αποκλειεται να βγαλω διπλωμα; Γιατι εχω την εντυπωση οτι με καποιο τροπο γινεται και νωριτερα. Οχι βεβαια παρα πολυ καιρο πιο πριν...

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

1000% μην σου πω.... Απλα αποκελειται.... (Μιλαμε παντα για τη νομιμη οδο οκ?, αλλο αν εχεις δοντι στην τροχαια :whistle: )

Ε ναι ρε συ, ενταξει. Για νομιμα λεμε. Α και κατι αλλο. Λεμε, αν παρω μηχανακι. Και με κανουν ελεγχο. Και το μονο που μου λειπει ειναι διπλωμα, εχω δλδ αδεια κλπ. Και γινει δικαστηριο. Γινεται να γινει παραταση ενα χρονο πχ και οταν ερθει η ωρα παρω το διπλωμα, τοτε δεν αθωονομαι;

Ακριβώς...εγώ γι'αυτό αναγκάστικα να βγάλω δίπλωμα...μου έκοψαν κλήση και επειδή δεν είχα δίπλωμα μου ήρθε ενα χαρτί επιπλέον μετά απο 1-2 μήνες και έλεγε να παρουσιαστώ στο μονομελές μπλα-μπλα (δεν θυμάμαι τι ακριβώς έλεγε)....

Και η κλήση πάνω έλεγε διαφορετική ημερομηνία να παρουσιαστώ στο δικαστήριο...αλλά επειδή έγινε μια παρεξήγηση (δεν φαινόταν καθαρά η ημερομηνία πάνω στην κλήση και δικάστηκα ερήμιν...) και κάτι κάναμε με τον δικηγόρο μας να γίνουν και τα 2 δικαστήρια μια συγκεκριμένη μέρα...ε, πήγα και με ρώτησε ο πρόεδρος αν τώρα πλέον έχω δίπλωμα, του λέω ναι, του το δείχνω κιόλας και αυτό ήταν όλο....πολύ ωραία μου λέει...αθώος... :) :)

Θεωρητικα αυτο δεν θα επρεπε να γινεται...

Η κληση πανω γραφει μερα και ωρα παραβασης. Το διπλωμα γραφει ημερομηνια εκδοσης. Αν η κληση ειναι πιο πριν ΚΑΝΟΝΙΚΑ θεωρεισαι ενοχος... Βεβαια εδω στο Ελλαντα ολα γινονται με εναν μοναδικο και παραλογο τροπο :D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ilias1908 (18 Σεπ. 2004 , 17:21)

Ε ναι ρε συ, ενταξει. Για νομιμα λεμε. Α και κατι αλλο. Λεμε, αν παρω μηχανακι. Και με κανουν ελεγχο. Και το μονο που μου λειπει ειναι διπλωμα, εχω δλδ αδεια κλπ. Και γινει δικαστηριο. Γινεται να γινει παραταση ενα χρονο πχ και οταν ερθει η ωρα παρω το διπλωμα, τοτε δεν αθωονομαι;

το θεμα ειναι να σου κανουν ελενχο κ να μην εχεις ουτε αδεια ουτε ασφαλεια ουτε διπλωμα.. σε μια τετοια κατασταση ειμαι εγω.. εκει αθωονεσαι αν τα βγαλεις ολα μετα η μπα ?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis (18 Σεπ. 2004 , 16:54)

Απαραδεκτος... Κράνος τουλαχιστον φορατε?

oxi.den foraw.

oso gia diploma prin apo ta 16 den xerw an ginetai nomima apo tin ellada alla egw san tyxerakias pou exw souideza mitera tha paw stin souidia sta 15 mou na vgalw ekei diploma kai meta na to kanw elliniko edw.ektoso ki an mpwrw na vgalew edw noritera apo ta 16.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis (18 Σεπ. 2004 , 20:17)

Θεωρητικα αυτο δεν θα επρεπε να γινεται...

Η κληση πανω γραφει μερα και ωρα παραβασης. Το διπλωμα γραφει ημερομηνια εκδοσης. Αν η κληση ειναι πιο πριν ΚΑΝΟΝΙΚΑ θεωρεισαι ενοχος... Βεβαια εδω στο Ελλαντα ολα γινονται με εναν μοναδικο και παραλογο τροπο :D

ean vgaleis diploma kai to emfaneisis sto dikastirio athownese asxeta apo tin hmerominia ekdosis.an dld vgaleis diploma argotera thewrite oti symorfothikes opote athownesai.xserw epidi prin enan xrono epiasan ton patera mou se mixani xwris diploma kai prin 4mhnes pou egine to dikastirio emfanise diploma 2 mhnwn kai athowthike.

ps sorry gia ta dyo posts

Αυτή ήταν και η μόνη μου απορία πριν πάω στο δικαστήριο και δεν ήξερα τι θα παιχτεί...

Αλλά μου κάνει πραγματικά εντύπωση...εφ'όσον όταν μου έκοψαν την κλήση δεν είχα δίπλωμα και το απέκτησα αργότερα (θέλοντας και μη... :) ) πως είμαι αθώος??? :) :)

Ελληνικη νομοθεσια φιλε μου. Τι περιμενεις;;; :worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PowerZ (21 Σεπ. 2004 , 13:13)

απανταει καποιος κ στην δικη μου απορια αν θελει ? :)

ti rwtises????????????den vriskw erwtisi pou na tin exeis kanei esy????????

xerei kaneis an telika mpwroume na vgaloume diploma prin ta 16 kai me pion tropo????????

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος resurection_boy (21 Σεπ. 2004 , 14:35)

xerei kaneis an telika mpwroume na vgaloume diploma prin ta 16 kai me pion tropo????????

Απ'οτι βλεπω οχι.

το θεμα ειναι να σου κανουν ελενχο κ να μην εχεις ουτε αδεια ουτε ασφαλεια ουτε διπλωμα.. σε μια τετοια κατασταση ειμαι εγω.. εκει αθωονεσαι αν τα βγαλεις ολα μετα η μπα ?

Μαλλον μπα. Ε ειπαμε. Δεν νομιζω με τοσα παραπτωματα να μπορεις να αθωοθεις. Δεν στο λεω στα σιγουρα βεβαια ετσι;

κανας της τροχαιας υπαρχει εδω μεσα να μας λυσει καμια απορια ?

εμενα αν με σταματησουν χωρις διπλωμα αδεια κ ασφαλεια κ παω δικαστηριο αλλα οταν παω τα εχω βγαλει ολα αυτα δ αθωονομαι ?

κ αν δεν αθωονομαι ποσο ειναι τελικα το προστιμο στο τελος ? :o

Ελα ντε. Κανενας... τροχαιος :p δεν υπαρχει εδω μεσα να μας απανταει 100%;

Δηλαδη το βρισκετε λογικο να κυκλοφορειτε χωρις αδεια, διπλωμα και ασφαλεια ???

Αν σας πεταχτει καποιος απο stop-μονοδρομο-φαναρι κλπ ΑΥΤΟΣ θα εχει δικιο!!! Θα πρεπει να πληρωσετε να μαλλιοκεφαλα σας!!! Πατε βγαλτε το διπλωμα και αφηστε τα "αμα το βγαλω μετα την κληση αλλα πριν το δικαστηριο θα με αθωωσουν η το προστιμο θα ειναι τοσα ευρω κλπ..." Σιγουρα το προστιμο θα ειναι παραπανω απο το να βγαλεις διπλωμα....και οι ασφαλειες για 50αρι ειναι αρκετα μικρες, με λιγο χαρτζηλικι βγαινει....