Jump to content

Ειδήσεις


Avior
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο τυφώνας Ρίτα αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 5, την ισχυρότερη και την πλέον καταστροφική της σχετικής κλίμακας και κινείται προς τις ακτές του Τέξας, τις οποίες αναμένεται ότι θα πλήξει σε τρεις μέρες. Η Ρίτα κινείται τώρα δυτικά στον κόλπο του Μεξικού, με ανέμους ισχύος 260 χιλιομέτρων την ώρα. Υποχρεωτικές εκκενώσεις άρχισαν ήδη στη Νέα Ορλεάνη, που είχε πρόσφατα καταστραφεί από τον τυφώνα Κατρίνα, καθώς και την πόλη Γκάλβεστον, του Τέξας. Ο πρόεδρος Μπούς κήρυξε τις πολιτείες Τέξας και Λουϊζιάνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διέταξε την επαγρύπνηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών παροχής βοήθειας. Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων, Ντέηβιντ Πώλισον, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη ότι ήδη βρίσκονται στην περιοχή φορτηγά με πόσιμο νερό, πάγο και τρόφιμα.

 

Στη Νέα Ορλεάνη, μηχανικοί κάνουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν τα προστατευτικά αναχώματα, τα οποία δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τα νερά της πλημμύρας που προκάλεσε η Κατρίνα. Η πόλη δεν βρίσκεται ακριβώς στην προβλεπόμενη πορεία του τυφώνα Ρίτα, αλλά οι αρχές προειδοποιούν ότι μόνο 8 εκατοστά επιπλέον βροχόπτωσης, θα μπορούσαν να προκαλέσουν και νέες πλημμύρες.

 

Στο μεταξύ, έντονες ανησυχίες εκφράζονται για τις εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Κόλπο του Μεξικού καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Ρίτα. Εταιρίες πετρελαίου εκκενώνουν τις εγκαταστάσεις τους στον κόλπο του Μεξικού καθώς πλησιάζει ο επικίνδυνος τυφώνας. Οι εταιρίες αυτές φοβούνται ότι η ταχύτητα των ανέμων καθώς και τα πελώρια κύματα θα προκαλέσουν επιπλέον καταστροφές στη βιομηχανία πετρελαίου στη περιοχή, η οποία είχε είδη πληγεί σοβαρά από τον θανατηφόρο τυφώνα Κατρίνα.

 

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι ο τυφώνας Ρίτα θα πλήξει τις ακτές του Τέξας κάποια στιγμή το Σάββατο. Η περιοχή αυτή είναι μείζονος σημασίας για τις εταιρείες πετρελαίου καθώς και για τα διυλιστήρια τα οποία βρίσκονται μόνον μερικά χιλιόμετρα δυτικά των περιοχών που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον προηγούμενο τυφώνα (Κατρίνα)

 

Η ανησυχία για το πετρέλαιο, τη βενζίνη και τις άλλες πηγές ενέργειας προκάλεσε την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου η οποία την Τετάρτη ξεπέρασε τα 68 δολάρια το βαρέλι, πριν σταθεροποιηθεί τελικά στα 66,80 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 

 

Πηγή: Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

http://www.mpa.gr/article.html?doc_id=546399

 

 

Υ.Γ.

Όταν "μικρές" χώρες υπέγραφαν για τη μείωση των ρύπων και την αποφυγή του φαινομένου του θερμοκηπίου, οι Η.Π.Α. τους γράφανε να μη πω που... τώρα τα βλέπουν μπροστά τους (και τα χειρότερα ακόμα δεν ήρθαν!). Το πρόβλημα είναι ότι παίρνει και άλλες χώρες η μπάλα σε όλο τον πλανήτη! Ευχομαί μόνο να καταλάβουν κάποιοι το λάθος τους, πριν είναι αργά για όλους!

 

για ποτε εστειλε την εθνοφυλακη εκει ο μπους ε? :shifty:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στον αρχαιολογικό χώρο

Ένας νεκρός και αγνοούμενοι από πτώση του στεγάστρου στο Ακρωτήρι Θήρας

 

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/651825_b.jpg

23/09/05 15:10

 

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άγνωστος αριθμός ατόμων έχουν καταπλακωθεί από το νέο στέγαστρο στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου Σαντορίνης, που κατέπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής, πιθανότατα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, περίπου 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, βρίσκονται καταπλακωμένοι από το στέγαστρο, έκτασης 1.000 τ.μ.

 

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, ενώ τρεις πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα. Οι τρεις είναι τουρίστες που ξεναγούνταν στον αρχαιολογικό χώρο, εκ των οποίων οι δύο αλλοδαποί.

 

Δύναμη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχει σπεύσει στην περιοχή και επιχειρεί να απεγκλωβίσει όσους έχουν καταπλακωθεί, ενώ στο σημείο θα μεταφερθεί αεροπορικώς και μονάδα της ΕΜΑΚ.

 

Στον αρχαιολογικό χώρο μετέβη με ελικόπτερο SUPER PUMA και ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

 

Ο κ. Τατούλης συνοδεύεται από τον γενικό διευθυντή Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Λάζαρο Κολώνα, τον γενικό διευθυντή Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων Βασίλη Χανδακά και τον πρόεδρο της ΠΟΣΥΠΠΟ Γιάννη Τσακοπιάκο.

 

Η αιτία της πτώσης του στεγάστρου, που καλύπτει τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν, ωστόσο εκτιμάται ότι ρόλο έπαιξαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

 

Το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης κατασκευάστηκε το 2003 από οικολογικά υλικά. Στη στέγη του στεγάστρου υπήρχε λεπτό στρώμα φυτεμένου χώματος, με στόχο να αποκατασταθεί το τοπίο όπως ήταν πριν από την ανασκαφή.

 

Το στέγαστρο είχε τη δυνατότητα να συλλέγει το νερό της βροχής, προκειμένου να οδηγείται σε δεξαμενή για να χρησιμοποιηθεί για πότισμα. Επιπλέον, τα παράθυρα της στέγης άνοιγαν το βράδυ για την ανανέωση του θερμού αέρα στο εσωτερικό του στεγάστρου.

 

Το συνολικό κόστος του βιοκλιματικού στεγάστρου θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια ευρώ.

 

in.gr

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Ουάσινγκτον

Συμβόλαια του αμερικανικού στρατού για την προμήθεια μεγάλης ποσότητας του βακτηρίου του άνθρακα αποκαλύφθηκαν από οργάνωση κατά των βιολογικών όπλων.

 

Αν και το στέλεχος του βακτηρίου που θα χρησιμοποιηθεί στις έρευνες βιοασφάλειας δεν είναι παθογόνο, η παραγγελία εγείρει ερωτήματα όσον αφορά την τήρηση της Συνθήκης Βιολογικών Όπλων -τα υλικά που αγοράζει ο στρατός των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή κάποιου θανατηφόρου στελέχους.

 

Σύμφωνα με το New Scientist, η αμερικανο-γερμανική οργάνωση Sunshine Project έφερε στο φως φετινά συμβόλαια με τα οποία το Πεδίο Δοκιμών Dugway στη Γιούτα συμφωνεί με εταιρείες για την προμήθεια τόνων του βάκιλλου του άνθρακα. Ο αμερικανικός στρατός προμηθεύεται επίσης εξοπλισμό για την παραγωγή άλλων βιολογικών παραγόντων.

 

Ένα από τα συμβόλαια «βιολογικών προμηθειών» αναφέρει: «Η εταιρεία πρέπει να έχει τη δυνατότητα και την πρόθεση να καλλιεργήσει Bacillus anthracis, στέλεχος Sterne, σε ποσότητες των 1.500 λίτρων». Αλλα συμβόλαια αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού για την καλλιέργεια άγνωστου βιολογικού παράγοντα σε ποσότητες των 3.000 λίτρων, αλλά και την αγορά νεκρών προβάτων για τη δοκιμή αποτεφρωτήρα που προορίζεται για τυχόν μολυσμένα κοπάδια.

 

Η αποκάλυψη προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ. «Εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα όσον αφορά το πώς οι ΗΠΑ θα αποδείξουν ότι συμμορφώνονται με τη Συνθήκη Βιολογικών Όπλων, εφόσον αυτές οι δεξαμενές αρχίσουν να λειτουργούν» σχολιάζει ο Αλαν Πίαρσον, διευθυντής του τμήματος βιολογικών όπλων στο Κέντρο Ελέγχου και Μη Διάδοσης Όπλων στην Ουάσινγκτον.

 

Ο βάκιλλος του άνθρακα προσβάλλει συνήθως το δέρμα ζώων. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να περάσει στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος, οπότε είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρος. Από τη στιγμή που θα εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα, η καταπολέμηση με αντιβιοτικά είναι σχεδόν αδύνατη.

 

Οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν την παραγωγή βιολογικών όπλων το 1969, αν και μικρές ποσότητες του θανατηφόρου στελέχους Ames παράγονταν στο Dugway τουλάχιστον μέχρι το 1998.

 

Αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστό πού θα χρησιμοποιηθεί ο άνθρακας που παρήγγειλε η στρατιωτική βάση, οι ειδικοί εικάζουν ότι προορίζεται για δοκιμές απολύμανσης ή για δοκιμές πυραύλων σχεδιασμένων να εξουδετερώνουν αποθέματα βιολογικών όπλων.

 

Ένα άλλο, πιο ανησυχητικό ενδεχόμενο είναι ότι ο βάκιλλος θα χρησιμοποιηθεί σε έρευνες που αφορούν τη διασπορά του βακτηρίου μετά την απελεθέρωσή του στην ατμόσφαιρα από βόμβες ή ψεκαστικά αεροσκάφη.

Link to comment
Share on other sites

ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ Η "ΡΙΤΑ"

 

Σχεδόν 1,14 εκατομμύριο άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό στο Τέξας, στη Λουιζιάνα και στο Μισισίπι, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ρίτα, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενω έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα. Στην κομητεία Χάμφρεϊ του βόρειου Μισσισσιππή ένα άτομο έχασε τη ζωή του από ανεμοστρόβιλο που αποκόπηκε από τον κυκλώνα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο κυκλώνας Ρίτα πρόκειται να κοστίσει "από 2,5 ως 6 δισεκατομμύρια δολάρια" στις ασφαλιστικές εταιρείες.Το ποσό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο απ' ό,τι υπολογιζόταν επειδή ο κυκλώνας εξασθένησε πριν πλήξει την ακτή. Οι ζημιές σε ασφαλισμένα αγαθά που είχε προκαλέσει ο κυκλώνας Κατρίνα υπολογίζονται μεταξύ 14 και 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

http://www.mpa.gr

Link to comment
Share on other sites

Τη στιγμή που κλαίγονται όλοι οι Έλληνες ότι δεν έχουν χρήματα, έρχεται το παρακάτω δημοσίευμα που αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα για να μας δείξει ότι ο Έλληνας είναι εκ φύσεως μίζερος, γκρινιάρης, άπληστος. Να σας πω απλά ότι λαοί με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο δεν έχουν κατά κανόνα ούτε καν ιδιόκτητο σπίτι.

 

«Χώρα των ιδιοκτητών»

Επτά ακίνητα αναλογούν σε κάθε ελληνική οικογένεια

 

Eπτά ακίνητα κατέχουν κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι, στοιχείο που χαρακτηρίζει την Eλλάδα χώρα των ιδιοκτητών. H πλειονότητα των ελληνικών οικογενειών έχει ιδιόκτητο σπίτι και ταυτόχρονα διαθέτει και κάποιο άλλο ακίνητο, κυρίως αγροτεμάχιο ή οικόπεδο.

 

Tα στοιχεία προκύπτουν από την επεξεργασία του πρώτου δείγματος των εντύπων E9 που υποβλήθηκαν φέτος στην Eφορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κάθε φορολογούμενος που υπέβαλε φέτος E9 έχει στην ιδιοκτησία του ένα διαμέρισμα ή μονοκατοικία και τουλάχιστον ένα ακόμη ακίνητο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης.

 

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι περισσότερες μονοκατοικίες που δηλώθηκαν είναι κτισμένες σε χωριά, ενώ ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο αριθμός των αγροτεμαχίων που εμφανίζονται στις δηλώσεις ακινήτων.

 

Aναλυτικά, η επεξεργασία του πρώτου δείγματος των εντύπων E9 που καταχώρησε στο ηλεκτρονικό σύστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων αποκαλύπτει τα εξής:

 

1) Eπτά ακίνητα δήλωσαν κατά μέσο όρο στο έντυπο E9 οι φορολογούμενοι- ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

2) Tρία στα πέντε ακίνητα που εμφανίζονται στο E9 είναι αγροτεμάχια, βοσκότοποι, δασικές εκτάσεις κ.λπ. και τα δύο είναι κτίσματα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.) ή οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως.

 

3) Kατοικίες με επιφάνεια μέχρι 100 - 110 τετραγωνικά μέτρα δήλωσαν ότι κατέχουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι. Oι φορολογούμενοι επιλέγουν να αποκτούν ακίνητο μέχρι 120 τ.μ. (ειδικά αν πρόκειται για πρώτη κατοικία) καθώς απαλλάσσεται από το τεκμήριο διαβίωσης και το «πόθεν έσχες».

 

4) Mεγάλη επιφάνεια περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα εμφανίζονται να καταλαμβάνουν οι βοηθητικοί χώροι των κατοικιών. Oι υπόγειοι χώροι στάθμευσης (γκαράζ), οι αποθήκες, αλλά και οι ημιυπόγειοι χώροι (play-room) που αγοράζονται μαζί με το διαμέρισμα ή τη μεζονέτα χαρακτηρίζονται βοηθητικοί ανεξάρτητα αν κάποιοι από αυτούς (ημιυπόγειοι χώροι) έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης.

in.gr

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν περίμενα να το δω ποτέ!!!

http://www.aggressionform.com/form.html

http://briefcase.pathfinder.gr/download/despangel/35639/476962/1/2003_9_johnnycash912.jpg R.I.P. - m8
Link to comment
Share on other sites

εγω χθες ακουσα για το ωραριο των δημοσιων υπαλληλων ...και ολοι τους γιουχαρουν τους υπουργους...ο προεδρος ΓΣΕΕ φωναζε και οχι και μη και τετοια...

 

εγω ειμαι καθετος!! κανονικα πρεπει να δουλευουν μεχρι τις 10 το βραδυ! γιατι εμεις που σχολαμε οι ιδιωτικοι 9 το βραδυ...δεν μπορουμε να κανουμε την δουλεια μας..

ας σοβαρευτουν λιγο και να σηκωθουν λιγο απο την καρεκλα τους.ειναι πραγματα αυτα??

δηλαδη μεν φωναζουν τα μεγαλα καταστηματα να ειναι ανοιχτα 9-9

και φωναζουν για τους δημοσιους υπ. που τους βαλαν να δουλεψουν 1 ωρα παραπανω!! :shoot::shoot:

Never Give Up:!:

Join friend!

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα ένα άσχημο περιστατικό ήρθε να ταράξει το χώρο της δημοσιογραφίας. Ο Περικλής Στέλλας δέχτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (30/9) επίθεση από αγνώστους και διεκομίσθη στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να φαίνονται αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του.

 

Ο διευθυντής τμήματος της Θεσσαλονίκης που εργάζεται σε γνωστή αθλητική εφημερίδα και τηλεοπτικό κανάλι έβγαινε από το γραφείο του αργά το βράδυ της Παρασκευής (30/9) όταν δεν άργησε να συμβεί το μοιραίο.

 

Άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι τρεις φορές, χωρίς ευτυχώς να σοβαρέψει η κατάσταση της υγείας του παρά τη μαχαιριά που φαίνεται να δέχτηκε στο πηγούνι. Αυτό τουλάχιστον είπαν οι θεράποντες ιατροί λίγο μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ). Το σοκ για το γνωστό δημοσιογράφο ήταν μεγάλο αφού για λίγα λεπτά είχε απώλεια μνήμης, σιγά σιγά όμως κατάφερε να επανέλθει.

 

Sportime

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα ένα άσχημο περιστατικό ήρθε να ταράξει το χώρο της δημοσιογραφίας. Ο Περικλής Στέλλας δέχτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (30/9) επίθεση από αγνώστους και διεκομίσθη στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να φαίνονται αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του.

 

Ο διευθυντής τμήματος της Θεσσαλονίκης που εργάζεται σε γνωστή αθλητική εφημερίδα και τηλεοπτικό κανάλι έβγαινε από το γραφείο του αργά το βράδυ της Παρασκευής (30/9) όταν δεν άργησε να συμβεί το μοιραίο.

 

Άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι τρεις φορές, χωρίς ευτυχώς να σοβαρέψει η κατάσταση της υγείας του παρά τη μαχαιριά που φαίνεται να δέχτηκε στο πηγούνι. Αυτό τουλάχιστον είπαν οι θεράποντες ιατροί λίγο μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ). Το σοκ για το γνωστό δημοσιογράφο ήταν μεγάλο αφού για λίγα λεπτά είχε απώλεια μνήμης, σιγά σιγά όμως κατάφερε να επανέλθει.

 

Sportime

Aπό τους καλύτερους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. Γνωστός για τα φιλοαρειανά του αισθήματα (δεν είναι για αυτό το λόγο από τους καλύτερους :p , αντικειμενικά είναι πολύ καλός) και χρόνια στον χώρο. Άραγε ποιοι τραμπούκοι τον χτύπησαν; Οι γνωστοί εχθροί της ομάδας, που βρίσκονται στο απέναντι στρατόπεδο λέω εγώ... :shifty:

Link to comment
Share on other sites

Γιγάντιο καλαμάρι σε ένα από τα σπανιότερα πορτραίτα του κόσμου

 

[imgalign=right]http://img.pathfinder.gr/CMAN/i/45/0/3779-7.jpg[/imgalign]Τόκιο : Ένα από τα πλέον μυστηριώδη πλάσματα του πλανήτη φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στη φύση σχεδόν ένα χιλιόμετρο κάτω από τα κύματα στο Βόρειο Ειρηνικό.

 

Ιάπωνες βιολόγοι βιντεοσκόπησαν ένα γιγάντιο καλαμάρι οκτώ μέτρων, το οποίο επί τέσσερις ώρες προσπαθούσε να ξεφύγει από το αγκίστρι.

 

Το τεράστιο κεφαλόποδο τελικά διέφυγε, αναγκάστηκε όμως να αφήσει πίσω του ένα πλοκάμι πεντέμισι μέτρων. Οι ερευνητές κατάφεραν να το ανεβάσουν πάνω στο σκάφος, όπου διαπίστωσαν ότι οι βεντούζες λειτουργούσαν ακόμα.

 

Τα γιγάντια καλαμάρια, περίπου εννέα είδη που ταξινομούνται στο γένος Architeuthis, είναι τα μεγαλύτερα ασπόνδυλα του πλανήτη, με μήκος που φτάνει τα 18 μέτρα, μαζί με τα πλοκάμια. Ζουν σε βάθος από 500 έως χίλια μέτρα και είναι σαρκοφάγα.

 

Αν και μέχρι σήμερα εκατοντάδες νεκρά καλαμάρια έχουν εντοπιστεί σε ακτές και στον ωκεανό, κανείς δεν είχε καταφέρει ως σήμερα να φωτογραφήσει ένα ενήλικο άτομο στο φυσικό του περιβάλλον -οι επιστήμονες είχαν δοκιμάσει ακόμα και να τοποθετήσουν κάμερες σε φάλαινες φυσητήρες, οι οποίες είναι γνωστό ότι κυνηγούν τον τεράστιο μεζέ.

 

Στο τελευταίο εγχείρημα, ο Τσουνέμι Κουμποντέρα του ιαπωνικού Εθνικού Μουσείου Επιστήμης και ο Κιότσι Μόρι της Ένωσης Παρακολούθησης Φαλαινών Ogasawara στο Τόκιο, ταξίδεψαν σε μια θαλάσσια περιοχή όπου είναι γνωστό ότι τρέφονται φυσητήρες.

Μια αυτόματη κάμερα βυθίστηκε κρεμασμένη από μια πετονιά του ενός χιλιομέτρου, μαζί με αγκίστρια με το δόλωμα, ένα μεγάλο κομμάτι καλαμαριού και εκχύλισμα γαρίδας.

 

Το βίντεο που προέκυψε προσφέρει πολλές ακόμα πληροφορίες για τη συμπεριφορά του σπάνιου γίγαντα.

 

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα γιγάντια καλαμάρια είναι πλάσματα σχετικά αδρανή, τα οποία παραμένουν ακίνητα στο σκοτάδι της αβύσσου και απλώνουν τα πλοκάμια τους ως δόλωμα, περιμένοντας τη λεία τους να κολυμπήσει προς το μέρος τους.

 

Από τις νέες παρατηρήσεις είναι σαφές ότι το Architeuthis είναι μάλλον επιθετικό. Το καλαμάρι τύλιξε τα πλοκάμια γύρω από το δόλωμα και το αγκίστρι σαν πίθωνας, προσπαθώντας να τα στραγγαλίσει.

 

Φωτογραφίες του γιγάντιου καλαμαριού δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

 

Πηγή: Ιαματική

Link to comment
Share on other sites

εγω χθες ακουσα για το ωραριο των δημοσιων υπαλληλων ...και ολοι τους γιουχαρουν τους υπουργους...ο προεδρος ΓΣΕΕ φωναζε και οχι και μη και τετοια...

 

εγω ειμαι καθετος!! κανονικα πρεπει να δουλευουν μεχρι τις 10 το βραδυ! γιατι εμεις που σχολαμε οι ιδιωτικοι 9 το βραδυ...δεν μπορουμε να κανουμε την δουλεια μας..

ας σοβαρευτουν λιγο και να σηκωθουν λιγο απο την καρεκλα τους.ειναι πραγματα αυτα??

δηλαδη μεν φωναζουν τα μεγαλα καταστηματα να ειναι ανοιχτα 9-9

και φωναζουν για τους δημοσιους υπ. που τους βαλαν να δουλεψουν 1 ωρα παραπανω!! :shoot::shoot:

 

Καταρχάς δε νομίζω ότι πρόκειται να δουλεύουν μια ώρα παραπάνω, αλλά να ξεκινάνε μια ώρα αργότερα (πχ) και να τελειώνουν μια ώρα αργότερα. Να εξυπηρετείται δλδ και ο κόσμος που δεν προλαβαίνει να πάει στις Δ.Υ. υπηρεσίες πριν τις 1 που οι περισσότερες κλείνουν.

 

Μπορεί να έχει και δίκιο η ΑΔΕΔΥ (σ.σ: όχι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ είναι για τους δημόσιους υπαλλήλους) που φωνάζει ότι οι άνθρωποι έχουν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και πρέπει να σχολάνε νωρίς :p

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς δε νομίζω ότι πρόκειται να δουλεύουν μια ώρα παραπάνω, αλλά να ξεκινάνε μια ώρα αργότερα (πχ) και να τελειώνουν μια ώρα αργότερα. Να εξυπηρετείται δλδ και ο κόσμος που δεν προλαβαίνει να πάει στις Δ.Υ. υπηρεσίες πριν τις 1 που οι περισσότερες κλείνουν.

 

Μπορεί να έχει και δίκιο η ΑΔΕΔΥ (σ.σ: όχι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ είναι για τους δημόσιους υπαλλήλους) που φωνάζει ότι οι άνθρωποι έχουν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και πρέπει να σχολάνε νωρίς :p

 

 

Συγνώμη φίλε μου αλλά το τελευταίο που είπες δεν το κατάλαβα,

μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παιδιά που σχολάνε από το σχολείο ;

όλος ο άλλος κοσμάκης που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και σχολάνε από τις 16:00 και μετά δεν έχει παιδιά ;

Link to comment
Share on other sites

.......έχει και δίκιο η ΑΔΕΔΥ που φωνάζει ότι οι άνθρωποι έχουν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και πρέπει να σχολάνε νωρίς :p

:cry: Ήμαρτον. Όχι και δίκιο. :w00t: Δηλαδή στη Γερμανία που όλες οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν μετά τις 4 τι γίνεται; Τα παιδιά ποιος τα παίρνει από το σχολείο εκεί; Γενναία απόφαση αν ισχύσει κάτι τέτοιο, ίσως η πιο γενναία ως τώρα (άλλωστε πήρε και πολλές μήπως; :p ) της σημερινής κυνέρνησης.

Link to comment
Share on other sites

Hρεμήστε :)

 

Προφανώς και το έλεγα ειρωνικά, για αυτό έβαλα το :p στο τέλος.

 

Πάντως η ΑΔΕΔΥ το χρησιμοποιεί σαν ... σοβαρό επιχείρημα:

 

Με το θέμα θα ασχοληθεί η εκτελεστική επιτροπή της οργάνωσης «κατά την τακτική συνεδρία της προσεχούς Τρίτης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, θέλοντας, κατ' αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι δεν υπάρχει το στοιχείο του «επείγοντος», αν και δεν αποκλείεται να μην υπάρχει ούτε το στοιχείο του «αιφνιδιασμού». Ωστόσο οποιαδήποτε μετακίνηση του ωραρίου αφενός θα πλήξει τις γυναίκες-μητέρες εργαζόμενες, που αποτελούν την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων και, αφετέρου, δεν αφορά το σύνολο των υπηρεσιών. Κατ' αρχάς, και λόγω απουσίας ενός ικανοποιητικού δικτύου δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και όσων λειτουργούν στο πλαίσιο των δημοσίων επιχειρήσεων, πολλές εργαζόμενες αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ένα διαφορετικό ωράριο. Αλλά και για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, κυρίως του Δημοτικού, η διαφοροποίηση του ωραρίου εργασίας των γονέων, εν σχέσει με το εκπαιδευτικό ωράριο των παιδιών είναι αδύνατη.
Link to comment
Share on other sites

Καλά τι καινούργιο είναι αυτό πάλι;;;

 

 

Άρθρο για συνδρομητές

 

Η ειδησεογραφία του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων παρέχεται πλέον μόνο σε συνδρομητές. Αυτό σημαίνει ότι για να έχει κάποιος άμεση πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Μ.Π.Ε., θα πρέπει πρώτα να αποστείλει τα πλήρη στοιχεία του για εγγραφή στη λίστα των συνδρομητών. Στη συνέχεια, η αρμόδια υπηρεσία του Μ.Π.Ε., ενημερώνει τους ιδιώτες ή τους φορείς για τον τρόπο πληρωμής της συνδρομής και πρόσβασης στην ιστοσελίδα. Να σημειωθεί ότι το ΜΠΕ διατηρεί αρχείο πελατών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2472/97, χωρίς να προβαίνει σε επεξεργασία ή διάθεση προς τρίτους των στοιχείων αυτών.

 

Όλα τα άρθρα, ρεπορτάζ κ.τ.λ., μετά την παρέλευση 8 ωρών από την εισαγωγή τους στο σύστημα, είναι διαθέσιμα. Επίσης, είναι διαθέσιμες σε όλους και οι ειδήσεις που κρίνονται σημαντικές και κοινής ωφέλειας.

 

Για επικοινωνία στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων:

Τηλ.: 0030-2310-244101

Fax: 0030-2310-244100

e-mail: webmaster@mpa.gr

 

http://www.mpa.gr/article.html?doc_id=547992

 

Θα προτιμούσα τα μεγάλα ειδησειογραφικά πρακτορεία της χώρας να παρέχουν δωρεάν την πληροφόρηση και με αυτή την αλλάγη που έκανε παίρνει μια αρνητική ψήφο από μένα!!! Στην προκειμένη αν κατάλαβα καλά αν δεν είσαι συνδρομητής μπορείς να δεις ένα άρθρο μετά την παρέλευση 8 ωρών από την στιγμή που θα βγεί!!!

Link to comment
Share on other sites

Τέλος εποχής...

Κλείνουν τα μικρόφωνα του Flash96 έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/654389_b.jpg

Κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ραδιοφωνίας και του ελληνικού Διαδικτύου. Έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash96 σταματά να εκπέμπει.

 

Μαζί του τερματίζει τη λειτουργία του και ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος flash.gr που έχει πέντε χρόνια ζωής.

 

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της Flash AE, Σωτήρης Πουλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τα Σωματεία των Ενώσεων του Τύπου, θα απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων με πλήρη καταβολή των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων και υποσχέθηκε εξόφληση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Η εταιρεία εισέρχεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης.

 

Ο σταθμός δεν μεταβιβάζεται και η συχνότητα «96.0» θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

 

Την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί αν ο σταθμός σιγήσει και η ιστοσελίδα κλείσει αμέσως ή μετά την καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

 

Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Flash έχουν αναλάβει τη ροή του προγράμματος και βγάζουν στον «αέρα» ακροατές, συναδέλφους και πολιτικούς που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του σταθμού.

flash.gr

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα. Υπάρχει κάποια αιτιολόγηση για το κλείσιμο του σταθμού;

Υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα, τους τελευταίους μήνες κάναν αρκετές φορές απεργία τουλάχιστον στο flash.gr για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους... Καμιά λαμογιά θα παίζει στάνταρ πιστεύω. Του Κόκκαλη είναι και τα δυο, δεν έχει πέσει έξω για να μην πληρώνει. Και μάλιστα ούτε καν μεταβιβάζει. Κλείσιμο και επιστροφή της συχνότητας στο ΕΣΡ. Περίεργα πράματα...

Link to comment
Share on other sites

Τέλος εποχής...

Κλείνουν τα μικρόφωνα του Flash96 έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/654389_b.jpg

Κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ραδιοφωνίας και του ελληνικού Διαδικτύου. Έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash96 σταματά να εκπέμπει.

 

Μαζί του τερματίζει τη λειτουργία του και ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος flash.gr που έχει πέντε χρόνια ζωής.

 

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της Flash AE, Σωτήρης Πουλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τα Σωματεία των Ενώσεων του Τύπου, θα απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων με πλήρη καταβολή των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων και υποσχέθηκε εξόφληση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Η εταιρεία εισέρχεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης.

 

Ο σταθμός δεν μεταβιβάζεται και η συχνότητα «96.0» θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

 

Την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί αν ο σταθμός σιγήσει και η ιστοσελίδα κλείσει αμέσως ή μετά την καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

 

Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Flash έχουν αναλάβει τη ροή του προγράμματος και βγάζουν στον «αέρα» ακροατές, συναδέλφους και πολιτικούς που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του σταθμού.

flash.gr

Κρίμα, ήταν ένας προοδευτικός σταθμός με άποψη :(

Link to comment
Share on other sites

Ta exei poulisei apo kairo

 

Έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά με τις συζητήσεις που άκουσα σήμερα φάνηκε ότι επρόκειτο για εικονική πώληση για να αποφύγει τον Βασικό μέτοχο. Επιπλέον οι εργαζόμενοι λένε ότι υπήρχαν προτάσεις για αγορά από άλλους αλλά τις απέρριψε ο Κόκκαλης. Τώρα το τι παίζεται, άγνωστο.

Μαζεύτηκαν πάντως αρκετά ονόματα που έχουν περάσει από εκεί Ανδρουλάκης, Τσίμας, Κακαουνάκης, Θέμος και είπαν ότι θα κάνουν κάποια κίνηση σωτηρίας.

 

Είναι κρίμα, από τους αγαπημένους μου σταθμούς (και site) εδώ και χρόνια.

KCB
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...