konv Δημοσιεύτηκε May 9, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 9, 2004 To πρόβλημα που αντιμετώπισα και θέλω βοήθεια είναι το εξής. Είχα μετατρέψει μία ταινία avi σε mpeg. Όπως ήταν το αρχείο το έγραψα σε ένα dvd -r. Όταν το έπαιξα στον υπολογιστή όλα ήταν καλά. Όταν όμως το δοκίμασα σε κανονικό dvd player δεν έπαιζε. Φαινόταν σαν να το διαβάζει πάρα πολύ αργα. Ξέρει κανείς κάτι? Κάποια βοήθεια;;; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioannis_z_ioanni Δημ. May 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2004 Το format για τα κανονικά DVD Video ή τα mini DVD (CD με το ίδιο format για αναπαραγωγή σε DVD Player είναι UDF και τα αρχεία θα πρέπει να είναι αρχεία VOB IFO και BUP. Τα αρχεία VOB είναι τα αρχεία εικόνας και ήχου, ενώ τα IFO είναι τα αρχεία πλοήγησης, τα αρχεία BUP είναι αρχεία-αντίγραφα ασφαλείας των IFO. Αυτά τα αρχεία θα πρέπει να είναι σε έναν φάκελο στο DVD που θα ονομάζεται VIDEO_TS. Το Nero π.χ. έχει στον οδηγό του προεπιλογή για video DVD ή για mini DVD. Για την δημιουργία από ένα αρχείο MPEG ή AVI τέτοιων αρχείων η πιο απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το NERO VISION EXPRESS 2 και NERO RECODE 2, τα οποία βέβαια θα πρέπει να αγοράσεις γιατί δεν διατίθενται δωρεάν. Για δημιουργία από αρχεία avi δίσκων DVD Video και σχετικά shareware ή freeware προγράμματα θα βρείς άπειρες πληροφορίες στο http://www.doom9.org/ το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο γύρω από το Back up των DVDs και περιέχει και οδηγούς για την κάθε μετατροπή. Έξω από το format των DVD, το DVD Player μπορεί να αναπαράγει και VCD (Video CD) ή SVCD (Super Video CD). Το παραπάνω site έχει οδηγίες για την δημιουργία και αυτής της μορφής μέσων. Tα αυτά μέσα υποστηρίζονται και από το Nero Vision Express. Η πρότασή μου για τις εφαρμογές του Nero δεν είναι γιατί είναι οι καλύτερες ποιοτικά, αλλά γιατί μάλλον είναι αυτές που χρειάζονται λιγότερο χρόνο και ενασχόληση, υπάρχουν και άλλα προγράμματα για DVD Authoring. Ίσως οι πληροφορίες που σου έδωσα να είναι λίγο ακαταλαβίστικες με την πρώτη ματία. Αν ψάξεις και αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο για "εκπαίδευση" φαντάζομαι ότι θα βρείς την λύση που σου ταιριάζει καλύτερα. Μπορείς βέβαια για να μην πάς "μακριά" να ρίξεις και μια ματιά στο παρακάτω: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=14140 Νομίζω ότι θα μπορούσε να σε καλύψει γιατί το πρόβλημα είναι παρόμοιο: η από avi σε DVD Video δημιουργία. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konv Δημ. May 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2004 Eυχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Εχω κατευασει 2 παιχνιδια απο νετ.προσπαθω να τα κανω install ετσι οπως ειναι αλλα δεν γινετε... πως κανουμε burn τα games που κατευαζουμε? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Εχω κατευασει 2 παιχνιδια απο νετ.προσπαθω να τα κανω install ετσι οπως ειναι αλλα δεν γινετε... πως κανουμε burn τα games που κατευαζουμε? Καλημέρα... Τα games που κατέβασες προφανώς είναι σε μορφή iso και θα χρειαστείς το Alcohol 120% Εάν είναι σε φάκελο με πολλά zip αρχεία μέσα θα κάνεις το ΕΝΑ απο αυτά extract και μετά πάλι με το πρόγραμμα που προανέφερα θα το κάνεις install δημιουργόντας μία εικονική συσκευή αρχικά... Αν χρειαστείς κάποια πληροφορία παραπάνω μπορείς να μου στείλεις pm Επίσης μπορείς αν θες για ποιό ευκολία να χρησιμοποιήσεις τον παλιό παραδοσιακό τρόπο με το Magic Iso το οποίο "σπάει" το iso αρχείο... Εύχομαι να μην σε μπέρδεψα...:O "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Διάβασε αυτά τα δύο posts και αν έχεις πρόβλημα εδώ είμαστε πάλι: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1261004#post1261004 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1261016#post1261016 http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 αυτο που κατευασα εγω ειναι bin το ενα...προσπαθω να το γραψω με nero αλλα τιποτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 αυτο που κατευασα εγω ειναι bin το ενα...προσπαθω να το γραψω με nero αλλα τιποτα. Καλημέρα...:happy: Κοίτα αν θες 2-3 post ποιό πάνω και θα καταλάβεις πως θα το γράψεις...:shifty: Είναι μορφή iso και αυτο...:O "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 αυτο που κατευασα εγω ειναι bin το ενα...προσπαθω να το γραψω με nero αλλα τιποτα. μαζι με το bin πρεπει να υπαρχει και ενα cue, ή κανω λαθος; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 μαζι με το bin πρεπει να υπαρχει και ενα cue, ή κανω λαθος; Καλησπέρα... Όχι δεν κάνεις λάθος όπως τα αρχεία .mdf/.mds είναι μαζί έτσι και τα αρχεία .bin/.cue "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 Oxi panta.. mporeis kai mono tou to BIN Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 Oxi panta.. mporeis kai mono tou to BIN ΚΑλησπέρα παιδιά. Πάντος μια καλή λύση που χρησιμοποιώ σπίτι και δεν μέ έχει προδόσει ποτέ όσον αφορά images από το internet είναι το power iso.Όπως προανέφερε ο φίλος kormos απλά όχι το magic iso.Θεωρώ ότι έχει περιορισμένες δυνατότητες συγκριτικά με το power iso.Εμένα προσωπικά έτσι μου φαίνεται.Μπορεί και διαβάζει όλες τις μορφές συμπίεσης που γίνονται για images.Μπορείς να κάνεις είτε mount το image είτε να το κάνεις extract και να το κάψεις σε ένα δισκάκι. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 Oxi panta.. mporeis kai mono tou to BIN μπορει και μονο του, αλλα αυτος που το ανεβασε εκει απο οπου το κατεβασε η IRONMAIDEN, θα ειχε βαλει και cue. ετσι ειναι ευκολοτερη η διαδικασια. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. July 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2006 δηλαδη να προσπαθησω να τα βαλω κ τα 2 μαζι? αφου δεν τα βλεπει καν το ner,ειναι συμπιεσμενα μεσα σε φακελους. το power iso τι κανει? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. July 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2006 δηλαδη να προσπαθησω να τα βαλω κ τα 2 μαζι? αφου δεν τα βλεπει καν το ner,ειναι συμπιεσμενα μεσα σε φακελους. το power iso τι κανει? Με το power iso αν έχεις image bin μπορεί να διαβάσει και να στο κάνει extract ή mount σε δικό του virtual drive που δημιουργεί και θα παίξει κατευθείαν. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2006 Mε utilities όπως το UltraISO και το PowerISO, μπορείς να μετατρέψεις ένα cd/dvd image σε κάποιο άλλο είδος αρχείου image. Για παράδειγμα μπορείς από bin να το μετατρέψεις σε iso, nrg κλπ. Όπως γράφω και εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1261016#post1261016 ένα image είναι ένα πλήρες αντίγραφο ενός δίσκου cd/dvd. Αυτό μπορείς να το γράψεις σε ένα δισκάκι με την επιλογή του Nero Recorder --> Burn image. Στην περίπτωση που έχεις bin+cue αρχεία (πάνε πάντα μαζί), ανοίγεις με το Nero (με το Burn image) το cue, το οποίο είναι απλά ένα αρχείο κειμένου που περιέχει το που ακριβώς στον δίσκο υπάρχει το bin. Αν έχεις πρόβλημα με το bin/cue, αυτό που μπορείς να κάνει είναι με τα utilities αυτά (UltraISO, PowerISO) να μετατρέψεις το bin σε iso ή nrg. Το αρχείο που θα προκύψει θα το γράψεις με το Nero, πάλι με την επιλογή Burn Image. Είναι πολύ απλό, δοκίμασε να κάνεις αυτά που γράφω και δεν θα έχεις προβλήματα. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts