Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Nokia 6510

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλή η τεχνολογία, οι 2, 3, 4 πυρήνες στους επεξεργαστές και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά των κινητών του σήμερα, αλλά την «γλυκιά» νοσταλγία των κινητών του παρελθόντος, καμία σημερινή συσκευή δεν μπορεί να την έχει.

Κάπως έτσι σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα ενότητα στο myPhone.gr με τίτλο «Nostalgia» που θα περιλαμβάνει αφιερώματα σε θρυλικές συσκευές του παρελθόντος, συσκευές που όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν ξεχνιούνται! Μπορεί στις μέρες μας να απολαμβάνουμε κινητά τηλέφωνα και smartphones με παντοδύναμους επεξεργαστές, οθόνες 4 ιντσών που έχουν τη δυνατότητα απεικόνισης εκατομμυρίων χρωμάτων αλλά δεν ήταν πάντα τα πράγματα έτσι... Μην ξεχνάτε άλλωστε οι... παλιότεροι, οτι το myPhone.gr (αλλά και το Unwired προφανώς) ξεκίνησαν την ιστορική τους πορεία, από την φανατική συμμετοχή μερικων εκατοντάδων «φανατικών» των κινητών της... περασμένης δεκαετίας, που δημιούργησαν μέσα από τις σελίδες του forum, την κοινότητα που οι... νεότεροι απολαμβάνουμε σήμερα και φυσικά, την μεγαλύτερη στην Ελλάδα εδώ και περίπου 10 χρόνια!

Αυτή η ενότητα θα βρίσκεται κοντά σας μια φορά την εβδομάδα, κάθε φορά από διαφορετικό Editor/Moderator, αφού ο κάθε ένας από εμάς, έχει τις... συμπάθειές του στις συσκευές του παρελθόντος. Σιγά σιγά, θα τους γνωρίσετε όλους! Ξεκινάμε αυτή την ενότητα λοιπόν, με ένα από τα πιο αγαπημένα κινητά του... γράφοντος: Nokia 6510 :up:

Ένα από τα κινητά τηλέφωνα που έχει μείνει στην ιστορία λοιπόν, είναι το αξεπέραστο -κατ'εμέ- Nokia 6510. Ήταν στις αρχές του 2002, όταν η Nokia ανακοίνωσε τη νέα λιλιπούτεια συσκευή με βάρος 84 γραμμαρίων και διαστάσεις 97 x 43 x 20 mm, που χάριζαν στο 6510 το ιδανικό μέγεθος για όσους έψαχναν μια ξεχωριστή συσκευή που να χωρά άνετα σε κάθε τσέπη. Την παράσταση έκλεβε ο πρωτότυπος μονοχρωματικός μπλε φωτισμός (οι περισσότερες συσκευές τότε είχαν τον κλασσικό κίτρινο φωτισμό) των πλήκτρων αλλά και της οθόνης, ο οποίος έκανε το Nokia 6510 να ξεχωρίζει. Η οθόνη πέντε γραμμών ανάλυσης 96 x 60 pixels, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούσε (μην ξεχνάμε πως εκείνη την εποχή δεν ήταν ακόμα ευρέως διαδομένες οι έγχρωμες οθόνες). Υπήρχε ενσωματωμένος WAP browser που εκμεταλλευόταν τις GPRS δυνατότητες του τηλεφώνου , FM Radio και το αξέχαστο “φιδάκι”, με το οποίο πολλοί από εμάς έχουμε περάσει ώρες ατελείωτες προσπαθώντας να κάνουμε νέο ρεκόρ! Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως η συσκευή διέθετε θύρα υπερύθρων την οποία εκμεταλλευόμασταν στέλνοντας το πιο καινούργιο εικονομήνυμα ή την πιο μοδάτη μελωδία!

http://content.myphone.gr/photo/full/1998/no6510-00.jpg

Όμως δεν ήταν τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτά που έκαναν το Nokia 6510 να “κερδίσει” τους καταναλωτές, παρά την “τσιμπημένη” του τιμή (εκείνη την εποχή...)! Πολλοί από εμάς το νοσταλγούμε ακόμα και σήμερα για την μοναδική του εμφάνιση, για τον μοναδικό μπλε φωτισμό, για την εκπληκτική ποιότητα κατασκευής, για την αίσθηση που σου δίνει όταν το κρατάς στο χέρι (αίσθηση που δεν μπορούν να καταλάβουν όσοι δεν το έχουν κρατήσει) και για το εκπληκτικά μικρό μέγεθος του, το οποίο το καθιστούσε “Νο. 1” στον τομέα της φορητότητας. Η δυνατότητα της γρήγορης και εύκολης αλλαγής προσόψεων ήταν ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα μιας και μπορούσες με σχετικά λίγα χρήματα (θυμάμαι πως έψαχνα αγωνιωδώς στα καταστήματα να βρω την μπλε σκούρα πρόσοψη ώστε να αντικαταστήσω τη φθαρμένη ασημί...) να αποκτήσεις εν μέρει “καινούργιο τηλέφωνο!

Εν κατακλείδι, μπορεί τα σημερινά smartphones των ατελείωτων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων να κάνουν τη διαφορά, μα για κάποιους είναι αδύνατο να ξεχάσουν τις πρώτες συσκευές που τους έβαλαν στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, ιδιαίτερα αν αυτές ήταν τόσο ξεχωριστές όσο το Nokia 6510. Συσκευές ποιοτικές που προκαλούσαν συναισθήματα, όχι “άχρωμες” και “άοσμες” όπως η πλειοψηφία των σύγχρονων smartphones και κινητών τηλεφώνων. Γι αυτό και αρκετοί (πολλοί εκ των οποίων στην διαδικτυακή μας κοινότητα), τα έχουμε ακόμα σε άριστη κατάσταση να κοσμούν τη συλλογή μας...

Nokia fans; Πόσοι από εσάς δεν λάτρεψαν το συγκεκριμένο κινητό; Πόσες ιστορίες μπορείτε να θυμηθείτε με αυτό; Μοιραστείτε τες μαζί μας... :up:

Y.Γ. Αν θέλετε να δείτε, εν έτει 2011, τι συζητούσαμε το 2003 για τη συγκεκριμένη συσκευή επισκεφτείτε το: [ΕΠΙΣΗΜΟ] Nokia 6510 και... απλά, κάντε μια νοσταλγική βόλτα στο παρελθόν. :up:

edit: Παρακαλώ τα σχόλια και τυχόν φωτογραφίες σας να αφορούν μόνο το 6510. Μην ποστάρετε άλλες συσκευές, θα έχουμε ΚΑΘΕ βδομάδα από ένα τέτοιο thread στην κεντρική. Έχουμε πολλές συσκευές έτοιμες για να βγουν, αλλά αν θέλετε να κάνετε προτάσεις κάντε τες με PM. Μην γεμίζουμε το θέμα με άσχετα μοντέλα αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ :)

Edited by eLeKtriK EyE

• Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μια εικονα χιλιες λεξεις...

http://img510.imageshack.us/img510/9642/lanparty2023.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edited by icy20
Μάριος...

To Nokia 6510 λοιπόν!

Στα μάτια μου ήταν η πιο "αγορίστικη" εκδοση του Νokia 8310.

Μεταγενέστερο απο το "παρδαλό" ξαδερφακι του, με την χαλαρωτική γαλάζια του οθόνη (η οποία παρεμπιπτόντως ήταν και υψηλότερης ανάλυσης).

Μία όμορφη και μικρή συσκευή που κάθεται φανταστικά στο χέρι. Ακόμα και σήμερα θεωρώ πως το design της είναι για σεμινάριο.

Τα κουμπιά και το σουλούπι του θυμίζουν τον άλλο "θρύλο" το 6310 σε σμίκρυνση.

Ένα μεγάλο ατού είναι η μπαταρία του αφού μου βγάζει γύρω στις 3 γεμάτες μέρες και λίγο παραπάνω.

Δεν το είχα αγοράσει τότε όταν ήρθε Ελλάδα (γύρω στην άνοιξη του 2002), το πήρα χρόνια αργότερα και το έχω ακόμα.

Είναι κατά την άποψή μου η τέλεια συσκευή καβάτζα όταν (για οποιοδήποτε λόγο) χρειαστεί να αφήσεις το flashy smartphone σου στο σπίτι.

Μικρό, όμορφο, σοβαρό με πολύ καλή μπαταρία.

Έχει και ραδιόφωνο. ;)

**σε παρόμοιο ύφος το Nokia 6100 που κυκλοφόρησε το 2003.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Τι μας θυμησες τωρα...?! Ακομα το εχω το τηλεφωνο. Αυτο και το 7110 τα εχω κρατησει! Πολυ ωραια συσκευη, οντως η μπλε οθονη ασκουσε γοητεια στο ματι. Δεν θα ξεχασω που εμπαινα στο τότε "Unwired" (πριν την αλλαγη του ονοματος δηλαδη) για να διαβασω αποψεις για το τηλεφωνο! Πραγματικα φορητη συσκευη. Μια μικρη ενσταση ομως: Η ποιοτητα κατασκευης ηταν καλη, οχι ομως εξαιρετικη. Διοτι αν εκανες το λαθος και εβγαζες 5-6 φορες το καπακι της μπαταριας (το καναμε συχνα εκεινη την εποχη), μετα ετριζε, ειχε τζογο. Παντως ηταν απο τα πιο ελαφρια και πρακτικα τηλεφωνα της εποχης... Αυτο και το 8310 ειχαν αφησει εποχη! Ιστορικες στιγμες πλεον... :)

Πολυ καλη ενοτητα παιδια, συγχαρητηρια. Καλη συνεχεια :!:

Quadra 660av

Τι λες τωρα......????? the best.....! Δεν υπαρχει το κινητο... Πουλουσα μουρη τοτε με το ραδιοφωνο....! Ξερετε ποσες γκομενες καθοντουσαν μαζι μου στο λεωφορειο οταν πηγαινα σχολειο το πρωι για να ακουσουμε ραδιοφωνο.....????? Το κινητο το ειχε αγορασει ο μπαμπας μου για τον εαυτο του και τον αναγκασα να μου το δωσει....!!! Τι μου θυμησες τωρα...! Φυσικα ακομα το εχω...! Και διαβαζω τα sms που ειχα τοτε....!

Phone 6s

iPhone 6 iPhone 5s iPhone 5

HTC Sensation S-Off

Το ειχα φοβερο κινητο για την εποχη του.Μωλις ειχε βγει 434ε αγορα απο τον Γερμανο αντιπαλος του το 8310 νοκια.Παλιες εποχες.

Ναι οντως ειχε radio πολλες ωρες στην ταξη μεσα με τα ακουστικα στα αυτια.

Edited by Rospy7

Το πιο ωραίο κινητό που είχα. Μεγαλύτερο λάθος από την πώλησή του δεν έχω κάνει.. Και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κανένα, ούτε από Κίνα..

Θυμάμαι ότι ήταν το πρώτο κινητό μου με Φωνητική κλήση.

Design άψογο, πολύ καλή μπαταρία, προσωπικά μου άρεσε και η μπλε οθόνη αρκετά.

Αν έχετε να προτείνετε ebay πωλητή που να πουλάει 6510 παρακαλώ στείλτε άμεσα PM!

--- Sony Xperia 5 II ---

Παιδια εμενα χρειαζεται μπαταρια και φορτιστη... Λετε αμα παω σε καταστημα Νοκια να εχουν ή αδικος κοπος? Με κανατε να το βγαλω απο το συρταρι :)
Quadra 660av

Το πιο ωραίο κινητό που είχα. Μεγαλύτερο λάθος από την πώλησή του δεν έχω κάνει.. Και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κανένα, ούτε από Κίνα..

Θυμάμαι ότι ήταν το πρώτο κινητό μου με Φωνητική κλήση.

Design άψογο, πολύ καλή μπαταρία, προσωπικά μου άρεσε και η μπλε οθόνη αρκετά.

Αν έχετε να προτείνετε ebay πωλητή που να πουλάει 6510 παρακαλώ στείλτε άμεσα PM!

Αθήνα μπορεις να βρεις με 10-30 ευρώ.

:)

προτάσεις για μελλοντικά αφιερώματα:

Siemens SL45/i

Nokia 6310/i

Μοtorola RAZR V3

Ericsson T39m

Ericsson T68m/i

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Μπράβο παιδιά!!!Καταπληκτική ιδέα να παρουσιάσετε παλιότερα μοντέλα. Μην ξεχάσετε Siemens SL45 και S25!!!!

Μια εικονα χιλιες λεξεις...

Το Τ65 είναι αυτό δίπλα;

Edited by mirrorofsorrow
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων

ήταν από τις καλύτερες συσκευές (και με ραδιόφωνο) που είχα.. ακόμα και τώρα είναι φοβερό για κάποιον που θέλει απλοϊκή χρήση στην επικοινωνία του!!!

Νokia 6510.

Τι μου θυμησατε τωρα.Το ειχα παρει το καλοκαιρι το 2003,τοτε ειχε πρωτοβγει αν θυμαμαι καλα.Μου το ειχε ταξει ο πατερας μου αν εγραφα καλα στις πανελληνιες εκεινη τη χρονια!Ξεσκιστηκα στο διαβασμα και το πηρα τελικα.

Εξτρα μπαταριες ειχα αγορασει πολλες,προσοψεις την κοκκινη και την μπλε και ειχα βρει και ενα καπακι για την μπαταρια που ηταν λιγακι πιο ογκωδες απο το μαμισιο και ειχε μια πατεντα για να παιρνει 2 καρτες sim.

Αν και δεν δουλευει πελον (ανοιγει και κλεινει) το εχω ακομα για συναισθηματικους λογους...

Κατα καιρους εχω ρωτησει σε ποιος ξερει ποσα μαγαζια για να μου το φτιαξουν αλλα ολοι μου λεγανε οτι δεν φτιαχνεται.

Anyway,να'στε καλα που μου το θυμησατε...

το τηλεφωνακι το ειχα καποτε...και ηταν φοβερο με πολυ πολυ δυνατη μπαταρια! προτοτυπο για την τοτε εποχη αυτο και το 8310 το οποιο αποδειχθηκε μεγαλη μουφα μπροστα στο 6510.

πολυ καλο thread!!

Never Give Up:!:

Join friend!

Καλή η τεχνολογία, οι 2, 3, 4 πυρήνες στους επεξεργαστές και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά των κινητών του σήμερα, αλλά την «γλυκιά» νοσταλγία των κινητών του παρελθόντος, καμία σημερινή συσκευή δεν μπορεί να την έχει.

Η λέξη νοσταλγία απευθύνεται σε κάποιο σημερινό συναίσθημα που απευθύνεται στο παρελθόν, οπότε είναι λογικό να μην ισχύει για τις σημερινές συσκευές μιας και μιλάμε για το παρόν. Στο μέλλον θα υπάρχει νοσταλγία για κάποια σημερινή συσκευή για διάφορους λόγους. Μπορώ να σου πω οτι οι σημερινές συσκευές έχουν περισσότερο προσεγμένο σχεδιασμό για να δεθείς μαζί τους και δεν μιλάμε για specs. Το συναίσθημα της νοσταλγίας σε κάποιο κινητό ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο είναι γιατι σου θυμίζει την ζωή σου στο σύνολό της σε άλλες εποχές. Σου θυμίζει ίσως τα πρώτα μηνύματα που αντάλαζες με την κοπέλα σου κτλ κτλ.

Less is more...

τι μου θυμησατε τωρα!!το πρωτο κινητο που επιασα στα χερια μου!!ακομα θυμαμαι τις ωρες καψηματος στο φιδακι οταν ημουν,αν θυμαμαι καλα,πεμπτη-εκτη δημοτικου:lol::p..εξαιρετικη επιλογη η καινουργια ενοτητα!!περιμενω πως και πως τα επομενα κινητα!!

Το συναίσθημα της νοσταλγίας σε κάποιο κινητό ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο είναι γιατι σου θυμίζει την ζωή σου στο σύνολό της σε άλλες εποχές. Σου θυμίζει ίσως τα πρώτα μηνύματα που αντάλαζες με την κοπέλα σου κτλ κτλ.

Εχεις δικιο , και μου θυμισε οντως αυτο που εγραψες , τα πρωτα μηνυματα , μακαρι να τα ειχα ακομα ..Παντως ηταν το μονο τηλ που κρατησε για πολυ καιρο...και ειδικα το μπλε χρωμα της οθονης ηταν κατι το μοναδικο.

Αχ, καταπληκτικη ιδεα η νοσταλγια!

http://img829.imageshack.us/img829/8060/dsc06030v.jpg

χαχαχα, είσαι τρομερός! Θα γίνουν, να είσαι σίγουρος!! :D

Στο 8310 δε μου αρεσε ο φωτισμος στα πληκτρα που σε θαμπωνε. Πιστευω παντως οτι τη σημερων ημερα ενα nokia 6510 μπορει να σταθει ανετα πλαι στα iphones της εποχης μας και να τραβηξει τα βλεμματα-πλεον ειναι κατι σαν συλλεκτικο(μαζι με αλλα νοκια).

Πω πω παιδιά, θα ήταν υπέροχο αν ας πούμε υπήρχε ένα θέμα στο κινητό (τα καινούρια που έχουμε δηλαδή) με skin ΙΔΙΟ απο τα παλιά!! Δεν θα ήταν φοβερό; Μπορεί να μην είναι το ίδιο αλλά θα είχαμε τη γλυκιά αίσθηση των παλιών κινητών :happy:

Πάντα θα αγαπώ την παντόφλα Ericsson που είχα με τη κεραία (δε θυμάμαι μοντέλο).

Συλλεκτική φωτογραφία. Κατά την γνώμη μου τα 3 ομορφότερα κινητά και μάλιστα με την σειρά που τα έβαλες. 8210, το ομορφλοτερο κινητό που δυστυχώς δεν το έχω πλέον. Αααχ τι μου θύμησες τώρα.

Τρέχουσα συσκευή: Huawei P30 Pro

Ναι αυτο ειναι.... Εγω εχω ακομα κρατημένο το Τ66 (βλεπε αβαταρ) ειχε το μεγεθος πιστωτικής σε μηκος δεν υπηρχε αλλο με αυτες τις διαστασεις....δυστυχώς ομως νεκρωσε η μπαταρια του :(

Καλά το 6510 είναι σίγουρα απο τις καλύτερες συσκευές που έχουν περάσει ποτέ, μαζί με το 3210,3310,Τ65,8310 και ένα σωρό άλλες συσκευές που σίγουρα χρειάζονται παρουσίαση στη νέα "γωνιά" του myphone.gr. Μπράβο σε όλους όσους διαχειρίζονται το site για την πολύ καλή σκέψη!!

Δυστυχώς το δικό μου 6510 τα έπαιξε πριν 3 μήνες περίπου και ψάχνω να βρω καμιά πλακέτα, αλλά δύσκολο....

Edited by bobo1704
...everything can happen...

Δύο συσκευές που λάτρεψα για τον έξυπνο σχεδιασμό τους και τις βολικές τους διαστάσεις είναι το Nokia 6510 και 8210. :)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg