SaintPetrouil Δημ. January 31, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 (edited) Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω το γενικότερο προβληματισμό τόσο του άρθρου, όσο και πολλών εδώ. Πόσα Ν9 πούλησε το 2011 η Nokia; Ο ανώτερος δυνατός αριθμός συσκευών Ν9 που θα μπορούσε να πουλήσει η Nokia (όχι μόνο το 2011, αλλά γενικότερα) είναι 95.000 συσκευές. ΤΟΣΕΣ συσκευές Ν9 έχει ανακοινώσει η Nokia στους δημοσιογράφους ότι θα βγάλει ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε παραγωγή, συνεπώς από τη στιγμή που γνωρίζουμε το «ταβάνι» των πωλήσεων που μπορεί να κάνει η συγκεκριμένη συσκευή (ανεξάρτητα από τις χώρες όπου θα διατεθεί), το βασικό ερώτημα που θέτει το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι και πολύ δύσκολο να απαντηθεί. Από εκεί και πέρα, δε θα μπω στη σύγκριση του Meego με τα WP. Ο καθένας όπως βολεύεται. Αλλά το Meego είναι με διαφορά το καλύτερο λειτουργικό που έχει αναπτύξει και παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Nokia. Όταν η Nokia υπέγραψε τη συμφωνία με την MS, είχε ΗΔΗ έτοιμο το Ν9, και για να βγάλει τουλάχιστον το κόστος εξέλιξής του, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την περιορισμένης έκτασης κυκλοφορία του. Αλλά επειδή οι πρώτες αντιδράσεις όσων το δοκίμαζαν και το έβγαζαν πολύ καλύτερο από τα WP στις εκδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι τότε, η Nokia (προφανώς μετά και από κάποια σχετική «γκρίνια» από τη MS) αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορούσε για να αποτύχει εμπορικά το Ν9. Έτσι, αρχικά δε φρόντισε ώστε η Nokia suite να είναι συμβατή με το N9, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μη μπορούν να χειριστούν το κινητό από τον υπολογιστή τους, όπως μπορούσαν να κάνουν με όλα τα υπόλοιπα smartphones που είχε αναπτύξει η Nokia. Μετά το σχετικό κράξιμο, αποφάσισε να βγάλει μια ξεχωριστή σουίτα, η οποία όμως δουλεύει μόνο σε Windows 7 και Mac, λες και τα Vista, που είναι λειτουργικό μόλις μερικών ετών, θεωρούνται «τελειωμένα» και δεν τα έχει κανένας χρήστης... Δε συζητάμε φυσικά για Linux, τη στιγμή μάλιστα που το Meego είναι open source λογισμικό... Κατόπιν, αποφάσισε να βγάλει σε κυκλοφορία τον ελάχιστο δυνατό αριθμό συσκευών, μην τυχόν και κάνει τίποτα τρελές πωλήσεις και άντε μετά να πουλήσουν το Lumia... Τέλος, αποφάσισαν ως τελευταίο μέσο αποτροπής τυχόν επιτυχίας του να το υπερτιμολογήσουν. Αρχικά η τιμή για το μοντέλο με τα 16 GB ήταν στα 500 ευρώ, τώρα πρέπει να έχει πάει στα 420, αν θυμάμαι καλά, και πάνω από τα 500 ευρώ πρέπει να είναι το μοντέλο των 64GB. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», τη στιγμή που το Lumia διατίθεται σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές... Κάποιοι θα πούνε τώρα «μα πώς η Nokia θέλει να «θάψει» από τη μία το Ν9 και από την άλλη βγάζει αναβαθμίσεις για το Meego;». Η απάντηση είναι πολύ απλή, και αναφέρθηκε πιο πάνω: 95.000 συσκευές Ν9. Όσες αναβαθμίσεις και αν βγάλει η Nokia για το Meego, οι χρήστες του N9 δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσουν τους 95.000. Οπότε η εμπορική επιτυχία του Lumia δεν «κινδυνεύει» από το N9, όσες αναβαθμίσεις του Meego και αν βρουν... Πολύ πιθανό η MS να ενσωματώσει κάποιες λειτουργίες του Meego σε κάποια επόμενη αναβάθμιση των WP, ωστόσο με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό της Nokia μετά τη συμφωνία της με τη MS, το Meego θα μείνει στις 95.000 συσκευές Ν9 και δεν πρόκειται να περάσει σε άλλο κινητό της εταιρείας. Είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να ενσωματωθούν κάποιες λειτουργίες του Meego σε άλλες συσκευές, και ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να δούμε ως λειτουργικό το Meego σε άλλη συσκευή, με τον τρόπο που το βλέπουμε σήμερα στο Ν9. Αυτό το τελευταίο δεν προβλέπεται από τη Nokia μετά τη συμφωνία της με τη MS. Κρίνετέ το όμως θέλετε αυτό (προσωπικά το θεωρώ τεράστιο λάθος, όπως και θεωρώ ότι η Nokia θα βγει τελικά ζημιωμένη από τη συμφωνία με τη MS), αλλά αυτός είναι ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός της Nokia για το Ν9... Καταρχήν να σου πώ πως η Νοκια έχει ήδη βγει ζημιωμένη. Το δείχνουν τα νούμερα. Απο κει και πέρα συμφωνώ στο μεγαλύτερο κομμάτι του ποστ σου, αλλά, μπορείς σε παρακαλώ να μου παραθέσεις κάποιο πρόσφατο λινκ (πέραν της αρχικής ανακοίνωσης στις 26/10) που να επιβεβαιώνει πως η Νοκια έβγαλε μόλις 95.000 Ν9 ? Γιατί εγώ, αυτό που γνωρίζω είναι πως το 95.000 έχει καταρριφθεί καιρό τώρα. Καθαρά φιλικά σου μιλάω, άλλωστε σου είπα, πέραν του 95.000, σε όλο το υπόλοιπο σου ποστ συμφωνώ 100% edit: τώρα που το ψαξα παραπάνω απο ότι βλέπω μόνο αυτός ο Ρώσος το είχε πει .. δεν κάνω τον κόπο να αναφέρω καν το όνομα του ανθρώπου που έκανε Hands on στο Ν8 χωρίς Ν8 στα χέρια του :lol: Edited January 31, 2012 by SaintPetrouil Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Ο ανώτερος δυνατός αριθμός συσκευών Ν9 που θα μπορούσε να πουλήσει η Nokia (όχι μόνο το 2011, αλλά γενικότερα) είναι 95.000 συσκευές. Tσαμπα γραφεις.. δεν ισχυει αυτο. ποτε δεν ισχυε Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaluas Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Ο ανώτερος δυνατός αριθμός συσκευών Ν9 που θα μπορούσε να πουλήσει η Nokia (όχι μόνο το 2011, αλλά γενικότερα) είναι 95.000 συσκευές. ΤΟΣΕΣ συσκευές Ν9 έχει ανακοινώσει η Nokia στους δημοσιογράφους ότι θα βγάλει ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε παραγωγή Φίλε, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, είσαι εντελώς παραπληροφορημένος, έγινες πηγή παραπληροφόρησης :) Άκους πως έχουν τα πράγματα : Το n950, ο αυθεντικός διάδοχος του n900, ξεκίνησε να παράγεται σε μαζικές ποσότητες έως ότου ανακαλύφθηκε πως υπάρχει πρόβλημα με τον μηχανισμό slide ... Οπότε έπαψε η παραγωγή στις 93.000 μονάδες ... Αποφάσισαν αυτά τα μοντέλα να μην τα φτιάξουν και τα έδωσαν τζάμπα σε devs, με κλήρο γιατί ήθελαν πολλοί παραπάνω από 93.000 άνθρωποι ένα n950 .. Και με το ίδιο λειτουργικό έφτιαξαν ένα ποιοτικότερο και ομορφότερο κινητό ... Αυτές τις αηδίες περί μειωμένων αριθμών και διαθεσιμοτήτων τις έχουνε διαψέυσει προ πολλού και ουδέποτε ανακοίνωσαν επίσημα όπως γράφεις αυτά που γράφεις ... Δεν είναι τίποτα κακό, δεν έκανες κάποιο λάθος, απλά πρέπει να μπαίνεις λίγο πιο συχνά στο φόρουμ ... Έχει κυκλοφορήσει και σε λευκό πλέον, 4 χρώματα σύνολο (άραγε το λευκό ήταν μέσα στα 93.000 ή έβαλαν άλλες 7.000 για να γίνει στρογγυλό το νούμερο ????), έχει πάρει 2 αναβαθμίσεις, τώρα θα δεις και την τρίτη και γενικότερα το κινητάκι το βρίσκεις παντού ... Επίσης το "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" είναι επίσης γενικό ... 64Gb και ίδιες δυνατότητες out of the box στα ίδια λεφτά δεν δίνει κανένα άλλο κινητό ... Φυσικά κάποιος που δεν έχει ιδέα από το λειτουργικό και πως να παίξει με το terminal, άχρηστο θα του φαίνεται το κινητό και δεν θα τα αξιοποιήσει καλά τα λεφτά του οπότε καλύτερα να πάει προς το eye candy ... Σίγουρα όμως για κάποιον που ξέρει με τι παίζει μπάλα, το κινητό είναι απλά το καλύτερο σε αυτά τα λεφτά .... Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aiolos Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη εταιρία στα παγκόσμια χρονικά που να προσπαθεί να κρύψει οτι ένα προιόν της πουλάει πολύ. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dark_ds Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 noman καμια δεκαρια κυκλοφορησαν και τα μαζεψαμε εδω μεσα στο myphone :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noman Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Οι εταιρείες ανακοινώνουν πωλήσεις συσκευών ΜΟΝΟΝ όταν θεωρούν πως τις συμφέρει να το κάνουν. Επισήμως μην περιμένετε ποτέ από καμία εταιρεία να βγει και να ανακοινώσει πωλήσεις ενός κινητού που πασχίζει με κάθε τρόπο να «θάψει». Διότι ούτε ψέμματα δε μπορεί να πει (ότι και καλά έχει κάνει τις τρελές πωλήσεις, διότι θα φάει κράξιμο από τη MS), ούτε την αλήθεια (γιατί τότε το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει αρνητική δημοσιότητα για το όνομά της, κάτι που θα έχει επιπτώσεις γενικότερα στις πωλήσεις της). Μην περιμένετε συνεπώς να μάθετε επισήμως τις πωλήσεις του Ν9. Δε μιλάω συχνά στο forum, αλλά όταν το κάνω δε συνηθίζω να βγάζω πράγματα από το μυαλό μου... Απολύτως σεβαστό δικαίωμά σας να μην το πιστέψετε, ίσως να το πιστέψετε λίγο αργότερα, όταν κάποια στιγμή εξαφανιστούν τα καινούρια Ν9 από όσα καταστήματα τα πουλάνε ακόμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 you got owned απο τις απαντησεις πιο πριν αλλα εσυ επιμενεις... τι να πω... εγωισμος anyway Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noman Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 you got owned απο τις απαντησεις πιο πριν αλλα εσυ επιμενεις... τι να πω... εγωισμος anyway Εάν θεωρείς κάποιον εγωιστή επειδή αναφέρει κάτι που τυχαίνει να γνωρίζει καλά, τότε ok πάσο.:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 (edited) επιμενεις πως φτιαχτηκαν 95000 Ν9 (μια φημη του καλοκαιριου του 2011) παρα τις απαντησεις που πηρες? **εσυ "γνωριζεις καλα το θεμα"... κανεις αλλος δεν το ξερει τοσο καλα, σωστα? πασο εσυ, εγω "τα βλεπω" Edited January 31, 2012 by thePRODIGY Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaluas Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 επιμενεις πως φτιαχτηκαν 95000 Ν9 (μια φημη του καλοκαιριου του 2011) παρα τις απαντησεις που πηρες? **εσυ "γνωριζεις καλα το θεμα"... κανεις αλλος δεν το ξερει τοσο καλα, σωστα? πασο εσυ, εγω "τα βλεπω" Προσπαθεί να μαζέψει τα σπασμένα, αλλά ατάκες του τύπου ΤΟΣΕΣ συσκευές Ν9 έχει ανακοινώσει η Nokia στους δημοσιογράφους ότι θα βγάλει ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε παραγωγή... έμειναν στο χρονοντούλαπο ... Πραγματικά εχω περιέργεια να δω που το δήλωσε αυτό η Nokia ... Σίγουρα είναι κρυφός πόθος του Elop και του Bahamut παντως .. Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noman Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Φίλε μου δεν έχω την ανάγκη να μαζέψω κανένα «σπασμένο», άλλωστε δε βλέπω να έχει «σπάσει» τίποτα για να χρειάζεται να μαζευτεί...;) Από εκεί και πέρα, εγώ σας είπα κάτι, δεν είπα ότι μόνο εγώ ξέρω και κανείς άλλος δεν ξέρει τίποτα. Ο καθένας αυτά που διαβάζει δικαιούται είτε να τα πιστεύει είτε όχι. Είναι δεδομένη η απόφαση της Nokia να θάψει το συγκεκριμένο κινητό, η συμφωνία με τη MS είναι η ταφόπλακα του Ν9, και η Nokia δεν πρόκειται να συνεχίσει την προώθησή του. Εάν αυτό που λέω είναι λάθος και η Nokia συνεχίζει κανονικά την παραγωγή του N9, δε θα είχε κανένα λόγο να μην το διαθέσει σε όλες τις αγορές, αφενός, και αφετέρου θα πρέπει να το βρίσκετε τόσο εύκολα όσο εύκολα στα καταστήματα, όσο εύκολα βρίσκετε και το Lumia. Σε λίγο καιρό λοιπόν θα δούμε πόσο εύκολο θα είναι να βρεθεί στα καταστήματα (και σε πόσα)...:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Billeridis Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Εγω ενα εχω να πω. Το κινητο ΤΑ ΣΠΑΕΙ. Παράθεση Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SaintPetrouil Δημ. January 31, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Φίλε μου δεν έχω την ανάγκη να μαζέψω κανένα «σπασμένο», άλλωστε δε βλέπω να έχει «σπάσει» τίποτα για να χρειάζεται να μαζευτεί...;) Από εκεί και πέρα, εγώ σας είπα κάτι, δεν είπα ότι μόνο εγώ ξέρω και κανείς άλλος δεν ξέρει τίποτα. Ο καθένας αυτά που διαβάζει δικαιούται είτε να τα πιστεύει είτε όχι. Είναι δεδομένη η απόφαση της Nokia να θάψει το συγκεκριμένο κινητό, η συμφωνία με τη MS είναι η ταφόπλακα του Ν9, και η Nokia δεν πρόκειται να συνεχίσει την προώθησή του. Εάν αυτό που λέω είναι λάθος και η Nokia συνεχίζει κανονικά την παραγωγή του N9, δε θα είχε κανένα λόγο να μην το διαθέσει σε όλες τις αγορές, αφενός, και αφετέρου θα πρέπει να το βρίσκετε τόσο εύκολα όσο εύκολα στα καταστήματα, όσο εύκολα βρίσκετε και το Lumia. Σε λίγο καιρό λοιπόν θα δούμε πόσο εύκολο θα είναι να βρεθεί στα καταστήματα (και σε πόσα)...:rolleyes: μπορείς τότε σε παρακαλώ να μας παραθέσεις τις πήγες απο τις οποίες αντλείς αυτή την πληροφορία ? Παράθεση Τhere is nothing more powerful than the human being itself , Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!: Oneplus 5 - 128GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zubei Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Οκ - έχω γράψει αρκετές φορές σε παρόμοια θέματα και έχω διαβάσει πολύ περισσότερα από αυτά στα οποία έχω γράψει και δυστυχώς (αν και αναμενόμενο) δεν βγαίνει άκρη. Ο καθένας βγαίνει και προβάλει την επιλογή του ως την γενικά καλύτερη όχι με επιχειρήματα αλλά στη βάση του «για μένα, αυτό είναι λειτουργικό επειδή... μπλα μπλα μπλα». Οκ. Γι' αυτό λοιπόν δεν πρόκειται να ξαναγράψω σε κάτι τέτοιο. Θα κάτσω εδώ, «κορόιδο», με τα «κουτσουρεμένα» και «χωρίς δυνατότητες» WP, με το «επιβεβλημένο από τη κακιά Microsoft» Lumia μου και θα αφήσω τους γνώστες και ειδήμονες να τσακώνονται για το εάν μια εταιρεία της οποίας κατά 99,9999% δεν έχουν ούτε μια μετοχή ή συνδεδεμένο συμφέρον έκανε καλά που έκανε την τάδε ή την δείνα επιλογή. Με γειά και χαρά σε όποιον του αρέσει το Symbian, με γειά και χαρά σε όποιον θεοποιεί το MeeGo, σας εύχομαι να χαρείτε τα κινητά σας στο έπακρο. Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε και τα νούμερα πωλήσεων του N9, για τα οποία ανοίχθηκε, άλλωστε, αυτό το θέμα και ως αναμενόμενο εκτροχιάστηκε σε μια συζήτηση «παλιοMicrosoft έφαγες το MeeGo». Βγάζετε πολύ πίκρα πάντως κκ. κάτοχοι MeeGo. Δεν βλέπω κόσμο που να έχει αγοράσει Lumia να κλαίγεται... Παράθεση Nokia 7110 (2000) -> Samsung E700 (2004) -> Nokia N73 (2007) -> Nokia Lumia 800 (2011) -> ? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
megatr0n Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Οντας κατοχος παλιοτερα Ν9 και εχοντας περιεργαστει το Lumia, δινω προβαδισμα στο Ν9 χαλαρα. Αυτη η μαυριλα με τα πλακακια ειναι τελειως αντιθετη με τα γουστα μου και το τρομερο smoothness δεν στεκεται αρκετο για να μου αλλαξει τη γνωμη. Αν επιθυμουσα "κλειστο λειτουργικο" στην παρουσα φαση, θα επελεγα με ανεση iOS παρα WP. Παράθεση ΜySmartphone: Oneplus 12 16/512 MySmartwatch: Garmin Forerunner 965 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaluas Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Είναι δεδομένη η απόφαση της Nokia να θάψει το συγκεκριμένο κινητό, η συμφωνία με τη MS είναι η ταφόπλακα του Ν9, και η Nokia δεν πρόκειται να συνεχίσει την προώθησή του. Εάν αυτό που λέω είναι λάθος και η Nokia συνεχίζει κανονικά την παραγωγή του N9, δε θα είχε κανένα λόγο να μην το διαθέσει σε όλες τις αγορές, αφενός, και αφετέρου θα πρέπει να το βρίσκετε τόσο εύκολα όσο εύκολα στα καταστήματα, όσο εύκολα βρίσκετε και το Lumia. Στο πρώτο συμφωνούμε, ναι η Nokia δεν διαφήμησε ποτέ το συγκεκριμένο κινητό συγκριτικά με το 800 για το οποίο χάλασε εκατομμύρια .... Η Nokia όμως δεν παρήγαγε 93.000 μοντέλα μόνο, εκτός και αν έχεις τον Murtazin για προφήτη ... Ουδέποτε το ανακοίνωσε επίσημα και δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα επειδή το RnD του n9 κόστισε πολύ παραπάνω από απλά 100.000 κομμάτια ... Λες να έβγαλαν τόσα χωρίς να μπορούνε να κεφαλοποιήσουν την αρχχική τους επένδυση στο RnD ??? Δεύτερον, η Nokia ξεκίνησε να μοιράζει n950 σαν καραμέλες για να αποκτήσει devs, αν όντως είχε περιορισμένο αριθμό n9, γιατί δεν τα πουλούσε και τα υπόλοιπα ως συλλεκτικά για να βγάλει περισσότερα φράγκα ???? ΄Επειτα αυτό που κάνει με το Lumia δεν είναι κάτι το πρωτότυπο, κάποιες αγορές θέλουν τα ίδια τους τα χάλια (Αμερικανάκια), κάποιες άλλες θέλουν έναν σοβαρό αντικαταστάτη του Symbian ... Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Ενώ με το 900ειχε χεστει στην διαφημηση η νοκια... εκείνο δεν πήγε ακλαυτο από την εταιρία για Χάρη του symbian.... αν έχεις τον Θεό σου. Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rs71 Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Ενώ με το 900ειχε χεστει στην διαφημηση η νοκια... εκείνο δεν πήγε ακλαυτο από την εταιρία για Χάρη του symbian.... αν έχεις τον Θεό σου. μια χαρα διαφημιση ειχε το ν9 στις χωρες που βγηκε http://www.youtube.com/watch?v=uqUBEjOkfp0 http://www.youtube.com/watch?v=5ysvzFLJLeg http://www.youtube.com/watch?v=CmBQh664jhY Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demis1980 Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Βγάζετε πολύ πίκρα πάντως κκ. κάτοχοι MeeGo. Δεν βλέπω κόσμο που να έχει αγοράσει Lumia να κλαίγεται... ενδιαφερουσα και ευστοχη διαπιστωση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noman Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Εγω ενα εχω να πω. Το κινητο ΤΑ ΣΠΑΕΙ. Θα συμφωνήσω απόλυτα.:) μπορείς τότε σε παρακαλώ να μας παραθέσεις τις πήγες απο τις οποίες αντλείς αυτή την πληροφορία ? Η πληροφορία προέρχεται από ανθρώπους της ίδιας της Nokia, και δεν αναφέρομαι φυσικά σε πωλητές. Περιμένεις τώρα να σου πω και τα ονόματά τους;...:rolleyes: Στο πρώτο συμφωνούμε, ναι η Nokia δεν διαφήμησε ποτέ το συγκεκριμένο κινητό συγκριτικά με το 800 για το οποίο χάλασε εκατομμύρια .... Η Nokia όμως δεν παρήγαγε 93.000 μοντέλα μόνο, εκτός και αν έχεις τον Murtazin για προφήτη ... Ουδέποτε το ανακοίνωσε επίσημα και δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα επειδή το RnD του n9 κόστισε πολύ παραπάνω από απλά 100.000 κομμάτια ... Λες να έβγαλαν τόσα χωρίς να μπορούνε να κεφαλοποιήσουν την αρχχική τους επένδυση στο RnD ??? Δεύτερον, η Nokia ξεκίνησε να μοιράζει n950 σαν καραμέλες για να αποκτήσει devs, αν όντως είχε περιορισμένο αριθμό n9, γιατί δεν τα πουλούσε και τα υπόλοιπα ως συλλεκτικά για να βγάλει περισσότερα φράγκα ???? ΄Επειτα αυτό που κάνει με το Lumia δεν είναι κάτι το πρωτότυπο, κάποιες αγορές θέλουν τα ίδια τους τα χάλια (Αμερικανάκια), κάποιες άλλες θέλουν έναν σοβαρό αντικαταστάτη του Symbian ... Θα το ξαναπώ: οι εταιρείες ανακοινώνουν πωλήσεις συγκεκριμένων κινητών συσκευών ΜΟΝΟΝ όταν εκτιμούν πως τις συμφέρει κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που η Nokia υπέγραψε, καλώς ή κακώς, τη σχετική συμφωνία με τη MS και αποφάσισε στο εξής να βάζει WP σε όλα τα hi-end smartphones που θα παράγει στο εξής, δεν είχε κανένα λόγο ούτε να προωθήσει περαιτέρω το N9, ούτε φυσικά να ανακοινώσει επίσημα τις πωλήσεις του. Όταν προσπαθείς να «θάψεις» (για οποιονδήποτε λόγο) μια συσκευή, δεν έχεις κανένα λόγο ούτε να συνεχίσεις να την παράγεις ούτε φυσικά να προβαίνεις σε ανακοινώσεις για αυτή, άσχετα εάν ο κόσμος ενδιαφέρεται. Δε χρειάζεται καμία inside information για να γίνει αυτό αντιληπτό. Το N9 ήταν έτοιμο να βγει στην παραγωγή όταν η Nokia υπέγραψε τη συμφωνία με τη MS, πιθανότατα μάλιστα να είχαν ήδη κυκλοφορήσει κάποια κομμάτια στους operators για να κάνουν τις σχετικές ρυθμίσεις στα δίκτυά τους (και μέσω αυτών αρχικά έγιναν όσα έγιναν γνωστά). Από τη στιγμή που υπογράφηκε η συμφωνία που λέει «μόνο WP στα hi-end Nokia smartphones στο εξής» η Nokia έβγαλε τον «απαραίτητο» αριθμό συσκευών ίσα ίσα για να καλύψει το κόστος ανάπτυξης (που ακόμα και αν ήταν μεγαλύτερο από τα έσοδα 95.000 συσκευών, μετά τη συγκεκριμένη συμφωνία η Nokia ήταν «υποχρεωμένη» να απορροφήσει ένα μέρος του κόστους αυτού) και το όποιο κόστος από τη διανομή του και τα έξοδα προώθησης (όσα έγιναν). Το εάν βγήκαν τελικά 95.000 ή 100.000 ή 110.000 κομμάτια δε νομίζω ότι αλλάζει την ουσία όσων λέω. Για το δε «συλλεκτικό» μέρος της ιστορίας, όταν προσπαθείς να θάψεις ένα προϊόν αποφεύγεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δημοσιότητα για αυτό. Δημοσιότητα είναι να βγεις και να πεις ότι το πουλάς ως συλλεκτικό κομμάτι, άσε δε που το μόνο που θα πετύχεις είναι να μεγαλώσεις το κράξιμο εναντίον σου...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dark_ds Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 Οκ - έχω γράψει αρκετές φορές σε παρόμοια θέματα και έχω διαβάσει πολύ περισσότερα από αυτά στα οποία έχω γράψει και δυστυχώς (αν και αναμενόμενο) δεν βγαίνει άκρη. Ο καθένας βγαίνει και προβάλει την επιλογή του ως την γενικά καλύτερη όχι με επιχειρήματα αλλά στη βάση του «για μένα, αυτό είναι λειτουργικό επειδή... μπλα μπλα μπλα». Οκ. Γι' αυτό λοιπόν δεν πρόκειται να ξαναγράψω σε κάτι τέτοιο. Θα κάτσω εδώ, «κορόιδο», με τα «κουτσουρεμένα» και «χωρίς δυνατότητες» WP, με το «επιβεβλημένο από τη κακιά Microsoft» Lumia μου και θα αφήσω τους γνώστες και ειδήμονες να τσακώνονται για το εάν μια εταιρεία της οποίας κατά 99,9999% δεν έχουν ούτε μια μετοχή ή συνδεδεμένο συμφέρον έκανε καλά που έκανε την τάδε ή την δείνα επιλογή. Με γειά και χαρά σε όποιον του αρέσει το Symbian, με γειά και χαρά σε όποιον θεοποιεί το MeeGo, σας εύχομαι να χαρείτε τα κινητά σας στο έπακρο. Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε και τα νούμερα πωλήσεων του N9, για τα οποία ανοίχθηκε, άλλωστε, αυτό το θέμα και ως αναμενόμενο εκτροχιάστηκε σε μια συζήτηση «παλιοMicrosoft έφαγες το MeeGo». Βγάζετε πολύ πίκρα πάντως κκ. κάτοχοι MeeGo. Δεν βλέπω κόσμο που να έχει αγοράσει Lumia να κλαίγεται... εχω δει εγω κοσμο που εχει αγορασει το lumia να κλαιγεται..για το n9 παντως οχι.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jg_sot Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 εχω δει εγω κοσμο που εχει αγορασει το lumia να κλαιγεται..για το n9 παντως οχι.. Αναμενόμενο. Ο αγοραστής του Ν9 είναι περισσότερο συνειδητοποιημένος και ψαγμένος. Ήξερε από πριν ότι το λειτουργικό είναι σκοτωμένο με το έτσι θέλω, λόγω συνεργασίας με την MS, ήξερε ότι δεν υπάρχει ένα γεμάτο marketplace, etc... Kαι σχετικά με την κλάψα, σίγουρα στη μνήμη μένει εύκολα σε όλους η μη ικανοποίηση 5-10 ατόμων. Δεν μένει το ίδιο εύκολα όμως η ικανοποίηση μερικών άλλων πολλών χιλιάδων. Η θεωρία της τρίχας και της τριχιάς πάνω κάτω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. January 31, 2012 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2012 κλεγεται ο χρηστης του Ν9? γιατι? μονο αν ειναι καρα-νουμπας οσο δεν παει και δεν ηξερε τι αγοραζε εγω δει τετοιους κλαψιαρηδες που εψαχναν bt στο iphone, mms στο Ν900, κλπ κλπ αλλα δεν φταινε οι συσκευες... Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vercetti13 Δημ. February 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2012 εγω δει τετοιους κλαψιαρηδες που εψαχναν bt στο iphone. Αν είσαι χρήστης που ελέω δουλειάς το τηλ σου είναι ιαρινγκ τότε το θες και το παραθές, εαν είσαι λειζι μπολσκρατσερ τότε ναι περί ορέξεως.. Γιατί ασχολείστε τόσο πολύ? Η συσκευή είναι object of desire, απορώ που δεν πήρε red dot, το OS ΔΕΝ είναι κάτι τρομερά διαφορετικό από το PalmOS και την λογική των icons και το σημαντικότερο για εμένα η συσκευή ΔΕΝ είναι dead. Κυκλοφορεί κάνα 8μηνο και έχει ΗΔΗ πάρει τόσα updates! Ας λέει η ΝΟΚΙΑ πως είναι νεκρό, εμένα μου αρκεί που το υποστηρίζει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. February 1, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2012 αν εισαι χρηστης που αγορασε το iphone και μετα διαπιστωσες πως δεν εχει ραδιο, bt κλπ ...και κλαιγεσαι... ε ναι φταις εσυ και μονο εσυ δεν εκανες την στοιχειωδη ερευνα πρωτου το αγορασεις. αν απο την αλλη ομως.. γνωριζεις πολυ καλα τις ελλειψεις...και μου κανεις τον αδιαφορο λεγοντας πως ειναι αχρηστες κλπ (reality distortion δηλαδη).... αλλη φαση σε σχεση με το πρωτο παραδειγμα Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts