Jump to content

[ROM] CyanogenMod 9

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω απογοητευτεί. Ξεκίνησα να εγκαταστήσω και πάλι την CM9 και αφού έκανα όλα τα wipe και εγκατάσταση και ξανά wipe το τηλέφωνο κόλλησε σε boot loop και δεν έμπαινε σε recovery με τίποτε. Τελικά μέσω Odin γύρισα στην παλιά καλή μου stock ROM 2.3.6.

Σε επόμενη build ίσως ξαναδοκιμάσω "παγωτό".

Και μια απορία: Στο τηλέφωνό μου με την CM9 build 16 με semaphore 0.8.1 το bluetooth δεν ενεργοποιούνταν. Αυτό είναι πρόβλημα της CM9 ή μόνο δικό μου;

Με το ίδιο setup το bluetooth δουλεύει υποδειγματικά!

Σχετικά με τα boot loops, δοκίμασε να περάσει δυό φορες την b16 χωρίς ενδιάμεσο wipe. Σ'εμενα έτσι δούλεψε κατόπιν συμβουλής απο το elflost

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3990100#post3990100

Edited by mico

Μιχάλης

Galaxy S GT-I9000

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κύριοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το builtbot είναι ξανά σε λειτουργία. Έχουν ανεβεί ήδη nightlies για μερικές συσκευές οπότε είναι θέμα χρόνου να ανεβεί και για το κινητό μας. Μπορείτε να ελέγχετε την σελίδα αυτή.
Μάκης

Παιδιά στην επιλογή του Semaphore στα tweaks --> Low Memory Killer, σε ποια επιλογή δουλεύει καλύτερα το κινητό σας; Εγώ προσωπικά πιστεύω πως το default ταιριάζει πολύ γιατί τα συνδυάζει όλα. Θα ήθελα όμως να μου πείτε και τις δικές σας γνώμες από την εμπειρία σας :)

Σπύρος

:: Samsung Galaxy S :: Once you go CM9 you never go back!!

Κύριοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το builtbot είναι ξανά σε λειτουργία. Έχουν ανεβεί ήδη nightlies για μερικές συσκευές οπότε είναι θέμα χρόνου να ανεβεί και για το κινητό μας. Μπορείτε να ελέγχετε την σελίδα αυτή.

Καιρός ήταν... έχουμε σκουριάσει τόσες εβδομάδες!

Παιδιά στην επιλογή του Semaphore στα tweaks --> Low Memory Killer, σε ποια επιλογή δουλεύει καλύτερα το κινητό σας; Εγώ προσωπικά πιστεύω πως το default ταιριάζει πολύ γιατί τα συνδυάζει όλα. Θα ήθελα όμως να μου πείτε και τις δικές σας γνώμες από την εμπειρία σας :)

Αν θέλεις multitasking τότε επιλέγεις χαμηλή τιμή στο "Low Memory Killer" ενώ αν θες αρκετή ελεύθερη μνήμη επιλέγεις υψηλή τιμή. Τα πάντα εξαρτώνται από το πως θες να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου.

Στην CM9 to έχω στο default και είναι μια χαρά για τα γούστα μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

να ρωτησω τι ακριβως ειναι αυτο σαν νεος?

[sIGPIC][/sIGPIC] Be Creative.......

Μετά από λίγο διαλογισμό και ασκήσεις ηρεμίας προχώρησα εκ νέου σε εγκατάσταση της CM9 και όλα λειτουργούν τέλεια!

Κατά συνέπεια έχω κι άλλες ερωτήσεις: Πως μπορώ (αν μπορώ) να πω στην εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής να αποθηκεύει τις φωτογραφίες στην /emmc και όχι στην /mnt/sdcard ; Προσπάθησα μέσω του console emulator να δημιουργήσω ένα simlink της /emmc/dcim/camera στην /mnt/sdcard/dcim αλλά δεν τα κατάφερα.

Άγγελος

Samsung Galaxy Note 3

Lollipop custom rom

Nexus 7

Stock Rom rooted

να ρωτησω τι ακριβως ειναι αυτο σαν νεος?

Είναι η "παραγωγική" διαδικασία που ακολουθεί η cyanogenmod team. Συνοπτικά:

Τα μέλη της cyanogenmod team προτείνουν αλλαγές στον αρχικό κώδικα της google. Άλλα μέλη εγκρίνουν τις αλλαγές. Αυτές ενσωματώνονται στον κώδικα. Στο τέλος κάθε ημέρας (night) ενεργοποιείται μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που συνθέτει όλες τις αλλαγές της ημέρας σε μία καινούργια rom,την εκάστοτε νυχτερινή (nightly).

Μετά από λίγο διαλογισμό και ασκήσεις ηρεμίας προχώρησα εκ νέου σε εγκατάσταση της CM9 και όλα λειτουργούν τέλεια!

Κατά συνέπεια έχω κι άλλες ερωτήσεις: Πως μπορώ (αν μπορώ) να πω στην εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής να αποθηκεύει τις φωτογραφίες στην /emmc και όχι στην /mnt/sdcard ; Προσπάθησα μέσω του console emulator να δημιουργήσω ένα simlink της /emmc/dcim/camera στην /mnt/sdcard/dcim αλλά δεν τα κατάφερα.

Δεν μπορείς, δυστυχώς. Το σύστημα FAT32 δεν υποστηρίζει symlinks, άρα αυτό που δοκίμασες δεν είναι εφικτό.

Μάκης

Έχω διαπιστώσει ένα πρόβλημά στο GPS. Το στίγμα μου εμφανίζεται περίπου 100 μέτρα πιο βόρεια-βορειοανατολικά από το πραγματικό. Το δοκίμασα και με τους χάρτες της Google και με άλλες εφαρμογές GPS. Αυτό δε συνέβαινε με τη stock rom. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί η απόκλισή αυτή;

Κατά τα άλλα το GPS κλειδώνει ταχύτατα.

Άγγελος

Samsung Galaxy Note 3

Lollipop custom rom

Nexus 7

Stock Rom rooted

Έχω διαπιστώσει ένα πρόβλημά στο GPS. Το στίγμα μου εμφανίζεται περίπου 100 μέτρα πιο βόρεια-βορειοανατολικά από το πραγματικό. Το δοκίμασα και με τους χάρτες της Google και με άλλες εφαρμογές GPS. Αυτό δε συνέβαινε με τη stock rom. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί η απόκλισή αυτή;

Εγω που το χρησιμοποιώ με το endomondo για το ποδηλατο δουλεύει μια χαρα.

Όσοι από εσάς έχουν στερητικό σύνδρομο και τρέμουν τα χέρια τους από την έλλειψη φλασαρίσματος:

Πειραματική έκδοση (επίσημη rom από pawitp)

1. Διόρθωση bass boost.

2. Αλλαγή build.prop (για να κατεβάσετε τον νέο chrome).

2. Λειτουργικός 2g/3g διακόπτης.

Είναι βασισμένη στην built 16.

Μάκης

αμαν βρε Μάκη , μας άναψες φωτιές.......... πάνω που έκανα υπομονή για την 17!!

Να τη βάλω ή να μη τη βάλω; μεγάλο δίλημμα :confused:

Λογικά θα έχει και τον πειραματικό kernel που έδωσε πριν λίγες μέρες ο pawtip, εεε;

Λες να αργήσει πολύ ακόμα η 17 Μάκη;

ps: ειμαι καμιά 10αριά μέρες με την xxjvu στην οποία επέστρεψα απο την b16 λόγω προβλημάτων με το calender , αλλά δεν μπορώ να την ξανασυνηθίσω με τίποτα..

Αν θυμάμαι καλά ( γιατι δεν έχω τώρα CM9) , κάπου στις ρυθμίσεις ( ή advadced ή developer) έχει μια επιλογή για το gps ( κάτι σαν fake location ή κάτι παρόμοιο) το οποίο όταν είναι τικαρισμένο κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφεις δίνει λάθος-μετατοπισμένη θέση . Υπάρχει εκεί για κάποιο λόγο που τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ , αλλά κάποιοι το χρησιμοποιούν σε προγράμματα τύπου latitude για να μην ξέρουν αυτοί που τους παρακολουθούν , που ακριβώς είναι... κλπ

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Τελικά μετά από αναζήτηση στο google βρήκα που οφείλεται το πρόβλημα καθώς και τη λύση του. Στη CM9 by default είναι ενεργοποιημένη η υποβοήθηση του gps από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην απεικονίζει το σωστό στίγμα στο χάρτη. Αν προστεθεί στο /etc/gps.conf η γραμμή DEFAULT AGPS ENABLE=FALSE τότε απενεργοποιείται η υποβοήθηση και το στίγμα απεικονίζεται στο σωστό σημείο. Αντίθετα από τη CM9, στη stock rom υπάρχει επιλογή στις ρυθμίσεις για να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί η υποβοήθηση.

Άγγελος

Samsung Galaxy Note 3

Lollipop custom rom

Nexus 7

Stock Rom rooted

@aopvet, πολύ ενδιαφέρον . Θα το δοκιμάσω μόλις ξαναπεράσω CM9.

Να έχει όμως τόσο μεγάλη απόκλιση; αυτό δεν είναι υποβοήθηση , παραπλάνηση είναι :lost:

Αυτό που περιγράφω πιο πάνω το βρήκες στις ρυθμίσεις;

@aopvet, πολύ ενδιαφέρον . Θα το δοκιμάσω μόλις ξαναπεράσω CM9.

Να έχει όμως τόσο μεγάλη απόκλιση; αυτό δεν είναι υποβοήθηση , παραπλάνηση είναι :lost:

Αυτό που περιγράφω πιο πάνω το βρήκες στις ρυθμίσεις;

Αυτό με τις πλαστές τοποθεσίες το βρήκα αλλά νομίζω ότι δεν αφορά το gps. Μάλλον πρέπει να μας το απαντήσει κάποιος άλλος ποια είναι η χρήση του.

Το σχόλιο σου με την παραπλάνηση μου άρεσε πολύ. +1

Άγγελος

Samsung Galaxy Note 3

Lollipop custom rom

Nexus 7

Stock Rom rooted

Τελικά μετά από αναζήτηση στο google βρήκα που οφείλεται το πρόβλημα καθώς και τη λύση του. Στη CM9 by default είναι ενεργοποιημένη η υποβοήθηση του gps από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην απεικονίζει το σωστό στίγμα στο χάρτη. Αν προστεθεί στο /etc/gps.conf η γραμμή DEFAULT AGPS ENABLE=FALSE τότε απενεργοποιείται η υποβοήθηση και το στίγμα απεικονίζεται στο σωστό σημείο. Αντίθετα από τη CM9, στη stock rom υπάρχει επιλογή στις ρυθμίσεις για να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί η υποβοήθηση.

Ρυθμισεις-> υπηρεσίες τοποθεσιας -> απενεργοποιησε την πρωτη επιλογη...

Device 1: Galaxy S6 | Rom: Stock 5.1.1 | Launcher: Apex launcher

Device 2: Galaxy S | Rom: CyanogenMod 10 | Kernel: Semaphore JB | Launcher: Apex launcher

Device 3: Galaxy Tab 10.1 P7510 | Rom: Stock 4.0.4

Follow me

Ρε παιδιά σε ενα φιλαρακι μετά απο φλασαρισμα της cm9 για 2η φορα λογω προβληματος στην ληψη μηνυματων, εκανε συνεχη loop στην εναρξη με το samsung gt..... και το βασικοτερο δεν μπαινει σε recovery, μονο σε download mode απο χθες. Καμια ιδεα στο τραπεζι να επαναφερω το recovery?

Σπύρος

:: Samsung Galaxy S :: Once you go CM9 you never go back!!

Ρε παιδιά σε ενα φιλαρακι μετά απο φλασαρισμα της cm9 για 2η φορα λογω προβληματος στην ληψη μηνυματων, εκανε συνεχη loop στην εναρξη με το samsung gt..... και το βασικοτερο δεν μπαινει σε recovery, μονο σε download mode απο χθες. Καμια ιδεα στο τραπεζι να επαναφερω το recovery?

Προσωπικά θα έπαιρνα απο το αρχείο της ρομ τον kernel (boot.img) και θα τον φλάσαρα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα heimdall. Ετσι θα επανέλθει το recovery :)

Κώστας

Πάντως, από προσωπική εμπειρία, ο καλύτερος και πιο καθαρός τρόπος για να περαστεί η CM9 είναι να περάσεις πιο πριν με καθαρή εγκατάσταση μια gingerbread rom με 3 αρχεία με repartition και όλα τα σχετικά wipes.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Ναι, δυστυχώς! Το μόνο που ελπίζω είναι πως όλη αυτή η καθυστέρηση στο να βγει νέα build της CM9 οφείλεται στο ότι μας ετοιμάζουν κάποια έκπληξη... όπως π.χ. να μας δώσουν μία ωραιότατη beta.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν είναι υπομονή!:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.