Jump to content

πως να καταλάβω αν ένα κινητό είναι "μαϊμού" ή γνήσιο

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θεωρω πως το καλυτερο ειναι να δοκιμαζει κανεις να εγκαταστησει μια εφορμογη που ξερει πως εργοστασιακα, κανει για το αυθεντικο μοντελο. Προσοχη παιδια, μαιμουδιες υπαρχουν πολλες!

Την πατησε γνωστος μου με iphone 4, που τελικα οταν το αγορασε ειχε android μεσα. Πιστη εξωτερικη αντιγραφη, αλλα λιγο πιο ελαφρυ και πλαστικο στο σασι.

written on Tapatalk by my iPhone

απο που το ειχε αγορασει??για να ξερουμε...παντως...πριν αγορασεις κατι καλυτερα να το κοιτας απο κουτι και συσκευασια...παιζουν και αυτα τον ρολο τους

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Μπα Γιωργο... Κουτια ειναι τα μονα που βρισκεις πανευκολα. Το καθαυτω προιον εξεταζε γιατι αυτο πληρωνεις. Το αγορασε απο αγγελια... Υποψιν το κουτι ηταν κανονικου μηλου.

Once you get a Mac, you never go back...

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

www.macspot.gr

Ως μεταχειρισμενο, "πολυ καλης καταστασης". Δεδομενου του οτι του εταζε πως ειναι τα 32gb, εκεινη την περιοδο ειχε γυρω στα 550-580 μεταχειρισμενο. Του ειπε με 400€ το πηρες. Ηρθε μια κοπελα στη συναντηση, του το εδωσε στο κουτι του, πηρε τα λεφτα και λουης...

Το φερνει σπιτι μου να το σεταρουμε δεδομενου του οτι ειχα ακριβως ιδιο απο επιδοτηση ομως εγω.

Με το που το πιανω, κατι δε μου παει καλα στο βαρος. Πιο ελαφρυ...

Το ανοιγω, και παλι η οθονη μου φωναζε οτι κατι δεν παει καλα... Ε οταν ανοιξε και ειδα το ui, σιγουρευτηκα.

Κλωνος με android μεσα, και resistive οθονη... Κινεζικη μουφα... Αξιοσημειωτο ομως, ο φορτιστης του δικου μου, ταιριαζε επακριβως στο dock, και το φορτιζε κανονικα. :wacko:

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

www.macspot.gr

Πότε έγινε αυτό; Η συναλλαγή πώς έγινε; Από τη ΧΕ; Εχουν σημασία για να δούμε πώς δράνε οι απατεώνες.

δεν ξερω πολλες λεπτομερειες Σουβλακι... ειναι λιγο λεπτες αυτες οι ισορροπιες τη στιγμη που ειχα διπλα μου καποιον που μολις εξαπατηθηκε να τον ρωταω τι και πως.. εγινε απο ΧΕ οντως, μιλησε με αντρα ενω του παρουσιαστηκε γυναικα, ειχε δει φωτο στο mail του απο αληθινο iphone, και οταν συναντηθηκαν να το παραλαβει, απλως ανοιξε το κουτι να δει πως η συσκευη ειναι μεσα.. δεν την ανοιξε φυσικα, και λαθος του. ηρθε απευθειας σ εμενα να τη σεταρουμε. το θεμα ειναι οτι δε δικαιωθηκε γιατι τα στοιχεια ηταν ψευδη του τυπου.

www.macspot.gr

Αν είναι από ΧΕ πλέον για να κατοχυρώσει κάποιος αγγελία δίνει κάποια στοιχεία, σίγουρα email και αριθμό κινητού. Με την ταυτοποίηση αποκλείεται να μην μπορεί κάποιος να τον βρει.

ναι απλως αυτο εχει γινει 1+ χρονο σκεψου... τοτε που το εψαξε, δεν εβγαλε ακρη.. τωρα μαλλον ειναι πολυ αργα να του το υπενθυμισω.. απλως προσοχη! τεραστια προσοχη (κινεζοι ατιμη φαρα):confused:

www.macspot.gr

ναι απλως αυτο εχει γινει 1+ χρονο σκεψου... τοτε που το εψαξε, δεν εβγαλε ακρη.. τωρα μαλλον ειναι πολυ αργα να του το υπενθυμισω.. απλως προσοχη! τεραστια προσοχη (κινεζοι ατιμη φαρα):confused:

Επειδή έχεις 2-3 post που αναφέρεσαι στους Κινέζους, θα σου πω το παρακάτω.

Καταρχήν, σχεδόν τα περισσότερα ηλεκτρονικά πλέον κατασκευάζονται στην Κίνα, οπότε την επόμενη φορά που θα παίζεις με το κινητό σου και θα βρίζεις τους κινέζους να ξέρεις ότι αυτοί που βρίζεις, φτιάξανε το κινητό σου, καθώς και τις περισσότερες άλλες συσκευές που χρησιμοποιείς.

Δεύτερον, αν δεν υπήρχαν οι κινέζοι να αντιγράφουν τα πάντα, ακόμα θα αγόραζες το φλασάκι με τα 8gb στα 50€ που θα σου πασάρανε οι φίλοι Αμερικάνοι. ;)

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καταρχήν, σχεδόν τα περισσότερα ηλεκτρονικά πλέον κατασκευάζονται στην Κίνα, οπότε την επόμενη φορά που θα παίζεις με το κινητό σου και θα βρίζεις τους κινέζους να ξέρεις ότι αυτοί που βρίζεις, φτιάξανε το κινητό σου, καθώς και τις περισσότερες άλλες συσκευές που χρησιμοποιείς.

Δεύτερον, αν δεν υπήρχαν οι κινέζοι να αντιγράφουν τα πάντα, ακόμα θα αγόραζες το φλασάκι με τα 8gb στα 50€ που θα σου πασάρανε οι φίλοι Αμερικάνοι. ;)

Τη θήκη για το σκληρό από Hong Kong την πήρε...:rolleyes:

Εκει ήταν καλοί οι Κινέζοι...:shifty:

Ζω κι εγω σε αυτο τον κοσμο, και γνωριζω πως τα παντα φτιαχνονται στην Κινα. Με τη διαφορα οτι τα υλικα κατασκευης των τσάιΦοουν που φτιαχνονται στην Κινα, δεν ειναι τα ιδια με των iPhone που επισης φτιαχνονται στην Κινα (τυπικο παραδειγμα τα iPhone απλως επειδη τα χρησιμοποιω). Επισης η προσοχη στη μελετη και την ασφαλεια, κλπ κλπ κλπ..

Επιπλεον σε προηγουμενο post μου αναφερω ξεκαθαρα: "Ποιος κατηγορησε τα zte? τα huawei?" Ή για να μιλησω και γυναικεια, τα body talk ρουχα(των οποιων ειμαι φανατικη); απαντηση: Κανεις! Ομως αυτα, δεν ειναι τραγικοι μιμητες πατεντων και προτυπων που αλλες εταιρειες σκαρφιστηκαν. Γι αυτο το ideos x5 δεν εχει τα ιδια χρηματα με το hiPhone ή το ΜΟΚΙΑ αλλωστε.

Τελος, οι Αμερικανοι ειλικρινα δε με απασχολουν αν νομιζεις οτι ολα αυτα τα λεω γιατι ειμαι apple fan. Απλως ετυχε και οι Αμερικανοι ηταν αυτοι που ειτε με τη motorola, ειτε με την apple, ειτε με τη microsoft, ειτε με την intel (και παει λεγοντας) εκαναν την αρχη σε αυτο που σημερα ονομαζουμε computing κι ολοι χαιρομαστε.

Στον Σουβλακι που "σκεπτικα" αναφερει το enclosure που πηρα απο το ebay, ναι απο τους Κινεζους το πηρα. Γιατι δε χρειαζεται στανταρ ασφαλειας ενα κουτι, και γιατι δεν μιμηθηκε οτι ειναι WD ή Lacie για παραδειγμα. Αλλωστε κι αυτος, αναφερει παραπανω ειρωνικα, για τα αχρηστα ηλεκτρονικα bt adapters που αγορασε.

Οταν ανεφερθηκα στους Κινεζους, τονισα πως δεν εχω κατι μαζι τους, αλλα ο μιμητισμος διχως ορια, μονο κακο κανει στον τελικο καταναλωτη. Αποδειξη το thread που ο φιλος ρωταει εν ολιγοις "πως δε θα πιαστω κοροιδο απο μια κινεζια που θα μου χρεωσουν για original".

απο κάποιο απο τα μήλα μου, αλλά πάντα με Tapatalk...

www.macspot.gr

• 1 month later...
Εγώ το είχα για μια εβδομάδα και δεν κατάλαβα οτι ήταν απομίμηση.Οταν γράφεις αν το λειτουργικό είναι όπως πρέπει τι εννοείς?..και ποιά είναι τα αλλα?και απο οτι μου φένεται είχε το ονομα της νοκια στην μπατάρια και αυτό το αυτοκολλητο.και κάτι άλλο,ολα τα κινητα βγένουν σε απομημήσεις ή μονο τα νοκια;

Αν το κινητο ειναι ανοιχτο, ειναι υπερβολικα ευκολο. Ανοιξε camera, βγαλε μια φωτο. Αν σου εμφανισει κατι το ποσες ακομα απομενουν, και ο αριθμος αυτος ειναι μικρος (10-20-30) τοτε κατα πασα πιθανοτητα ειναι μουφα. Βαλε το μενου στα ελληνικα, αν τα ονοματα των επιλογων ειναι οπως να'ναι μεταφρασμενα, τοτε ειναι μουφα. Επισης, αν το κινητο ειναι αφης, μπες να γραψεις sms και προσπαθησε να πατησεις χαρακτηρες που βρισκονται στην ακρη αριστερα η δεξια της οθονης. Αν χρειαζοντε 3-4 πατηματα μεχρι να γραφει το γραμμα.....και δες αν εχει wifi

• 2 months later...
Ένας σίγουρος τρόπος δεν είναι να προσπαθήσεις να κάνεις update;Αν είναι κινέζικο λογικά δεν θα μπορεί να κάνει update ή δεν θα έχει καν επιλογή update

Χωρίς να είμαι σίγουρος τα "μαϊμού" nokia δεν μας δίνουν πληροφορίες όταν πατάμε το κλασικό *#0000# :)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Ένας σίγουρος τρόπος δεν είναι να προσπαθήσεις να κάνεις update;Αν είναι κινέζικο λογικά δεν θα μπορεί να κάνει update ή δεν θα έχει καν επιλογή update

μερικα την εχουν την επιλογη.

αλλα οταν πας να κανεις σου λενε δεν γινεται , οτι υπαρχει προβλημα κτλ..