Jump to content

[ROM] CyanogenMod 9

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η μπαταρία είναι σε καλό επίπεδο αν χρησιμοποιείς συνήθως 2G δίκτυο και το γυρνάς σε 3G μόνο όταν θες να σερφάρεις.

Το GPS είναι καλύτερο στην CM9 απο ότι στην Slim. (To ίδιο συνεχίζει να ισχύει και στις JB εκδοχές. Λίγο εκτός θέματος αλλά χρήσιμη πληροφορία. Εχθές είχα σε μια συσκευή Slim Bean 2 και σε μια άλλη CM10. Η CM10 εβλεπε 8-10 δορυφόρους και η Slimbean 2-3. Μεγάλη διαφορά.)

Στο /datadata της cm9 έβαζα συνήθως 70 με 80 εφαρμογές. Ομως εχει μεγάλη σημασία τι εφαρμογές βάζεις. Ο Chrome ας πούμε είναι ζόρικη εφαρμογή και μπορεί να πιάσει και το ένα τρίτο του datadata μόνος του.

Κάναμε μία φορά σύγκριση μεταξύ τριών Galaxy με stock Firmware, CM9 και Slim. Μπαταρία και ταχύτητα μία από τα ίδια σε σύγκριση που έγινε μεταξύ CM9 και Slim αλλά στο GPS έδειχνε να υπερέχει ξεκάθαρα η CM9. Κλείδωνε πολύ γρηγορότερα (το ίδιο γρήγορα σχεδόν με το Galaxy που είχε stock).

Φυσικά η μπαταρία δεν συγκρίνεται με καμία stock (ανώτερες οι stock) κατά την άποψη μου εφόσον έχεις ανοικτό το 3G στο αυτόματο. Αν δεν το έχεις στο αυτόματο τότε η μπαταρία έχει μια χαρά διάρκεια. Προσωπικά το έχω πάντα στο αυτόματο και μου κρατάει με κανονική χρήση μία γεμάτη μέρα.

Έχω καμιά 50άρα εφαρμογές και το datadata είναι στο όριο. Βέβαια παίζει ρόλο και το πόσο μεγάλη είναι η κάθε εφαρμογή.

Μαλιστα, σας ευχαριστω και τους δυο :)

Απο αυτα που μου λετε φαινεται αρκετα δελεαστικη η cm9 !!

Να υποθεσω οτι και οι δυο σας δεν χρησιμοποιειται καποιο low data fix script..;:rolleyes:

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν χρησιμοποιώ γιατί μου φτάνουν αυτές οι εφαρμογές που έχω περάσει. Μία φορά έβαλα ένα fix που έκανε μεταφορά όλων των εφαρμογών στο /data αλλά το κινητό έχασε αρκετή από την ταχύτητά του και το έβγαλα (επανέφερα Nandroid).

Φυσικά υπάρχει καινούργιο fix που σου επιτρέπει να καθορίζεις εσύ αν οι cache από τις εφαρμογές θες να μείνουν στο /datadata ή στο /data ώστε να ελευθερώσεις χώρο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Δεν χρησιμοποιώ γιατί μου φτάνουν αυτές οι εφαρμογές που έχω περάσει. Μία φορά έβαλα ένα fix που έκανε μεταφορά όλων των εφαρμογών στο /data αλλά το κινητό έχασε αρκετή από την ταχύτητά του και το έβγαλα (επανέφερα Nandroid).

Φυσικά υπάρχει καινούργιο fix που σου επιτρέπει να καθορίζεις εσύ αν οι cache από τις εφαρμογές θες να μείνουν στο /datadata ή στο /data ώστε να ελευθερώσεις χώρο.

Ωραιος, εγω χρειαζομαι απαραιτητως καμια 80ρια εφαρμογες, οποτε μαλλον θα χρειαστει το scriptακι αυτο, κι ελπιζω να μην εχει αντικτυπο μετα στην ταχυτητα :rolleyes:

Τhanks :)

Ηρακλής!

Δοκίμασε το και πες μας...!:p

Βασικά πιστεύω ότι σύντομα θα πάμε σε CM10 οπότε δε θα έχουμε θέμα με το "Low Storage".

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Τα έκανα όπως είπες(factory reset και επαναφορά με titanium),όλα λειτουργούν αλλά πλέον έχω καινούργιο πρόβλημα:"δυστυχώς η διαδικασία android.process.media έχει σταματήσει".Και αυτό δεν με αφήνει ούτε στην συλλογή να μπω ούτε στο μενού της φωτογραφικής!
"LengthPro® Comment Lengthener™always keeps my comments lengthy!"

Πριν προβω σε εγκατασταση της stable, δυο ερωτησουλες θελω να κανω:

α) το navigon 4.1.2 δουλευει τελεια οπως και στις 2.3.6..;

β) ο sema 1.3.0s που σκοπευω να βαλω συνδυαζεται απροβληματιστα με την ρομ ή προτεινεται καποιον αλλον π.χ τον στοκ της cm9, devil κλπ..;:)

Ηρακλής!

Πριν προβω σε εγκατασταση της stable, δυο ερωτησουλες θελω να κανω:

α) το navigon 4.1.2 δουλευει τελεια οπως και στις 2.3.6..;

β) ο sema 1.3.0s που σκοπευω να βαλω συνδυαζεται απροβληματιστα με την ρομ ή προτεινεται καποιον αλλον π.χ τον στοκ της cm9, devil κλπ..;:)

Ο 1.3.0s είναι για slim ρομς (αυτές με το hugemem patch) Η CM9 δεν έχει απο μόνη της αυτό το πατς οπότε θα πρότεινα τον 1.3.0

Κώστας

Ο 1.3.0s είναι για slim ρομς (αυτές με το hugemem patch) Η CM9 δεν έχει απο μόνη της αυτό το πατς οπότε θα πρότεινα τον 1.3.0

Ναι το ξερω, θυμαμαι οπως σε προηγουμενες nightlies που ειχα περασει υπηρχε καποιο patch το οποιο εβαζες και μπορουσες πλεον μετα να βαλεις και τον 1.x.xs, δεν υπαρχει πλεον αυτο..;

Ηρακλής!

Τα έκανα όπως είπες(factory reset και επαναφορά με titanium),όλα λειτουργούν αλλά πλέον έχω καινούργιο πρόβλημα:"δυστυχώς η διαδικασία android.process.media έχει σταματήσει".Και αυτό δεν με αφήνει ούτε στην συλλογή να μπω ούτε στο μενού της φωτογραφικής!

Τι να σου πω φίλε μου, είσαι πολύ άτυχος. Βάλε μια official πρώτα ώστε να καθαρίσει το κινητό και πέρνα μετά την CM9.

Ναι το ξερω, θυμαμαι οπως σε προηγουμενες nightlies που ειχα περασει υπηρχε καποιο patch το οποιο εβαζες και μπορουσες πλεον μετα να βαλεις και τον 1.x.xs, δεν υπαρχει πλεον αυτο..;

Δεν έχω το Navigon και δεν μπορώ να απαντήσω αλλά το Sygic δουλεύει κανονικά. Βάλε τον Semaphore 1.3.0 στην CM9 όπως σου είπε ο mindfield και όχι τον 1.3.0s.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Αρχισε και η cm9 τα δικα της πρωι πρωι :mad:

Με επερναν τηλ απο το γραφειο που να το ακουσω ομως εγω που ειχε αλλαξει ο ηχος κλησης απο μονος του στο απλο μπιπ...παω να ξαναβαλω αυτο που ειχα και δεν βλεπω πλεον κανεναν απο τους δικους μου ηχους στις επιλογες.Εκτος αυτου, μπαινω στο file manager και ενω φαινονται ολα τα αρχεια κανονικα, οταν επιλεγεις καποιο για να το παιξει εμφανιζει μνμ οτι η εφαρμογη δεν ειναι διαθεσιμη :rolleyes:

Μπαινω στο apollo τιποτα, δεν διαβαζει κανενα αρχειο μουσικης, κανω εκκαθαριση δεδεμενων παλι τιποτα.

Ματι στο καλο γινεται δεν μπορω να καταλαβω, τα νευρα μου !!!

Ηρακλής!

Ρε παίδες από αυτονομία τι λέει το samsung galaxy s με αυτήν την rom? εμένα ούτε 1 μέρα δεν μου βγάζει...ενώ με την slim 3.5 μου έβγαζε 1,5 μέρα

Ρε παίδες από αυτονομία τι λέει το samsung galaxy s με αυτήν την rom? εμένα ούτε 1 μέρα δεν μου βγάζει...ενώ με την slim 3.5 μου έβγαζε 1,5 μέρα

Συνηθως μια μερα ολοκληρη την βγαζει, αλλα αυτο ειναι σχετικο, αναλογα την χρηση, τις ρυθμισεις αλλα και τον κερνελ ;)

Ηρακλής!

Συνηθως μια μερα ολοκληρη την βγαζει, αλλα αυτο ειναι σχετικο, αναλογα την χρηση, τις ρυθμισεις αλλα και τον κερνελ ;)

ε σίγουρα είναι λογικό.....μήπως υπάρχει κάποιος "οδηγός" για ορθή χρήση ώστε να μην ψάχνω φορτιστή 2 φορές την μέρα; μου την έχει δώσει ....είμαι στο παρα-τίποτα στο να ξαναπεράσω την παλιά slim 3.5

ε σίγουρα είναι λογικό.....μήπως υπάρχει κάποιος "οδηγός" για ορθή χρήση ώστε να μην ψάχνω φορτιστή 2 φορές την μέρα; μου την έχει δώσει ....είμαι στο παρα-τίποτα στο να ξαναπεράσω την παλιά slim 3.5

Μερικα tips φιλε μου ειναι λιγο πολυ γνωστα οπως για παραδειγμα να μην εχεις live wallpapers, οχι τερμα την φωτεινοτητα, να μην αφηνεις ανοιχτα το gps,wifi,bt, κ.ο.κ

Μην ψαχνεις να βρεις την αυτονομια των στοκ ρομ γιατι δεν θα την βρεις...

αληθεια ποια cm9 εχεις..;

Ηρακλής!

Αρχισε και η cm9 τα δικα της πρωι πρωι :mad:

Με επερναν τηλ απο το γραφειο που να το ακουσω ομως εγω που ειχε αλλαξει ο ηχος κλησης απο μονος του στο απλο μπιπ...παω να ξαναβαλω αυτο που ειχα και δεν βλεπω πλεον κανεναν απο τους δικους μου ηχους στις επιλογες.Εκτος αυτου, μπαινω στο file manager και ενω φαινονται ολα τα αρχεια κανονικα, οταν επιλεγεις καποιο για να το παιξει εμφανιζει μνμ οτι η εφαρμογη δεν ειναι διαθεσιμη :rolleyes:

Μπαινω στο apollo τιποτα, δεν διαβαζει κανενα αρχειο μουσικης, κανω εκκαθαριση δεδεμενων παλι τιποτα.

Ματι στο καλο γινεται δεν μπορω να καταλαβω, τα νευρα μου !!!

Για κάτσε, το ίδιο πρόβλημα έχω από χθες το βράδυ και προσπαθώ να το λύσω! Πως γίνεται να έτυχε και στους δύο σχεδόν ταυτόχρονα;:confused:

Γενικά ενώ ο file explorer διαβάζει τα αρχεία οι εφαρμογές δεν μπορούν να τα διαβάσουν και γι' αυτό δεν μπορούμε να βάλουμε και τους δικούς μας ήχους κλήσης.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Για κάτσε, το ίδιο πρόβλημα έχω από χθες το βράδυ και προσπαθώ να το λύσω! Πως γίνεται και έτυχε και στους δύο σχεδόν ταυτόχρονα;

Το rom manager φταιει Νικολα που τοποθετουσε εσφαλμενα στην sd card αρχειο .nomedia, την πατησα σημερα το πρωι εγω :mad: βγηκε νεα αναβαθμιση σημερα στο μαρκετ

Ηρακλής!

Αμάν ρε παιδί μου, δεν προσέχουν καθόλου τι κάνουνε; Το έψαχνα σήμερα στην δουλειά για λίγη ώρα και τώρα που ήρθα σπίτι θα το ξετίναζα αλλά ευτυχώς μου είπες την λύση!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Για κάτσε, το ίδιο πρόβλημα έχω από χθες το βράδυ και προσπαθώ να το λύσω! Πως γίνεται και έτυχε και στους δύο σχεδόν ταυτόχρονα;:confused:

Γενικά ενώ ο file explorer διαβάζει τα αρχεία οι εφαρμογές δεν μπορούν να τα διαβάσουν και γι' αυτό δεν μπορούμε να βάλουμε και τους δικούς μας ήχους κλήσης.

Λογικά έκανες update τον rom manager. Μια νέα έκδοση του rom manager δημιουργεί στην sd card ένα αρχείο .nomedia με αποτέλεσμα το κινητό να μην διαβάζει αρχεία πολυμέσων από την sd card. Σήμερα κιολας βγήκε έκδοση του rom manager που λύνει το συγκεκριμένο bug.

Οσοι έχετε το πρόβλημα απλά πηγαίνετε στην sd card και σβήστε το .nomedia αρχείο και κάντε και ένα clear στα δεδομένα του media storage ώστε να ξαναδιαβάσει την κάρτα.

Πρόκειται για πρόβλημα μιας συγκεκριμένης εφαρμογής και όχι της ρομ.

Edited by mindfield
Κώστας

Μερικα tips φιλε μου ειναι λιγο πολυ γνωστα οπως για παραδειγμα να μην εχεις live wallpapers, οχι τερμα την φωτεινοτητα, να μην αφηνεις ανοιχτα το gps,wifi,bt, κ.ο.κ

Μην ψαχνεις να βρεις την αυτονομια των στοκ ρομ γιατι δεν θα την βρεις...

αληθεια ποια cm9 εχεις..;

ok ευχαριστώ....αν και έτσουξε αυτό με το κλειστό wifi...

δεν περιμένω μεγάλη αυτονομία αλλά όχι και μονο 10 ώρες που μου βγάζει τώρα.

Αμάν ρε παιδί μου, δεν προσέχουν καθόλου τι κάνουνε; Το έψαχνα σήμερα στην δουλειά για λίγη ώρα και τώρα που ήρθα σπίτι θα το ξετίναζα αλλά ευτυχώς μου είπες την λύση!

Ε μα ειδες, απαραδεκτα πραγματα, εξαιτιας αυτου εχασα σημαντικα τηλεφωνηματα στην δουλεια αφου ως ηχος κλησης ειχε μπει το "μπιπ" και δεν το ακουγα και παλευα να δω τι φταιει αλλα τζιφος.

Ας ειναι καλα το xda :)

Ηρακλής!

10ωρες μονο..;δες στην χρηση μπαταριας ποση ωρα μενει ανοιχτη η οθονη..;

Ηρακλής!

Ο πιο σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την μπαταρία στις εκδόσεις της cyanogenmod team είναι ο τύπος δικτύου που χρησιμοποιείς. Υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στην αυτονομία που παρατηρείς όταν χρησιμοποιείς μόνο 2G δίκτυα με αυτή που θα έχεις αν έχεις το τηλέφωνο μόνιμα στο 3G.

Κώστας

Ο πιο σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την μπαταρία στις εκδόσεις της cyanogenmod team είναι ο τύπος δικτύου που χρησιμοποιείς. Υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στην αυτονομία που παρατηρείς όταν χρησιμοποιείς μόνο 2G δίκτυα με αυτή που θα έχεις αν έχεις το

τηλέφωνο μόνιμα στο 3G.

Ευχαριστώ...θα το κάνω 2 g για δοκιμή.

52% ! Κάποια πατάτα γίνεται.

Δεν αποκλειεται να ειναι ετσι μην σου φαινεται παραξενο, αυτο σημαινει οτι στις δεκα ωρες που λες δεν το αφηνεις απο τα χερια σου :p οποτε λογικο ειναι να τελειωνει γρηγορα η μπαταρια.

Σβησε του καθολου την οθονη :D

Ηρακλής!