minovg Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Μπαράζ εμπρησμών σε τράπεζες και σε δύο γραφεία της ΝΔ Περίοδος χάριτος τέλος... Άρχισαν τα όργανα... :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 ma den to exoun piasei ton vavily... afou einai pleon koino mystiko oti eixe, exei megaly sxesh me thn mossad kai thn eyp ara tha einai kapws dyskolo na ton piasoun ama den ton karfosoun Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 ma den to exoun piasei ton vavily... afou einai pleon koino mystiko oti eixe, exei megaly sxesh me thn mossad kai thn eyp ara tha einai kapws dyskolo na ton piasoun ama den ton karfosoun ΕΥΠ ο τύπος είναι; :confused: Ο Χριστόδουλος που τόσο πολύ τον αγαπούσε όλη η Ελλάδα, τι έχετε να πείτε τώρα γι'αυτόν; Θυμίζω ότι εγώ από την πρώτη στιγμή τον Χριστόδουλο δεν τον πήγαινα, γιατί ανακατεύεται πολύ. Έκανε εκείνο το άθλιο δημαγωγικό δημοψήφισμα και μάζεψε 2,5 εκατομμύρια υπογραφές μεταξύ αυτών και σύσσωμη την αντιπολίτευση τότε για να μας αποδείξει τι; Το αυτονόητο, ότι η εκκλησία είναι πάντα ενωμένη νόμιζε. Κι όμως συνέβη το αντίθετο. Στην ουσία δίχασε την εκκλησία και το λαό με την επιλογή του αυτή. Για να έρθει κοντά στη νεολαία πετούσε ανέκδοτα παλαιότερα. Τι καραγκιοζιλίκια ήταν εκείνα; Αν νομίζει ότι σωστά έπραττε, γιατί τα σταμάτησε τότε; Ή το ένα ή το άλλο ισχύει. Και ήρθε τώρα να δίνει συστατικές επιστολές σε εμπόρους ναρκωτικών. Θα μπορούσα να είμαι πιο καταπέλτης για τον Αρχιεπίσκοπό μας, αλλά προσπαθώ να κρατηθώ. Αν θέλετε περιμένω τις απόψεις σας επαυτού... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 για να ειμαι εντελως αντικειμενικος θελω να πω το εξης:οταν εχεις εναν πρακτορα διπλα σου σπανια μην πω καθολου δεν μπορεις να καταλαβεις αμα ειναι η οχι επομενως εντελως αντικειμενικα μπορει και ο χριστοδουλος να μην ηξερε τιποτα για αυτον δεν ξερω αλλα δεν θελω να πιστευω πως και το κεφαλι πρεπει να κοπει... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 ΕΥΠ ο τύπος είναι; :confused: Ο Χριστόδουλος που τόσο πολύ τον αγαπούσε όλη η Ελλάδα, τι έχετε να πείτε τώρα γι'αυτόν; Θυμίζω ότι εγώ από την πρώτη στιγμή τον Χριστόδουλο δεν τον πήγαινα, γιατί ανακατεύεται πολύ. Έκανε εκείνο το άθλιο δημαγωγικό δημοψήφισμα και μάζεψε 2,5 εκατομμύρια υπογραφές μεταξύ αυτών και σύσσωμη την αντιπολίτευση τότε για να μας αποδείξει τι; Το αυτονόητο, ότι η εκκλησία είναι πάντα ενωμένη νόμιζε. Κι όμως συνέβη το αντίθετο. Στην ουσία δίχασε την εκκλησία και το λαό με την επιλογή του αυτή. Για να έρθει κοντά στη νεολαία πετούσε ανέκδοτα παλαιότερα. Τι καραγκιοζιλίκια ήταν εκείνα; Αν νομίζει ότι σωστά έπραττε, γιατί τα σταμάτησε τότε; Ή το ένα ή το άλλο ισχύει. Και ήρθε τώρα να δίνει συστατικές επιστολές σε εμπόρους ναρκωτικών. Θα μπορούσα να είμαι πιο καταπέλτης για τον Αρχιεπίσκοπό μας, αλλά προσπαθώ να κρατηθώ. Αν θέλετε περιμένω τις απόψεις σας επαυτού...Δεν πρέπει νομίζω να συζητάμε τέτοια θέματα γιατι, να για παράδειγμα εγω τον πάω. Τι θα γίνει; Θα κοντραριστούμε τώρα; Γι'αυτό το καλό μας το myphone μας έχει πεί να μην μιλάμε για τέτοια θέματα. Πολύ σωστά πιστεύω. :wink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Δεν πρέπει νομίζω να συζητάμε τέτοια θέματα γιατι, να για παράδειγμα εγω τον πάω. Τι θα γίνει; Θα κοντραριστούμε τώρα; Γι'αυτό το καλό μας το myphone μας έχει πεί να μην μιλάμε για τέτοια θέματα. Πολύ σωστά πιστεύω. :wink: Γιατί να μην κοντραριστείτε; Πρώτη φορά θα είναι; Πρέπει όλα στο forum να είναι σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας (αυτό κάτι μου θυμίζει :p); Αρκεί να παραθέτει ο καθένας επιχειρήματα και παραδείγματα όπως πολύ σωστά έκανε ο minovg για τα δημοψηφίσματα του κ__λου, για τα ανέκδοτα κτλ. Τώρα σοβάρεψε πάντως... :D Και μια είδηση σχετική (να τιμήσουμε και το topic): Δημοτικότητα Αρχιεπισκόπου Ραγδαία πτώση, για πρώτη φορά, της δημοτικότητας Χριστόδουλου, καταδεικνύει το βαρόμετρο του ΣΚΑΪ. Το 47% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον αρχιεπίσκοπο έναντι 43% που έχει θετική. Μόλις εννέα μήνες πριν, το Μάιο του 2004, η δημοτικότητα του κ. Χριστόδουλου ήταν στο 68%. Επίσης, το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στους κόλπους της Εκκλησίας και μόνο το 28% πιστεύει το αντίθετο. Οι πολίτες σε ποσοστό 70% θεωρούν τους πολιτικούς ως τους πιο διεφθαρμένους. Ακολουθούν δικηγόροι, γιατροί, ιερωμένοι, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές. Πηγή: ΣΚΑΪ RADIO Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Δεν πρέπει νομίζω να συζητάμε τέτοια θέματα γιατι, να για παράδειγμα εγω τον πάω. Τι θα γίνει; Θα κοντραριστούμε τώρα; Γι'αυτό το καλό μας το myphone μας έχει πεί να μην μιλάμε για τέτοια θέματα. Πολύ σωστά πιστεύω. :wink: Θα χαρώ πολύ αν μας παραθέσεις επιχειρήματα γιατί "τον πας". Αυτός που μας καθιέρωσε αυτή την έκφραση. Τι έχει κάνει ο κύριος και πρέπει να τον πάμε; Γιατί να πάω στην Μητρόπολη να τον ακούσω; Αυτός δεν είναι που εφάρμοσε για πρώτη φορά το χειροκρότημα από άμβωνος; Είναι σοβαρά πράματα αυτά; Και αν διαφωνώ με αυτά που λέει στο κήρυγμά του πρέπει να τον γιουχάρω στην εκκλησία; Αφού είναι τόσο καλός γιατί δεν κάνει καμιά προσφορά από την αμέτρητη περιουσία που έχει η εκκλησία; Γιατί σε όλες τις πλατείες των εκκλησιών ζητάνε οι εκκλησίες αμέτρητα νοίκια για τις καρέκλες από τις καφετέριες; Τι να τα κάνουν τα λεφτά; Γιατί να έχει μπόντι-γκαρντς ο Αρχιεπίσκοπος; Τι φοβάται; Ποιος θα τον πειράξει; Εγώ υπηρετώ το καλό και το έχω μέσα μου. Δεν χρειάζομαι καμιά εκκλησία να πάω. Αγαπάω τον συνάνθρωπό μου, δεν αδικώ κανέναν και πιστεύω πως κάνω σωστή χριστιανική ζωή. Δυστυχώς και το τελευταίο κομμάτι ελπίδας για αδιάφθορους τουλάχιστον στην Εκκλησία, σε ένα ιδανικό που έχει στηρίξει τόσο τον ελληνισμό καταρρέει από μερικούς ιεράρχες. Επιτέλους πρέπει να υπάρξει κάθαρση. Το άλλο το ξέρετε έτσι; 93χρονος παπάς σε συνεύρεση με 35χρονη... Ήμαρτον ρε παιδιά!! Πού ζούμε;; :blink: Δε λέω τίποτα άλλο. Λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια της Εκκλησίας μας... :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Ειλικρινά δε θα πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε ο κ Χριστόδουλος να εμπλέκεται σε κυκλώματα εμπορείας ναρκωτικών και σε βρώμικες υποθέσεις σαν αυτή της εκλογής του Ειρηναίου. Μπορεί να είχα αρνητική γνώμη για τις καθαρά πολιτικές του δηλώσεις που δίχαζαν τους πιστούς αλλά τέτοια πράγματα ποτέ δε τα περίμενα από κάποιον που επειχείρησε να το παίξει εθνάρχης. Πλέον όμως με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και μετά τα συνεχόμενα ψεύδη του αρχιεπισκόπου ότι μετά την πρώτη σύστατική επιστολή του δεν είχε καμία σχέση με το Βαβύλη, ενώ χθες αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος έστειλε τον Βαβύλη το 1998 στο άγιο Όρος ζητώντας να τον φιλοξενήσουν και να τον εξομολογήσουν δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν μπλεγμένος άσχημα σε όλα. Και στην εκστρατεία υπέρ του Ειρηναίου, και στην αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών με τη δωροδοκία δικαστικών, αλλά και για την συγκάλυψη των οργίων και των άλλων σκανδάλων του Μητροπολίτη Αττικής. Ντροπή και αηδία λοιπόν και μακάρι η κυβέρνηση που κάποτε τον χρησιμοποιούσε για να κερδίζει ψήφους να παρέμβει ώστε να καθαρίσει το χώρο :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 ΡΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ο χριστοδουλος επαιξε ρολο καλυματος προς δυο ατομα... τωρα απο κει και περα ειναι λιγο περιεργα mossad,ευπ,cia(ακουστηκε και αυτο...)σχεδια δολοφονιας τι ψαχνουμε σαν τις γυναικες ειναι αυτη η υποθεση... :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Ήθελα πραγματικά να μας πει την άποψή του κάποιος που έχασε 5 λεπτά από τη ζωή του για να πάει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα του Χριστόδουλα. Γιατί πήγε και αν περιμένει να δικαιωθεί τώρα που όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος "δόξα σοι ο Θεός άλλαξε η κυβέρνηση"... :p Και για να δούμε και την κυβέρνηση που το είχε ως σημαία, αν θα επαναφέρει το θρήσκευμα στις ταυτότητες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Πάντως 2000 και χρόνια που ο Θεός βλέπει τι βρωμιές γίνονται στο όνομά Tου (σταυροφορίες, πόλεμοι, πλουτισμός κ.ο.κ.) δεν έπρεπε να είχε αντιδράσει; :whistle: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Πάντως 2000 και χρόνια που ο Θεός βλέπει τι βρωμιές γίνονται στο όνομά Tου (σταυροφορίες, πόλεμοι, πλουτισμός κ.ο.κ.) δεν έπρεπε να είχε αντιδράσει; :whistle: Έχει μεγάλη υπομονή και μας έχει δώσει ελευθερία. Θα γίνει όμως κι αυτό μια και καλή και τότε... Δεν είναι ανάγκη πάντως να δεχόμαστε με τόση ευκολία ότι μας σερβίρουν. Ας έχουμε και κάποιες αμφιβολίες... Παντού υπάρχουν σωστοί και μη. Παντού. Έτσι είναι λογικό να υπάρχουν και μέσα και στον κλήρο. Αλλά όπως είπε και ο Χριστός : " Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτο"... (κάτι δεν μου κάθεται καλά από πλευράς ορθογραφίας αλλά...anyway) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 " Ο αναμάρτητος πρώτος το λοίθο βαλλέτο"... (κάτι δεν μου κάθεται καλά από πλευράς ορθογραφίας αλλά...anyway) O λίθος δεν σου κάθεται καλά. ;) Παιδιά ο Θεός είναι μέσα μας και όχι στην εκκλησία της γειτονιάς μας. Ο Θεός είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο. Είναι η ανωτέρα δύναμη. Οι κληρικοί απλά (υποτίθεται ότι) υπηρετούν το καλό. Έλα όμως που στη σύγχρονη κοινωνία έχουν ξεφύγει πολύ... :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Με συγχωρείτε, αλλα νόμιζα πως απαγορεύωνται οι θρησκευτικές συζητήσεις. Εσείς τώρα βρίζεται κατ'εξακολούθησην τον αρχιεπίσκοπο και δεν σας μιλλά κανείς. Δεν θα το κάνω ούτε εγώ, διοτι δεν ειμαι αρμόδιος. Επίσης, δεν θα πω την δική μου αντίθετη γνώμη (σε κάποια σημεία) διοτι θα έχουμε αντιπαράθεση. Πρέπει πάντως να μου αναγνωρίσετε την ψυχραιμία μου, κάτι που δεν αναγνωρίζω σε εσάς με βάση τις αντιδράσεις σας σε κάτι τόσο δα μικρούλι - αντίθετο απο τα δικά σας πιστεύω που εξέφρασα. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
killing_you2 Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Wirelessly posted (Nokia6630/1.0 (2.39.15) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1) Υπάρχει υπομονή από τους αρμόδιους του site αν η κουβέντα βγει αρκετά εκτός ορίων τότε μάλλον θα υπάρξουν επιπτώσεις... καλό είναι να εκφέρουμε τη γνώμη μας σε προσωπικό επίπεδο και να μην ξεσηκώνουμε τους άλλους με τις ακραίες μας απόψεις. Ούτος η άλλος το θέμα μας "ειδήσεις" αφορούν θέματα της επικαιρότητας, και επικαιρότητα είναι αυτα που συζητάμε. ;) πάνω απ'όλα να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς. Παράθεση The "unwired" revolution began... _http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Εδω παρουσιαζονται ειδησεις και σχολιαζονται. Τωρα αν ετυχε και ηταν θρησκευτικου περιεχομενου(που δεν ηταν) η ειδηση, τι να κανουμε; Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
killing_you2 Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Wirelessly posted (Nokia6630/1.0 (2.39.15) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1) ΕΥΠ ο τύπος είναι; :confused: ΕΥΠ είναι "εθνική υπηρεσία πληροφοριών Παράθεση The "unwired" revolution began... _http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 ΕΥΠ είναι "εθνική υπηρεσία πληροφοριών" ;) Παράβλεψή μου να γράψω ένα "ΣΤΗΝ". Αυτό είναι όλο. Αν είναι δυνατόν να εννοούσα ότι ΕΥΠ είναι επιθετικός προσδιορισμός... :wacko: :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. February 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2005 ΡΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ Ακριβως.Νομιζω οτι μερικοι βρισκουν δικαιολογια στο γεγονος οτι οι παπαδες ειναι διεφθαρμενοι για να ''νομιμοποιησουν'' την (αποδεκτη φυσικα) αθε'ι'α. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
killing_you2 Δημ. February 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2005 Wirelessly posted (Nokia6630/1.0 (2.39.15) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1) ΕΥΠ είναι "εθνική υπηρεσία πληροφοριών" ;) Παράβλεψή μου να γράψω ένα "ΣΤΗΝ". Αυτό είναι όλο. Αν είναι δυνατόν να εννοούσα ότι ΕΥΠ είναι επιθετικός προσδιορισμός... :wacko: :blink: Όπως το διατύπωσες νόμιζα πως ρώταγες αν ο ΕΥΠ είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τύπος!) οπότε... άκυρο ;) Παράθεση The "unwired" revolution began... _http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guru Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 " Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτο"... (κάτι δεν μου κάθεται καλά από πλευράς ορθογραφίας αλλά...anyway) Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω: «Ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον ἐπ' αὐτὴν». (Κατά Ιωάννην η' 7) Μάλλον μπερδεύτηκες με την πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέττα (ή Βαλέτα). :p Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg ● Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα) ● Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Ακριβως.Νομιζω οτι μερικοι βρισκουν δικαιολογια στο γεγονος οτι οι παπαδες ειναι διεφθαρμενοι για να ''νομιμοποιησουν'' την (αποδεκτη φυσικα) αθεΐα. Το αντίθετο θα έλεγα. Λειτουργούν ως αντίβαρο σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι επειδή κάποιος έγινε αρχιεπίσκοπος έχει το δικαίωμα να λέει ότι του κατέβει και ότι συνομιλεί με το Θεό. :wacko: Είναι καιρός νομίζω να καταλάβουν ότι άλλο εκκλησία (άνθρωποι) και άλλο Θεός... ;) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kukukali Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Ελειψα για λιγο καιρο αλλα απο οτι βλεπω δεν αλλαξαν και πολυ τα πραγματα! :p Χαιρετω και μερικους που τους ξεχασα!Δουλειες με τον Βαβυλη στην Αφρικη!Εκει ειναι! ;) Δεν μου λετε μηπως ξερει κανεις ποια ειναι η Σουλτανα του Αιγαιου? :worry: :alien: :rotfl: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Kατι ειχα ακουσει... Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. February 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2005 Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά από επείγουσα προειδοποίηση από την βρετανική Υπηρεσία Ασφαλείας Τροφίμων (FSA), για καρκινογόνο χρωστική ουσία σε 350 τρόφιμα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, η FSA ζήτησε την απόσυρση τροφίμων που περιέχουν την χημική ουσία Sudan-1, μεταξύ των οποίων και η δημοφιλής σάλτσα Γουόρτσεστερ. Με εντολή του ΕΦΕΤ, η σάλτσα γούστερ σος που εισάγεται από την Αγγλία αποσύρεται από την ελληνική αγορά, ενώ θα διεξαχθούν περαιτέρω έλεγχοι για τον εντοπισμό άλλων προϊόντων που πιθανόν περιέχουν την ύποπτη ουσία. Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας της Κύπρου εντόπισαν σε δείγματα μελιού ελληνικής προέλευσης υπολείμματα της ουσίας 1,4 διχλωροβενζόλιο και συνέστησαν στους καταναλωτές να αποφεύγουν συγκεκριμένες παρτίδες του μελιού "Attiki" με ημερομηνία ανάλωσης πριν τον Ιανουάριο του 2008. Ύποπτη ουσία για καρκίνο Η πλήρης λίστα των προϊόντων που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) περιλαμβάνει σάλτσες, σούπες, πίτσες και προμαγειρεμένα φαγητά. Το Sudan- 1 είναι μια συνθετική, κόκκινη χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται για να χρωματίζει βιομηχανικά προϊόντα, όπως διάφορα διαλυτικά, λάδια και κεριά, πετρέλαιο, καθώς και βερνίκια παπουτσιών και πατωμάτων. Η Διεθνής Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου (IARC) το έχει κατατάξει στις καρκινογόνες ουσίες τρίτης τάξεως, δηλαδή στις πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το Sudan 1 μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο γενετικό υλικό των κυττάρων. Το Sudan- 1 χρησιμοποιείται ως χρωστική σε ορισμένες σκόνες τσίλι που παράγονται στην Ινδία και εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Αν και οι εισαγωγές σκόνης τσίλι με Sudan- 1 έχουν απαγορευθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιούλιο του 2003, πιστεύεται πως η παρτίδα που δημιούργησε το πρόβλημα εισήχθη πριν από αυτήν την ημερομηνία. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts